Ανάλυση: από τη γενιά του 60, στη γενιά του προσωπικού βολέματος (Μέρος Β')

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στη φωτογραφία, η νέα λαιμητόμος του ΑΚΕΛ: το λεγόμενο "πειθαρχικό συμβούλιο" του ΔΗΚΟ, που δημιουργεί ο Μ. Κάρογιαν και η παρεούλα του. Το κεφάλι που θα κοπεί, είναι το ίδιο το ΔΗΚΟ και οι αρχές του.


Αν η γενιά των πολιτικών του 60 ξεπρόβαλε μέσα από έναν απελευθερωτικό αγώνα, η νέα γενιά πολιτικών ξεπρόβαλε μέσα από άλλες καταστάσεις.

Ξεπρόβαλε μέσα από τυφλή πειθήνια κομματική υπακοή και ανοχή, την ώρα που οι περισσότεροι ευαίσθητοι και οι δημιουργικοί άνθρωποι εντός των κομμάτων εξοστρακίζονταν ή αυτοεξορίζονταν, μη ανεχόμενοι το βιασμό της λογικής τους. Μέσα από λογικές ψηφοθηρίας, εσωκομματικών μαχαιρομάτων και υπόθαλψης μωροφιλοδοξιών. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ανατράφηκε η "νέα γενιά πολιτικών".

Αν κάποιος είχε το προσόν να κολακεύει τους "ανωτέρους" του στο κόμμα, αν είχε το "προσόν" να σιωπά και να ανέχεται, αν δεν είχε το θάρρος της γνώμης του, αν δεν είχε την ευαισθησία και την ευθιξία και την ακεραιότητα, αν ήταν ένας ανίκανος που δεν είχε δική του προσωπικότητα και δεν είχε να προσφέρει στην κοινωνία μέσα από ένα επάγγελμα, τότε η ανοδική πόρεία στο κόμμα ήταν εξασφαλισμένη.

Κι έτσι, η πολιτική αποψιλώθηκε σταδιακά από τους πιο άξιους των συμπολιτών μας. Με εξαιρέσεις βεβαίως, αυτοί που ανήλθαν στην πολιτική μετά τη γενιά του 60, δεν είχαν να επιδείξουν συμμετοχή σε κάποιους αγώνες για την πατρίδα, δεν είχαν να επιδείξουν κάποια προσφορά στον τόπο.

Η εμπλοκή τους στην πολιτική, βασιζόταν σε μία σχέση προσωπικών ωφελών.

Στη φωτογραφία, δύο υπάκουα σκυλλάκια του καθεστώτος Χριστόφια

Στις περασμένες προεδρικές εκλογές, φάνηκε ξεκάθαρα η χαμηλή ηθική στάθμη της νεώτερης γενιάς πολιτικών. Και μιλούμε κυρίως για το Δημοκρατικό Κόμμα, γιατί τα άλλα κόμματα του Επιτελείου, φάνηκε να σέβονται τις πολιτικές παρακαταθήκες της προηγούμενης γενιάς.

Ο απροσδόκητος αποκλεισμός του Τάσσου Παπαδόπουλου από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, βασίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην εσωτερική υπονόμευση από κάποιους από τους "δικούς" του. Μάλιστα, γόνος παραδοσιακής δηκοϊκής οικογένειας, ανάξιος γόνος του πατέρα του, το διαλαλούσε και μετά τις εκλογές "είδαμε και πάθαμε να ξεφορτωθούμε τον Τάσσο."!


Παρόμοια λέχθηκαν και στα γραφεία του ΔΗΚΟ, όπου κάποιοι καλομαθημένοι εξουσιολάγνοι, ήταν εξοργισμένοι με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, γιατί τους είχε αρνηθεί αυτό στο οποίο ήταν για χρόνια μαθημένοι: τα ρουσφέτια και τις "εξυπηρετήσεις" και αποφάσισαν ότι θα τον εκδικούνταν.

Παλιό, αλλά διαχρονικό το παράδειγμα του Ιούδα!

Αμέσως μετά τον αποκλεισμό του Τάσσου, κάποιοι, αντί να δουν πως θα περιμαζεύαμε όλοι τα κομμάτια μας, πως θα προσπαθούσαμε συλλογικά εμείς του Επιτελείου να επιβάλουμε θέσεις και αρχές στους δύο υποψηφίους, είχαν λάβει την απόφαση να διαπραγματευτούν σε προσωπικό επίπεδο.

Και έγιναν τα αίσχιστα εκείνες τις ημέρες. Χαρακτηριστικό του πόση πίστη είχαν κάποιοι στον Τάσσο, είναι το γεγονός ότι άτομο που εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο από το ΔΗΚΟ, επανήλθε ως μέγας ρυθμιστής των εσωτερικών στο κόμμα την εβδομάδα του δεύτερου γύρου των εκλογών.


