ΑΙΔΩΣ 124 ΑΡΓΕΙΟΙ ΤΗΣ Κ.Ε.!

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010



Κάποιοι σύλησαν τον τάφο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου. Παραμένουν άγνωστοί. Κανένας δεν ξέρει ποιοι είναι και τι επεδίωκαν.

Κάποιοι έκλεψαν την ελληνική σημαία από τον Τάφο του ιδρυτή του ΔΗΚΟ, αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού. Κανένας δεν ξέρει ποιοι είναι και τι επεδίωκαν.

Κάποιοι σύλησαν την μνήμη και εξευτέλισαν τις αρχές και τις θέσεις του ΔΗΚΟ, όπως τις κατέγραψαν με τη ζωή και τη δράση τους οι αείμνηστοι Τάσσος Παπαδόπουλος και Σπύρος Κυπριανού. ‘Ολοι ξέρουμε ποιοι το έκαμαν και τι επιδιώκουν. Είναι οι 124 της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ. Διάλεξαν το «δύσκολο δρόμο». Διάλεξαν τις καρέκλες, τις θέσεις και το ρουσφέτι. Αρνήθηκαν τον «εύκολο δρόμο» της αξιοπρέπειας.

Συμφώνησαν με την εκ περιτροπής προεδρία, την παραμονή εποίκων και όλα τα δώρα του Χριστόφια προς το Ταλάτ. Τα προσυπέγραψαν και πήραν το αντίδωρό τους. Καρέκλες που θα τις κατέχουν οι «ηγέτες τους» μέχρι το 2013 και μέχρι το 2016. Και κάποιοι από αυτούς σιδερώνουν τα κοστούμια τους και αναμένουν ένα κόκκαλο ή μια μικρή καρέκλα. ‘Η κάτι πιο χαμερπές. Τη δυνατότητα να κάμνουν κάποια ρουσφέτια σαν παρακοιμώμενοι της εξουσίας.

Του συλητές του τάφου ίσως να μην τους μάθουμε ποτέ. Τους συλητές της μνήμης των ηγετών και των αρχών του ΔΗΚΟ, τους ξεπουλητές των θέσεων του ΔΗΚΟ τους ξέρουμε. Τους βλέπουμε καθημερινά να μας μιλούν για το «δύσκολο δρόμο» και για «το καλό του τόπου». Θα έχουν την αγανακτισμένη περιφρόνηση μας, όχι εκ περιτροπής, αλλά συνεχώς. Την περιφρόνηση που αξίζει σε κάθε ξεφτίλα. ‘Εχασαν κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας. Δεν τους έμεινε τίποτε άλλο να χάσουν. Σε λίγο θα μας διαφημίζουν την εκ περιτροπής προεδρία και την παραμονή των εποίκων «για το λαό του τόπου». Είναι έτοιμοι να ανεβούν στην εξέδρα του ΝΑΙ και να ακολουθήσουν το «δύσκολο δρόμο», που χάραξαν οι πρωτοπόροι της πλατφόρμας του ΝΑΙ. ‘Εχουν ήδη κατεβεί «στο τελευταίο σκαλί στου κακού τη σκάλα». Και μάδησαν τα φτερά μας, που αναμέναμε να ξαναφυτρώσουν για το μεγάλο ανέβασμα.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας μπορεί τώρα ανεμπόδιστα να προχωρήσει στο τσιμέντωμα του ΝΑΙ. Οι νεροκουβαλητές της εξουσίας είναι έτοιμοι, αφού διάλεξαν το «δύσκολο δρόμο» του πολιτικού εξευτελισμού.

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ και τα συλλογικά του όργανα έχασαν την εμπιστοσύνη μας, γιατί έχασαν την αξιοπρέπειά τους, καπηλεύονται τις αρχές και τις θέσεις του ΔΗΚΟ και επέλεξαν τις θέσεις και τις καρέκλες της εξουσίας. Είναι πια ανυπόληπτοι. Μετέτρεψαν το ΔΗΚΟ σε μικρομάγαζο της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Λένε πως θα ελέγχουν την Κυβέρνηση. Απέδειξαν όμως πως τους ελέγχει η κυβέρνηση, επειδή κρατά την ουσία των αρχών τους, που είναι οι καρέκλες της προτίμησής τους. Εξευτέλισαν το ΔΗΚΟ, εξευτελίστηκαν και έγιναν πολιτικά κατάπτυστοι.

