ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ευκαριστώ Πρόεδρο γκιαούρ που εν εγρησιμοποίησε Όραμς. Εγιώ όμως εν αήννω έτσι πουλί να μου πετάει!

Η απόφαση μας να μην φορτώσουμε ολοκληρωτικά την ευθύνη για την απόφαση του ΕΔΑΔ στον ευέλικτο Δημήτρη Χριστόφια ήταν συνειδητή, σοβαρή και υπεύθυνη. Εμείς άλλωστε έχουμε αποδείξει πολλάκις ότι δεν τον αντιμετωπίζουμε, όπως αντιμετώπισαν οι συγχορδίες του ΔΗΣΑΚΕΛ τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Μέσα από τις δηλώσεις του όμως για το θέμα, μπορεί κανείς να εντοπίσει πολλά προκλητικά σημεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι προσπαθεί -για ακόμα μια φορά- να αποποιηθεί των όποιων δικών του ευθυνών και να τα φορτώσει σε άλλους.

Όταν δηλώνει υπερήφανα ότι: "...είχαμε προβλέψει και είχαμε προειδοποιήσει μερικές φορές ότι οι μαζικές προσφυγές, στο τέλος της ημέρας, θα ήταν πιθανόν να οδηγήσουν σε αναγνώριση της 'επιτροπής' της κατοχικής δύναμης", καλό θα ήταν να μας απαντήσει σε μερικά πολύ απλά ερωτήματα:

1) Αφού είχε προβλέψει τον κίνδυνο, τι ακριβώς έκανε για να τον αποτρέψει;

2) Μήπως οι μαζικές προσφυγές στο ΕΔΑΔ, είναι αυτές που οδήγησαν στην αναγνώριση της 'επιτροπής' του Αττίλα, ή μήπως είναι οι "συμπατριώτες" μας που κατέφυγαν κατά εκατοντάδες σε αυτή;

3) Γιατί ο Πρόεδρος ο οποίος δεν καταδίκασε την προσφυγή σε αυτή την 'επιτροπή' δεν καλεί δημόσια -ακόμα και σήμερα- τον κόσμο να μην προσφύγει εκεί;

Αφού καταφεύγει σε μια υβριστική επίθεση κατά των δικηγόρων οι οποίοι ανέλαβαν να εκπροσωπήσουν τους πρόσφυγες στο ΕΔΑΔ και να διεκδικήσουν τα δίκαια και τα δικαιώματα τους, ο εκπρόσωπος μας στη διαπραγματευτική παρωδία, που παζαρεύει αυτά τα αναφαίρετα δικαιώματα, η ευθυνόφοβη αυτή οντότητα, δηλώνει ότι: "πρέπει να έχουμε τη δύναμη να παραδεχθούμε και λάθη και παραλείψεις", καλώντας έτσι τους νομικούς να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη.

Αυτός είναι ο σημερινός Πρόεδρος που καλεί σε ενότητα, αυτός είναι, που προκαλεί καθημερινά την αντίδραση, που προκαλεί καθημερινά την νοημοσύνη μας.

4) Μήπως όμως ο σύντροφος του Αττιλάρχη, ο οποίος δεν στήριξε τη νομική αυτή διαδικασία, παζαρεύοντας των ώρα που οι νομικοί διεκδικούσαν, δεν φέρει καμία ευθύνη;

5) Μήπως αυτός που παρουσίαζε τον Αττίλα ως σύντροφο του δεν έχει καμία ευθύνη;

6) Μήπως αυτός που πήρε τον Αττίλα μαζί του για να προσφωνήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβούλιου της Ευρώπης, όπου υπάγεται το ΕΔΑΔ, δε φέρει καμία ευθύνη;

7) Μήπως αυτές του οι ενέργειες δε λήφθηκαν υπόψιν από το ΕΔΑΔ, για την τελική λήψη αυτής της εξευτελιστικής απόφασης;

8) Πότε επιτέλους θα αναλάβει ο ευέλικτος τις ευθύνες που του αναλογούν σε μια σειρά ζητημάτων, που εξευτέλισαν την Κυπριακή Δημοκρατία, επί Προεδρίας του;


- Αέρφιν είδες α! Εγιώ εν σ' εκατηγόρησα...έφταιξα τους νομικούς!
- Ευκαριστώ γκιαούρ...είσαι θηρίο...κράτα γερά!

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης από τον Αττίλα αυτής της απόφασης στο τσίρκο των διαπραγματεύσεων, ο Χριστόφιας ομολόγησε χωρίς ίχνος ντροπής ότι:

"Εμείς, όταν λήφθηκαν οι αποφάσεις για τους Οραμς δεν πανηγυρίσαμε και ούτε προσπαθήσαμε στο τραπέζι των συνομιλιών να εκμεταλλευθούμε αυτή τη σωστή απόφαση την οποία πήρε το Δικαστήριο". Γι'αυτό δήλωσε ότι: "Αν θα το κάνει, κακώς θα το κάνει".

Παραδέχεται δηλαδή ότι η απόφαση για τους Όραμς, η οποία αποτελεί ένα ισχυρό νομικό όπλο που κατοχυρώνει το δικαίωμα της περιουσίας σε όλους τους πρόσφυγες, δεν έτυχε εκμετάλλευσης.

Κατά τα άλλα όμως, ο Χριστόφιας λέει ότι αγωνίζεται για αρχές, την ίδια ώρα που τις πετάει στον κάλαθο των αχρήστων. Το ΑΚΕΛ διεκδίκησε τη ψήφο σας στις Ευρωεκλογές, με το σύνθημα: "Όποιος διεκδικεί, κερδίζει", την ίδια ώρα που θυσιάζουν στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων τα διακιώματα όλων μας.

Όλες αυτές οι θυσίες, για χάριν μιας ανύπαρκτης συντροφικότητας που αναδεικνύεται πλέον σε απειλή για την κρατική μας οντότητα.

Ο Χριστόφιας όμως πρέπει να γνωρίζει ότι το έτερον του ήμισυ, ο ΤαλΑττίλας, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει καμία απόφαση του ΕΔΑΔ -ούτε και αυτήν- στις μεταξύ τους συνομιλίες, επειδή όλες οι αποφάσεις -ακόμα και αυτή- αναγνωρίζουν το αναφαίρετο δικαίωμα της ιδιοκτησίας σε όλους τους πρόσφυγες, τους νόμιμους κατόχους της γης.

Άρα δεν τίθεται θέμα συμβιβασμού. Δεν μπορεί να παραμείνει ανεκμετάλλευτη η απόφαση για τους Όραμς, για να παραμείνει ανεκμετάλλευτη και αυτή η πρόσφατη απόφαση, επειδή η τελευταία ούτως ή αλλιώς θα παραμείνει ανεκμετάλλευτη.

Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε σχετικά άρθρα που επιλέχθηκαν από τις σημερινές εφημερίδες:

«Είχαμε προειδοποιήσει μερικές φορές…»
του Άριστου Μιχαηλίδη, Φιλελεύθερος 9/3/2010

ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ! Τους έφταιξαν τώρα οι πρόσφυγες και οι δικηγόροι τους που έκαναν αγωγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να διεκδικήσουν το δίκαιό τους, αυτό που δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τόσα χρόνια οι ηγέτες τους. Ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βγήκε στο μπαλκόνι, μετά από μερικά δάκρυα στο συνέδριο της ΠΟΓΟ, να ζητήσει αυτοκριτική «από αυτούς που εξωθούσαν τον κόσμο να προσφύγει μαζικά», διότι αυτοί είναι οι κακοί ενώ εμείς οι καλοί «είχαμε προβλέψει και είχαμε προειδοποιήσει μερικές φορές ότι οι μαζικές προσφυγές, στο τέλος της ημέρας, θα ήταν πιθανόν να οδηγήσουν σε αναγνώριση της επιτροπής της κατοχικής δύναμης». Φταίνε δηλαδή αυτοί που ακολούθησαν τη νόμιμη οδό για να κατηγορήσουν την Τουρκία, που άρπαξε τις περιουσίες τους και όχι οι άλλοι, που έτρεξαν στην επιτροπή των κατεχομένων και της έδωσαν υπόσταση. Αυτούς, τους 300-400, που έβαλαν το προσωπικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον δεκάδων χιλιάδων άλλων ιδιοκτητών, δεν τους ζήτησε αυτοκριτική ο Πρόεδρος, δεν τους κατηγόρησε που καταπάτησαν το κοινό καλό και τη νομιμότητα και έδωσαν επιχειρήματα στην Άγκυρα για να πείσει το ΕΔΑΔ ότι στα κατεχόμενα λειτουργεί αποτελεσματικό «εσωτερικό ένδικο μέσο».

Αλλά, αυτοκριτική είναι η ηγεσία που πρέπει να κάνει και όχι οι πρόσφυγες. Διότι, η απόφαση του ΕΔΑΔ είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης τουρκικής στρατηγικής και είναι η ηγεσία που δεν κατάφερε να την αντιμετωπίσει, όχι οι πρόσφυγες.

