Εγώ, ο αλάνθαστος Πρόεδρος!

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Έξυπνον πουλλίν ο Βάτραχος!


Η δημοσιογραφική διάσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε μερικές διαπιστώσεις. Ο πρόεδρος κατέδειξε την μοναδική του αλαζονική πίστη για την απόλυτη επάρκειά του, ενώ πίσω από κάθε απάντησή του ήταν φανερή η κραυγαλέα ανεπάρκειά του, την οποία προσπαθούσε να καλύπτει με τις γνωστές ψευτιές που διατυπώνει τα τελευταία δυο χρόνια. ‘Εδειξε επίσης την απόλυτη πίστη του και στην πολιτική ανεπάρκεια και στην προσήλωση του κ. Τσελεπή στο σχέδιο Ανάν, το οποίο θεωρεί ως το άστρο της πορείας του. Μίλησε και πάλι για το συνεταιρισμό του κράτους των συμφωνιών Ζυρίχης – Λονδίνου, για να δικαιολογήσει τον απαράδεκτο συνεταιρισμό που εξήγγειλε με το ανακοινωθέν της 32ης Μαίου.

Επέμενε και πάλι ότι άλλοι αποδέχθηκαν την εκ περιτροπής προεδρία κι αυτός προσπαθεί να την βελτιώσει. Ακόμα να χωνέψει ότι, μπορεί κάποιοι να την αποδέχτηκαν και περιλήφθηκε στο σχέδιο Ανάν και φαίνεται να ξεχνά ή καλύτερα να διαγράφει την απόφαση της πλειοψηφίας του λαού να απορρίψει το σχέδιο Ανάν και όλες τις πρόνοιές του. Κι ο ίδιος επανέφερε την εκ περιτροπής προεδρία, όπως και άλλες πρόνοιες τις οποίες ο πρωτοσύμβουλός του επαίρεται ότι βελτιώνει.

Ομολόγησε ότι εξαπάτησε την θλιβερή ηγεσία του ΔΗΚΟ, λέγοντας ότι είπε ότι ο πρόεδρος μπορεί να διαφοροποιήσει ή να αλλάξει προτάσεις του, αλλά τόνισε ότι δεν έδωσε υπόσχεση ότι ΘΑ τροποποιήσει την πρότασή του για την εκ περιτροπής προεδρία.

Επιτέλους η ανεπάρκειά του μας αποκάλυψε και ποιο ήταν το αντίδωρο στις γενναιόδωρες προσφορές του. ‘Οταν πολύ εύστοχα ο εξαίρετος δημοσιογράφος του υπέβαλε απλά και λακωνικά την ερώτηση «τι αντίδωρο πήρε» για τις γενναιόδωρες δικές του προσφορές, αυτός ο αλάνθαστος πρόεδρος απάντησε ότι θα πάρουμε μια λύση λειτουργική και βιώσιμη. Πού σου νέφκω, πού πάεις;

Νομίζει ότι απαντά σε κάθε ερώτηση και παρατήρηση με επάρκεια και αποστομωτικό τρόπο. ‘Οσοι παρακολουθούν καταλαβαίνουν πως απλώς ωραιοποιεί τα πράγματα και αποφεύγει και την ερώτηση και την αλήθεια. Αυτή είναι η αλαζονική του επάρκεια και η κραυγαλέα απόδειξη της απροσμέτρητης ανεπάρκειάς του.

Δεν μπόρεσε να κρύψει, αλλά αντίθετα χωρίς να το καταλαβαίνει το πρόβαλλε, το μεγάλο κόμπλεξ που νιώθει απέναντι στον Τάσσο Παπαδόπουλο. Τον θυμάται μόνο για να του φορτώσει τα λάθη του και να ωραιοποιήσει τα ολισθήματά του. Είναι τυχερός γιατί ο Τάσσος έφυγε νωρίς κι έμεινε να παίζει μόνος στο γήπεδο. Αν ζούσε ο Τάσσος ο καθένας καταλαβαίνει, αν ο αλάνθαστος πρόεδρος θα μπορούσε να λέει και να διατυμπανίζει όλες τις μπαρούφες, που αποτελούν σήμα κατατεθέν των δηλώσεών του.

Μας απείλησε ακόμα με καταστροφή, αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να αποδεχτούμε την λύση που θα βρει με το φίλο του Ταλάτ και που θα στηρίζεται σε αρχές. Αυτές τις αρχές του φοβούμαστε. Γιατί με αυτές τις αρχές θεώρησε το σχέδιο Ανάν μια θαυμάσια λύση, που τώρα εργάζεται για το τσιμέντωμά της.

Μας αποκάλυψε και το .......αυτονόητο. ‘Οτι έβαλε υποψηφιότητα για να λύσει το Κυπριακό, που δεν μπορούσε να το λύσει ο Τάσσος! (Βεβαίως το πως θα το λύσει είναι το θέμα)

Και δήλωσε ότι δε θα ξαναβάλει υποψηφιότητα εάν δε "λυθεί" το Κυπριακό! (Βεβαίως, αν θα το τηρήσει αυτό, άλλου παπά ευαγγέλιο.)

Και κάτι τελευταίο. Ο πρόεδρος παγίδεψε την ψήφο των πολιτών το δεύτερο γύρο. Οι ηγέτες όμως δεν εκλιπαρούν, ούτε ζητούν την εμπιστοσύνη του λαού. Οι ηγέτες κερδίζουν την εμπιστοσύνη του λαού με το έργο τους. Αλλοίμονο στους ηγέτες που εκλιπαρούν εμπιστοσύνη και στήριξη.

Θεόφιλος για το christofias-watch

67 Σχόλια:

aperigraptos είπε...