Αιδώς 124 Αργείοι, της Κεντρικής Επιτροπής και της ηγεσίας του ΔΗΚΟ. Μόνη μας ελπίδα είναι αντίδραση και οι θέσεις της βάσης του ΔΗΚΟ. Αν και η βάση και ο κόσμος του ΔΗΚΟ έχουν τα ίδια ποσοστά στην αξιοπρέπεια με την ηγεσία τους, τότε καλύτερα να κλείσουν το μικρομάγαζο και να το μετατρέψουν σε συνοικιακό παράρτημα του ΑΚΕΛ.

Αν η βάση διαφωνεί, πρέπει να κινηθεί, να κινηθούμε όσοι «υπερασπίζουμε ακόμα το δίκαιο, την ιστορία και την αξιοπρέπειά μας». Και όσοι έχουν αυτές τις αρχές, δεν πρέπει να σιωπήσουν, πειθαρχώντας στην έκπτωτη ηγεσία της διαπλοκής και της ντροπής. Ηγεσία του ΔΗΚΟ είναι όσοι διατηρούν τις αρχές του ΔΗΚΟ και την προσωπική τους αξιοπρέπεια.

Θεόφιλος για το christofias-watch

23 Σχόλια:

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό τρέχουν. Το θέμα της αποχώρησης ή όχι του ΔΗ.ΚΟ. από την κυβέρνηση θα επανέρθει πολύ σύντομα. Ο Ερτογάν (τον οποίοι κάποιοι εξιδανικεύουν μετά την γνωστή συνέντευξη) το είπε καθαρά: Θέλει λύση Διζωνικής Ομοσπονδίας, την ίδια που θέλουν και κάποιοι εκ των ηγετών μας, και δεν θα επηρεάσει την πορεία των συνομιλιών η "εκλογή" Έρογλου. Μετά λοιπόν την νέα έξαρση ευελιξίας που θα επιδείξει ο ευέλικτος πρόεδρος μας, το θέμα θα επανέλθει.

Μπορεί στο τέλος κι ο ίδιος ο Κάρογιαν (που τώρα "επιλέγει τον δύσκολο δρόμο") να εισηγηθεί την αποχώρηση από την κυβέρνηση. Θα έχει όμως η αποχώρηση τους την ίδια αξία και προοπτική;Παραμένοντας τώρα στην κυβέρνηση, δεν σπρώχνει προς την έξοδο μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του και δεν απογοητεύει μεγάλο μέρος αυτών που παραμένουν; Το θέμα με το ΔΗ.ΚΟ. είναι ότι μετά από την πορεία που επέλεξε η ηγεσία του (χάρη στον Κάρογιαν και την κεντρική επιτροπή - και συμφωνώ πλήρως με τις διαπιστώσεις σας) η ζημιά δεν έγινε μόνο στο ΔΗ.ΚΟ. λόγω της εγκατάλειψης των αρχών του κόμματος και της απώλειας της αξιοπιστίας. Η μεγαλύτερη ζημιά είναι για την Κύπρο. Το ΔΗ.ΚΟ. θα δυσκολευτεί πολύ να ηγηθεί σε μια νέα εκστρατεία του "ΟΧΙ" σε ένα νέο Δημοψήφισμα.

Όσο δεν εγκαταλείπεται η Διζωνική από τα κόμματα του ΟΧΙ τα ίδια θα έχουμε. Φτάσαμε στο σημείο να μην ντρέπονται και να μιλάνε για διζωνική στο μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου. Είμαστε πια μια Ευρωπαική χώρα. Πόσο ακόμα θα ψηφίζουμε ηγέτες που επιλέγουν μια αντιευρωπαική λύση;

Mario είπε...

Ma o Tassos san idanikos igetis tou DHKO den simfwnise me autin tin lisi? Auto apo to PIO:

1. Commitment to the unification of Cyprus based on a bi-zonal, bi-communal federation and political equality, as set out in the relevant Security Council resolutions.

