ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΖΩΝΕΣ)!!!

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Mr president of Southern Cyprus,
σας έκχω γκραμμένους εκεί που ντεν πιάνει μελάνη!

Οι παγκόσμιοι αστυφύλακες της υφηλίου σε νέα έκθεσή τους αναφέρονται σε δύο διοικήσεις στην Κύπρο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, «από το 1974 το νότιο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ το βόρειο τμήμα διοικείται από Τ/κ, που ανακηρύξαν την ‘ΤΔΒΚ’ το 1983». Διευκρινίζεται, μεν, ότι η ''ΤΔΒΚ'' δεν αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ, ωστόσο αυτό δεν τους παρεμποδίζει από την αναγνώριση μιας διοίκησης των Τ/κ! Φυσικά, δεν γίνεται καμία αναφορά στις συλλογικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία (προσφυγιά, εποικισμός, καταπάτηση περιουσιών κλπ)! Ούτε τσιμουδιά! Παράλληλα οι ψευδοεκλογές των κατεχομένων χαρακτηρίζονται ''ελεύθερες και έντιμες''!

Αντίθετα, η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζεται σαν η κακή της παρέας, αφού κατηγορείται για άσκηση βίας από την κυπριακή Αστυνομία, μειωτική μεταχείριση προσώπων υπό κράτηση και διεκδικητών ασύλου, περιστατικά κακοποίησης γυναικών και παιδιών και διακρίσεις σε βάρος μειονοτικών και εθνικών ομάδων και παράνομη διακίνηση γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση, καθώς και εργαζομένων.

Οι δικές μας ευθύνες στην πολιτική των ίσων αποστάσεων ή ακόμη και των φιλοφρονήσεων προς την κατοχική δύναμη είναι τεράστιες. Παραδοσιακά η Κύπρος και ιδιαίτερα επί ευελικτότατου Χριστόφια παίζει τον ρόλο του ''καλού παιδιού'' που προτιμά να συλλέγει τα χαστούκια παρά να διανοηθεί να πει κάποιος κάποτε ότι είναι ανυπάκουη. Οι διπλωματικές διαμαρτυρίες μας μένουν κενές περιεχομένου εφόσον δεν συνοδεύονται από διεκδικητική-απελευθερωτική διπλωματία και σταθερότητα σε θέσεις αρχών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιπλέον η υιοθέτηση της ξενόφερτης ''ψυχολογικής πτυχής'' του κυπριακού και του βρετανικού συνθήματος για ''λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους'' ως προμετωπίδα των αλλεπάλληλων συναντήσεων του προέδρου της Δημοκρατίας και του κατοχικού ηγέτη, ενισχύουν την πολιτική επιδίωξη της Τουρκίας να παρουσιάζει το Κυπριακό σαν ένα ζήτημα μεταξύ δύο ίσων διοικήσεων ή κοινοτήτων στο νησί, αφήνοντας την ίδια έξω από την ευθύνη επίλυσης του προβλήματος.


Υποψήφια σημαία για τις
Ηνωμένες Πολιτείες
της Κύπρου.
Σχεδιαστής: Annan-Talat-Erdogan-Downer-USA
creations ltd
Εκτύπωση: τυπογραφεία Christofurer

Επί Τάσσου Παπαδόπουλου οι ''οπαδοί της λύσης'' ωρύονταν για την αναβάθμιση του ψευδοκράτους ως αποτέλεσμα τάχα της ''απορριπτικής'' γραμμής του προέδρου.

Στην ιστορία όμως θα μείνει ο Χριστόφιας ως ο πρόεδρος που:

Α. εγκλώβισε τον κυπριακό Ελληνισμό στην υποβάθμιση της ψήφου του, στην αποδοχή άνευ ανταλλαγμάτων 50.000 εποίκων,

Β. απέτυχε να σταματήσει τη συνέχιση των δρομολογίων Συρίας-κατεχομένων,

Γ. αμέλησε να παρεμποδίσει την κατάληψη σημαντικών θέσεων στην πολιτική σκακιέρα από την Τουρκία (μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης),

Δ. ενίσχυσε με την νερόβραστη ευέλικτη πολιτική του την αναβάθμιση και ωραιοποίηση του ''συντρόφου'' Ταλάτ, την αποενοχοποίηση της Τουρκίας και την αφαίρεση του κυπριακού αγκαθιού από τον ευρωπαϊκό δρόμο της,

Ε. εμπιστεύτηκε τις ελπίδες μας για λύση στην ''καλή θέληση'' του ''συντρόφου'' Ταλάτ και στις ''καλές σχέσεις'' του με τον ''φίλο'' Μπράουν

ΣΤ. προώθησε με προπαγανδιστικό υλικό την αποδοχή της κατοχής από τον κυπριακό Ελληνισμό μέσω της εκ των άνω επιβολής της Δ.Δ. Ομοσπονδίας, αφού περιόρισε τις επιλογές μας στη Διχοτόμηση σε δύο Κράτη και τη Διχοτόμηση σε δύο Ζώνες υποτελείς στην Τουρκία.

ΑΡΚΑΣ για το christofias - watch

52 Σχόλια:

patriotis είπε...

ρε παναυρκα της επιτροπής , κλανιάριδες, δικαιωνομε και παλι οταν φωναζω οτι πρεπει να βρεθει λυση συντομα

σιγα σιγα, και οσο περνανε τα χρονια χωρις λυσης του κυπριακου προβληματος, θα γινετε αναβαθμισης του καθεστωτος στα κατεχομενα μας και μια μερα θα τυχουν πληρης αναγνωρισης

και ολα αυτα για τα καμωματα και τις εθνοκλακιες του Κουλια, του τασσου , του πορδικη, του ομηρου, του Αγγελιδη και αλλων ψευτοφουστανελαδων

ξυπνατε κοροιδα, μην πεζετε το παιχνιδι της τουρκιας....

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Συγνώμη κ. patriotis, υπάρχει τίποτε μπροστά μας καμία βιώσιμη και υποφερτή λύση και εμείς την απορρίπτουμε;

Αυτό που είναι μπροστά μας, είναι μία λύση που κάνει την Κύπρο τουρκικό προτεκτοράτο και υποθηκεύει το μέλλον μας στην Τουρκία. Μία λύση που νομιμοποιεί την κατοχή.

Και είναι όσοι ζητούν την αποενοχοποίηση της Τουρκίας που παίζουν το παιγνίδι της.

