«Εγώ εν τζιαι .... εν ο Τάσσος που φταίει»

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Εμείς... εν τζιαι το 1974


Εγώ.... εν τζιαι το 1996

Εμείς..... εν τζιαι το 2004


Ο ηθοποιός Σοφοκλής Κασκαούνιας στο ρόλο του τηλεοπτικού Αρτεμίου Αρτεμάκη στη σειρά «Βουράτε γειτόνοι» καθιέρωσε μια ατάκα του σεναριογράφου Γιώργου Τσάκκα και την έκαμε σύμβολο της ευθυνοφοβίας και της προσπάθειας κάποιου να απαλλάξει τον εαυτό από κάθε ευθύνη ή ενοχή για κάτι κακό. «Εγώ έν τζιαι....», έλεγε ο Αρτεμάκης κάθε φορά που συναντούσε κάποια δυσκολία για την οποία μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνος ή ένοχος. Ο σεναριογράφος του έβαλλε στο στόμα την ατάκα «Εγώ έν τζιαι....» και τέλειωνε. Ούτε δικαιολογίες, ούτε τίποτε άλλο.

Την ατάκα αυτή ζωντάνεψε στην πολιτική ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το πολιτικό του αντηχείο, το ΑΚΕΛ. Στην προσπάθειά του να απεκδυθεί κάθε ευθύνης για τις απαράδεκτες παραχωρήσεις και υποχωρήσεις που κάμνει στις διαπραγματεύσεις, αμολά τη σχετική πολιτική ατάκα, ρίχνοντας σε άλλους την ευθύνη των λαθών του. ‘Οπως τον Αρτεμάκη, αναφωνεί: «Εγώ έν τζιαι....». Αλλά συνεχίζει και συμπληρώνει. «Εγώ έν τζιαι...., εν ο Τάσσος που φταίει». «Εγώ έν τζιαι...., εν ο Μακάριος που δέχτηκε τη διζωνική». «Εγώ έν τζιαι...., εν ο Τάσσος που δέχτηκε την εκ περιτροπής.». «Εγώ έν τζιαι...., εν ο Τάσσος που έθελεν του εποίκους». «Εγώ έν τζιαι...., μόνο αρχές υπερασπίζομαι και διορθώνω τον Μακάριο, τον Κληρίδη και τον Τάσσο». Τις ατάκες επαναλαμβάνουν με στόμφο κι έφτασαν στο σημείο να τις πιστεύουν και όλα τα θλιβερά αντηχεία του προέδρου, ηγετικά στελέχη του ΑΚΕΛ και της πλατφόρμας του ΝΑΙ.

‘Οπου νάναι θα έρθουν αγκαλιασμένοι ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο ‘Αντρος Κυπριανού και ο Νίκος Αναστασιάδης για να μας πουν περιχαρείς. «Εμείς εν τζιαι.... Εν ο Τάσσος που δέχτηκε το σχέδιο Ανάν. Για τούτο ελάτε να πείτε ΝΑΙ στο νέο σχέδιο, που το πετύχαμε, αφού διορθώσαμε τα λάθη του Τάσσου στο σχέδιο Ανάν».

Γιώργο Τσιάκκα και Σοφοκλή Κασκαούνια, οι πολιτικοί μας σας ξεπέρασαν. Και στην έλλειψη θάρρους να παραδεχτούν τα καταστροφικά τους λάθη, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το Αρτεμίου Αρτεμάκη. Αυτός τουλάχιστον απλώς αρνείτο την ευθύνη. Δεν φόρτωνε σε άλλους τα λάθη του.


Θεόφιλος για το christofias-watch

37 Σχόλια:

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ο Χριστόφιας, ούτε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη των υποχωρήσεών του δεν έχει.

Πρόκειται για ένα πολιτικό απατεώνα, ο οποίος εξαπάτησε το λαό και ο οποίος είναι και πολύ δειλός για να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ανώνυμος είπε...

Έχει κάτι μπλοκ που πρέπει να τους δηάς δκυο βιζονόπατσους που το πρωι και αυτοί να σιωπούν

Ξέρουν γιατί τες εφάαν..:-)

Ανώνυμος είπε...