Ara pws mporei to DHKO na leei oxi se Dizoniki Omospondia. To mono komma pou ka8ara mila enantion autis tis lisis einai to EUROKO.

Ανώνυμος είπε...

Και το 76% των Κυπρίων βεβαίως βεβαίως αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα!!

Mario είπε...

Emerson,

Diladi to OXI sto sigkekrimeno sxedio simenei kai OXI stin dizwniki Omospondia ? Dioti to erwtima itan diaforetiko den itan tetoio.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ super mario, ΣΟΥ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΞΑΝΑ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΕΧΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΣΕ ΤΙΜΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ,ΜΕ ΛΥΠΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ, ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΕΧΤΙΚΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Η ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΣΕ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΙΧΑΗΛ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕ ΕΔΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΑΝ ΤΟ ΟΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΕΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ, ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ Ο ΧΕΣΤΗΣ.

ΑΦΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΤΟ P.I.O ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

http://www.pio.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/BB05C7E063C325FDC225732100642D7E?OpenDocument

"πετυχαμε να συμπεριληφθεί στο Διαπραγματευτικό Πλαίσιο Ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ότι «η λύση του Κυπριακού πρέπει να συνάδει με τις αξίες και τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση». "


"Αγωνίζομαι, με όλες μου τις δυνάμεις, για να πετύχω τη λύση του Κυπριακού. Όχι όμως μια οποιαδήποτε λύση. Δεν είμαι διατεθειμένος απλά να κλείσω το Κυπριακό. Δεν είμαι διατεθειμένος να απεμπολήσω τα δικαιώματα των προσφύγων στις περιουσίες τους και το δικαίωμα τους για επιστροφή.Για να πετύχω τη λύση και όχι τη διάλυση"

"Πείσαμε για την ετοιμότητά μας για λύση στα πλαίσια μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας, αλλά με το σωστό περιεχόμενο αυτών των όρων. Πείσαμε για τη βούλησή μας να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, αλλά και την αποφασιστικότητά μας να μη δεχθούμε λύση που θα απεμπολεί τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων."

ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η Δ.Δ.Ο ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΑ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΜΕ ΤΗΝ Δ.Δ. ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ευελιχτου, ΜΕ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ, ΤΗΝ ΑΝΕΦ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΠΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΙΣΗ ΨΗΦΟΥ?
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!!!!!
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΛΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΡΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΛΑ ΕΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΑΡΟΓΙΑΝ-ΓΟΥΟΤΣ ΚΑΙ ΔΗ.ΚΟ ΓΟΥΟΤΣ .
ΜΑ ΤΙ ΕΝ ΤΟΥΤΗ Η ΜΑΝΙΑ ΣΙΟΡ?

Mario είπε...

Egw apantisa ston Sperthia pou eipe na egkatalifthei i DDO. Apla eipa pws kai o Tassos eipe NAI stin DDO. O idios fisika meta eipe prepei na exei swsto periexomeno kai se auto simfwnw. Me auto pou den simfwnw einai otan lene kapoioi na egkataliftei entelws i DDO. Auto to 8ewrw san tin moni pi8anotita lisis.
Oso gia to apospasma pou ebala einai poli gnwsto kai einai edw:

http://www.cyprus.gov.cy/MOI/pio/pio.nsf/All/793035B13B07CD8FC225727C00353501?OpenDocument

Twra na leme swsto periexomeno o ka8enas mporei na pei oti 8elei einai swsto gia auton. Simasia exei pws kai o Tassos o idios eipe NAI stin DDO estw kai an eipe OXI sto sigkekrimeno sxedio.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

super mario,
ΤΟ "ΣΩΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΟΡΙΣΤΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΑ ΑΠΟΙΑ ΛΙΓΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΟΡΙΖΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΤΑΣΣΟΣ ΤΟ "ΣΩΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ" ΤΗΣ Δ.Δ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ (ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ, ΑΝΕΦ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΠΟΙΚΩΝ ΚΤΛΠ) ΤΗΣ Δ.Δ του ευελιχτου. ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΖΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΟΣΥΜΕ Η ΤΟ ΑΝ ΣΥΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΣΥΜΦΟΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΙ 2 ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΜΕ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΜΕ ΑΜΠΕΛΟΠΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΕΕΙΣ ΟΧΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΙΝΕΖΙΚΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΦΩΝΟΥΜΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΚΑΙ ΕΝ ΩΡΑ ΝΑ ΦΑΜΕ? ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΑ ΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΙΑ ΣΟΥΗΤ ΕΝΤ ΣΑΟΥΡ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΤΑ ΛΟΝΔΙΝΑ
ΣΥΦΟΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΑΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΗΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ Δ.Δ.Ο

