ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με μια εξευτελιστική απόφαση για τον προσφυγικό κόσμο, μας καλεί να αποταθούμε στο σφετεριστή της περιουσίας μας για να μας αποζημιώσει.


Συγκεκριμένα πριν λίγο έκρινε ότι όλες οι προσφυγές θα πρέπει πλέον να γίνονται στην Επιτροπή Αποζημιώσεων, η οποία, ανήκει στην Τουρκία και δημιουργήθηκε με απόφαση του ψευδοκράτους. Δυστυχώς το Δικαστήριο έκρινε ότι η Επιτροπή δεν είναι παράνομη και ότι μπορεί να προσφέρει τη λύση στο πρόβλημα.


Μέχρι στιγμής, οι δικηγόροι Αχιλλέας Δημητριάδης και Κώστας Παρασκευά, εξήγησαν ότι δεν υπάρχει τρόπος να κριθεί εκ των προτέρων η αντικειμενικότητα και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα της Επιτροπής Αποζημιώσεων, από την στιγμή που κρίθηκε νόμιμη και αποτελεσματική, γιατί το σύστημα δεν παρέχει ελεγκτικό μηχανισμό.



Για την εξαιρετικά σοβαρή αυτή εξέλιξη η Επιτροπή θα συνεδριάσει σε λίγο και θα τοποθετηθεί με το πέρας της συνεδρίας.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

23 Σχόλια:

Mario είπε...

Auta 8a simbenoun oso pernane ta xronia kai ta dedomena tis eisbolis nomimopoiounte. Auto pou egine simera prin apo 10-20 xronia tha itan adianohto. Epeidi omws pernoune ta xronia ta pragmata pernoune ton dromo tous. Egw problelw an sinexisoume etsi oti se 10 xronia maximum 8a xekinisei kai officially i anagnwrisi tis TRNC.

Πλαστήρας είπε...

Μη φοβάσαι για διχοτόμηση Mario. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα απ' όλα να το θέλει η ίδια η Τουρκία. Γιατί να το θέλει άλλωστε; Γιατί να αφήσει ένα αμιγές Ελληνικό κράτος στο μαλακό της υπογάστριο; Γιατί να αρκεστεί στη μισή Κύπρο όταν μπορεί να την ελέγξει όλη μέσω μιας λύσης τύπου Ανάν; Εξάλλου ο Ερντογάν είπε ότι είναι υπέρ της ΔΔΟ!!!

Unknown είπε...

Ναι Mario και φυσικά θα γίνονται αφού τόσα χρονια εμείς ανοίγουμε την κερκόπορτα αφού ποτε δεν είχαμε ανιδιοτελή στόχο και όραμα για την πατρίδα. Τώρα πολλοι από εσάς πρέπει να κολυμπάτε σε πελάγη ευτυχίας αφού οι στόχοι σας επιτέλους ευδοκιμούν. ΌΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ θα ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ γιατί ξεχνάτε πως 3500 χρονια αντεξαμε και σίγουρα δεν θα μας αφανίσετε εσείς αφού είχαμε χειρότερους εχθρούς από εσάς τα σαυροειδή. Και για τελευταία φορα σε προτρέπω να σταματήσεις να κανεις τον ουδέτερο παρατηρητή γιατί κατάντησες γελοίος. Μια χαρά συντονίζεστε προσποιούμενοι την πολυφωνία. Αρες μαρες κουκουνάρες . Ο σχχυλος μου κάμνει παραπάνω φωνές που όλους εσάς μαζί. Είσαι της άκρας φανατικής πτέρυγας του καθεστώτος με τις παρωπίδες για αγαπημενο αξεσουαρ

Unknown είπε...

αυτοί θα είναι οι εγγυητές μας. Μα καλά ρε τελικά είχε δίκιο ο γιατρός ο Mike που έλεγε να "τελιασουν" την Κύπρο ούλη που γύρω.

<< Ο άτυχος άνδρας μετά τη νίκη της Γαλατάσαραϊ επί του Ολυμπιακού με 1-0 για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA (πλέον είναι Europa League) τον Οκτώβριο του 2008, βγήκε έξω να πανηγυρίσει έχοντας πιει λίγο παραπάνω.

