Ε όχι κι έτσι Μακαριότατε!

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Αποκτήσαμε και κάτι κοινό Μακαριότατε!
Μας έπιασε και τους δύο το κολάνι του christofias-watch!


Με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ομολογουμένως φανήκαμε πολύ επιεικείς μέχρι σήμερα.

Όχι βεβαίως γιατί πληρωνόμαστε από τον ίδιο, όπως τα διάφορα bots, trolls και orks του καθεστώτος διαδίδουν κακόβουλα για εμάς (δεν πληρώνονται όλοι για τις ιδέες τους ρε παιδιά, πως να το κάνουμε!), αλλά γιατί ο Αρχιεπίσκοπος, είχε υποστηρίξει δημόσια τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο (έστω και αν αυτή η προσφορά μπορεί να κατέληξε πολλές φορές να αφαιρεί, αντί να προσθέτει) και γιατί κάποιες από τις θέσεις που διατύπωνε κατά καιρούς στο Κυπριακό ήταν σωστές.

Γι' αυτό και κλείσαμε τα μάτια μπροστά σε αψυχολόγητες δηλώσεις του κατά καιρούς και μπροστά στον απωθητικό τρόπο που προέβαλλε σωστές θέσεις, τραυματίζοντας το ίδιο το περιεχόμενο των θέσεων αυτών. Γι' αυτό και δεν τον κατηγορήσαμε για το ότι συγκαλύπτει το Μ.Κάρογιαν τόσο καιρό.

Φανήκαμε υπέρμετρα επιεικείς. Και αν εσείς, οι καλόπιστοι αναγνώστες μας κρίνετε ότι ευθυνόμαστε γι' αυτό, απολογούμαστε δημόσια.

Ανάμεσα σε άλλα πολλά, παρακολουθήσαμε πρόσφατα (σιωπώντας) την επιστολή του Προκαθήμενου προς τον Ερντογάν, βρίσκοντάς του ως ελαφρυντικό ότι, εντάξει ρε αδελφέ, η Τουρκία είναι το πρόβλημα, με αυτήν να επικοινωνούμε και ότι, εντάξει ρε αδελφέ, τι θα γίνει, πρέπει να σωθεί κάπως το ιστορικό μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

Αυτά που έγιναν όμως χθες, μας έχουν προκαλέσει τόση αγανάκτηση και τόση αποστροφή, που, ΟΧΙ, δε θα σιωπήσουμε αυτή τη φορά.

Και δηλώνουμε ότι: η όποια περίοδος χάριτος απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου εκ μέρους της Επιτροπής μας, έχει τελειώσει.

Συγνώμη Μακαριότατε, αλλά
επιείκεια τέλος.

Αυτή η σελίδα άλλωστε, δε δημιουργήθηκε για να συγκαλύπτει, αλλά για να βοηθήσει στην αναβάθμιση του νοητικού επιπέδου των πολιτών, με το να παραθέτει την αλήθεια.

Την αλήθεια υπηρετούμε, την αλήθεια υπηρετήσαμε και ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.



Ο προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος, είχε και φίλους και εχθρούς. Όλοι όμως του αναγνώριζαν την ποιότητα των θέσεών του στο Κυπριακό. Ο Κύπρου Χρυσόστομος, σε αντίθεση με το διάδοχό του, δεν έκανε ποτέ ματσαράγκες στο εθνικό ζήτημα!


Ρωτούμε λοιπόν τον Προκαθήμενο, Χρυσόστομο Β΄:

1) Από που ως που, δύο μόλις βδομάδες μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ και ενώ προσπαθούμε να δώσουμε το μήνυμα στους πολίτες να μην περνούν στα κατεχόμενα και να μη δίνουν υπόσταση στους θεσμούς του ψευδοκράτους, περνάς εσύ το οδόφραγμα (με εκείνο το υποτιμητικό της νοημοσύνης μας -"μα δεν έδειξα διαβατήριο, γιατί μου επέτρεψαν οι αρχές του ψευδοκράτους να μην δείξω"- δηλαδή έλαβα εξαίρεση κατόπιν αναγνώρισης στον κατακτητή το δικαίωμα να με εξαιρεί από τις παράνομες διατυπώσεις που ζητά) και γευματίζεις με το λεγόμενο "Υπουργό Τουρισμού" του ψευδοκράτους;

Καλά, είπαμε να σώσουμε το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Χρειαζόταν ο τόσος εξευτελισμός και τα τόσο λανθασμένα μηνύματα από τον Προκαθήμενο;

