ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΥΕΛΙΚΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Στη φωτογραφία, ξένα περιοδικά απορούν πως κατάφερε ο Ευέλικτος να εκλεγεί Πρόεδρος!

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του εξαίρετου Μιχάλη Ιγνατίου, δημοσιευθέν στην "Ημερησία" στις 10/11/2009, σε σχέση με τις δηλώσεις του Ευέλικτου για την Τουρκία που μοιάζει με τη ναζιστική Γερμανία. Τις οποίες δυστυχώς ο Ευέλικτος πήγε μετά να ανασκευάσει (δε μας αφήνει να του πούμε ένα μπράβο ο άτιμος!).

Ο Χριστόφιας έχει μόνο μία επιλογή
10/11/2009, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
Michail.Ignatiou@megatv.com


Εγινε πολύς λόγος για τη δήλωση του προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια περί Ευρώπης, Τουρκίας και Χίτλερ. Η σύγκριση ήταν κίνηση μαεστρική, που κτύπησε την καρδιά των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες. Δυστυχώς, μερικοί στο νησί, αλλά και στην Ελλάδα, έσπευσαν να τον κατακρίνουν, σε σημείο που τον ανάγκασαν να διορθώσει τα λεγόμενά του στην εφημερίδα «Γκάρντιαν».

Οταν γνωστοποιήθηκε το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας του, η επιρροή του έφτασε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την Ουάσιγκτον. Στην αμερικανική κυβέρνηση έτριβαν τα μάτια τους από την έκπληξη για το... θράσος του Χριστόφια και άρχισαν τα μουρμουρητά, παρά το γεγονός ότι αρκετοί διπλωμάτες και ιστορικοί συμμερίζονται τη διαπίστωση του Κύπριου ηγέτη.

Δεν είναι η ανοχή των Ευρωπαίων που έθρεψε το θηρίο του φασισμού; Ποιος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του σ’ αυτό τον πλανήτη διαφωνεί; ‘Η νόμισαν οι νεο-Ευρωπαίοι των Βρυξελλών ότι θα σιωπούμε όταν επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία με τη δικαιολογία ότι επικράτησε η άποψη των δήθεν εθνικιστών για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα φτάσουμε στο σημείο να βρίσκουμε ελαφρυντικά ακόμα και στον Αδόλφο Χίτλερ, στο όνομα μίας περίεργης θεωρίας για το τι είναι Δημοκρατία και για το ποιοι δικαιούνται να ομιλούν και να εκφράζουν γνώμη;

Είπε αλήθειες, λοιπόν, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλήθειες που έτσουξαν, αλήθειες που έθιξαν τον καθωσπρεπισμό των Ευρωπαίων και ενόχλησαν τους μονίμους δουλοπρεπείς στην Κύπρο.

Γνωστή σε όλους μας η έωλη δικαιολογία τους: Να μην πειράξουμε τους ξένους, διότι από αυτούς περιμένουμε δήθεν βοήθεια για να λύσουμε το πρόβλημά μας... Θα ξεχάσουμε νομίζουν πως μας πρόσφεραν ως «δίκαιη λύση» το αντιδημοκρατικό σχέδιο Ανάν-Τσέινι και μας εκβίαζαν να το αποδεχθούμε διαφορετικά «θα έπεφταν τόνοι τα κεραμίδια στα κεφάλια μας», όπως είχε υποσχεθεί ο Λιν Πάσκο.

Μονίμως υποκριτές επέλεξαν το στρατόπεδο αυτών που υπέθαλψαν τους πραξικοπηματίες και δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους, όταν οι Αττίλες της Τουρκίας κατέστρεφαν την Κύπρο. Προκλητικοί υποκριτές που κρύβουν όπως οι γάτες τα περιττώματά τους και σηκώνουν ανάστημα για να υποστηρίξουν τον κάθε Ντάουνερ -όπως υποστήριζαν τον κάθε Κόφι Ανάν- που επιδιώκει να υποκλέψει ελληνική υπογραφή για το καινούργιο ανοσιούργημα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν πρέπει να απολογείται για τη δήλωσή του στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» με την οποία συνέκρινε τους ναζί με τους Τούρκους κατακτητές. Σε λίγο θα «πατήσουμε» το δέκατο έτος του 21ου αιώνα και είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται το έγκλημα του 1974 στη δημοκρατική Ευρώπη, η οποία επιμένει να το ανέχεται ελπίζοντας στις «μπίζνες» που υποτίθεται θα προσφέρει η νεο-οθωμανική Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών της οποίας ονειρεύεται κατακτήσεις μέχρι και πέρα από τα Βαλκάνια.