Mario είπε...

Οι 50Κ εποικοι το είπα ακομα 2-3 φορές στο μπλογκ αυτο θα πρέπει να μείνουν χωρις καν διαπραγμάτευση. Ο λογος είναι οταν υπλογίσεις τους έποικους εκ Τουρκίας που παντρευτηκαν με με ΤΚ τα τελευταια 36 χρονια και να προσθέσεις και τα παιδιά τους τοτε νομίζω βγάζουμε τις 50Κ. Αυτους δεν τους κάνουμε χάρη να μείνουνε, αλλα μένουνε λογω γαμου με πολιτη της Κυπριακής Δημοκρατιας συν τα παιδια τους.

Τώρα απο εκει και πέρα εγω βλέπω ακόμα μια κατηγορία που θα πρέπει να μείνει. Είναι τα παιδιά εποίκων που γεννηθηκαν εδω και πολλοι ειναι σήμερα μεχρι και 30-35 χρονών Αυτα τα παιδια δεν φτένε σε τίποτα για να διωχθούν απο την Κύπρο αφου μονο αυτην γνώρισαν πατριδα. Και στην Αμερική που ξέρω οταν γεννηθεί ενα παιδι απο παρανουμους μετανάστες γονείς αυτο δικαιουτε να μείνει οταν θέλει. Το UK το έχει καπως πιο αυστηρά και ενα παιδι παρανομων που γεννιετε αν ζήσει 10 χρόνια τοτε αυτοματα δικαιούτε υπηκοοτητα.

Αυτα δεν είναι διεθνης νόμοι αλλα common practices που κανένας δεν μας υποστηρίξει ποτε αν δεν τις ακολουθήσουμε. Πέρα απο αυτες τις κατηγορίες υπάρχει μεγαλος αριθμος που πρέπει να φύγει αλλα χρειάζετε μεγάλη μελέτη και σωστη απογραφή.

Απο την άλλη κάναμε και εμεις μια κίνηση που δεν είμαστε αμοιροι ευθινών. Φεραμε ενα σεβαστο αριθμό ΡωσσοΠοντίων σαν μετανάστες που δεν βλέπω πια είναι η διαφορά τους απο τους έποικους.

Ακομα κάτι. Με τους έποικους εμείς δεν έχουμε κατι. Οι άνθρωποι αυτοι ήταν πάμπτωχοι Ανατολίτες αγράμματοι που τους είπε η Τουρκία αν φυγετε απο το την σπιλλια του χωριού σας και πάτε Β. Κύπρο θα σας δώσουμε σπιτι και χωραφια, κ.τ.λ. Περιμένετε εσεις πως το 1980 ενα πεινασμένος ανατολίτης θα έλεγε οχι δεν πάω να συμβάλω στον επικοισμο της Κύπρου ?
Εδώ φτέει η Τουρκική κυβέρνηση που εκμεταλλεύτηκε φτωχους ανθρωπους για να αλλάξει την δημογραφία της Β. Κύπρου.

Μάριο

patriotis είπε...

εδεκ , τωρα τι ειμαστε δεν ειμαστε προτεκτορατο της τουρκιας? πως ειναι η καταστασης σημερα

1. Η τουρκια ειναι εγγυητρια δυναμη
2. κατεχει το 37% των εδαφων μας και εκμεταλευοντε τις ελληνοκυπριακες περιουσιες

3. οι τουρκοκυπριοι εχουνε δικαιωμα να πιασουνε τις περιουσιες τους στις ελυεθερες περιοχες και εχουν ευρωπαικο διαβατηριο και δικαιουντε μεταξυ πολλων αλλων δωρεαν ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη
4. εχουνε 50,000 στρατο εδω


τι ειναι ολα αυτα?δεν ειμαστε προτεκτορατο της τουρκιας? ειμαστε η πορνη της τουρκιας πανω στην οποια ασελγουνε εδω και 35 χρονια

δεν βλεπετε τι γινετε γυρω σας? εποικηνωνητε με το περιβαλλον?

Unknown είπε...

Σχετικα με τους προσφυγες η θεση ειναι μια ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ή ΚΑΝΕΝΑΣ. Ποιος αποφάσισε πως η περιουσία και τα πατρογονικα εδαφη κάποιου προσφυγα μπορουν να ειναι διαπραγματευσημα για να εποφεληθει καποια αλλη μεριδα προσφυγων? Να γίνουν δηλαγη ανταλαγη για να παει σπιτι του ο Κωστης, ο Γιαννης, ο Μαριος αλλλα να μην παει ο Αχιλλεας, ο Οδυσσεας και ο Ηρακλης. ΟΙ ΟΛΟΙ ή κανενας γιατι πλεον δημιουργηται αιτια εμφυλιου και υπαιτιοι ειναι οι προδωτες τουρκοσποροι μειωδοτες του ΑΚΕΛ , οι πρακτορες των Τουρκων που εξυπηρετουν τα συμφεροντα Τουρκιας , Αγγλιας και ιμπεριαλισμου.

Unknown είπε...

προς Μαριο δε ινγκλισχχχ μαν

Σε άπειρες περιπτώσεις κατά το παρελθόν μειοψηφούντες στην επιστημονική κοινότητα απεδείχθη ότι είχαν δίκαιο ενώ η συντριπτική πλειοψηφία και οι μεγαλοσχήμονες είχαν άδικο.
Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο πολλοί εκπαιδευθέντες στην Εσπερία να διακατέχονται από ξενομανία και περιφρόνηση κάθε τι ελληνικού. Για εσάς τούς ξενομανείς, δήθεν προοδευτικούς και δήθεν προχωρημένους που περιφρονείτε την Ελλάδα και τούς Έλληνες, έχει γράψει ήδη από το 1903 ο φιλόσοφος Περικλής Γιαννόπουλος τα εξής.
«Αυτός ο ανώτερος, ο πλούσιος, ο ανεπτυγμένος, ο ταξιδευμένος, ο παντογνώστης, ο παντοκρίτης, ο ιατρός, ο δικηγόρος, ο πολιτικός, ο παππάς, ο δάσκαλός, ο καθηγητής, ο τραπεζίτης, ο έμπορος, ο άνθρωπος του πνεύματος, που επήγε εις την Ευρώπην και εγύρισε ξενομανής, και αμαθής. Επήγε και εγύρισε κούτσουρον. Δι’ αυτό είναι ξενομανής. Επήγε και εγυρισε χωριάτης δι’ αυτό είναι ξενομανής.
Ό,τι είδε, ό,τι έμαθε δεν του εχρησίμευσεν εις τίποτε.
Δεν εδιόρθωσε το κεφάλι, το εχάλασε.
Δεν εφωτίσθη, αλλά ετυφλώθη διά πάντα.
Δι’ αυτό είναι ξενομανής».
Περικλής Γιαννόπουλος, «Άπαντα», σελ. 80,
β΄ έκδοσις Μάϊος 1988, εκδοτικός οίκος Ελεύθερη Σκέψις

Mario είπε...

