Κατάντια είναι...

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Επιάστηκαν παΐθκια μου, σύντροφον Γρουστόφκια.
Έσιει που 74, που ήμουν μουτζαχιντ ΤΜΤ, να σκάψω με φτυάριν!


Συνεχίζουμε με το Κατάντια Είναι, με την υπογραφή του Ρήγα.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ...

Κατάντια είναι που πήγαμε από τους ήρωες του '21, του '40 και του '55 στους ήρωες της Φάρμας και του X-Factor και του Big Brother.

Κατάντια είναι που οι φοιτητικές οργανώσεις αντί να ασχολούνται με εκπαιδευτικά και φοιτητικά θέματα, είναι όργανα των πολιτικών κομμάτων.

Κατάντια που η συμμετοχή σ'αυτές είναι αποτέλεσμα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Κατάντια είναι που δεν διαφέρουν από τους σύνδεσμους οργανωμένων φιλάθλων των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Κατάντια είναι που σε μια σαπιμένη κοινωνία έχουμε την απαίτηση από τους φοιτητές και τους μαθητες να αποτελούν την λαμπρή εξαίρεση.

Κατάντια είναι που ο πρόεδρος θεωρεί ότι ο καλύτερος άνθρωπος να διαπραγματευτεί το μέλλον των παιδιών μας είναι ο Τσιελεπής.

Κατάντια είναι που έχουμε πρόεδρο τον Χριστόφια.

Κατάντια είναι που στην Κύπρο μπορείς να δηλώσεις ό,τι γουστάρεις και με τις κατάλληλες πλάτες να παριστάνεις ακόμα και τον δημοσιογράφο, τον ερευνητή και τον διανοούμενο.

Κατάντια είναι που λίγοι δημοσιογράφοι τιμούν το επάγγελμα τους.

Κατάντια είναι που θεωρούνται δημοσιογράφοι οι Μαγάριος, Κωνσταντίνου και Αλ. Όχι ο Καπόνε, ο άλλος.

Κατάντια είναι ο Γενί-Πολίτης και η Αλήθεια.

Κατάντια είναι οι απαγωγείς και βιαστές και δολοφόνοι αντί να είναι στις φυλακές που τους έχει στείλει το δικαστικό σύστημα, κυκλοφορούν ελεύθεροι με πολιτική και κομματική κάλυψη.

Κατάντια είναι
που στη συνέχεια όλοι οι εμπλεκόμενοι φαίνονται να πάσχουν από το Σύνδρομο Αρτεμάκη ("εγώ έτζιε...").

Κατάντια είναι να ξέρεις τις συνθέσεις όλων των ποδοσφαιρικών ομάδων, αλλά να μην γνωρίζεις ποιός είναι ο Πανίκος Δημητρίου, ο Ιάκωβος Κουμής και πολλοί άλλοι.

Κατάντια είναι το διπλωματικό σώμα.

Κατάντια είναι να ανέχεται ο λαός τους βουλευτές του ΔΗΣΥ στα μνημόσυνα των ηρώων.

Κατάντια είναι ο Πουργουρίδης και ο Αναστασιάδης.

Κατάντια είναι που οι εκστρατείες εναντίον των ναρκωτικών περιορίζονται σε κίτς πανώ την ώρα που οι έμποροι κυκλοφορούν ελεύθεροι σε βορρά και νότο.

Κατάντια είναι τα γιουσουφάκια των κομμάτων που τραγουδούν χαζοχαρούμενα τον στίχο που μας καλεί να αποφασίσουμε αν θα αγαπούμε τον βορρά ή αν θα αγαπούμε τον νότο.

Κατάντια είναι που δεν καταλαβαίνουν κάποια γιουσουφάκια ότι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Ρήγας

47 Σχόλια:

Unknown είπε...

Δεκαέξι τόσα χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή Θεόφιλου Γεωργιάδη. Δεκαέξι τόσα χρόνια που οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, με εκτελιστικά όργανα τον ελληνοκυπριακό υπόκοσμο, αφαίρεσαν την ζωή του στυλοβάτη της ελληνοκουρδικής συμμαχίας. Δεξαέξι τόσα χρόνια που ο αντιδιζωνικός Θεόφιλος Γεωργιάδης παρέδιδε πύρινα άρθρα κατά του τουρκικού, φασιστικού, κεμαλικού κράτους, για να τα δημοσιεύσει η ‘Χαραυγή’ του ΑΚΕΛ.

