Εμφύλιος στο ΔΗΣΑΚΕΛ!

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010




Το ΔΗΣΑΚΕΛ ιδρύθηκε στις 23 Ιουλίου 1974 από το Γλαύκο Κληρίδη. Με κύριες συνισταμένες το ΔΗΣ(το μετέπειτα ΔΗΣΥ) και το ΑΚΕΛ.

Τότε που ο (κατά το ΑΚΕΛ) "καλός καραβοκύρης" Γλαύκος Κληρίδης αναλάμβανε με τις ευλογίες του ΑΚΕΛ και του έκπτωτου Μητροπολίτη Γεννάδιου, κατά τρόπο πραξικοπηματικό την εξουσία, ορκιζόμενος παράνομα ως Πρόεδρος.

Το ΑΚΕΛ με τον Κληρίδη, αγωνίστηκαν έκτοτε με πείσμα, για την επιβολή της διζωνικής λύσης στον Κυπριακό λαό. Όπως μάλιστα, οι συναγωνιστές του Εμπροσθοφύλακα απεκάλυψαν πρόσφατα,
το ΑΚΕΛ είχε συνωμοτήσει με τον Κληρίδη, από το 1974, για να πιέσουν το Μακάριο για αποδοχή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας!

Όχι άδικα, αυτή η περίοδος ονομάστηκε μεταπραξικόπημα. Αυτή η μαύρη περίοδος στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, σηματοδότησε την ίδρυση του μελανότερου κομματιού της πολιτικής μας ζωής, του ΔΗΣΑΚΕΛ.

Αυτού του πολιτικού καρκινώματος που εγκλώβισε τους πολίτες για δεκαετίες στα πλοκάμια του. Βεβαίως, για να μην είμαστε άδικοι, δεν μπορούμε να μη στιγματίσουμε και την πολιτική ανεπάρκεια των άλλων πολιτικών χώρων, να αντιμετωπίσουν με επάρκεια το ΔΗΣΑΚΕΛ.

Ο κομπλεξισμός της ΕΔΕΚ και ο καιροσκοπισμός και η εξουσιολαγνεία του ΔΗΚΟ, τα εμπόδισαν και τα εμποδίζουν ως σήμερα να γίνουν το αντίπαλο δέος στο ΔΗΣΑΚΕΛ.

Το ΔΗΣΑΚΕΛ πέρασε από πολλά κύματα. Εξέλεξε αρκετούς Προέδρους (Κληρίδης, Βασιλείου, Χριστόφιας), ενώ κατάφερε να νοθεύσει σε αρκετές περιπτώσεις την πολιτική άλλων Προέδρων (όπως του Σπύρου Κυπριανού με το Μίνιμουμ Πρόγραμμα και του Τάσσου Παπαδόπουλου κατά την περίοδο της Προεδρίας του, από τον οποίο απαιτούσε συνεχείς δημόσιες διαβεβαιώσεις πίστης στην κληριδική λύση της διζωνικής).

Ο κομματικός αυτός συνδυασμός υπήρχε ανεπίσημα για δεκαετίες, αλλά διατρανώθηκε κατηγορηματικά πρόσφατα, όταν κατά τις περασμένες προεδρικές εκλογές, το ενδοτικό φιλοδιζωνικό κίνημα του ΔΗΣΑΚΕΛ, αγωνίστηκε για την επιβολή στον κυπριακό λαό, ανανικού υποψηφίου.

Δημήτρη, σε κανονίσαμε να εκλεγείς για να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.
Όχι για να μας διαλύσεις το ΔΗΣΑΚΕΛ!


Σήμερα όμως το ΔΗΣΑΚΕΛ, αντιμετωπίζει κρίση. Τα δύο συστατικά μέρη του, το ΔΗΣ και το ΑΚΕΛ, έχουν ξεκινήσει ένα μπαράζ αλληλοκατηγοριών και μην παραξενευτείτε εάν θυμηθούν μέχρι και την ΕΟΚΑ και το πραξικόπημα, το Μακάριο και το Γρίβα, ή οτιδήποτε τεχνητό προέβαλλαν για να δείχνουν δήθεν ότι είναι δύο κόμματα, το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ και όχι ένα, το ΔΗΣΑΚΕΛ, (όπως πραγματικά είναι).
Η σημερινή συνέντευξη Αναστασιάδη, όπου αδειάζει το Χριστόφια για το κοινό ανακοινωθέν Χριστόφια-Ταλάτ (αρνείται ο Αναστασιάδης τυπικά να συναινέσει) και παραπονείται ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας θέλει να τον διατάζει, είναι το αποκορύφωμα.

Υπαίτιος για την εμφύλια κρίση στο ΔΗΣΑΚΕΛ, είναι σχεδόν αποκλειστικά ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Παρά την καλή θέληση που θέλησε να δείξει ο ένας εκ των ηγετών του ΔΗΣΑΚΕΛ, Ν. Αναστασιάδης, απέναντι στον Ευέλικτο, ο εκλεκτός του ΔΗΣΑΚΕΛ Δ. Χριστόφιας, κατάφερε με την αλαζονεία του και με το Μοναχοφαϊσμό του, να απομονώσει τους στενούς συμμάχους του, την ευέλικτη κληριδική κλίκα του Ν. Αναστασιάδη.

Με αποτέλεσμα σήμερα, ο κυπριακός λαός, να υποβάλλεται στα τηλεοπτικά καβγαδάκια της ηγεσίας του ΔΗΣΑΚΕΛ, με τους επίσημους μικρούς ηγέτες του ΔΗΣΑΚΕΛ Ν. Αναστασιάδη και Α. Κυπριανού να αλληλοκατηγορούνται και να αλληλοσπαράσσονται και με το Ν. Αναστασιάδη να τα βάζει ευθέως με τον επίσημο ηγέτη του κινήματος, το Δ. Χριστόφια.

Όπως είπαμε και πριν τη μεγάλη ευθύνη για το εσωτερικό ρήγμα στις τάξεις του ΔΗΣΑΚΕΛ, τη φέρει ο Δ. Χριστόφιας.