Πως τώρα θα μπορούμε να λέμε στον κόσμο "μην πας στις Επιτροπές", "μην αναγνωρίζεις όργανα του κατακτητή" κλπ, όταν εσύ Μακαριότατε δίνεις ένα τόσο κακό παράδειγμα;

2) Από που ως που, καλείς για επίσκεψη τον Έρογλου, τον ταλατικότερο του Ταλάτ, τον πρωτεργάτη της νομιμοποίησης της κατοχής και της διχοτόμησης, για επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή;

Τι μηνύματα στέλνει αυτή η συνδιαλλαγή με τον Έρογλου; Με δεδομένο ότι σου καταλογίζουν τα διάφορα νενέκια και τα τσογλάνια του καθεστώτος, ότι δεν επιθυμείς λύση του Κυπριακού και ότι θέλεις διχοτόμηση, το μήνυμα που αποστέλλεται -θέλουμε να πιστεύουμε αδίκως-, δεν είναι ότι από τη μία είναι οι Χριστόφιας-Ταλάτ που θέλουν τη "λύση" και από την άλλη εσύ και ο Έρογλου που θέλετε τη διχοτόμηση;

Και με ποια λογική μπορεί να εύχεται ο Προκαθήμενος καλή επιτυχία στον Έρογλου στις "εκλογές" των κατεχομένων;

You messed up, Μακαριότατε! Κι αν επιθυμείς να παρουσιάζεσαι και ως ηγήτωρ της απόρριψης του επανερχομένου Σχεδίου Ανάν, με τεράστια διαφημιστικά στις εφημερίδες κάθε εβδομάδα, αν θέλεις να ανακατεύεσαι με την πολιτική -που εμείς αναγνωρίζουμε στον εκάστοτε Προκαθήμενο και στον κάθε Ιεράρχη το δικαίωμα να το κάνει, λόγω του ιστορικού θεσμού της Εθναρχίας-, ΟΦΕΙΛΕΙΣ:

-> ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ!

-> ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ

Από εμάς πάντως, στα μελλοντικά λάθη και αντιφάσεις σου, μην περιμένεις ούτε στήριξη, ούτε συγκάλυψη.

Γιατί η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, δε χαρίζεται σε κανέναν.

Αγησιστράτη για το christofias-watch


Σημείωση: Αναδημοσιεύουμε και το άρθρο του Γ. Σέρτη από το σημερινό Φιλελεύθερο. Μπράβο Γ. Σέρτη, για το θάρρος σας να ασκήσετε κριτική σήμερα, εν μέσω σιωπής όλων εμάς των υπολοίπων.


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Προς Μακαριότατο

Του Γ. Σέρτη

Φωτογραφία

ΚΑΤΑ μέρος τα υπόλοιπα, ακόμα και η β' δημοσιογραφική του Προέδρου, και η ...έκπληξη από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και την είδηση μετάβασής του στα Κατεχόμενα.

Αν ήσουν ψάλτης θα κατέφευγες στην ψαλτική διαφυγή:

Απορία, ψάλτου, βηξ!

Πλην, για τον ταγμένο να υπηρετεί την καθημερινή καταγραφή, η σιωπή του βήχα μόνον απογοήτευση και απαρέσκεια θα προκαλέσει.

Κατευθείαν, λοιπόν στα βαθιά: —Είναι αποδεκτές οι δικαιολογίες του Αρχιεπισκόπου για τη μετάβασή του στα Κατεχόμενα; «μεταβαίνω χωρίς τις διατυπώσεις στο οδόφραγμα, για να διασωθεί η Μονή του Αποστόλου Αντρέα» (η αξιοποίηση της μετάβασης από τον “υπουργό” που τον υποδέκτηκε κάτω από τη “δικαιοδοσία” του ψευδοκράτους –και– στη Μονή;)

Τουλάχιστον, όταν αυτές τις δικαιολογίες είχε επικαλεστεί ο Μόρφου Νεόφυτος, δεν γνώριζε τη δήλωση του Ταλάτ που ακολούθησε: «Ούτε με πολλά εκατομμύρια δεν μπορούσαμε να έχουμε τόση διεθνή προβολή ότι ...προστατεύουμε –και τα θρησκευτικά δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων».

—Για να μην καταρρεύσει το ιστορικό Μοναστήρι!
είπε ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά:

Δυο εβδομάδες ύστερα από την απόφαση του ΕΔΑΔ που ...παραπέμπει τους Ελληνοκυπρίους στην «Επιτροπή Αποζημιώσεων» με το ...επιχείρημα ότι «τώρα, τα “σύνορα” είναι ανοιχτά και η ...μετάβαση “ελεύθερη”», η διέλευση του Αρχιεπισκόπου στα Κατεχόμενα –ακόμη και αν γίνεται για να μην καταρρεύσει το Μοναστήρι– πόσο συντείνει στην ...κατάρρευση του Δικαίου μας;

Λοιπόν:

Αν οι υπόλοιποι –αλλοδαποί και ημεδαποί– συνειδητά ή από αφέλεια ...συστρατεύτηκαν στην “προεκλογική” εκστρατεία του Ταλάτ, ο –συνήθως ... υποψιασμένος – Αρχιεπίσκοπος έπρεπε να αντισταθεί!