Και τώρα; Τώρα στο μνημόσυνό του, ο Νεοκλής Συλικιώτης, ο προερχόμενος από το ΑΚΕΛ Υπουργός της κυβέρνησης Χριστόφια, τον προσβάλει, υμνώντας την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και δοξάζοντας τον Δημήτρη Χριστόφια! Λίγη ντροπή κύριοι! Αντιλαμβανόμαστε πως εσείς, με την πίστη και προσήλωση σας στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, δεν φοβάστε πως θα σας “φάνε νύχτα” οι τουρικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά σεβαστείτε τουλάχιστον και αυτούς που τους δολοφόνησαν για τις ιδέες τους!

arxiepiskopos είπε...

Κατάντια είναι το επίπεδο του Christofias Watch! Κατάντια(νοητική) είναι επίσης το να συγχέεις τα όνειρα με την πραγματικότητα,το να μολώνεις αντιαρματικές τάφρους και να φωνασκείς για την άμυνα,το να θεωρείς το ΡΗΓΑ ως επιφανή σχολιογράφο,το να είσαι μη πρόσφυγας και να κλάνεις για μακροχρόνιο,το να το παίζεις σούπερ πατριώτης και να προπαγανδίζεις το second best solution,το να είσαι Ττοουλής και να παριστάνεις το Χριστόδουλο,το να είσαι Αρχιεπίσκοπος και να σε έχουν απ'έξω....

arxiepiskopos είπε...

Μάνα μου,ΑΙΑΝΤΑ,πάλιν σε κατέλαβε το σύνδρομο καταδίωξης και η τάση αυτοθυματοποίησης και αυτοηρωοποίησης;Μη φοβάσαι,δεν κινδυνεύετε!Δε θα σας φάει κανένας.Πρώτον γιατί την έννοιαν σας έχουν οι μυστικές υπηρεσίες και δεύτερο γιατί δεν τρώγεστε με τίποτα. Μόνο με τα ρούχα σας!

Unknown είπε...

Πέρσι ήταν ο υπουργός (του ΑΚΕΛ) κ. Κ. Παπακώστας. Χθες ο υπουργός (του ΑΚΕΛ) κ. Ν. Συλικιώτης. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο επιμένουμε και φέτος: Πόσο ανεκτό και αδιαμαρτύρητα επιτρεπτό θα ήταν, εάν, π.χ., ο επίσημος ομιλητής στο μνημόσυνο του αειμνήστου Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Εζεκία Παπαϊωάννου, εκφωνούσε ύμνους και όρκους πίστεως στον καπιταλισμό; Κάτι τέτοιο δεν θα αποτελούσε, άραγε, προσβολή στη μνήμη και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού, σε έναν τεθνεώτα πολιτικό που αφιέρωσε το σύνολο της ζωής του για τα κομμουνιστικά ιδεώδη, όπως ο ίδιος και το κόμμα του τα αντιλαμβανόταν, ενάντια στον καπιταλισμό; Δεν θα ξεσπούσαν, άραγε, έντονες διαμαρτυρίες, εάν λ.χ. ο ομιλητής στο μνημόσυνο των δολοφονηθέντων το 1965 από την ΤΜΤ, ηρωομαρτύρων της ελληνο-τουρκικής φιλίας, Καβάζογλου και Μισιαούλη, εκφωνούσε λόγο υπέρ της διχοτόμησης, εκθειάζοντας τους «μουτζαχίντ» της ΤΜΤ;

Αυτά, κατ’ αναλογίαν, προέκυψαν χθες: Στο μνημόσυνο του δολοφονηθέντα 20ή Μαρτίου 1994 από τους πράκτορες της Τουρκίας, αγωνιστή της αντικατοχικής - απελευθερωτικής ελληνο-κουρδικής συμμαχίας, Θεόφιλου Γεωργιάδη. Όπου είχαμε την κακή τύχη, να υποστούμε την υπέρ «διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας» ομιλία που εκφώνησε ο υπουργός του ΑΚΕΛ: Στο μνημόσυνο του σθεναρά ΑΝΤΙ-ΔΙΖΩΝΙΚΟΥ αγωνιστή! Ο κύριος υπουργός, σε όποια τελετή κι αν κληθεί να εκφωνήσει λόγον, έχει και ένα μόνιμα επαναλαμβανόμενο συνοδευτικό υπέρ Διζωνικής «ρεφραίν».