Ο Ευρωβουλευτής που «δεν έβγαλε τσιμουδιά»

Του Κώστα Μαυρίδη*

Δεν γνωρίζω μέρος στον κόσμο που η ηγεσία στην εξουσία για τη θητεία της -νόμιμα εκλελεγμένη - αντιμετωπίζει ένα πολιτικό πρόβλημα και θεωρεί δική της δέσμευση οτιδήποτε συζητήθηκε ως παραχώρηση από προκάτοχο της στην εξουσία, που διαπραγματευόταν το πρόβλημα πριν 20, 10, ή 5 χρόνια και ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε συμφωνία.

Φυσικά, η ηγεσία δεν πρέπει να παραγνωρίζει τις όποιες εξελίξεις μέσα στις εκάστοτε συνθήκες. Από αυτό όμως, μέχρι το να θεωρείται αυτόματα και απόλυτα δέσμευσή μας στο Κυπριακό σήμερα, μια παραχώρηση που συζητήθηκε αλλά ουδέποτε συμφωνήθηκε, είναι εξωφρενικό. Άλλωστε, τα εμπιστευτικά έγγραφα του Ντάουνερ επιβεβαιώνουν ότι οι ξένοι επιχειρούν να μας παγιδεύσουν σε αυτή τη «λογική». Το γιατί την υιοθετούν πολιτικοί μας, είναι ακατανόητο.

Με άρθρο (3.11.2009) ο Τάκης Χατζηγεωργίου (ΤΧ) προχώρησε ακόμη παραπέρα. Ο Ευρωβουλευτής προσωπικά θυμωμένος για τις αντιδράσεις στην εκ περιτροπής προεδρία, ερωτά γιατί δεν «έβγαλε κανείς τσιμουδιά» όταν -κατά την άποψή του- ο Τ. Παπαδόπουλος έκανε την ίδια πρόταση. Η προηγούμενη παράγραφος, θα έπρεπε να ήταν η απάντηση αλλά θα είμαστε πιο συγκεκριμένοι γιατί ο ίδιος πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν έβγαλε τσιμουδιά.

Η ιδέα για εκ περιτροπής προεδρία της εξουσίας τέθηκε ενώπιον λαού στο σχέδιο Ανάν («Προεδρικό Συμβούλιο») και απορρίφθηκε συντριπτικά μαζί με το 80% περίπου των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Αυτή υπήρξε η λαϊκή ετυμηγορία. Ο ΤΧ όμως θεωρεί ότι κάτι που συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις μας δεσμεύει, ακόμη κι αν ουδέποτε συμφωνήθηκε. Ακόμη κι όταν ως ιδέα απορρίφθηκε από το λαό στο δημοψήφισμα. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι δεν του άρεσε το αποτέλεσμα. Έτσι, στα βήματα του δεξιότατου Ν. Αναστασιάδη, δηλώνει κι αυτός ότι σέβεται την ετυμηγορία του λαού ενώ στην πράξη παραμένει κολλημένος στις ιδέες του σχεδίου ή και πριν από αυτό!

Επιπλέον, ο ΤΧ(κατά την άποψη του) κατηγορεί τον Τ. Παπαδόπουλο ότι εκείνος πρότεινε την εκ περιτροπής προεδρία και συνεπώς έχει δεσμεύσει την πλευρά μας. Κατ’ αρχήν, όποιος υιοθετεί την πρόταση, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του δεσμευμένο και όχι να «κρύβεται» πίσω από άλλους. Πρώτα όμως, ο ΤΧέχει να αντιμετωπίσει δύο σχετικά πράγματα για τα οποία ουδέποτε έβγαλε τσιμουδιά όταν συνέβαιναν. Στην τελευταία του συνέντευξη, ο Τ. Παπαδόπουλος πρόλαβε (για κακή τύχη ορισμένων) και αναφέρθηκε στην εκ περιτροπής προεδρία («Καθημερινή» 13.11.2008). Η εφημερίδα ανέδειξε από την αρχή τη δήλωσή του ότι «ο ίδιος δεν αποδέχτηκε την εκ περιτροπής προεδρία». Στη συνέντευξη, ο Τ. Παπαδόπουλος εξηγεί τα καθέκαστα με αναφορά και στον Δ. Χριστόφια, ο οποίος ουδέποτε τα διέψευσε. Φυσικά, ούτε ο ΤΧέγραψε τότε ή ενόσω ζούσε ο Τ. Παπαδόπουλος. Γιατί δεν έβγαλε τσιμουδιά τότε ή έστω ενόσω ζούσε ο Τ. Παπαδόπουλος;

