Από τον Πρόεδρο στις cheerleaders!

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Τώρα και πάντα: ΤΑΛΑΤ-ΤΑΛΑΤ-ΤΑΛΑΤ!


Ως πριν δύο χρόνια είχαμε έναν άξιο Πρόεδρο. Έναν άνθρωπο στο τιμόνι του κράτους, ο οποίος -ακόμη και αν διαφωνούσαν πολλοί επί μέρους μαζί του- κρατούσε ψηλά τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έναν Πρόεδρο που αντιστεκόταν και που δεν έπεφτε σε παγίδες. Έναν άνθρωπο που μισούσε τη βλακεία όσο τίποτε άλλο στον κόσμο.


Από τον Τάσσο Παπαδόπουλο, καταλήξαμε στο Δημήτρη Χριστόφια. Το χειρότερο και τον πιο επικίνδυνο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τον άνθρωπο που παραβιάζει το ψήφισμα 550 και που λαμβάνει επίσημα θέση στις μη αναγνωρισμένες παράνομες "εκλογές του ψευδοκράτους" (όπως ο φίλος της Επιτροπής Κ. Βενιζέλος γράφει σήμερα στο Φιλελεύθερο). Τον άνθρωπο που αδειάζει ελληνοκυπριακά κόμματα, μπροστά στο διεθνή παράγοντα και μπροστά στον εκπρόσωπο της κατοχής.

Τον άνθρωπο που, αντί να έχει πρόβλημα με το ότι ο "σύντροφος" Ταλάτ του ζητά επισημοποίηση των γενναίων προσφορών του, χωρίς αντάλλαγμα, με ένα κοινό ανακοινωθέν, παραπονιέται ότι δεν τον άφησαν άλλα κόμματα να προβεί στο κοινό ανακοινωθέν!

Σύντροβον Γρουστόφκια, σκάψε ολαν. Σκάψε θάψουμεν το ελπίδαν των Κυπρίων. Σκάψε θάψουμεν το απελευθέρωσην τζαι το επιστροφήν σας τζιαι το ελληνικόν ιστορίαν του Κύπρου. Σκάψε cheerleader μου. Σκάψε!

Τον άνθρωπο που επιδίδεται σε καραγκιοζιλίκια με τον κατακτητή (τσαπίσματα, φυτέματα κ.α.) λες και πέρασε πολύς καιρός που έθαβαν ζωντανούς οι Αττίλες τους συμπατριώτες μας και που φύτευαν σφαίρες στο κεφάλι των Ελληνοκυπρίων. Κάτι για το οποίο ΔΕΝ ζητούν καν συγνώμη.

Τον άνθρωπο που αντί να διεκδικεί την απελευθέρωση της πατρίδας μας, μετατρέπεται σε cheerleader του Ταλάτ (μαζί με την Άγκυρα και τους εποίκους).

Πως μπορούν οι διπλωμάτες μας ή οι ευρωβουλευτές μας ή όσοι διαμαρτύρονται για την ύπαρξη παράνομης κατοχής στην Κύπρο, όταν ο Δ. Χριστόφιας και υποβαθμίζει και διαστρεβλώνει το πρόβλημα;

Πως μπορέσαμε εμείς οι Κύπριοι να κάνουμε ένα τέτοιο έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας; Να αντικαταστήσουμε έναν Τάσσο με μία cheerleader;

Αλωεύς για το christofias-watch

Υ.Γ. Βεβαίως cheerleader, δε διαδέχτηκε τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο μόνo στην Προεδρία του κράτους, αλλά και στην ηγεσία του ΔΗΚΟ. Σας παρουσιάζουμε, την cheerleader του Ευέλικτου Χριστόφια, το Μάριο Κάρογιαν.


Τι είναι καλέ το πρόβλημά σας;
Γιατί να μην έχει και ο Χριστόφιας τη δική του cheerleader;

55 Σχόλια:

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Μπορει τα παραπανω που λαλειται δαμε ναν μαλακιες αλλα πρεπει να παραδεχτω οποιον σας καμνει τις φωτογραφιες. Εφυραμε οι cheerleaders. Ακομα χασκογελω.

John Charalambous είπε...

Πες μας κ. Κυπρολέων τι θεωρείς μαλακία από το αγαπημένο μας ιστολόγιο, το christofias-watch;

Μήπως το ότι επιμένει να μάχεται εναντίον του ΔΗΣΑΚΕΛ, των προβοκατόρων και των πρακτόρων;

Μήπως το ότι λέει πάντα την αλήθεια;

Τι;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Δηλαδή ο Κάρογιαν είναι cheerleader της cheerleader??

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Γιαννη Χαραλαμπους

η το blog ενναν σατυρικο ή πρεπει να ακολουθει, εθελοντικα φυσικα, μια καποια δεοντολογια. Χωρις προσωπικες επιθεσεις, χωρις να αποκαλουνται αλλοι απλοι ανθρωποι στο ιντερνετ που τυχανουν να διαφωνουν με ονοματα.

Το να αποκαλεις μια εφημεριδα πχ Yeni Politis μπορει που την μια ναν σατυρικο που την αλλη ομως μπορει να καποιος να πει οτι εν για να φιμωθει. Οπως εγραψα τζιαι αλλη φορα πρεπει ο καθενας να στηριζεται στην δυναμη των επιχειρηματων του τζιαι οϊ να σκοτωνει τον χαρακτηρα των ατιπαλων του.

