Χάνουμε τον Ταλάτ; Ωιμέ!

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Στη φωτογραφία η καλη νεράιδα με τη φαλάκρα και τα γυαλιά.
Μοναδική κάτοχος του μαγικού ραβδιού για τη λύση του κυπριακού

Αναδημοσιεύουμε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση που αποστάληκε από τους υπεύθυνους της ομάδας στο facebook με επωνυμία: 'Απελευθέρωση της Κύπρου από τα Τουρκικά κατοχικά στατεύματα και τους εποίκους της Άγκυρας'. Μια πρωτοβουλία που λαμβάνει χώρα διαδικτυακά από απλούς πολίτες, κυρίως νέους, έξω από όποιαδήποτε κομματικά, παραταξιακά ή άλλα πλαίσια. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ομάδα αριθμεί περίπου 8500 μέλη τα οποία λαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακοινώσεις σχετικά με το κυπριακό πρόβλημα.

Βεβαίως, επειδή στην κυπριακή κοινωνία, είμαστε αναγκασμένοι κάθε μέρα να παλεύουμε με τη βλακεία και την ηλιθιότητα, τονίζουμε από την αρχή -προτού πεταχτεί κάποιος νενέκος του ΔΗΣΑΚΕΛ για να πει την εξυπνάδα του- ότι δεν είμαστε υπέρ του Έρογλου. Γιατί για εμάς ναι "Τι Ταλάτ, Τι Έρογλου", πάλι εγκάθετος της Άγκυρας θα είναι ο λεγόμενος "εκπρόσωπος των Τ/Κ".

Η ουσία του σχολίου που αναδημοσιεύουμε, είναι να δείξουμε πόσο αλαφροΐσκιωτοι, και πόσο προβοκάτορες, είναι όσοι ισχυρίζονται ότι συμφέρει στους Ελληνοκύπριους η "εκλογή" Ταλάτ.



22/03/2010

"Αν χάσει τις εκλογές ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα έρθει η συντέλεια. Όχι του κόσμου, αλλά τουλάχιστον του Κυπριακού… Θα επικρατήσουν οι σκοτεινές δυνάμεις των εθνικιστών στα κατεχόμενα και θα χάσουμε κάθε ελπίδα για λύση."

Αυτά τουλάχιστον προοιωνίζονται όσοι πιστεύουν ακόμη στο παραμύθι της καλής νεράιδας με τη φαλάκρα και τα γυαλιά που θα φέρει ειρήνη και αγάπη στον τόπο μας... Τι ακριβώς θα χάσουμε, αλήθεια αν φύγει ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ από την τουρκοκυπριακή ηγεσία; Ποια ήταν η συμβολή του στο Κυπριακό;

Α) κατάφερε να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος και να πλασάρει τον εαυτό του διεθνώς σαν ηγετική φυσιογνωμία. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του, ήταν η υποδοχή του σαν «αρχηγού κράτους» από την αμερικανική ηγεσία και φυσικά η αλησμόνητη επίσκεψη Μπαν Κι Μουν στο «Προεδρικό» του.

Β) Επί της ουσίας στις διαπραγματεύσεις ο Ταλάτ κέρδισε το «λάφυρο» της εκ περιτροπής προεδρίας, της σταθμισμένης ψήφου και την παραμονή (τουλάχιστον) 50.000 εποίκων, όχι πια ως θέσεις υπό διαπραγμάτευση, αλλά ως επίσημα συμφωνημένα στοιχεία της λύσης.

Γ) Χωρίς να πετάξει ούτε ένα καρβέλι ψωμί στον συνομιλητή του στις διαπραγματεύσεις, κατάφερε να περνιέται για δημοκράτης και προοδευτικός, μετριοπαθής και επαναπροσεγγιστής. Ακόμη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τον στηρίζει σαν χαρούμενη cheerleader.

Και το έξτρα μπόνους, είναι που κατάφερε και αυτόν ακόμη τον Χριστόφια, να τον παρουσιάζει ως υπεύθυνο για την αποτυχία των συνομιλιών.

Η άλλη επιλογή είναι ο Έρογλου. Ένας άνθρωπος που δεν μιλάει αγγλικά, στηρίζεται από τους γκρίζους λύκους και αναμένεται να οδηγήσει το ψευδοκράτος στο σκοτάδι της διεθνούς απομόνωσης και της εσωστρέφειας. Στο Κυπριακό, αναμένεται απλά να συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική της Άγκυρας ακριβώς όπως κι ο προκάτοχος του. Πείτε μας πάλι γιατί ο Ταλάτ είναι καλύτερη επιλογή;

Επιμέλεια

Ευρυβιάδης
Για το Χριστόφιας - Watch

11 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή σκηνή όση να χωράω,
μια μικρή φωνή για να τραγουδάω.
Κάνω ό,τι ζητήσεις, κάνω ό,τι θες
κι όλες μου οι κινήσεις φίνες και σωστές.