Αυτό γιατί:

α) φέρθηκε με αχαριστία, απέναντι στον ιδεολογικό του πατέρα, το Γλαύκο Κληρίδη. Ενώ δηλαδή ακολουθεί μια αμιγώς κληριδική πολιτική στο Κυπριακό, μια πολιτική υποχωρήσεων και παλινδρομήσεων, αρνήθηκε πλήρως ότι πιστεύει σε αυτήν, μεμφόμενος μάλιστα τον ίδιο τον ιδρυτή του ΔΗΣΑΚΕΛ , το Γλαύκο Κληρίδη, στον οποίο επιχείρησε να φορτώσει τις δικές του υποχωρήσεις. Αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο από τον ίδιο το Γλαύκο Κληρίδη, όσο και από το ιδεολογικό alter ego, του Δ. Χριστόφια, το Ν. Αναστασιάδη.

β) φέρθηκε επίσης με αλαζονεία, αρνούμενος τη συνδρομή του ΔΗΣ στην προσπάθεια επιβολής της διζωνικής προς το λαό. Ενώ κυριολεκτικά, ο ιδεολογικός του ομογάλακτος, Ν. Αναστασιάδης, τον ικέτευε να δεχτεί τη συνδρομή και τη στήριξή του από την εκλογή του μέχρι σήμερα, ο Δ. Χριστόφιας επέλεξε να τον απαρνείται. Ούτε καν σκέφθηκε επίσης να ζητήσει τη βοήθεια του ιδεολογικού του μέντορα, του ιστορικού ιδρυτή του ΔΗΣΑΚΕΛ, του Γλαύκου Κληρίδη. Κάτι που ανάγκασε το Γλ. Κληρίδη να διαμαρτυρηθεί δημόσια, πριν μία εβδομάδα, για την παντελή περιφρόνησή του από τον ευέλικτο Χριστόφια, τον πολιτικό του επίγονο.

γ) Ενώ το ΔΗΣ, στήριζε με πάθος τη συνέχιση του ΔΗΣΑΚΕΛ, ο Ευέλικτος και το κόμμα του συμπεριφέρθηκαν με μεγάλη αχαριστία, με μία πρωτόγνωρη και πρωτόγονη μαία άλωσης και εξακελισμού του δημόσιου τομέα. Έβαλαν το συμφέρον του ΑΚΕΛ, πάνω από το συμφέρον του ΔΗΣΑΚΕΛ και αυτό ενόχλησε πολλούς προσκείμενους στο πρώτο σκέλος του συνασπισμού.

δ) Ενώ είχε την πλήρη στήριξη του ΔΗΣΑΚΕΛ για επαναφορά του Σχεδίου Ανάν, ο Δ. Χριστόφιας, προσπάθησε να εξασφαλίσει τα μέγιστα οφέλη, για ένα συνασπισμό PTK- ΑΚΕΛ, προδίδοντας δηλαδή τον παλιό του συνεργάτη, δηλαδή το ΔΗΣ.

ε) Επιμένει να αντιμετωπίζει το Ν. Αναστασιάδη ως υποτακτικό του, ενώ σε μεγάλο βαθμό είναι στο Ν. Αναστασιάδη που οφείλει την εκλογή του (χάρη σε αυτόν κατέβηκε ως υποψήφιος εναντίον του Τ. Παπαδόπουλου).

Στη φωτογραφία, πιστοί οπαδοί του ΔΗΣΑΚΕΛ διαμαρτύρονται για την πιθανή διάλυση του κόμματός τους από το Δ. Χριστόφια, με σύνθημα "Το ΔΗΣΑΚΕΛ είν' εδώ ενωμένο-δυνατό!" Το μεγάλο πανό που γράφει "ΝΑΙ", βαστάζουν από κοινού οι Μ.Μιχαήλ, Ν. Συλικιώτης, Χ.Πουργουρίδης και Anef_Oriwn, ενώ ο Nazi_penitas ψήνει σιταροπούλλες στη γωνιά για τα υπόλοιπα νενέκια. Μαλλί της γριάς, σε χρώμα ροζ ετοιμάζει για τους νενεκοσυντρόφους διαδηλωτές ο Aceras Naziphoroum, μοιράζοντας δωρεάν και ελβετικά σοκολατάκια και τουρκικές κουφεττούες.

Όλα αυτά, εξόργισαν το ΔΗΣΥ και πυροδότησαν ένα εσωκομματικό εμφύλιο στις τάξεις του ΔΗΣΑΚΕΛ.

Δίκαιο το παράπονο των συναγερμικών κολαούζων του Ν. Αναστασιάδη. " Οι ακελικοί μας γύρισαν ξανά την πλάτη", αναφέρουν επανειλημμένα.

Προσπάθειες πάντως για αποπυροδότηση της κρίσης στο ΔΗΣΑΚΕΛ, όπως αυτή που έκανε ο Κόκκινος Ιαβέρης στην προπαγανδοφυλλάδα του, να παρουσιάσει το Ν. Αναστασιάδη ότι ουσιαστικά δε διαφωνεί με το Δ. Χριστόφια, φαίνεται ότι προς το παρόν δεν αποδίδουν.

Ο Ευέλικτος τα έχει κάνει τόσο θάλασσα, που ακόμη και οι φανατικότεροί του υποστηρικτές, τον εγκαταλείπουν.


Όταν μέχρι και ο ΔΗΣΥ δε σε εμπιστεύεται Δ. Χριστόφια, πως να σε εμπιστευτούν οι υπόλοιποι;

Τερέντιος για το christofias-watch


Y.Γ. Πληροφορίες πάντως που έχουμε (από τις ίδιες πηγές με αυτές του Μαγάριου Δρουσιώτη), αναφέρουν ότι, οι άλλοι υποστηρικτές του καθεστώτος, δηλαδή το ΔΗΚΟ και το ΦΑΣΙ.Κ.Κ., προς το παρόν δεν πρόκειται να άρουν την εμπιστοσύνη τους στο Δ. Χριστόφια. Άντε ακελοφασιστόπουλα, καλά κρασά!

