Η αναγεννημένη ΕΔΕΚ και το παραπαίον εξευτελισμένο ΔΗΚΟ του Κάρογιαν

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Στη φωτογραφία, ΑΚΕΛικό IT κομματόσκυλλο της Επαγρύπνησης, προσπαθεί να hackaρει τους servers της εκστρατείας της ΕΔΕΚ.


H ΕΔΕΚ, απεξαρτημένη πλέον από τα γρανάζια του ΑΚΕΛικού Οδοστρωτήρα, προχωρεί ελεύθερα στην ενδυνάμωση των θέσεών της στο Κυπριακό.

Εδώ και δύο εβδομάδες, έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία με τίτλο "Πάρε θέση για τη Λύση".

Χιλιάδες πολιτών, σπεύδουν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που τους θέτει η ΕΔΕΚ, το οποίο (αν και πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο), αποτελεί κόλαφο για το υποχωρητικό καθεστώς.
Κάντε κλικ για να συμμετέχετε στην εκστρατεία


Οι πολίτες διατρανώνουν τη θέλησή τους για μία δημοκρατική και λειτουργική λύση, χωρίς σωρηδόν νομιμοποιήσεις εποίκων και χωρίς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χωρίς τουρκικούς κατοχικούς στρατούς και εποίκους. Στο θέμα των περιουσιών, διατρανώνουν το αυτονόητο: Ο νόμιμος ιδιοκτήτης πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε, η ΑΚΕΛική Επαγρύπνηση έχει θορυβηθεί από την εκστρατεία, σε σημείο, που στρατευμένοι προβοκάτορες δοκίμασαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα, με χρήση μεθόδων hacking και ψηφοφορίας μέσω αυτομάτων συστημάτων, ενάντια στη δημοκρατική λύση που προτείνει η ΕΔΕΚ.

Ευτυχώς η προβοκάτσια αποκαλύφθηκε και εμποδίστηκε εν τη γενέση της.

Παρά ταύτα όμως, δεκάδες κομματόσκυλλα του ΑΚΕΛ, έχουν επιδοθεί σε μία από τις συνήθεις εκστρατείες λάσπης εναντίον της ΕΔΕΚ, με συκοφαντίες και ύβρεις, τόσο εναντίον του κόμματος και της εκστρατείας του, όσο και εναντίον του Βάσου Λυσσαρίδη και του Γ. Ομήρου. Αυτό όμως, είχε, για κακή τους τύχη, αντίθετα αποτελέσματα, αφού ακόμη και παραδοσιακοί ΑΚΕΛικοί, προσέτρεξαν να λάβουν μέρος στην εκστρατεία της ΕΔΕΚ, ψηφίζοντας υπέρ της δημοκρατικής λύσης.

Την ίδια ώρα, το ΔΗΚΟ συνεχίζει τον κατήφορο. Με τον άθλιο Κάρογιαν να στήνει πειθαρχικά όργανα για να σιγήσει τους διαφωνούντες, ενώ την ίδια ώρα επιτίθεται στον κολλητό του Α.Ντάουνερ, προφανώς για να αποπροσανατολίσει. Περισσότερα θα έχουμε επί του θέματος, σε απογευματινή μας ανάρτηση.

Η σύγκριση της σημερινής αναγεννημένης ΕΔΕΚ με το παραπαίον ΔΗΚΟ του Μ. Κάρουφιαν, μας δείχνει πόσο δημιουργικό και πόσο σωστό μπορεί να είναι ένα κόμμα, όταν ξεφεύγει από το θανάσιμο εναγκαλισμό του Οδοστρωτήρα.

Τερέντιος για το christofias-watch και την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο

21 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Συμφωνώ.Αυτό θα φανεί από τις εκλογές σε λίγες μέρες.Εκεί θα λάμψει η αλήθεια για το αν οι θέσεις της ΕΔΕΚ βρίσκουν ανταπόκριση στην πράξη κι όχι στις φαντασιώσεις,δικές σας και του Ομήρου!