Τους επόμενους μήνες η Κύπρος θα βράζει σαν καμίνι. Οι ξένοι που μονίμως «αγωνιούν» για την τύχη των Ελληνοκυπρίων, ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να λαβώσουν όσους αντιστέκονται.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, που μέχρι πρόσφατα ήταν για του ξένους ο «ηγέτης με όραμα», δέχεται επιθέσεις που θυμίζουν ψυχρό πόλεμο. Εχει μόνο μία επιλογή: Την αντίσταση στην επιβολή αυτοκτονικής λύσης. Διαφορετικά, γνωρίζει και ο ίδιος τι θα του συμβεί από αυτούς που μέχρι χθες τον υμνούσαν...

18 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόφιας προσπαθώντας να κάνει ισορροπίες, νομίζει ότι είναι ποτέ δυνατόν να ικανοποιήσει τον όχλο.

Τι μέγιστη πλάνη!

Εδώ μέχρι και ο Ιησούς Χρηστός δοκίμασε να μιλήσει στον όχλο και τον σταύρωσαν.

Είναι μάταιο και κωμικό να προσπαθείς να ικανοποιείς τους πάντες.

Ο Χριστόφιας, νομιζόμενος ότι απευθύνεται στην ΕΔΟΝ, είπε κάτι και μετά το πασάληψε με διασκευές.

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά ?

Ανώνυμος είπε...

όπως η ανοχή της ευρώπης ανέθρεψε τον γερμανικό φασισμό, κάπως έτσι έχει ανατραφεί και ο φασισμός στην Κύπρο. Με την ανοχή τη δική μας...Πάντως, αν κρίνω από τις αναρτήσεις της επιτροπής και τον τρόπο που αναφέρεται σε κάποια γεγονότα, η επιτροπή δεν είναι άμοιρη σε φασιστικές συμπεριφορές. Πχ η μισαλλοδοξία με την οποία σχολιάζει επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις..

Ανώνυμος είπε...

Μισαλλοδοξία = Μίσος προς την άλλη δόξα

Εσείς μισάτε περισσότερο την δική σας δόξα και λατρεύετε την άλλη

Ουδέποτε αισθανθήκατε Ελληνες

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

9:32: Δεν υπάρχει μισαλλοδοξία προς επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις.

Η Επιτροπή στηρίζει την επαναπροσέγγιση με στόχο τον τερματισμό της κατοχής. Οιαδήποτε επαναπροσέγγιση βασίζεται σε αποενοχοποίηση και νομιμοποίηση της κατοχής και δίνει άλλοθι στην Τουρκία είναι καταδικαστέα (π.χ. επιτροπές για άνοιγμα της Λήδρας (που αδιαφορούν για τους όρους του Αττίλα), δικοινοτικές οργανώσεις που "τσιμπούν" κονδυλάκια της UNOPS κλπ) .

Είναι γι' αυτό το λόγο που η Επιτροπή έχει δημοσιεύσει και άρθρα του Τ/Κ Σενέρ Λεβέντ, τα οποία και στρέφονται εναντίον της κατοχής.

Παρακαλούμε όμως τον Ανώνυμο 9:32 να μας υποδείξει που και πότε συμπεριφερθήκαμε με μισαλλοδοξία σε εκδηλώσεις πραγματικής (και όχι ντεμέκ) επαναπροσέγγισης.

Ανώνυμος είπε...

Άτε ρε φτήριες που καλέιτε τον ανωνύμο να σας υποδείξει...