νεος είπε...

...γι αυτό κι εγώ νομίζω πως η σελίδα σας πρέπει να επανέλθει στο σωστό περιεχόμενο της!
Δεν είναι δυνατό να μπαίνω δαμέσα να διαβάσω κάτι για τον "οδοστρωτήρα" και να βλέπω συνέχεια άλλους να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις του παροξυσμού σας!
Θέλω τον Χριστόφια back on the news!
Come on guys..

pleeaaasseeee

newgreekcypriot.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Mario,

Μια χαρά στα λέει ο Κήρυκας και σου δείχνει τα σημεία τα οποία επιμελώς προσπερνάς. Μην μιχαηλίζεις άνευ ορίων.

Ρ.

ΥΓ/ Η Αγκόλα ήταν υπό Πορτογαλλική κυριαρχία. Επομένως η πρόταση μου έπρεπε να ήταν "..αν [ο Μαγάριος] αντί για σφογγοκωλάριος των Βρετταών εδώ ήταν σφογγοκωλάριος των *Πορτογάλλων* εκεί..."

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

sstylian imish,
ΑΛΛΟΣ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟΣ ΞΕΜΟΝΑΧΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΑΛΗΣΕΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΤΟ (ΤΟ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ). ΜΟΝΑΞΙΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ NENEKIA.COM
E SSTYLIAN? ΚΑΤΑΚΗΜΕΝΕ ΤΕΛΛΑΛΗ, ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΗΣ ΜΠΛΟΞΑΔΙΚΗΣ ΠΡΑΜΑΤΙΑΣ ΣΟΥ.

Mario είπε...

Khrikas,

Xerome pou kapou simfwnisame.
Gia tin ek peritropis proedrias einai ontws arketa "tolmiro" apo pleuras mas kai den eimai sigouros poso swsto einai. Alla gia tous 50K epikous egw mporw poli eukola na sou pw pws mono na baleis ta atoma ek Tourkias pou pantreutikan me TK kai ta mwra pou genni8ikan kai apo dio goneis epikous sta katexomena sigoura bgazeis 50K.

Nai o epikismos einai egklima polemou alla pote kanenas den mporei na brei dikaio sto na figoune paidia gennimena stin Kipro. Sigoura oi goneis tous ir8ane paranoma epeidi to Tourkiko kratos tous edwse dwrean spitia klemmena. Omws ta paidia tous ti ftene ? Iparxoune nea paidia mexri kai 36 xronwn pou xeroune patrida mono tin Kipro. Pws kapios mporei na tous diwxei ?

An pame akoma ena bima parakatw fisika, kapou kai emeis kaname la8oi. Giati ferame tosous Ellinopontious stin Kipro me aplo kritirio oti einai apo Elliniko descent ?

Twra epikoi pou ir8ane prin 5-10 xronia Kipro nai prepei na figoune alla nomizw to 8ema twn epoikwn prepei na exetastei se case by case basis.

Unknown είπε...

Pws mporoume na gnwrizoume, arxiepskope ,ean oi epiloges mas(sas) einai pragmati oi dikes mas?

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,δε σου απηύθυνα το λόγο.Σε τι αναφέρεσαι;Τι συγκεκριμένα ρωτάς;

arxiepiskopos είπε...

ΘΕΟΦΙΛΕ,η άποψη του 76% πρέπει να γίνεται σεβαστή ή όχι;

Unknown είπε...

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει λύση στα μέτρα των Τούρκων, μια οποιαδήποτε λύση. Θέλουν να κλείσει το Κυπριακό με λύση παρόμοια με το Ανάν.