55 Σχόλια:

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Βεβαίως καταλαβαίνω ότι η ανάρτηση είναι σατιρική, αλλά πρέπει να σας συγχαρώ που επιμένετε να θυμίζετε το βρώμικο ρόλο Κληρίδη και ΑΚΕΛ κατά το μεταπραξικόπημα.

Χρίστος Χριστου είπε...

Αν αυτό είναι σάτιρα, τότε εγώ είμαι αστροναύτης!!! Σκάσαμε στα γέλια, γελοίοι!

arxiepiskopos είπε...

Βοήθεια!!!Κτυπούν παντού την ΕΔΕΚ για να σιγήσουν τη φωνή της!Μόλις τώρα άκουσα δυο εκρήξεις και οι πληροφορίες μου λένε πως οι επιθέσεις θα ενταθούν κατά τη διάρκεια του Καλού Λόγου!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Η υπαρξη του ΔΗΣΑΚΕΛ είναι ένα γεγονός όσο παράξενο κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Ομολογώ ότι και μένα μου κίνησε την περιέργεια η ενδεχόμενη διχοτόμηση του κόμματος αυτού.

Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι ότι ο Ευέλικτος τα έκανε ΣΚΑΤΑ παντού και ο Αναστασιάδης θέλει να τον αφήσει να τα φάει μόνος του. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αλαζονεία του Ευέλικτου, που τελευταίως θυμίζει Στάλιν χωρίς μουστάκι.

Ακόμα και αν το ΔΗΚΟ φύγει από τη συγκυβέρνηση (πράμα απίθανο) το ΦΑΣΙ.Κ.Κ θα παραμείνει και θα στηρίζει με τα είκοσι του το Χριστόφια, λόγω ιδεολογικής συγγένειας.

Υ.Γ. Απορώ πως και το ΦΑΣΙ.Κ.Κ δεν έβγαλε ανακοίνωση στις προηγούμενες αναρτήσεις που να καταδικάζει το Γιώργο Θαλάσση.

Unknown είπε...

Απολαυστε τους

... Ο Ερντογάν έβαλε επίσης τα... θεμέλια για μία ακόμη διαμάχη με την Μέρκελ σχετικά με το θέμα της τουρκικής μειονότητας στην Τουρκία, επαναφέροντας πρόταση για τη δημιουργία τουρκόφωνων σχολείων στην Γερμανία.
Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν πρωτοσέλιδο στον γερμανικό Τύπο.
Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογάν υπαινίχθηκε ότι θεωρεί τον εαυτό του πρωθυπουργό των Τούρκων που ζουν στη Γερμανία για να δεχθεί τα «πυρά» της Άνγκελα Μέρκελ.
«Αν υπάρχουν ανησυχίες για δυσκολίες ανθρώπων με τουρκικές ρίζες εδώ, είμαι και εγώ η καγκελάριός τους»m είπε η Μέρκελ...

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΗς ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.


ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΥΣΗ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Οποιοι θελετε να ζησετε μαζι τους μεταναστευστε στην Τουρκια.

Unknown είπε...

Βαττολογούμε για να παραπλανούμε ή αντιφάσκουμε και δεν το εννοούμε; Αυτό το ερώτημα πρέπει να απασχολήσει την κοινωνία των Κυπρίων πολιτών και ιδιαίτερα την ηγετική πυραμίδα του ΑΚΕΛ, που, εν γνώσει της, υποκριτικά προσποιείται τον προστάτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον αρειμάνιο πολέμιο του ρατσισμού!
Ο ρατσισμός ως φαινόμενο υπαρκτό, συγκρούεται έντονα με το χριστιανικό πνεύμα και το δικαϊκό Δίκαιο. Είναι δογματικός, γιατί βασίζεται σε φυλετικά, εθνοτικά, γλωσσικά και κοινωνικά κριτήρια, που αντιμάχονται την ισονομία, ισοπολιτεία και γενικά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το άλλοτε αρματαγωγό της Σοβιετικής Ένωσης, το ΑΚΕΛ, που στα όμματα των απλών ανθρώπων του μόχθου φαινόταν ότι ιδρύθηκε για να ανορθώσει το εργατικό κίνημα επ' αγαθώ των μελών του, κατόρθωσε τελικά να γίνει προ διετίας Κυβέρνηση αρτισύστατη και ρυθμιστής της τύχης του κυπριακού Ελληνισμού!! Δεν θα δυσφορούσαμε, ειλικρινά, αν διαχειριζόταν ορθά το Κυπριακό στις ορθές του διαστάσεις. Χρησιμοποιώντας, όμως, ως βήμα τον εξώστη της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσιάζεται σαν διαπρύσιος κήρυκας του αντιρατσισμού και προασπιστής των μεταναστών, όπως πρόσφατα συνέβη στην Πλατεία Ελευθερίας, με επικεφαλής τον Γενικό του Γραμματέα αλλά και τον Υπουργό Εσωτερικών σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που κι οι δυο τους συναγωνιστικά υπεραμύνονταν αυτών των δικαιωμάτων, χωρίς να τηρούν τουλάχιστον παράλληλη γραμμή στα του οίκου τους!! Ουσιαστικά, δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση -αν το πάλαι ποτέ πολιτικό προτεκτοράτο της Σοβιετικής Ένωσης, παρόλο που υιοθετούσε με τη σιωπή του την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ορθόδοξου Ρωσικού Λαού με τη δικτατορία του Προλεταριάτου- να προβαίνει σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και υπερασπίσεις, αν πρώτιστα υπεραμυνόταν της προάσπισης των καταπατουμένων δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Κύπρου, που κινδυνεύουν να καταποντισθούν με την απόπειρα καθιέρωσης της «διζωνικής», ως σημαίας λύσης του Κυπριακού!
Η Ηγεσία, όμως, του ΑΚΕΛ διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο! Υιοθετεί και υπερθεματίζει τη «διζωνική», που καταστραγγαλίζει κάθε έννοια δικαίου και αποφεύγει συστηματικά να διαφωτίσει σωστά τον κυπριακό Ελληνισμό ότι η διζωνική, ως προτεινόμενη λύση, εμπεριέχει τόση καταστροφική δυναμίτιδα γι' αυτόν όση δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν και πυροδοτήσουν η ανθελληνική μανία κι οι μακροί αιώνες της δουλείας, και να τον εξαφανίσουν από την προαιώνια ελληνική γη των πατέρων του. Αποφεύγει το ΑΚΕΛ να δηλώσει αληθινά στο Λαό ότι η διζωνική είναι πέρα για πέρα ρατσιστική και εξοντωτική για τον Ελληνισμό. Αρνείται να αποκαλύψει τις δυσμενείς, καταστροφικές συνέπειες που εμπερικλείει μια τέτοια λύση. Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και παραπλανήσει το Λαό, να την ωραιοποιήσει και να την παρουσιάσει ότι είναι η μόνη επανενωτική λύση της πατρίδας μας και ότι δεν υπάρχει άλλη υπαλλακτική λύση. Απειλεί, ακόμα, ότι, αν δεν την αποδεχθούμε, θα επέλθει η διχοτόμηση. Λησμονεί ότι η διζωνική είναι συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση, ότι είναι ένας δούρειος ίππος, που ενεργοποιούμενος από την Τουρκία τεχνηέντως, θα αφηνιάσει στην κατάλληλη στιγμή και θα αλωνίζει καλπάζοντας σ’ ολόκληρη την Κύπρο, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Unknown είπε...