Εκεί κοντά στο σπίτι του, δυο αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον έβαλαν στο κρατητήριο, όπου και τον ανέκριναν. Ο Φερχάν όπως είναι το όνομα του, είναι αλκοολικός και πίστεψε διάφορα που του έλεγαν οι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να κάψει το χέρι του, μέρος από το στίθος και την πλάτη του, με σκοπό να δει και πάλι την γυναίκα του!

Όπως περιγράφει ο ίδιος με γλαφυρό τρόπο, του έδιναν αναπτήρες με υγραέριο λέγοντας του πως το κάνει για την πατρίδα του! Τελικά ένας αναπτήρας έσκασε, με αποτέλεσμα ο Φερχάν να διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρισαν.
Ο 50χρονος πλέον Φερχάν μετά από πέντε επεμβάσεις κατάφερε να βελτιώσει την καθημερινότητα του, και δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον. >>

patriotis είπε...

κανεί ρε πλαστήρα που ανακαλύψατε την ταχινοπιττα, οτι η τουρκια θέλει ολη την Κυπρο, αχαπαροι,οταν κάνατε τον πραξικοπημα και φερατε την τουρκια στην Κυπρο, εαν ηθελαν ολη την κυπρο θα την έπιαναν το 1974. Φερατε τους τουρκους το 1974 και το 2004 τους δωσατε συνχωροχάρτι , και ολη μέρα κλανιες και εθνκικισμο

ρε αχαπαροι ακομα τα βασανα μας ειναι πισω, η τουρκια θα κανει κινησεις για να κερδισει αναγνωριση και εσεις θα ξερνατε κλανιες , κανετε πως λυπαστε τους προσφυγες, σιγα ρε υποκριτες , ψευτες, λυπηθητε αυτους που δεν αφησατε να πανε σπιτι τους το 2004

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

super mario,
ΑΥΤΗ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΛΑΨΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΟΥ ΠΙΠΙΛΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ. ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2004 ΓΙΑ "ΤΕΛΕΥΑΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ" ΚΑΙ "ΜΙΑΚΡΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ" ΚΑΙ "ΑΠΟΔΗΜΙΕΣ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ" . Ο ΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΟΝΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΚΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΑΜΣ ΑΝΟΧΗ. ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΟΝΗΜΟΠΟΙΗΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ,ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΠΕΛΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΝΤΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΟΥ ευελιχτου ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ Η ΑΛΙΩΣ "ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ" ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΡΟΥΜΠΩΝΟΥΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ. ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑΤΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΔΕΙΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΥΓΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ
Armenian Genocide Resolution Passes US Congress Committee

A resolution calling the World War I -era killing of Armenians genocide has narrowly passed a key committee of the U.S. Congress. Turkey has responded by recalling its ambassador from Washington for consultations.

http://www.sigmalive.com/news/politics/244849

ΑΣΕ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΗΚΩΣΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Ο ευελιχτος ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΑ, ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΠΕΤΟΥΜΕ.

patriotis είπε...

καλά τι μας γραφεις ρε Αιαντα , μα τοσο στενομιαλοι ειστε? ρε αρωστημενοι, με την δικη σου λογικη γιατι να μας εχουνε εμας εμπιστοσυνη οι τουρκοι? που σκοτωσαμε εκεινο το ερωτευμενο ζευγαρι στην Παφο επιδη απηγαγε την κοπελα ταχατες? που τα κανουμε πλακακια με τον Κιτα? που κλεψαμε στο χρηματιστηριο? εδω ρωτα τον Νικωλακη αυτος ξερει καλυτερα.........ατε ολαν , εμεις ειμαστε αγιοι και οι τουρκοι οι κακοι,,,,,ουστ κλανιες, πορτιες,,,,,,,ο ηρωας σας ο αγγελιδης δεν καταδεκτηκε να στειλει τον γιο του στρατο.....ουσττττ πισω αχρηστοι,,,,,εγω ειμαι μαλακας που πηγε 26 μηνες στρατο????

patriotis είπε...