παγίδεψε τους ψήφους? όχι φίλε μου, απλώς οι του δηκο δεν μπορούν να είναι εκτός κυβέρνησης και αυτόν τον έβγαλε πρόεδρο. γιατί τι πιο ωραίο να έλεγαν ότι εφόσον κανένας υποψήφιος δεν εκφράζει τις απόψεις τους, πάμε για κατα βούληση? αλλά όχι, ο υιός του ηγέτη που υμνείτε, με την συγκατάθεση του πατέρα του (μιλάω για το παπαδοπουλέικο), υποστήριξαν αυτόν που τους εξευτέλισε, μπας και χάσουν την καρέκλα. γι αυτό αγαπητοί μου μην μου το παίζεται ήρωες και ότι εσείς οι του ΟΧΙ είστε κάποιοι. γιατί αγαπητοί μου το ΟΧΙ το έλεγαν και την επόμενη μέρα πολεμούσαν, ο νικολάκης και ο κούλλης και ο μάριος δεν είναι για να φέρουν πίσω την πατρίδα που χάσαμε, και εννοείται ότι ούτε εσείς είστε άξιοι...γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο χριστόφιας δεν παγίδεψε ψήφους, αλλά μόνοι σας παγιδευτήκατε, μπας και χάσετε τις καρεκλίτσες σας, τις θεσούλες σας, τα υπουργεία σας και το μέσο που εδώ και 40 χρόνια ξέρετε καλύτερα απ όλους να εκμεταλλεύεστε. οπότε μην μιλάτε για αξίες και ιδανικά, αυτά χάθηκαν εδώ και χρόνια, τιμούμε τους ήρωες μας και ξέρουμε ότι όμοιοι τους δεν υπάρχουν, και αφού δεν ύπάρχουν πρέπει να σώσουμε ότι σώζεται!!!!!!!!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Υπέκλεψε τους ψήφους του λαού. Αν προεκλογικα έλεγε τα αίσχη που κάνει δεν υπήρχε πιθανότητα να εκλεγεί ούτε μία στο εκατομμύριο.

ο ψεύτης!!!!

aperigraptos είπε...

γιατί ρε πάολα, ποιος υποψήφιος πρόεδρος έκανε ότι υποσχέθηκε? με όλο το συμπάθιο κιόλας...δεν είμαι υποστηρικτής του, αλλά και ο τάσσος έλεγε δεσμεύομαι να διαπραγματευτώ με βάση το σχέδιο αναν, και μετά απέρριψε το σχέδιο από τη βάση του...και κάτι άλλο, το δηκο υποστήριξε τον άνθρωπο που 100 μέρες πριν τις εκλογές αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που ήταν συγκυβέρνηση, ξέρεις που λένε την κ..συρμαθκιά της κουφής πρέπει να την βλέπεις... μην κάνουμε ΄τώρα τους αθώους, μια χαρά συγκυβερνάμε για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!!ΔΗΚΟ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ το ίδιο σενάριο μια ζωή, και το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσωπα, βγάζω τώρα πρόεδρο και μετά πρόεδρο της βουλής, και ποιος χε..κε για το κυπριακό!!!

aperigraptos είπε...

ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ!!!!!:Προβληματισμό αλλά και οργή προκάλεσε στην κοινότητα Λιοπετριού η καταστροφή τεσσάρων ελληνικών σημαιών το βράδυ της Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης. Στο χωριό του Αχυρώνα, που έγραψαν ιστορία ο Κάρυος, ο Παπακυριακού, ο Σαμάρας και ο Πίττας, κάποιοι έκλεψαν, ξέσχισαν και κατάστρεψαν τις ελληνικές σημαίες από κατοικίες και σχολεία, προκαλώντας τα αισθήματα των κατοίκων. Σ'ένα χωριό που η ελληνική σημαία δεν είναι αναρτημένη ολόχρονα παρά μόνο σε λίγα σπίτια, το εν λόγω περιστατικό δεν ήταν το μόνο το τελευταίο διάστημα. Στο σπίτι της Αγγέλας και του Γιάννη Ιωάννου, χθες, ήταν η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, που "χτύπησαν" οι βέβηλοι, καταστρέφοντας την ελληνική τους σημαία, γεγονός που ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό την οικογένεια. Η Αστυνομία επισκέφθηκε την Κοινότητα και ερεύνησε το περιστατικό, ενώ το Κοινοτικό Συμβούλιο κινείται συναινετικά και προληπτικά προς τις πολιτικές παρατάξεις της Κοινότητας, καθώς πλησιάζουν οι εθνικές επέτειοι της 25ης Μαρτίου και της Πρωταπριλιάς και τέτοια γεγονότα στο Λιοπέτρι δυνατόν να λάβουν απρόβλεπτες διαστάσεις. Πιστεύεται, πάντως, ότι πίσω από τα διαδοχικά περιστατικά καταστροφής ελληνικών σημαιών, κρύβονται νεαροί. Η Αγγέλα Ιωάννου, που απεικονίζεται με την καταστραμμένη ελληνική σημαία στην αυλή του σπιτιού της, μιλώντας στον «Φ» τόνισε ότι, στην κοινότητα Λιοπετριού, η ελληνική σημαία αποτελεί σημαντικό στοιχείο στη ζωή των πλείστων κατοίκων και όσοι τη βεβηλώνουν, είναι ως να βεβηλώνουν την τιμή μιας οικογένειας. Δυστυχώς, επισήμανε, οι νεαροί στις μέρες μας, μαζί με τις άλλες αξίες, αγνοούν και τη βαρύτητα του εθνικού συμβόλου, όπου γενεές και γενεές Ελλήνων και Κυπρίων, θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την τιμή του Γένους. «ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ»

Η κ. Αγγέλα μίλησε για κατάντια, επισημαίνοντας πως δεν αισθάνεται θλίψη γι' αυτούς που κατάστρεψαν δύο φορές την ελληνική σημαία στο σπίτι της, αλλά λυπάται για τους γονείς τους, που δεν μπόρεσαν να διδάξουν στα παιδιά τους πόσο βαριά είναι η αξία της ελληνικής σημαίας και πόσο ελληνικό και κυπριακό αίμα χύθηκε για να μπορεί στις μέρες μας να ατενίζει ελεύθερα στην επικράτεια του Ελληνισμού και όπου στον κόσμο υπάρχουν Έλληνες.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Τί άλλο έχει συμφωνήσει με τον Ταλάτ και δεν μας το ανακοινώνει άραγε;

Ότι και να 'ναι πάντως θα προσκρούσει πάνω στο τείχος της λαϊκής οργής. Το σχέδιο του θα ριχτεί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας και η γροθιά των αγανακτισμένων Ελλήνων θα θρυμματίσει τα τζάμια της καινούργιας μερσεντές του.

aperigraptos είπε...

Στην εταιρεία θεωρούν ανυπόστατες τις τοποθετήσεις από μέρους της κυβέρνησης για το κόστος συντήρησης του προεδρικού αυτοκινήτου, που μέχρι πρόσφατα ήταν μάρκας BMW.


Ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει πως το συνολικό κόστος συντήρησης του προεδρικού οχήματος ξεπέρασε τις 31 χιλιάδες ευρώ (ακριβώς 31.198), κόστος το οποίο αφορά συντήρηση εφτά χρόνων και όχι δύο, όπως αναφέρθηκε.