Αίαντας,

Αυτο που έστειλες δείχνει ακριβώς αυτο που χάλασε τον Ελληνισμό. Οτιδήποτε δεν είναι Ελληνικό είτε ειναι ιδέα, αντικείμενο, γνώσει, είναι κατακριτέο. Με αυτα τα μυαλά έμεινε μισή η Κύπρος. Σίγουρα με αυτο το απόσπασμα δείχνεις οτι σκέφτεσε με τα μυαλα του 1903. Σίγουρα αυτο δεν με εκπλήττει. Το αφήνω στον καθένα να το κρίνει.

Μάριο

Unknown είπε...

ΠΡΟΔΩΤΕς πρακτορες των Τουρκων ΔΥΣΑΚΕΛΙΚΟΙ αυτους θελετε να εγγυηθουν την λυση στην Κύπρο ή μήπως και εσεις θέλετε τελικα την διαλυση της Κυπριακης δημοκρατιας και την Τουρκοποιηση της για να γεμησετε τις τζεπες σας. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ,? ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ που η τελικη καταληξη θα ειναι στην καλήτερη των περιπτωσεων συμφωνημενη διχοτομηση και στην χειροτερη (πιθανοτερο σεναριο) αφανισμος του Ελληνικου στοιχειου μετα απο 3500 χρόνια και Τουρκοποιηαση της Κύπρου? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ και αφου ειστε τοσο ευελικτοι ελατε να διαπραγματευθείτε με εμας τους πραγματικους πατριωτες Ελληνοκυρπιους και να προχωρησετε σε υποχωρησεις ? Ετσι θα βρουμε τελικα λύση αφου θα ειναι δικαια και βθιωσιμη. ΦΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΦΟΥ ουτως η άλλως θα αναγκασετε ολους εμας να φυγουμε. Φυγετε τουλαχιστον εσεις μια ωρα αρχιτερη να σωθουν ολοι οι αλλοι
Μετρούν καράβια τουρκικά τα παρατηρητήρια στα νησιά καθώς τους τέσσερις τελευταίους μήνες ούτε λίγα, ούτε πολλά έντεκα πολεμικά πλοία των συμμάχων γειτόνων “έκοψαν” βόλτες μέχρι το Σούνιο!
Έχουν (στην κυριολεξία) φτιάξει ... δρομολόγιο τα τουρκικά πολεμικά, όλων των τύπων, στο Αιγαίο. Η ... γραμμή των πολεμικών είναι από τη βάση Ακσάζ πάνω από τη Ρόδο, στη συνέχεια προς το στενό Σουνίου-Τζιας και ύστερα βόρεια προς τα Δαρδανέλια.
Δεν έχουν λείψει και προκλήσεις όπως η “απειλή” σύγκρουσης τεσσάρων πυραυλακάτων με πλοίο της γραμμής ανοιχτά του λιμανιού της Ρόδου, ενώ σε μια περίπτωση ανοιχτά της Κύμης έγινε σαφές πως το σκάφος “Τσανταρλί” δεν “έκοβε βόλτες” αλλά έκανε υποκλοπές.
Μέχρι στιγμής μέσα στο 2010 το... δρομολόγιο μέχρι το Σούνιο έκαναν τέσσερις Κορβέτες και δύο Φρεγάτες των Τούρκων και το υπουργείο παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του για να δει αν πρόκειται για σχέδιο δημιουργίας νέων... τετελεσμένων ή απλά για τις “συνήθεις” προκλητικές ενέργειες.

Στην ευρύτερη προσπάθεια τους να δημιουργήσουν γκρίζες ζώνες, να αμφισβητήσουν τον εθνικό εναέριο χώρο, να αναλάβουν εκείνοι την έρευνα και διάσωση στο ανατολικό Αιγαίο ή ό,τι άλλο έχουν κατά νου οι Τούρκοι έκαναν συνολικά 25 κλήσεις προς Πολωνικό αεροσκάφος να αποχωρήσει από την περιοχή του Φαρμακονησίου.

patriotis είπε...

αιαντας, τι ρωτας εαν θελουμε να εχουμε τους τουρκους ως εγγυητες??

αφου ειναι ιδη εγγυητρια δυναμη η τουρκια.......αυτα λεμε τοσο καιρο και θελουμε να φυγουν αυτες οι εγγυησεις.

τι μας λες ρε πατριωτη τωρα? οι ελληνες ειναι πιο αξιπιστοι? και αυτοι να φυγουν απο εγγυητες. Αυτοι κανανε το πραξικοπημα , αυτοι φερανε τους τουρκους, αυτοι ειναι χρεωκοπημενοι, απαντεωνες, ρημαξαν και εκλεψαν την ελλαδα, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ενωση η βοηθεια απο αυτους, ειναι κλεφτες και απατεωνες.

Θελουμε λυση στην κυπρο και να μας αφησουν ησυχους και η τουρκια και η ελληνες . Σταματατε τις κλανιες

Unknown είπε...

Μαριο ανιστοριτε και πρακτωρα των Νενεκων που κρυβεσαι πισω απο την μασκα του μετριοπαθη την στιγμη που εισαι το χειροτερο ειδος απο όλους καθως η υποκρισια ειναι το ονομα σου.