Provata Ksipnate είπε...

«Την ίδια ώρα, το ΔΗΚΟ συνεχίζει τον κατήφορο. Με τον άθλιο Κάρογιαν να στήνει πειθαρχικά όργανα για να σιγήσει τους διαφωνούντες, ενώ την ίδια ώρα επιτίθεται στον κολλητό του Α.Ντάουνερ, προφανώς για να αποπροσανατολίσει.»

Ο «άθλιος» Κάρογιαν που προσπαθεί να σιγήσει τα καλά παιδάκια τα αγγελικά πλασμένα πλάσματα που θέλουν μια πατρίδα ελεύθερη, θέλουν το καλό του κόμματος τους, που γεννηθήκαν με πείρα στη πολιτική και τα ξέρουν όλα, ενώ ο «άθλιος» δεν θέλει τίποτε παρά μόνο τη καρέκλα του…

τς τς τς , κακέ Κάρογιαν που θέλεις να κρατήσεις το κόμμα σου και δεν το αφήνεις να διαλυθεί και να το κάμουν κάποιοι υποχείριο τους (όχι πως δεν το κάνουν ήδη δηλαδή) … κακέ Κάρογιαν που γνωρίζεις πολύ καλά το τι θέλουν, τις προσωπικές τους ατζέντες, το έτυμο κόμμα που ζητούν σαν τα μωρά που θέλουν γλειφιτζούρι και δεν τους το αγοράζει η μάμα τους… γιατί κακέ Κάρογιαν δεν τους το χαρίζεις να το διαλύσουν όπως άλλωστε λέει και η προϊστορία τους; γιατί κακέ Κάρογιαν αφού ξέρεις, τους ανέχεσαι ακόμα;

Δεν πειράζει κακέ Κάρογιαν, όσο εσύ τους αφήνεις να συνεχίζουν το βιολί τους, άλλο τόσο εμείς θα συνεχίζουμε το δικό μας. Γιατί το ρεζίλεμα τους είναι κοντά και είναι αναπόφευκτο. Και όποιος φύγει πρώτος…

Τα φιλιά μου Π.Ν., Α.Π., Χ.Σ., Α.Α. και λοιποί.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

1) Για τις δεσμεύσεις του προς τον Downer τι έχεις να μας πεις δηκοϊκέ έμμισθε;

2) Νομίζεις ότι δεν ξέρουμε ότι πρωτοκλασάτοι δικοί σας, πούλησαν τον Τάσσο από τον πρώτο γύρο;

3) Ο Κάρογιαν έχει ή δεν έχει προσωπική ατζέντα; Αν δεν έβγαζε τον Ευέλικτο θα ήταν Πρόεδρος της Βουλής;

4) Κάνατε ή όχι το ΔΗΚΟ, κόμμα της καρέκλας και του βολέματος;

5) Αν δεν ήσουν κομματόσκυλλο του ΔΗΚΟ, τι θα έκανες στη ζωή; Μήπως ότι και ο Κάρογιαν; Δηλαδή ΤΙΠΟΤΕ;

Provata Ksipnate είπε...

1) Για τις δεσμεύσεις του προς τον Downer τι έχεις να μας πεις δηκοϊκέ έμμισθε;
Α: Απόρρητα έγγραφα στα χέρια μου δεν ήλθαν αγαπητέ/ή μου για να διαβάσω κάτι. Επίσης δεν γνωρίζω πώς βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στα χέρια κάποιων και από πού, οπότε διαδικτυακές «τσιόφτες» που δεν έχουν κανένα κύρος δεν μπαίνω στη διαδικασία να τις διαβάσω και πόσο μάλλον να τις σχολιάσω.

