O μιγκριλισμός ως (ανίατη;) ασθένεια της ΕΔΕΚ

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Στην φωτογραφία, ο Μαγάριος κάνει cuddle με τον Γκρίζο Λύκο Ερντογάν. Το νερό στην μαγαρισμένη ττενέκκα το σέρβιρε ο μεγαμιγκρίλ Τάκης Χατζηδημητρίου. Ο Μα-γάριος, μετατρέπεται έτσι σε σπάνιο είδος γκρίζου λύκου Μα.γκρί.λ. (Μαγάριος Γκρίζος Λύκος)

Η Ε.Α.Δ.Κ. (Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο) έχει αναλύσει ουκ ολίγες φορές την επίδραση στο κυπριακό πολιτικό σύστημα τουρκικών και αμερικανοβρετανικών ιδεών, που έχουν αλωνίσει τα ίδια τα μυαλά των πολιτικών ηγετών μας, με αποτέλεσμα να τους φέρουν στο χάλι που ευρίσκονται και να κάνουν τις υποχωρήσεις που κάνουν.

Για τα δύο κόμματα, ΔΗΣΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, τα πράγματα έχουν δυστυχώς ξεκαθαρίσει, αφού στο πρώτο κόμμα κουμάντο κάνουν οι συμπροέδροι Αναστασιάδης-Κυπριανού, οπαδοί του ακελοκληριδισμού, ενώ στο δεύτερο η αντιτασσική γραμμή του μαρκοκαρογιανισμού έχει κυριαρχήσει.

Η ΕΔΕΚ ευτυχώς δεν έχει αλωθεί από ανανόφιλες ιδεολογικές δυνάμεις. Γι' αυτό πρέπει να προσέξει από τον μιγκριλισμό, ο οποίος με την στήριξη του ακελοκληριδισμού και του μαρκοκαρογιανισμού απειλεί να κατασπαράξει το κόμμα του Βάσου Λυσσαρίδη.

Οι επίτροποι Ευρυσθένης και ο Καλλίμαχος στην ανάρτηση Ένας "μικρός γκρίζος λύκος" στην ΕΔΕΚ; αναλύουν διεξοδικά το φαινόμενο, με συγκεκριμένες αναφορές στον "Μικρό Γκρίζο Λύκο" του Αγώνα (φοιτητικής παράταξης της ΕΔΕΚ) στην Μ.Βρετανία, όπου στην ουσία η ιδεολογική του γραμμή έχει μετατρέψει την παράταξη σε "γκαράζ της Προοδευτικής", υποχείριο δηλαδή του ΑΚΕΛ.

Στιγμιότυπο από το καμαρίνι του Μάριου Χαννίδη, όπου ο μιγκρίλ Χαννίδης ετοιμάζεται για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ.

Εκτός όμως του μι.γκρι.λ. ("μικρός γκρίζος λύκος") υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπως τον Χαννίδη, οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν φιλοχριστοφική γραμμή από τις τάξεις της ίδιας της ΕΔΕΚ, και το είδαμε αυτό στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος όπου αποφασίστηκε η ένδοξη αποχώρηση από το καθεστώς του Ευέλικτου Οδοστρωτήρα. Ευτυχώς που η χαννιδική απειλή, με την αποχώρηση του κόμματος, έχει εξουδετερωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αποκορύφωμα της χρήσης του μιγκριλισμού ως πολιορκητικού κριού του ΔΗΣΑΚΕΛ κατά της ΕΔΕΚ είναι και η πρόσφατη υπουργοποίηση από τον Ευέλικτο Οδοστρωτήρα του Δημήτρη Ηλιάδη, πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα για να υποστηρίξει το Σχέδιο Ανάν, ένα σχέδιο που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του τουρκικού στρατού.

Η χρήση του όρου μιγκριλισμός είναι σωστή, διότι εκτός από την ιορδανική καταγωγή του (σε επίπεδο φοιτητικό στη Μ.Βρετανία), ο μιγκριλισμός είναι στην ουσία τέκνο του πιο μεγάλου ΜΙΓΚΡΙΛ της ιστορίας της ΕΔΕΚ: του Τάκη Χατζηδημητρίου, του ανθρώπου που ντρέπεται να δηλώσει "πρώην βουλευτής ΕΔΕΚ" και δηλώνει απλώς "πρώην βουλευτής".