Τι χρεία έχει να μας λέει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «είχαμε προβλέψει και είχαμε προειδοποιήσει μερικές φορές…». Αυτό να το λένε οι αρθρογράφοι, όχι οι ηγέτες. Εμείς και άλλοι γράφουμε για τους κινδύνους αυτούς από το 2003, όταν ο ίδιος ο Ραούφ Ντενκτάς ανακοίνωσε (12/5/2003 στην Αττάλεια) ότι προχωρούν «σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις», ώστε μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων να μπορούν οι Ελληνοκύπριοι να κάνουν αγωγές στα κατεχόμενα και αναμένουμε, έλεγε, «τη διεθνή κοινή γνώμη να καλωσορίσει την πρωτοβουλίας μας». Τι έκανε η ηγεσία για να αποτρέψει την εξέλιξη; Ή, μάλλον, ό,τι έκανε και με τις αλλεπάλληλες θετικές αποφάσεις όταν τις έβαζε στο συρτάρι και συμμεριζόταν τις αντιδράσεις της Άγκυρας και της Βρετανίας ότι το Κυπριακό δεν είναι νομικό ζήτημα, λες και η Κύπρος μπορεί να στηριχθεί πουθενά αλλού εκτός από την επιμονή της στην αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας.

Σήμερα διάφοροι νομικοί και πολιτικοί εξηγούν στον κοσμάκη, ότι μετά από αυτή την απόφαση η επιλογή τους είναι να προσφύγουν στην επιτροπή των κατεχομένων. Μα είναι επιλογή κάτι τέτοιο; Έπρεπε να αφήσει τα παχιά λόγια η ηγεσία και να διασφαλίσει, εν ανάγκη και με νομικές ρυθμίσεις, ότι κανένας δεν θα κάνει τέτοια ενέργεια, διότι αυτό θα σαμποτάρει τη λύση του Κυπριακού και τις διεκδικήσεις όλου του λαού. Να κάνει δηλαδή έστω και τώρα αυτό που έπρεπε να κάνει πριν από χρόνια και να αποτρέψει τα χειρότερα, που θα έρθουν αν γίνουν μαζικές προσφυγές στην επιτροπή οι οποίες θα λύσουν το περιουσιακό στα μέτρα της Άγκυρας. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε την ηγεσία, όχι για να κάνει δηλώσεις και να κατηγορεί άλλους κάθε φορά που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το κακό.


Προς Ανερυθρίαστους
του Γιώργου Σέρτη, Φιλελεύθερος 9/3/2010


ΜΑΛΙΣΤΑ!

Χαστούκι ακόμα και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Σε μια απόφαση που μοιάζει η μισή να γράφτηκε από την Τουρκάλα δικαστίνα και η άλλη μισή ν’ αντιγράφηκε από τα «παράγωγα δίκαια» του Χάνεϊ, το ΕΔΑΔ μάς... στέλλει σε παράξενη... θεραπεία των δικαιωμάτων μας –πονεί χέρι, κόβει χέρι!

Φυσικά, δεν αμφισβήτησε το ΕΔΑΔ τα σιδεροτσιέφαλα κοτσιάνια του Κτηματολογίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε ότι το καθεστώς των Κατεχομένων είναι υποτελές στην Άγκυρα, αλλά:

• Γιατί, λέει, το ΕΔΑΔ να... ταλαιπωρείται με τόσες προσφυγές, αφού «και το πολιτικό κλίμα έχει διαφοροποιηθεί, και τα “σύνορα” δεν είναι πια κλειστά»;

• Γιατί να... ταλαιπωρούνται –και να ταλαιπωρούν και τους δικαστές– τόσοι Ελληνοκύπριοι, αφού εκατοντάδες άλλοι συμπατριώτες τους έχουν καταφύγει στην «Επιτροπή Αποζημιώσεων» στα Κατεχόμενα και έχουν λάβει ή προσδοκούν «εσωτερική θεραπεία»; Έτσι, ούτε η «πρόοδος» των συνομιλιών διασαλεύεται ούτε –επειδή κάποιοι... εγκατέλειψαν τις περιουσίες τους πριν 36 χρόνιαθα δημιουργηθεί... αναστάτωση στους τωρινούς χρήστες!

Και, ωσάν να μην αρκεί στους πρόσφυγες η ταραχή που υπέστησαν, πρέπει ν’ ανεχτούν και τους αμετανόητους πλατφορμιστές, τους ενόχους και ενεχομένους γι’ αυτή την κατάληξη.

• Ο –τότε– Γενικός Εισαγγελέας που αντί να εξηγήσει στους πολίτες ότι όποιος διέρχεται το οδόφραγμα –με τους όρους «συνόρων»– αποδέχεται και τις υπόλοιπες «δικαιοδοσίες» του ψευδοκράτους, γνωμάτευσε –την τελευταία ημέρα της θητείας του– ότι «τα άτομα δεν αναγνωρίζουν κράτη» –ιδού, όμως, που τα άτομα... κωλοσύρνουν κράτη! Οι –τότε και νυν– κυβερνώντες άφησαν τους πολίτες να δρουν κατά το δοκούν, κατά συνείδησιν και κατ’ απελπισίαν, οτέ μεν αχρηστεύοντας και παραμελώντας όλες τις προηγούμενες αποφάσεις, οτέ δε παλλόμενοι με τους παλλόμενους εποίκους και τα... χρηστικά τους δικαιώματα.

Τώρα, που το κόστος των χρηστών του οδοφράγματος και των αναδομητών του Ταλάτ το πληρώνουμε –και πάλιν– όλοι, οι ένοχοι και ενεχόμενοι θα μπορούσαν –τουλάχιστον– να σιωπούν με σκυμμένο το κεφάλι, αντί να συνεχίζουν να προκαλούν!


Φταίνε οι πρόσφυγες και οι προσφυγές τους!
του Σάββα Ιακωβίδη, Σημερινή 9/3/2010

Μα, είναι φως φανάρι, κυρίες και κύριοι. Για την πρωτοφανή και κατάφωρα άδικη απόφαση του ΕΔΑΔ φταίνε οι πρόσφυγες! Φταίνε γιατί αποφάσισαν να διεκδικήσουν το δίκαιό τους και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και κατέφυγαν στο ΕΔΑΔ. Φταίνε επειδή πίστεψαν ότι με τη διεκδίκηση της περιουσίας τους, θα πίεζαν και την Τουρκία να συναινέσει σε λύση του Κυπριακού. Φταίνε επειδή πλημμύρισαν, τάχα, τους καημένους τους δικαστές του ΕΔΑΔ, που αποφάσισαν να αναγνωρίσουν τη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων για να γλιτώσουν από τις προσφυγές Ελλήνων προσφύγων… Τι άλλο ν’ ακούσουμε πια! Αλλ’ όταν λέει αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε πρόκειται για αφόρητη πρόκληση προς όλους όσοι διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην περιουσία τους. Οι πολίτες έκαναν αυτό που πίστευαν ότι έπρεπε να κάνουν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους. Η Κυβέρνηση; Έκανε όσα έπρεπε να κάνει για ν’ αποτρέψει αυτήν την απόφαση; Πώς ο Τούρκος Πρόεδρος κοκορεύεται ότι συνέβαλε και αυτός στην απόφαση του ΕΔΑΔ και όχι ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η Κυπριακή Δημοκρατία; Γιατί αφέθηκε η Τουρκία ν’ αλωνίζει για μήνες στα παρασκήνια και στη γραμματεία του ΕΔΑΔ; Στο τέλος, ποιοι είναι αυτοί που κτυπάνε και ρέστα;

ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

71 Σχόλια:

Unknown είπε...

Επί Καθεστοτος Χριστοφια είναι κάποιος νυχτιάτικα έξω από ένα σπίτι και φωνάζει:

-Μωρήηηηηη..... μωρήηηηηηηη...

Περιμένει λίγο, δεν του απαντάει κανείς οπότε συνεχίζει:

-Μωρήηηηηηηηηη..... μωρήηηηηηηηηηη...

Κάποιος περαστικός πλησιάζει από περιέργεια και ρωτάει:

-Με συγχωρείτε, αλλά ποιον φωνάζετε;

-Τη γυναίκα μου να μου ανοίξει επειδή ξέχασα τα κλειδιά.

-Δεν θέλω να σας κάνω παρατήρηση, αλλά το βρίσκετε πρέπον να φωνάζετε μωρή τη γυναίκα σας;

-Αν θες φώναξέ την εσύ... Ελευθερία τη λένε...

arxiepiskopos είπε...

Μετά τα αστεία της Επιτροπής,ξεκίνησε τα αστεία και ο Αίαντας!Τα αστεία του αστείου!

Ανώνυμος είπε...

Νενέκια...

Ροζ αριστερά...

ΔΗΣΑΚΕΛ...

Γιουσουφάκια,

Προδότες, δωσίλογοι...