2) Νομίζεις ότι δεν ξέρουμε ότι πρωτοκλασάτοι δικοί σας, πούλησαν τον Τάσσο από τον πρώτο γύρο;
Α: Αφού ξέρετε τους πρωτοκλασάτους δικούς μας, που «πούλησαν» τον Τάσσο από τον πρώτο γύρο για ενημέρωσέ μας και εμάς να μάθουμε, για να μπορέσουμε να τους δήξουμε την πόρτα της εξόδου μια και δεν θα λογαριάζονται σαν ΔΗΚΟικοί. (παρακαλώ οι απαντήσεις σας να τεκμηριώνονται με στοιχεία τα οποία να στέκουν και όχι του «ράδιο αρβύλα»)

3) Ο Κάρογιαν έχει ή δεν έχει προσωπική ατζέντα; Αν δεν έβγαζε τον Ευέλικτο θα ήταν Πρόεδρος της Βουλής;
Α: Δυστιχώς ή ευτυχώς η απόφαση του ποιόν θα στήριζε το ΔΗ.ΚΟ. ήταν απόφαση που πάρθηκε από τα συλλογικά όργανα, την Κ.Ε. Όσο για τον «Ευέλικτο» όπως τον αποκαλείς, το μήνυμα για την υποστήριξή του από άλλον ήρθε και όχι από τον Κάρογιαν, και για το θέμα της βουλής θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι σε άλλον την έταξαν αγαπητέ/ή μου και ακόμα κλαίει γιατί δεν τα κατάφερε.

4) Κάνατε ή όχι το ΔΗΚΟ, κόμμα της καρέκλας και του βολέματος;
Α: Θέλεις δηλαδή να ονομάσουμε τους «καρεκλάτους» του ΔΗ.ΚΟ. να δούμε ποιοι είναι ποιοι, ποιες καρέκλες κρατούν και από πού προήλθαν;

5) Αν δεν ήσουν κομματόσκυλλο του ΔΗΚΟ, τι θα έκανες στη ζωή; Μήπως ότι και ο Κάρογιαν; Δηλαδή ΤΙΠΟΤΕ;
Α: Διετέλεσε πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης “Αναγέννηση” Ιταλίας (1981) και της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων της Περούτζιας (1983), καθώς και μέλος της διοικούσας επιτροπής της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων (Π.Ο.Φ.Ν.Ε.).
Υπήρξε επίσης πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής της Νεολαίας του ΔΗ.ΚΟ. (ΝΕ.ΔΗ.Κ.) Λευκωσίας και γραμματέας Συνδικαλισμού του κόμματος. Διετέλεσε διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 1991 έως το 2001, επί προεδρίας Αλέξη Γαλανού και Σπύρου Κυπριανού, διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς και Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από το 2003 έως το 2006.
Από το 1988 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗ.ΚΟ. και από το 1997 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. Στις 22 Οκτωβρίου 2006 εξελέγη πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ., θέση στην οποία επανεξελέγη στις 14 Μαρτίου 2009. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Του έχει απονεμηθεί το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής από την Ελληνική Δημοκρατία και το παράσημο του Ιππότη της Κιλικίας από το Αρμενικό Πατριαρχείο της Κιλικίας. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Περούτζιας με ειδίκευση στον ιστορικό και διεθνή κλάδο. Γνωρίζει την Αγγλική, Ιταλική και Ισπανική γλώσσα.
Αυτά είναι ΤΙΠΟΤΕ στη ζωή για σένα;

arxiepiskopos είπε...

Στα μπoύκικα ήδη παίζεται:Θα περάσει ο ΑΓΩΝΑΣ στις φοιτητικές το 3%:1:10-Δε θα το περάσει:1:1,25.Ποντάρεις ΕΔΕΚ Η.Β;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

1) To έγγραφο Downer-Κάρογιαν, το είδαμε χιλιάδες κόσμος και ακόμη και η Κ.Ε. του ΔΗΚΟ, αφού της στάληκε ταχυδρομικώς από τους Επίτροπους. Σε αυτό ο Downer φέρεται να υποθηκεύει το ΔΗΚΟ στο άρμα του ΝΑΙ και να υπόσχεται ότι θα ξεφορτωθεί τους "απορριπτικούς" (ναι έτσι είπε τους συναγωνιστές του).