Mario είπε...

Γιατί ο Θεόφιλος Γεωργιάδης είναι ήρωας ? Δεν ήταν μέρος του PKK δηλαδή μια τρομοκρατικής οργάνωσης?
Το PKK δεν θεωρείται παράνομο απο το ΝΑΤΟ, Αμερική και Ευρωπαική Ένωση?
Τι σχέση έχουμε εμείς οι Ελληνοκύπριοι με τέτοιες οργανώσεις?

Μάριο

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,αν ξέρεις,ποιος οργάνωσε το μνημόσυνο του Θεόφιλου;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.
ΦΙΛΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΕΠΟΙΚΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΟΜΟΥΡΗ. ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΑΣ ΤΗΝ ΨΑΞΕΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ.

Unknown είπε...

Ο ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ? ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΓΙΟΥ GAY ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΟΠΩς ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxiepiskope-Lexifuhrer-Πινοσέτ-Χιτλεράκι,

Ακόμα δεν απάντησες στα κρίσιμα ερωτήματα, γιατί δηλαδή είσαι φανατικός υποστηρικτής της λύσης του Ντενκτάς και του Ετσεβίτ.

Επίσης, γιατί νιώθεις τόσο ασφαλής από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας; Ξέρεις κάτι παραπάνω;;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Marie,για ακόμη μια φορά σε συγχαίρω για το προδοτικό σου ήθος, είσαι ένας τίμιος προδότης και λές τα πράματα όπως τα πιστεύεις, ως προδότης που είσαι.

Επίσης δεν ξεχνάμε την δήλωση σου:

"Εγω θέλω το κακό της. Θέλω να την πουλήσω στην Τουρκια για να εισπράξω λεφτά. Μόλις περάσει το νεο σχέδιο αμεσως θα μπούνε λεφτα απο την Αγγλια / Αμερική / Τουρκία λεφτα στο λογαριασμό μου."

Mario (νενέκος) 19 Μαρτίου 2010 2:06 μ.μ.

Arxiepiskope-Lexipenita, Ανεφορίων, ρεζίλη Αστρογράφε κλπκλπ, γιατί δεν παραδέχεστε και εσείς όπως ο τίμιος προδοτάκος Mario?

Mario είπε...

Αίαντας / Κήρυκας,

Τουλάχιστο ο Αυξεντίου αγωνιζώταν για την Κύπρο. Ο Γεωργιάδης τι γύρευε με τους Κούρδους? Μήπως ο εχθρός του εχθρού μου είναι ο φίλος μου ? Με αυτήν την τακτική ζήτω που καήκαμε.

Θέλουμε σημαντικές συμμαχίες με την Δυση όπου ανήκουμε και οχι με την Ανατολή. Οσο για το αν είναι τροκομοκρατική οργάνωση το λέει η Ευρωπαική Ενωση που είμαστε και εμείς μέσα.

Η θέση της Κύπρου ειναι με τις μεγάλες Δυτικές χώρες και όχι με την Συρία, Κουρδιστάν, Λυβη και τέτοιες.

Στο κάτω κάτω εμείς ακολουθήσαμε τον δρόμο προς την Ευρωπαική Ένωση και πολύ καλα κάναμε.

Γιατί η Τουρκία τα καταφέρνει ? Επειδη ξέρει να επιλέγει συμμάχους. Εμεις τον καιρο που έπρεπε να παμε προς Δυση πηγαίναμε προς αδέσμευτους και μιλώ για δεκαετία του 60-70.

Μάριο

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Mario,

Ρωτάς "τι σχέση έχουμε εμείς οι Ελληνοκύπριοι"....

Με το συμπάθιο δηλαδή, αλλά από που ως που εσύ Ελληνοκύπριος;

Δεν είσαι μέλος της τουρκικής κοινότητας του νησιού ή βρεττανός πράκτορας; Δεν είσαι εσύ που το ομολογούσες χθες; Σήμερα φόρεσες τη μάσκα του ελληνοκύπριου;

Mario είπε...