Ας γίνει αντιληπτό από τους πάντες πως Έλληνες ηττημένοι και ριψάσπιδες δεν υπάρχουν. Μόνο μερικοί Εφιάλτες και μικρόψυχοι υπάρχουν!

Ανώνυμος είπε...

Αντιδράσεις για το κλείσιμο, όπως-όπως του Κυπριακού σε βάρος φυσικά των εθνικών συμφερόντων, καταγράφηκαν πριν από λίγο από την κυβέρνηση Χριστόφια στην Κύπρο με τον Γ.Ιακώβου να μιλάει για "αδιέξοδο". Έτσι δεν έγινε δεκτή η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για τις συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και εκδόθηκε μία ανακοίνωση από κυπριακής πλευράς που μιλάει για "αδιέξοδο".

http://www.defencenet.gr

arxiepiskopos είπε...

Μπράβο,ΑΙΑΝΤΑ.Στην αντιγραφή σκίζεις!

aperigraptos είπε...

πάντως πραγματικά όταν τα γράφετε όλα αυτά, είστε ΓΕΛΟΙΟΙ!!!!! έχει 40 χρόνια που συγκυβερνά το δηκο και το ακελ, και η εδεκ πιο αραιά και σας φταίει το δησυ.

Unknown είπε...

Ρε μαλακισμενα τελικα ποιος ειναι ο σκοπος σας ????????

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ????????? ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ

...

Στόχος βανδάλων έγινε το Μνημείο Ηρώων της Λακατάμιας και η προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου. Οι δράστες κατέβασαν την ελληνική σημαία και στη συνέχεια με μαύρη μπογιά έγραψαν υβριστικά συνθήματα. Το συγκεκριμένο μνημείο είχε γίνει ξανά στόχος βανδαλισμών. Ο Δήμαρχος Λακατάμιας κ. Λουκάς Ιατρού, όσον και η αστυνομία καταδίκασαν την συγκεκριμένη πράξη, απευθύνοντας έκκληση προς στους δημότες για συνεργασία, για να τερματιστούν τα συγκεκριμένα φαινόμενα.
...

Unknown είπε...

Se ti diaferete apo aytoyw toyw skatadew????

...
Την αγανάκτησή τους, για τη βεβήλωσή του κοιμητηρίου της Κερύνειας από τους Aγγλικανούς, με τη σύμπραξη των κατοχικών δυνάμεων, εκφράζουν η Δήμαρχος και τα Mέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Kερύνειας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κερύνειας, μεγάλος αριθμός τάφων Kερυνειωτών που βρίσκονται στο μέρος που γειτνιάζει με το κοιμητήριο των Aγγλικανών, ανασκάφηκε με μηχανικά μέσα και στο βεβηλωμένο χώρο σήμερα θάβονται Βρετανοί που ανήκουν στην Aγγλικανική εκκλησία και είναι κάτοικοι της κατεχόμενης πόλης. ''Oύτε τα ιερά και τα όσιά μας σεβάστηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση. «Oι ταφόπλακες και οι σταυροί διασκορπίστηκαν στο γύρω χώρο του κοιμητηρίου».
...

Unknown είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.........

Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΚΦΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΗΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Ή ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ Ο ΕΓΚΑΘΕΤΟς


Στην καταδίκη της πράξης από την Αγγλικανική κοινότητας της Κερύνειας προχώρησαν οι Κερυνειώτες, οι οποίοι καλούν την κυπριακή Κυβέρνηση, την Eκκλησία της Kύπρου και την Πολιτική μας ηγεσία, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να δραστηριοποιηθούν άμεσα και αποτελεσματικά, για παρεμπόδιση της βεβήλωσης του κοιμητηρίου της Κερύνειας.

Ανώνυμος είπε...

Είναι επειδή οι δικοί τους ήρωες δεν έχουν μνημείο.

Φτιάξτε ένα μνημείο με ένα Εγγλέζικο τζιπ και έναν κουκουλοφόρο να το προσκυνάνε τα ακελάκια κάθε χρόνο. Να το ονομάζουμε "Μνημείο του Γνωστού Κουκουλοφόρου."

Ρ.

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Ρηγόπουλο,
ΟΛΟΙ οι κουκκουλοφόροι δικοί ΣΑΣ ήταν πάλι!

***************
Παρέα Arxiepiskopε,
Και διερωτόμουν κι ΕΓΩ γιατί ΔΕΝ κάμνει ορθογραφικά λάθη τώρα ο ΑΙΑΝΤΑΣ! Κάμνει αντιγραφές ο εξυπνάκιας!
Έξυπνο πουλλίν ο βάτραχος!