και οι καλαμαραες ειναι καλυτερη ρατσα απο τους τουρκους?? που κλεψανε ολη την ελλαδα και την χρεωκοπησαν, που δολοφονουν αθωους μαθητες οπως τον Αλεξη, που γεμισε η Αθηνα τραβεστες, του σκανδαλου της Σιεμενς, του Βατοπεδιου του αδελφου του δικου σας του Κουτσου.....γη των Αγιων Η μητερα πατριδα,,,,ξεφτιλισμενοι, ρεζιλιδες, χρεωκοπημενοι ουστ ψευτοπατριωτες του καναπε και της τηλεορασης ατε ολαν

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

re patrioti an piges ontos strato bravo soy, se sixero,
tora to an ise malakas ti thes ke to rotas?
oute stixiodi aftognosia den exis.
e ise, agori mou. ise , afou rotas. theli ke rotima?

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο "ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" μαριε γαρογιαν και καρογιαννακια. Ο "ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ" ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ. ΟΧΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΕ ΦΩΤΗ ΟΠΩΣ ΕΠΕΜΕΝΕΣ ΤΟ ΔΗ.ΚΟ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ 4ο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΞΕΦΤΙΛΕΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΟΣΜΑΚΗ. ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

Συμφωνία για 4ο ΥπουργείοSigmaLive/ Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Προεδρική δέσμευση για 4ο Υπουργείο στο ΔΗΚΟ εξασφάλισε ο Μάριος Καρογιάν, σύμφωνα με το NewsLetter του SigmaLive. Οι πηγές μας επιμένουν ότι Χριστόφιας - Καρογιάν έδωσαν τα χέρια με χρονικό ορίζοντα το Μάιο, μήνα κατά τον οποίο ο Δημήτρης Χριστόφιας θα «φρεσκάρει» το Κυβερνητικό σχήμα. Με βάση τη συμφωνία, στο νέο Υπουργικό το ΔΗΚΟ θα έχει τέσσερεις κομματικούς Υπουργούς, με το Υπουργείο Άμυνας να προστίθεται στα Εξωτερικών, Εμπορίου και Υγείας. Πιθανότεροι «δελφίνοι» για την θέση του Υπουργού Άμυνας εμφανίζονται οι Φώτης Φωτίου, Άγγελος Βότσης και Φύτος Κωνσταντίνου. Οι δυο πρώτοι «αντιστέκονται» αφού θέλουν να τρέξουν τις υποψηφιότητες τους για τις βουλευτικές σε Λάρνακα και Λεμεσό. Η επιλογή του Φύτου φαίνεται να λύνει προβλήματα αφού θα υπάρξει αποσυμφόρηση των υποψηφιοτήτων του ΔΗΚΟ στην πρωτεύουσα (Καρογιάν, Κολοκασίδης, Παπαδόπουλος, M. Κυπριανού - ναι κατεβαίνει - και Ιερονυμίδης).

Unknown είπε...

ε τζάι σιγά ρε πατριώτη της φατζις. Πε μας καταρχήν αν είσαι πατριώτης για την Κύπρο η για την τουρκια . Δεύτερο ρε κακομοίρη λυπούμαστε τζινους που εθα πιέναν σπιτι τους για να παειςς εσουνι ρε συμφεροντολόγε . Για την συνεπαρτζια σου ενεσχει λύπηση. Τρίτο τους τούρκους έφερε τους η εοκα Β με εσάς συνενοχους αφού εκαβαντζαρατε τους.Τέταρτο τις κινήσεις για να κερδίσει αναγνώριση ήδη κάμνει τες με το σχέδιο αναν τοτε τζάι σχέδιο προδότης τώρα. Ο Πλαστήρας εσχει απόλυτο δίκαιο . Η Διά-λύση σας θα είναι θα είναι ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι την τελική καταρευση των συμφωνιών ώστε να γίνει ΔΙΑΛΥΣΗ .
Τελευταίο συγχωροχάρτι δινει τους το "ΔΥΣΑΚΕΛ" , αφού εξάλλου αυτοί έφεραν τους Τούρκους. Σκύψατε σαν καλή προσκινητες και είστε οι ίδιοι όπως το τερας που προστατευε το δαχτυλιδι στην ταινια. Τζινος ο παραξορτης, ο ασχημος , ο πονηρος και ο προδοτης

patriotis είπε...