όλη σας η συμπεριφορά είναι απαράδκετη και βγάινετε τώρα από π΄άνω για να σας υποδείξει ο ανώνυμος..

εισαστε απαράδεκτοι!!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 9.30 ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΛΕΧΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ(προηγουμενη αναρτηση) ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ
Από ότι με σε θέση να γνωρίζω δεν υπάρχει κάποια απόφαση συλλογικού Οργάνου του ΔΗ.ΚΟ που να χαρακτηρίζει μελή της ηγεσίας η του εκτελεστικού σαν «απορριπτικούς». Αντιθέτως, υπάρχουν ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του εκτελεστικού όπου όλα τα μελή επαναλαμβάνουν την δέσμευση και επιθυμία τους για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με σωστό περιεχόμενο . Σύμφωνα με το έγγραφο Νταουνερ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή σε ημερήσια εφημερίδα ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ αποκαλεί μέλη της ηγεσίας ως «απορριπτικούς» . Με αυτά τα δεδομένα φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ διαπράττει στη συγκεκριμένη περίπτωση το «έγκλημα της έκφρασης προσωπικής άποψης» και το «αμάρτημα της διγλωσσίας». Είναι διαφορετικοί οι «κανόνες» για τον πρόεδρο? Που κρύβονται οι τιμωροί και κατήγοροι?
ΑΝΑΜΕΝΩ ΔΕΙΛΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΕ ....ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ....

Ανώνυμος είπε...

τωρά τούτο που κολλά;

Khan (Κωστας Χανιώτης) είπε...

Σας παρακολοθώ ανελλιπως απο την αρχη. Ειστε το μονο μπλογκ που κανει πραγματικη αντιπολιτευση αλλα με κακια φρασεολογια συχνα.

Μου φαινεται πως ριξατε τους τονους και αυτο ειναι καλο.

Οι ψηλοι τονοι πρεπει να ειναι Πολιτικοι και οχι σε πρσωπικες επιθεσεις αλλων μ[πλγκερς με αλλες θεσεις. Βοηθηστε μας να σας παρουμε στα σοβαρα γιατι το αξιζετε και συγνωμη για τυχον ανορθογραφιες

Κωστας Χανιωτης Βαρκελωνη 25 χρονια απο ντοπια μανα και Παφιτη πατερα.

Ανώνυμος είπε...

Ρηγα μου αγαπη μου........χώνεψε το μια τζιε καλη οτι για να φει ο ευλικτος πρεπει να ψηφισεις δησυ.....μωρο μου εσυ....thanks παντως που θα μας ψηφίσεις....

Πωσ τα φερνει η ζωη μωρο μου....το 2004 μασ λεγατε προδοτεσ τζιε τωρα μονο εμεισ μπορουμε να σας σωσουμε που τον ευελικτο.....μωρο μου ρηγα μου

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ο ανώνυμος 9:32 και υποδυκνείω ρατσιστική και υβριστική συμπεριφορά της επιτροπής (όπως μου ζητήθηκε από την επιτροπή 9:56). Δυο παραδείγματα: Τρίτη 6 οκτωβρίου, ώρα 6:45. Φωτογραφία απο δικοινοτική εκδήλωση. Ο τουρκοκύπριος στη φωτογραφία είναι μέλος δικοινοτικής ομάδας κυπριακού χορού για την ειρήνη. Απο κατω γράφετε: 'Στη φωτογραφία, ΕΔΟΝόπουλα και ΦΑΣΙΣΤΟΤΑΛΑΤόπουλα, σε έξαλλα γλέντια! Ο γνωστός ρατσιστοφασίστας Ανεφ Ορίων, τρώει λαίμαργα τα αρνίσια σουγλάκια του κάπου στο βάθος, μαζί με άλλους Τουρκοκύπριους.' Κυριακή 6 οκτωβρίου, ώρα 5:43 Φωτογραφία δεντοφύτευσης Ταλατ-Χριστόφια. Από κάτω γραφετε: 'Μα σύντροφον Γριστόφκια, εν είσαι καλόν αρκάτη. Αλόπως στο ΕΔΟΝ έπινες ΛΟΕΛ με τον ξήμαρο το ογλάνι το δικό μας το Anef_Oriwn αντίς να δουλέφκεις. Εγιώ πριν με κάμουν πασάες του Άγκυρα "ηγέτη του Τουρκοkibrisιακό κοινότητα" ήμουν τεγνικός ψυγείων - εγιώ εν φοάται δουλειά. Στο πόλεμο μάλιστα έκοφκα τζιαι κκελλάες γκιαούρηδων. Εσού είσαι τέλεια αχαμάκκης, κουνόσιυλλος, αξόρτωτος, ένιμπορω να σε θωρώ'