Ο Μ. Κάρογιαν, επέλεξε να απορρίψει την πρόταση για κοινή στάση όλων των δυνάμεων του Επιτελείου και διαπραγματεύτηκε, όχι τόσο αρχές και θέματα πολιτικής, αλλά κυρίως την προεδρία της Βουλής για τον εαυτό του.

Ο Μ. Κυπριανού, του οποίου η θητεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν κοντά στη λήξη, ήταν και ο πιο εξασφαλισμένος: θα ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών.

Ο αναβαθμισμένος Νέστωρ και ο Α. Κωνσταντίνου (που έβγαλε μετέπειτα ανακοίνωση για το δημοψήφισμα, παραλείποντας να αναφέρει τον Τ. Παπαδόπουλο!!!), επωφελήθηκαν και αυτοί από το μεγάλο παζάρι του Μ. Κάρογιαν.

Ο Χ. Πατσαλίδης, τον οποίο ο Τάσσος ανέδειξε, συνέχισε ως Υπουργός του ανθρώπου που έριξε τον Τάσσο από την Προεδρία.

Και ο κατάλογος μακρύς. Μακρύτερος όμως είναι ο κατάλογος, αυτών που περιμένουν να έρθει η σειρά τους στο βόλεμα.

Ένας κατάλογος που όλο και μεγαλώνει. Και σταδιακά, το ΔΗΚΟ του Τ. Παπαδόπουλου, στην πλειοψηφία, όχι του κόσμου του, αλλά των ανώτερων στελεχών του, έφτασε να επικυρώσει λίγες βδομάδες πριν, την πιο άθλια και καιροσκοπική συνεργασία στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η νεώτερη γενιά πολιτικών και πολιτικών δελφίνων στο ΔΗΚΟ, πλην βεβαίως εξαιρέσεων, βασίζεται, όχι σε αρχές, όχι σε οράματα για τον τόπο, αλλά στο βόλεμα και στο πολιτικό αλισβερίσι.

Κι ενώ τα υπόλοιπα κόμματα του Επιτελείου βρίσκονται σήμερα -και με την έξοδο της ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση και την πρόσφατη δήλωση των Οικολόγων ότι αίρουν την υποστήριξή τους στο Δ. Χριστόφια- όλα στην αντιπολίτευση και υπερασπίζονται την πολιτική γραμμή του Τ. Παπαδόπουλου, το ίδιο το κόμμα του Τ. Παπαδόπουλου, το ΔΗΚΟ, πρωτοστατεί στη συγκάλυψη των υποχωρήσεων του Δ. Χριστόφια και στην ανοχή μίας πολιτικής που οδηγεί, όπως εύστοχα ο Ζ. Κουλίας έχει αναφέρει, "στην τουρκοποίηση της πατρίδας μας".

Και μετατρέπεται σήμερα το ΔΗΚΟ σε κομματικό παράρτημα του ΑΚΕΛ, με πειθαρχικά να στήνονται από τους βολεμένους της εξουσίας για να εκφοβίσουν τους "ξεροκέφαλους" που θυμούνται την πολιτική κληρονομιά του Τ. Παπαδόπουλου και του Σ. Κυπριανού.

Όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί στον Alexander Downer, ο Μ. Κάρογιαν οδηγεί το ΔΗΚΟ στο ΝΑΙ και βάζει πόστα στους "απορρίπτικούς"(έτσι αποκάλεσε τους συναγωνιστές του!)

Κάπως έτσι, φτάσαμε από τη γενιά του 60, στη γενιά του βολέματος.

Κι αν επιμένει κάποιος να συγκρίνει τη γενιά του 60, με τα σημερινά βολεμένα κομματικά παράσιτα, αν επιμένει κάποιος να λέει ότι αυτή η "ανανέωση" χρειαζόταν, εμείς θα του θέσουμε ένα πολύ απλό ερώτημα (και απολογούμαστε σε όλους εκ των προτέρων για την ιεροσυλία και τη βλασφημία προς τους ήρωές μας):


Θα ανέβαινε ποτέ ο Μ. Κάρογιαν ή ο φιλαράκος του ο Μάρκος Κυπριανού στην αγχόνη για την πατρίδα του;

Θα μπορούσε ο Α.Κωνσταντίνου ποτέ να απαντήσει "Ου περί χρημάτων τον αγώναν ποιούμεθα, αλλά περί αρετής";

Θα δεχόταν ο Νέστορας Κυριακίδης ή ο Άκης Κλεάνθους να γίνει ζωντανό ολοκαύτωμα για να μην παραδοθεί στον εχθρό;

Θα ανέβαινε ο Χρίστος Πατσαλίδης ή ο Φώτης Φωτίου σε ένα ιστό για να κατεβάσει την κατοχική σημαία;

Ρίμαχος για το christofias-watch

30 Σχόλια:

John Charalambous είπε...