Δεν παραπονιέμαι, είμαι ζωντανή.
Μία μαριονέτα σκλάβα σου πιστή.
Κι είναι η σκλαβιά μου όλη μου η ζωή κι όλη η ζωή μου είναι μια κλωστή.

Μια μικρή σκηνή, τέλειωσε η αγάπη.
Τράχυν' η φωνή και το φως εχάθη.
Γίναν οι κινήσεις πια σπασμωδικές,
όλη η στοργή σου πέρασε στο χθες.

Μια σου απροσεξία, μοίρα μου κακή.
Είμαι μαριονέτα τώρα θλιβερή.
Σκόρπια τα όνειρά μου, μέλη χαλαρά Σπάσαν οι κλωστές μου, είναι πια νεκρά.

Σκόρπια τα όνειρά μου, μέλη χαλαρά.Σπάσαν οι κλωστές μου, είναι πια νεκρά.

http://goo.gl/Y35l

Ρήγας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ρήγας είπε...

Ποιός το τραγουδάει αυτό;

[1] Ο Χριστόφιας στον Ταλάτ.
[2] Ο Χριστόφιας στον Ντενκτάς.
[3] Ο Κληρίδης στον Ντενκτάς.
[4] Ο Κληρίδης στον Ταλάτ.
[5] Η Καίτη στον Ταλάτ.
[6] Χριστόφιας, Κληρίδης, Καίτη και Τασάκιας πιασμένοι χέρι-χέρι, έξω από το "προεδρικό της ΤΔΒΚ" τραγουδούν.

Από το "Μία μαριονέτα σκλάβα σου πιστή", μάλλον το [6].

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ταλατ στην Τουρκία

Unknown είπε...

Στην τιμή, κύριε πρόεδρε, περιλαμβάνεται ο καφές; Άλλο μαγικό πάλι και τούτο. Ο Πρόεδρος λέει θα μειώσει τον μισθό του κατά 10% για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας! Και από 145,000 ευρώ που ήταν πέρσι, φέτος θα γίνει 150,000. Απ' ότι φαίνεται ο Έλληνας είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ανατρέψει και τις πιο απλές μαθηματικές εξισώσεις. Αφαιρούμε 10% αλλά καταλήγουμε με πέντε χιλιάδες παραπάνω στην τσέπη. Κι όλοι είναι χαρούμενοι. Πώς γίνεται αυτό; Παρακολουθείστε τι εστί ελληνο-κυπριακή μαγεία: σύμφωνα με τον γενικό λογιστή της δημοκρατίας, ο μισθός του προέδρου πρέπει να ξεπερνά κατά 5% τους μισθούς των δικαστών στο ανώτερο δικαστήριο. Άντε να βγάλεις άκρη με δαύτους.

Ανώνυμος είπε...

Όλη η ουσία της παρτίδας σκακιού που παίζεται στην Κύπρο κρύβεται σε 4 γραμμές.

Η Στρατηγική της Τουρκίας στην Κύπρο ήταν είναι και παραμένει η ακύρωση του κυπριακού κράτους και όχι, όπως λανθασμένα πιστεύεται, η διχοτόμηση του νησιού

Μάριος Ευρυβιάδης

Δυστυχώς αυτό δεν μπορούν να αντιληφθεί μεγάλο μέρος της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας

Πλαστήρας είπε...

Συμφωνώ Έμερσον

Ένα εύλογο ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει όλους μας, είναι το εξής:

Αν ο στόχος της Τουρκίας είναι, όπως λέει το ΔΗΣΑΚΕΛ, η διχοτόμηση, τότε γιατί συνομιλεί μαζί μας εφόσον οι συνομιλίες έχουν στόχο να τερματίσουν τη διχοτόμηση;

patriotis είπε...

είναι αλήθεια οτι ο Αρχιεπίσκοπος χρωστά 160 εκ ευρο στο κράτος? για αυτό δεν ήθελε λύση??? για να μην αναγκαστεί απο κανέναν να τα πληρώσει και να πιάσει αποζημιωσεις απο το ΕΔΑΔ για να εξοφλήσει τα δανεια του

έπεσε η πρώτη μασκα, του έβγαλε την μασκα το ΕΔΑΔ

θα πέσουν και άλλες μασκες κλανιαριδων σύντομα

Unknown είπε...

Ελληνική Επανάσταση 1821

http://www.youtube.com/watch?v=G9j-PEkmymA

arxiepiskopos είπε...

Λέει ο Ευρυβιάδης:"...επειδή στην Κύπρο καθε μέρα είμαστε αναγκασμένοι να παλεύουμε με τη βλακεία και την ηλιθιότητα...".Εύγε,Ευρυβιάδη!Τώρα κατάλαβα γιατί νιώθω την ανάγκη κάθε μέρα να παλεύω μαζί σας!

Ρήγας είπε...

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ !

Καλύτερα μίας ὥρας ἐλεύθερη ζωή,
παρὰ 40 χρόνια σκλαβιὰ καὶ φυλακή
.

Ρήγας