2) Ο Αχιλλέας Κυπριανού φέρεται να γύριζε μετά τις εκλογές κι έλεγε "είδαμε και πάθαμε να ξεφορτωθούμε τον Τάσσο". Όλη στην ΕΔΕΚ το γνωρίζουμε αυτό. Επίσης, φάνηκε αμέσως μετά το αποτέλεσμα, ότι υπήρχε συμφωνία Μάρκου και Κάρογιαν με Κασουλίδη, αφού έσπευσαν να τοποθετηθούν. Η Προεδρία της Βουλής ως δέλεαρ για τον Κάρογιαν και η διαβεβαίωση ότι θα πήγαινε και το ΥΠΕΞ στο Μάρκο ήταν αρκετή για να πουν τελικά Χριστόφια. Η διαπραγμάτευση προσωπικών ανταλλαγμάτων, αντί θέσεων, ήταν εμφανής στο δεύτερο γύρο. Επιπλέον να πούμε ότι περισσότερο είδαμε την Αθηνούλλα και τους λοιπούς να τρέχουν για τον Ευέλικτο (όπως τον αποκαλώ;;;;; Που ζεις ρε ρουφιανάκι; Γίνατε μικρομάγαζο του ΑΚΕΛ!) Επίτροποι, όταν θα γράψετε για το ΔΗΚΟ το απόγευμα που λέτε, να τα βάλετε αυτά.

3)-4) Τα ότι άλλος θα έπαιρνε την Προεδρία της Βουλής είναι κουβέντες του δηκοϊκού καφενέ που έχετε εκεί στο κόμμα και της καφετζούς σας της μαρκουλλούς. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτός που ωφελήθηκε και ωφελείται είναι ο Κάρογιαν, ο Νέστορας, ο Α. Κωνσταντίνου, ο Πατσαλίδης και διάφορα άλλα πουλλάκια όπως ο Ευγενίου, ο Φωτίου, ο Άκης ο Κλεάνθους περιμένουν πότε θα έρτει η σειρά τους για κάτι "καλύτερο". Έχετε ήδη συμφωνία για 4ο υπουργείο. Αυτοί είναι και οι καρεκλάτοι του ΔΗΚΟ, αφού ζητάς ονόματα.

5) Όλα αυτά που αναφέρεις για τον Κάρογιαν είναι τα ωφέλη που είχε από την εμπλοκή του στο ΔΗΚΟ. Σε ξαναρωτώ: ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΛΟ τι θα είχε κάνει και τι θα είχε πετύχει στη ζωή του. Και εννοώ επαγγελματικά και κοινωνικά (και όχι προσωπικά όπου έλαμψε με το να διαλύσει 2 γάμους, να εγκαταλείψει παιδιά και σύζυγο για μία Μολδαβή και το να γελοιποιείται με φωτογραφήσεις στα Περιοδικά ως μελλόνυμφος με τη Μολδαβή και με εμφανίσεις στα κανάλια ως Βαλεντίνος σε σουΐτες πολυτελείας);

Να μου απαντήσεις και κάτι άλλο: πληρώνονταν ή δεν πληρώνονταν οι εργολάβοι με σακούλες;

patriotis είπε...

Κύριοι της επιτροπής για αποκατάσταση της κλανιας στην Κυπρο, έχω μια απορία. Αφού είστε βαλτοι τηε ΕΔΕΚ, αυτο σημαινει οτι βριζατε τον πρόεδρο οταν εισασταν μαζι του 2 χρονια . Αυτο τι σημαίνει...????? οτι η ΕΔΕΚ είστε διπλοπροσωποι και ρουφιανοι. Το πρωι είχατε τα υπουργεια και το βραδυ βριζατε τον προεδρο για 2 χρονια.......σωστά σκεφτομαι???