Ερώτηση: Ποιοι έφαγαν και έσπασαν, φίζες με γλυκά καρυδάκια το 1974;

Ποιοι τους τα κέρασαν;

Πλαστήρας είπε...

Φίλοι της Επιτροπής

Αλήθεια πως επανεμφανίστηκε εκ του μηδενός ο Νέστορας; Που ήταν τόσο καιρό;

arxiepiskopos είπε...

Ρε,μα τόσο σας έκαψεν η επικράτηση των νούσιμων του ΔΗΚΟ;Αφού εσεις είστε Εδεκίτες και Ευρωκότες,τι νοιάζεστε για το ΔΗΚΟ;

patriotis είπε...

το ΑΚΕΛ, ο Δησυ, τα 3/4 του Δηκο και το 1/3 της εδεκ διαφωνουν μαζι σας, ρε κοπελια της επιτροπης ακομα δεν καταλαβετε οτι πατε λαθος??????

patriotis είπε...

ρε παιδια ο Λυσσαριδης ο κλανιας,ποτε θα φυγει απο την κυβερνητικη κατοικια για να μην του πληρωνουμε το ρευμα και το νερο?? να δοθει το σπιτι σε μια απορη οικογενεια και αυτος να αγορασει δικο του σπιτι ο αχαιρευτος....

patriotis είπε...

κυριοι της επιτροπης παλι λετε ψεματα, λετε οτι το ΔΗΚΟ ειναι το κομμα του Τασσου ! το κομμα του Τασσου ειταν η ενωση κεντρου με το 2%. Το Δηκο ειναι του Σπυρου Κυπριανου

Ο Καρογιαν ειναι περισοτερα χρονια στο Δηκο απο οτι ειταν ο Τασσος.

οσο αφορα το βολεμα στο οποιο αναφερεστε....Ο Νικωλακης δεν βολευτηκε? ποια σχεση τοΥ κενεβεζου με τον Τασσο? ποια η σχεση του Παλμα με τον Τασσο? ποια η σχεση Παντελιδη με τον Τασσο? αυτους δεν τους βολεψε ο τασσος?

Unknown είπε...

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΑΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΦΥΡΙΖΕΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ. ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Τ/Κ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΔΩΤΙΚΑ ΝΕΝΕΚΙΑ ΤΟΥ ΔΥΣΑΚΕΛ.
ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΕΒΕΝΤ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΔΙΑΤΡΗΤΗ ΨΕΥΤΟΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ Τις ΤΖΕΠΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ . ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΒΕΝΤ

Unknown είπε...

«Οι Ελληνοκύπριοι δημοσιογράφοι θαύμασαν, λέει, τον Έρντογαν»
02 Μαρτίου 2010, σελ. 13
Şener Levent
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Έρντογαν, προσκάλεσε μερικούς Τούρκους και Έλληνες δημοσιογράφους από την Κύπρο και τους ενημέρωσε, λέει, για το Κυπριακό, στην Κωνσταντινούπολη. Δεν μπορώ να ξέρω πώς επιλέχθηκαν οι δημοσιογράφοι που προσκλήθηκαν, αλλά, εξ όσων είδα, είναι από αυτούς που με τις άσχετες ερωτήσεις τους δεν θα στρίμωχναν τον Έρντογαν και δεν θα τον πονοκεφάλιαζαν. Τουλάχιστον, δεν θα κινδύνευε να του πετάξουν παπούτσια, όπως εκείνος ο Ιρακινός δημοσιογράφος. Ο Έρντογαν είναι πολύ ευαίσθητος στο θέμα «δημοσιογράφοι». Κοιτάξτε σε τι έκκληση προέβηκε πριν μερικές μέρες προς τα αφεντικά κάποιων δημοσιογράφων που τον επέκριναν: «Αν είσαι αφεντικό, δεν μπορείς να λες τι να κάνω, δεν μπορώ να ελέγχω τους αρθρογράφους». Εσύ πληρώνεις το μισθό εκείνου που αρθρογραφεί στις στήλες σου. Τον φωνάζεις και του λες το εξής: Να με συγχωρείς, αδελφέ, αλλά δεν έχει θέση για σένα στο κατάστημά μας. Διότι, ο καθένας τοποθετεί στη βιτρίνα του όποιον του αξίζει». Αυτή είναι η αντίληψη του Έρντογαν περί ελευθερίας του Τύπου. Προβαίνει σε εκκλήσεις προς τα αφεντικά των εφημερίδων να διώχνουν τους δημοσιογράφους που τον επικρίνουν. Προβαίνει σε απειλητικούς υπαινιγμούς του τύπου «αν δεν τους πετάξετε έξω, ξέρω τι θα σας κάνω».
δημοσιογράφος του «Πολίτη» Μακάριος Δρουσιώτης εξέφρασε, λέει, ως εξής τα συναισθήματά του: «Ήταν η πιο εντυπωσιακή ομιλία που άκουσα στη δημοσιογραφική μου καριέρα».