Πενταρόγιωρκος,

Τα πάμε αυτα. Απο τα πολλά λεφτα που πέρνω απο ξένα κέντρα εχω βγει στην σύνταξη. Μιλάμε για ενα ΝΑΙ σε κάθε σχέδιο λύσης πέρνω και 1,000,000 σε δολλάρια, ευρώ και γεν. Είμαστε όλοι εκατομυριούχοι όπως και το αλλο 25% που είπε ΝΑΙ το σχεδιο Αναν.

Μάριο

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Όσο για τους προβοκάτορες του ΑΚΕΛ που αμφισβητούν τον ΕΔΕΚιτισμό μου στο blog μου, τους πληροφορώ ότι με την κάθοδό μου στην Κύπρο, θα αναλάβω καίρια καθήκοντα στο Κόμμα και θα προτείνω πολιτική χημοθεραπεία, για να απαλλαχθεί η ΕΔΕΚ από ακελικά καρκινώματα.

Mario είπε...

ΕΔΕΚ ΗΒ,

Να μας πεις και το όνομα σου να ξέρουμε αν είχαμε ποτε την τιμή να μιλάμε με τον μελλοντικό ηγέτη του 8% του Κυπριακού Ελληνισμου. Αν και δεν το βλέπω να συνεχίζει να είναι 8%. Προσωπικά υπολογίζω η ΕΔΕΚ το 2011 να μην περάσει το 6%.

Μάριο

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

ΕΔΕΚ Η.Β., αν θα ενεργοποιηθείς εντός της Ε.Δ.Ε.Κ. θα πρέπει να εισηγηθείς επιτέλους την εγκατάλειψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (να πάψουν να κρύβονται πίσω από το γνωστό... "δεν στεκόμαστε στην ονοματολογία αλλά στο περιεχόμενο". Πρέπει επιτέλους να στηθεί ένα αντιομοσπονδιακό μέτωπο γιατί σε λίγο (επί Χριστόφια) όποιος μιλά εναντίον της Διζωνικής θα θεωρείται τρελλός.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Έχεις δίκαιο ΣΠΕΡΘΙΑΣ. Ήδη, συναγωνιστές μου στην Κύπρο, θέτουν το θέμα όλο και πιο επιτακτικά.

Και είναι η γνώμη μου, ότι η αναφορά σε ομοσπονδία στο "ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ" ήταν ατυχής και εσφαλμένη.

Πιστεύω ότι από όλα τα κόμματα, σήμερα η ΕΔΕΚ έχει την πιο καλή θέση στο Κυπριακό. Αλλά μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Mario,

Δε δίνω το όνομά μου σε τούρκους πράκτορες.

Mario είπε...

ΕΔΕΚ ΗΒ,

Δεν πειράζει. Αντε καλό αγώνα και με την νίκη. Οχι όμως να πείτε απλα οχι στην Ομοσπονδία αλλα να πείτε ακριβώς τι λύση θέλετε. Εμεις οι πολλοι Τουρκοι / Βρεταννοί / Αμερικάνοι πράκτορες υποστιρίζουμε ΔΔΟ. Περίμενουμε απο τους Μπαάθιστς, πρακατορες Λυβης / Συρίας / Κουρδιστάν να μας πούνε τι ακριβώς θέλουνε.

Είδες τελικά είμαστε όλοι πράκτορες!

Μάριο

Ανώνυμος είπε...

Να μου επιτρέψετε να γράψω στα αγγλικά.

April 2008 - CFI strikes another blow to EU "terrorist list" - legality of "reformed" procedures remains in doubt. The EU Court of First Instance has overturned decisions by the Council of the EU to include the Kurdish organisations PKK and Kongra Gel on the EU "terrorist list" (04.04.2008). In Case T-253/04 bought on behalf of Kongra Gel and 10 other individuals, the EU court ruled that the organisation was not in a position "to understand, clearly and unequivocally, the reasoning" that led the member states' governments to include them. It reached the same conclusion in Case T-229/02, bought by Osman Ocalan on behalf of Kurdistan Workers Party (PKK).