Σε πράσινο κύκλο διακρίνουμε τον Μαγκρίλ, σε κόκκινο κύκλο τον μεγαμιγκρίλ και σε κίτρινο κύκλο τον γκριλ

Ο μεγαμιγκρίλ Χατζηδημητρίου ήταν -προς τιμήν του- ο Γενικός Γραμματέας της μητρικής επιτροπής της Ε.Α.Δ.Κ., δηλαδή της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα (Ε.Α.Δ.Ε.), της Επιτροπής που πολέμησε τότε την Χούντα του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Δυστυχώς όμως, με τα χρόνια και για άγνωστους λόγους, ο μεγαμιγκρίλ αποχώρησε από τις δημοκρατικές-αντικατοχικές δυνάμεις και προσχώρησε στα φιλοχουντικά-φιλοταλατοραουφικά στρατόπεδα, σε σημείο που να βρεθεί στις ίδιες αντιεδεκίτικες πλατφόρμες με τον Νίκο Αναστασιάδη και να συμμαχήσει προεκλογικά με τον Ευέλικτο Οδοστρωτήρα.

Ο όρος λοιπόν μιγκριλισμός είναι σωστός, διότι αποκορύφωμα της γκριζολυκικής συμπεριφοράς του μεγαμιγκρίλ Χατζηδημητρίου ήταν η παρουσία και το κόρδωμα του δίπλα από τον αιμοβόρο ηγέτη της κατοχής και αρχηγό της αγέλης των Γκρίζων Λύκων, τ0ν γκρι.λ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!!! Τι ακριβώς γύρευε ο μεγαμιγκρίλ στην Τουρκία να χαμογελά μαζί με τον γκριλ, αφού ούτε καν δημοσιογράφος δεν είναι; Τι γύρευε δίπλα από τον Μαγάριο Δρουσιώτη, την Κατερίνα Ηλιάδη και την ερντογανολάγνα Πραξούλα;

Ευτυχώς η ΕΔΕΚ έχει αποχωρήσει από το καθεστώς, και έχει συνεπώς πολιτικά εξουδετερώσει τα ιορδανικά-χαννιδικά-ηλιαδικά-χατζηδημητραϊκά στοιχεία. Μένει μόνο να προστατέψει τον εαυτό της από τα μιγκριλικά αυτά απομεινάρια, διότι στο μέλλον θα της φάνε τα σωθικά και θα την μαχαιρώσουν πισώπλατα, όπως κάνει ο μεγαμιγκρίλ Τάκης, παρέα με τον Ερντογάν, και ο Ηλιάδης, παρέα με τον Ευέλικτο, τώρα.

ΑΛΩΕΥΣ για το Χριστόφιας-Watch (christofias-watch.blogspot.com)

Στη φωτογραφία, τέσσερα μιγκριλάκια, οπαδοί του μεγαμιγκρίλ Χατζηδημητρίου και φανατικοί αναγνώστες των ουφολογιών του Μα-Γάριου

25 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Για να έχουμε καλό ρώτημα,ο αείμνηστος με ποιο διαπραγματευόταν;

arxiepiskopos είπε...

Ανακοινώθηκε πως ο Αγριεπίσκοπος έστειλε επιστολή στον Αρταξέρξη και ότι είναι έτοιμος να επισκεφθεί και την αυλή του!Πάει έγινε κι αυτός μιγκρίλ!

Ανώνυμος είπε...

Κακώς συνομιλούσαν ΟΛΟΙ με τις μαριονέτες ενώ έπρεπε να μιλάνε με αυτόν που κινεί τα νήματα, την Τουρκία δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Συνομιλούσαν και συνομιλούν ακόμη και σήμερα τότε για να είμαι δίκαιος!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

arxiepiskopos,

Άνθρωπος σαν εσένα που πάει στις Επιτροπές των Κατεχομένων και που κοροϊδεύει τους πρόσφυγες για την απόφαση του ΕΔΑΔ, θα έπρεπε να ντρέπεται να ζητά και τα ρέστα.

Διεκδικητικός είπε...

Είμαι έξω φρενών!