παω πουθενα λαθος????? Eκτος και εαν δεν ειστε ρουφιάνοι αλλά πρακτορες των τουρκων οπως ειναι η παγια μου θεση για εσας.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Κάποια ερωτήματα στα τσογλάνια του Καρογιάν

http://edekitika.blogspot.com/2010/03/blog-post_15.html

Mario είπε...

ΕΔΕΚ ΗΒ,

Πάντα λες τοσο ωραία πράγματα για την ΕΔΕΚ και για τους αγώνες της κ.τ.λ. Μπορείς να απαντήσεις πως ενα τέτοιο αγωνιστικό κόμμα εδώ και 40 χρόνια έχει ποσοστό περίπου 8-9% ?
Για να εξηγήσουμε τι σημαίνει αυτο το ποσοστό μιλάμε για περίπου 35 χιλλιαδες ψήφους. Τι πάει λάθος ?

Μάριο

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Πολλά πράγματα πάνε λάθος. Κυρίως όμως το ότι υπάρχουν πολίτες σε όλα τα κόμματα με αντικατοχικές θέσεις.

Δεν είναι όλοι οι πατριώτες μόνο στην ΕΔΕΚ. Όπως βεβαίως και δεν είναι και όλη η ΕΔΕΚ πατριώτες.

Χρειάζεται ένα νέο κόμμα που να στεγάσει όλους τους Κύπριους πατριώτες. Και η ΕΔΕΚ είναι διατεθειμένη να το συζητήσει. Αλλά ο Κάρογιαν το αρνείται πεισματικά.

Kokkinos Barberis είπε...

Πόσο "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ειναι οι ΕΔΕΚιτες?

Όσο χωρά η πούγκα τους μήπως;

Η απάντηση βρίσκεται στον αριθμό 18

Οι υπουργοί της ΕΔΕΚ στη συγκυβέρνηση έπρεπε να συμπληρώσουν 18 μήνες στην κυβέρνηση για να δικαιούνται πλήρη σύνταξη και θα ήταν κρίμα να αποχωρήσει ο κ. Ομήρου πυροβολώντας στους 17 ή 16 μήνες και να χάσουν οι υπουργοί τα τυχερά τους. "

Αλήθεια 10/02/2010

Mario είπε...

EDEK HB,

Εμεις που είμαστε ας πουμε με αλλο κόμμα, ούτε ΕΔΕΚ ούτε ΔΗΚΟ, σημαίνει δεν είμαστε πατριώτες ? Πως εσύ χωρίζεις τον κόσμο σε πατριώτες και μη ? Δηλαδή αυτοι που κατεσενα δεν είναι πατριώτες μισάνε λες την Κύπρο και θελουνε το κακό της χώρας ?

Ακόμα δεν απάντησες γιατι η ΕΔΕΚ είναι καθηλομένη στο 8% εδώ και 40 χρόνια ? Υπάρχει περίπτωση οι ιδέες της να μην πείθουν?

Μάριο

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Mario,

Δεν κατάλαβες φίλε. Πατριώτες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Στην ΕΔΕΚ, στο ΔΗΚΟ, στο ΔΗΣΑΚΕΛ, παντού.

Υπάρχουν όμως και προδότες σε όλα τα κόμματα. Ή έστω, μη πατριώτες.

Ατομα που είναι διατεθειμένα να ξεπουλήσουν είτε τη μισή Κύπρο (διχοτόμηση), είτε όλη την Κύπρο (Σχέδιο Ανάν, τουρκοποίηση κλπ) στην Τουρκία.

Άτομα που αποενοχοποιούν την Τουρκία για την κατοχή και φταίνε τους συμπατριώτες τους.