Με λίγα λόγια Το Πρωτοδικείο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ακύρωσε απόφαση της Ε.Ε. του 2002, η οποία είχε συμπεριλάβει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και την πολιτική του πτέρυγα Kongra-Gel στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ανώνυμος είπε...

το 1821 οι αγωνιστές για την ελευθερία χαρακτηρίζονταν ως τρομοκράτες. Το ίδιο και το 1955. Οι Βρετανοί αποκαλούσαν τρομοκράτες τους Αμερικανούς το 1776 στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας.

Mario είπε...

Εmerson,

Ναι το δικαστήριο όντως αποφάσισε όπως το λες. Ομως βασικά η δίκη αναφέρει πως δεν ακουλουθηθηκαν τα σωστα βήματα για να αποφασισθει αν το PKK είναι τρομομακρατική οργάνωση. Δεν είναι ερώτηση αν είναι ή όχι τρομοκρατική οργάνωση.
Απο ότι εχω ψάξει είναι ακόμα στη λίστα των τρομοκρατων η οργάνωση αυτή. Η τελευταία λίστα που βρήκα του Ιανουαρίου 2009 είναι ακόμα μέσα. Οταν βρώ πιο νέα λιστα θα σε ενημερώσω.

Μάριο

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να με ενημερώσεις Μαριο. To PPK βρίσκεται εκεί επειδή το θέλει η Τουρκία ένα από τα μεγαλύτερα κράτη τρομοκράτες διεθνώς. Όπως είπα και οι Βρετανοί κάποτε έλεγαν τους Αμερικανούς τρομοκράτες!

Mario είπε...

Η Κύπρος κανένα συμφέρον δεν έχει να ασχολείτε με το Κουρδισταν. Έχει το δικό της πρόβλημα και μακάρι να το λύσει. Η θέση της Κύπρου είναι στην Δύση είπαμε και όχι στα πολιτικα παιχνίδια της Μέσης Ανατολής. Αν το καταλαβαίναμε αυτο απο το 1960 δεν θα ειμασταν εδώ που είμαστε σήμερα.

arxiepiskopos είπε...

Παιδιά,φυλαχτείτε!Ε-ε-έρχεται η ΕΔΕΚ Η.Β.,που δεν ψηφίζει τον ΑΓΩΝΑ,να αναλάβει καίρια θέση στην ΕΔΕΚ!Κι ύστερα διερωτούνται γιατί τους έχουν γραμμένους στις εκλογές!

Ntropiasmenos DHKOikos είπε...

Κατάντια είναι να έχουμε τον Καρουφιάν πρόεδρο μας στο ΔΗΚΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάριο άλλοι δεν θέλουν να ανήκουν στη Δύση.

"Σε ψήφισμα, που κατά πλειοψηφία ενέκρινε απόψε η Ολομέλεια της Βουλής, αφού ολοκλήρωσε τη συζήτηση του θέματος ''Η ανάγκη υποβολής αίτησης της Κύπρου για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη", υποστηρίζεται η ''ανάγκη για μια ανεξάρτητη και αυτόνομη Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης".
Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατόπιν ψηφοφορίας, με 31 βουλευτές από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ να τάσσονται υπέρ και 17 βουλευτές από το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών να το καταψηφίζουν."

Mario είπε...

Emerson,

Aν περιμέναμε απο το ΑΚΕΛ να πάμε μπροστα ζήτω που καήκαμε. Σε όλα παντα λέγανε όχι. Απο την ενταξη στην Ευρωπαική Ένωση, ένταξη στο Ευρώ, ένταξη στον Συναιτερισμό, ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ακόμα νομίζουνε πως ζούμε στον ψυχρό πόλεμο.
Ευτυχώς που πολιτικοί σαν τον Κληρίδη αγωνίστηκαν σκληρά για να πάρει η Κύπρος μια θέση στην Ευρώπη.

Μάριο

Ανώνυμος είπε...