φυσικά και ειμαι μαλάκας , διότι ενω η μισή μας πατριδα χάνεται αργα και σταθερα καθομαι εδωμεσα και διαδαζω τις μαλακιες που γραφουν 5-6 ροκολοι βατλοι του λυσσαριδη και χρηματοδοτουμενοι απο τον Αχιεπισκοπο ο οποιος δεν θελει λυση, και 2-3 αλλοι οι οποιοι δεν τα πιανουν απο τον Αρχιεπισκοπο αλλα ειναι κλανιαριδες που πιθανον να μην επιασαν ποτε οπλο στα χερια τους

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,γιατί όταν συγχίζεσαι,εκτός από πελλάρες γράφεις και ανορθογραφίες;

Unknown είπε...

Δυστυχισμένε ψευτο πατριοταρα. Τους Έλληνες δεν τους επιβαρύνει καμια γενοκτονία , οπως επισης σε 2 παγκοσμιους πολέμησαν ΚΑΤΑ των Γερμανών σε αντίθεση με τα αδέρφια σου. Σε ελλάδα και ελεύθερη Κύπρο ούτε λιθοβολισμοί γίνονται ούτε θαβουν την κορη τους ζωντανη γιατι εβρεθηκε ενας στραοτσουτσουνοσ σαν του λοου σου τζαι επιραξε την .

Επισης ο στρατος δεν καθοριζει πολιτική. Τσιάκο εισαι πολλα αρωστα φανατιλασ. Πιενε στον ευελικτο να σου δωκει κανενα ψυχοφαρμακο ποτζοινα που του εδωκαν προχτες που επιεν ΧΧοοοσπιταλ λαλειτε τζαι εσεις οι Ομονοιατες.

arxiepiskopos είπε...

Ιδού το μεγάλο "μπαμ"! "...ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ". Απόψε λέω να μην κοιμηθώ.Να περιμένω πότε θα κλείσει το "Αιγαίο" για να μας πουν την τοποθέτησή τους οι Ποντικοί κι οι διχοτόμοι Ενωσίτες,τα παρασιτιζόμενα του Αγριεπισκόπου.Δεν ξέρω αν θα δώσουν και δημοσιγραφική διάσκεψη,με τα πρόσωπα καλυμμένα με μάσκες!

Mario είπε...

Aiantas,

Opws ta fere i istoria i Tourkia einai mono 40 miles apo Kipro. Eite ma8eneis na zeis me auto to fact eite apla den zeis !!
Oso gia tou li8obolismous, as boi8i8ei i Tourkia na mpei sto swsto ditiko politismo kai na afisei pisw tis ola auta.

Mario

Mario είπε...

patriotis,

Egw eimai malakas pou ekana 26 mines strato me to na plirwnoume 20 lires ton mina gia na ma8w na ka8arizw patates, na ka8arizw sinia, na ka8ome katw apo ta dentra me tis wres, gia na blepw ta misa oximata na min kinounte logo texnikou problimatos, na blepw ta tanks T-80 me lan8asmeni benzini....kai polla alla.

Xalaros είπε...

ΚΗΡΥΚΑ, πραγματικά είσαι τραγικός... Δεν μπορείς να μιλάς για κλάψα και μιζέρια!!! Ρε ανθρωπε δεν βλέπεις πως μέρα με τη μέρα ΟΛΑ μα ΟΛΑ στρέφονται εναντίον μας;;

Η νομιμοποίηση της κατοχής είναι προ των πυλών. Τα τετελεσμένα της εισβολής μέρα με τη μέρα οδεύουν προς παγίωση, και εσύ προσπαθείς να μας τα παρουσιάσεις όλα τόσο εύκολα!!!

Το δίκαιο του ισχυρού και του ηττημένου του πολέμου (άδικου μεν, πολέμου δε) είναι εναντίον μας!!!

ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ!!! ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ!! Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ STATUW QUO, ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!! Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ... ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!!! Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ CHRISTOFIAS WATCH ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΝΕΦΙΚΤΟΥΣ!!!

ΛΥΣΗ - ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ - ΤΩΡΑ

Unknown είπε...

Ευτυχώς, το «παιγνίδι» δεν χάθηκε. Χάθηκε μεν μια μάχη, αλλά όχι και ο πόλεμος. Οι ιδιοκτήτες παραμένουν ιδιοκτήτες. Η απόφαση Όραμς ανοίγει νέους δρόμους. Η Τουρκία επιθυμεί ακόμη να μπει στην Ε.Ε. και χρειάζεται τη δική μας συγκατάθεση στο άνοιγμα των κεφαλαίων της. Η κατοχή εδαφών, δεν βρίσκει έρεισμα στο διεθνές δίκαιο. Η Κύπρος είναι μέλος της Ε.Ε., με όλο το έδαφός της ενταγμένα σε αυτήν.

Κι όσοι τυχόν θα επιχειρήσουν, τυμβωρυχικά και μικροπολιτικά, να περάσουν στους πολίτες την άποψη ότι δήθεν « το Κυπριακό είναι πολιτικό πρόβλημα και όλα πια χάθηκαν και να πουλήσουμε τα δικαιώματά μας όσο-όσο τώρα που προλαβαίνουμε», καλύτερα να το ξεχάσουν. Τα δικαιώματά μας παραμένουν αλώβητα, όχι μόνο γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία ακόμη υφίστανται, αλλά γιατί, αυτό που λέμε «περιουσίες», δεν είναι ένα παράγωγο του καπιταλιστικού συστήματος, όπως κάποιοι ιδεοληπτικά θεωρούν, αλλά είναι κάτι που, πάνω από όλα για λόγους ηθικής και αξιοπρέπειας, δε δικαιούμαστε να εκχωρήσουμε: είναι το βιος των παππούδων και των πατεράδων μας, η γη που την δούλεψαν και την πότισαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους, αυτό που μας άφησαν ως κληρονομιά για εμάς και τα παιδιά μας και όχι για τους Αττίλες και τους εποίκους, αυτό που, για να μας το κληροδοτήσουν, το «κατέκτησαν» με κόπους και θυσίες και δουλειά (και όχι με εισβολές και εποικισμούς).

Unknown είπε...

ΒΛΑΚΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΕΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΛΥΣΗ.
ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ.

Τουρκική φρεγάτα απέπλευσε από το ναύσταθμο του Αksaz χθες το απόγευμα και μετά από μία πορεία μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έφτασε ανοικτά του Σουνίου και με «ανοικτά» τα ηλεκτρονικά και οπλικά της συστήματα ξεκίνησε περιίγηση στην ανατολικής ακτή της Αττικής.


Η τουρκική φρεγάτα έφτασε στην περιοχή μεταξύ Άνδρου και Ψαρών, βγαίνοντας στην ανοικτή θάλασσα από το στενό του Καφηρέα.

Το τουρκικό σκάφος ξεκίνησε την πορεία του μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενδιάμεσα Σουνίου και Κέας-Μακρονήσου.

Η διέλευση πρόκειται για κορυφαία πρόκληση, όχι μόνο λόγω των συστημάτων του σκάφους που ήταν όλα ”ανοικτά” κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών, αλλά κυρίως γιατί σε μία μοναχική πορεία ξεκίνησε απο τον Aksaz για να φτάσει στην Αθήνα!

Σύμφωνα με τα αθηναϊκά Νέα το νέο επεισόδιο προκάλεσε προβληματισμό στην Αθήνα για τις επιδιώξεις πίσω από αυτό και κυρίως για το κατά πόσο η προσπάθεια κύκλων των πασάδων ήταν να εξαγάγουν την κρίση που υπάρχει στην Τουρκία μεταξύ Ερντογάν και Στρατού.