Είναι αλήθεια πως, όταν τα διάβασα αυτά, μου κινήθηκε η περιέργεια να δω τι τους είπε. Τι τους είπε και τον θαύμασαν τόσο πολύ. Για ποιο πράγμα τους έπεισε. Τους είπε το εξής, για παράδειγμα: «Όταν ήρθε στην εξουσία του ΑΚΡ, εγώ προσωπικά ενθάρρυνα τον τότε ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, για τη λύση στην Κύπρο. Εκείνη την ημέρα μου θύμισε τις ανεπιτυχείς προσπάθειες του παρελθόντος και παρουσιάστηκε διστακτικός, αλλά αργότερα μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι θα αναλάμβανε πρωτοβουλία. Συνεχίζεται και τώρα η στήριξή μας για λύση». Μήπως αυτά τα λόγια έκαναν τους Ελληνοκύπριους φίλους να τον θαυμάσουν; ‘Αραγε, όταν τα είπε αυτά, δεν υπήρξε κανείς ανάμεσά τους που να του υποβάλει το εξής ερώτημα: «Κύριε Έρντογαν, αφού υποστηρίζετε αυτό το σχέδιο και τη λύση, τότε γιατί αντιταχθήκατε στο να εγγυηθούν τα Ηνωμένα Έθνη μια πιθανή συμφωνία; Γιατί ζητήσατε από τη Ρωσία να θέσει βέτο;». Ή θα μπορούσε κάλλιστα να υποβληθεί και η εξής ερώτηση: «Σε κάποιες προηγούμενες δηλώσεις σας, είπατε ότι πριν την προσφυγή στο δημοψήφισμα κάνατε πολλά τεστ στο νότιο τμήμα της Κύπρου και βεβαιωθήκατε ότι η ελληνοκυπριακή κοινότητα θα έλεγε σίγουρα “όχι”. Αν πιστεύατε ότι η ελληνοκυπριακή κοινότητα θα έλεγε “ναι”, πάλι “ναι” θα λέγατε;». Σίγουρα θα απαντούσε «ναι θα λέγαμε», αλλά κανένας να μην περιμένει από εμάς να το πιστέψουμε αυτό. Επιπλέον, σε τι ωφελούσε η προσφυγή σε δημοψήφισμα, αφού ήταν οπωσδήποτε βέβαιος ότι θα έλεγε «όχι» η ελληνοκυπριακή κοινότητα; Πώς θα μπορούσε να συμβάλει στη λύση ένα μονομερές «ναι»; Γιατί οι Ελληνοκύπριοι φίλοι δεν αντιλαμβάνονται ακόμη ότι η Τουρκία είπε «ναι», για να κερδίσει πλεονέκτημα και όχι για τη λύση;

Unknown είπε...