Και ρε ΑΙΑΝΤΑ,
Όταν γράφεις σε greeklish [καλό κόλπο κι αυτό για να αποφεύγονται τα λάθη], έχε υπ’ όψη ΣΟΥ ότι στο πλήκτρο που βρίσκεται [στα ελληνικό] το τελικό σίγμα (ς) υπάρχει και το αγγλικό w! Γι’ αυτό πρόσεχε όταν γράφεις σε greeklish!
Φέρ’ ειπείν να πούμεντε, όταν γράφεις “Se ti diaferete apo aytoyw toyw skatadew????” σίγουρα θες να πεις “Se ti diaferete apo aytoys toys skatades????” Έλα μην τα παίρνεις, καλοπροαίρετα στο λέγω. Κι ακόμα είναι πιο σωστό αντι «y» στο «toys» να χρησιμοποιείς «u» δηλ. να γράφεις «aftous» και «tous».
O.K.?

Τηλέμαχος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τηλέμαχος είπε...

Απερίγραπτε.
Γιατί θίγεσαι με κάθε αναφορά στον ΔΗΣΥ; Ξεκόλλα! Στο κυπριακό η πολιτική του ΔΗΣΥ του ΑΚΕΛ και του ψευδό-ΔΗΚΟ είναι ταυτόσημη. Εξου και το ΔΗΣΑΚΕΛ!

Συμφωνείς με αυτήν την πολιτική η διαφωνείς; Αν διαφωνείς τότε αποκήρυξε τον ΔΗΣΥ. Αν πάλι συμφωνείς τότε γιατί γκρινιάζεις κάθε φορά που κάποιος τα ρίχνει στον ΔΗΣΥ.

Έτσι για σκοπούς συζήτησης, υπάρχουν πολλοί οπαδοί του ΔΗΣΥ που είναι απορριπτικοί. Στις εκλογές όμως πάντα ψηφίζουν ΔΗΣΥ επικροτώντας την εξευτελιστική πορεία της ηγεσίας του. Γιατί; Μήπως είσαι ένας από αυτούς;

Τηλέμαχος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τηλέμαχος είπε...

Το απορριπτικοί πιο πάνω κάντε το “απορριπτικοί” για να μην παρεξηγηθώ.

aperigraptos είπε...

φίλε Τηλέμαχε, θεωρώ αστείο, και γελοίο, να μιλάτε για συνεργασίες δησυ ακελ, όταν τόοοοοσα χρόνια βλέπουμε το ακελ με το δηκο να κοβουν και να ράβουν!!!!

aperigraptos είπε...

φίλε τηλέμαχε, είχα 3 επιλογές την προηγούμενη φορά: τάσσος παπαδόπουλος, είπε θα διαπραγματευθώ βάση του σχεδίου ανάν, και βγήκε με λιγμούς και το απέρριψε εξηγώντας τα ελαττώματα του σχεδίου που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η βάση του σχεδίου. δημήτρης χριστόφιας: υποστήριξε τον απορριπτικό, ένιωσε ότι τον πρόδωσε στο μεγαλύτερο θέμα του τόπου μας, δεν το είπε παρά λίγες μέρες ΄πριν τις προεδρικές και βγήκε πρόεδρος με την στήριξη του δήκο!!!! ιωάννης κασουλίδης, ο οποίος υποστηρίζεται από ένα κόμμα το οποίο τα τελευταία χρόνια παραμένει σταθερό στις απόψεις του, και παρά το όποιο πολιτικό κόστος τις εκφράζει, πιστεύωντας ότι αυτό είναι το καλό για τον τόπο μας. φίλε σου υπενθυμίζω ότι ο βενιζέλος, όταν έπαιρνε τις αποφάσεις για να λύσει τα ελληνοτουρκικά μετά τη μικρασιατική καταστροφή θεωρείτο ότι έπραττε μέγα σφάλμα από την πλειοψηφία, αυτή του η απόφαση είναι σωτήρια για το ελληνικό έθνος. εσείς βλέπετε μέχρι την άκρη της μούττης σας και πιστεύετε ότι είστε οι σωτήρες του τόπου, με λάβαρο τον μακάριο, τον σπύρο και τον τάσσο...ήδη τα πρώτα μελανά γράμματα γράφονται αφού όσο και αν δεν το λέμε, το 63 άρχισε η διχοτόμιση του τόπου μας, με απόφαση του τότε εθνάρχη για τα 13 σημεία. ο σπύρος με τις γνωστές του θέσεις πέταξε πολλές ευκαιρίες, για τον τελευταίο θα τα πω σε λίγα χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Ο έμμισθος σφογγοκωλάριος του Κόμματος μάλλον θα πληρώνεται με το κομμάτι.

Και επειδή δεν έχει τί άλλο να γράψει αλλά και επειδή μάλλον θα δυσκολεύεται να απαντά ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ σ'αυτά που γράφει ο Αίαντας, μιλάει για ορθογραφία, για το τελικό σίγμα, το λατινικό w και τρίχες κατσαρές.

Σε λίγο θα μας πει ότι ο Αίαντας σήμερα είναι αξύριστος και επομένως αυτά που γράφει είναι λανθασμένα.

Ακελάκια, έρχεται η 1η Απριλίου. O Ελληνισμός τιμά τους ΗΡΩΕΣ του και φτύνει τους προδότες.

Οι ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ήρωες πού είναι;;

Φυγαδεμένοι στον υπόκοσμο του Λονδίνου;

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Συναγερμικέ, σιγά μην σου σκιστεί κανένα καλτσόν από τους ...αγώνες.

Είστε το ΑΚΕL της δεξιάς.

Ρ.

aperigraptos είπε...

ουδέποτε το ακελ είχε ήρωες, γιατί ποτέ δεν έβαζε την κκελέ του από κάτω, ακόμα και για το πραξικόπημα, φαίνεται ότι γνώριζαν αλλά ήταν απασχολημένοι να γλυφουν την χούντα...ακόμα και το 2004 γνώριζαν αλλά ήταν απασχολημένοι να γλύφουν τον τάσσο και τα αρνιά που τους ψηφίζουν

aperigraptos είπε...

τι θα πει ρε ρήγα το ακελ της δεξιάς??? εξήγησε το με επιχειρήματα και όχι με κλ.νιες

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ σφογγοκωλάριος το 1974 ενώ ήταν πρόεδρος βουλής και προεδρεύων της Δημοκρατίας, αθετώντας τον ΟΡΚΟ που έδωσε για τήρηση του συντάγματος, ζήτησε ΑΣΥΛΟ από την Βρεττανία εν μέσω μυστικών συνομιλιών-συμφωνιών πίσω από την πλάτη του Κυπριακού λαού;

ΠΟΙΟΣ σφογγοκωλάριος που ήταν τότε πρόεδρος βουλής και προεδρεύων της Δημοκρατίας, αθετώντας τον ΟΡΚΟ που έδωσε για τήρηση του συντάγματος μεσολάβησε για να λάβουν μέρος στις συνομιλίες αυτές η ηγεσία του AKEL Παπαϊωάννου και Φάντης;

Μα ένας είναι ο σφογγοκωλάριος!

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Και η πηγή είναι σχετικό άρθρο από την εξαιρετική ιστοσελίδα του ΕΜΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑ:

http://www.efylakas.com/archives/3612

Ρ.

aperigraptos είπε...

ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ Η ΠΗΓΗ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΗ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ CHRISTOFIAS WATCH!!!!!!

Τηλέμαχος είπε...

Πως πήγαν οι φιέστες και η πανήγυρης στον Λιμνιτη; Πήγε κανένας για να μάθουμε;

Το μόνο που άκουσα ήταν ότι εμαράζωσε ο ευέλικτος γιατί τον κάρφωσε ο τασάκια ότι του ζήτησε υποστήριξη για το κοινό ανακοινωθέν. Μαράζωσε επίσης γιατί η συμπολίτευση (ψευδό-ΔΗΚΟ) βιάστηκε να τοποθετηθεί πριν να ανακοινωθεί το κοινό ανακοινωθέν και τους πιάσει όλους στον ύπνο (ο ευέλικτος) (όπως κάνει συνήθως). Επίσης ο ευέλικτος ευχήθηκε στον εκ-περιτροπης καλή επιτυχία στις εκλογές (χωρίς εισαγωγικά) και του είπε είμαστε μαζί σου.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ευελιχτο, ΝΑ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΑΛΑΤ. ΝΑΙ ΤΟΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΗΣ ΤΜΤ ΜΕΜΕΤΑΛΑΤ!! ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ, ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ Ο ευελιχτος ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ? ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕ ΤΟ ΑΚΕΛ, ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕ, ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΝΕΝΕΚΙΑ.

ΟΡΙΣΤΕ ΠΟΙΟΝ ΕΚΘΙΑΖΕΙ Ο ευελιχτος

Ιδου ποιος είναι ο Ταλάτ τον οποίο η ΑΚΕΛική ηγεσία έχει θεοποιήσει και πίνει νερό στο όνομά του!
Τον Ταλάτ οι Ελληνες της Κερύνειας τον φώναζαν Ταλάττη. Ο πατέρας του είχε φάρμα με αγελάδες στη νοτιοανατολική περιοχή της πόλης και πουλούσε γάλα και γιαούρτι, ενώ ένας θείος του ήταν χότζας στο άνω τζαμί της Κερύνειας, το λεγόμενο Γιατζιγιζαντέ.

Ο Ταλάτ ή ”Μεμεταλής”, όπως ήταν επίσης γνωστός, έγινε μέλος της ΤΜΤ στα 16 του, δηλαδή κατά το 1968. Εκπαιδεύτηκε στρατιωτικά και φανατίστηκε μαζί με πολλούς άλλους Τουρκοκύπριους της γενιάς μας τόσο στον τουρκικό θύλακα της Λευκωσίας όσο και στην Αγκυρα. Ο Μεμεταλής είχε σημαντικό ρόλο στην ΤΜΤ μετά την κατάκτηση της Κερύνειας. Μέλη της ΤΜΤ περιοχής Κερύνειας είναι υπεύθυνα για τις δολοφονίες (εν ψυχρώ εκτελέσεις) άοπλων Κερυνειωτών, μετά την «εκεχειρία» -τον Αύγουστο του 1974. Μιλάμε για αθώα παιδιά που συνελήφθησαν για να δώσουν κάποιες καταθέσεις και εξαφανίστηκαν.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τα αδέλφια Αλέκο και Ανδρέα Γερμανό (21 και 16 ετών αντίστοιχα), τον γαμπρό τους Αιμίλιο (26 ετών). και τον Γιώργο Νικολάου (22 ετών). Ολοι τους είναι αγνοούμενοι. Ακόμη, τα ίδια μέλη της ΤΜΤ, που γνώριζε καλά ο Ταλάτ, βαρύνονται και με τις εκτελέσεις άλλων τεσσάρων τουλάχιστον Κερυνειωτών ηλικίας 38-48 ετών (Τάκης Κάιζερ, Θεοφάνης Αθανασίου, Παναγιώτης Πέτρου και Χριστόφορος Λόντος).

Επίσης έχουμε μαρτυρίες ότι αυτά τα μέλη της ΤΜΤ συμμετείχαν μαζί με Τούρκους πεζοναύτες στην εκτέλεση 22 αιχμαλώτων εθνοφρουρών μας στην περιοχή του χωριού Καζάφανι (5 χλμ. νοτιοανατολικά της Κερύνειας). Τα οστά και των 22 βρέθηκαν σε τρεις ομαδικούς τάφους και ταυτοποιήθηκαν με DNA. Από τους 22 οι πέντε (τρεις καταδρομείς) δολοφονήθηκαν σε ενέδρα της ΤΜΤ».

• Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια...δείξε μου τον φίλο σου για να σου πω ποιος είσαι!

Δήλωση – βόμβα έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος στηρίζει ξεκάθαρα της υποψηφιότητα Ταλάτ στις επερχόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μιλώντας στο περιθώριο της τελετής έναρξης των εργασιών διάνοιξης του οδοφράγματος Λιμνίτη, δήλωσε εμφαντικά: «Θέλω τον Ταλάτ να είναι μαζί μου και μετά τις 18 Απριλίου».

ΠΑΟΛΑ είπε...