Με την απαντηση σου θα σε κρινει ολος ο Ελληνισμος καθως με αυτα που λες μειωνεις ολους τους αρχαιους φιλοσοφους( , Σωκρατης , Αριστοτελης , Πλατωνα ....), αν τους γνωριζεις φυσικα. Πανω σε αυτους εχει σημερα χτιστει η δημοκρατια εστω και λανθασμενα απο εμας εφαρμοσμενη. Εκτος και αν εισαι οπαδος της τυρανιας για αυτο αποριπτεις οτι ημερολογιακα ειναι παλιο και αρχαιο. Οι ιδεες και οι αξιες δεν εχουν ουτε ηλικια και δεν διαβρωνονται απο τον χρονο αλλα απο τους ανθρωπους τους ιδιους. Εσυ εισαι ενας α;πο αυτους καθως ισχυριζεσαι πως ολες οι παρακαταθηκες ολων των φιλοσοφων σε ολο των κοσμο απο ολα τα εθνη πρεπει να ξεπεραστουν και να ξεχαστουν μαζι με τους αγωνες που δοθηκαν μεχρι σημερα για να απολαμβανεις εσυ το εγγλεζακι δημοκρατια το 2010.
Μαριε μια προσωπικη ερωτηση. Σιγουρα δεν εισαι ΝΕΟΝΑΖΙ φασιστας φανατικος ρατσιστης?????????????

Σιγουρα παντως εισαι οπαδος της παγκοσμιοποιησης που στοχο εχει τον εθνικο μηδενισμο ολων των λαων με απωτερο στοχο την εξολοκληρου εκμεταλευση, απο τα λοιπα οικονομικα κεντρα , ολων των λαων και ανθρωπων ατομικα αφου θα χωρις ιστορια, εθνος , πατριδα, πολιτισμο , γλωσσα και προγονους τοτε αυτοι θα ειναι ενα αχρωμο αοσμο και αβουλο νεο παγκοσμιοποιημενο κατασκευασμα πελαγωμενο στο χαος της ανυπαρξιας.

Ναι στα εθνη και Ναι στην συμβιωση ολων των εθνων με αποδοχη των ιδιαιτεροτητων, ιστοριας, πολιτισμου και γλωσσας μεταξυ τους. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΩΣΗ αλλιως αν οι δικες σου αποψεις περασουν αυτο θα σημαινει κοινωνικη φτωχεια, ανισοτητα, οικονομικη κριση(που ηδη συμβαινει) , λαοι εξασθενισμενοι και απροστατευτοι σε απολυταρχικα καθεστωτα, και ολα αυτα σου θυμιζω πως ηταν και τα συστατικα των 2 παγκοσμιων πολεμων .

ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ . ΟΣΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΥΤΗ Θες ΔΕΝ Θες ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙς ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟς ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙς

Mario είπε...

Αίαντας,

Την Δημοκρατία την έδωσαν οι Ελληνες αλλα δεν νομίζω να την τηρούνε και πολύ ευλαβικα. Βλέπω την Δημοκρατικότητα του μπλογκ αυτου, που η αντίθετη αποψη σημαίνει προδοσία.

Οσο αφορά την παγκοσμοιοποιηση, ναι είμαι οπαδος της και φυσικα δεν το κρύβω. Τα έθνοι μονο καταστροφή δημιουργησαν στον πλανήτη. Πολέμους και μίσοι. Τα έθνοι τώρα λόγω και της μεγάλης ανάπτυξης μετακινούντε πολυ εύκολα και σμίγοντε. Αυτο είναι πολύ θετικό και όλοι θα ζούνε μαζι χωρίς τα μίσοι μεταξύ τους.

Δεν υπάρχει πισογυρισμός σε αυτο και εκείνοι που είναι εναντιον είναι ελάχιστοι.

Εγως εζησα την παγκοσμοιοποιηση και στην Αμερική, στημ Βρεττανια και συντομα θα παω και στην Ασία για κάποια χρόνια. Εσύ το εζησες ?

Μάριο

Unknown είπε...

Καυμενε Μαριε τελικα σε αδικησα απο οτι φαινεται δεν εχεις ιδεα τι ειναι η παγκοσμοιοποιηση.
εισαι ηδη χαμενος και αβουτλος στοπαγκοσμιοποιημενο κατασκευασμα του χαους και της ανυπαρξιας

Mario είπε...

Καυμένε Αιαντα ζεις στο καβούκι σου χρόνια τωρα και δεν βλέπεις τι γινετε εξω απο αυτο. Εγω χαμένος δεν είμαι αλλα εσύ ποτε δεν θα δεις την πραγματικοτητα και είσαι παρα πολυ αδύναμος να αλλάξεις οτιδήποτε.

arxiepiskopos είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,κάποιες φορές η βλακεία σου θυμίζει τον ΚΗΡΥΚΑ. Ρε,μήπως....;

Unknown είπε...

Μαριο εισαι για κλαματα . Σε διαστημα 30 λεπτων εκανες 2 αναρτησεις στις οποιες φασκεις και αντιφασκεις αυτοανερωντας τα επιχειρηματα σου.
Εξηγα σε παρακαλω σε ολους μας , για να καταλαβουμε ολοι τελικα τι ειδος εισαι , ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΙΔΕΩΝ ή ΤΑ ΣΥΓΧΡΩΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΑ και δειχνουν ποια εχουν χαλασει τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

1) << Με αυτα τα μυαλά έμεινε μισή η Κύπρος. Σίγουρα με αυτο το απόσπασμα δείχνεις οτι σκέφτεσε με τα μυαλα του 1903. Σίγουρα αυτο δεν με εκπλήττει. >>

2) << Την Δημοκρατία την έδωσαν οι Ελληνες αλλα δεν νομίζω να την τηρούνε και πολύ ευλαβικα. >>

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΔΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΠΩς ΑΚΡΙΒΩς ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΠΡΟΔΩΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ‘patrioti’

aperigraptos είπε...

αγαπητέ μάριε, αυτά που λες είναι άσχετα, και την κύπρο δεν την μοίρασαν τέτοια μυαλα, και μακάρι να σκεφτόμασταν όπως οι προγόνοι μας. η έννοια της ξενομανίας δεν σημαίνει ότι ότι δεν είναι ελληνικό δεν είναι καλό, μην είστε ακραίοι...

Unknown είπε...

ΜΑΡΙΟ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, πριν σε αφησω στην μιζερια σου και στο σκοτος σου, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟς ΜΑΣ .

''Μούπαν : γιατί αγωνίζεσαι όταν η μάχη έχει κριθεί; Απαντώ: Γιατί αν δεν αγωνισθώ δεν θα υπάρξει άλλη μάχη. Μου είπαν: Eίσαι μικρός. Aν κάνεις ένα ακόμα βήμαa θα σε αφανίσουν. Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο μικρός.''

Mario είπε...

Αίαντα,

Θα μου προκαλέσει μεγάλη θλύψη να μην ασχολείσαι μαζι μου. Θα σου απαντήσω όμως επειδή σε λειπάμε πραγματικα.