Επισης εξαναγαψα οτι αν οι συντελεστες εν πιο μιτσιοι που 12 συγχωρκουνται αν εν πιο μιαλοι που 12 τοτε κατι εν παει καλα.

Για μενα το μονο που προσφερει τουτο το μπλογκ εν κωμωδια διοτι οντως οι φωτογραφιες εχουν χαζι. Αλλα για επιχειρηματα χωρις να περιβαλλουνται που καποια αλφα δεοντολογια εν πολλα δυσκολο να τα δεχτω.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Καλά ρε ΚΥΠΡΟΛΕΩΝΤΑ. Εσύ στον Πολίτη ποτε είδες δεοντολογία;;

Ο Κώστας Κωνσταντίνου έχει δεοντολογία;

Ή ο Μακάριος ο Δρουσιώτης που ελάλεν ΨΕΜΑΤΑ πως η εθνική φρουρά εσκότωσε Τουρκοκύπριους στο Τζιαος τζιαι εδιαψεύστηκε, τζιαι εν εφκειν ακομα να ζητήσει συγγνώμη;

patriotis είπε...

πενταγιώργος,,,τι μας λες ρε μεγαλε? εμεις δεν σκοτωσαμε τουρκοκυπριους? ποιοι σκοτωσαν τους πιο κατω

1 δολοφονιες γυναικων και παιδιων στο Σανταλαρι,Αγιος επιφανης

2 100 περιπου αντρες και εφηβους της Τοχνης που δολοφονηθηκαν στην Αγια Φυλα.

3. 19 νεκροι στην Αλαμινο θαμενοι σε ομαδικο τάφο εξω απο το χωριο

ποιοι τους σκοτωσαν? αριανοι?

500 τουρκοκυπριοι αγνοουμενοι, που ειναι?

patriotis είπε...

και κάτι για την επιτροπή της αποκατάσασης της κλανιάς στην κύπρο.

θεωρητικά λεβέντες μου γίνονται οτι θέλουμε , πρακτικά ομος μπορούν να γίνουν? θεωρητικά πηδώ και την Αντζελίνα Ζολί , πρακτικά όμως τι γίνετε?

είσαστε μια κλανία. Σας ρώτησα 100 φορες, ο ηγέτης σας ο Τασος ο οποιος μαζί με ομιους του φέρανε τους τουρκους στην Κυπρο....γιατι ζήτησε απο τον ΑΝΑΝ να του φέρει το σχεδιο ΑΝΑΝ και δεκτηκε δηοψιφισμα επι του συνκεκριμένου σχεδιου αφου δεν το ήθελε????

τα έκανε θαλασσα, εδωσε συνχορωχάρτι στην τουρκια και της εδωσε και ημερομηνια εναρξης ενταξιακων για την Ευρωπη.....εαν τα έκανε ολα αυτα καποιος άλλος θα τον λεγατε προδότη

παναυρκα ....εχει δικιο ο αλλος που είπε για εσας οτι εαν ειστε πανω απο 12 ετων τοτε καπου ΄΄εχετε προβλημα....

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ρε tourke patrioti, οι περιπτώσεις που αναφέρεις είναι ΟΛΕΣ περιπτώσεις σφαγών Τ/κ που έκανε η αγαπημένη σου patriotiki ΕΟΚΑ Β!!!! Η ΕΟΚΑ Β που οι οπαδοί της (ΔΗΣΥ) σήμερα στηρίζουν "με τα είκοσι τους νύσια" την Demetrena Cheerleader του Ταλάτ.

Τον αριθμό 500 που τον έβγαλες; Τωρά εστράφεις που τον απόπατο;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοιος αριθμός!

Πενταρόγιωρκος είπε...

"θεωρητικά λεβέντες μου γίνονται οτι θέλουμε , πρακτικά ομος μπορούν να γίνουν? θεωρητικά πηδώ και την Αντζελίνα Ζολί , πρακτικά όμως τι γίνετε?"

ΕΓΩ ρε κουμπάρε πάντως, θεωρητικά μπορει νά'θελα να αππηήσω την Αντζολίν Αντζολίν,αλλά εντάξει, πρακτικά εν κάπως αδύνατο.

Προσπαθώ όμως και βρίσκω γενέτζιες όμορφες του χωρκού μου, μερικές φορές μάλιστα εν πιο όμορφες τζιαι που την Αντζολίν Αντζολίν. Κάποτε εννεν τόσον όμορφες, αλλά εντάξει, εδοκίμασα και έτυχε μου κάτι καλό. Πάντως εν έχω πρόβλημα γιατί ούλλες τούτες οι γενέτζιες εν γενέτζιες νούσιμες, γιατί τες πελλές αποφεύγω τες.

ΕΣΟΥ πάλε, όμως τζιαι οι άλλοι ομοιδεάτες σου Κοκκινος Ιαβέρης, Άνεφ Ορίων, Arxiepiskos-Lexifuhrer-Hitermaniac και άλλοι, διότι αποφασίσετε πως έν εχετε chance με την Αντζολίν, παρετάτε τέλεια τζιαι τες γενέτζιες τζιαι θκιαλέετε τον πιο άσιημο, τον πιο βίαιο, τον πιο μεγάλο εγκληματία της επαρχίας, που εκατηγορήθηκε για βιασμούς, δολοφονίες τζιαι ξυλοδαρμούς.

ΤΖΙΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΩ, ΤΖΙΑΙ ΚΑΜΝΕΤΕ ΤΟΥ ΤΖΙΑΙ ΤΗΝ CHEERLEADER!!!

ΓΚΑΟΥ-ΑΟΥ-ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΟΥ!!!

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Πενταρογιωρκε,

Το μονο που προσπαθω να πω ενει οτι με τις προσωπικες επιθεσεις σε απλους συμπολιτες που γραφουν στο ιντερνετ για τις δικες τους αποψεις στο κυπριακο οπως

"ακελορατσιστής Anef_Oriwn, Κόκκινο Ιαβέρη, Αceras Naziphorum, Nazipenitas"

εν βοηθουν καθολου στην επιχειραμοτολογια για τα κακα τζιαι ασιημα μιας κακης λυσης.

Εν τζιαι λαλω να μιλουμε ουλλοι σαν τους πολιτικους με ξυλενη γλωσσα αλλα νομιζω χρειαζεται μια μινιμουμ δεοντολογια.

Τζιαι Γιαννη Χαραλαμπους το να νομιζουμε οτι οσοι εχουν αντιθετη αποψη που λλου μας εν πρακτορες τζιαι προβοκατορες στις συζητησεις μας για το Κυπριακο εννεν η καλλιτερη προσεγγιση.

Σιουρα εννεν αναγκη να παιρνουμε τους εαυτους μας πολλα σοβαρα.... Τζιαι να ξαναπω οτι οι φωτογραφιες σε τουτο το μπλογκ που αποψη σατυρας δεν παιζουνται...... Ενας μινιμουμ σεβασμος μεταξυ ουλλων ομως επιβαλλεται.

Φυσικα τζιαι εγιω καποτε παρασυρουμε τζιαι αποκαλω ομαδες πλυθυσμου κουρουπεττους, κομματοσιηλλα κτλ. Προσπαθω να βελτιωθω. Ελπιζω να μεν επροσβαλα καμια φορα κανενα σε προσωπικο επιπεδο.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ, εσυ που εισαι πιο νουσιμος γιε μου, πιστεφκεις οτι δαμεσα γινουντε η οι ποινικα αδικηματα, για τα οποια καποιος μπορει να διωχθει?

Πενταρόγιωρκος είπε...

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ, μην είσαι άδικος. Κανείς δεν έβρισε ποτέ κάποιον ο οποίος είναι τίμιος. Ας πούμε εσύ έχεις διαφορετική άποψη,αλλά ποτέ κανείς δεν είπε τίποτε για σένα γιατί μιλάς με σοβαρότητα κλπ.

Ενώ οι άλλοι στους οποίους αναφέρεσαι, εκτός του ότι είναι εριστικοί, είναι και ψεύτες, πολλοί ξεκινούν αυτοί το πρόβλημα κλπ.

πχ Lexipenitas = έχει λογοκρίνει μπλογκς από τον συναρθροιστή του χωρίς λόγο, αυτό δεν τον κάνει τουλάχιστον χουντικό;

π. Anef Oriwn = έχει εκφράσει ηλικιακό ρατσισμό κατά του Βάσου Λυσσαρίδη, και όπως καταγγέλουν και άλλοι αποτι βλέπω,έχει τάσεις για κακοποίηση δυσλεξικών, είναι δηλαδή και κοινωνικός ρατσιστής εκτός από ηλικιακός. Επίσης λέει ψέματα (πχ ο Μικρός Ηρωας πως ήταν δημιούργημα της Χούντας, και όταν του παρουσιάζουν την αλήθεια ΑΡΝΕΙΤΑΙ να το παραδεχτεί.

πχ Μεταξόπουλος = απειλεί συνεχώς με βία τους μη-οπαδούς του ΑΚΕΛ.

πχ Μιχάλης Μιχάλης = τρέχει ξωπίσω όλα τα μπλογκς για να υπερασπιστεί το ΑΚΕΛ,ενώ πολλές φορές έχει πιαστεί να λέει και αυτός μισές αλήθειες, πχ με τα πρακτικά του εθνικού συμβουλίου τα οποία τα παρουσίαζε ημιτελή, όπως επίσης και με πρόσφατο βίντεο του όπου προσπαθει να πεισει ποως ο Τάσσος αποδέχτηκε 50000, ενώ η αλήθεια είναι πωσ ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο έγγραφο.

Βλέπεις λοιπόν πως το "όνομα" τους βγήκε για συγκεκριμένυος λόγους και όχι τυχαία και νομίζω πως η Επιτροπή του christofias watch διαχειρίζεται πολύ καλά αυτά τα ζητήματα.

Πενταρόγιωρκος είπε...

μαλιστα, αν δεν λανθάνομαι,είναι και ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα ομοφοβίας, εκτός από ηλικιακού ρατσισμού, διότι και η ομοφοβία είναι μορφή κοινωνικού ρατσισμού.

στο παρελθόν είχαν επιπλήξει και είχαν διαγραψει ομοφοβικά σχόλια κάποιου μπλόγκερ ονόματι Ασλανίδης, φανατικός οπαδός της μοντέρνας ΕΟΚΑ Β (ΔΗΣΥ)

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Μαρκο / Πενταρογιωρκος

Μιλουμε για το μπλογκ εννεν? εν ειμαι δικηγορος. Το σιουρο ενει οτι η προστασια του λογου πρεπει να προστατευτει οσο ενοχλητικος τζιαι αν ενει. Για δημοσια προσωπα σιουρα η κριτικη τζιαι η σατυρα εν καλοδεχουμενες.

Τωρα για λεκτικες επιθεσεις σε απλους πολιτες εν ειξερω αν ο νομος επιτρεπει πολιτικες (οϊ ποινικες) αγωγες για λιβελο, εξυβριση κτλ. Οι απλοι πολιτες πρεπει να εχουν καποιο δικαιωμα να προστατευτουν που τουτα.

Υποθετω αν καποιος εξωθουσε συγκεκριμενη φυσικη βια μεσω του ιντερνετ ισως να ηταν ποινικο... αλλα θελει πολλη προσοχη για να μεν παραβιαστει η αρχη της ελευθεριας του λογου.

Ο καθε ενας μας ομως πρεπει να περιοριζει τα δικαιωματα του ως τζιαμε που αρκεφκουν τα δικαιωματα των αλλων τζιαι μαλιστα εθελοντικα.

Τουτο το μπλογκ νομιζω επερασε τζιεινη την γραμμη τζιαι καλω τους συμμετεχοντες, εθελοντικα, να τραβησουν πισω τζιαι να χειριζουνται με σεβασμο ατομα που εχουν αντιθετη αποψη μαζι τους. Νομιζω το θεμα της συζητησης, που εν το μελλον της πατριδας μας, εν αρκετα σοβαρο που εννα του επαεννε λλιο καλλιττερα ετσι προσεγγιση.

Πχ τωρα επροσεξα μια φωτογραφια που λαλει εν ο ανευ οριων. Αν οντως εν ετσι καμνει με να νοιωθω παρα πολλα ασιημα τζιαι εννεν αστειο πιον. Του Χριστοφκια τζιαι του Καρογιαν αρεσε μου πολλα.

Διαφωνιες εννα εχουμε παντα. Εστω τζιαι αν οι "αλλοι" εκαμαν "κατι" εσιη τροπους να αντιμετωπιστουν με σεβασμο τζιαι με επιχειρηματα.

Εννεν σωστο να παρακολουθουμε τις λεκτικες επιθεσεις εναντιον απλων ατομων που τουτο το μπλογκ τζιαι να μεν πουμε τιποτε.

John Charalambous είπε...

Από εσένα Κυπρολέωντα, δεν περίμενα να είσαι τόσο πουριτανός.

Ένας άνθρωπος που συνεχώς αδιαφορεί εάν σοκάρει τους άλλους και postaρει φώτο με τις περιπτύξεις του με άλλους άντρες, ακριβώς για να υπερασπιστεί όπως ισχυρίζεται το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων στον έρωτα, δεν περίμενα να μας παριστάνει τη σιγανοπαπαδιά και ιδιαίτερα εναντίον του Χριστόφιας-Watch, που όπως σωστά σου υπενθυμίζει ο φίλος μου Ο ΠΓ, αγωνίζεται και εναντίον των ομοφοβικών (όπως του Aslanovazan).

Δηλαδή θεωρείς ότι ο ακελοφασίστας Anef_Oriwn και ο Lexipenitas ο δικτάτωρ του διαδικτύου ή ο Μιχαήλ ο εσκεμμένος παλιοπροβοκάτορας, πρέπει να μένουν έτσι; Χωρίς κάποιον να τους την λέει;

Κρίμα κρίμα! Θέλεις να διατηρείς για τον εαυτό σου το δικαίωμα να προκαλείς και άρχισα να αμφιβάλλω αν τελικά είσαι πραγματικός συνειδητοποιημένος αξιοπρεπής gay. Μήπως είσαι απλά ένα άτομο με απωθημένα που απλά θέλει να προβάλλεται και να προκαλεί για να συγκεντρώνει πάνω του σημασία και προσοχή;

Άμα με τόσους ανώμαλους, ρατσιστές και φασίστες στο internet, εσύ αποφάσισες να τα βάλεις με το christofias-watch, που είναι ό,τι πιο υγιές, αυθεντικό και δημοκρατικό στη blogοσφαιρά, έχεις πρόβλημα!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι όλοι σχολιάζεται εδώ (είτε υπέρ είτε κατά) είσαστε μια "παρέα"!! Είχα ξεχάσει πόση μικρή είναι η Κύπρος!

Τηλέμαχος είπε...

Κυπρολεων, αν εσύ είσαι τσιακκος τζαι σέβεσαι τους συνομιλητές σου τότε σίγουρα τζαι οι συνομιλητές σου να είσαι σίγουρος ότι θα σε σέβονται έστω και αν διαφωνούν μαζί σου. Εγώ τουλάχιστο έτσι θα κάνω.

Ο Πενταρογιωρκος έχει δίκαιο. Πως ήθελες για παράδειγμα να αντιμετωπίσω κάποιον (όνομα και μη χωριό) σε αυτό το Blog όταν η μόνη του έννοια είναι να μας διορθώνει ορθογραφικά λάθη!!!