Αρνητικά το είπα για το ΑΚΕΛ το οποίο έχει μείνει στην εποχή του ψυχρού πόλεμου.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πολλές φορές τα αυτονόητα τυγχάνει να μην είναι και τόσο αυτονόητα. Ένα -όχι και τόσο αθώο- ερώτημα το οποίο τίθεται συχνά είναι "γιατί να ασχολείται κάποιος με το λεγόμενο Κουρδικό ζήτημα"; Πώς επηρεάζει την ασφάλεια του μέσου Έλληνα πολίτη η κατάσταση στο Τουρκικό Κουρδιστάν; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό έδωσε με τον καλύτερο τρόπο ο Αιντίν Αρσλάν ,κυβερνήτης των ΝΑ περιοχών της Τουρκίας στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στα τουρκικά ΜΜΕ ο κ.Αρσλάν είχε δηλώσει οτι η οικονομική αιμορραγία του τουρκικού καθεστώτος λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης του Κουρδικού αντάρτικου ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 84 δισ δολάρια, μόνο για τα 14 έτη απο το 1984 εώς το 1998.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία απο το 1984 δαπανά ετησίως περι τα
6 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταστολή των δραστηριοτήτων του ΡΚΚ στο Τουρκικό Κουρδιστάν με σχετικά μικρή επιτυχία όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος. Το ποσό αυτό μάλιστα μετά απο μια μικρή κάμψη το 1997 βαίνει διαρκώς αυξανόμενο, δοκιμάζοντας τις αντοχές της τουρκικής οικονομίας και στενεύοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. . Τούτων λεχθέντων δεν είναι πολύ δύσκολο να γίνει μια εκτίμηση για το πού θα βρισκόταν η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας αν αυτά τα δεκάδες δις δολάρια (πλέον των 100 δισ ,σήμερα) δαπανώνταν πχ για επιπλέον 300 μαχητικά αεροσκάφη.

Mario είπε...

Αρα δηλαδή επειδή θεωρούμε την Τουρκία εχθρό πρέπει να υποστηρίζουμε τους Κούρδους που καμιά ουσιαστικά Δυτική χώρα δεν τους υποστηρίζει. Δεν νομίζω αυτή η λογική να μας βγάλει πουθενά.
Στρατηγικά εγώ θέλω την Τουρκία / Ελλαδα / Κύπρο σύμμαχες χώρες. Θα τα καταφέρουνε πολύ καλύτερα παρα να είναι ενατιον η μια της άλλης. Ο μονος τρόπος να επιτευχθεί αυτο είναι μονο μεσα στην Ενωμένη Ευρώπη. Αυτο δινει και άνοιγμα στην Ευρώπη προς Ανατολή.

Μάριο

arxiepiskopos είπε...

ΚΑΤΑΝΤΙΑ είναι να αποκαλείται ο ΡΗΓΑΣ καθίκι. Τι έφταιξε το καθίκι;

Χώρκατος είπε...

Κατάντια είναι να δημοσιευεις αρθρα με το nickname "Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο"...

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

αρχιμουφτη-ανεφ οριων-κατα κοσμο Χριστο ,

ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΛΙ, ΑΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕΣ, ΝΑ ΣΕ ΣΥΧΩΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ "ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ"
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΧΩΡΕΣΟΥΝ ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΝΑΞΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ, "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ"
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΝΑ ΣΥΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΕΛΕΕΙΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.

arxiepiskopos είπε...

Ρε,μα του ΚΗΡΥΚΑ εδώσαν του εξιτήριον;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

αρχιμουφτη-ανεφ οριων-κατα κοσμο Χριστο ,

ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΛΙ, ΑΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕΣ, ΝΑ ΣΕ ΣΥΧΩΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ "ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ"
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΧΩΡΕΣΟΥΝ ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΝΑΞΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ, "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ"
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΝΑ ΣΥΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΕΛΕΕΙΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.

arxiepiskopos είπε...

Από πότε το ψυχιατρείο δουλεύει και Σαββατοκυρίακα;

Unknown είπε...