68 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν κόβει το μυαλό του. Το ότι μέσα στις πολλές βλακείες που κάνει και που λέει εμφανίζεται κάτι κάποιες φορές, πολύ σπάνια, που δεν είναι βλακεία, αυτό δεν σημαίνει τίποτε.

--
Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ- Θεωρείστε απλώς ότι ως Έλληνες δεν έχουμε ούτε πολιτική ούτε θρησκευτική ηγεσία.
Ρ.

Παναγιώτης είπε...

Παπα-τράουλλε!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ρήγα, αν έχεις skype στείλε μου το στο email μου.

ΕΔΕΚ Η.Β.

Unknown είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και του λόγους σας με παραπάνω νου.

Από αυτό φαίνεται η διαφορά της προέλευσης σας.

Αυτός ήταν Μακαριακός, εσεις ΕΟΚΑΒιτατζίδες.

Αυτός, αντίθετα με σας μπορεί να αντιληφθεί ότι ορισμένα πράγματα είναι αναπόφευχθα.

Καλο σας απόγευμα

Κύπρος - Kibris - Cyprus

Σοφός είπε...

Ντροπή ντροπή ντροπή!

Αρχιεπίσκοπε, δεν κάνεις!

Όπως και στους Προέδρους πάμε πίσω πίσω.

Από ένα Μακάριο καταλήξαμε σε ένα Χριστόφια.

Και από ένα Μακάριο σε ένα Χρυσόστομο Β'.

the Idiot Mouflon είπε...

Ptochopoulos for Archbishop?

Τηλέμαχος είπε...

Πιάσαμε πάτο. Τα ισοπεδώσαμε όλα. Τώρα να δεις ο αρχιεπίσκοπος (the original) που θα βρει συμπαραστάτες αυτούς που τον σκυλόβριζαν.

Mario είπε...

Ισως και Αρχιεπίσκοπος κατάλαβε πως είναι πιο σημαντικό να διορθωθούνε οι εκκλησίες παρά να επιμένει οτι δεν παει εκει και δεν μιλα με κανένα του "ΤΔΒΚ". Παρόλο που εμένα προσωπικά δεν μου πολυαρέσει σαν Αρχιεπίσκοπος λεω οτι ενέργησε ρεαλιστικά.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

Arxiepiskope, πως το ειπε ο Κυπριανος? "το νυν ανταν να τρωει την γην, τρωει την γην θαρκεται. μα παντα τζινον τρωετε τζαι τζινον καταλιετε."

ετσι και τωρα, τα καλοπαιδα της ψευδοεπιτροπης, νομιζουν οτι με το να υποσκαπτουν την κυβερνηση, τον προεδρο της Κυπριακης Δημοκρατιας Δημητρη Χριστοφια, το κυβερνων κομμα (ΑΚΕΛ) και το συγκυβερνων κομμα (ΔΗΚΟ), νομιζουν οτι τουσ μειωνουν και οτι αποτρεπουν μελοντικες εκλογικες επιτυχιες των συγκεκριμενων κομματων-ατομων.
τωρα, και εναντιον του Αρχιεπισκοπου, που δειχνει οτι εστω και με πολλη καθυστερηση, ειδε ποιος ειναι ο μοναδικος δρομος, και τον ακολουθει, μακρια απο τις εθνικιστικες και σκληροπυρηνικες δηλωσεις του παρελθοντος. Παλια ειπε "μην μιλατε μαζι τους, ειναι υποκινουμενοι απο την Τουρκια", τωρα λεει "λυση θα επιτευχθει μονο με συνομιλια με τους Τουρκοκυπριους".



Ψευδοεπιτροποι, εισαστε πρωτοι, αλλα τρεχετε μονοι.
χρησιμοποιειτε ΦΑΣΙΣΜΟ για να πολεμησετε "φασισμο".
οσο πατε λιγοστευετε. οπως και ολες οι δυναμεις που δεν εχουν απειχηση στον κοσμο, τον κυπριακο λαο. ο λαος επαθε και εμαθε.