Τι περιμένατε από έναν πολιτικό που πετά στα σύννεφα; Όλοι οι τσόγλανοι υποστηρίζουν τον γύφτο τον Ταλάτ, λες και έχει τη δύναμη να κάνει οτιδήποτε χωρίς την έγκριση της Άγκυρας.

Χριστόφιας + Ταλάτ = αχαλίνωτο πάθος

arxiepiskopos είπε...

Ενώ,ΕΜΕΡΣΟΝ,ο δικός σας ο Σερντάρ,που τα άστρα του ταυτίζονταν μ'αυτά του Τάσσου(ομολογία δική του)είναι ένα αγγελούδι!

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,φυγαδεμένος στον υπόκοσμο του Λονδίνου ήταν ο Κεραυνός.Έτυχε να ακούσεις ποιας παράταξης ήταν κοπέλι ή τυχαίως σου "διέφυγε";

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,μα ο Ψευδάς δε σας έγινε μάθημα;Μα τι λέω,ο μαλάκας; Μάθημα σε ανεπίδεκτους;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο αρχιμουφτης Η ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΛΑ ΤΑ ΥΠΟΘΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΙΣ ΕΔΟΝΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΥΦΛΩΣΕΙ.

ΤΙ ΣΧΕΣΕΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ευελιχτος ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΛΑΤ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΥΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ,ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ αρχιμουφτη-ανεφ οριων ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΡΤΑΡ ΗΤΝΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ?
ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ 2? ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΜΤΑ ΠΑΛΕ, ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ.ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ, Η ΜΑΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΝ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΕΛΙΧΤΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ. ΟΥΛΛΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.
ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ

arxiepiskopos είπε...

ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ,έπιασεν τον πάλε!

Ανώνυμος είπε...

1. Όταν έλεγα εγώ ότι ο Ευέλικτος είναι cheerleader του Ταλάτ, κάποιοι νόμιζαν ότι υπερβάλλω.

2. Το άρθρο του Εμπροσθοφύλακα αναφέρεται σε πηγές από τα αρχεία του Βρεττανικού υπουργείου των εξωτερικών, αυτά που δημοσιοποιούνται μετά από 30 χρόνια.

3. Αρχιεπίσκοπε, φαίνεται να γνωρίζεις ονόματα από τον υπόκοσμο του Λονδίνου. Εγώ δεν ήθελα να αναφέρω ονόματα, διότι δεν φτάνει που έχουμε εσάς που μας ψάχνετε, δεν υπάρχει λόγος να έχουμε και αυτούς να μας ψάχνουν. Διαφώτησε μας όμως. Πες μας επίσης και γιάυτόν --δεν θυμάμαι το όνομα-- που τον έβγαλε στον αέρα (!) το Άστρα. Διερωτώμαι αν κάποιος άλλος σταθμός έβγαζε στον αέρα κάποιον από τους δολοφόνους εοκαβητατζήδες τί θα γινόταν... Όχι τους ηγέτες, σαν αυτούς που χαριεντίζεται ο δήμαρχος Λεμεσού σε εγκαίνια γραφείων. Ούτε με εκείνους που χαριεντίζεται η ηγεσία του ΑΚΕΛ στα πάρτυ του ΑΝΤ1. Τους άλλους, εκείνους που κρατούσαν καλασνίκωφ και δολοφονούσαν πολίτες.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπε "δικός" μου δεν είναι κανένας.

Πενταρόγιωρκος είπε...

ΧΕΧΕΧΕΧΕ!!!

Εμφανίστηκε παιθκιά και ο ΑΝΕΦΟΡΙΩΝ, ο πιο μεγάλος ρατσιστής του ίντερνετ!! Πότε θα ζητήσεις συγγνώμη για τις ύβρεις σου μεγάλε ηλικιακέ ρατσιστή; Και πότε επιτέλους θα καταδικάσεις τον ARxiepisko-Lexifuhrer-Lexipenita-Naziman για την λογοκρισία και τον φασισμό που επέβαλε στην κυπριακή μπλογκόσφαιρα;;

Επίσης δεν σε βλέπουμε να σχολιάζεις για τον Κληρίδη - μήπως τελικά τον καλύπτεις; Μήπως τελικά άνηκες και εσύ στο κληριδικό παρακράτους που διαδέχτκηε τον Σαμψών;;;;;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Aperigrapte, είσαι τελείως ένα απρερίγραπτο κληριδικό κομματοσκυλάκι που απλώς γαυγίζει...

Τι βρίζεις το ΑΚΕΛ;; Αφού ο μάστρος σου ο Γλαύκος Κληρίδης (Anef Oriwn Senior) είανι το ίδιο και το αυτό;

Να ξεχάσουμε τα blue curacao στις πτήσεις με τον Εζεκία και τον Φάντη;;;

Να ξεχάσουμε τα ρουφιανεύματα στους Εγγλέζους αποικιοφασίστες;

Να ξεχάσουμε την ανοχή στην ΕΟΚΑ Β;

ΤΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ "ΣΟΦΟΥ";;; ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ;

ampalatos είπε...

ena sas perasi grizoi likoi tis kiprou..8a vlepete oramata ton glafko ospou na sas perasi... pete kai kanena psema safta pou grafete oxi mono ali8kies... kseroume pos piso apo tis portes kai kato apo to trapezi sinergazeste me to akel.. aloste pos 8a iparxi to akel an den iparxi akradeksia,, apo to kero pou to disi doulevi san evropeo koma to akel den iksere ti na kani kai sas xrisimopoia gia na fovizi ton akeliko kosmo oti oi fasistes iparxoun akoma,,,, sinexiste na pezete to pexnidi tou akel grizoi likoi tis kiprou...

ΠΑΟΛΑ είπε...

Σήμερα ζήσαμε τον απόλυτο εξευτελισμό του Δημήτρη Χριστόφια. Στηρίζει τον σύντροφο του τον Ταλαττίλα στις ΕΚΛΟΓΕΣ (είπε).