Σήμερα όμως «ξέρει» πως οι κινήσεις μας γίνονταν για το «θεαθήναι» με στόχο την «αποχώρηση από εκείνο το διάλογο»! Η μεθοδικότητα που σταδιακά μας απεγκλώβισε από ένα ασύμφορο πλαίσιο διαπραγμάτευσης και μας οδήγησε στη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου, με πλήρη ενταφιασμό του σχεδίου Ανάν, στεναχώρησαν πολύ τον ΤΧ. Κατανοητό που στεναχώρησε την Τουρκία και τον… Ντε Σότο. Γιατί όμως στεναχώρησε τον Ευρωβουλευτή; Προφανώς, επειδή ο ΤΧθεωρεί ότι η 8η Ιουλίου δεν ήταν τίποτα. Δικαίωμά του. Αλλά σιώπησε όταν στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Δ. Χριστόφια (1ο Κεφάλαιο) για το κυπριακό με τίτλο «τι πρέπει να γίνει» σήμερα, ξεκινά με τη φράση: «Με επίκεντρο των προσπαθειών μας την υλοποίηση της 8ης Ιουλίου». Γιατί πάλι δεν έβγαλε τσιμουδιά, ούτε άχνα διαμαρτυρίας τότε;

*Ο Κώστας Μαυρίδης είναι ακαδημαϊκός.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

το ΑΚΕΛ εχει φτάσει σε αηδιαστικά σημεία εκδούλευσης στις ΗΠΑ και των καθε λογης φασισταριών

Speedy Siousioukkos είπε...

Εσιεβερεβεενανβαραβααστροντζαιενβερεβεμιτσην..τριαλάραλαραλαραλαρα
εεεεεεεεεεεεεεε τζαι επιαντζαιβιριβιπαντηςβιριβισπελλης...

Ανώνυμος είπε...

Κώστας Μαυρίδης ο "ακαδημαϊκός"..

:-)

Εδώ γελάμε..

Ανώνυμος είπε...

Οι ευθύνες του παπαδόπουλου γαι την σημερινή κατάντια του κυπριακού είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές του χριστόφια.

Αλλά τις ευθύνη έχει ο χριστόφιας μπροστά στον ιδεολόγο και ηθικό αυτουργό της διχόνιας το 1958;;

Ανώνυμος είπε...

Εφκύκαν 5-6 κατάπελλοι και αππώσαν τα κοπελλούθκια του κόσμου και τραβά τις πελλάρες τους η κύπρος μέχρι σήμερα..

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόφιας είναι ο ευθυνόφοβος πάτρονας του Anef_Oriwn. Ο Anef_Oriwn είναι ο πορνοσάτυρος πάτρονας του Ιοσίλιου και του Ahmet_Oriwn.

"Ερμόλαος"

Σάββας Παπάκης είπε...

Ο Δ. Χριστόφιας παλινδρομεί.

Οφείλει να πει πικρές αλήθειες στο λαό. Να του πει ότι η λύση θα είναι πολύ οδυνηρή, γιατί αλλιώς δε γίνεται. Το αν οι "υποχωρήσεις" είναι δικές του είναι αδιάφορο. Γιατί ουσιαστικά πρέπει να γίνουν "υποχωρήσεις" των πολιτών. Αυτοί θα καταβάλουν και το τίμημα της λύσης.

Προσωπικά είμαι έτοιμη να καταβάλω το τίμημα. Μπορεί να μην είμαι πρόσφυγας (κατοικώ στον Άγιο Παύλο στη Λευκωσία και κατάγομαι από Λεμεσό), αλλά ξέρω ότι οικονομικά θα επιβαρυνθώ για τη λύση, τουλάχιστον στην αρχή. Είμαι όμως έτοιμη να το πράξω.