This country is still growing up. Certain diseases it's better to have when you're still young.
--Max in "Once Upon A Time in America."

Ρ.

Unknown είπε...

Ααρχιεπισκοπε να υποθεσω πως με την λογική σου αν στο επερχομενο δημοψηφισμα ο λαος κατα συντριπτικη πλεοψηφια βροντοφωναξει και παλι οχι αυτό θα σημαίνει πως δεν αποδεχεται την κυβερνητικη πολιτικη και την ΔΔΟ. Κατεπεκτασιν σημαινει πως ο λαος αναιρει την λαικη εντολη και εμπιστοσυνη προς το ΑΚΕΛ και τον προεδρο άρα ΕΣΥ πρεπει υποθέτω να εισαι ο πρώτος που θα προκρινει την παραιτηση της κυβερνησης και θα πρεπει να αγωνιστεις για αυτο. Διοτι μια κυβερνηση χωρις λαικη στηριξη σημαινει ΧΟΥΝΤΑ , ΦΑΣΙΣΜΟΣ και με επακολουθα καταστροφικα οπως του 74 αφου εκει θα μας οδηγησετε .
Για απαντα σε αυτο . Θα παραιτηθείτε ?

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΕΠΟΙΚΟΜΟΥΡΗΣ patriotis ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΙΚΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ?

Ανώνυμος είπε...

Το 2008 ο Δ. Χριστόφιας δεσμεύτηκε για αναζήτηση λύσης, που θα προνοούσε:
Απομάκρυνση των εποίκων.
Εφαρμογή της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006.
Συμμετοχή της Κύπρου στους διάφορους πυλώνες πολιτικής της ΕΕ.
Επιδίωξη λύσης, που να συνάδει με το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κοινοτικό δίκαιο.

Unknown είπε...

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των ιδεολογικών απόψεων συντονίζομαστε δημοκρατικά και ειρηνικά κατά του κοινού εχθρού που λογω ανικανοτητας θα ξετίναξει την ελευθερια μας, και κατ’ επέκταση το υπόβαθρο και υπαρξη της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

arxiepiskopos είπε...

AIANTA,καλημέρα.Αν ο λαός απορρίψει μια λύση που θα του προταθεί,αν και συνταγματικά δεν υποχρεούται,ηθικά είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί.Όμως να 'σαι βέβαιος πως ούτε απαράδεκτη λύση θα του φέρει ούτε και ο λαός είναι πια τόσο παραπληροφορημένος ώστε να επιλέξει διχοτόμηση αντί ΔΔΟ.

Unknown είπε...

Καλημερα και απο μενα. Θα αναμενουμε να δουμε ποιος θα δικαιωθει και ως προς το τι θε επιλεξη ο λαος και το αν το ΑΚΕΛ επιδηξει ηθικη συμπεριφορα. Α και για το τριτο που ειπες θα΄δήξει και κατα ποσον το σχεδιο που θα φερει αν θα ειναι απαραδεκτο και κατα ποσον νομιμοποιει την διχοτομηση και ισως την τουρκοποιηση της Κυπρου σε βαθος χρονου. Μην προτρεχεις και τα μακρυα κοντα εγιναν.

arxiepiskopos είπε...

Τώρα που τέλιωσε το σίριαλ με τη σορό του Τάσσου και φάνηκε πως την έκλεψε ο νενέκος Κίτας,παρακαλώ κάποιον με γνώσεις Η.Υ να αναρτήσει τις δηλώσεις Λυσσαρίδη και Καρατζεφέρη σχετικά με το θέμα,καθώς και αποσπάσματα από Λάζαρο Κίτρινο.Έτσι για να θυμάται ο κόσμος τι σημαίνει πολιτική σοβαρότητα και για να γελά και λίγο στους καιρούς της κρίσης.Παρεμπιπτόντως,ΑΙΑΝΤΑ,δε θα ήταν ηθικά σωστό να πουν το mea culpa;

Unknown είπε...

Σου υπενθυμιζω και πως ο Δημητρακης μιλησε για προβοκατσια. Επιπλεον τιποτα δεν τελειωσε αν και βρηκαν τους εκτελεστες του σχεδιου δεν σημαινει οτι δεν κρυβεται κατι αλλο καποιοι ηθικοι αυτουργοι διοτι τα ερωτηματα ειναι πολλα. Αας πουμε γιατι επελεξε να το κανει την παραμονη του μνημοσυνου και οχι 1, 2, 3, βδομαδες πριν τοποθετηθει και η ταφοπλακα 250 kG και επομενως θα χρειαζοταν βοηθεια αρα περισσοτεροι μαρτυρες. Επισης μην ξεχνας πως οι δουλεια ηταν επαγγελματικη. Σου ξαναλεω μην προτρεχεις γιατι ισως αναγκαστεις να γλυψεις εκει που φτυνεις .

Μήπως λεω συνδυαζεται η αποδραση του με ευτη την πραξη? Μηπως υποχρεωθηκε να το κανει? Ααν καταλαβες καλα οι ενοχοι ειναι οι εξης. Ενας βαρυποινιτης που ειναι ηδη μεσα για παντα, ο αδερφος του που η ποινη απο λεγανε τοτε θα ειναι μονο χρηματικο ποσο γιατι η νομοθεσια δεν προβλεπει αυστηρες ποινες για τετοιο εγκλημα και ενας κακομοιρος ινδος που επηε σοττο. Αρα ολοι την βγαζουν καθαροι ακομα και ο ινδος που θα τον απελασουν. Τι λες? Δεν ειναι ενα πανεμορφο εγλημα που στην ουσια δεν προσεφερε κατι στους εκτελεστες και ειναι ολοι ευχαριστημενοι με την καταληξη του και χωρις να τιμωρηθεί κανεις? Δεν σου δημιουργα υποψιες ή ακομη επειδη εθελοτυφλεις γενικα σε ολα επιλέγεις να ζεις σε ενα κοσμο απο πεταλουδες , νεραιδουλες και ευγενεστατους ανθρωπους χωρις κανενα παρασκηνιο, μυστικες υπηρεσιες και ολα ομορφα πλασμενα?
Επισης θα ηθελα την γνωμη σου για το ποιος σκοτωσε των Κενεντυ. Απλα θελω να ξερω αν αποδεχεσαι εξολοκληρου και αποκλειστικα την επισημη εκδοχη και ολοκληρωμενη ερευνα απο τις αρχες.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας! (Βελτιώθηκε το κλίμα βλέπω) Έχουμε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την παρουσίαση αυτής της νέας πρότασης για λύση του Κυπριακού;

Unknown είπε...

Emerson οχι γιατι κατοπιν συζητησης εμου και του πατριωτη και με παρατηρητη τον αρχιεπισκοπο εχουν αποδεχτει να καταθεσουν υπο διαπραγματευση την καθαρη συνομοσπονδια οπως την ανελυσα σε προηγουμενη αναρτηση και οποια αποδεδειγμενα ειναι πολυ καλυτερη προταση απο την πασανακατη και αμφιβολου ποιοτητας ομοσπονδια που μαγειρευει το καπροσχοιρουι.

Ανώνυμος είπε...

Και λίγη ιστορία

Σαν σήμερα το 1905: Ξεσπάει η Κρητική Επανάσταση στο χωριό Θέρισος, με αρχηγό τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Οι κινηματίες με υπόμνημά τους προς τις μεγάλες δυνάμεις ζητούν την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ο αγγλικός στόλος κατευθύνεται προς το νησί.

arxiepiskopos είπε...

Και λίγη ιστορία:Πέντε περίπου χρόνια αργότερα,ο Βενιζέλος,ως υπεύθυνος πρωθυπουργός πια,διατάσσει την κακήν κακώς εκδίωξη των Κρητικών πληρεξουσίων από τη Βουλή,όταν ήρθαν για κήρυξη της Ένωσης.Και τότε κάποιοι "ανένδοτοι υπερπατιώτες" τον χαρακτήρισαν ως προδότη και ανθενωτικό.Ο ίδιος,δυο χρόνια αργότερα, με τη σύνεση και το ρεαλισμό του ένωσε την Κρήτη με την Ελλάδα!Και λίγη ιστορία πράγματι χρειάζεται!

Πλαστήρας είπε...

Ο Χριστόφιας παραδέχτηκε ότι είναι και άλλα θέματα που συμφώνησε με τον Ταλάτ αλλά δεν ανακοινώθηκαν.

Πανικοβάλλομαι μόνο και μόνο στην ιδέα τι μπορεί να μας επιφυλάσσει ο Ευέλικτος.

Τέτοιος που είναι...

Mario είπε...

Αιαντας,

Μπόρεις σε παρακαλώ να ξαναγράψεις την ιδέα σου για την Συνομοσπονδία ?
Προσπαθησα να τη βρώ σε αλλο αρθρο αλλα δεν την βρήκα.

Γεννικά τώρα, είπαμε πολλά εδώ. Ας περιμένουμε να δουμε ενα τελικό κείμενο συμφωνίας και να μετα όλοι να σχολιάσουμε. Θα είναι καλύτερο παρα να σχολιάζουμε κομμάτια ενός σχεδίου που δεν ξέρουμε αν υπάρχει.