Σε αυτήν την ζωή ότι δίνεις παίρνεις και αυτό είναι κατ 99% αλήθεια.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Γιαννη,

Για απωθυμενα σιουρα εχω καμποσα. Ιντα που ειπε ο Χριστος? οποιος εν εσιη απωθυμενα ας καμει πρωτος πποστ?

Νομιζω εσιη διαφορα να προκαλω χρησιμοποιοντας τον εαυτο μου. Μεν με βαλλεις πανω τζιαι εχω τζιαι αλλες φωτος :)

Υποψη οτι επειδη ειμαι γκευ εν τζιαι σημαινει οτι εννα ειμαι τζιαι λλιοτερο μαλακας που τον μεσο Κυπραιο.

Ποιος εν ο Aslanovazan?

Ειχα τζιαι εγιω συζητησεις πχ με τον Ανευ. Εν ειχα προβλημα νομιζω να αντιπαραθεσω τις αποψεις μου χωρις να τον ξιτημασω η να τον αποκαλω ονοματα.

Εν τζιαι πολλα δυσκολο να αντιμετωπιστουν τα επιχειρηματα για μια λυση ππασα ππασα που ναν εναντιον μας. Εν χρειαζουνται οι προσωπικες προσβολες που μονο φτηνιζουν τα επιχειρηματα.

Εν σου ειπα να τους αφησεις ετσι. Ειπα σου να μεν τους ξιτιμαζεις. Εννεν πουριτανικο να σεβουμαστε ο ενας τον αλλο. Στην κυπρο ενναν τζιαι groundbreaking που λαλουν τζιαι οι ιθαγενεις.

Εν τω μεταξυ εν ειμαι 100% σιουρος αν εισαι σαρκαστικος ή οϊ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

μεταξενια πιλλα, (μετοξουπουλακι) σαν γνωστος τραμπουκος και φασιστας που εισαι (γνωστες οι διαδυκτιακες απειλες σου στο fb οτι θα δερεις κτλπ, κοινως οι πορτοι σου τελος παντων), πες μας λοιπον μεταξενια μου την αποψη σου και τη θεση σου για τους επαναλαμβανομενους βανδαλισμους σε μνημεια στην Λακαταμεια και οχι μονο.

Pasxalina είπε...

Η φωτογραφία του Καρογιάν εν απίστευτη!!! Ελπίζω να μεν βρείτε τη φωτογραφία μου πουθενά!! (Εννοείται ότι δεν θα μπω σε πολιτική συζήτηση)

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Ο Χριστόφιας είναι Καταστρόφιας

ΠΑΟΛΑ είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω ΣΠΕΡΘΙΑ. Έχει καταφέρει να αναγνωρίσει θεσμούς τιυ ψευδοκράτους όπως τις "εκλογές". Εδώ που καταντήσαμε πολύ θα γελάσω αν εκλεγεί ο Έρογλου.

Αν και για μένα, όλοι οι σκύλοι μια γενιά, ή κατά τον Φτωχόπουλλο all dogs one generation.

Παρεμπιπτόντως πήρατε την ΕΝΩΣΗ; Το εξώφυλλο της είναι άπαιχτο!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Από τον Παπαδόπουλο στον Χριστόφια...

Σαν να λέμε από την Μελίνα Μερκούρη στην Τζούλια Αλεξανδράτου!

arxiepiskopos είπε...

Τελικά ο ΚΗΡΥΚΑΣ βρήκε ανταγωνιστή:Toν Πενταρόγιωρκο.Ο Ρήγας δε θα ξέρει ποιο θα χρησιμοποιήσει ως βασικό στην ομάδα της πατάτας!

arxiepiskopos είπε...

"Ένα άνθρωπο που μισούσε τη βλακεία όσο τίποτε άλλο στον κόσμο"(Έτσι γράφει η ανάρτηση για τον Τάσσο).Τελικά,ρε Επίτροποι,σας παρεξήγησα.Είστε καλοί Χριστιανοί!Εφαρμόζετε στην πράξη το "Αγαπάτε τους μισούντας υμάς" του Ιησού!

arxiepiskopos είπε...

Ζητώ έναν της Α' ομάδας του Ρήγα να μου απαντήσει το ερώτημα για το Βενιζέλο,αφού ο ΕΜΕΡΣΟΝ ποεί τη νήσσα!

chrdem είπε...

Παολα,
Στο ξαναείπα ότι Τζούλια θα σε κάνουν μια μέρα εκεί μέσα!!!
Φύγε όσο είναι νωρίς.Κάμνε κόρη μου τες δουλιές του σπιτιού και άφησε τα πολιτικά για τους πελάτες του καφενε.
Θα λύσουν το Κυπριακό με τους πόρτους!!
Πάντος βραβείο μεγαλυτερης κλανιάς μεχρι στιγμης το έχει εκείνος που εγραψε το άθρο και ανέφερε τον Τάσο ως τον μεγάλο ηγέτη που ειχε ψηλά την σημαία...
Ποια σημαία βρε μαλάκα!Αυτή που έγραψε στα αρχ.. της όλη η Ευρώπη.Αυτή που ο μακαρίτης κατάφερε να την υποβαθμίση ακόμα πιο χαμηλά και από αυτή του ψευδοκράτους!
Συρτε μας και άλλους πόρτους.Η κυβέρνηση ακόμη να τους φορολογηση!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπε μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

arxiepiskopos είπε...

Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε,ΕΜΕΡΣΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας " Βολκάν", σχετικά με το περιεχόμενο των τρεχουσών διαπραγματεύσεων στο κυπριακό , αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται σε επτά κεφάλαια με τα συμφωνηθέντα σημεία τα οποία σύμφωνα με την " Βολκάν " είναι τα εξής:

Κεφάλαιο κυριαρχίας:
Δεν έχει εξασφαλιστεί τελική συμφωνία. Η τουρκοκυπριακή πλευρά συμφωνεί για τον ομοσπονδιακό χαρακτήρα της προτεινόμενης λύσης και προσεγγίζει την ιδέα του ομόσπονδου κρατιδίου. Σύμφωνα με την ¨Βολκάν¨ ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας αναμένει ¨κατευθυντήριες γραμμές¨ από έλληνες νομικούς και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Κεφάλαιο εξωτερικών σχέσεων:
Δεν έχει εξασφαλιστεί τελική συμφωνία. Η τουρκοκυπριακή πλευρά αναγνωρίζει αυξημένες αρμοδιότητες στα ομόσπονδα κρατίδια στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. Η ελληνοκυπριακή πλευρά προτείνει γερμανικό μοντέλο και επιμένει στην κεντρική θέση της κεντρικής κυβέρνησης.

Ομοσπονδιακές εξουσίες:
Επιτεύχθηκε συμφωνία στα εξής σημεία: Τελωνεία, φόροι, Κεντρική Τράπεζα, μετεωρολογία, ενιαίος εναέριος χώρος (FIR), θαλάσσιο δίκαιο και εμπόριο, τηλεπικοινωνίες, υπηκοότητα, διαβατήρια, μετανάστευση, απελάσεις, ζητήματα που αφορούν την αστυνομία, αμνηστία, αρχαιολογία, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, διπλωματία, διάφορα κοινωνικά, ποινικά και οικονομικά ζητήματα και θέματα που αφορούν τις υποδομές. Ο κ. Ταλάτ επιμένει στην ίση εκπροσώπηση των τουρκοκυπρίων στο σώμα της αστυνομίας.

...συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Αντιπροσώπευση:
Η τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει για κατώτερο όριο τουρκοκυπριακών ψήφων για την ψήφιση κάθε νόμου.

Κυβέρνηση:
Οι δυο πλευρές συμφωνούν στο γεγονός ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος δεν θα πρέπει να έχει δικαίωμα αρνησικυρίας. Παραμένουν σημεία ασυμφωνίας σε διάφορα πεδία.

Ομοσπονδιακός μηχανισμός επίλυσης ασυμφωνιών:
Δεν έχει συζητηθεί ακόμη διεξοδικά. Ο κ. Χριστόφιας επιθυμεί να λάβει υπόψη τις απόψεις των κομμάτων.

Ιεραρχία Νόμων:
Συμφωνήθηκε η ανωτερότητα του ευρωπαϊκού δικαίου και του ομοσπονδιακού συντάγματος.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Τηλέμαχος είπε...

Τι σχέση έχει τώρα ο Βενιζέλος με τον Χριστόφια; Ο Βενιζέλος οδήγησε την Ελλάδα στην μικρασιατική καταστροφή και ο ίδιος υποχρεώθηκε να συνθηκολογήσει αργότερα. Η διακυβέρνηση Βενιζέλου αξιολογείται θετικά συνολικά χωρίς να λείπει η κριτική. Άστε τον Βενιζέλο.

Η Κυβέρνηση μοιάζει χαμένη, απροστάτευτη και κάνει την μιαν μα…κια πάνω στην άλλη. Τι ήταν αυτά τα ρεζιλίκια στον Λιμνιτη; Που ξανακούστηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να κάνει άκομψη παρέμβαση υπέρ συγκεκριμένου υποψήφιου σε παράνομες εκλογές!!! Ο Ερογλου ακόμα γελά για την βοήθεια που του δώσατε. Είσαστε άσχετοι! Μάλλον μαθητευόμενοι μάγοι παρά πολιτικοί.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ψευδοεπιτροπε ΚΗΡΥΞ, που να ξερω εγω γιε μου? ισως να εμπνευστηκαν απο τα παιδια στελεχους της ΕΔΕΚ που εβανδαλησαν το δικο τους οικημα!

ΠΑΟΛΑ είπε...

@chrdem

Ωραίο το ιστολόγιο σου. Γεμάτο αναρτήσεις. Τόσο κούφιο όσο και το κεφάλι σου!

ΠΑΟΛΑ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΜΩΡΗ ΑΘΛΙΑ μεταξενια , ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ Η ΠΑΡΑΚΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΣΤΟΝ ΨΕΥΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΓΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΤΣΗ? ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΚΑΖΟΥΙ ΠΟΥ ΤΗ ΛΑΜΠΡΑΤΖΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ?
ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΗ ΕΙΣΑΙ ΜΩΡΗ ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ?
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "που να ξερω εγω?"
ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟ ΠΙΟΝΙ ΜΩΡΗ ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ? Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΛΗ ¨¨ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ"
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ μεταξενιας "ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ ΕΓΩ?"
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΜΗ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΑ ΠΙΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ μεταξενια.
ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ-
ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ?

arxiepiskopos είπε...