Ο Ερντογάν απειλεί με απέλαση 100.000 Αρμένιους, ως απάντηση στις αποφάσεις της σουηδικής και αμερικανικής Βουλής. Που είναι οι επαγγελματίες “αντιρατσιστές”-”αντιφασίστες” να διαμαρτυρηθούν έξω από την τουρκική πρεσβεία για την πολιτική Ερντογάν; Που είναι οι επαγγελματίες “αντιρατσιστές”-”αντιφασίστες” να μιλήσουν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και των Αρμενίων (λαθρο)μεταναστών; Γιατί δεν φωνάζουν οι Ευρωπαίοι για τον Ερντογάν, που μιλά ξεκάθαρα για απελάσεις χιλιάδων ανθρώπων με βάση την καταγωγή τους; Γιατί η Τουρκία να μην πληρώνει τίμημα για την πολιτική της μη-ορθότητα;
Να περιμένουμε από τους Ελληνοκύπριους Κάπο δημοσιογράφους και τους πολιτικούς, όπως ο Μακάριος Δρουσιώτης, η Κατερίνα Ηλιάδη, η Πραξούλα Αντωνιάδου και ο Τάκης Χατζηδημητρίου, να τοποθετηθούν επί του θέματος;

Unknown είπε...

, η Τουρκία απαιτεί από την κυβέρνηση της Αρμενίας να μην επηρεάζεται από την Αρμενική Διασπορά. Πράγμα που σημαίνει πως η Αρμενική Διασπορά, προφανώς διότι δεν αναλώνεται στα μικροκομματικά παιγνίδια του Γιερεβάν, υλοποιεί απρόσκοπτα την πολιτική της για αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας και προάσπιση των αρμενικών εθνικών συμφερόντων στο εξωτερικό. Αυτά να τα βλέπει και η Ελληνική μας Διασπορά. πριν λίγες εγινε η αναγνώριση από το Σουηδικό Κοινοβούλιο της Γενοκτονίας Ποντίων και Αρμενίων:Η ελληνική Διασπορα, οι Ομογενείς μας, άμα θέλουν μπορούν να κάνουν θαύματα. Ας παραδειγματιστούν όλοι από τους Ομογενείς τις Σουηδίας και ας πράξουν ανάλογα και στις κατά τόπους κοινότητες τους. Ας μπουν στην πρωτοπορία του αγώνα, διότι βλέπουν πως το ελλαδικό κράτος και η ελλαδική ελίτ (πολιτικοί, καναλάρχες, εκδότες, διαπλεκόμενο παρασιτικό κεφάλαιο) όχι μόνο δεν εργάζονται υπέρ της Ελλάδας, αλλά, όπως δείχνουν τα πράγματα, χρησιμοποιούν, κιόλας, τον ελλαδικό κρατικό μηχανισμό για να καταστρέψουν τον Ελληνισμό

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,ξέρεις ποιοι οργάνωσαν το μνημόσυνο του Θεόφιλου;

Ανώνυμος είπε...

Η ερώτηση που πρέπει να τίθεται είναι:

ΠΟΙΟΙ ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ το μνημόσυνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη;

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,τις κουτοπονηριές σου όχι σε μένα.Κατάλαβες πού το πάω,έτσι;

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ.

Xalaros είπε...

Κατάντια είναι η ύπαρξη κάτι εθνοσωτήρων σαν και εσάς...

Κατάντια είναι η ανοχή που δείχνουμε προς το πρόσωπό σας και δεν σας εξοντώνουμε...

Ανώνυμος είπε...

>Κατάντια είναι η ανοχή που δείχνουμε προς το πρόσωπό σας και δεν σας εξοντώνουμε...


Καίνε οι αλήθειες, καίνε.

ΕΛΑΤΕ να μας εξοντώσετε αν σας περνά.

Ρήγας

Unknown είπε...

καταντια ειναι η μανα ποηυ γεννησε τον χαλαρο

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΡΗΓΑ, δεν ξερω αν δεν καταλαβες καλα κατι που ειπα ξανα. ο προεδρος της Κυπριακης Δημοκρατιας Δημητρης Χριστοφιας μπορει ανα πασα στιγμη να σας κλεισει το μαγαζακι. και οχι μονο αυτο. δεν ξερω αν κατεχεις βασικες γνωσεις περι νομων και δικαστηριων, αλλα απ οτι φαινετε δεν κατεχεις για να μιλας με τετοιο τροπο πισω απο ενα προσωπειο. το ιδιο ισχυει και για τα τσιουρακια σου. αλλο το αστειο, αλλο η κριτικη, αλλο η αντιπολιτευση, αλλο η λασπολογια ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΠΟΥ (ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ) ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΩ.