Ασέβεια στην 25η Μαρτίου και παιδομάζωμα από το καθεστώς!

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Εσέναν πουλλούιν μου εμάζεψεν σε η ΕΔΟΝ ή ακόμα;

Το είδαμε και αυτό.

Εδώ και χρόνια η ΠΣΕΜ, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τους μαθητές, είναι ένα μικρό παράρτημα της ΕΔΟΝ. Αποτελεί κορύφωση της επένδυσης του ΑΚΕΛ σε πολιτική χειραγώγηση των μαθητών μας.

Η ΠΣΕΜ έχει μετατραπεί σε ένα ακελοκρατούμενο όργανο, το οποίο μάλιστα υιοθετεί κατά καιρούς και πολιτικές λαϊκίστικες θέσεις της ΕΔΟΝ (όπως η υποχρεωτική συνταξιοδότηση καθηγητών στα 60, για να ανανεωθεί με περισσότερους ακελικούς ο κλάδος των καθηγητών, γιατί στους παλιούς καθηγητές το ΑΚΕΛ δεν είχε ιδιαίτερη εκπροσώπηση).

Αυτό που έγινε όμως χθες συνιστά κατάφορη πρόκληση. Το συνέδριο της ΠΣΕΜ, διοργανώθηκε την ίδια ώρα που στα ελληνικά σχολεία (ναι κύριοι του ΑΚΕΛ, είναι ελληνική η παιδεία μας, είτε το θέλετε είτε όχι), γίνονταν οι καθιερωμένοι εορτασμοί για τη μεγαλύτερη εθνική επέτειο του ελληνισμού, την 25η Μαρτίου.

Να πιστέψουμε ότι αδυνατούσαν να βρουν άλλη μέρα;

Και μάλιστα μαντέψτε ποιος παρίστατο κορδωτός καμαρωτός στο συνέδριο της ΠΣΕΜ: ο ηγέτης του καθεστώτος Χριστόφια, ο ίδιος ο Δημήτρης Χριστόφιας. Για να σφραγίσει και επισήμως το ιδεολογικό παιδωμάζωμα που κάνει το ΑΚΕΛ στους μαθητές εδώ και χρόνια. Μέσω των "αθώων" συναυλιών της ΕΔΟΝ, μέσω των οργανωμένων ακελικών στα σχολεία και μέσω της ομονοιάκκας.

Ούτε την 25η Μαρτίου δε σεβάστηκαν το καθεστώς και οι παραφυάδες του!

Πράξανδρος για το christofias-watch

29 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Ρε,ηλίθιοι φασίστες,οι εθνικιστές σαν εσάς στην Ελλάδα έδωσαν τους Ταγματασφαλίτες και τους Χίτες,συνεργάτες των Γερμανών.Η Αριστερά έδωσε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ,την ζωντανή αντίσταση του λαού.Έτσι τιμάται το Έθνος και όχι με πανηγυρικούς της πεντάρας.Α,και μη θυμηθείτε σήμερα να μας πείτε πως κι ο Κολοκοτρώνης είναι δικός σας!Εξευτελίσατε τόσους άλλους ήρωες,όχι κι αυτόν!

arxiepiskopos είπε...

ΠΡΑΞΑΝΔΡΕ,με την ανάρτησή σου υπονοείς ότι οι διορισμοί στην εκπαίδευση γίνονται με βάση κομματικά κριτήρια;Δεν έχεις ακούσει τίποτα για καταλόγους διορισίμων ή για Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και τη σύνθεσή της,που είναι διορισμένη από τον Τάσσο;Είπαμε,κατανοητό το αντιακελικό μένος,όχι όμως και η πλήρης τύφλωση!

Ρήγας είπε...

Πάμε χαλαρά και όποιος αντέξει, διότι το παπαδοπαίδι λέει ανακρίβειες και ανέκδοτα:

«Ριζοσπάστης» 2 Μαΐου 1940:

«Το πέρασμα της βασιλομεταξικής δικτατορίας στην υπηρεσία των αγγλογάλλων, συντελούμενον μέσα στις συνθήκες της έντασης των σχέσεων τους με την Ιταλίαν, σημαίνει -ούτε λίγο ούτε πολύ- πρόσκληση προς τους ιμπεριαλιστές να βγάλουν τα μάτια τους πάνω στα ελληνικά εδάφη και εξουσιοδότηση τους να μην αφήσουν πέτρα πάνω στην άλλη, στην δυστυχισμένη πατρίδα μας» (όρα εις έκδοσιν Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλον: «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1931», τόμ. Α' «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σελ. 498).




Το ΚΚΕ την 30ην Απριλίου 1940 κυκλοφορεί προκήρυξιν προς τον Ελληνικόν Λαόν, όπου έλεγε τα ακόλουθα:

«Ο πόλεμος, όπου η δικτατορία ετοιμάζεται να σκοτώσει τα παιδιά σου, να φέρει τον θάνατον στα γυναικόπαιδα και την καταστροφή και τον αφανισμό σ' ολόκληρη τη χώρα, δεν είναι αγώνας για την πατρίδα μας... Ο πόλεμος που ετοιμάζει η δικτατορία θα μας οδηγήσει στη μοίρα του Πολωνικού λαού. Η δικτατορία κατεβαίνει στον πόλεμο αυτό με μοναδικό «σύμμαχο» την ιμπεριαλιστικήν Αγγλία» (ένθ. άνωτ. σελ. 507-508).




Κ.Ε. του ΚΚΕ, 7 Δεκεμβρίου 1940:

«Ο πόλεμος αυτός που προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς, ο δήμιος του λαού μας. Μα ούτε και πόλεμος για την απελευθέρωση των ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας άπ' το ζυγό του ιταλικού φασισμού και της Αλβανικής αστοτσιφλικάδικης κλίκας, γι' αυτό ο πόλεμος αυτός δεν μπορεί νάχει καμμιά σχέση με την ελευθερία» (ένθ. άνωτ. σ. 509-510).
--

Ρ.

Ρήγας είπε...

Αντιγράφω από το άρθρο του Χάρη Φουρνίδη

"Σύντομη Ιστορία της προσφοράς των Κυπρίων στους Εθνικούς Αγώνες"

που αναφέρονται στην Ελληνική Επανάσταση.

Ολόκληρο το άρθρο: http://tgiorgos.blogspot.com/2008/10/blog-post_15.html



1821: Εκατοντάδες Έλληνες της Κύπρου επιβιβάζονται σε Ελληνικά καράβια και ενσωματώνονται με τους επαναστάτες. Η δράση της φάλαγγας των Ελλήνων της Κύπρου στην Επανάσταση είναι πασίγνωστη. Η σημαία της φάλαγγας κοσμεί την είσοδο της Ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο. Γνωστή είναι η δράση του Ελληνοκύπριου Νικολάου Θησέα που υπήρξε διοικητής όλων των ξένων στρατιωτών που κατέφθαναν στην επαναστατημένη Ελλάδα χωρίς αρχηγό και του αδελφού του Θεοφύλακτου που κατά την Επανάσταση ανήλθε στον βαθμό του αντιστρατήγου. Στην Κύπρο, μετά από διακανονισμό με τους Φιλικούς, φθάνουν συχνά καράβια όπου φορτώνεται υλική και χρηματική βοήθεια για την Επανάσταση. Οι τούρκοι κάτι μυρίζονται και φοβούμενοι, μετά από ανεύρεση προκηρύξεων, εξάπλωση της επανάστασης στην Κύπρο, ξεκινούν στις 9 Ιουλίου του 1821 τις σφαγές. Μέσα σε ένα μήνα σφάζονται δύο χιλιάδες Έλληνες.

1828: Αντιπροσωπία Ελλήνων της Κύπρου επισκέπτεται τον Καποδίστρια και προσπαθεί να τον πείσει να συμπεριλάβει την Κύπρο στην Ελληνική Πολιτεία. Οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό. Οι Έλληνες της Κύπρου βρίσκουν άλλη διέξοδο, πηγαίνουν κατά εκατοντάδες στην Ελλάδα, μένουν για ένα χρονικό διάστημα, αποκτούν την Ελληνική υπηκοότητα και επιστρέφουν στην Κύπρο σαν Έλληνες υπήκοοι. Με αυτό τον τρόπο «αναγκάζουν» το 1846 την Ελληνική κυβέρνηση να εγκαταστήσει στην Κύπρο προξενείο για την προστασία των Ελλήνων υπηκόων.

1831: Oι Έλληνες στην Κύπρο επαναστατούν, καίνε το σεράι και σκοτώνουν τον τούρκο διοικητή. Η επανάσταση πνίγεται στο αίμα.

/Συνεχίζεται

Για την αντιγραφή,
Ρ.

Ρήγας είπε...