Μόλις έμαθα ότι ο Πρόεδρος ενός παραρτήματος του ΑΚΕΛ, κάποιος Μάριος Καρογιάν, έχει ένα πανάκριβο σπίτι 2 εκ ΕΥΡΩ!

Που τα βρήκε ο Μάριος τόσα πολλά λεφτά;

Ρωτώ εδώ, γιατί κανένας στο ΔΗΚΟ δε μου λέει.

ΦΑΣΙ.Κ.Κ. είπε...

http://fasikk.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙ.Κ.Κ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

Mario είπε...

Emerson,

Είναι απο το 1968 νομίζω που ξεκίνησαν συνομιλίες των δύο κοινοτήτων. Δεν είναι κάτι που έγινε τα τελευταία χρόνια. Και ο Τασσος και ο Χριστοφιας αυτα βρήκανε αυτα ακολουθούνε. Τα ψηφίσματα των Η.Ε. πάντα αναφέρονται σε διάλογο μεταξύ δύο κοινοτήτων. Κάποια πράγματα που υπάρχουνε για πανω απο 40 χρόνια δεν αλλάζουνε τοσο εύκολο οσο νομίζουμε. Είναι ώραια να καθόμαστε στο PC και να λέμε κακώς το ένα και το αλλο αλλα πρέπει να δούμε κάποια πράγματα πόσο εφικτά είναι.

ΕΔΕΚ,

Πρέπει να καταλάβεις πως έχει κόσμο που έχασε τις περιουσίες του εδώ και 36 χρόνια και δεν είναι υποχρεωμένος να περιμένει αλλα 36 που 8α κάνει κέφι ΕΚ και ΤΚ να λύσουνε το περιουσιακό. Δεν είναι προδότες όσοι πάνε στην Επιτροπή και ούτε αγαπούνε την χώρα τους πιο λίγο απο άλλους.

Μάριο

Mario είπε...

Για όσους νιώθουε πολύ πατριώτες ας ξεκινήσουν με το να δώσουνε εισφορά για την απόσβεση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. Ναι μέχρι εκεί έχει ξεπέσει το μεγάλο μας έθνος. Η Τράπεζα της Ελλάδας έβαλε link στο WebSite τους και να κάνει ο κόσμος εισφορές. Αυτο δεν νομίζω να έγινε ποτε αλλού.

http://www.bankofgreece.gr/pages/el/other/publicdebt.aspx

Μάριο

Ανώνυμος είπε...

Μάριο το link που έβαλες το ακολούθησες;

Mario είπε...

Ναι δουλεύει κανονικά. Εδώ το ίδιο στα Αγγλικά

http://www.bankofgreece.gr/Pages/en/other/publicdebt.aspx

Ανώνυμος είπε...

Μάριο αν δεν κάνω λάθος αυτή η διαδικασία όπου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συζητάει με τον εκπρόσωπο της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας ξεκίνησε το 1977 με Μακάριο και Ντεκτάς. Τώρα ξαφνικά έρχεται πριν λίγες μέρες το ΕΔΑΔ και λέει για ότι συμβαίνει στα κατεχόμενα υπεύθυνη είναι η ΤΟΥΡΚΙΑ και δεν αναγνωρίζει τις δομές του ψευδοκράτους. Εμείς τι κάνουμε συνεχίζουμε να μιλάμε με τους εκπροσώπους των Τουρκοκυπρίων ή ζητάμε να μιλήσουμε με την Τουρκία ; Δηλ έχουμε βάλει ράγες όπως το τρένο και προχωράμε δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αναπροσαρμογής της στρατηγικής μας; Έβαλε κάποιος μια στρατηγική το 60 βάλαμε αυτόματο πιλότο και πάμε μέχρι το 2060;! Αφού το δέχτηκε ο ένας το 63 αφού το δέχτηκε ο άλλος το 77 αφού το δέχτηκε ο τρίτος το 2004 και προχωράμε; Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να εμποδίζει τους πολίτες να κάνουν λάθη. Είναι δουλειά των πολιτών να εμποδίζουν την κυβέρνηση να κάνει λάθη», Robert H. Jackson.

Mario είπε...

Διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων ξεκίνησαν οχι πολύ μετα που απεσύρθηκαν οι ΤΚ απο την κυβέρνηση το 1963.

Η Τουρκία δεν νομίζω ποτε να δεκτεί να διαπραγματευτεί μαζι μας σαν Κυπριακή Δημοκρατία αφου δεν μας αναγνωρίζει. Εμεις μπορεί να θέλουμε αλλα πρέπει να θέλει και η Τουρκία.

Δεν είδα ακριβώς το κείμενο της απόφασης του ΕΔΑΔ. Όντως λεει οτι η Επιτροπή Αποζιμιώσεων ανήκει στη Τουρκία ή στο ΤΔΒΚ ? Προσωπικά νομίζω πως είναι το δεύερο αλλα δεν είμαι σίγουρος.

Οσο για την στρατηγική μας που λες αυτήν ποτέ δεν την είχαμε. Απο το 1950 κανουμε ακριβώς τα αντίθετα απο οτι ξεκινούμε να κάνουμε.

Μάριο

Ανώνυμος είπε...

Μάριο το 60 είχαμε την τουρκοκυπριακή κοινότητα και την ελληνοκυπριακή κοινότητα να δημιουργούν μαζί την Κυπριακή Δημοκρατία λογικό είναι να συζητούν οι κοινότητες! Το 1974 η ΤΟΥΡΚΙΑ εισέβαλε στην Κύπρο άρα η Κυπριακή Δημοκρατία έπρεπε να συζητάει με τον εισβολέα και όχι με τους Τουρκοκύπριους! Για το άλλο θέμα πώς η Τουρκία θα αποζημιώσει κατόχους τίτλων ιδιοκτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού δεν την αναγνωρίζει γιατί η Απόφαση λέει ότι στο βόρειο τμήμα της νήσου ασκείται έλεγχος από την Τουρκία, η οποία είναι νομικά υπεύθυνη.

Mario είπε...

Αν έχει κανένας το URL για την απόφαση του ΕΔΑΔ ας το δώσει. Θέλω πολυ να δω ακριβώς τι γράφει.

Ανώνυμος είπε...

http://goo.gl/pCSh

Πλαστήρας είπε...

Πριν το 74 ΔΕΝ συζητούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Μακάριος, με τον Ντενκτάς αλλά έστελλε εκπρόσωπο.

Μετά το 74 αναγκάστηκε ο Μακάριος να κάτσει στο ίδιο τραπέζι μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος δικαστής ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα πρέπει να δει ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΒΙΤΗ ΚΙΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ.

Ο Κίτας δεν είναι αυτός που:

** Κυκλοφορούσε ελεύθερος επί ΜΗΝΕΣ ολόκληρους μέρα-νύκτα;

** Που διέμενε στο Απολλόνειο νοσοκομείο;

** Που τον "πρόσεχαν" αστυνομικοί;

** Που όταν δεν μπορούσε πλέον το καθεστώς να τον καλύπτει, άρχισαν ΟΛΟΙ να λένε ότι ...δεν είχαν ιδέα (!) για το τί συνέβαινε και έτρεχαν σαν τα ποντίκια να κρυφτούν;

Και τώρα μας λέτε ότι ο Κίτας βρίσκεται πίσω από την κλοπή της σωρού του Τάσου Παπαδόπουλου.

Μα ο αρχηγός του καθεστώτος Χριστόφιας ήταν αυτός που μίλησε για "προβοκάτσια."

Τα γιουσουφάκια του καθεστώτος ήταν αυτά που έριξαν το φταίξιμο α) στην οικογένεια, β) στον κύκλο του Παπαδόπουλου, γ) σε ξένες μαφίες, κλπ.

Μέχρι σήμερα, ο υπουργός δικαιοσύνης μιλάει για λύτρα, ενώ η οικογένεια του Παπαδόπουλου τον διαψεύδει.

Και ερωτώ:

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΆΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΙΔΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Μήπως ο υπουργός δικαοσύνης έχει διασυνδέσεις με τον ΥΠΟΚΟΣΜΟ;

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ;

Ρ.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Και κάποιες άλλες απορίες:

α) Ο γύψος τις πρώτες 10 μέρες ήταν ασβέστης. Μετά μεταμορφώθηκε! Τα σαίνια της αστυνομίας θέλουν 10 μέρες να ξεχωρίσουν τον γύψο από την ασβέστη;

β) Μας έπρηξαν ότι χρειάζονται δεν ξέρω και γω πόσα άτομα για να εκτελέσουν εκείνο το φρικτό έργο. Πόσοι χειροδύναμοι άντρες για να σηκώσουν την πλάκα των 250 κιλών! Τώρα μαθαίνουμε ότι ήταν δύο και ότι ο ένας κρατούσε τσίλιες!