Δεν είμαστε όλοι πατριώτες Mario. Ας πούμε εσύ. Έγνοια σου είναι πως να αποενοχοποιήσεις την Τουρκία και πως θα προωθήσεις το ξεπούλημα της Κύπρου. Νυχθημερόν αυτό κάνεις στα σχόλια αυτού του blog. Είναι πατριωτικό αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει προηγούμενο ένας νέος νόμος στην Τουρκία, που τέθηκε σε ισχύ από τις 6 Μαρτίου, σύμφωνα με τον οποίο οι γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση θα διώκονται και θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια.Ο νόμος για την «προστασία του τουρκικού γένους», όπως λέγεται, είναι... πρώτη είδηση στην πλειονότητα των τουρκικών Μέσων.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται επίσης ότι εκτός από τη μητέρα, ποινικά θα διώκονται και όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία της εξωσωματικής, δηλαδή γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ο δότης.

Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται πώς θα διώκονται οι σπερματοδότες, εφόσον σε όλες τις τράπεζες σπέρματος παγκοσμίως είναι ανώνυμοι. Επισημαίνεται ότι στην Τουρκία απαγορεύεται η εξωσωματική γονιμοποίηση και δεν υπάρχουν τράπεζες σπέρματος.

Mario είπε...

ΕΔΕΚ ΗΒ,

Δηλαδή σοβαρά πιστεύεις οτι πολλοί αγαπούμε τοσο πολύ την Τουρκία που θέλουμε να την απαλλάξουμε απο τις ευθύνες της ? Εγώ θα το έλεγα ότι πολλοί απλα βλέπουνε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά ή με άλλο φακο. Αλλα δεν νομίζω κανένας εδώ να θέλει το κακό της χώρας του. Πιο το όφελος μου εμένα να ξεπουληθεί η Κύπρος ?

Ακόμα δεν απάντησες την ερώτηση μου !!

Μάριο

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

1) Mario,

Για τα ποσοστά της ΕΔΕΚ σου απάντησα.Πολλά πράγματα πάνε λάθος. Κυρίως όμως το ότι υπάρχουν πολίτες σε όλα τα κόμματα με αντικατοχικές θέσεις.

Δεν συνδέεται δηλαδή τόσο πολύ η τοποθέτηση ενός κόμματος στο Κυπριακό, με την επιλογή του ψηφοφόρου. Παράδειγμα το ΔΗΣΥ, που 70% διαφωνεί με τον Αναστασιάδη και την ηγεσία.


2) Το γιατί κάποιοι αποενοχοποιούν την Τουρκία, μπορεί να έχει πολλές εξηγήσεις.

Π.χ. μπορεί να είναι ηττημένα μυαλά, να έχουν το σύνδρομο της Στοκχόλμης, μπορεί να είναι ημιμαθείς, μπορεί να προσδοκούν οφέλη, μπορεί να τα παίρνουν, μπορεί να θέλουν τουρκική, μπορεί να είναι απλά ηλίθιοι.

Εσύ δηλαδή αν ήσουν η Τουρκία, με τόσο καλή οργάνωση, δε θα επένδυες σε τέτοιες περιπτώσεις; Δε θα έστειλνες ένα έποικο σοϊλή σε κάποιον; Δε θα διοχέτευες χρήμα; Δε θα εκμεταλλευόσουν τη βλακεία κάποιου μαγάριου και το εκδικητικό κόμπλεξ κάποιου χατζηδημητρίου με το να τους προσκαλέσεις στην αυλή σου;

Mario είπε...

EDEK HB,

Δεν μιλάμε για 5,10,15 χρονια για τα ποσοστά της ΕΔΕΚ. Μιλαμε για 40.
Σκέφτηκες ποτε πως οι ιδέες σου που είναι βέβαια σεβαστες, απλα έχουνε απύχηση μόνο σε μια πολύ μικρή μειονότητα του Κυπριακού Λαου ?

Τώρα για τα λεφτα που πέρνουμε. Απλα χαμηλώνεις το επίπεδο με το να λες πως όποιος λέει τα πράγματα διαφορετικά τα παίρνει απο την Τουρκία. Κανένας δεν πέρνει τιποτε. Αν πέσω και εγω στο επίπεδο σου τοτε θα πρέπει να πω εσύ τα πέρνεις απο τη Τουρκία που θέλεις να μίνει η δηχοτόμηση και αλλα τέτοια. Ξέρω όμως πως δεν είναι αλήθεια. Κανένας δεν τα πέρνει απο την Τουρκία και κανένας δεν είναι προδότης.