Ξέρω ότι κάποιοι θα πληρώσουν τίμημα μεγαλύτερο από άλλους και κάποιοι θα επιβαρυνθούν ενώ κάποιοι θα επωφεληθούν. Ξέρω επίσης ότι για την Τουρκία και για τους Τουρκοκύπριους είναι αρκετά τα οφέλη.

Όμως, τι θα γίνει; Δε θα έχουμε λύση;

Το όραμα της λύσης υπερβαίνει όλα τα άλλα, τα μικρά και τα ασήμαντα.

Φανταστείτε, ακόμη και με τις δυσκολίες και με τα βάρη του εγχειρήματος, να έχουμε μια επανενωμένη πατρίδα.

Επανένωση! Δεν είναι κάτι το υπέροχο, μόνο και να το σκέφτεσαι;

Γαρδέλης είπε...

Πάμε για καφέ και για καμιά επανένωση; Μμμμμμμμ

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Μαρία Β, Η ΔΔΟ, οδιαχωρισμός δηλαδή ο Γεωγραφικός ο Εθνικός ο Θρησκευτικός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ. Είναι επανάληψη της θυλακοποίησης που υπό καθεστώς τρομοκρατίας επέβαλε ο Αρχιτρομοκράτης Ντεκτας καθοδηγούμενους από του Εγγλέζους. Επανένωση είναι να συνυπάρχουμε ειρηνικά μεταξύ μας, είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ντεκτάς εδολοφόνησε τον Καβάζογλου τζαι τόσους άλλους γιατί δεν υπέκηψαν στην τρομοκρατία του.
Επανένωση είναι πράγματι κάτι το υπέροχο μόνο και να το σκέφτεσε και είναι το άκρως αντίθετο αυτού που επιδιώκει η σημερινή Κυβέρνηση συμβάλλωντας στην επίτευξη του αρχικού σχεδίου των Εγγλέζων, την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ και εσύ Μαρία Β αυτήν την Επανένωση φαντάζεσε και είναι ΕΦΙΑΛΤΗΣ

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Ανώνυμε 8:47 Εσύ πράγματι μπορείς να γελάσεις διότι για σένα τζαι τους όμοιους σου ακαδημαϊκός δεν είναι κάποιος που κατέχει πανεπιστημιακά πτυχία όπως τον Μαυρίδη αλλά κάποιος που σπουδάζει το διεθνές δίκαιο στην ΕΣΣΔ που δεν σέβεται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ακαδημαϊκος για σας είναι όποιος επαναλαμβάνει την επίσημη γραμμή του κόμματος παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να την στηρίξει επιστημονικά ΄τζαι σηκώνετε τζαι φεύκει γιατί έτσι του επιβάλλει ο "διάλογος" τουλάχιστον όπως του τον εμάθαν.
Οπότε μπορείς να γελάς όσο θέλεις.

Kaykasios είπε...

Ο Α. Κυπριανού κατηγορούσε τον Τάσσο;
Σημερινή

Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, ήταν η απάντηση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, αναφορικά με έγγραφο συνεργάτη του Αλεξάντερ Ντάουνερ, στο οποίο φαίνεται να αναγραφόταν ότι ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε στον Ντάουνερ ότι αν επανεκλεγόταν ο μ. Τάσσος Παπαδόπουλος θα έφερνε την de jure διχοτόμηση. «Η θέση του ΑΚΕΛ έναντι του κ. Παπαδόπουλου είχε διατυπωθεί κατά κόρον δημόσια πριν από τις προεδρικές εκλογές», επισήμανε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι «και ως επιτελείο Δημήτρη Χριστόφια και ως κόμμα είχαμε τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη γι’ αυτά τα ζητήματα». Συνεπώς, σημείωσε, δεν θεωρεί χρήσιμο να «επανέρχομαι σήμερα σε ένα θέμα που αφορά έναν άνθρωπο που δεν βρίσκεται μαζί μας». Πρόσθεσε ότι τα πρακτικά που κράτησε το ΑΚΕΛ είναι γραμμένα με αντικειμενικότητα.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι ο κ. Κυπριανού έχει διαψεύσει ότι έχει αναφερθεί τέτοιο πράγμα. «Γνωστές ήταν οι θέσεις του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου όσον αφορά το εθνικό μας θέμα. Ο ίδιος εργάστηκε σκληρά, με ειλικρίνεια, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό, στη βάση πάντοτε της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», είπε ο κ. Φωτίου. «Αυτό είναι το όραμα του Τάσσου Παπαδόπουλου και οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι σίγουρα λανθασμένη», τόνισε.