Αυτα είναι μόνο 2 παραδείγματα. Αναφορές στους συμμετέχοντες σε εκδηλώσεις με ύβρεις- φασιστοταλατόπουλα- μπορεί να μην υποστηρίζουν καν τον Ταλατ. Αναφορές σε αρνίσια σουβλάκια χωρίς καν να υπάρχουν στην φωτογραφία (οι μουσολμάνοι δεν τρώνε χοιρινό- ποιος ο λόγος για αυτό το σχόλιο). Στο δεύτερο παράδειγμα κοροιδεύετε τον τρόπο που ίσως να μιλά ελληνικά ένας ΤΚύπριος (ωσαν να είναι ηλίθιος). Πολλοί μιλούν εξαιρετικά ελληνικά και μόνο ένας ρατσιστής χλευάζει τον τρόπο που κάποιος 'αλλος μπορεί να μιλά τη γλώσσα του, όποιος και να είναι αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Στο πόλεμο μάλιστα έκοφκα τζιαι κκελλάες γκιαούρηδων.

Η επιτροπη δαιμονοποιεί ρατσιστικά. Το στερεότυπο του Τούρκου να αποκεφαλίζει Έλληνες. να το περηφανέυεται τάχα αυτό ο Ταλατ. Οτι αποκεφάλιζε Γκιαούρηδες....

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανώνυμε μεν ασχολείσε ρε κουμπάρε.

Βάλλεις το νου σου με μαλάκες.

αυτούς πρέπει να τους δίνεις ένα γερό ξύλο το πρωί και ένα το βράδυ και δεν πρόκειται να βγάζουν άχνα.. ξέρουν γιατί τις εφάαν..:-)

Ανώνυμος είπε...

Ο ευέλικτος και ο γάτος (Χριστόφιας & Ιακώβου) εργολαβικά μας οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια χωρίς επιστροφή. Εμείς όμως τι κάνουμε;
Με ποιο δικαίωμα διαπραγματεύονται τις περιουσίες μας;
Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να διαχειρίζονται την προσωπική μας περιουσία; Τι κάνουμε όμως εμείς; Θα παραμείνουμε απαθείς, να βλέπουμε το ξεπούλημα των περιουσιών μας; Θα παραμείνουμε απαθείς για να έχουμε πρόεδρο Τούρκο εκ περιτροπής; Μήπως σε άλλα ομόσπονδα κράτη αλλάζουν πρόεδρο αναλόγως των φυλών που έχουν, ή πρόεδρος εκλέγεται αυτός που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων;
Και με τη σταθμιστική ψήφο τι γίνεται; Άλλο κόλπο του ΚΚΕ της Κύπρου. Εγώ την αποκαλώ αντισταθμιστική ψήφο, αφού είναι ψήφος συνεργασίας... Βοήθα με, αγά μου, να αγιάσω (να κυβερνώ την Κύπρο).
Χρειαζόμαστε εμείς ειδικά οι Κερυνειώτες (οι γνήσιοι) να αρχίσουμε επιθετική πολιτική, για να μην υποχρεωθούμε να μετοικήσομε σε ΝΕΑ ΚΕΡΥΝΕΙΑ σε κανένα ελληνικό νησί.
ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Κώστα διερωτάσε ποιος του έδωσε το δικαίωμα. Μα η καφρίλα μας φυσικά.
Οταν πρότειναν στον Μαντέλα την σταθμισμένη ψήφο ο άνθρωπος που δεν είναι κάφρος τους απάντησε ως οποιοσδήποτε άνθρωπος με αξιοπρέπεια θα τους απαντούσε.
Εμείς είμαστε ΚΑΦΡΟΙ.