/Συνέχεια από το προηγούμενο:

1833: Με επικεφαλής τον Νικόλα Θησέα, οι Έλληνες μαζί με κάποιους τούρκους εξεγείρονται κατά της τουρκικής διοίκησης και της εκκλησίας. Όλοι οι Έλληνες αρνούνται να πληρώσουν φόρους, οι φοροεισπράκτορες φεύγουν από παντού με άδεια χέρια. Τρεις χιλιάδες επαναστάτες ανεβαίνουν στο Σταυροβούνη. Ο τούρκος διοικητής και Έλληνες επίσημοι τους υπόσχονται ότι η φορολογία θα σταματήσει και τους ζητούν να διαλυθούν, οι επαναστάτες ζητούν την μεσολάβηση του Γάλλου πρόξενου φοβούμενοι αντίποινα. Ο τούρκος διοικητής δεν κρατά την υπόσχεση του και πολλοί επαναστάτες που στην ουσία ήταν άοπλοι αγρότες σφάζονται. Ο αρχιεπίσκοπος της Κύπρου καταδικάζει την εξέγερση και χαρακτηρίζει τους Έλληνες της Κύπρου ανόητους. Ο Νικόλαος Θησέας διαφεύγει στην Γαλλία. Το 1839 επιστρέφει στην Αθήνα και διορίζεται για λίγα χρόνια πρόξενος στην Βηρυτό. Πεθαίνει γέρος και φτωχός στην Αθήνα το 1854 από χολέρα.

1833: Tην ίδια χρονιά στην Πάφο ξεκινά εξέγερση με επικεφαλής τον πλούσιο τούρκο (η μητέρα του ήταν Ελληνίδα) Γκιαούρ Ιμάμ. Οι επαναστάτες κυριαρχούν σε όλη την επαρχία, ο τούρκος διοικητής αναγκάζεται και φέρνει στρατεύματα από την Καραμανία για να αντιμετωπίσουν τους στασιαστές. Οι σφαγές και οι λεηλασίες ξεκινούν, ο Ιμάμ ξεφεύγει στην Αλεξάνδρεια. Όταν επιστρέφει στην Κύπρο συλλαμβάνεται και εκτελείται με φρικτό τρόπο. Οι τούρκοι τον κατηγόρησαν ότι επειδή η μητέρα του ήταν Ελληνίδα συνεργάστηκε με του Έλληνες κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

1877: Η Τουρκία στον ορυμαγδό του Ρωσοτουρκικού πολέμου παραχωρεί στα παρασκήνια της συνθήκης του Αγίου Στέφανου την Κύπρο στην Αγγλία.

1896-97: Παρά της απαγορεύσεις του βρετανικού καθεστώτος 3.000 Έλληνες εθελοντές της Κύπρου κατατάσσονται στον Ελληνικό στρατό και στέλνονται στο μέτωπο. Η πλειονότητα των Ελληνοκυπρίων υπηρέτησε στο μόνο νικηφόρο τμήμα του Ελληνικού στρατού, στο σώμα του Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Σμολένσκη. Σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής οι Ελληνοκύπριοι ήταν οι τελευταίοι που υποχώρησαν κατά την άτυχη μάχη του Βελεστίνου, προσπαθώντας να μεταφέρουν ή να σώσουν νεκρούς και τραυματίες.
-

Για την αντιγραφή,
Ρ.

Ρήγας είπε...

Αντιγράφω από το άρθρο της Μαρίας Μουζάκη

"Η Κύπρος στο Πλευρό της Μητέρας Πατρίδας"

Ολόκληρο το άρθρο στο
http://gnomologio.blogspot.com/2007/08/blog-post_19.html

Επανάσταση του 1821

Το 1818 ο Ηπειρώτης Δημήτριος Ύπατρος έφτασε στην Κύπρο και μύησε στη Φιλική Εταιρεία τον αρχιεπίσκοπο Κυπριανό. Το παράδειγμά του ακολούθησαν και άλλοι κληρικοί και πρόκριτοι του νησιού. Ο Κυπριανός υποσχέθηκε οικονομική ενίσχυση στον αγώνα, όχι όμως και επανάσταση. Το τόλμημα θα ήταν καταστρεπτικό λόγω της απόστασης από τη μητροπολιτική Ελλάδα και της γειτνίασης με τα μικρασιατικά παράλια. Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης απέστειλε στον Κυπριανό γράμμα, ζητώντας του να επισπεύσει τη βοήθεια. Αλλά η υπόγεια αυτή κινητικότητα έγινε αντιληπτή από τις τουρκικές αρχές. Ο διοικητής της Κύπρου Κιουτσούκ Μεχμέτ διέταξε αφοπλισμό όλων των Ελληνοκυπρίων και εισηγήθηκε στον σουλτάνο τη θανατική καταδίκη 486 κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι απειλούσαν την τουρκική κυριαρχία στη νήσο. Η Υψηλή Πύλη ενέκρινε την πρόταση και η διάπραξη του εγκλήματος ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου του 1821. Πρώτος εκτελέστηκε ο αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, ο οποίος απαγχονίστηκε από μια συκαμινιά στην πλατεία Διοικητηρίου της Λευκωσίας. Οι υπόλοιποι εκτελέστηκαν με καρατόμηση (θάνατος που εθεωρείτο ατιμωτικός).

Η φρίκη αυτή ενέπνευσε κι ένα από τα ωραιότερα πατριωτικά ποιήματα της νεοελληνικής ποίσης, την «9η Ιουλίου» του Βασίλη Μιχαηλίδη, εθνικού ποιητή της Κύπρου. Το ποίημα προβάλλει τη συμμετοχή των Κυπρίων στον Αγώνα του '21 και το τίμημα που πλήρωσαν κι αυτοί στον βωμό της ελευθερίας του Έθνους. Αλλά ο ποιητής μετουσιώνοντας το τοπικό σε πανελλήνιο έδωσε τελικά μια επική σε μέγεθος και ύφος σύνθεση, έναν ολόθερμο ύμνο του απανταχού και παντοτινού ελληνισμού, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο απόσπασμα:
"Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζαιρη (=συνομήλικη) του κόσμου. Κανένας δεν ευρέθηκεν για να την ιξηλείψει. Κανένας γιατί σσιέπει (=σκέπει) την που τα 'ψη ο Θεός μου. Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψει!"
--

Για την αντιγραφή,
Ρ.

Ρήγας είπε...

/Συνέχεια από το προηγούμενο:

Πάντως, παρά τα αδίστακτα σχέδια της τουρκικής διοίκησης, η προσφορά των Κυπρίων στην Επανάσταση πραγματοποιήθηκε, και όχι πια με υλικές εισφορές, αλλά με έμψυχο υλικό. Οι Κύπριοι, που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα, πύκνωσαν τις στρατιές των αγωνιστών, μαζί με άλλους συντοπίτες τους που κατέφτασαν ειδικά για να πολεμήσουν στον Αγώνα. Σε χίλιους υπολογίζονται οι Κύπριοι που πήραν μέρος στην Επανάσταση, αριθμός μεγάλος, αν λάβουμε υπ' όψιν ότι ο συνολικός πληθυσμός της Κύπρου ήταν τότε 80.000.

Πολλοί από τους Κύπριους αυτούς ανδραγάθησαν σε σημαντικές μάχες στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, όπως στη μάχη των Αθηνών, όπου έχασαν τη ζωή τους 150 Κύπριοι, ή στη δεύτερη μάχη του Μεσολογγίου, όπου υπήρχε ειδικό σώμα Κυπρίων υπό τον Χατζηπέτρο. Ο Χατζηπέτρος Νικόλαος μνημονεύεται και σε επιστολές πρωταγωνιστών της Επανάστασης.

Σε μία από αυτές, γραμμένη από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο Νικόλαος χαρακτηρίζεται «ένας των προθύμων και ειλικρινών συναγωνιστών κατά τον υπέρ Ανεξαρτησίας αγώνα». Ο Γέρος του Μοριά αναφέρει, επίσης, τη συμμετοχή του στις μάχες της Δράμας το 1822, την αποστασιοποίησή του από διχόνοιες και την αυτοχρηματοδότησή του για τις δαπάνες της δράσης του και τη συντήρηση μιας μικρής στρατιωτικής δύναμης που είχε συστήσει.

Συγχρόνως, η Κύπρος αγωνιζόταν και για τη δική της χειραφέτηση και ενσωμάτωση στην ελληνική επικράτεια με όσα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα είχε στη διάθεσή της.
Η εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας αναπτέρωσε το ηθικό των υπόδουλων Κυπρίων. Ο Καποδίστριας συμπεριέλαβε την Κύπρο στις εθνικές διεκδικήσεις, όπως φαίνεται στην απάντηση που έδωσε στον εκπρόσωπο του Αγγλικού Υπουργείου Εξωτερικών τον Οκτώβριο του 1827 σε ερώτηση σχετική με τα σύνορα που αξίωνε η ελληνική πλευρά: «Τα όρια ταύτα από του 1821 καθορίζονται υπό του αίματος του εκχυθέντος εις τα σφαγεία των Κυδωνιών, της Κύπρου, της Χίου, της Κρήτης, των Ψαρών και του Μεσολογγίου και εις τους πολλούς κατά την και κατά θάλασσαν αγώνας, διά των οποίων εδοξάσθη το ανδρείον τούτο έθνος».

Η Κύπρος, βέβαια, δεν περιελήφθη ποτέ στο ελληνικό κράτος. Το όνειρο αυτό εγκλωβίστηκε σε πρακτικά προβλήματα, αλλά κυρίως σε συμφέροντα και διπλωματικούς δαιδάλους. Ωστόσο, οι Κύπριοι αδελφοί μας δεν έπαψαν να συντρέχουν τους απολυτρωτικούς αγώνες του ελληνισμού. Οι πληροφορίες είναι κάποτε σκόρπιες, αλλά ενδεικτικές της εθνικής ζέσης και της συμβολής τους στους εθνικούς αγώνες. Κατά τις μάχες της Θεσσαλίας, το 1880, στη σημαία των 150 Κύπριων πολεμιστών ήταν κεντημένη η επιγραφή «Η Κύπρος τη μητρί Ελλάδι».

Στη Θεσσαλία πάλι, στον άτυχο πόλεμο του 1897, η 3η ταξιαρχία του Κωνσταντίνου Σμολένσκη, στην οποία συμμετείχαν και Κύπριοι, χάρισε στους Έλληνες μία από τις λιγοστές τους νίκες. Στον ίδιο αυτό πόλεμο κατατάχθηκαν εθελοντικά τουλάχιστον 1.000 Κύπριοι, αριθμός μεγάλος σε σχέση με τη μικρή διάρκεια του πολέμου. Η Κύπρος, επίσης, περιέθαλψε πρόσφυγες από την Κρήτη που έφτασαν το 1896, ύστερα από τις τρομερές σφαγές των Τούρκων εις βάρος του χριστιανικού πληθυσμού της.
--

Για την αντιγραφή,
Ρ.

Ρήγας είπε...

Περιμένετε από το ΑΚΕΛ να γιορτάσει την Ελληνική Επανάσταση;

"Θεωρητικός Δημοκράτης" (εκφραστικό όργανο ΑΚΕΛ) (τεύχος 11-12,Δεκέμβριος 1952):

"Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσουμε τον εχθρό στο κόμμα είναι η στάση του απέναντι στη μεγάλη χώρα του Σοσιαλισμού, τη Σοβιετική Ένωση. Ο λαός μας αγαπά την Σοβιετική Ένωση σαν την μεγάλη του πατρίδα."

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα!

Ανώνυμος είπε...

«Ο λαός έκανε μόνος του αυτό που έκανε – μόνος του. Αυτοί οι άγνωστοι άνθρωποι, το καλύτερο που έχει ο τόπος μας».

Γιώργος Σεφέρης

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Ρηγα, εσυ εισαι πολλα αρρωστος γιε μου... Ειλικρινα, ρε ψευδοεπιτροπε, θα ηθελα να δω τη φατσα σου τη νυχτα που εφκηκεν προεδρος ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ. ποσο κλαμα εσυρες, θυμασαι??

Πλαστήρας είπε...

Ο όρος "ιδεολογικό παιδομάζωμα" είναι πολύ πετυχημένος και ταιριάζει με την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Όπως οι Οθωμανοί συνελάμβαναν τα Ελληνόπουλα και τα μετέτρεπαν σ γενίτσαρους έτσι και το AKEL μαντρώνει τους Ελληνοπαίδες της Κύπρου στις κατασκηνώσεις της ΕΔΟΝ και τους μετατρέπει σε νεο-γενίτσαρους.

Ιδεολογικό παιδομάζωμα λοιπόν...

Ρήγας είπε...

Και επειδή είναι επέτειος σήμερα, γιορτάζουμε τους Ήρωες και φτύνουμε τους προδότες νενέκους.

Φάτε τώρα έναν νενέκο:

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1989 ο πρόεδρος Βασιλείου, σε συνέντευξή του στην τουρκική «Κύπρις», είπε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να βρω λύση που ν' ανταποκρίνεται στις στρατηγικές ανάγκες της Τουρκίας. Θέλω να μπορώ να παρουσιαστώ στον κόσμο σαν ο καλύτερος φίλος της Τουρκίας. Δεν είμαι εχθρός της Τουρκίας. Έχω κάθε λόγο να θέλω να είμαι φίλος»

Ακελάκια, όλος δικός σας. Μέρος της ..."ζωντανής αντίστασης" που λέει και το παπαδοπαίδι.