Πέρσι, στις 14 Ιανουαρίου 2009, μία άλλη φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού (η “ΤURGUT REIS” F241, κλάσης “Yavuz” ΜΕΚΟ 200ΤΝ Τrack Ι, αντίστοιχη των δικών μας ΜΕΚΟ 200ΗΝ) συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη άσκηση “ACIK DENIZ” έπλευσε ανενόχλητη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, παραβαίνοντας τους κανόνες αβλαβούς διέλευσης, κατά μήκος των ανατολικών ακτών της Αττικής, ελάχιστα ναυτικά μίλια από το σπίτι του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, από το οποίο και ήταν ορατό το σκάφος!

Μία ημέρα που μπορεί στο μέλλον να την θυμηθούμε με επώδυνο τρόπο είναι η σημερινή: Το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο, το S352 «Ντολουνάι» (Dolunay), Τype 209/1200 κλάσης ATILAY έδεσε στον ναύσταθμο του Δυρραχίου, στην Αλβανία, πριν δύο μέρες, ο οποίος έχει κατασκευαστεί με τουρκικά κεφάλαια ακριβώς για να φιλοξενεί τουρκικά υποβρύχια και ξεκίνησε ασκήσεις με το αλβανικό Ναυτικό! Πλέον μπορούμε να αναφερόμαστε σε “στρατηγική περικύκλωση” της χώρας, αφού θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και δράση υποβρυχίων στα δυτικά!

Πάντως το όλο θέμα είναι πολύ σοβαρό, ειδικά αν συνδυαστεί με ένα άλλο γεγονός που πέρασε «στα ψιλά» μέσα σε όλη αυτή την επιδρομή κατά του εισοδήματος των πολιτών που ζούμε αυτές τις ημέρες: Αλβανικές οικολογικές οργανώσεις έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για την απομάκρυνση των ελληνικών εγκαταστάσεων πετρελαίου στο λιμάνι του Δυρραχίου!

ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΚΙΣ ΟΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ.
ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΡΑΣΥΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ

Unknown είπε...

ΓΙΑ ΞΑΝΑΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ??????????????????????????????????????????

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΙ ????????
ΣΚΟΠΙΜΑ ΙΣΩΣ??????????????

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΛΕΤΕ???????

‘Φιλελεύθερος’
«Περί του τουρκισμού»
03 Μαρτίου 2010, σελ. 6

ΤΟ τουρκικό στοιχείο στην Κύπρο υπάρχει από το 1571, είπε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, μιλώντας κατά τη διάρκεια γεύματος μη κυβερνητικής οργάνωσης που ίδρυσαν οι τουρκογενείς κοινότητες στην Κωνσταντινούπολη. Ο Οζγκιουργκιούν είπε ότι ”είμαστε Τούρκοι που γεννηθήκαμε στην Κύπρο. Είμαστε τμήμα του μεγάλου τουρκικού έθνους και αισθανόμαστε υπερήφανοι για αυτό”. Στη συνάντηση μίλησε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ανέφερε ότι η χώρα του είναι χώρα ευρωπαϊκή, ασιατική, των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας.

ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΛΟΓΙΚΗ ΟΧΙ ΟΜΩς ΑΠΟΔΕΧΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΜΟΝΕΥ ΜΟΝΕΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΤΕ.

Mario είπε...

Aiantas,

Sou antistrefw akribws to erwtima.
Emeis pou leme pws eimaste meros tou megalou Ellinikou e8nous pou genni8ikame stin Kipro kai eimaste poli perifanei exoume sebastei pote to Tourkiko stoixei tis Kiprou ?

Mario

Πλαστήρας είπε...

Όχι ρε patrioti. Σίγουρα για σένα οι Τούρκοι είναι καλύτεροι από τους Ελλαδίτες γιατί είναι αδερφοί σου. Εξάλλου τι σόι τουρκόσπορος θα ήσουνα;