Ποιος έχει συμφέρον από ένα κοινόν ανακοινωθέν;

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ε καλάν σιόρ. Τόσα και τόσα έδωκά του του σύντροφου. Αν του κάμω τζιαι λλίον τον επικοινωνιολόγον, ποιον εν το πρόβλημαν;

Οι επικοινωνιολόγοι του Ταλάτ συνεχίζουν την προεκλογική εκστρατεία του ευνοούμενού τους. ‘Αρχισαν τις πιέσεις για να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν για την πρόοδο που σημειώθηκε στις ενδοκυπριακές συνομιλίες. Μια ανακοίνωση, που να έχει θέση ενδιάμεσης συμφωνίας, ώστε να βοηθήσει τον Ταλάτ να νικήσει τον ‘Ερογλου. Και ο κ. Χριστόφιας που προτιμά το σύντροφο Ταλάτ και απεχθάνεται τον ‘Ερογλου ξεχνά ότι είναι εκπρόσωπος των Ελληνοκυπρίων και μετατρέπεται κι αυτός σε επικοινωνιολόγο του Ταλάτ. ‘Ολα για την εκλογή του κ. Ταλάτ, για να μπορεί να συνεχίσει μαζί του τις συνομιλίες, που τους όρους τους καθορίζει η ‘Αγκυρα.

Τι έχει να προσφέρει ένα κοινό ανακοινωθέν για τις συνομιλίες, που θα παρουσιαστεί ως ένα είδος ενδιάμεσης συμφωνίας; Στόχος είναι να επισημοποιήσει και να τσιμεντώσει ότι συμφωνήθηκε ως τώρα και κυρίως να καταγραφούν οι υποχωρήσεις της κάθε πλευράς. Ποιός κερδίζει από ένα τέτοιο ανακοινωθέν; Φυσικά αυτός που δεν έκαμε καμιά υποχώρηση και θέλει να τσιμεντώσει τις υποχωρήσεις και τις παραχωρήσεις του άλλου.

Ο Ταλάτ δεν έκαμε καμιά υποχώρηση, δεν έκαμε καμιά παραχώρηση, δεν έδωσε ως τώρα τίποτε. Δεν τον φοβίζει το κοινόν ανακοινωθέν για την πρόοδο των συνομιλιών, γιατί αυτό θα περιλαμβάνει τα κέρδη του, που το ανακοινωθέν θα τα οριστικοποιεί. Ο Χριστόφιας τι θα επιδιώκει με το κοινόν ανακοινωθέν για την πρόοδο των συνομιλιών; Απλώς να βοηθήσει τον Ταλάτ να εκλεγεί, για να μπορεί να συνεχίσει μαζί του τις συνομιλίες. Μα είναι σοβαρά αυτά τα πράματα;

Το ΔΗΚΟ και ο Κάρογιαν τι θα κάμουν τώρα; Θα διαλέξουν «το δύσκολο δρόμο» και θα προσυπογράψουν τον κοινόν ανακοινωθέν για την πρόοδο των συνομιλιών, μήπως και κινδυνέψει το πόδι καμιάς καρέκλας; ‘Η θα ακολουθήσουν «τον εύκολο δρόμο»;

Δεν έχουν τα κότσια. Θα λειτουργήσουν και πάλι ως παράρτημα του ΑΚΕΛ και θα χειροκροτήσουν τον «μεγάλο ηγέτη» μαζί με τον ‘Αντρο Κυπριανού. Αυτή είναι η ικανότητά τους, αυτό μόνο μπορούν να κάμουν, γιατί αλλιώς θα χάσουν την καρέκλα ή την προσδοκία για μια καρέκλα.

Η «επανένωση» των δυο κρατών πλησιάζει. Και μόνο ο κυπριακός λαός θα αποτρέψει αυτή την νόμιμη διχοτόμηση με την εκ περιτροπής προεδρία και την παραμονή των εποίκων.