Ο ΔΗΣΥ, πάντως, έστρεψε τα πυρά του προς το ΑΚΕΛ λέγοντας ότι «παρέμενε σιωπηλό και στην Κυβέρνηση Παπαδόπουλου μέχρι το παρά πέντε, για να ακούμε σήμερα ότι κατά την άποψή τους η πολιτική Παπαδόπουλου οδηγούσε στη διχοτόμηση». Ο ΔΗΣΥ, είπε ο κ. Γεωργιάδης, «είχε την εντιμότητα τις διαφωνίες του με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο να τις εκφράζει καθαρά και δημόσια». «Δεν συμφωνούσαμε με την πολιτική Παπαδόπουλου, βέβαια δεν χρησιμοποιούσαμε και δεν χρησιμοποιούμε τέτοιους χαρακτηρισμούς και ασφαλώς προτείναμε ένα διαφορετικό υποψήφιο», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Kaykasios είπε...

Ο Α. Κυπριανού κατηγορούσε τον Τάσσο;
Σημερινή

Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, ήταν η απάντηση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, αναφορικά με έγγραφο συνεργάτη του Αλεξάντερ Ντάουνερ, στο οποίο φαίνεται να αναγραφόταν ότι ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε στον Ντάουνερ ότι αν επανεκλεγόταν ο μ. Τάσσος Παπαδόπουλος θα έφερνε την de jure διχοτόμηση. «Η θέση του ΑΚΕΛ έναντι του κ. Παπαδόπουλου είχε διατυπωθεί κατά κόρον δημόσια πριν από τις προεδρικές εκλογές», επισήμανε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι «και ως επιτελείο Δημήτρη Χριστόφια και ως κόμμα είχαμε τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη γι’ αυτά τα ζητήματα». Συνεπώς, σημείωσε, δεν θεωρεί χρήσιμο να «επανέρχομαι σήμερα σε ένα θέμα που αφορά έναν άνθρωπο που δεν βρίσκεται μαζί μας». Πρόσθεσε ότι τα πρακτικά που κράτησε το ΑΚΕΛ είναι γραμμένα με αντικειμενικότητα.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι ο κ. Κυπριανού έχει διαψεύσει ότι έχει αναφερθεί τέτοιο πράγμα. «Γνωστές ήταν οι θέσεις του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου όσον αφορά το εθνικό μας θέμα. Ο ίδιος εργάστηκε σκληρά, με ειλικρίνεια, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό, στη βάση πάντοτε της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», είπε ο κ. Φωτίου. «Αυτό είναι το όραμα του Τάσσου Παπαδόπουλου και οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι σίγουρα λανθασμένη», τόνισε.

Ο ΔΗΣΥ, πάντως, έστρεψε τα πυρά του προς το ΑΚΕΛ λέγοντας ότι «παρέμενε σιωπηλό και στην Κυβέρνηση Παπαδόπουλου μέχρι το παρά πέντε, για να ακούμε σήμερα ότι κατά την άποψή τους η πολιτική Παπαδόπουλου οδηγούσε στη διχοτόμηση». Ο ΔΗΣΥ, είπε ο κ. Γεωργιάδης, «είχε την εντιμότητα τις διαφωνίες του με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο να τις εκφράζει καθαρά και δημόσια». «Δεν συμφωνούσαμε με την πολιτική Παπαδόπουλου, βέβαια δεν χρησιμοποιούσαμε και δεν χρησιμοποιούμε τέτοιους χαρακτηρισμούς και ασφαλώς προτείναμε ένα διαφορετικό υποψήφιο», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Παύλος είπε...