Ρ.

Ρήγας είπε...

Ακόμα ένα απάνθισμα της ..."ζωντανής αντίστασης" της αριστεράς.

Γράφει ο Ριζοσπάστης, στις 12 Ιουλίου του 1935:

"Αν δεν νικιόμασταν στην μικτρασία, Τουρκία θάτανε σήμερα πεθαμένη και εμείς Μεγάλη Ελλάδα.

Γι'αυτό εμείς, όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε"



Πόση "ζωντανή αντίσταση" Θεέ μου...

Ρ.

Mario είπε...

Ρήγας,

Σκέφτεσε με μυαλά του 18-19 αιώνα. Δεν έχεις καμια ιδέα απο το πως δουλεύει η πολιτική και νομίζεις όλα δουλεύουνε με το συναίσθημα και την αγάπη για την πατρίδα. Ναι ίσως ήταν καλύτερα να ήταν οπως εσύ τα βλεπεις αλλα η πραγματηκότητα ειναι ακριβώς το αντίθετο. Ασε τα ωραία πατριωτικά λόγια επειδή δεν πουλάνε πλεον.

Ο σωστός πολιτικός είναι εκείνος που δένει τα συμφέροντα του με κάποιο πιο δυνατό σύμμαχο. Ακόμα και με τον χειρότερο του εχθρό προσπαθεί με κάθε τροπο να βρει μεθόδους να εχουνε αλλοιλοσυμφέροντα και μόνο έτσι προχωράς.

Στο συγκεκριμένο θεμα θα στα πω ωμά. Η Κύπρος ειναι παρα πολύ μικρή. Εχει τεράστια ανάγκη απο συμμάχους δυνατούς που έχουνε major role στην διεθνή πολιτική. Με την Τουρκία δεν βγένει τίποτα να τα βάλει μια μικρή Κύπρος. Το πιο καλό είναι να συνεργαστεί και με κάποιες υποχωρήσεις να τα βρει με την Τουρκία. Ναι όσο και αν ακούγετε παράχξενο 1000 φορές σύμμαχοι με την Τουρκία παρά εχθροί. Ολα αυτά ισχύουν για την Ελλάδα. Είναι μικρή για να μπόρει να κάνει οτι θέλει. Καλύτερα να τα βρούμε ολοι με τις μεγάλες δυνάμεις και να είμαστε μαζί τους παρά εναντίον τους. Καλώς ή κακώς ετσι δουλεύουνε τα διεθνή συμφέροντα. Αν δεν τα ακολουθήσουμε και πέξουμε με αυτούς τους όρους εμείς θα χάσουμε.

Ανοιξε απλά ένα χάρτη και δες την Κύπρο ποσο μικρή είναι σε σχέση με την Τουρκία, πόσο κοντά είναι στην Τουρκία, και ποιούς έχει σύμμαχους η Τουρκία. Τότε πράξε ανάλογα.

Αυτή δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια όσο και αν δεν θέλουμε να την παραδεκτούμε.

Μάριο

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

<>

Unknown είπε...

<< … Ο πραγματικος ρόλος του Πατριαρχη Γενναδίου μπορεί να χαρακτηριστεί προδοτικός. Συνομιλητης του πολιορκητή Μωάμεθ κατέληξε να πεί: ‘Αυτόν τον καλό άνθρωπο , τον Μεχμέτ(Μωάμεθ), μας τον έστειλε ο Θεός για να μας σώσει απο τις αμαρτίες μας’…>>

ΔΥΣΤΗΧΩς και ξανα ΔΥΣΤΗΧΩΣ ειναι διαχρονικο. Το βλεπουμε σημερα με τον Χριστοφια να μας υπενθυμιζει καθε μερα τις ‘αμαρτιες ‘ μας . λες και 800 000 Ε/Κ εφταιξαν, και για αυτο ‘πρεπει’ να συνθηκολογησουμε ταπεινωτικα για να τιμωρηθουμε και τι εγινε αν μην μας μηνει ιχνος αξιοπρεπειας , αυτοσεβασμου και ας ειμαστε πολιτες 3ης κατηγοριας. ο Γεναδιος ειναι δυστχχως επικαιρος , ονομαζεται Χριστοφιας και ειναι ο διαχειριστης της τυχης ενος λαου με 3500 χρονια Ελληνικης Ιστοριας με σταθμους ενδοξους και καποιες αλλες φορες σταθμους ντροπιασμενους. Παρολα αυτα ειμαστε Ελληνες και δεν αλλαζει αυτο . Πιο σωστο ειναι να πεθανεις Ελληνας παρα να ζησεις 100 χρονια Τουρκοπροσκυνημενος αφηνοντας και στα παιδια σου την ιδια αυτη ατιμοτικη κληρονομια.