Ευνοούν γι’ αυτό οποιονδήποτε πολιτικό ή κόμμα της Κύπρου μπορεί να οδηγήσει σε μια τέτοια «λύση». Θα τους κάνουμε το χατίρι να εξαφανιστούμε μέσω μιας τέτοιας «λύσης», για να μας δώσουν τα συγχαρητήριά τους; Ο πρόεδρος και το ΑΚΕΛ, όμως, εξακολουθούν να μην κάνουν σωστή ανάγνωση των γεγονότων, εξακολουθούν να κατηγορούν απλώς τους άλλους χωρίς να κάνουν αυτοκριτική. Σε συνεντεύξεις του Α. Κυπριανού - δίνει την εντύπωση ότι ζει σε άλλη χώρα. Άλλωστε, ακόμα και τα περί ιδεολογικής συγγένειας με την ΕΔΕΚ που ακούγονται είναι ανακριβή. Το ΑΚΕΛ δεν έχει ιδεολογική συγγένεια με την ΕΔΕΚ - άποψή μου είναι ότι δεν είχαν ποτέ. Αν το ΑΚΕΛ εννοεί ότι ανήκουν και τα δύο στην Αριστερά, θα πω ότι δεν θεωρώ πια το ΑΚΕΛ αριστερό κόμμα. Μεγαλύτερη ιδεολογική συγγένεια έχει το ΑΚΕΛ με τους Αναστασιάδη, Χάσικο, Πουργουρίδη - είναι η ιδεολογία της υπακοής, η ιδεολογία της πλατφόρμας του «ναι». Βάσει αυτής της κοινής ιδεολογίας συμφωνούν στο Κυπριακό. Σε μια ημικατεχόμενη χώρα τα κριτήρια ιδεολογικής συγγένειας καθορίζονται ανάλογα με τη στάση απέναντι στη κατοχή - τη διεκδίκηση ή τη «ρεαλιστική» αποδοχή των «πραγματικοτήτων». Άρα το ΑΚΕΛ δεν έχει ιδεολογική συγγένεια με τους πραγματικούς αριστερούς όπως τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μ. Γλέζο με τους οποίους όμως ταυτίζεται η ΕΔΕΚ. Δυο είναι τα κόμματα του συστήματος στην Κύπρο: είναι ο ΔΗΣΥ λόγω DΝΑ και το ΑΚΕΛ λόγω παρακμής.

Unknown είπε...

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ποτέ ότι, παρά τα γνωστά πλεονεκτήματα του αντιπάλου, εμείς είμαστε οχυρωμένοι πίσω από δύο γιγάντιους βράχους: Ο ένας λέγεται Κυπριακή Δημοκρατία και ο άλλος Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αυτά θέλω να δώσω έναν τόνο αισιοδοξίας μέσα στα πολλά προβλήματα και αγωνίες που ταλανίζουν το λαό μας τα τελευταία 36 χρόνια. Προβλέπω, λοιπόν, ότι σύντομα θα συγκρουστούν ο τουρκικός σοβινισμός και η τουρκική λογική. Ο πρώτος ασφαλώς θέλει συνέχιση και εδραίωση της απαράδεκτης από κάθε άποψη διχοτομικής κατάστασης στην Κύπρο και ο δεύτερος, θέλω να ελπίζω ότι, θα ζυγίσει καλύτερα τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Τουρκίας. Και τα συμφέροντα αυτά απαιτούν προσέγγιση και τελική ένταξη της χώρας αυτής στην Ε.Ε. Δεν έχει άλλη επιλογή. Εκεί τη θέλουν να βρίσκεται και οι γνωστοί φίλοι της.
Η προσέγγιση αυτή θα της αποφέρει τεράστια οικονομικά και πολιτικά οφέλη, ενώ η συνέχιση της παρούσας κατάστασης στην Κύπρο μόνο ζημιά της προκαλεί. Δεν μπορεί πλέον η προπαγάνδα της να συνεχίσει να γίνεται πιστευτή στον ευρωπαϊκό χώρο. Γι' αυτό, λοιπόν, πιστεύω ότι σύντομα θα υποχρεωθεί να λογικευτεί, χάριν των συμφερόντων της. Εμείς να εμμείνουμε αταλάντευτα στα δίκαιά μας, μακριά από αχρείαστες κομματικές αντιπαραθέσεις. Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προβλέφθηκε από τους σχεδιασμούς της Άγκυρας για την Κύπρο τα τελευταία 60 χρόνια. Αυτό θα της στοιχίσει μια δίκαιη λύση του Κυπριακού. «Θαρσείν χρη, τάχ' αύριον έσσεται άμεινον», όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Δηλαδή, «πρέπει να έχουμε θάρρος και η αυριανή μέρα θα είναι καλύτερη». Ναι στην αισιοδοξία, όχι στην απογοήτευση και στην ηττοπάθεια.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Αρχιμουφτης Gunaydin,