Α. Αυτα που λέει ο φιλόσοφος του 1903 οτι όσοι πάνε στο εξωτερικό να μάθουνε πράγματα και ανοιξουν τα μάτια τους ουσιαστικα δεν ξέρουνε τίποτε, είναι μεγαλη βλακεία. Σήμερα για να ανοίξεις τα μάτια σου είναι απαραίτητο να δεις τι γίνετε έξω απο τα συνορα του Ελληνισμού. Είναι κακο κάποιος οταν δει νεα πράγματα να κρίνει τα κακώς έχοντα στην χώρα του ?

Β. Οι Έλληνες εδωσαν την δημοκρατια ναι που είναι βασικα να αποφασιζει ο λαος για μελλον του με την ψηφο του και οχι οι λιγοι για τους πολλούς. Ειναι το αντίθετο της δικτατορίας.
Ναι οι Ελληνες δεν το τειρούναι και πολύ 1. 1967 Πραξικόπημα, 2.1974 Πραξικόπημα 3. Πολυ συχνα η αντίθετη γνώμη φυμόνεται και χαρακτιρίζετε προδοτική. Αυτα είναι μερικά απο τα πολλά παραδείγματα.

Μάριο

Mario είπε...

Αίαντας,

Οταν εξαφανιστείς όμως δεν θα μπορεις να λες αν ήσουνα μικρός ή μεγάλος. Εκει θα έχεις πραγματικό πρόβλημα. Tα ίδια λέει και η ΕΔΕΚ και είναι στο 8%.

Μάριο

aperigraptos είπε...

προς μάριο: ο συγγραφέας είπε να πηγαίνεις στο εξωτερικό και να αποποιήσαι τα δικά σου, ΄κατι που κάνει με μεγάλη ευκολία ο κύπριος...από την άλλη, ο ελληνισμός δεν πρόσφερε μόνο δημοκρατία, αλλά πολλά άλλα στην ιατρική κλπ. όσον αφορά τα δυο περιστατικά που ανέφερες, πάντα η ιστορία έχει και τα μαύρα της γράμματα σε όλα τα έθνη, εκτός και αν θεωρείς ότι η γερμανία ή η αγγλία που όλοι οι κύπριοι προσκυνάμε πρόσφεραν τα τελευταία 100 χρόνια δείγματα δημοκρατίας τα οποία πρέπει να ασπαστούμε!!!!το μίσος αγαπητέ μάριε σε κάθε τι ελληνικό, είναι αυτό που φέρνει τη διχόνοια στον λαό μας εδώ και χρόνια, αλλά εσείς και οι ομοιδεάτες σας τα καταφέρνετε μια χαρά...σπάνιο φαινόμενο ένας λαός να αποποιείται την ταυτότητα του αγαπητέ αλλά εμείς τα καταφέρνουμε. δημοκρατία επίσης είναι η πλειοψηφία να αποφασίζει και οι υπόλοιποι να σέβονται την απόφαση, όπως και η πλειοψηφία να σέβεται την μειοψηφία. για αυτό η όποια λύση δεν θα είναι δημοκρατική ούτε και δίκαια, είναι όμως αναγκαία η λύση και ας είναι τουλάχιστον βιώσιμη και λειτουργική, ή μήπως θα μας πεις ότι οι τούρκοι είναι δημοκράτες

aperigraptos είπε...

μήπως όταν αναφέρεσαι στους έλληνες φίλε μάριε εννοείς τον χριστόφια και τον άντρο κυπριανού? γιατί αν το μάθουν ότι τους αποκαλείς έλληνες θα σε κάνουν ντά...γιατί απ ότι ξέρω αυτοί οι δύο δεν δέχονται την αντίθετη άποψη, και μόνο έλληνες δεν θέλουν να ονομάζονται (εκτός 2-3 μέρες πριν τις εκλογές)

aperigraptos είπε...

για να ανοίξεις τα μάτια σου, πρέπει να δεις τι γίνεται στις ΗΠΑ, Αγγλία, ΓΕρμανία, Τουρκία, Κίνα, Αφγανιστάν, εκεί έχει πολλους δημοκράτες!!!!

Τηλέμαχος είπε...

Καλά, και που είναι το παράξενο που "ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΖΩΝΕΣ)!!!"

Εδώ οι ιθαγενείς το αναγνωρίζουν αυτό και θα μας κάνει εντύπωση που το αναγνωρίζουν οι αλλοδαποί;

Φταίει ο Τασσος. Για όλα φταίει ο Τασσος!!!!!!!!! Πάντα θα φταίει ο Τασσος!!!

ΥΓ
Ξέρει κανένας αν άνοιξε ο Λιμνιτης;

Unknown είπε...

Τα κατορθωματα μας. Θαυμαστε τα........

Στο 321% του ΑΕΠ έφτασε ο συνολικός δανεισμός κυπριακών νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο τέλος του 2008 σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το ποσοστό αυτό μας κατατάσσει στην τρίτη θέση από όλες τις χώρες της ευρωζώνης πίσω από Λουξεμβούργο και Μάλτα όπου ο δανεισμός είναι σε ποσοστό 553% και 433% αντίστοιχα.

Συνολικά ο δανεισμός για επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην Κύπρο στο τέλος του 2008 έφτασε τα 54.4δις ευρώ σε αναλογία με 766.400 άτομα πληθυσμό.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 14η θέση από τις χώρες της ευρωζώνης με ποσοστό δανεισμού σε σχέση με το ΑΕΠ 91% γεγονός που δείχνει ότι οι Ελλαδίτες δεν είναι καταχρεωμένοι


Ηνωμένο Βασίλειο (πληθυσμός 61,7 εκατ.) δάνεια 5,11 τρισ. ευρώ στο 281% του ΑΕΠ.

Δανία (πληθυσμός 5,5 εκατ. άτομα) δάνεια 554 δισ. ευρώ στο 238% του ΑΕΠ.

patriotis είπε...

συμφωνώ και μια φορα με τον Αιαντα.


Η διαφορά ομως της Ελλάδας απο την Κυπρο ειναι οτι το δημοσιο χρεος της Ελλαδος ανερχετε στο 130% του ΑΕΠ ενω της Κυπριακης δημοκρατιας ειναι στο 60% του ΑΕΠ , κάπου 10 δις ευρο

Mario είπε...