Στο πιο πάνω κόστος περιλαμβάνονται 5.693,75 ευρώ που αφορούν επισκευές από πρόκληση εξωγενών φθορών (π.χ. τρακαρίσματα).

Από το προαναφερθέν εξάγεται το συμπέρασμα ότι το κόστος συντήρησης του προεδρικού αυτοκινήτου είναι 25.496 ευρώ για τα εφτά χρόνια ή 3.642 ετήσιο μέσο κόστος συντήρησης.

www.kathimerini.com.cy

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Κοίτα aperigraptos. Στις προεδρικές, μόνο τον 1ο γύρο είχαμε επιλογή: είχαμε δύο ανανικούς από τη μία και έναν Τάσσο από την άλλην.

Το δεύτερο γύρο, κάθε επιλογή, ήταν επιλογή απελπισίας.

Οπότε μη μας φταίεις όσους ψηφίσαμε Τάσσο τον πρώτο γύρο.

Αν φταίει κάποιος, είναι όσοι, σαν εσένα, περιόρισαν τις επιλογές μας σε 2 ανανικούς. Είτε από κομματικό πατριωτισμό, είτε από πίκκα, είτε από μίσος για τον Τάσσο γιατί δε σας βόλεψε κάπου.

Οπότε μη μας κάνεις και τον υπεράνω.

Mario είπε...

ΕΔΕΚ ΗΒ,

...είτε επειδή εν πιο πολλοί οι Ανανικοί απο τους μη Ανανικούς γιαυτο και μόνο εκείνοι έμεινα στον δεύτερο γύρο. Δεν μου αρέσει αυτος ο χαρακτιρισμός επειδή είναι γελοίος αλλα αναγκάζωμε να σου απαντήσω.

Μάριο

Mario είπε...

All,

Κάτι άλλο που με κάνει και γελώ είναι που ο λαος απερριψε λέει στο άρθρο το σχέδιο Αναν και όλες τις πρόνοιες του. Αυτό είναι λάθος. Ο λαός απέρριψε το σχέδιο εκείνο σαν πακέτο και όχι όλα όσα έλεγε. Διοτι μια πρόνοια του ήταν να δωθούν στο ΕΚ κρατίδιο και πολλά χωρία. Είμαστε εναντίο να δωθεί έδαφος πίσω στο ΕΚ κρατίδιο ? Είμαστε εναντίο να φύγει ο Τουρκικός στρατρός εκτος απο 600 άτομα ?

Μην λέμε οτι θέλουμε. Ναι ο λαός είπε Οχι και ειναι σεβαστό αλλα σαν πακέτο λύσης.

Εγω αν ψήφιζα τότε θα έλεγα Οχι για τον λόγο ότι εγιναν όλα απότομα και ήταν δυσκολο μεσα σε μερικές ώρες να δημιουργηθεί το νεο κρατος χωρίς να υπάρχει η υποδομή. Δεν σημαίνει πως διαφωνω με άλλες πρόνειες όπως το κράτος να ειναι ΔΔΟ, να μείνει ελάχιστος στρατός. Αν όμως γινόταν σωστή προετοιμασία για το σχέδιο Αναν και όχι ολα τόσο απότομα τότε θα έλεγα Ναι.

Μάριο

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Καλαν ρε καλοπαιδα της επιτροπης, τι δεν σας ικανοποιησε απο τη διασκεψη του προεδρου σας?
ειπε να μην πηγαινουν στην επιτροπη των περιουσιων, θεση στην οποια ηταν εξ αρχης εναντιων.
ειπε οτι η εκ περιτροπης υπαρχει στο τραπεζι του κυπριακου απο τον κληριδη. (μπορειτε να τον φταιξετε για αυτο?? μα ποσο ανιδεοι μπορουν να γινουν, αμα το θελουν, καποιοι?)
επισης, με τη σταθμισμενη ψηφο, εξασφαλιζεται η συνοχη και η διατηρηση ενος ενιαιου κρατους, αφου αν οι ψηφοι μετρουσαν ξεχωριστα σε καθε κοινοτητα, θα ηταν αφορμη για αναγνωριση του κρατους τους.
γιατι δεν ειχατε τις ιδιες ανυσηχιες εναντιον του προσώπου του Παπαδοπουλου, παρα μόνο εναντιον του σχεδιου Αναν? το σχεδιο Αναν ο Παπαδοπουλος το εφερε, δεν ηρθε μονο του.
ο προεδρος μιλησε, και απαντησε σε ολα οσα καιουν την λεγομενη "επιτροπη" "για" "αποκατασταση" "της" "δημοκρατιας" "στην" "κυπρο". εξηγησε γιατι τα τσουρακια της ψευδοεπιτροπης αυτης, ονοματι ΑΙΑΝΤΑΣ, ΡΗΓΑΣ, ΚΥΡΗΚΑΣ ειναι και ανικανοι και αμυαλοι, και οτι μονο πισω μπορουν να μας παιρνουν.
ο προεδρος σασ μιλησε, και ειμαι βεβαιος οτι σας καλυψε απολυτα. σαφως, δεν μπορουσατε να μεινετε χωρις καποιο σχολιο, οποτε αρκεστηκατε στα τετριμμενα, εκεινα που πιππιλατε παντα, δηθεν περι ανικανοτητας και ψευδαισθησεων. ψευδο επιτροποι, λεγεται ρεαλισμος και πραγματισμος. κατεβειτε απο τα συννεφα. το παναυρι ετελειωσε. ο προεδρος σας, μιλησε

Mario είπε...

Μαρκος,

Για την εκ περιτροπής η επιτροπή θα πει τα ίδια. Οτι την δέκτηκε ο Κληρίδης αλλα την απέρριψε ο λαος το 2004. Όπως είπα και πριν ο λαος απέριψε το πακέτο λύσης και όχι όλες τις πρόνοιες του.

Όσο για την σταθμησμένη δεν νομίζω η επιτροπή να την έχει καταλάβει ακριβώς. Αν ναι περιμένω να μας πούνε λεπτομέρειες.

Το είπα και παλλιά, αν και δεν μου αρέσει ο Χριστόφιας λόγω του ιστορικού του με τον κομμουνισμό εντούτοις στο Κυπριακό πάει καλα. Στην οικονομία μαύρα χάλλια. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε τον Τάσσο πρόεδρο για οικονομία και τον Χριστόφια για το Κυπριακό.

Μάριο

Τηλέμαχος είπε...

Μάρκο Μεταξόπουλε, το παναυρη συνεχίζεται!!!