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Στον ανώνυμο 9:32, να πω ότι είναι στην καλύτερη περίπτωση προβοκάτορας και προκατελειμμένος.

Τι λες ρε φίλε;

Επειδή οι Επίτροποι χαρακτήρισαν φασιστικό το κόμμα του Ταλάτ, τους στυλοβάτες του Αττίλα και επειδή βάζουν το Ταλάτ να μιλά με κάποιο ξενικό (όχι κατ' ανάγκη τούρκικο) στυλ τα ελληνικά, υπονομεύουν την επαναπροσέγγιση; Επειδή είπαν ότι κάποιος τρώει "αρνίσια σουγλάκια", θέλοντας να καταδείξουν τις θέσεις του συγκεκριμένου υπέρ των τουρκικών συμφερόντων, είναι ρατσιστές;

Να σοβαρευτούν κάποιοι νομίζω. Η λεγόμενη "επαναπροσέγγιση" που κάνουν κάποιοι, είναι με τον Αττίλα. Και κατ' ουσία βλάπτει τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι λόγω της κατοχής εμποδίζονται από το να ζήσουν σε μια ελεύθερη και δημοκρατική πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

Ρηγα μου αγαπη μου........χώνεψε το μια τζιε καλη οτι για να φει ο ευλικτος πρεπει να ψηφισεις δησυ.....μωρο μου εσυ....thanks παντως που θα μας ψηφίσεις....

Πωσ τα φερνει η ζωη μωρο μου....το 2004 μασ λεγατε προδοτεσ τζιε τωρα μονο εμεισ μπορουμε να σας σωσουμε που τον ευελικτο.....μωρο μου ρηγα μου

Ρήγας είπε...

Χε χε... Μεγάλε (big one):

Εννοείς να βγάλουμε πρόεδρο τον τασάκια που κανόνιζε τις ροζ βίζες στον σωματέμπορο αδελφό του;

Ο πατέρας εοκαβητατζής επίορκος αστυνομικός,

Ο ένας γιος σωματέμπορος,

Και ο άλλος (ο καλός) νενέκος, πουλημένος, που καταγγέλει την χώρα για έλλειψη δημοκρατίας διότι ....δεν είχε όσο χρόνο απαιτούσε στα τηλεοπτικά κανάλια... !

Μήπως (λέω μήπως) κάτι έχει το DNA στο Πέρα Πεδί και στην Συλίκου;

Καταλάβετε το: Ο Νίκολάκης "ροζ-βίζας" Χρυσάνθου Αναστασιάδης είναι περισσότερο καμένος και από τις καπίρες που τις ξεχνάς στην τοστιέρα.

Μόνο για τα σκουπίδια.

Αφού οι ΜΟΝΟΙ που τον θέλουν είναι οι οπαδοί του ΔΗΣΥ. Για να καταλάβεις δηλαδή την μιζέρια του αντρός.

Και ένα κουίζ: Πήγαινε στο photoshop, βγάλτου τα γυαλιά και βάλτου ένα τετράγωνο μουστάκι. ΠΟΙΟΝ θυμίζει, ποιόν θυμίζει...

{:#[

Ποιόν θυμίζει...




Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

προς αριστερο πατριώτη 1.39. Τα σχόλια της επιτροπής αφορούσαν συγκεκριμένες φωτογραφίες. Δεν απεκάλεσαν το κόμμα του Ταλατ φασιστικο, αλλά τα άτομα της φωτογραφίας φασιστοταλακια. Τα άτομα στην φωτογραφία δεν ήταν από το κόμμα του Ταλάτ. Στη φωτογραφία δεν βλέπω κανένα να τρώει σουβλάκια.. Σε ότι αφορά την αλλη φωτογραφία με δήθεν μονόλογο του Ταλατ, ο τρόπος που παροθσιάζεται ο ΤΚύπριος, ο τρόπος που μιλά και το τι λέει είναι ρατσιστικός και στερεότυπος..