Πως και δεν ξερνά με αυτά του τα χαριεντίσματα με τους Τούρκους;

Γι αμας τι Ταλάτ, τι Έρογλου, τι Ντενκτάς. Όλοι μαριονέττες της Άγκυρας είναι.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Κληρίδης - ΑΚΕΛ = κοινή πορεία, κοινοί αγώνες, κοινό κοινό!

Πενταρόγιωρκος είπε...

"apo to kero pou to disi doulevi san evropeo koma"

δηλαδή το ΔΗΣΥ δουλεύει σαν το ΕΥΡΩΚΟ;

Δεν ξέρω τι θέλεις να πεις ορφανό του αβολίδωτου S-300, αλλά ο αΝΑΙστασιάδης μια χαρά τα πάει με το μη-ευρωπαϊκό, ρατσιστικό, κεμαλικό κόμμα του Έρογλου!! Και μια χαρά ποζάρει με τον Ταλάτ με background τις σημαία του ψευδοκράτους!

Σημαίες του ψευδοκράτους στις κερκίδες της Ομόνοιας, σημαίες του ψευδοκράτους και χαμόγελα και ο αΝΑΙστασιάδης.

All dogs one generation

ampalatos είπε...

entaksi esena ena kami lio parapano kairo na sou perasi...

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,τι έκανες,ρε βλάκα;Αντέγραψες από το σημερινό Φιλελεύθερο το άρθρο του Κυριάκου Γρ.Σαββίδη με τίτλο "Το "αντιρατσιστικό" ΑΚΕΛ"(σελ.17)και το παρουσιάζεις σαν δική σου ανάρτηση,μόνο και μόνο για να μας αποδείξεις ότι ξέρεις να γράφεις; Φίλε ANEF ORIWN,αυτός κι ο ΚΗΡΥΚΑΣ αποτελούν την Α'ομάδα του blog της πλάκας,με προπονητή το...ΡΗΓΑ.Είναι αυτοί που αυτοικανοποιούνται φανταζόμενοι πως μας κάνουν με τα κρεμμυδάκια.Κατάλαβες,φίλε,τώρα,γιατί τη μαλακία την ονομάζουν και ...αυτοικανοποίηση;

Ανώνυμος είπε...

Αντί για πρόεδρο έχουμε χαζοχαρούμενη cheerleader.

Τουλάχιστον με την εν'αλλάξ προεδρία ο επόμενος θα πρέπει νάναι Έλληνας;

Χριστόφια, σε προτιμούμε τον καιρό που ήσουν αφισσοκολλητής και απλό γιουσουφάκι του Κόμματος.

Πέρναγες και όλοι έλεγαν "Να ένα γιουσουφάκι."

Σήμερα περνάς και λένε "Να η cheerleader του Ταλάτ."

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑΚΙ,να σου ρίξω και κάποια άλλα ονόματα προδοτών της ΕΟΚΑ,έτσι,για να ψάξεις να βρεις τη σχέση τους με το ΑΚΕΛ; Γράφε,λοιπόν,για homework:Χατζημιτσής,Γιώργος Λοιζίδης(Απόστρατος),Πιπίνος,....

Anef_Oriwn είπε...

Ερωτήσεις κρίσεως και αντίληψης για το Ρηγόπουλο:

1. Ποιους αγωνιστές πρόδωσαν οι Αριστεροί που δολοφονήθηκαν κατά την περίοδο 1955-59, όπως λόγου χάριν ο λιθοβοληθείς μέχρι θανάτου Σάββας Μενοίκου (στο Λευκόνοικο), ο Πέτρου (στη Λύση), ο Ττοφαρής (στη Κώμα του Γιαλού), ο Σακκάς (στα Πέρα Ορεινής), Αρκοπάναος (στην Αχερίτου), ο Πατατάς (στην Πηγή);

2. Ποιοι ήταν οι Αριστεροί που κατάδωσαν το ιστιοφόρο “Άγιος Γεώργιος”, πρόδωσαν τον Αυξεντίου, τον Μάτση, τους 4 του Αχυρώνα, τον Γιωργάλλα, την ομάδα του Πενταδακτύλου (της οποίας ηγούταν ο Αυξεντίου), δολοφόνησαν τον Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου και τον Χρύσανθο Μυλωνά ή εξαφάνισαν μυστηριωδώς τον τομεάρχη της ΕΟΚΑ Γιαννάκη Στεφανίδη;

Anef_Oriwn είπε...

“Τούτος” ο Κυριάκος Γρ. Σαββίδης εν τζιείνος που ήταν υποψήφιος με το ΕΥΡΟΚΟ στες περσινές Ευρωεκλογές;

arxiepiskopos είπε...

Πρέπει,αλλά μην τον λες "τούτος",γιατί θα μας κατηγορήσουν για ...φασισμό!

arxiepiskopos είπε...

Κύριοι Επίτροποι,αφού ο ΕΜΕΡΣΟΝ ήπιε το αμίλητο νερό και δε μιλά,μπορεί κάποιος από εσάς να μου απαντήσει τι ήταν ο Βενιζέλος,που υπέγραψε το 1923 τη Συνθήκη της Λοζάνης;Πατριώτης ή επαίσχυντος προδότης;(Για όσους το αγνοούν, με τη συνθήκη αυτή η Ελλάδα εγκαταλείπει οριστικά τη Μ.Ασία με τη Σμύρνη,γίνεται ανταλλαγή πληθυσμών,χάνεται η Ανατολική Θράκη και άλλα).Φανταστήκατε να ζούσε τότε το Συλλουρούδι και ο ΡΗΓΑΣ,τι αναρτήσεις θα έκαναν;Σας πληροφορώ ότι υπήρξαν και τότε τοιούτοι πολιτικάντηδες,η Ιστορία όμως τους έβαλε στη θέση τους!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Αυτά τα Πομακόπουλα, αυτά τα περήφανα μουσουλμανάκια, σας δείχνουν τον δρόμο ρουφιάνοι και cheerleaders του Ταλάτ, γλείφτες του Ερντογάν και ξεπλυμένα μυαλά από την προπαγάνδα του αποτυχημένου δημοσιογράφου Μιχάλη Μιχαήλ:

http://www.youtube.com/watch?v=nZrdz2H11i4