Υποψην λετε να ειναι τυχαία η ταύτιση του ονοματος ΜΕΧΜΕΤ με το τότε και το τώρα??????????

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ρε αξεστοι λασπολογοι, μα καλαν, ειμαστε σοβαροι? να συγκρινετε μια νεανικη πολιτικη παραταξη με το τουρκικο παιδομαζωμα? ποια η διαφορα δηλαδη απο τις αλλες παραταξεις?? οτι φοβαστε την ΕΔΟΝ περισοτερο ισως? επειδη ειναι πιο οργανωμενη? επειδη νοιαζετε για τα μελη της και πραγματοποιει συνεχως εκδηλωσεις??

ΑντιΠαρακμή είπε...

Και οι Σταλινικές μέθοδοι συνεχίζονται...:

http://antiparakmi.blogspot.com/2010/03/blog-post_23.html

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,ειλικρινά απολογούμαι για τις ιστορικές μου ανακρίβειες.Έπεσα θύμα παραπληροφόρησης.Μετά από νεότερες μελέτες βρήκα την αλήθεια.Και είναι πικρή.Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν στην πραγματικότητα συνεργάτες των Γερμανών.Τους βοηθούσαν καταδίδοντας τους ηρωικούς Ταγματασφαλίτες,οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου.Επίσης οι προδότες Ελασίτες,σε συνεργασία με Γερμανούς στρατιώτες κτύπησαν ανελέητα τους ηρωικούς Χίτες,που μάχονταν στο Θησείο κατά των κατακτητών.Τέλος έμαθα πως ο θηριώδης αρχηγός τους Θανάσης Κλάρας ήταν αυτός που οργάνωνε τις εκτελέσεις ηρωικών Χιτών στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ρήγας είπε...

Παπά μου, βλέπω ότι πας από την μια ανοησία στην άλλη. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι δεξιοί ούτε οι αριστεροί. Εσύ ισοπεδώνεις τα πάντα και χωρίζεις ολόκληρο έθνος σε δύο κατηγορίες: Στους πατριώτες αριστερούς και στους προδότες δεξιούς. Από αυτό το άκρο, πας στο άλλο για να ειρωνευτείς. Ε, ανάπνεε και λίγο ρε μεγάλε.

Η πραγματικότητα είναι ότι

α) Εκεί που χρειάστηκε, δεξιοί και αριστεροί πολέμησαν τον φασισμό και τον ναζισμό.

β) Από τις ανακοινώσεις της, η ηγεσία του ΚΚΕ έβλεπε με καχυποψία πιθανό πόλεμο στα Αλβανικά σύνορα.

γ) Ο εμφύλιος είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού έθνους.

δ) Οι ταγματασφαλίτες και οι γερμανοτσολιάδες είναι το αντίστοιχο των μαγαροδρουσιώτηδων και των κωστάκηδων στην σημερινή Κύπρο. Διότι και οι γερμανοτσολιάδες "ειρήνη" ήθελαν, όπως την "ειρήνη" που επιδιώκουν οι δικοί μας τουρκοτσολιάδες.

ε) Ανεξάρτητα από τα όποια λάθη, κολλήματα κλπ. της ηγεσίας της Ελλαδικής αριστεράς (που καταδίωξε ακόμα και δικά της μέλη) ο αριστερός κόσμος στην Ελλάδα στάθηκε και πολέμησε τον φασισμό και τον ναζισμό, χωρίς θολοκουλτουριάρικες ανοησίες.