Θεόφιλος για το christofias-watch

11 Σχόλια:

Unknown είπε...

Θα θυμώσει η Κυβέρνηση στον Σιακολα που προσφεύγει στα δικαστηρια ή θα αποκαλυψει για ακομα μια φορα το υποκριτικό της προσωπο? Θα τα βαλει με τον Σιακολα ή μήπως είναι ‘μαγκας ’ η κυβερνηση μονο με τους κοινους θνητους Ε/Κ των οποιων εξανεμισε τα διακαιωματα τους ? Μονο οι απλοι θνητοι εκαναν λαθος οπως ισχυριζεται η Κυβερνηση? Για να δουμε μεχρι ποιου σημειου φτανει η υποκρισια και το ψεμα της ?

Λευκωσία: Μια νέα τροπή παίρνουν οι αγωγές κατά της Τουρκίας σε σχέση με ακίνητες περιουσίες στα κατεχόμενα. Για πρώτη φορά κατατέθηκε αγωγή εναντίον της Τουρκίας σε κυπριακό δικαστήριο και η κίνηση έγινε από τον Όμιλο Σιακόλα και αφορά ακίνητη περιουσία των εταιρειών του στα κατεχόμενα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Οι εταιρείες του Ομίλου Σιακόλα είναι εγγεγραμμένοι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα που βρίσκεται στις επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας και Αμμοχώστου.

Οι δικηγόροι Άντης Τριανταφυλλίδης και Αχιλλέας Δημητριάδης καταχώρησαν την Τρίτη αγωγή ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας ζητώντας δήλωση του δικαστηρίου ότι η εν λόγω ακίνητη περιουσία είναι αποκλειστική ιδιοκτησία των εταιρειών του Ομίλου Σιακόλα, ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα στα ακίνητα αυτά και ότι παράνομα εμποδίζει από το 1974 τους νόμιμους ιδιοκτήτες από του να τα χρησιμοποιούν και να τα αξιοποιούν.

Η αγωγή θα επιδοθεί στην Τουρκική Δημοκρατία η οποία θα κληθεί από το δικαστήριο, εάν το επιθυμεί να παραστεί ενώπιον της Κυπριακής Δικαιοσύνης για να απαντήσει στους ισχυρισμούς των εναγόντων και να αμφισβητήσει την απαίτησή τους. Παρόλο που η Τουρκία δεν έχει πρεσβεία στην Κυπριακή Δημοκρατία, οι ενάγοντες θα επιδιώξουν να επιδοθεί η αγωγή σε τουρκική πρεσβεία σε άλλη χώρα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν η Τουρκία αρνηθεί να προσέλθει ενώπιον της Κυπριακής Δικαιοσύνης τότε ο κ. Σιακόλας θα ζητήσει έκδοση καταδικαστικής απόφασης.

Πλαστήρας είπε...

Τελικά η κόρη του Χριστόφια είναι ή δεν είναι κολλητή με την αδερφή του Κίτα;

Έχει αυτό καθόλου σχέση με την προνομιακή μεταχείριση του στο Απολλώνειο;

Ανώνυμος είπε...

Έλα μικρή μου cheerleader,

Βγάλε μια κοινή ανακοίνωση,

Βοήθησε τον μουτζαχεντίν της ΤΜΤ,

Αφού κατά βάθος το θέλεις!

Έλα μικρή cheerleader,

Πήδα (ψηλά) και άνοιξε τα πόδια

Give me a T! Τ.
Give me an A! Α.
Give me an L! L.
Give me a A! A.
Give me a T! T.

Ρ.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Προτιματε τον ταλατ η τον ερογλου για συνομιλητη του προεδρου της Κυπριακης Δημοκρατιας, Δημητρη Χριστοφια?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ...