γ) Είναι ή όχι ο ασβέστης από τα Κατεχόμενα; (Φιλολογικό ερώτημα)

arxiepiskopos είπε...

Σοφέ κυπριακέ λαέ,πράγματι "απόν αντρέπεται ο κόσμος ενν δικός του"!Σε λίγο θα βγει κι ο Κίτρινος να κατηγορεί άλλους για καπηλεία της κλοπής της σορού του Τάσσου!Α,κι ο Λυσσαρίδης,που έβλεπε προσπάθεια καθυπόταξης του φρονήματος των αδούλωτων πατριωτών!Γιατί όχι;Ήδη ο Ρήγας διερευνά τη σχέση Κίτα-καθεστώτος Χριστόφια!Η Τζούλια της διχοτομικής κλίκας!

Mario είπε...

Πάολα,

Εγώ δεν εχω απαντήσεις στις ερωτήσεις σου εκτός απο μια εκείνη με τον ασβέστη. Οντως με βάση τον κανονισμό της πράσινης γραμμής η Ελληοκυπριακή κυβέρνηση εισάγει απο τα κατεχόμενα ασβέστη, αρα πολύ πιθανόν ο ασβέστης να είναι απο τον Πενταδάκτυλο αλλα να ήρθε νόμιμα στις ελεύθερες περιοχές.

Μάριο

Mario είπε...

Ρήγας,

Πολλά μπορει να ακούστηκαν για το τι έγινε με τον Τασσο και μια εκδοχή ήταν η Σερβική μαφία. Οτι και να αποδεικτει στο τέλος σιγουρα δεν αλλάζει το γεγονός οτι ο Τάσσος την εποχή του Μιλοσεβιτς ήταν μπλεγμενος σε ξεπλυμα βρώμικου χρήματος. Αυτο είναι τεκμηριωμένο και αρκετα γνωστό. Φυσικά αυτα έγιναν πολύ πριν να γίνει πρόεδρος. Πολλά άρθρα στο ιντερνετ. Απλά σου δίνω ενα παράδειγμα εδώ.

Μάριο

Mario είπε...

http://tinyurl.com/ygo3hyl

Unknown είπε...

Όποιος αγωνίζεται δικαιώνεται: Η Σουηδία αναγνώρισε την γενοκτονία των Ποντίων

patriotis είπε...

αποψε και παλι η οικογένεια Τασου παπαδοπουλου επιχειρησε να παρει την Κυπρο πισω στο 1960 με την Αναστασια. Ακουσον ακουσον, να βρεθουν οι ηθικοι αυτουργοι !!!! ντροπη ρα ξιμαρισμενη, ντροπη σου, προσπαθεια διχασμου του κυπριακου λαου και αφηνουν σκιες και υπονοουμενα , δουλειες του 1960, με τους μακαριακους και τους Γριβικους, που μας περνετε ρε ξιμαρισμενοι? Ποιος θα εκανε ποτε συμφωνεια με εναν καταδικο/??


προς ολους οσους μας διαβαζουν. Τις τελευτεες 3 μερες γραφω συνεχεια για το γεγονος οτι η οικογενεια Τασσου ΔΕΝ πληρωναν τον Ινδο για να μην βρεθει ο Τασσος για να το χρησιμοπειουν για να κερδιζουν πολιτικα οφελη. Για να πουλουν εθνικισμο. Αποψε με δικαιωσε η Αναστασια Παπαδοπουλου.....προσπαθει να πουλησει εθνικισμο και διχασμο και να αποπροσανατολισει τους πολιτες απο το γεγονος οτι δεν πληρωναν τα λυτρα.........φωναζα και για τον Χρυση παντελιδη που εβγενε και ελεγε οτι δεν ζητηθηκαν λυτρα......υπονοοντας πολιτικα κινιτρα.......ξιμαρισμενοι , αρρωστοι.....ντροπη σας