Μα καλά θεωρείς σοβαρό το επιχείρημα ότι “την εκ-περιτροπης πεοεδρια την δέχτηκαν οι άλλοι αρα γιατι ζητάτε από έμενα να την αποσύρω”. Ρε μα παίζουμε κουμερες δαμε. Με την ίδια παλαβή λογική, τζαι ο Μακάριος υπέγραψε της τουρκικές εγγυήσεις αρα ποιος είμαι εγώ να τις καταγγείλω.
Σε πολλές χώρες μαζί με την αλλαγή κυβέρνησης αλλάζει και η εξωτερική πολιτική άλλα όλα αυτά συμβαίνουν σε σοβαρές χώρες, όχι στην χώρα των ευνουχισμένων νεοκυπριων.

Όσον αφορά το Τασσο τζαι το ΟΧΙ που είπε στο σχεδιο ΑΝΑΝ, ένα εχω να πω.
Το ΑΚΕΛ έβαλε τον Τασσο πρόεδρο και το ΑΚΕΛ είπε ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ. Σωστά; Ατε παρατάτε μας.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε

** Τον Τάσο για πρόεδρο,

** Τον Σπύρο για υπουργό εξωτερικών,

** Τον Λυσσαρίδη για πρόεδρο της βουλής και

** Τον Χριστόφια διανομέα της κομματικής κιτρινοφυλλάδας.

Ο κάθε ένας εκεί που του ΑΡΜΟΖΕΙ και που εχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι μπορεί.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Θα κρατήσει την δέσμευση η cheerleader του Ταλάτ να ΜΗΝ ξαναδιεκδικήσει την προεδρία αν δεν λυθεί το Κυπριακό;

Ή θα το λύσει όπως-όπως;

Εδώ σε θέλω μάστορα.

Ως τώρα πάντως έχει αποδεικτεί ΨΕΥΤΗΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ πολλές φορές.

Ρ.

Mario είπε...

Ρήγας,

Αυτο θα ήταν αδύνατο επειδή θα ήταν κυβέρνηση μειοψηφίας περίπου στο 20%.
Ο λαός κρίνει αυτούς που θαυμάζεις και τους έδινε / δίνει πάντα πολύ μικρά ποσοστά.

Μάριο

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΠΡΟΣ λουκα λουκα, κωστακομπλεξ, τραμπουκομεταξοπουλον, μαγαριον δρουσιωτην, αρχιμουφτη-ανεφ οριων και λοιπα πιονια και ΕΞIΧΝΙΑΣΘΕΝΤΕΣ.

ΑΠΟ SIGMALIVE,
http://www.sigmalive.com/news/local/249182

ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΙΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΗΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
" επαναλαμβάνω ότι αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί και σε καμιά περίπτωση δεν δέχομαι το ρόλο του ηθικού αυτουργού που μου έχουν αποδώσει."

ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ, ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΨΕΥΤΙΑΣ, ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ?
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑ?

Mario είπε...

Κήρυκας,

Απο πότε οι έγκυρες πηγές πληροφόρησης είναι οι επιστολές Κίτα?
Δεν λέω ίσως να υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί αν και απομακρισμένο αλλα ο Κίτας κάθε αλλο απο αξιόπειστος είναι.

Μάριος

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Α ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΝΩ Ο "ΕΓΩ ΕΝ ΤΖΑΙ ΕΙΠΑ ΠΟΤΤΕ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΠΡΑΜΑ" λουκα λουκα, ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Μάριε,

H σταθμισμένη ψήφος ίσχυε στην Αμερική μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν η ψήφος των μαύρων βαρούσε τρία τέταρτα της ψήφου των λευκών. μετά καταργήθηκε ως ρατσιστικότατη πρόνοια.

Καταλαβίγκος;

arxiepiskopos είπε...

Τότε,ΡΗΓΑ,το μόνο που θα γινόταν σωστά θα ήταν η διανομή της εφημερίδας!Ο Τάσσος θα έτρεχε το Σπύρο να του ποτίσει τα Attivan του και ο Λυσσαρίδης θα σούμαρε τα ποσοστά από τις εξαγωγές στη Λιβύη!

arxiepiskopos είπε...

Έμαθε κανένας τα αποτελέσματα των εκλογών στο Παν/μιο Κύπρου;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή:

Ο Κίτας ΕΙΝΑΙ αξιόπιστος ΜΟΝΟΝ όταν αναλαμβάνει την ευθύνη της εκτέλεσης,

αλλά...

ΔΕΝ θεωρείται αξιόπιστος όταν δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για ηθική αυτουργία.

Με άλλα λόγια,

Ενώσο ο Κίτας βοηθάει το καθεστώς να κλειδώσει την υπόθεση είναι όλα μια χαρά και όλα εξηγούνται και η υπόθεση πάει να κλείσει.

Όταν όμως αφήνει κάποιο παράθυρο ανοικτό, τότε --και μόνον τότε-- αλλά και μόνον για εκείνο το σημείο-- ΔΕΝ σας κάνει ο Κίτας και θυμάστε ότι είναι "αναξιόπιστος."

Αυτή η λογική σπάει κόκκαλα.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπε,

Η ιστορία έχει γράψει ότι ο Τάσος είναι ο μόνος πρόεδρος που κράτησε ψηλά την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Το τί νομίζουν για τον Τάσο κάποια παραδόπιστα νενέκια λειτουργεί μάλλον θετικά για την φήμη του.

Ρ.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Μεταξόπουλε,

Είσαι λοχίας ακελοτσολιάς ή είσαι απλίτζι ταγματασφαλίτης;

Πενταρόγιωρκος είπε...

«επαναλαμβάνω ότι αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί και σε καμιά περίπτωση δεν δέχομαι το ρόλο του ηθικού αυτουργού που μου έχουν αποδώσει»
(επιστολή Αντώνη Προκοπίου Κίτα στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ 18-03-2010)

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ;;;;

ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΤΑ;;;;

Skorpion είπε...

Πραγματικα και τις λιγες αμφιβολιες που ειχα πως ο ανθρωπος αυτος εχει οποιαδηποτε αντιληψη της πραγματικοτητας , εξαφανιστηκαν.

Ο Χριστοφιας και οι Χριστοφικοι , λυνουν το παραδοξο , πως γινεται Ευρωπαιος πολιτης να θελει να καταργησει την δημοκρατια στον τοπο του. Να ειναι οπαδος του ρατσιστικου διαχωρισμου. Τοσο εξυπνος ενει. Τοσο Κοφκει η Εν κοφκει ο νους του. Η ονειρευκεται πως θα ειναι ο νεος Καστρο , Μακαριος , μεγαλος ηγετης του νεου Μπανανα ρεπαμπλικ που θα προκυψει.

Τετοιοι ανθρωποι μαλλον στην Αφρικη και σε μερικες περιοχες της Ασιας η της Μεσης Ανατολης βρισκονται παρα πουθενα αλλου.

Μιλαμε οι Τουρκοι μπορει να εχουν πιο δημοκρατικο κρατος απο αυτο που οραματιζεται ως μελοντικο κρατος της Κυπρου ο καθε Χριστοφιας .

Γιατι μονο σε μερη της Αφρικης υπαρχουν τετοιες αντιληψεις ; Για πολλους λογους αλλα και για εναν επιπλεον. Εκει ο ιμπεριαλισμος αλλων χωρων οταν τελειωσε ... Εν ετελειωσε. Εχαραξαν οι Ιμπεριαλιστικες δυναμεις καποιες γραμμες , ετσι αυθαιρετα και χωρις σκεψη και φυσικα δημιουργηθηκαν εθνικες συγκρουσεις

... Υποστηριζαν την μια η την αλλη πλευρα ... Διαφθορα , εμφυλιοι πολεμοι ...


Βλεπε εδω: http://en.wikipedia.org/wiki/Nigerian_Civil_War


Τα γνωστα αποτελεσματα. Επισης τα αλλα ολα προβληματα μιας κοινωνιας και η γεωγραφικη της απομονωση σημαινουν πως εχουν λανθασμενες αντιληψεις περι οικονομιας , ανθρωπινων δικαιωματων κτλ κτλ.

Αλλα ΕΜΕΙΣ , εχουμε ειρηνη , δημοκρατια , συγχρονο κρατος , ΕΝ ειμαστε γεωγραφικα απομονωμενοι.

Ναι ειμαστε θυματα του ιμπεριαλισμου των Τουρκων και των Βρετανων και αλλων .

Αλλα ΔΕΝ υπαρχει δικαιολογεια για να εσχει ο δικος μας λαος τετοιες αντιληψης. Πως γινεται η Κυπρος να ειναι μελος της ΕΕ και να εχουμε ηγετες , πολιτικους και πολιτες που προσδοκουν καταργηση της δημοκρατιας ; Εντελως αδικαιολογητοι .

Εγω ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που εχω τετοιο προεδρο που δεν εσχει σχεση με τις δημοκρατικες αρχες. Ο ανθρωπος ειναι αιωνες πισω που τον κοσμο.

Ντρεπομαι ως Κυπραιος και για τους Φασιστες συμπατριωτες μου , ειδικα για οσους το κανουν λογω βλακειας.

Αλλα ντρεπομαι περισσοτερο για τους ηθικους αυτουργους του γεγονοτος πως αυτες οι αντιληψεις περασαν στους πολιτες της Κυπριακης δημοκρατιας.

Επισης με λυπει που αναμασουμε την ιδα τροφη γυρω απο το κυπριακο και αναλωνονται ολοι να επαναλαμβανουν τις ιδιες γνωστες θεσεις τους.

Καιμε φαια ουσια χωρις αποτελεσμα ενω τωρα επρεπε ειδικα οι κυβερνωντες να προσηλωθουν στο να παρουν μετρα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για την οικονομια.

aperigraptos είπε...

Φίλε ΕΔΕΚ Η.Β. ήμουν ξεκάθαρος, βεβαίως και είχατε επιλογή και καλά κάνατε, τώρα μην αποκαλείς ανίκανους τους άλλους δύο, εγώ ποτέ δεν πρόσβαλα τον τάσσο, έχεις τις απόψεις σου έχω τις δικές μου...από κει και πέρα εγώ μιλώ για την δεύτερη κυριακή, και νομίζω ήμουν αρκετά ξεκάθαρος

Τηλέμαχος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τηλέμαχος είπε...

Δεν πρόκειται να αποσύρω την εκ-περιτροπης που να φακκατε χαμε μέρα νύκτα.

Τελικά ο ευέλικτος είναι ευέλικτος ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ και τους ΕΠΟΙΚΟΥΣ.


Καλημέρα.

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,η δική σου παράξενη ιστορία θα γράψει αυτά που φαντάζεσαι για τον Τάσσο.Η αμείλικτη Ιστορία,η κρίνουσα εκ των αποτελεσμάτων,θα γράψει πως είναι εκείνος που καταδίκασε την Κύπρο στην ηρωική διχοτόμηση,στέρησε το δικαίωμα 90000 προσφύγων να απεξαρτηθούν από την εκμετάλλευση των τρωκτικών της Πάφου,της Λεμεσού και της απομυζούσας Εκκλησίας και διασφάλισε την εσαεί παραμονή των τούρκικων στρατευμάτων και εποίκων.Και θα 'ναι ιστορικά τυχερός αν ο Χριστόφιας καταφέρει να βρει μια συμβιβαστική λύση.Γιατί τότε ο Τάσσος θα μείνει στην Ιστορία όχι ως ο ολετήρας,αλλά ως ο παρολίγον ολετήρας του τόπου του!

Τηλέμαχος είπε...

Δεν μου απαντάς αρχιεπίσκοπε και όλοι εσείς που χλευάζετε τον Τασσο γιατί απέρριψε το λατρεμένο σχέδιο σας.

Δεν είναι το ΑΚΕΛ που έβγαλε τον Τασσο πρόεδρο;
Δεν είναι το ΑΚΕΛ που είπε ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ;

Αν ο Τασσος είναι κατά την μικρή κρίση σας ολετήρας γιατί είπε ΟΧΙ στο σχέδιο τότε το ΑΚΕΛ τι είναι; Μήπως συν-ολετήρας;

aperigraptos είπε...

ο χριστόφιας ίσως είναι και ο μόνος που αοπφάσισε λίγες μέρες πριν τις εκλογές να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που ο ίδιος ήταν μέσα...από την άλλη οι έξυπνοι του δηκο τον στήριξαν για πρόεδρο...και μετά το παίζεται και ήρωες και οι του δηκο και οι του ακελ...ουστ...και μην μου πείτε πάλι ότι δεν είχαμε επιλογή, είχατε, να μένατε 5 χρόνια εκτός κυβέρνησης, ξέρετε υπάρχει και αυτή η επιλογή...

arxiepiskopos είπε...

ΤΗΛΕΜΑΧΕ,δε διαφωνώ μαζί σου πως το ΑΚΕΛ τότε φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων.Αλλά τουλάχιστον αντελήφθη το λάθος του και του δίνουμε μια πίστωση χρόνου να το διορθώσει.

aperigraptos είπε...

αρχιεπίσκοπε, αυτά που λες είναι γελοιότητες!!!!

arxiepiskopos είπε...

Δεύτερος βουζουνόπατσος στην πατριωτική κλανιά σε λίγες μέρες:ο ΑΓΩΝΑΣ της ΕΔΕΚ του Γιαννάκη κατάφερε το ακατόρθωτο;να πέσει και κάτω από το 4% στις χθεσινές εκλογές των μορφωμένων νέων φοιτητών.Πού είναι,Γιαννάκη μου,οι στρατιές των δυσαρεστημένων,που σου είπε ο Παναγόπουλος πως θα σε ακολουθούσαν στην ηρωική σου έξοδο;Οι ΕΔΕΚΙΤΕΣ άρχισαν να σου τραγουδούν το "Γιαννάκη μας,Γιαννάκη μας,έκλεισες το τσαρδάκι μας"

aperigraptos είπε...

βέβαια όταν η προοδευτική έκανε 10 τηλεφωνήματα σε έναν φοιτητή από 10 διαφορετικά άτομα, να λένε ψηφίστε μας ψηφίστε μας (πως τα λεγε η έφη σαρρή σταυρώστε με σταυρώστε με), που να μείνουν ψήφοι στον γιαννάκη...

arxiepiskopos είπε...

Γιατί,ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΕ,η ΕΔΕΚ δεν είχε τηλέφωνα να τηλεφωνήσει; Ενν φκια να την ακούσουν που δε βρίσκει!

aperigraptos είπε...

φίλε πίστεψε με...καμία σχέση, σου μιλάω εκ πείρας...

arxiepiskopos είπε...

Σε καταλαβαίνω.Είμαι κι εγώ παλιό μέλος της σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ.Τηνεγκατέλειψα όταν την μετέτρεψαν σε εθνικοσοσιαλιστική.Θυμούμαι την τσαπατσουλιά και αποδιοργάνωση που επικρατούσε.Νόμιζα πως τα πράγματα βελτιώθηκαν.

Mario είπε...

Ρήγας,

Όπως είπες η ιστορία θα γράψει τον Τασσο σαν τον μόνο πρόεδρο που κράτησε ψηλά τον Ελληνισμό. Σεβαστή η άποψη σου αλλα απο ότι φάνηκε μονο το 31.79% τον υποστήριξε. Το υπόλοιπο 68.21% φάνηκε πως διαφωνούσε με τις ιδέες του για το Κυπριακό. Μην πείς πως έχασε για λόγους άσχετους με το Κυπριακό επειδή γεννικα στην εσσωτερική πολιτικη και οικονομια πήγε καλα.

Θέλεις να πείς πως το 68.21% δεν είναι Έλληνες ή θέλουνε το κακό της Κύπρου ? Απο στην στιγμή που έχουμε δημοκρατία το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως ο Τάσσος δεν έπεισε με τις κινήσεις του.

Μάριο

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ

http://www.efylakas.com/archives/5853

Unknown είπε...

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΧΧΧΟΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Unknown είπε...

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ποτέ την απίστευτη δήλωσή που έκανε πέρσι, ανήμερα του Πάσχα σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς: «Η στασιμότητα κι η απραξία στο όνομα της ατόφιας λύσης και της ατόφιας ελευθερίας, οδηγεί τον τόπο μας στην τελική και ολοκληρωτική καταστροφή και τη διχοτόμηση». Είναι να απορεί κανείς πώς και τα λαγωνικά της δημοσιογραφίας δεν έκαναν αυτή του τη δήλωση, πρωτοσέλιδο. Από την κολοβωμένη ανεξαρτησία του 1960 λοιπόν, με Πρόεδρο τον Χριστόφια, οδεύουμε στην “μειωμένη ελευθερία”. Απροκάλυπτα πλέον, ο Πρόεδρος μας, ζητά από εμάς να μην θέλουμε “ατόφια ελευθερία” γιατί θα … καταστραφούμε. Θεωρεί ότι η επιδίωξη για “ατόφια ελευθερία” είναι το ευκταίο και θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Είναι τρομερό! Κατ’ αυτόν είναι καλύτερα να γίνουμε κατώτεροι πολίτες, “μειωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, για να νικήσει “το εφικτό της Δ.Δ.Ο” που θα οδηγήσει σε μια “νέα Αλεξανδρέττα”. Πρέπει να ξέρει όμως, ότι με τέτοια πυροτεχνήματα δεν εντυπωσιάζει πολλούς εκτός των φανατικών του περίγυρου του και ότι δηλώσεις σαν κι αυτές προειδοποιούν αρκετούς για την επικινδυνότητα της πολιτικής του.

Unknown είπε...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στενεύει επικίνδυνα ο κλοιός γύρω από την ημικατεχόμενη Κύπρο μας. Οι κυβερνώντες συνεχίζουν ακάθεκτοι να συνομιλούν σε απαράδεκτη βάση έχοντας ανέφικτους και λάθος στόχους, αποενοχοποιώντας περαιτέρω την κατοχική Τουρκία και αναβαθμίζοντας το ψευδοκράτος. Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που μιλούν για συγκλίσεις, το ακριβές περιεχόμενο των οποίων δεν ανακοινώνεται γιατί ο πρόεδρος Χριστόφιας φοβάται τις αντιδράσεις στο εσωτερικό μέτωπο. Τελευταία γίνεται λόγος για επικείμενη κοινή δήλωση ή και ανακοίνωση συμφωνίας σε συγκεκριμένα θέματα (σε μια τέτοια περίπτωση, παύει, υποθέτω, να ισχύει το… ανά χείρας και πάντοτε προς καθησυχασμό των όσων μεμψιμοιρούν … «τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, αν δεν συμφωνηθούν όλα.») Οι δε πληροφορίες για δημοψήφισμα τον ερχόμενο Ιούνιο δίνουν και παίρνουν.

Unknown είπε...

Τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Δια της μεθόδου της σαλαμοποίησης, μας φέρνουν μια χειρότερη έκδοση του σχεδίου Ανάν. Μας μένουν πολύ λίγες λάθος κινήσεις και μετά έρχεται η νομιμοποίηση της κατοχής και η σταδιακή τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου. Με Πρόεδρο τον Δημήτρη Χριστόφια βρισκόμαστε όσο ποτέ άλλοτε κοντά σε μια απαράδεκτη λύση του Κυπριακού που θα σημαίνει το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού. Οι πολίτες, αγνοώντας τις ξεπερασμένες επιλογές του Κυπριακού πολιτικού κατεστημένου, πρέπει να το συνειδητοποιήσουν αυτό και να αντιδράσουν, πριν να είναι πολύ αργά. Πρέπει να καταλάβουν ότι ακόμα κι αν όλος ο κόσμος είναι εναντίον μας και μας πιέζει για να αποδεχθούμε να αυτοκτονήσουμε, έχουμε το δικαίωμα να ζούμε ελεύθεροι, συνεπώς να αρνηθούμε να ζούμε στη “σύγχρονη σκλαβιά” που θέλουν να μας επιβάλουν. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία πρέπει να πολεμηθεί και να εξοστρακιστεί. Να κτυπηθεί στη ρίζα της από τον απλό πολίτη που κατάλαβε ότι η αποδοχή μιας τέτοιας “λύσης” σηματοδοτεί την “σύγχρονη άλωση” της Κύπρου και τον τελειωτικό εκτουρκισμό της.

Unknown είπε...

Καταλήγουμε στο ότι η απόρριψη της κυοφορούμενης “λύσης” (προσέξτε τα εισαγωγικά), είναι και η τελευταία γραμμή αμύνης για μας. Έχοντας μπροστά μας ακόμα τρία χρόνια διακυβέρνησης Χριστόφια και βρισκόμενοι έτη φωτός μακριά από μια υποφερτή λύση, δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αντίσταση και την εμμονή σε ευρωπαϊκή λύση με διασφαλισμένα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Αυτά τα τρία χρόνια όμως δε μπορούμε να μείνουμε αδρανείς γιατί αυτό επιθυμούν οι διάφοροι που επιδιώκουν την μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας και της Αγγλίας. Γι’ αυτούς, θα επαναλάβουμε για μιαν ακόμη φορά, αντιγράφοντας το πρωτοσέλιδο της κυβερνητικής ‘Χαραυγής’ (με τη διαφορά ότι εμείς το πιστεύουμε και δεν το λέμε μόνο για να ωραιολογούμε): «Τούτη δίψα δεν σβήνει, τούτη μάχη δεν παύει, χίλια χρόνια αν περάσουν, δεν πεθαίνουμε σκλάβοι». Μετά από την πτώση ακολουθεί η άνοδος. Η πορεία ανάκαμψης θα έρθει, φτάνει να το πιστέψουμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Αρχιεπίσκοπος χτενίζεται με τις φοιτητικές εκλογές!
Συνολικά ψήφισαν 3985 φοιτητές Δικαίωμα ψήφου έχουν στις φετινές εκλογές έχουν περίπου έξι χιλιάδες φοιτητές. Δηλ δεν ψήφισαν περίπου 2.000 φοιτητές και η Πρωτοπορία που αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη έλαβε 1.851 ψήφους!

Unknown είπε...

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις στην Ελλάδα και τα πράγματα αγρίεψαν σήμερα λίγο μετά τις 9 το πρωί όταν δυο τουρκικά F-16 προέβησαν σε αναχαίτιση ελληνικού ελικοπτέρου του λιμενικού σώματος βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου.

Τα τουρκικά μαχητικά το πλησίασαν μόλις στο ένα μίλι και απαίτησαν να απομακρυνθεί αφού ισχυρίστηκαν οτι πετάει σε τουρκικό εναέριο χώρο!

Να σημειωθεί οτι σε αντίστοιχα περιστατικά τουρκικά και ελληνικά δεν πλησιαάζουν περισσότερο από 4 μίλια!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΝΕΝΕΚΙ Ο αρχιμουφτης-ανεφ οριων-προδοτης ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΩΠΟΡΙΑΣ. ΕΠΟΙΚΟΜΟΥΡΗ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΟ 2004? ΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΠΟΙΚΟΜΟΥΡΗ?
ΘΥΜΗΣΟΥ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΤΠΩΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ? ΘΥΜΗΣΟΥ ΛΙΓΟ. ΤΑ ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΡΟΤΠΟΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗ.ΣΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ. ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΗΛΙΘΙΕ?
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΓΕΛΟΙΕ.
ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΗΣ ΠΡΟΤΟΠΟΡΙΑΣ ΝΕΝΕΚΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΑΝΑΝ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΒΛΑΚΑ.

Skorpion είπε...

Ενα λεπτο Αρχιεπισκοπη διοτι δαμε λεεις πως υποστηριξες το σχεδιο Αναν και ακομα το υποστηριζεις χωρις να ντρεπεσαι ; Και θελεις να φκεις και πουπανω;

Πως προεκυψαν τοσοι πολλοι Φασιστες και ηλιθιοι στην Κυπρο , εγω δεν μπορω να καταλαβω. Οι συνθηκες κανονικα δεν ηταν τετοιες για να υπαρχει τετοια εξαρση των ρατσιστικων αποψεων και της αμφισβητησης των ανθρωπινων δικαιωματων σε μια τετοια χωρα.

Ντρεπομαι για τετοιους απολιτιστους αχαιρευτους Ακραιους συμπατριωτες μου.

aperigraptos είπε...

εδώ μέσα το πρόβλημα σας είναι ένα: πιστεύετε ότι το σχέδιο αναν ήταν ότι χειρότερο...και αν τα χειρότερα έρχονται? τι έχετε να αντιπροτείνετε? λύση ευρωπαϊκή και δίκαια? μα που ζείτε επιτέλους?

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε σε μια Ευρωπαϊκή χώρα εσύ που ζεις;

arxiepiskopos είπε...

Άτε,κοπέλια!Αυτοχειροκροτηθείτε για τις πατριωτικές κορόνες που εκστομίζετε κι όταν σας περάσει η έξαρση κάντε τον κόπο να πείσετε κι εμάς τους προδότες πώς θα υλοποιηθούν τα ωραία λόγια!Αν είχατε επαφή με την ιστορία του Κυπριακού και με την πραγματικότητα,θα γνωρίζατε πως κάθε νέο σχέδιο λύσης ήταν χειρότερο από το προηγούμενο.Το σχέδιο Ανάν 5 στο οποίο κατέληξε η διαπραγμάτευση του Τάσσου ήταν απείρως χειρότερο από το Ανάν 2 του Κληρίδη.Έτσι και το επόμενο θα είναι χειρότερο-τουλάχιστο στο εδαφικό και στο θέμα των εποίκων-από το Ανάν 5,όχι γιατί ο Χριστόφιας είναι ανίκανος και προδότης,αλλά γιατί απλούστατα η παρέλευση του χρόνου αλλάζει τα δεδομένα επί του εδάφους.Εκτός και αν προκρίνετε τη διχοτόμηση,το second best solution του Τάσσου,με την οποία τους χαρίζουμε τα πάντα!Εξάλλου δεν είναι η Πάφος και η Λεμεσός που θα χαριστούν.Όσο για τις εκλογές ΕΜΕΡΣΟΝ,μην παίζεις πελλόν!Ξέρεις πολύ καλά πως δε με ενδιαφέρει το ποιος θα ηγείται των φοιτητών,αλλάτο ποιαν απήχηση έχουν οι κλανιές ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ στους μορφωμένους νέους της Κύπρου.Και το 3,96% είναι ένα πολύ καλό νέο!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Το πρόβλημά μας το μεγάλο, είναι που γεμίσαμε προδότες aperigrapte.

Αμετανόητα νενέκια σαν εσένα, που θέλουν σώνει και καλά να προδώσουν την πατρίδα μας.

Ουστ δησακελόσκυλο από δώ!

arxiepiskopos είπε...

Έλα,ΕΔΕΚ Η.Β,να καθαρίσεις υην Κύπρο από τους προδότες!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Καλά ρε arxiepiskopos, εσύ που είσαι νενέκος και που προπαγανδίζεις όλη μέρα το ξεπούλημα της Κύπρου και που πήγες στις επιτροπές των κατεχομένων όπως ομολόγησες, δεν είσαι προδότης;

Μήπως θες και κανένα παράσημο να πούμε;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxiepiskopos-Lexifuhrer-Lexipenitas-Vlakas

"Είμαι κι εγώ παλιό μέλος της σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ."

ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΚ???

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ. Εσύ, ο λογοκριτής; Ο Χουντικός; Ο Λεξιφϋρερ!!!!

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Πενταρόγιωρκος είπε...

Επίσης Λεξιπένητα-Αρχιεπίσκοπε-Γιαγιά, δεν μας απάντησες ακόμα γιατί υποστηρίζεις με τόσο πάθος μια λύση του Ραούφ Ντενκτάς και του Ετσεβίτ;;;

Γιατί εισαι τοσο φανατικό ετσεβίτζι;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Μεταξόπουλε τραμπούκε εγκληματία, μπράβε του Κίτα, περιμένω απάντηση

Είσαι λοχίας ακελοτσολιάς ή είσαι απλίτζι ταγματασφαλίτης;

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Πενταρογιωρκε, θα ειμαι εκεινος που θα ανεμιζει την σημαια του ΑΚΕΛ στο ελευθερια σε 3 χρονια. μονο αυτο εχω να σου πω.
Αρχιεπισκοπε, τα σεβη μου, μαζι σου!
aperigrapte και λοιποι, φτανετε στο ορια της ανθρωπινης βλακειας, συνεχιστε!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Το ξέρω πως ως κομματικός παρωπιδοφόρος ανεμίζεις τα λάβαρα του ναζισμού.

Αλλά δεν μας είπες τον βαθμό σου:

Είσαι λοχίας ακελοτσολιάς ή είσαι απλίτζι ταγματασφαλίτης;

Πενταρόγιωρκος είπε...

επίσης κ. Μεταξόπουλε, συνεργάτη του υπόκοσμου και του Κίτα, οπαδέ του παράφρονα ουφολόγου Κυπριανού και του νεοναζι Χριστόφια, για πες μας:

τους πολιτικούς σου αντιπάλους τους δέρνει με λοστό ή με σιδερογροθιά;

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Πενταρογιωρκε, εν αξιζεις ουτε μια πενταροδεκαρα. που εν να μαθεις να μιλας τζαι που εν να μαθεις τζαι σε ποιον μιλας, τολμα να μου ξαναμιλησεις.

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Κοπέλια, όσοι από εσάς τους Ανανιστές επιθυμείτε να ζήσετα σαν γιουσουφάκια, στην "τουρκική Κύπρο" που θα προκύψει μετά από την λύση που θέλει τόσο πολύ να μας μπήξει ο Καταστρόφιας, γιατί δεν πάτε από τώρα να κάνετε αίτηση για να "πολιτογραφηθείτε" "πολίτες" του ψευδοκράτους;Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ακόμα αξιοπρέπεια σ' αυτόν τον τόπο και δεν μπορούν να ζουν ταπεινωμένοι και εξευτελισμένοι, σαν κατώτεροι πολίτες στον τόπο τους (με Τούρκο πρόεδρο, νομιμοποίηση της κατοχής, αυξημένη φορολογία για να ταίζουμε τους έποικους κ.τ.λ).

Όσο σας που ειρωνεύεστε τα ποσοστά που παίρνουν οι φοιτητές μας που έχουν μυαλό και το χρησιμοποιούν και για να σκέφτονται, δεν χρειάζονται και πολλοί για να κρατηθούν οι ιδέες ζωντανές. Αρκούν αυτοί οι λίγοι για να ακολουθήσουν και τα αρνιά. Είναι γεγονός ότι με τον Χριστόφια στην εξουσία και πιο πολλοί γίνατε και πιο πολλή γλώσσα βγάλατα. Θα έρθει η ώρα όμως που θα ντρέπεστε για την στάση που τηρήτε τώρα. Ο βασιλιάς είναι γυμνός κύριοι... Δεν θα τρελαθούμε κιόλας... Δηλαδή αυτό που προσπαθείτε να μας πείτε είναι να αυτοκτονήσουμε γιατί δεν γίνετε αλλιώς και γιατί ούτως ή άλλως θα πεθάνουμε μια μέρα. Προσπαθείτε να μας πείτε ότι τα χωνέψουμε τα παράλογα, σαν να είναι λογικά; Ποιοι θα γίνουμε εν έτοι 2010; Οι σκλάβοι των Τούρκων για να επανενωθεί τάχατες η Κύπρος;
Ας το βγάλουν από το μυαλό τους. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό το έγκλημα.

arxiepiskopos είπε...

Πάντως,ΣΠΕΡΘΙΑΣ,το γλωσσικό έγκλημα το έκαμες.Γράφουμε "εν έτει",όχι "εν έτοι"

trizoniki είπε...

Τώρα κατάλαβα γιατί κάλεσε τον ΠΑΠΑ στην Κύπρο μας ο Χριστόφιας.... προφανώς για να ενισχύσει τον συσχετισμό του μέχρι στιγμής αλάθητου της διακυβέρνησης του με τον Ποντίφικα.....