Η ψηφοφορια της Κ,Ε του ΔΗ.ΚΟ (73%) πρεπει να γινει σεβαστη.
Η αποψη του 76% του Κυπριακου Λαου που διαλολοστειλε το ΑΝΑΝ δεν πρεπει να γινει σεβαστη? Ο ευελιχτος και οι συμφαγωντες του ραγιαδες γιατι δεν την σεβονται? Γιατι απαλειψαν εν μια νυκτι την συμφωνια της 8ης Ιουλιου που εβαζε την διαπραγματευση σε νεες βασεις και παλευει να φερει ενα νεο σχεδιο στην βαση του Αναν εμπλουτισμενο με γενναιες προσφορες?
Οξα το 74% του Λαου εν μετρα μπροστα στις δεσμευσεις του ραγια ευελιχτου στα ξενα κεντρα?
τελικα εποικολαγνο πιονι θελεις σεβασμο στις αποφασεις τις πλειοψηφιας η δεν θελεις?
Παλε φασκεις - αντιφασκεις και εκτιθεσαι ρε κοπροσκυλλο.

Mario είπε...

Kirikas,

Sta eipa kai alli fora. Giati epeidi kapios exei diaforetikes apopseis simenei einai Tourkos kai prosblitika onomazeis ton arxiepiskopo arximoufti? Pws auto dixnei sebasmo stin anti8eti apopsi? Diladi stin Kipro opoios den einai enantion tis DDO einai Tourkos ?

Eipame to 76% eipe OXI sto sxedio Anan kai fisika einai poli sevasto. Omws auto egine prin 6 xronia. Merika pragmata isws exoune allaxei. Ti einai to problima an er8ei ena allo sxedio kai mpei se dimopsifisma. Kanenas den eipe na perasei lisi xwris dimopsifisma. Oti kai na einai to apotelesma enos neou dimopsifismatos pali prepei na ginei apodekto.

Auto omws pou prepei na ginei einai i proboli twn thesewn kai twn men kai twn de. Etsi o laos na apofasisei afou akouse ta epixeirimata olwn.

Oso gia alla minimata opws desmeuseis se xena kentra kai ola auta den exoune simasia dioti tin teliki apofasi den tin exei oute o Talat oute o Xristofias alla oi EK kai TK se xwrista dimopsifismata.

Egw 8a elega makari na iparxei ena neo sxedio na doume pws 8a einai kai meta o ka8enas 8a krinei.

Mario

arxiepiskopos είπε...

MARIO,προσπαθείς να μιλήσεις λογικά στον Κήρυκα;Αυτό είναι μεγάλο αστείο!

Mario είπε...

Arxiepiskope,

Otan milas logika kai o pio anoitos an8rwpos mporei se kapia fasi na xekinisei na skeftete logika.
O Kirikas pou den einai anoitos pisteuw mporei na stamatisei tis eirwnies pros allous.

Mario

arxiepiskopos είπε...

ΜΑΡΙΟ,έχεις υπόψη σου κανονικούς ανόητους.

νεος είπε...

Κήρυκα!
Μα τι έπαθες καλέ μου?
Μεν ταράζεσε.
Άντεξε το!
Έχουμε δημοκρατία που τον Φεβράρη του 2008.
Έννεν εφιάλτης!
Εν η πραγματικότητα αγόρι μου.
Η διχοτόμηση σπάζει, όπως και ο γριβισμός.

newgreekcypriot.blogspot.com