Σα δε ντρέπεστε να επικαλείστε το Νότη Περγιάλη. Κάπηλοι έ κάπηλοι!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να κάνω μια εισήγηση .Να ανακυριξουμε σε εθνικούς ήρωες τον Νικώλα τον Παπαδόπουλο(για την έλευση του φυσικού αερίου), τον Κουλία (για την οικοπεδοποίηση της αντιαρματικής τάφρου), τον Αρχιεπίσκοπο για τις δημοκρατικές του διαδικασίες(8%), τον Ομήρου(Κακομοίρου) και τις σταθερές του θέσεις επί όλων των θεμάτων, τον Γιατρό(50 χρόνια δημοκρατιας+50 χρόνια τον προσέχουμε να μην μας τον φάνε),τον Κουτσού για την αντίσταση του στην χούντα στο πραξικόπημα(Περιστερονοπηγή και γύρω Τουρκοκυπριακά χωριά) και τον Γιώργο τον Γεωργίου τον δημοσιογράφο του «Ποντικιού» και τις ξεκάθαρες πολιτικές του απόψεις και το σύνθημα που εφαρμόζει από τα νεανικά του χρόνια(ουκ επί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα ).Τον Αντένα να τον επιβραβεύσουμε με τον διορισμό του Λουκή Παπαφιλίππου σε πρέσβη της Κύπρου στα Η.Ε.
Τέλος όλοι οι Νενέκοι να μεταναστεύσουν για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα Ελληνικό νησί ριγμένο στο πέλαγος.

Ανώνυμος είπε...

Μετάφραση, αυτό που θέλει να πει ο προηγούμενος ανώνυμος είναι να φύουν τούτοι ούλλοι που το νησι να μπορεί να φτιάξει το τουρκικό νησί του ανενόχλητος.

Ανώνυμος είπε...

Αν τουφεκίζοντο οι πραξικοπηματίες, το ΑΚΕΛ δεν θα τους επικαλείτο 3 φορές την ημέρα, μετά το φαγητό.

Ακόμα πλανάται το ερώτημα
Τι εγύρεφκε ο Ανδρέας Χρήστου στις 30 Οκτωβρίου στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ανδρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος ?

Ρήγας είπε...

>>>>>Έχει κάτι μπλοκ που πρέπει να τους δηάς δκυο βιζονόπατσους που το πρωι και αυτοί να σιωπούν<<<<<


Αν αναφέρεσαι σ'αυτό το ιστολόγιο μάγκα μου, πρέπει πρώτα να περάσεις από μένα. Έλα να προσπαθήσεις μου δώσεις εμένα πρώτα "δκυο βιζονόπατσους" να δούμε τί θα γίνει.

Με τους έποικους το ...κανελώνετε το ρυζόγαλο και με μας θα δώσετε και ...βιζινόπατσους.

Ανάπνεε ρε.



Ρήγας

Ρήγας είπε...

Ο Ευέλικτος είναι μια θλιβερή μεταφορά του "Αρτεμάκη" (από το γνωστό σήριαλ) από την τηλεοπτική στην στην πολιτική σκηνή της Κύπρου.

Τουλάχιστο ο Αρτεμάκης μπορεί να είναι ευθυνόφοβος, αλλά έχει και κάποιες αρχές: Δεν αντέχει την αδικία.

Ο Ευέλικτος έχει κάνει την αδικία παντιέρα.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι με τον Αρτεμάκη αν τον βαρεθείς αλλάζεις κανάλι. Και μετά πας πίσω αν θέλεις.

Με τον Ευέλικτο θα αλλάξουμε οριστικά κανάλι σε 2 χρόνια και δεν πρόκειται να πάμε πίσω ποτέ.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ο μόνος τρόπος να αλλάξεις κανάλι σε δύο χρόνια Ρήγα μου είναι ψηφίζοντας Αναστασιάδη.....το γνωρίζεις πολύ καλά αυτό....

Ρήγας είπε...

Είπα να αλλάξω κανάλι, όχι να βάλω Τούρκικους υπότιτλους στο παρών κανάλι.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Κάνε υπομονή Ρήγα μου...ότι και να κάνεις Αναστασιάδη θα ψηφίσεις, αν θες να φύγει ο Χριστόφιας...

ΕΡΩΤΗΣΙΣ είπε...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

Τι εγύρεφκε ο Ανδρέας Χρίστου στις 30 Οκτωβρίου στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ανδρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος;

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα, είσαι πολλά κόμπλεξικός τελικά... Ούλους εννά τους δέρεις, εννά τους πεις για τες αρφάες κ τες μανάες τους...μα ποιός είσαι επιτέλους; Πρέπει να εισιες άσιημη παιδική ηλικία....

ΕΡΩΤΗΣΙΣ είπε...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

Τι εγύρεφκε ο Ανδρέας Χρίστου στις 30 Οκτωβρίου στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ανδρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος;

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

εν πρωτος ανιψιός της κουμέρας της αρφής του

Ανώνυμος είπε...

Apo aristera, mehri deksia, oloi ston agona gia ti lefteria

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Β. μεν προσπαθείς, η βλακεία είναι ανίκητη.

Στο κάτω κάτω η δημοκρατία εν απλό πράμα, αν δεν σου αρέσκει η ομοσπονδία, εσιει πολλές άλλες χώρες να πάεις να μείνεις.

Ανώνυμος είπε...

Χριστόφια οδηγείς τον τόπο σε επικίνδυνα μονοπάτια.Και ΑΝ καταφέρεις να βρείς μια λύση.Και ΑΝ περάσει απο τον λαό, να ξέρεις οτι ΔΕΝ θα λειτουργήσει δυστυχώς και γι αυτο θα είσαι υπαίτιος πρώτα και κύρια ΕΣΥ.
Αλλά και ΑΝ ναυαγήσουν οι συνομιλίες ΕΣΥ θα έχεις την ευθύνη των ερασιτεχνικών σου κινήσεων και της αφέλειας σου να το λύσεις μαζί με τον Ταλάτ(που ακόμη θα κανει την "επανάσταση" του...)

Στέφανος είπε...

Ουσιαστικά ο Χρίστος Χρίστου, άλλως Άνευ_Ορίων, έλεγε ότι επειδή ο Λυσσαρίδης εγέρασε, πρέπει να κάτσει σπίτι του και να κρύψει. Δηλαδή με την ίδια λογική, θα έπρεπε κάποιος να πει και του Χρίστου που εκωλογέρασε, να κάτσει σπίτι του, να μην μιλά και να μην γράφει.

Αλλά για να λέμε και τα πράγματα ως έχουν, ο Λυσσαρίδης ούτε ακράτεια έχει, ούτε στυτική δυσλειτουργία έχει. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση συγκρινόμενος με την κατάντια του Ά-Χριστου Α-Χρίστου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ.

Η επιτροπή, που κρατά ζωντανή την ελπίδα για δίκαιη, βιώσιμη και δημοκρατική λύση του κυπριακού προβλήματος, απέδωσε πολύ εύστοχους χαρακτηρισμούς, που προσομοιάζουν πλήρως τη χυδαία συμπεριφορά κάποιων.

Ο Ιωαννίδης, απόγονος του Ιωαννίδη της Χούντας, δεν άντεξε. Έδειξε τον πραγματικό του εαυτό, που είναι εμπλουτισμένος με τη ναζιστική/σταλινική νοοτροπία:

"ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ, ΜΕΝΕΙ,
ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ,
ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ"

ΕΠΟΙΚΟΣ Νο.1443 είπε...

Δεν θα περάσει ο φασισμός των απογόνων της Χούντας!

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΜΕΣΑ!

ΕΡΩΤΗΣΙΣ είπε...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

Τι εγύρεφκε ο Ανδρέας Χρίστου στις 30 Οκτωβρίου στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ανδρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος;

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 7.44πμ :

"Έχει κάτι μπλοκ που πρέπει να τους δηάς δκυο βιζονόπατσους που το πρωι και αυτοί να σιωπούν

Ξέρουν γιατί τες εφάαν..:-)"

Καλοοοό...:):)

Πλαστήρας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΑΟΛΑ είπε...

Μαρία Β.

εγώ και εσύ σαν γυναίκες λογικά είμαστε πιο ρομαντικές από όλους τους άλλους εδώ μέσα.

Αντί "επανένωση" οραματίσου κάτι άλλο:

'Ενωσις!

Με έψιλον και δασεία.

Έχεις ακούσει πιο όμορφη λέξη;