Αυτο το παραμυθακι με Πρακτορες τις Τουρκιας και οτι τα πέρνουνε απο την Τουρκία υπάρχει εδώ και 50 χρόνια και οι μεν κατηγορούνε τους δε. Είναι γελοίο και ποτέ δεν αποδείκτηκε κάτι τέτοιο.

Μάριο

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ρε Mario, σοβαρομιλάς;Δεν υπάρχουν προδότες; Είναι όλοι πατριώτες;

Τι μας λες καλέ;

Εμείς που αγωνιζόμαστε για τερματισμό της κατοχής, είμαστε το ίδιο με εσάς που την αποενοχοποιείτε και προσπαθείτε να την νομιμοποιήσετε; Με εσάς τους συνήγορους της Τουρκίας;

arxiepiskopos είπε...

EΔEK H.B,αγωνίζεστε για τερματισμό της κατοχής μέσω της νομιμοποίησής της δια της διχοτόμησης;Σπουδαία μέθοδος αγώνα,πράγματι!

Mario είπε...

ΕΔΕΚ ΗΒ,

Θα σου απαντήσω με μια Κυπριακή παροιμία που έλεγε ο παππούς μου.
"Ο νους του καθενού εν ζορνές και όπως θέλει πέζει τον".

Οτι και να σου πώ σιγά που θα καταλάβεις. Ευτιχώς που τις δικές σου ιδέες είναι κοντα στο 8%.

Μάριο

Unknown είπε...

προς Μαριο δε ινγκλισχχχ μαν

Σε άπειρες περιπτώσεις κατά το παρελθόν μειοψηφούντες στην επιστημονική κοινότητα απεδείχθη ότι είχαν δίκαιο ενώ η συντριπτική πλειοψηφία και οι μεγαλοσχήμονες είχαν άδικο.
Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο πολλοί εκπαιδευθέντες στην Εσπερία να διακατέχονται από ξενομανία και περιφρόνηση κάθε τι ελληνικού. Ενδεχομένως να έχετε καταλήξει στις απόψεις αυτές και εσείς από ξενομανία αφού λάβατε τον διδακτορικό σας τίτλο από Πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Για εσάς τούς ξενομανείς, δήθεν προοδευτικούς και δήθεν προχωρημένους που περιφρονείτε την Ελλάδα και τούς Έλληνες, έχει γράψει ήδη από το 1903 ο φιλόσοφος Περικλής Γιαννόπουλος τα εξής.
«Αυτός ο ανώτερος, ο πλούσιος, ο ανεπτυγμένος, ο ταξιδευμένος, ο παντογνώστης, ο παντοκρίτης, ο ιατρός, ο δικηγόρος, ο πολιτικός, ο παππάς, ο δάσκαλός, ο καθηγητής, ο τραπεζίτης, ο έμπορος, ο άνθρωπος του πνεύματος, που επήγε εις την Ευρώπην και εγύρισε ξενομανής, και αμαθής. Επήγε και εγύρισε κούτσουρον. Δι’ αυτό είναι ξενομανής. Επήγε και εγυρισε χωριάτης δι’ αυτό είναι ξενομανής.
Ό,τι είδε, ό,τι έμαθε δεν του εχρησίμευσεν εις τίποτε.
Δεν εδιόρθωσε το κεφάλι, το εχάλασε.
Δεν εφωτίσθη, αλλά ετυφλώθη διά πάντα.
Δι’ αυτό είναι ξενομανής».
Περικλής Γιαννόπουλος, «Άπαντα», σελ. 80,
β΄ έκδοσις Μάϊος 1988, εκδοτικός οίκος Ελεύθερη Σκέψις