Μαριο

Unknown είπε...

πολυ ωραιο και επικαιρο.

http://www.youtube.com/watch?v=j82g4-9Qk4E

Κυπραίος είπε...

Μα τι γλυκανάκατα αστεία ρε Αίαντα. Κριμα το ψευδώνυμο. Έκαμες το χαράμι...

Δεν έχουμε ελευθερία αλλά εσύ είσαι ελεύθερος να λες ότι σου κατεβεί.

Πως ακριβώς το εξηγάς αυτό...

Και μη μου πεις ότι το κάμνεις επειδή δε λές το όνομα σου. Άμα ήταν καθεστώς, όπως λες, θα σε μπαγλαρώνανε στο πι και φι.

Εκτός κι αν νομίζεις ότι αν θέλει το "καθεστώς" δε ξέρει ποιος είσαι. Έτσι να πεις του νου σου...

Απλά, δεν ασχολούνται μαζί σας, και όσο περισσότερη περιφρόνηση σας δείχνουν, τόσο πολύ αγριέυετε.

Καλό "κρυφτούλι" παλληκάρι μου...

Unknown είπε...

ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

http://www.youtube.com/watch?v=zFsitZi2I4I

Κυπραίος είπε...

Ρήγα,

άμα αναφέρεσε σε προδότες, δεν εννοείς φανταζομαι αυτούς που νομιζαν πως είναι πιο Έλληνες από τους υπόλοιπους, πιο πατρώτες από τους υπόλοιπους, πιο εθνικόφρωνες από τους υπόλοιπους και με τη βλακεία τους άνοιξαν την πόρτα για τον Αττίλα;

Ικάζω πως αναφέρεσε σε αυτούς που βιώνουν τα αποτελέσματα της προδοσίας και τους αποκαλείς προδότες.

Πως είμαι τόσο σίγουρος; Απλά δεν υπάρχουν πολλών ειδών βλακείες...

Ένα είδος υπάρχει σε διάφορες βαθμίδες!

Mario είπε...

Αιαντας,

Όντως πολύ ωραίο video. Δυστηχώς όμως μόνο στο youtube θα μπόρεις να το βλέπεις μια και δεν πρόκειτε να γίνει ποτέ στην πραγματικοτητα. Ακομα και το video Αμερικάνοι το κάνανε. Το μεγάλο μας έθνος έβαλε απλά τους υπότιτλους !!

Μάριο

Unknown είπε...

οχι δεν μπορειτε να μας βρειτε, οχι δηλαδη οτι μας νοιαζει, χεστηκαμε αν μας βρειτε η οχι. Δεν μπορειτε να μας βρειτε πρωτον γιατι αν μπορουσατε θα το ειχατε ηδη κανει και δευτερον τα ανδρικελα των αναχρονιστικων και ολοκληρωτικων καθεστωτων δεν ξερουν που τεχνολογια γιατι ειναι τοπουζοι τζαι εντα καταλαβουν τα τερατα της τεχνολογιας. Εκτος βεβαια και αν συνεργαστουν οπως παντα με την ανεκαθεν 'καλοπροεραιτη ' δεξια

Κυπραίος είπε...

Αίαντα,

εχω σου κι εγώ ένα πολύ καλό

http://www.youtube.com/watch?v=QL27ZEGsfog

Unknown είπε...

δυστηχως μαριο οι σπαρτιατες δεν ανακαλυψαν τον προπαγανδιστικο κινηματογραφο εοειδη δεν ειχαν χρονο και χρημα αφου εγνοια τους ηταν να πολεμουν για τα δικαια του λαου τους και την ελευθερια. Αν ειχαν βρει τον κινηματογραφο πιθανοτατα να κυβερνουσαν τον κοσμο μεχρι σημερα

Mario είπε...

Αν και είμαι πολύ εναντίον του κομμουνισμού και της πρωην USSR δεν νομίζω να αμφισβιτεις την τεχνολογία της USSR. Συγνώμη που οταν έγραψα το μηνυμα πριν ήμουνα απο smartphone και δεν είναι τοσο εύκολο το navagation για να βρω το μήνυμα σου.

Mario είπε...

Με τόση τέχνη που είχανε οι Σπαρτιάτες στον πόλεμο διερωτωμε πως και σήμερα είναι σε τόση μεγάλη παρακμή.

Unknown είπε...

κυπραιο πολυ ωραιο το βοτεο και το συμψηφιζω ομως ρε Κυπραιο λεει την μιση αληθεια οπως και εσυ αυτε που σας εχουν μαθει στα φυτωρια.
Το ΑΚΕΛ σε επισημο επιπεδο δεν διαφερει καθολου απο τους χαρακτηρες στο βιτεο παρα μονο στο χρωμα της μασκουας

Mario είπε...

Κυπρέο,

Αυτή είναι η μισή αληθεια. Απο ότι ακουω και οι Ομονοιάτες δεν πάνε πίσω. Νομίζω οι οπαδοί και των δύο ομάδων είναι χαλλια μαύρα και δείχνει πόσο το Ελληνικό έθνος έπεσε σε τεράστια παρακμή. Οσο για τον Γρίβα και αυτος πολλά λαθοι και το ΑΚΕΛ όμως δεν παέι καθόλου πίσω. Ολοι φτενε για το σημερινό κατάντημα.

Μαριο

Ανώνυμος είπε...

Μάριο πες μου μια χώρα σήμερα που δεν βρίσκεται σε παρακμή.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

MARIO (ΔΕΝ ΣΕ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ)
ΕΠΟΙΚΟΜΟΥΡΗ(patriotis), αρχιμουφτη-ανεφ οριων,

ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

http://www.youtube.com/watch?v=NCHCUDtaZss&feature=related
ΦΤΙΑΧΝΕΣΕ ΕΠΟΚΟΜΟΥΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΑΧΤΥΛΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΙΖΕΙ ΣΕ ΚΕΡΚΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ(ΑΚΟΜΑ) ΚΥΠΡΟ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΥΒΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΡΗΓΑΣ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.
ΑΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ.

patriotis είπε...

Είναι τυχαίο που ο ασβέστης προερχόταν από τα κατεχόμενα;

Δεν είναι τυχαίο που η σορός του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου εντοπίστηκε μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ για τις ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα. Αυτό περίμενα να δω χθες σε ορισμένες κυπριακές εφημερίδες και το είδα τελικά στη «Μάχη». Βεβαίως δεν θα ήταν τυχαίο ούτε και αν εντοπιζόταν πρώτα η σορός του Τ. Παπαδόπουλου και μετά να εκδιδόταν η απόφαση του ΕΔΑΔ. Όπως δεν ήταν τυχαίο που η σορός του αείμνηστου προέδρου κλάπηκε την παραμονή του πρώτου ετήσιου μνημοσύνου του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Ανδρέας Αγγελίδης, διακήρυττε ότι δεν είναι τυχαίο που ο σορός του Τ. Παπαδόπουλου κλάπηκε ενόψει των δυσμενών εξελίξεων στο κυπριακό. Το ίδιο έλεγαν οι πάντες, από το ΔΗΚΟ μέχρι την ΕΔΕΚ και από τον «Φιλελεύθερο» μέχρι τη «Σημερινή». Δεν είναι τυχαία η σκύλευση της σορού του Τ. Παπαδόπουλου, έγραφε στη «Σημερινή» ο Σάββας Ιακωβίδης. Ήταν «ένα τρομακτικό και συνάμα τρομοκρατικό μήνυμα προς όλους μας: Να μη θυμόμαστε: Ποιος ήταν ο Τάσσος». Δεν ήταν τυχαίο, δήλωνε και ο Γιαννάκης Ομήρου. «Ήταν μια προβοκάτσια που είχε στόχο να αλώσει το εθνικό μέτωπο και να δημιουργήσει συνθήκες διχασμού». Ούτε και για τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ήταν τυχαία η κλοπή των οστών του αείμνηστου προέδρου. Ήταν «για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού». Το ίδιο έλεγε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης από την Αθήνα.

Στη συνέχεια και μόλις πρόσφατα, ο «Φιλελεύθερος» αποκάλυπτε πως δεν είναι τυχαίο που ο ασβέστης (και ο όχι ο γύψος, όπως έγραφε) που χρησιμοποίησαν οι δράστες στον τάφο του Τ. Παπαδόπουλου, ήταν τουρκοκυπριακός.

Ενωρίτερα, άκουσα την αστυνομική συντάκτρια του Μέγα, να μεταδίδει από το χώρο της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή, ότι «η δολοφονία έγινε σε χώρο κοντά στην αμερικανική πρεσβεία και αυτό δεν είναι τυχαίο».

Τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη χώρα. Θυμάμαι τον μακαριστό τέως αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να δηλώνει ότι δεν είναι τυχαίο που όλες οι πρωτοβουλίες των Γενικών Γραμματέων των Ηνωμένων Εθνών εκδηλώνονταν Ιούλιο – Αύγουστο που οι Ελληνοκύπριοι τιμούσαν τις θλιβερές επετείους του 1974.