"Ο Βενιζέλος οδήγησε την Ελλάδα στη μικρασιατική καταστροφή και ο ίδιος υποχρεώθηκε να συνθηκολογήσει αργότερα",αποφάνθηκε ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ. Βέβαια δεν είναι ιστορική άγνοια που τον διακρίνει,αλλά συνειδητή διαστρέβλωση,γιατί κατάλαβε πού το πάω.Ο Βενιζέλος,φίλε,ηττημένος το Νιόβρη του 1920 από το λαικισμό των αντιπάλων του αποχωρεί και τα ηνία αναλαμβάνει ο Γούναρης κι η παρέα του.Που αρνούμενοι να ακούσουν τις παραινέσεις του Βενιζέλου για έντιμο συμβιβασμό με τον Κεμάλ τη στιγμή της νίκης,ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή των Ελλήνων της Σμύρνης,επιδιώκουν το ουτοπικό(πόσο σας μοιάζουν!),δηλ.την κατάληψη της Άγκυρας και τη διάλυση της Τουρκίας.Και όταν τα έκαναν σκατά και ηττηθήκαμε,ο Βενιζέλος κλήθηκε να διαπραγματευθεί την ειρήνη με την Τουρκία.Και υπό το βάρος των νέων πραγματικοτήτων που δημιούργησε η ήττα,ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να υπογράψει τη συνθήκη της Λοζάνης.Ποιος ήταν,λοιπόν,ο προδότης;Αυτός που υπέγραψε το εφικτό ή αυτοί που με τους ψευδοπαλλικαρισμούς και τα οράματα μάς οδήγησαν σ'αυτό το χάλι;Πριν,ποιπόν,να κατηγορείτε το Χριστόφια για την επιδίωξη του εφικτού,σκεφτείτε τι μας οδήγησε στην επιδίωξή του.Και διδαχθείτε από τη Μικρασία πώς καταστρέφουν πατρίδες οι πατριδοκάπηλοι.Δεν έχω ελπίδες ότι θα αλλάξετε μυαλά,αλλά τουλάχιστον να μην επικαλείστε μετά την άγνοιά σας.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

arxiepiskopos είπε...

"Ακόμη και οι ηλίθιοι έχουν γνώμη",λέει παραπάνω ο ΚΗΡΥΚΑΣ.Συμφωνώ απόλυτα με τη γνώμη ΤΟΥ!

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ψευδοεπιτροπε ΚΗΡΥΞ, συγγνωμη, παρεξηγησα την ερωτηση σου.
κατα την αποψη μου, αυοτοι που το εκαναν αυτο, ειναι πιο βανδαλοι απο εκεινους που συλησαν τον ταφο του τασσου. οσο και αν διαφωνω με τον αγωνα της ΕΟΚΑ, οσο και αν ο αγωνας για απελευθερωση στο μυαλο των αμουστακων παλληκαριων ηταν συνδυασμενο με την ενωση, οι ηρωες της πατριδας ειναι ΗΡΩΕΣ. δεν πρεπει κανενας να τους μειωνει. ειναι ΗΡΩΕΣ της ΚΥΠΡΟΥ μας. σε καλυψα τωρα? (μην ξανα κοροιδεψεις το επιθετο μου)

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

μεταξενια, οφειλω να ομολογησω οτι με εκπληττεις. σε συγχαιρω. οσο για την διαφωνια σου με τον αγωνα και το ιδανικο της ενωσης, ειναι δικαιωμα σου να διαφωνεις. και κανενας δεν δικαιουται να σε κατηγορησει για αυτο.

Τηλέμαχος είπε...

Θα διαφωνήσω μαζί σου αρχιεπίσκοπε. Όταν ανέλαβε ο Γούναρης, οι εχθροπραξίες είχαν ήδη σταματήσει. Ο Γούναρης κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε δεσμευτεί για την διακοπή των εχθροπραξιών. Η αρχή της καταστροφής άρχισε με τις συμμαχίες των Τούρκων με Γαλλία, Ρωσία και Ιταλία.

Μας πρόδωσαν οι φίλοι μας γι ακόμα μιαν φορά. Και από αυτό θα πρέπει να διδαχτούμε.

Καλή Ανάσταση!

arxiepiskopos είπε...

Και ποιοι οδήγησαν το στρατό στο Σαγγάριο,ΤΗΛΕΜΑΧΕ;Ο Βενιζέλος,οι Ρώσοι,οι Ιταλοί και οι Γάλλοι;Σοβαρέψου!

Τηλέμαχος είπε...

Η Μικρασιατική καταστροφή δεν έγινε εξαιτίας της μάχης στο Σαγγάριο. Οι Τούρκοι είχαν ήδη κάνει τις συμμαχίες τους και ήταν έτοιμοι για την μεγάλη αντεπίθεση.

Δεν κατηγορώ τον Βενιζέλο. Αυτό που λέω είναι ότι το παράδειγμα σύγκρισης Βενιζέλου Χριστόφια είναι ατυχέστατο. Καμιά απολύτως ομοιότητα. Η συνθηκολόγηση πρέπει να είναι έντιμη. Εσύ μιλάς για εξίσωση της μειοψηφίας με την πλειοψηφία, για διαμοιρασμό της εξουσίας, για περιορισμούς της ελευθερίας και για εξάρτηση της βιωσιμότητας μας από την … καλή θέληση της Τουρκίας. Αυτός είναι ένας έντιμος συμβιβασμός, μια έντιμη συνθηκολόγηση; Μάλλον για αυτοκαταστροφή μου ακούγεται εμένα!

arxiepiskopos είπε...