Τέλος, να αναφέρω ότι εγώ ΔΕΝ θα μπω στα ΔΙΚΑ ΣΑΣ μονοπάτια και να ρωτήσω, τάχα αθώα, το εξής:

"Πόσους Έλληνες πολίτες σκότωσε το ΕΑΜ και πόσους Γερμανούς στρατιώτες;"

όπως κάνουν κάποιοι με την ΕΟΚΑ, παραπέμποντας μάλιστα σε στατιστικές (και λογική και προσέγγιση) του παχέος εντέρου.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,όλοι έβλεπαν αρνητικά ένα πόλεμο στα αλβανικά σύνορα,συμπεριλαμβανόμενου και του Μεταξά.Αυτό,βέβαια,ως δική μας επιλογή.Όταν όμως μας επεβλήθη με την ιταλική εισβολή,όλοι τον αποδέχθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

O Μεταξάς είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να αμυνθεί η Ελλάδα στην ιταλική εισβολή, οποτεδήποτε κι αν αυτή γίνονταν πράξη. Έτσι, ήδη από τις 21 Αυγούστου 1940, ο Μεταξάς θα διευκρίνιζε στον Ιταλό πρέσβη, στην Αθήνα πως «Εάν η Ιταλία ήθελε θίξει ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδος, και προπαντός την ακεραιότητα του εδάφους της, . σας παρακαλώ να τηλεγραφήσετε ότι η Ελλάς θα αμυνθεί της τιμής της και της ακεραιότητός της μέχρις εσχάτων» (Ε Ιστορικά, σελίδα 40).

Και σε ένα ιδιόχειρο σημείωμά του, στις 2 Σεπτεμβρίου 1940, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, έγραψε πάλι ο Ι. Μεταξάς: «Η Ελλάς είναι αποφασισμένη να αποδυθεί εις πόλεμων των άκρων, παρά να υποκύψει εις τας ιταλικάς αξιώσεις». Απόφασις αμύνης μέχρις εσχάτων και θυσίας της, παρά να υποχωρήσει» (Ε Ιστορικά, ΟΧΙ, σ. 41).

Αλλά ήδη από το 1934, που στην Ελλάδα ούτε βασιλιάς υπήρχε ούτε τίποτα, ο Ιωάννης Μεταξάς δήλωνε: «η Ελλάς εν ουδεμία περιπτώσει δύναται να ευρεθή εις στρατόπεδον αντίθετον εκείνον εις το οποίον θα ευρίσκεται η Αγγλία» (Ε Ιστορικά, ΟΧΙ, σ. 40). Ο Μεταξάς, ο δικτάτορας Μεταξάς, είχε πάρει την απόφαση να αντισταθεί στον εισβολέα μήνες πριν. Τόσο ανέτοιμος ήταν, που λένε και κάποιοι.

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην είμαστε άδικοι

Η 16η Ιουνίου του 1943 είναι μια από τις ιστορικότερες ημερομηνίες στο ενεργητικό του ΑΚΕΛ. Είναι η μέρα που τα 11 από τα 17 μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ μαζί με 800 υποστηρικτές του κόμματος, κατατάσσονταν εθελοντικά στο Κυπριακό Σύνταγμα για να πολεμήσουν κατά του χιτλεροφασισμού.

«...για την εξάλειψη κάθε μορφής εθνικής υποδούλωσης, οικονομικής στέρησης και κοινωνικής καταπιέσεως. Για εμάς δε, ιδιαίτερα τους Έλληνες της Κύπρου και για έναν άλλο εθνικοπολιτικό σκοπό: [...] τη δική μας αξίωση για εθνική αποκατάσταση, για Ένωση με την Ελλάδα.»

Φίφης Ιωάννου ΓΓ ΑΚΕΛ (Έτσι άρχισε το Κυπριακό- Στα χνάρια μιας δεκαετίας 1940-1950. Σχέσεις ΑΚΕΛ–ΚΚΕ στα χρόνια του εμφυλίου, εκδ. Φιλίστωρ).

Πως αλλάζουν οι καιροί :(

arxiepiskopos είπε...

Βεβαίως,ΕΜΕΡΣΟΝ,γνωρίζεις ότι ο Μεταξάς και να ήθελε να τηρούσε άλλη στάση,αυτό ήταν αδύνατο ,γιατί ο αγγλόφιλος Γεώργιος Β'θα μπορούσε να τον παύσει οποιαδήποτε στιγμή.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxiepiskope, τελικά είσαι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και όχι ο Λεξιφϋρερ;

Γιατί είσαστε και οι δύο γλειφταράκια του Έρογλου

Παναγιώτης είπε...

Μεταξόπουλε,

κανένας δεν φοβάται την εδόν σου γιατί πολύ απλά θρυμματίζεται με το αδελφάκι της, την Προοδευτική, σε όλες τις φοιτητικές τοπικές, γιατί πολύ απλά προπαγάνδα = εδον, προοδευτική και ακελ!

Μην ξεχνάς

"π...σα φέτος π...σα πέρσυ, ρε κουμμούνια το μαμίσι σας αρέσει"