Θα θυμάστε που οι Τούρκοι μετακινούσαν τις σημαδούρες στη θαλάσσια περιοχή του Κάππαρη μήνα Ιούλιο, «και αυτό δεν ήταν τυχαίο». Κάποτε είχε φτάσει στην Κύπρο ο Αμερικανός απεσταλμένος στο κυπριακό, την ημέρα της επετείου της εισβολής, κι ούτε αυτό ήταν τυχαίο.

Δεν είναι τυχαίο που οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974. Δεν είναι τυχαίο που την κατέχουν ανενόχλητοι 36 σχεδόν χρόνια, ούτε είναι τυχαίο που το κυπριακό παραμένει άλυτο. Θα είναι τυχαίο που βρέθηκαν τα οστά του Τ. Παπαδόπουλου μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ;
ΠΑΜΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ



ρε πρακτορες της τουρκιας της επιτροπης , αφιερωμενο

Mario είπε...

Emerson,

Δεν το λέω για την σημερινή κατάσταση στην οικονομία. Παρόλο που η Ελλάδα είναι χάλλια οικονομικά χειρότερα απο οποιαδήποτε αλλη Δυτική χώρα. Εγω αναφέρομαι στο οτι κάποτε είμασταν η κοιτίδα του πολιτισμού με τοσα μεγάλα επιτευγματα αλλα εχει τώρα πάνω απο 2000 χρόνια τίποτε απολύτως δεν έχουμε να δείξουμε σαν έθνος. Σίγουρα είμαστε περηφανοι για όσα κάναμε παλλια αλλα τώρα τι κάνουμε ? Είμαστε σε αιώνιο λύθαργο.

Μάριο

Mario είπε...

Κήρυκας / Κυπραίος,

Δηλαδή όντως είμαστε για να μας κλαινε δεν χερω και εγω ποιοι. Σπαταλούμε ενέργεια και οι μεν και δε για τοσο βλαμμενους λόγους. Αυτος ο φανατισμός μας έφαγε. Ισως αυτα τα δύο video οντως δείχουνε το μέλλον μας. Να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για τόσο βλακώδεις λόγους. Σκεφτήκατε ποτέ αν αυτοι που έκαναν τα πανό στα γήπεδα με τις βρισιες αν σπαταλούσαν την ενέργεια αυτη να κάνουνε κατι πιο καλό ? Ισως να μάθουνε ενα νέο skill, κατι τελος πάντων. Τότε μονο τότε θα προοδευαμε σαν έθνος. Αν συνεχίσουμε όπως πάμε είμαστε καταδικασμένοι για εξαφανιση. Οχι αυριο φυσικα αλλα οχι τοσο πολύ μακρια στο μέλλον.
Νομίζω κάποιος σημαντικός το είπε αυτο αλλα ο εχθρός του Έλληνισμου δεν ειναι οι Τούρκοι, Αμερικάνοι, Βούλγαροι, Αγγλοι κ.τ.λ. Εχθρος μας είμαστε εμεις οι ίδιοι και η άχριστη μας κεφαλή.

Δεν μπορώ να πιστέψω πόση ενέργεια σπαταλείτε για φανατισμούς και μίσος μεταξυ μας !! Δεν ξέρω αν έχει αλλο έθνος που κάνει τετοια. Και αν έχει είναι λίγα.

Μαριο

Mario είπε...

Κάποτε οταν ήμουνα μικρος, ήμουνα όπως τον Κήρυκα, τον Αίαντα και άλλους να περιφανευομε νύκτα μέρα το οτι είμαι Ελληνας. Μετα κατάλαβα οτι περηφανευομε για τους πρόγονους μου πριν 3000 χρονια. Διοτι τα τελευταία 2000 δεν έιδα κατι ιδιαίτερο να κάνουμε σαν έθνος. Απο τότε βλέπω τα πράγματα πιο ρεαλιστικά παρα με το να τα βλέπω όλα με τα γυαλλια του "Είμαι κατι μοναδικό. Είμαι 'Ελληνας"

Μάριο

Ανώνυμος είπε...

Τώρα βγαίνουμε εκτός θέματος αλλά ίσως να είναι καλύτερα! Μάριο είναι λίγο μηδενιστικό να λες ότι σαν έθνος δεν έχουμε κάνει κάτι τα τελευταία 2000 χρόνια!! ϊσως αν οι φίλοι μας οι δυτικοί δεν μας είχαν αφήσει στα χέρια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας να προσπαθούμε να επιβιώσουμε ως έθνος να ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.Οι σύγχρονοι Έλληνες που έχουν διαπρεψει στον πολιτισμό, τις επιστήμες κλπ είναι πάρα πολλοί απλώς δεν τυχαίνουν και μεγάλης προβολής προ πάντων στο εξωτερικό. Για Παράδειγμα δες τι λέει ο Aλμπερτ Αϊνστάιν στην τελευταία συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το 1955 "«Κύριοι, ζητήσατε να σας απαντήσω σε χίλια δυο πράγματα, κανείς σας όμως δεν θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο δάσκαλός μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε τον δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη, σκέψη και έρευνα. Και για να μην σας κουράσω, σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπέραστος Έλληνας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, στον οποίο, εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική, η σοφία του αιώνα μας, χρωστάμε τα πάντα» τον ήξερες εσύ τον Καραθεοδωρή; Δυστυχώς ο χώρος είναι πολύ μικρός για τέτοια συζήτηση πάντως 2000 μετά οι επιστήμες ακόμα βασίζονται σε ανακαλύψεις που έγιναν από τους αρχαίους Έλληνες και όλος ο δυτικός πολιτισμός στηρίζεται στις πλάτες τους!

Ανώνυμος είπε...

όσο για το θέμα της οικονομίας υπάρχουν πολλές χώρες που είναι στην ίδια ή και σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα. Για παράδειγμα η Βρετανία και η Ισπανία βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού! Μακάρι να μην σκάσουν αυτά τα κανόνια γιατί θα μας πάρει όλους το ωστικό κύμα!

Ανώνυμος είπε...

Patioti στην παγίδα της υπερβολής πέφτουν όλοι

ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. Ο Α. Κυπριανού, σε ομιλία του στη Βουλή (15/12/2009), ισχυρίστηκε ότι γίνεται «χυδαία και εκβιαστική επίθεση ενάντια στον Πρόεδρο Χριστόφια μέσα από μπλογκς στο Ίντερνετ, σατιρικές, δήθεν, εφημερίδες και άλλους. Ενθαρρύνεται», είπε, «η φυσική εξόντωση του Προέδρου».

Η «Χαραυγή», στις 26/7/2009, υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ», ισχυριζόταν πως «φασιστικές οργανώσεις στοχεύουν να δημιουργήσουν κρίση, ενώ σε έγγραφά τους καλούν σε ανατροπή του Προέδρου Χριστόφια».

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μια πολύ μεγάλη σύμπτωση απόψεων, που δεν μπορεί να είναι τυχαία», είπε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, αναφερόμενος σε δηλώσεις πολιτικών κομμάτων και προσώπων, καθώς και μερίδας του Τύπου και των ΜΜΕ γενικότερα, στις οποίες καταγράφεται μεγάλη ταύτιση. «Πέραν από αυτά, νομίζω ότι ο καθένας από εμάς ζει εδώ στην Κύπρο, μπορεί να εξαγάγει συμπεράσματα για το πώς λειτουργούν τα διάφορα ζητήματα», πρόσθεσε. Τα συμπεράσματα του ίδιου του Άντρου Κυπριανού διατυπώθηκαν σε ομιλία που έκανε την περασμένη Τετάρτη, κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι κάποιοι συντονίζουν την αντιπολίτευση κατά του Προέδρου, υπάρχει, δηλαδή, ένα κεντρικό, συντονιστικό όργανο, που διαμορφώνει το χαρακτήρα της αντιπολίτευσης που ασκείται, ακόμα και τις λέξεις που χρησιμοποιούνται.

Μπορώ να βρω περισσότερα αλλά και νόημα δεν έχει και βαριέμαι!!

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει για το ότι πολύ λίγα γνωρίζουμε από αυτά που συμφώνησε ο Καταστρόφιας;

Με τον συγκεκριμένο πρόεδρο πάμε κατευθείαν προς την καταστροφή. Μας την φέρνουν σιγά-σιγά με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης. Όλα είναι έτοιμα και μένει μόνο το σερβίρισμα. Γι' αυτό βρέθηκαν σήμερα οι ηγέτες του ΔΗΣΑΚΕΛ χριστόφιας και αναστασιάδης. Για να συντονιστούν.

Mario είπε...