** Που πήγαμε από πρόεδρο Παπαδόπουλο σε πρόεδρο Ευέλικτο.

** Που πήγαμε από πρόεδρο Βουλής Λυσσαρίδη σε πρόεδρο βουλής Καρογιάν.

** Που πήγαμε από υπουργό Παιδείας Σπυριδάκη σε υπουργό Παιδείας Δημητρίου.

** Που πήγαμε από τον Σωλωμού να κατεβάζει την Τουρκική σημαία, στις κερκίδες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με την Τουρκική σημαία.

** Που πήγαμε από "Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια", στον χλευασμό όσων πήγαν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για να δικαιωθούν.

** Που αντί να δούμε να δικαιώματα των θυμάτων, κοιτάμε τα υπερδικαιώματα του θύτη.

** Που πήγαμε από το "Έξω ο Αττίλας από την Κύπρο" στην παραμονή των εποίκων.

** Που πήγαμε από το "Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα" στην διαγραφή του "ου."

** Που πήγαμε από το "Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω" στην διαγραφή του "ουκ."

(Δεν μας αρέσουν οι μικρές λέξεις, μας ενοχλούν τα μεγάλα νοήματα που δημιουργούν).

** Που ο Κληρίδης από μεταπραξικοπηματίας έγινε "καλός καραβοκύρης" και Δαλάϊ Λάμα.

** Που το Βρεττανικό καθεστώς από εποικιοκρατική δύναμη το βλέπουμε ούτε λίγο ούτε πολύ ως μητέρα πατρίδα.

** Που πήγαμε από πρόεδρο ΔΗΚΟ Σπύρο Κυπριανού σε πρόεδρο ΔΗΚΟ Μάριο Καρουφιάν.

** Που ο Μάρκος υπογράφει με το επώνυμο του πατέρα του.

** Που η Αθηνούλλα είναι βουλευτής.

** Που πήγαμε από δήμαρχο Λεμεσού Χριστόδουλο Σώζο σε δήμαρχο Λεμεσού Αντρέα Χρίστου.

** Που η κάθε ημιμαθής χαζογκόμενα κατέχει θέση στο διπλωματικό σώμα.

** Που οι πραξικοπηματίες το παίζουν ηθικολόγοι, θρησκευόμενοι και διεθνιστές.

** Που ο Στυλιανίδης είναι βουλευτής.

** Που είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός διανομέα μιας κομματικής φυλλάδας και ενός αποτυχημένου γεροντολόγου.

** Που ο πρόεδρος του κράτους είναι η χαζοχαρούμενη cheerleader ενός τρομοκράτη μουτζαχεντίν της ΤΜΤ.

/Συνεχίζεται.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Μαριονέτα και ο Έρογλου
Μαριονέτα και ο Ταλάτ

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,κατάντια είναι που αύριο 6000 φοιτητές στη Λευκωσία θα γράψουν κανονικά τις αρλούμπες και τους αρλουμπολόγους και θα σας στολίσουν με εκέίνο το τιμημένο 3-4%.Θα προσγειωθείτε για μια μέρα και μετά...πάλι στα σύννεφα!Καλές πτήσεις προς την Ουτοπία!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxiepiskope πολλή εμμονή έπεσε με τις φοιτητικές παρατάξεις; Μπας και είσαι ο Λεξιπένητας (ο λογοκριτής) ;

Πενταρόγιωρκος είπε...

[γνωστός και ως Lexiführer ή Ναζιπένητας, στους φανατικούς του χ-w]

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Αλήθεια, περιμένετε κάτι καλό από τον Καταστρόφια και την παρέα του;Πάμε για νέο δημοψήφισμα. Αρχιεπίσκοπε, οι φοιτητές μας είναι αρνιά, όπως εσένα.

arxiepiskopos είπε...

Δηλαδή,προεξοφλείς τον πάτσο,ΣΠΕΡΘΙΑ; Πε μου,είδες ποτέ πελλόν να παραδέχεται ότι εν τζιείνος ο πελλός;