«Μεταμόρφωση μετά από 36 χρόνια»
05 Μαρτίου 2010
Şener Levent
Ακόμη δεν μεταμορφωθήκαμε στην κατσαρίδα που υπήρχε στη Μεταμόρφωση του Κάφκα, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάτι μας συμβαίνει. Το κεφάλι μας. Η καρδιά μας. Όλα βρίσκονται στη θέση τους, αλλά παραμορφώθηκαν τα αισθήματα και οι σκέψεις μας. Πρώτη φορά τα ζούμε αυτά, πρώτη φορά τα νιώθουμε. Πρώτη φορά μετά το 1974. Θαυμάζουμε τον κατακτητή μας. Τον συμπαθούμε, να μην τον ματιάσω. Όχι επειδή είμαστε και οι δυο Τούρκοι. Τον θαυμάζουν και πάρα πολλοί από τα αδέλφια μας τους Ελληνοκύπριους. Η Αϊσιέ ξεπέρασε τα χρόνια που αντιμετώπιζε δυσκολίες στο νησί. Τώρα περνάει την πιο λαμπρή, την πιο ήσυχή της περίοδο εδώ. Με τις σαράντα χιλιάδες στρατιώτες της. Στα εδάφη μας που είναι περιτριγυρισμένα με τέλια. Τώρα πια είναι απελευθερωτής και για τους Ελληνοκύπριους, όχι μόνο για εμάς. Κάποιοι Ελληνοκύπριοι συνάδελφοί μας λένε «Ερντογάν» και στάζει μέλι από το στόμα τους. Τον θαυμάζει και ο Χρίστος Χριστοδούλου, αρθρογράφος της εφημερίδας «Εμπρός» της Δυτικής Θράκης. Έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα. ‘Αρεσε πολύ το άρθρο αυτό στον Ερντογάν. Τον έψαξε και τον βρήκε στην Κρήτη. Του τηλεφώνησε. Μίλησαν. Τον ευχαρίστησε για το άρθρο του και τον προσκάλεσε στην Τουρκία. «Έλα να πιούμε καφέ», του είπε. Ε, δεν νιώθει συγκίνηση ο άνθρωπος άμα του τηλεφωνά κοτζάμ Πρωθυπουργός; «Θα πάω στην ‘Αγκυρα και θα πιω τον καφέ του», λέει ο Χριστοδούλου. Και αυτός τον παρομοιάζει με τον Ατατούρκ. Ο Ερντογάν, λέει, «σήκωσε το μπαϊράκι του εκσυγχρονισμού στην Τουρκία». Κοιτάξτε τι λέει: «Αν ζούσε ο Ατατούρκ, θα διάλεγε σίγουρα τον Ερντογάν στη θέση του».
Εγώ το αποκαλώ αυτό μεταμόρφωση. Εσείς πείτε το ό,τι θέλετε. Εδώ και 36 χρόνια ο χάρτης μας είναι μισός. Μια από τις πόλεις μας βρίσκεται κάτω από την κατοχή των φιδιών και των σαρανταποδαρουσών. Ήρθε και εγκαταστάθηκε εδώ με τον πληθυσμό της, όχι μόνο με τον στρατό της. Και όποτε γουστάρει κομπάζει. Δεν αποσύραμε ούτε ένα στρατιώτη. Δεν δώσαμε ούτε σπιθαμή εδάφους. Και εμείς τον θαυμάζουμε. Σαστίζουμε. Μόλις πει «μπορεί να αποσύρω στρατό» σκιρτάει η καρδιά μας από τη θέση της. Διότι είμαστε πολύ αγαθοί άνθρωποι εμείς εδώ στη μέση της θάλασσας. Πιστεύουμε στα μάγια και στο φλιτζάνι. Ψάχνουμε την τύχη στον καφέ. Αν μας πουν «μετά από τρία θα σου παρουσιαστεί ένας δρόμος», νομίζουμε ότι μετά από τρεις μέρες ο δρόμος αυτός θα οδηγήσει στον παράδεισο.
Ενδιαφέρεστε πολύ για τις εκλογές μας. Μην ανησυχείτε. Δεν υπάρχει οτιδήποτε για να ανησυχείτε. Όλα είναι εντάξει. Μήπως νομίζετε ότι θα έρθει ο Έρογλου και θα χαλάσει τα σχέδια του κατακτητή για λύση; Μήπως ο λέοντας των λεόντων που δεν μπόρεσε να λυγίσει τους στρατηγούς θα λυγίσει τον Ερντογάν; Τι είναι αυτός ο πανικός; Μήπως θέλετε να κάνετε τα κοράκια να γελάσουν με το ζόρι; Ούτως ή άλλως, τα κοράκια έσκασαν στα γέλια τις τρεις τελευταίες μέρες. Έσκασαν για πρώτη φορά τα γέλια όταν άκουσαν ότι ο Ερντογάν είναι ο «δεύτερος Ατατούρκ». Ακόμη και τα τείχη της Αμμοχώστου παρουσίασαν ρωγμές σε επτά σημεία από τα γέλια. Ο δεύτερος λόγος για τα δυνατά γέλια ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης. Δεν είπε ότι ήταν λανθασμένος ο χρόνος της απόφασης της Bουλής σε σχέση με τις εγγυήσεις; Ε, σταμάτησε τώρα αν μπορείς τα κοράκια που έσκασαν στα γέλια. Πάγωσαν ακόμη και οι αρθρογράφοι της «Αφρίκα» που επαινούν αυτή την απόφαση. Διερωτώμαστε αν και εμείς έχουμε διαπράξει λάθος στο συγχρονισμό μας. Έτσι είναι. Φύλαγε το σανό, θα έρθει η ώρα του! Και οι εγγυήσεις τι άλλο είναι εκτός από μια δέσμη σανό;
Όμως, αν δεν μπορέσαμε να χωρίσουμε δύο γαϊδάρων άχυρο, μήπως εμείς φταίμε; Φυσικά και όχι. Φταίει η μεταμόρφωση. Το ζήτημα είναι ζήτημα «μεταμόρφωσης». ‘Αντε, εμείς είμαστε Τούρκοι. Και εκείνος είναι Τούρκος και εμείς. Ήρθε δήθεν και μας έσωσε. Και ακόμη πληρώνουμε γι΄ αυτό. Εσάς εκεί, τι σας συμβαίνει;

patriotis είπε...

κυριοι της επιτροπης παλι λετε ψεματα, λετε οτι το ΔΗΚΟ ειναι το κομμα του Τασσου ! το κομμα του Τασσου ειταν η ενωση κεντρου με το 2%. Το Δηκο ειναι του Σπυρου Κυπριανου

Ο Καρογιαν ειναι περισοτερα χρονια στο Δηκο απο οτι ειταν ο Τασσος.

οσο αφορα το βολεμα στο οποιο αναφερεστε....Ο Νικωλακης δεν βολευτηκε? ποια σχεση τοΥ κενεβεζου με τον Τασσο? ποια η σχεση του Παλμα με τον Τασσο? ποια η σχεση Παντελιδη με τον Τασσο? αυτους δεν τους βολεψε ο τασσος?

Mario είπε...

Αίαντα,

Αυτο που σε ενοχλεί νομίζω πιο πολύ είναι που το ΔΗΣΥ + ΑΚΕΛ κανουνε περίπου ενα 70%. Ακομα σε ενοχλεί που και στο ΔΗΚΟ επικρατούνε οι μετριοπαθείς. Με αυτα τα δεδομενα ένα νεο σχέδιο εχει πολυ καλες πιθανότητες να περάσει.

Εύχομε να δουμε το σχέδιο συντομα.

Μάριο

aperigraptos είπε...

v

aperigraptos είπε...

φίλε μάριε δεν κατάλαβες καλά, το δησυ θα πει ΟΧΙ για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ!!!!! θυμάσαι????

aperigraptos είπε...

και για να επανέλθω, κύριε μάριε, όλα τα έθνη έκαναν λάθη αυτός δεν είναι λόγος να απαρνιόμαστε το δικό μας...

arxiepiskopos είπε...

Η σορός του Τάσσου ανευρέθη.Οι ένοχοι συνελήφθησαν,ομολόγησαν και εξήγησαν και τα κίνητρα.Όμως η Αναστασία,ο Συλλούρης και κάποιοι κατ'επάγγελμα αρεσκόμενοι στην αυτοθυματοποίηση επιμένουν πως τη σορό την έκλεψαν συνεργάτες της ΜΙΤ.Μα γιατί η ΜΙΤ να κλέψει τον Τάσσο;Μάλλον θα τον ευγνωμονεί.Ποιος άλλος,πλην της Χούντας,έδωσε στην Τουρκία περισσότερα; Το 2004 της χάρισε το Βαρώσι, τη Μόρφου,55 άλλες κοινότητες και την παρουσία 40000 στρατιωτών και τη δυνατότητα ανεξέλεγκτης αύξησης των εποίκων.Αν η ΜΙΤ έκλεβε τη σορό θα έπρεπε να τη μεταφέρει στα κατεχόμενα,να την ενταφιάσει με τιμές και να ανεγείρει από πάνω μνημείο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης!

Ανώνυμος είπε...

Και τι νομίζεις ότι είναι ρε Μάριο οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ πρόβατα που κάνουν ότι θέλει ο Τσοπάνης; Τι ποσοστό των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ ψήφισε ναι στο σχέδιο ΑΝΑΝ; Το σχέδιο θα είναι χειρότερο όπως φαίνεται και θα πάει άπατο!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου εξηγείς και εμένα Αρχιεπίσκοπε τι ακριβώς εννοείς με αυτή τη φράση;

Ποιος άλλος,πλην της Χούντας,έδωσε στην Τουρκία περισσότερα; Το 2004 της χάρισε το Βαρώσι, τη Μόρφου,55 άλλες κοινότητες και την παρουσία 40000 στρατιωτών και τη δυνατότητα ανεξέλεγκτης αύξησης των εποίκων.

Γιατί εγώ θυμάμαι ότι το απαράδεκτο σχέδιο απορρίφθηκε μετά από ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Ή πιστεύουμε στην Δημοκρατία ή δεν πιστεύουμε. "Γιαλαντζί" Δημοκρατία δεν υπάρχει. "Δημοκρατία όπως μας βολεύει" δεν είναι Δημοκρατία. Σεβαστείτε το 76% του Κυπριακού Λαού που εκφράστηκε μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία και αφήστε τις προσθαφερέσεις φανταστικών ποσοστών!

Τηλέμαχος είπε...

Αρχιεπίσκοπε η εμπάθεια σου στον Τασσο ξέφυγε από τα όρια της ανηθικότητας. Είναι τόσο μεγάλη που χρίζει ιατρικής γνωμάτευσης και ψυχοθεραπείας. Μην το καθυστερήσεις άλλο, ζήτα βοήθεια.

Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους Τασσο-πληκτους που σε κάθε post τους αυτοϊκανοποιούνται βρίζοντας τον Τασσο και την οικογένεια του. Ακούς Πατριώτη η …δεν … ;

Κατά τον αρχιεπίσκοπο ο Τασσος “έδωσε στην Τουρκία περισσότερα; Το 2004 της χάρισε το Βαρώσι, τη Μόρφου,55 άλλες κοινότητες και την παρουσία 40000 στρατιωτών και τη δυνατότητα ανεξέλεγκτης αύξησης των εποίκων.”

Για πες αρχιεπίσκοπε, οι μαστοροι σου του ΑΚΕΛ τι είπαν το 2004; Δεν είπαν ΟΧΙ; Τουλάχιστο ο Τασσος πίστευε στο ΟΧΙ και το είπε μαγκιά του. Τα ακελακια τι έκαναν; Δεν πίστεψαν στο ΟΧΙ αλλά το είπαν!!! Αυτό και αν είναι παραφροσύνη!!! Μα καλά πόσο ηλίθιοι είστε τελικά;

• Το ΑΚΕΛ βγάζει Τασσο πρόεδρο
• Το ΑΚΕΛ λέει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα
• Το ΑΚΕΛ αποκήρυξε τον Τασσο τον οποίο έβαλε πρόεδρο (μαλλο για πάντα …για όλες τις ημέρες)
• Το ΑΚΕΛ μετάνιωσε που είπε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα (εν παίζω ρε, ξανά που την αρκη)
• Το ΑΚΕΛ επιβραβεύει όσους παράκουσαν την εντολή της ΚΕ και είπαν ΝΑΙ και παραγκωνίζει όσους άκουσαν την ΚΕ και είπαν ΟΧΙ

Κου κου, παίζετε κουμερες; Αυτό θα πει συνέπεια!!!!!!!

Η είστε σχιζοφρενείς η είστε ηλίθιοι!! Διαλέξετε εσείς!!

Ανώνυμος είπε...

Και μια είδηση για να χαρεί και λίγο ο Κληρίδης

Μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και η βολή αποδοχής του αντιαεροπορικού συστήματος S-300PMU-1 αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μέχρι στιγμής εκκρεμεί η Follow-on-Support/FOS, δηλαδή η σύμβαση υποστήριξης, αλλά Ρώσοι τεχνικοί ήδη επιθεωρούν τα συστήματα και ειδικά τα τέσσερα βλήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στη βολή αποδοχής.

Mario είπε...

Emerson,

Θα δίξει. Εμένα η γνώμη μου είναι πως θα περάσει για πάρα πολλού λόγους. Φυσικά όλα αυτα είναι εικασίες. Χωρίς σχέδιο ότι και να λεμε ειναι του αέρα.

Μάριο

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ...


** Που πήγαμε από πρόεδρο Παπαδόπουλο σε πρόεδρο Ευέλικτο.

** Που πήγαμε από πρόεδρο Βουλής Λυσσαρίδη σε πρόεδρο βουλής Καρογιάν.

** Που πήγαμε από υπουργό Παιδείας Σπυριδάκη σε υπουργό Παιδείας Δημητρίου.

** Που πήγαμε από τον Σωλωμού να κατεβάζει την Τουρκική σημαία, στις κερκίδες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με την Τουρκική σημαία.

** Που πήγαμε από "Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια", στον χλευασμό όσων πήγαν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για να δικαιωθούν.

** Που αντί να δούμε να δικαιώματα των θυμάτων, κοιτάμε τα υπερδικαιώματα του θύτη.

** Που πήγαμε από το "Έξω ο Αττίλας από την Κύπρο" στην παραμονή των εποίκων.

** Που πήγαμε από το "Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα" στην διαγραφή του "ου."

** Που πήγαμε από το "Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω" στην διαγραφή του "ουκ."

(Δεν μας αρέσουν οι μικρές λέξεις, μας ενοχλούν τα μεγάλα νοήματα που δημιουργούν).

** Που ο Κληρίδης από μεταπραξικοπηματίας έγινε "καλός καραβοκύρης" και Δαλάϊ Λάμα.

** Που το Βρεττανικό καθεστώς από εποικιοκρατική δύναμη το βλέπουμε ούτε λίγο ούτε πολύ ως μητέρα πατρίδα.

** Που πήγαμε από πρόεδρο ΔΗΚΟ Σπύρο Κυπριανού σε πρόεδρο ΔΗΚΟ Μάριο Καρουφιάν.

** Που ο Μάρκος υπογράφει με το επώνυμο του πατέρα του.

** Που η Αθηνούλλα είναι βουλευτής.

** Που πήγαμε από δήμαρχο Λεμεσού Χριστόδουλο Σώζο σε δήμαρχο Λεμεσού Αντρέα Χρίστου.

** Που η κάθε ημιμαθής χαζογκόμενα κατέχει θέση στο διπλωματικό σώμα.

** Που οι πραξικοπηματίες το παίζουν ηθικολόγοι, θρησκευόμενοι και διεθνιστές.

** Που ο Στυλιανίδης είναι βουλευτής.

** Που είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός διανομέα μιας κομματικής φυλλάδας και ενός αποτυχημένου γεροντολόγου.

** Που ο πρόεδρος του κράτους είναι η χαζοχαρούμενη cheerleader ενός τρομοκράτη μουτζαχεντίν της ΤΜΤ.

/Συνεχίζεται.

Ρ.

Πενταρόγιωρκος είπε...

ΧΩΣΕ ΡΗΓΑ ΧΩΣΕ!!!

εχει και άλλα

*** που οι φιζόποτσες με γλυκό καρυδάκι ταίζουν τους πραξικοπηματίες

*** που στα αεροπλάνα των εγγλέζων το 74 ο Κληρίδης πίνει μπλου κουρακάο με τον Εζεκία για να πουλήσουν την Κύπρο

*** που ο (αρ)Τσιελεπής θεωρείτε νομικός!

*** που η ΕΔΟΝ διαδηλώνει με παλαιστινιακά μαντίλια τζιαι ο Χριστόφκιας κάμνει συμφωνίες με το Ισραήλ!

*** Που θεωρείται ακαδημαϊκός ο Τριμικλινιώτης = χαχαχα = τριμίκλας

και άλλα!

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,δε σε παραξενεύει που ένας διανομέας κομματικής εφημερίδας και ένας αποτυχημένος γεροντολόγος προτιμήθηκαν από τον κυπριακό λαό αντί του διαπρεπούς παραμυθά και δακρύβρεκτου Τάσσου;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Παρακαλώ τον Arxiepiskopo (που μαλλον πρόκειται για τον Λεξιführer ή τον Ανεφορίων) να τοποθετηθεί στο θέμα του Χριστόφια, όταν δάκρυσε ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ (όχι για την πατρίδα, όπως ο "δακρύβρεχτος Τάσσος") όταν παρέδωσε την Γενική Γραμματεία του ΑΚΕΛ στον διορισμένο Ουφολόγο Κυπριανού.

arxiepiskopos είπε...

Ο Χριστόφιας δάκρυσε,γιατί είναι ευσυγκίνητος.Ο Τάσσος επειδή ήταν θεατρίνος!

Unknown είπε...

ΡΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΜΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΡΚΕΨΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΚΩ ΟΤΙ ΚΑΜΝΕΤΕ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΖΙΜΕΣΑ.
ΑΚΟΥ ΜΙΣΧΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΥΓΚΙΝΗΤΟΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΓΩ ΘΥΜΟΥΜΕ ΤΟΝ 5-6 ΦΟΡΕς ΝΑ ΛΟΥΝΕΤΕ ΤΩΝ ΚΛΑΜΑΤΩΝ.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΕΝΑΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΙ ΕΥΣΥΓΚΙΝΗΤΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΤΑΛΑΤ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ Ε/Κ ΤΟ 74?

Α ΡΕ ΕΝΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΕΘΚΟΙΟΥς ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΑΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΝΑ ΠΠΑΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΜΕΙ Ο ΦΑΡΣΟΚΕΛΟΣ ΕΝΑ ΤΑ ΛΟΥΘΕΙ ΠΟΥΠΑΝΩ Ως ΚΑΤΩ Ο ΣΧΟΙΡΟς Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ,

τωρα αν ο Τασος ηταν θεατρινος η οχι αλλη υποθεση. Παντωσ αν ηταν ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ γιατι η πολιτικη ειναι ολο δηπλωματια και θεατρινισμουσ οχι συναισθηματα και κλαμουρισματα. ΝΑ ΦΥΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜς ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΟΟΟΟ

Πενταρόγιωρκος είπε...

"Ο Χριστόφιας δάκρυσε,γιατί είναι ευσυγκίνητος.Ο Τάσσος επειδή ήταν θεατρίνος!"


ΑΧΑΧΑΧΑ, πιο ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ στην ζωή μου εν εξαναείδα!

Αλλά άτε ρε αρχιεπίσκοπε-λεξιφϋρερ, ας πούμε ότι εν ευσυγκίνητος:

ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΖΙΑΙ ΟΪ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;;;

Πε μας ρε πυραυλοφόρε.

arxiepiskopos είπε...

ΠΕΝΟΓΙΩΡΚΟ,τελικά είσαι male ή female;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxiepiskope-Lexifuhrer-προδοτάκι,
γιατί δεν απαντάς;;;

Παίζει κάτι; Φοβάσαι;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ρεζιλεύεις όλο το ΑΚΕΛ, την επαγρύπνηση και τον Ντενκτάς με την στάση σου. πρόσεξε του, θα φας φυλακή