Emerson,

Δεν διαφωνώ με αυτα αυτα που λές αλλα οι πιο πολλοί Έλληνες που διαπρέπουν είναι εκτος Ελλάδας επειδή η Ελλάδα δεν τους προσφέρει κανένα κίνητρο. Το ίδιο και η Κύπρος. Ισως Ελλάδα και Κύπρος ποσοστιαία να έχουνε απο τα πιο ψήλα educated νεολαίας. Όμως που είναι τα κίνητρα για να γίνουνε applied αυτα τα που ξέρουνε ?

Οσο για την Βρεττανία που ζώ εδώ ναι η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη αλλα σίγουρα δεν είναι όπως της Ελλάδας. Εδώ το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω κρίσης, ενώ στην Ελλάδα ξεσκεπάστηκε ένα τεραστιο πρόβλημα που υπήρχε για πάρα πολλά χρόνια λογω διαφθορας και πολλών ανάξιων κυβερνήσεων απο όλα τα κόμματα αλλα και της κοινωνικής σύψης. Ακόμα η Ελλάδα με το να έχει το Ευρώ δεν μπορεί να καθορίσει δική της νομισματική πολιτική αρα ακομα πιο δύσκολα να ανακάμψει.

Μαριος

Mario είπε...

Σπερθίας,

Ας το δούμε πρώτα να το αναλύσουμε, να το χωνέψουμε και μετα να δουμε τι άλλες επιλογές έχουμε.

Θυμάμαι με το σχέδιο Αναν 1, δεν είχανε προλάβει να το κάνουνε φωτοτυπίες και πολλοι βγήκανε να πούνε είτε αμέσως υπερ ή εναντίον.

Μάριο

patriotis είπε...

ΠΡΟΣ παναυρκα της επιτροπης...

ρε αχαπαροι,έχω μια απορια, γιατι ενω ο Ινδος τηλεφωνουσε για λυτρα η οικογενεια δεν τα εδινε να πιασουμε το πτωμα? που ειναι ο σεβασμος ρε κτηνα? ο Τασσος τους αφησε εκατομυρια, γιατι δεν τα εδιναν οταν τηλεφωνησε πρωτη φορα ο Ινδος?? Η μηπως κανανε πολιτικη εις βαρος του μακαριτη οι ξιμαρισμενοι? δεν ηθελαν να βρεθει ο τασος να το εκμεταλευνοντι πλιτικα......ο χρυσης παντελιδης 2 φορες αρνηθηκε οτι ζητησαν λυτρα, προσπαθουσε να βγαλει τρελο τον υπουργο δικαιωσυνης.....παρομοιες μαλακιες και ο Παλμας , ρε αχαπαροι αυτοι ειναι ι ηγετες που θα σωσσουν την κυπρο? αυτους ειναι που στηριζεται?

Ανώνυμος είπε...

Μάριο βλέπω ότι ασχολείσαι με οικονομικά θέματα αλλά εγώ πιστεύω ότι και το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ανεξάρτητο από την οικονομική κρίση και βέβαια δεν μπορεί να μην φέρουν καμία ευθύνη οι Βρετανοί πολιτικοί που το δημόσιο χρέος της Βρετανίας προσέγγισε πέρσι το 69% του ΑΕΠ, ενώ το φετινό δημόσιο έλλειμμα θα ξεπεράσει το 12% του ΑΕΠ -σε επίπεδα δηλαδή ανάλογα με εκείνα της Ελλάδας και της Ισπανίας.

Mario είπε...

Emerson,

Ολα τα λεφτα δώθηκανε απο την κυβέρνηση στις τράπεζες για να μην καταρρεύσουν λόγω της έλλειψης αυστηρής νομοθεσίας για excessive risk από τα investments banks. Είχανε πάρει τεράστια ρισκα και χάσανε πολλά λεφτα οπότε για να μην καταρρεύσουν αγορασε πολλες μετοχες η κυβέρνηση. Σίγουρα φέρει ευθύνη η κυβέρνηση για την έλλειψη νομοθεσίας αλλα τουλάχιστο δεν είναι λόγω διαφθοράς όπως την Ελλαδα, και της συμπεριφοράς του Έλληνα να το έχει σαν στόχο ζωής να κλέψει το δημόσιο είτε με φοροδιαφυγή είτε με άλλους τρόπους.

Μάριο

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

@ΜΑΡΙΟ 7.30,

ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ , ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΑ. ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ.
-----------------------------------
@ΜΑΡΙΟ 7.37

Ο/Η Mario είπε...
Κάποτε οταν ήμουνα μικρος, ήμουνα όπως τον Κήρυκα, τον Αίαντα και άλλους να περιφανευομε νύκτα μέρα το οτι είμαι Ελληνας. Μετα κατάλαβα οτι περηφανευομε για τους πρόγονους μου πριν 3000 χρονια. Διοτι τα τελευταία 2000 δεν έιδα κατι ιδιαίτερο να κάνουμε σαν έθνος. Απο τότε βλέπω τα πράγματα πιο ρεαλιστικά παρα με το να τα βλέπω όλα με τα γυαλλια του "Είμαι κατι μοναδικό. Είμαι 'Ελληνας"

ΤΟ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΕ Η ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ -"Είμαι κατι μοναδικό. Είμαι 'Ελληνας"
ΠΟΤΕ? ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?
ΠΟΤΕ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΦΥΛΗΣ Η ΧΡΩΜΑΤΟΣ). ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΟ. ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΓΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΟΠΩΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΩΝΟΣ, ΕΝΑΣ ΓΑΛΛΟΣ, ΕΝΑΣ ΙΝΔΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΣΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ Η ΨΗΦΟΣ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΝΑ ΙΣΟΥΤΕ ΜΕ 1/16 ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ. ΟΥΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΛΛΟ, ΒΡΕΤΤΑΝΟ, ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΤΛΠ.
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

Πλαστήρας είπε...

Αίαντα

πολύ γαμάτο το φιλμ σου. Με συγκίνησε τα μάλα.

patriotis είπε...

Κυριοι της επιτροπης, περιμενω απαντηση,,,,γιατι δεν πληρωσε τα λυτρα απο την πρωτη μερα η οικογενεια???????

ακομα μια ερωτηση,,,γιατι τωρα μετα την αποφαση του ΕΔΑΔ , ο Αρχιεπισκοπος θελει να επισκευτει τον Ερτογαν? δεν ειναι αυτος που φωναζε να μην συνομιλουμε με τους τουρκους?? τωρα που δεν υα παρει αποζημιωσεις απο τις αγωγες που εκανε στο ΕΔΑΔ, θελει να συνομιλιησει με τον Ερτογαν, για να του κλαψει λιγο να του δωσει αποζιμιωσεις......ατε ολαν ξιμαρισμενοι, αυτοι ειναι οι ηγετες που στοιριζετε και σας χρηματοδοτουνε.........προδοτες, πηγαινετε να κλαψετε του ερτογαν μαζι με τον ηγετε σας ,,,,,,ουστ

Mario είπε...

Κήρυκας,

Δεν είπα οτι λες οτι είσαι ανωτερος με την ρατσιστική έννοια του όρου.
Απλά νομίζω δυσκολεύεσαι στην ιδεα να κατανοήσεις οτι στην Κύπρο έχει και Τουρκους εδώ και 500 χρόνια και λογω τον καταστάσεων πρέπει να συμβιβαστούμε. Αυτο θέλω να πω. Δεν μπορώ να λέω ειμαι Έλληνας αρα γιατι να δεκτώ στην χώρα μου 50Κ εποίκους κ.τ.λ. Σίγουρα ενα σχέδιο δεν πρέπει να είναι ρατσιστικο αλλα σίγουρα θα πρέπει να υποχωρήσουμε σε κάποια πράγματα για να πετύχουμε μια λύση.

Μαριο

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Εσύ Mario πως ερμηνεύεις το ρατσιστικό; Τι είναι για σένα ρατσιστική λύση; Π.χ. ο διαχωρισμός των Κυπρίων βάσει της εθνικής καταγωγής είναι ρατσισμός ή όχι;

patriotis είπε...

Μάριε, παρέτα ρε φιλε, τι καθεσε και συζητας μαζι τους? δεν καταλαβαινεις οτι οι ανθρωποι πασχουν απο συνδρομο καταδιωξης?? δεν βλεπεις οτι ορισμενοι πιθανον να ειναι τουρκοι πρακτορες που σκοπο εχουν να διχασουν τον κυπριακο λαο? δεν βλεπεις οτι το ΜΠΛΟΚ χρηματοδιοτητε απο τον Αρχιεπισκοπο και τους αχαπαρους της ΕΔΕΚ και τον Λιλικα που δεν θελουν λυση????

τι καθεσε και συζητας σοβαρα μαζι τους? ειναι σοβαροι ανθρωποι αυτοι??????δεν πληρωναν τα λυτρα να μην βρεθει ο Τασσος για να εχουν πολιτικα οφελη, θα σκεφτουν την πατριδα????

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΜΑ μαριο, Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΑΝ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ.
ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΡΠΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ.
ΜΗΝ ΣΥΧΙΖΕΙΣ ΤΑ ΔΥΟ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΟ ΕΠΟΙΚΟΙ ΑΛΛΟ ΤΟΡΥΚΟΚΥΠΡΙΟΙ.