Αν όμως η Κύπρος δεν κάνει κάτι σύντομα δεν αποκλείετε να εκτιναχθεί όπως της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

>Με τους έποικους εμείς δεν έχουμε κατι.


Να μιλάς για τον εαυτό σου Mario.

Έλεος επιτέλους!

Αυτόν τον ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ κόψε τον.

Και αν επιθυμείς να στεγάσεις τους εποίκους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, πάρε τους στο σπίτι σου να μένουν μαζί με τα παιδιά και την γυναίκα σου.

Με τέτοια μυαλά, ό,τι σας κάνουν οι Τούρκοι ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ ! Και σας αρέσει και από πάνω.

Ρ.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Σας ομιλει ο Μαρκος Μεταξοπουλος, για οσους με γνωριζουν. εχω απλα να πω οτι σε καθε "συζητηση" που γινεται εδω, παντα οι κοκκινοι κεντρο-αριστεροι και αριστεροι κερδιζουν τη μαχη των εντυπωσεων, και βαζουν στη γωνια τους πραξικοπηματιες-διχοτομιστες-κιστημενους. αυτο ειχα να πω. συνεχειστε συντροφοι να κατατροπωνετε τον φασισμο και την αδιαλλαξια. Σας βλεπουμε και σας χαιρομαστε

John Charalambous είπε...

Ναι Μεταξόπουλε, ό,τι πεις.

Μια ερώτηση μόνο: ξέρεις να μας πεις ποιοι κερνούσαν γλυκό καρυδάκι στους πραξικοπηματίες;

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Πως ονομαζεται εκεινος που το παιζει οτι τα γνωριζει ολα και οτι τα κατεχει ολα, για να καλυψει τις δικες του αδυναμιες και γυμνιες? Εκεινος που το παιζει "αποκαταστατης δημοκρατιας", χρησιμοποιωντας φασισμο? (σημ. ακριβως τα ιδια ειχε στο μυαλο και ο θειος-Γριβας)

Α) ΑΙΑΝΤΑΣ
Β) ΚΥΡΗΚΑΣ
Γ) ΡΗΓΑΣ
Δ) Τηλεμαχος
Ε) ΟΛΟΙ οι προαναφερθεντες

Ο νικητης κερδιζει μια πετρα-ενθυμιο απο τα εκτροπα των Ελληνων-Αποελιστων

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω κάτι:

Τα ΑΡΧΕΙΑ των Βρεττανών (αυτά που δημοσιεύονται μετά από 30 χρόνια) αναφέρουν για ΜΥΣΤΙΚΕΣ συνομιλίες στο Λονδίνο στις οποίες έλαβε μέρος η ηγεσία του AKEL LtD τον Νοέμβριο του 1974.

Πίσω από την πλάτη του εκλελεγμένου ηγέτη του Λαού και πίσω από την πλάτη του λαού.

Σε εκείνες τις συνομιλίες, έλαβε μέρος και ο ΜΕΤΑΠΡΑΞΙΚΟΠΙΜΑΤΙΑΣ Κληρίδης, ο κατά το AKEL LtD "καλός καραβοκύρης."

Για όσους δεν γνωρίζουν και για όσους έχουν μάλλον επιλεκτκή μνήμη, ο Κληρίδης ήταν αυτός που ενώ ο εκλελεγμένος ηγέτης του Κυπριακού λαού ήταν εκτός Κύπρου, ο ίδιος (ως προεδρεύων, αφού ήταν πρόεδρος της βουλής) μιλούσε για ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ως εδώ τα πάντα στηρίζονται σε στοιχεία.

Μπροστά στους οπαδούς της, η ηγεσία του AKEL LtD θεωρούσε τον Κληρίδη ούτε λίγο ούτε πολύ ως "προδότη" και συνυπεύθυνο για την καταστροφή.

Καλά τα λέω, ή άφησα κάτι πίσω;

Σήμερα, η ηγεσία του AKEL LtD ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ και ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ με την Εόκα-ΒΗΤΑ των Πουργουρίδη, Τάσκάκια Χρυσάνθου, καραβοκύρη, Παπαφιλίπου και Νεοκλέους και εκτός από μπίζνες, λαμβάνει μέρος και σε πάρτυ, δεξιώσεις, αγκαλιές, φιλιά, κλπ.

Και -- κατά τα άλλα -- σας φταίμε ΕΜΕΙΣ;

ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΟΚΑ-ΒΗΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;

ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΑΝΚΣ;

ΑΛΗΤΕΣ!

Ρ.

Mario είπε...

Ρήγας,

Οταν λες εσείς τι ακριβώς εννοεις ?

"Και -- κατά τα άλλα -- σας φταίμε ΕΜΕΙΣ;
....
ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΑΝΚΣ;"

Μάριο

Ανώνυμος είπε...

Μάριε,

Όταν κάποιος απευθύνεται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ σε μια ΟΜΑΔΑ ατόμων που γράφουν εδώ μέσα και μέσα σ'αυτά τα ονόματα είμαι κι'εγώ, τότε απαντώ με το "εμείς."

Όταν κάποιος απευθύνεται ΓΕΝΙΚΑ σε όσους είναι εναντίον του σχεδίου Ανάν και της διζωνικής ομοσπονδίας, τότε επίσης το ίδιο.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Ρ.

ΥΓ/ Εκεί στην Βρεττανία που είσαι, διάλεξε δέκα άτομα ανάμεσα στους Βρεττανούς γνωστούς/φίλους σου, δέκα άτομα όχι τυχαία, αλλά που τα θεωρείς προοδευτικά και ρώτησε τους να σου πουν αν ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ την αποικιοκρατικό παρελθόν του Βρεττανικού καθεστώτος. Έτσι για να αρχίσεις να ξυπνάς, διότι είναι έυκολο να μιλούμε ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ για "ειρήνη" όταν γύρω μας είναι όλοι πεθαμένοι. Διότι και στα νεκροταφεία υπάρχει ειρήνη.

Mario είπε...

Όλοι τα βάλατε με την Βρεττανία λες και είναι οι μόνη που είχε αποικιες.
Να σας θυμήσω πως οι Γαλλοι, Ισπανοί, Ιταλοί, Πορτογάλλοι είχαν.

Και κάτι άλλο, στα σχολεία μαθαίναμε με περηφάνια για τις Ελληνικές αποικίες στην στην Νότια Ιταλία και για τον Μεγα Αλέξανδρο που έφτασε μεχρι την Ινδία. Μήπως εκείνοι δεν ήταν αποικιοκρατες? Μήπως επειδί ήταν Ελληνες δικαιολογούντε?

Μάριο

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,στα τανκς αντισταθήκατε μαζί με τους συναγωνιστές σας Συλλούρη,Ρίκκο καιΚουτσού;

Ανώνυμος είπε...

** Αρχιεπίσκοπε, όταν θα βγάλεις το κεφάλι σου ολόκληρο από το παχύ σου έντερο, ίσως καταφέρουν τα μάτια σου να διαβάζουν προσεκτικά ΟΛΑ που γράφουμε. Εξ'άλλου, η έλλειψη οξυγόνου επηρεάζει και το μυαλό και σου δημιουργεί κενά μνήμης.

** Μάριο, η λογική σου σπάει κόκκαλα. Με τέτοιο μυαλό, πώς και δεν βολεύτηκες κι'εσύ στο διπλωματικό σώμα; Χάθηκε μια θέση ακόλουθου στην πρεσβεία της Βιέννης ρε παιδί μου;

Ρ.

Mario είπε...

Ρήγας,

Θα προσπαθίσω για την θέση στην Αυστρία. Μέχρι όμως να την πιάσω γιατι δεν απαντάς στο ερώτημα μου ?

Μάριο

Ανώνυμος είπε...

Διότι ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ!

Ρ.

Mario είπε...

ΓιουσουφοΡηγάκι !

Για την αποικιοκρατική συμπεριφορά των Ελλήνων με τις πολλές αποικίες και τον Μεγα Αλέξανδρο ? Τις κατακρίνουμε ή είμαστε περήφανοι ?

Μάριο

Unknown είπε...

Φιλε Ρήγα σε προτρέπω να σταματήσεις να ασχολήσε με το Μαριο αφου αναρτηση με αναρτηση δήχνει οτι ειναι εντελως ανιστοριτος και ασχετος . Εγω το είπα εδώ και ενα μηνα πως ειναι χειρότερος από όλους τους γιουσουφακιδες των Τουρκων ακομα και απο τον Αρχιεπισκοπο που πασχει απο σπονδυλολισθηση αφού είναι υποκριτης σε αντιθεση με τους άλλους που δεν κρυβονται πισω απο μάσκες προοδευτικων , δηθεν και δεν. Ολοι οι αλλοι ειναι τουρκοφιλοι και το δηλωνουν ενω αυτος προσπαθει να περάσει την αποψη του με εκμοντερνισμενη φασιστοειδη συμπεριφορά κάνοντας ένα στοχευμενο διαλογο για να εκδηλώσει με υποτιθεμενη μετριοπαθεια τις συγχρωνες ισοπεδωτικες και νεοτουρκικες ιδεες του.
Τρανο παραδειγμα οτι δεν εχει ιδεα απο ιστορια και τα γεγονοτα τα γνωριζει οπως ακριβως βολευει την βρετανικη πολιτικη ειναι το τελευταιο του μαργαριταρι που λεει πως ο Μεγα Αλεξενδρος εκανε επεκτατικο πολεμο. Κυριοι ο μιζερος αυτός σάτυρος δεν γνωριζει καν οτι ο Μεγα πρόγονος μας εκανε πολεμο με την ιμπεριαλιστικη δυναμη της εποχης που επι αιώνες καταδυναστευε την Ελλαδα και τις Πολεις των μαραλίων της Μικρας Ασίας. Δεν μπορει καν να αντιληφθεί πως η εκστρατεια του Μεγτα στρατηλατη για την καταλυση της Περσικης Αυτοκρατορίας ήταν απελευθερωτικος αγωνας για να φερει την ειρηνη στην περιοχη και να σταματησουν οι συνεχεις πολεμοι που η Περσια εκανε κατα καιρους στους γειτονες της.

ΓΙΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΡΗΓΑ ΣΕ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕς ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΦΥΣΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑς ΚΑΙ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΩΠΟΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΩΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

Mario είπε...

Αίαντας,

Ναι το ακούσαμε και αυτο. Πήγε μέχρι την Ινδια και εκανε κατακτήσεις για να ελευθερώσει την Ελλάδα.
Το ίδιο τότε έκανε και η Τουρκία. Ήρθε για να σώσει τους ΤΚ.
Και τα δυο είναι για να κρύβοντε πίσω απο τους πραγματικούς λογους.

Αυτο απο την Wikipedia:

"His delusions of grandeur are readily visible in the testament that he ordered Craterus to fulfil, and in his desire to conquer all non-Greek peoples"

Mario

Mario είπε...

Νομίζω πως πάτησα τον Αίαντα στον κάλλο και γιαυτο με βρίζει τοσο πολύ. Εστω και αν δεν τον έβρισα ποτε αυτο δεν τον σταματά που να με στολίζει με ωραία επίθετα !

Ανώνυμος είπε...

Μάριε,

ΔΕΝ συγκρίνουμε όμοια πράγματα (Βρεττανικός ιμπεριαλισμός και καθεστώς, Μακεδονική αυτοκρατορία). Επιπλέον, μιλούμε για διαφορετικές χιλιετηρίδες... Μπορώ να σου στείλω βιβλιογραφία για τον Αλέξανδρο, γραμμένη από ιστορικούς μελετητές, όχι από την ...Wikipedia.

Επί της ΟΥΣΙΑΣ όμως, διότι με την αναφορά στον Αλέξανδρο μάλλον πας να την ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΙΣ και να ισοπεδώσεις τα πάντα ως συνήθως.

Λοιπόν, μερικά ερώτήματα, διότι το θέμα μας είναι η ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ και το ΣΗΜΕΡΑ (εννοώ η πρόσφατη περίοδος, διότι αν πάμε πίσω, γιατί --πολύ βολικά-- ξεκινούμε πάντα από τον Αλέξανδρο και όχι από την εισβολή του Ξέρξη του 1ου στην Ελλάδα;).

** Ασκεί ΝΑΙ ή ΟΧΙ ιμπεριαλιστική πολιτική ΣΗΜΕΡΑ το Βρεττανικό καθεστώς;

** Επηρεάζει ΝΑΙ ή ΟΧΙ αυτή η πολιτική ΚΑΙ την Κύπρο;

** Αυτή η πολιτική (στην Κύπρο και αλλού) ασκείται ΝΑΙ ή ΟΧΙ εδώ και ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ;

** Καταπάτησε ΝΑΙ ή ΟΧΙ το Βρεττανικό καθεστώς ΑΡΧΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ που τέθηκαν με την "Κοινωνία των Εθνών" και τα "Ηνωμένα Έθνη" όσον αφορά --για παράδειγμα-- το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση;

** Αθέτησε ΝΑΙ ή ΟΧΙ το Βρεττανικό καθεστώς ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ απέναντι στον Ελληνισμό;

** Ζήτησε ΝΑΙ ή ΟΧΙ να πολεμήσουν οι Κύπριοι στον Β' παγκόσμιο πόλεμο "For Greece and Freedom" έχοντας κάνει υποσχέσεις για το μέλλον της Κύπρου;

** Η πολιτική του καθεστώτος στηρίζεται ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ; (Δεν γίνεται να πολεμάς τους Ναζί και την ίδια ώρα να έχεις ...αποικίες!)

Απλές ερωτήσεις, όποτε βρεις χρόνο παρέθεσε τις σε παρακαλώ και δώσε μου σύντομες, ακόμα και μονολεκτικές, απαντήσεις, μία προς μία.


Ρήγας

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

εγω ενα πραγμα εχω να πω. οτι τα τελευταια χρονια η βρεττανια εχει σταματησει να επεμβαινει τοσο οσο επενεβαινε παλαιοτερα. δυστυχως, το ρολο της στο να διαιρει τον λαο, τον εχει αναλαβει ο ΑΙΑΝΤΑΣ και η παρεα του, με πρωτο τσουρακι τον Ρηγα. αρεσκει μου που παντα πατε να παιξετε τους εξυπνους, τζαι παντα παιρνετε την απαντηση που σας αξιζει. ναι ρε, τζαι οι προοδευτικοι ανθρωποι εχουν μυαλο, τζαι οι στενο-μυαλο σαν το δικο σας. συμφωνω απολυτα με τα οσα λεει ο Μαριος. Συνεχισε να τους κανεις χωμα, μονο ετσι μαθαινουν μερικοι.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ναι. Πες το ακόμα δυο-τρεις φορές, μπας και το πιστέψεις. Μας κάνει χώμα ο Super Mario, ο αρχιεπίσκοπος και ο άλλος που ήρθε, μετέφερε επιλεκτικά αποσπάσματα από κάποια πρακτικά και μετά του πήραν και τα σώβρακα εδώ μέσα... Κάτι τέτοιες μαλακίες τους πουλάς για μεταξωτές κορδέλλες και τους αππώνεις. Πώς και δεν είσαι ήδη στο διπλωματικό σώμα; Ή μήπως είσαι;

Ρ.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Ειμαι ρε. οπως ειμαι και στο μακροβιοτερο, ενδοξοτερο, και μεγαλυτερο κομμα της νησου αυτης. σου αρεσει ρηγα που σε κυβερνω?? σου αρεσει που ειναι προεδρος της Κυπριακης Δημοκρατιας ο Δημητρης Χριστοφιας?? Σου αρεσει που τελικα οπως δειχνουν τα πραγματα ΔΕΝ θα εκλεγει ο ερογλου?? Σου αρεσει που καποια μερα επι της θητειας Δημητρη Χριστοφια θα επελθει επιτελους μια λυση σε αυτο το δαιμονισμενο προβλημα?? κοιτα, αν δεν θα εχεις αλλη δουλεια να κανεις, αφου τωρα το μονο που κανεις εσυ και η συνοπαρτζια σου ειναι να υποσκαπτετε τις προσπαθειες λυσεις, μην ανησυχεις! θα σε βαλω σε μορφωτικο σεμιναριο της ΕΔΟΝ, θα μαθεις τουρκικα, και θα εισαι ο μεταφραστης του ταλατ! πως σου ακουγεται??

arxiepiskopos είπε...

ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΕ,μην του το κάνεις αυτό του ...Ταλάτ!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Μεταξόπουλε, είσαι Λοχίας Χριστοφοτσολιάς ή απλίτζι Ταγματασφαλίτης;

Πενταρόγιωρκος είπε...

"Μας κάνει χώμα ο Super Mario, ο αρχιεπίσκοπος και ο άλλος που ήρθε, μετέφερε επιλεκτικά αποσπάσματα από κάποια πρακτικά και μετά του πήραν και τα σώβρακα εδώ μέσα..."

Προφανώς ΡΗΓΑ μιλάς για εκείνον τον αρχιρεζίλη τον Μιχάλη Μιχαήλ, τον καταγέλαστο αποτυχημένο δημοσιογράφο του ...Άστρα που την είδε Δρουσιώτης, λες και ο Δρουσιώτης δεν είναι ντροπή από μόνος του!!

Ο ξεφτίλας! Ξεφτιλίστικε στα μπλογκς και το παιζει και δημοσιογραφάρα!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Μεταξόπουλε, όταν δέρνεις δημοκράτες ανθρώπους τους δέρνεις με λοστό ή με σιδερογροθιά;;

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

αρχιεπισκοπε, σωστη η παρατηρηση σου, αλλα κατι κακο πρεπει να του καμουμε τζαι τζινου, ενεν μονο τζινος που εν να μας κρουζει. αξιζει του ο ρηγας για μεταφραστης, τζαι αν δυσκολευτει λιο στην αρκη, να βαλουμε βοηθο τον ΑΙΑΝΤΑ, που εχει παντα δικαιο. λυση για ολα υπαρχει. φτανει να υπαρχει η θεληση.

Πενταρογιωρκε, οπως τυχει φιλε μου! ξερεις, πολλες φορες η πολλη ελευθερια βλαφτει. οπως για παραδειγμα σε αυτο το μπλογκ. θα μπορουσε ο προεδρος της Κυπριακης Δημοκρατιας Δημητρης Χριστοφιας να δωκει εντολη για να κλεισει το μπλογκ, και μετα ουτε γατα ουτε ζημια. δεν πιστευω να ακουεις τες πελαρες π λαλουν οτι αν το εκαμνε τουτο, ηταν να ξεσηκωθουν τζαι να εβρουν αφορμαες! απλα, τους αφηνει να εξευτελιζονται μονοι τους. στον δικο τους κοσμο, ναι μεν τουσ φταινε ολα, αλλα δεν μπορει κανενας να τους πειραξει. οπως λεμε, αστον τρελλο στην τρελλα του.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Τραμπουκόπουλε, εσύ πόσα λεφτά πέρνεις για να δέρνεις κόσμο για χάρη του χριστόφια;