Αυτές είναι "πρόνοιες" λύσης που πλάθεις με τη φαντασία σου και όχι υπαρκτής λύσης.Όσο για τη Μικρασία παραδίδομαι.Μας την έφεραν οι ξένοι χωρίς καμιά ευθύνη των ονειροπαρμένων κωνσταντινικών!Τι να πω;

arxiepiskopos είπε...

Χαίρομαι που θεωρείς τη Λοζάνη ως έντιμο συμβιβασμό.Τώρα διάβασε τη Συνθήκη!Ήταν ατιμωτική πλην αναπόφευκτη,λόγω της ήττας.Και στην Κύπρο ηττηθήκαμε και η λύση θα είναι οδυνηρή,πλην αναπόφευκτη.Δεν ανατρέπονται τα αμείλικτα δεδομένα με ρομαντικούς ευσεβοποθιμούς.Δυστυχώς!

Τηλέμαχος είπε...

Για την καταστροφή στην Μικρασία δεν φταίνε οι ξένοι. Φταίνε οι ελληνικοί κακοί χειρισμοί και οι λανθασμένες εκτιμήσεις.

Και συμφωνώ ότι η λύση πρέπει να είναι οδυνηρή και αναπόφευκτη. Αλλά ΕΝΤΙΜΗ.

arxiepiskopos είπε...

Ας πούμε,όσο έντιμη ήταν και η Λοζάνη;

Πλαστήρας είπε...

Σύμφωνα με τη Λωζάννη η Τουρκία παραιτείται από κάθε απαίτηση της για την Κύπρο!

Αυτό μας λέει τίποτα;

arxiepiskopos είπε...

Ναι,ΠΛΑΣΤΗΡΑ,μας λέει ότι από εκεί που παραιτήθηκε από καθε δικαίωμα στην Κύπρο,εμείς με την υπογραφή μας την κάναμε εγγυήτρια (Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου) και με τις μαλακίες μας(πραξικόπημα) την φέραμε και στην Κύπρο."Συμπτωματικά" και τα δύο (55-59 και πραξικόπημα)έγιναν από ανθρώπους που θυσίαζαν τη λογική στο βωμό του συναισθήματος.Κάτι σαν εσάς να πούμε!

Πλαστήρας είπε...

Και από τις μαλακίες του Ευέλικτου αρχιεπίσκοπε θα διαλύσουμ ετην Κυπριακή Δημοκρατία και θα μετατρέψουμε ολόκληρη την Κύπρο σε αγγλοτουρκικό προτεκτοράτο.

Μπράβο μωρε λογική!

Πλαστήρας είπε...

Δηλαδή ο αγώνας της ΕΟΚΑ και το πραξικόπημα είναι το ίδιο για σένα αρχιεπίσκοπε;

Μήπως η Ζυρίχη ήταν αποτέλεσμα συναισθήματος ή "ρεαλισμού";

Μήπως ήταν μια "ευκαιρία" σαν αυτές που μας πιπιλίζετε κάθε τόσο, που δεν αφέθηκε να χαθεί;

Ιδού τα χάλια μας τώρα!

arxiepiskopos είπε...

Η Ζυρίχη,φίλε ΠΛΑΣΤΗΡΑ,ήταν η τραγική κατάληξη ενός αγώνα που ξεκίνησε με οδηγό το συναίσθημα κι όχι τη λογική.Πάντα τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα.Και μη ψαρεύεις σε θολά νερά.Δεν ταυτίζω τον αγώνα του 1955-1959 με το πραξικόπημα.Μοιάζουν,όμως στο ότι και από στα δυο το συναίσθημα νίκησε τη λογική.Το πρώτο μας οδήγησε μοιραία στη Ζυρίχη.Το δεύτερο,φυσιολογικά,σε κάτι χειρότερο(ΔΔΟ).Δυστυχώς η περιφρόνηση της λογικής πάντα τιμωρείται!

Πλαστήρας είπε...

Το πραξικόπημα αρχιεπίσκοπε οδήγησε στην εισβολή και όχι στη ΔΔΟ. Στη ΔΔΟ οδήγησαν οι δικές μας υποχωρήσεις. Και παρεμπιπτόντως το επίμαχο "Δ", δηλ. Διζωνική δεν εμφανίζεται πουθενά στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου 77 και 79.

Ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν ένας παλλαικός ξεσηκωμός. Το πραξικόπημα ήταν μία σχεδιασμένη πλεκτάνη σε μυστικά κέντρα αποφάσεων που χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων και το συναίσθημα κάποιων ηλίθιων εδώ!

arxiepiskopos είπε...

Όπως και σήμερα που ο αγώνας κατά της ΔΔΟ του Κυπριανού,του Βασιλείου,του Κληρίδη,του Τασσου και του Χριστόφια επενδύει στο συναίσθημα κάποιων άλλων ηλίθιων!Μη νομίζεις πως αλλάζουν τα γεγονότα,απλώς αλλάζουν όνομα οι ηλίθιοι!

Μιχάλης Λοίζου είπε...

Μην ξεχνάς ότι ο άξιος σου πρόεδρος είναι αυτός που βοήθησε τον Χριστόφκια στην "προεδρία"