Πλαστήρας είπε...

Μάριο

όταν κάθεσαι σε μία διαπραγμάτευση προτείνεις το ελάχιστο που είσαι διατεθειμένος να δώσεις ή το μέγιστο που θα ήθελες να πάρεις. Αυτός είναι κανόνας απαράβατος και κοινή λογική. Όταν προτείνεις από αέρος, πριν καν καθίσεις στο τραπέζι 50.000 έποικους δεν την γλυτώνεις ούτε με 500.000.

Εξάλλου και ο Χριστόφιας είχε πει εκείνες τις μέρες "θα είμαστε τυχεροί αν τη γλυτώσουμε με 50.000 μόνο".

patriotis είπε...

ρε αχαπαροι ΕΔΕΚ τον καιρο που ζουσαμε μαζι με τους τουρκοκυπριους τους σκοτωνατε , τυς βαλατε σε θυλακες,,,,,τους κανατε επιθεση στην κοφινου,,,,,,ρε σκαταες καταστρεψατε την κυπρο και τωρα μιλατε για ισα δικαιωματα και αλλες παπαριες???? πως θα μας εμπιστευτουν ξανα???? ανιστοριτοι,,,,,,ατε ολαν παρετατε.,......ποιον να εμπιστευτουνε οι τουρκοι? τον αρχιεπισκοπο? τον Κοσση, τον Χριστοδουλου που τους σκοτωνανε???? φυσικα και θελουν ΔΔΟ....

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΕΠΟΙΚΟΜΟΥΡΗ ψευτοπατριωτη, ΤΙ ΕΓΙΝΕ?
ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΜΗΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΣ?
ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΕΠΟΙΚΟΜΟΥΡΗ.

patriotis είπε...

Πρωτον τους Τουρκους τους εφεραν οι αγγλοαμερικανοι με την βοηθεια της τουρκιας και της χουντας εκμεταλευομενοι καποιους ηλιθιους υπερπατριωτες που δεν μπορουσαν να αντιληφθουν τι κακο που κανανε"


αίαντας, εγραψες τα πιο πάνω, ρε μεγάλε ειδες που συμφωνουμε τελικα? εγώ τοσο καιρό τι φωναζω? οτι οι κλανιες και ο εθνικισμός φαιρνουν καταστροφες, οτι οι εθνικιστες, ΕΟΚΑ Β, Ακριτας του Τασσου, και αλλοι κλανιαριδες φέρανε τους τουρκους στην Κυπρο?

και τι μας λες οτι φέρανε τους τουρκους οι Αγγλοαμερικανοι,σιγα που ανακαλυψες την ταχινοπιττα...αυτα τα ξέρει και ο κουτση Μαρία. Και με λές εμενα ανιστοριτο, ρε παναυρκα τι εκανε ο Μακαριος τους τουρκους? βλεπε, 13 σημεια συνταγματος, επιθεση στην Κοφινου, απολυση απο δημοσια υπηρεσια, εβριζε τους αμερικανους και τον εβραιο Κισινκερ επιδη εκανε φιλιες με τους αραβες και την κουβα,.....μιλουσε για ενωση πραγμα το οποιο απαγορευοταν απο το συνταγμα .....ποσες μαλακιες εκανε??? ποσες? προκαλουσε τους αγγλοαμερικανους και την πληρωσε ο κυπριακος λαος........ατε ολαν παναυρκα που θα με πειτε ανιστοριτο.......

patriotis είπε...

ποτε ειπα να μεινουνε οι εποικοι? μην με συνχηζεις με τον Νικωλακη σας που θελει εποικο προεδρο.

φυσικα και πρεπει να φυγουν οι εποικοι, για αυτο θελω λυση, για αυτο και θελω ΔΔΟ

εσεις ειστε οι εποικολαγνες, που τους θελετε να μεινουν ολοι εδω, δεν θελετε να φυγει κανενας....

Ανώνυμος είπε...

Patriot έχεις πάθει υστερία ηρέμησε γιατί θα πάθεις κάτι.

patriotis είπε...

εμερσον καθε μερα θα σας γραφω τις βρωμιες των ψευτοπατριωτων που καταστρεψαν την Κυπρο(μακαριος, Ακριτας του Τασσου και του χριστοδουλου και πραξικοπιματιες οπως ο Κουτσου) και φερανε τους τουρκους εδω και θελουν να τους αφησουν επιδη πρεπει παντα να υπαρχει εχθρος για να πουλουν μουρη και κλανιες(λυσσαριδης, ομηρου, πορδικης, Παλμας, Λιληκας, νικωλακης, κουλιας, αρχιεπισκοπος) αυτοι οταν λυθη το κυπριακο θα στεναχωρηθουν πολυ ......

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΠΟΙΚΟΜΟΥΡΗ πατριοτ ΘΑ ΧΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ 50,000(150,000 ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ) ΕΠΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΥΒΑΛΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΠΟΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
ΣΟΡΡΥ ΕΠΟΙΚΟΜΟΥΡΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΕΣΕΙ, ΒΟΥΖΟΥΝΟΠΑΤΣΟΣ ΤΟΥ 74% ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ (ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ) ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΑΟΥΡΟΠΑΤΣΟΣ ΤΟΥ 78%. ΣΑΣΤΟΥ, ΘΑ ΤΣΟΥΞΕΙ.

patriotis είπε...

Κυρηκας, ξερεις οτι ο Τασσος σας συμφωνησε να μεινει " αριθμος εποικων για ανθρωπιστικους σκοπους........""


ναι ρε κοντοφθαλμοι, καλυτερα 50,000 εποικοι παρα 500,000 εποικοι........

ρε γιατι δεν μου απαντατε? γιατι δεν πληρωσατε τα λυτρα να σας δωσουν το Τασσο? γιατι ο χρηματοδοτης σας ο Αρχιεπισκοπος θελει συναντηση με τον Ερτογαν???δεν ειναι αυτος που ελεγε του προεδρου οτι ειναι ανωφελο να μιλαμε με τους τουρκους??? Ετσι τα πιανετε για να διχαζετε τον Κυπριακο λαο???

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Patriotis,

O Γιατρός και η ΕΔΕΚ αντιστάθηκαν στο φασισμό και στο ξεπούλημα της Κύπρου, δύο φορές. Τη μία το 1974, την άλλη το 2004.

Ο θυμός σου είναι έκδηλος, γιατί δε σας πέρασε.

Για την εισβολή και την κατοχή υπεύθυνη είναι η Τουρκία. Κρίμα που την απαλλάσσεις από ευθύνες, για να φταις αυτούς που θεωρείς ως πολιτικούς σου αντιπάλους.

Θέλω όμως να σε ρωτήσω κάτι και να μου απαντήσεις ειλικρινά: είσαι πράκτορας ή απλά ηλίθιος;

Mario είπε...

ΕΔΕΚ UK,

Σε μια ΔΔΟ δεν θέλω να έχει restrictions για το που θα μένει ο καθένας βάσει της εθνικής του καταγωγής. Αυτο λογικά θα πηγάζει απο το που μένει ο καθένας δηλαδη ενας ΕΚ που μένει στο ΤΚ κρατίδιο θα μπόρει να εκλέγεται κανονικα σαν να ηταν ΤΚ. Αυτο είναι σίγουρα καλύτερο απο το 1960 που ο πρόεδρος έπρεπε να εκλεγεται μόνο απο ΕΚ και ο αντιπρόεδρος μονο απο ΤΚ. Οπως και ενας Γαλλος που μένει στο ΕΚ κρατίδιο θα μπόρει να εκλεγεί κανονικά.

Απλά εκ των πραγμάτων η πλειοψηφία στο ΤΚ κρατίδιο θα ειναι ΤΚ και στο ΕΚ κρατίδιο ΕΚ.

Αυτο νομίζω δεν είναι ρατσιστικό.

Μαριο

Mario είπε...

Πλαστήρας,

Οι 50Κ εποικοι το είπα ακομα 2-3 φορές στο μπλογκ αυτο θα πρέπει να μείνουν χωρις καν διαπραγμάτευση. Ο λογος είναι οταν υπλογίσεις τους έποικους εκ Τουρκίας που παντρευτηκαν με με ΤΚ τα τελευταια 36 χρονια και να προσθέσεις και τα παιδιά τους τοτε νομίζω βγάζουμε τις 50Κ. Αυτους δεν τους κάνουμε χάρη να μείνουνε, αλλα μένουνε λογω γαμου με πολιτη της Κυπριακής Δημοκρατιας συν τα παιδια τους.

Τώρα απο εκει και πέρα εγω βλέπω ακόμα μια κατηγορία που θα πρέπει να μείνει. Είναι τα παιδιά εποίκων που γεννηθηκαν εδω και πολλοι ειναι σήμερα μεχρι και 30-35 χρονών Αυτα τα παιδια δεν φτένε σε τίποτα για να διωχθούν απο την Κύπρο αφου μονο αυτην γνώρισαν πατριδα. Και στην Αμερική που ξέρω οταν γεννηθεί ενα παιδι απο παρανουμους μετανάστες γονείς αυτο δικαιουτε να μείνει οταν θέλει. Το UK το έχει καπως πιο αυστηρά και ενα παιδι παρανομων που γεννιετε αν ζήσει 10 χρόνια τοτε αυτοματα δικαιούτε υπηκοοτητα.

Αυτα δεν είναι διεθνης νόμοι αλλα common practices που κανένας δεν μας υποστηρίξει ποτε αν δεν τις ακολουθήσουμε. Πέρα απο αυτες τις κατηγορίες υπάρχει μεγαλος αριθμος που πρέπει να φύγει αλλα χρειάζετε μεγάλη μελέτη και σωστη απογραφή.

Απο την άλλη κάναμε και εμεις μια κίνηση που δεν είμαστε αμοιροι ευθινών. Φεραμε ενα σεβαστο αριθμό ΡωσσοΠοντίων σαν μετανάστες που δεν βλέπω πια είναι η διαφορά τους απο τους έποικους.

Ακομα κάτι. Με τους έποικους εμείς δεν έχουμε κατι. Οι άνθρωποι αυτοι ήταν πάμπτωχοι Ανατολίτες αγράμματοι που τους είπε η Τουρκία αν φυγετε απο το την σπιλλια του χωριού σας και πάτε Β. Κύπρο θα σας δώσουμε σπιτι και χωραφια, κ.τ.λ. Περιμένετε εσεις πως το 1980 ενα πεινασμένος ανατολίτης θα έλεγε οχι δεν πάω να συμβάλω στον επικοισμο της Κύπρου ?
Εδώ φτέει η Τουρκική κυβέρνηση που εκμεταλλεύτηκε φτωχους ανθρωπους για να αλλάξει την δημογραφία της Β. Κύπρου.

Μάριο

Unknown είπε...

GΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΗΓΟ σύμβολο αντίστασης των λαών, Απροσκύνητος σοσιαλιστής ηγέτης

#http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/03/blog-post_11.html

ΑΣ ΚΟΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΕΓΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

patriotis είπε...

EDEK παναυρην ποτε πολεμησε ο Λυσσαριδης το 74? οταν πηδηξε μεσα στην πρεσβεια της Λυβυης??

το 74 πολεμησε ο Τασος Μαρκου (οχι ο Τασος σας) Ο Γεωργιος Κατσανης, Η 31 μοιρα ΛΟΚ στο Πυροι και Η Ελδυκ στο αεροδρομιο........αυτοι ειναι οι ηρωες ρε αχρηστοι οχι ο λαγος ο Λυσσαριδης....

ΕΔΕΚ παναυρη ανακαλυψες την ταχινοπιτα,.,,τι μας ειπες ρε διανοια? οτι φταει η τουρκια για την εισβολη???? ατε τωρα...και εγω τοσα χρονια που νομιζα οτι ειναι Αριανοι που βαστουν την μιση Κυπρο??? ατεεε εκανες την αποκαλυψη του αιωνα....!!!!!!!1

ρε παναυρκα αχαπαροι , ποιος εφερε τους τουρκους στην Κυπρο?? θα σας τα γραφω μεχρι να τα εμπεδωσετε.....τουε εφερε ο Μακαριος , η ΕΟΚΑ Β, Ο ακριτας του Τασσου, του Κοσση, του Χριστοδουλου που εσεις υποστιριζετε .............τυφλοι, ρε τυφλοι......δεν βλεπετε τι γινετε γυρω σας.......

δεν μου απαντησατε ακομα, γιατι θελει να παει στον ΅Ερτογαν ο χρηματοδοτης σας????? να πιασει την επιταγη?

patriotis είπε...

ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΛΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

σας παρακαλώ απαντάτε μου τα πιο κάτω βασανιστικά μου ερωτήματα¨

1. Γιατί οι οικογένεια του Τάσου δεν έδινε τις 200,000 ευρω , ενα πολυ μικρό ποσό για αυτους οταν τα ζητησε ο Ινδος και καθυστερησε με αυτο το τροπο η ευρεσης της σορου?

2. Γιατι ο Χρηματοδοτης σας ο Αρχιεπίσκοπος θελει να παει να δει τον Ερτογαν ενω πριν λιγο καιρο φωναζε οτι πρεπει να σταματησουμε τις συνομιλιες επιδη χανουμε τον χρονο μας με τους τουρκους??? τι αλλαξε? μηπως επιδή δεν θα παρει αποζημιωση απο το ΕΔΑΔ ????Θα παει να σας φερει τις επιταγες σας???

Τηλέμαχος είπε...

Patriotis, απάντα μόνος σου τις καθυστερημένες ερωτήσεις σου τζαι παράτα μας!!!
Το ίδιο κάμνει για σένα. Με αυτό τον τρόπο θα αυτοϊκανοποιηθείς περισσότερο.

Είσαι πολλά φανατιλλας τελικά. Το μίσος σου για τον Τασσο σε κατάντησε θλιβερό.

patriotis είπε...

μαγγανοπήγαδο , κάπου παεις λαθος με τον Αρχιεπισκοπο, ο τραουλος έλεγε οτι οι τουρκοι δεν εχουν εμπιστοσυνη και να μην συζητουμε μαζι τους, εννοουσε οχι μονον με τους τουρκοκυπριους αλλα και τους τουρκους

και τωρα αυτος θα παει να μιλισει με τους τουρκους?? αυτος θα μας λυσει το κυπριακο? αυτος καλα κανει να ασχοληθει με την εκλησια και να παρετησει τα πολιτικα και τις επενδυσεις.......

δεν καταλαβατε τι παει να κανει? επιδη το ΕΔΑΝ δεν θα του δωσει τιποτε για την αγωγη που εκανε , παει να τα πιασει απο τον Ερτογαν........ξυπνατε, μην ειστε προβατα

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος δικαστής ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα πρέπει να δει ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΒΙΤΗ ΚΙΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ.

Ο Κίτας δεν είναι αυτός που:

** Κυκλοφορούσε ελεύθερος επί ΜΗΝΕΣ ολόκληρους μέρα-νύκτα;

** Που διέμενε στο Απολλόνειο νοσοκομείο;

** Που τον "πρόσεχαν" αστυνομικοί;

** Που όταν δεν μπορούσε πλέον το καθεστώς να τον καλύπτει, άρχισαν ΟΛΟΙ να λένε ότι ...δεν είχαν ιδέα (!) για το τί συνέβαινε και έτρεχαν σαν τα ποντίκια να κρυφτούν;

Και τώρα μας λέτε ότι ο Κίτας βρίσκεται πίσω από την κλοπή της σωρού του Τάσου Παπαδόπουλου.

Μα ο αρχηγός του καθεστώτος Χριστόφιας ήταν αυτός που μίλησε για "προβοκάτσια."

Τα γιουσουφάκια του καθεστώτος ήταν αυτά που έριξαν το φταίξιμο α) στην οικογένεια, β) στον κύκλο του Παπαδόπουλου, γ) σε ξένες μαφίες, κλπ.

Μέχρι σήμερα, ο υπουργός δικαιοσύνης μιλάει για λύτρα, ενώ η οικογένεια του Παπαδόπουλου τον διαψεύδει.

Και ερωτώ:

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΆΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΙΔΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Μήπως ο υπουργός δικαοσύνης έχει διασυνδέσεις με τον ΥΠΟΚΟΣΜΟ;

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ;

Ρ.

patriotis είπε...

αρρωστημένοι Ρηγα και κλανιαριδες της επιτροπής,πώς συνεληφθηκε ο Ινδος αφου δεν ζητηθηκαν λυτρα???

ρε αρρωστημενοι, που βλεπετε συνομοσιες συνεχεια,,,,,,ναι ρε αχρηστοι, τα κανονισε ο υπουργος με τον Κιτα,,,,τα οργανωσε ολα ο υπουργος!! ρε αρρωστημενοι, τι πατε να κανετε παλι? παλι να διχασετε τον λαο?? ποσες μαλακιες να ακουσε απο εσας??????

χονεψετε το, η οικογενεια ΔΕΝ πληρωνε τα λυτρα για να εκμεταλευετε πολιτικα το θεμα,,,,,ντροπη ρε ξιμερισμενοι, ντροπη σας, τι κερδος εχει ενας ινδος να λεει ψέματα???????

και πιος πολιτικος θα εκανε ποτε συμφωνεια με τον Αλ καπονε εναν προβληματικο???

και εάν αυτες ηταν δουλιες ενος υπουργου γιατι συνελαβε τον ινδο και δεν τον φυγαδευεσε? μα ποσο αρρωστοι εισαστε??

δεν βλεπετε την αληθεια που ειναι μεσα στα ματια σας, η οικογενεια δεν πληρωνε για να εκμεταλευετε πολιτικα το γεγονος...