μια τελευταια σημειωση. μπορει καποιος να μου απαντησει γιατι τοση αγαπη προς τον τασο? και γιατι τοσο μισος προς την πολιτικη γραμμη που ακολουθει το ΔΗΚΟ? και ακομα, γιατι τα μισα θεματα περιστρεφονται γυρω απο το ΔΗΚΟ?

Προς ψευδοεπιτροπους πικραμενους ΔΗΚΟικους.

Ρήγας είπε...

Χι χι...

Να δείτε που τα νενέκια θα μετατραπούν σε παπαδοπαίδια.

Ρ.

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Μας απογοήτευσε κι ο Αρχιεπίσκοπος. Οι λεπτομέρειες είναι πολύ ανατριχιαστικές. Ακούς εκεί να γευματίσει με τον "υπουργό" του ψευδοκράτους... Θα πρέπει να κάνει πάρα πολλά για να μας πείσει ότι κατάλαβε το λάθος του και ότι είναι αυτός που νομίζαμε. Είναι κρίμα... Δεν φτάνει που δεν έχουμε πολιτικούς ηγέτες...

patriotis είπε...

σας τα εγραφα εδω και μέρες για αυτον τον απατεωνα, διαβαστε τι σας εγραψα πιο κατω.......



"ακομα μια ερωτηση,,,γιατι τωρα μετα την αποφαση του ΕΔΑΔ , ο Αρχιεπισκοπος θελει να επισκευτει τον Ερτογαν? δεν ειναι αυτος που φωναζε να μην συνομιλουμε με τους τουρκους?? τωρα που δεν θα παρει αποζημιωσεις απο τις αγωγες που εκανε στο ΕΔΑΔ, θελει να συνομιλησει με τον Ερτογαν? , για να του κλαψει λιγο να του δωσει αποζιμιωσεις???......ατε ολαν ξιμαρισμενοι, αυτοι ειναι οι ηγετες που στηριζετε και σας χρηματοδοτουνε.????........προδοτες, πηγαινετε να κλαψετε του ερτογαν μαζι με τον ηγετη σας ,,,,,,ουστ




να σας δωσω δευτερο παραδειγμα.

ο χρηματοδοτης σας ο Αρχιεπισκοπος εχει οικονομικο προβλημα επιδη αγορασε τις μετοχες της Ελληνικης απο τον Βγενοπουλο προς 3.5 ευρο πριν 3 χρονια και τωρα ειναι 1 ευρο. Για την αγορα αυτη εκανε δανεια και χρωστα πολλα εκατομυρια. Εκανε αγωγη στο ΕΔΑΔ και επιδη τωρα λεφτα δεν θα παρει.....θελει να παει στον ερτογαν για να τα πιασει κατω απο το τραπεζι γιατι θα ειταν ξεφτιλισμος και θα το μαθαιναν ολοι εαν πηγαινε στην επιτροπη αποζημιωσης των τουρκων . Αυτος ειναι ο κλανιας που φωναζε στον προεδρο να μην συνομιλα με τουρκους διοτι χανει αδικα τον χρονο του.....ηθελε να διακοψει τις συνομιλιες για να εκδικαστει η υποθεση του και να πιασει αποζημωσεις, μονον οι αποζημιωσεις τον ενδιαφερουν.......

ετσι ειναι μια συνομοσια , να εχει ουσια, να εχει νοημα, να εχει λογικη, να εχει τροπη,,,,,,,,,,
"e

patriotis είπε...

κύριοι της επιτροπης, Ο προδοτης ο Τομμης Βου, δεν θελει λυση για 2 λογους

1. χρωστα εκατομυρια στις τραπεζες λογο αγορας ελληνικης τραπεζας σε ακριβες τιμες. Θελει αποζημιωση απο τους τουρκους για τις περιουσιες στα κατεχομενα, για αυτο καλοκρατα τον Ερτογαν και θελει συναντηση με αυτον για να του τα δωσει κρυφα ετσι ωστε να μην παει στην επιτροπη αποζημιωσεων των τουρκων , για αυτο θελει να βγει ο Ερογλου.

2. Για να υπαρξει διχοτομησης ετσι ωστε να ελενχει πληρως τα αρνια τους ελληνοκυπριους του , να μην του χαλουν την πιατσα οι απιστοι μουσουλμανοι, οι απιστοι πρεπει να μεινουν ξεχωριστα απο τους πιστους να μην τους "μολυνουν"



καταλαβατε πιους στηριζετε κυριοι της επιτροπης??????????????????????????????

patriotis είπε...

οταν σας γραφω οτι ο Αγγελιδης και ο Ρικκος πρεπει να φυγουν απο την βουλη επιδη κανονισαν να μην παει στρατο ο γιος τους....επιδη σας γραφω οτι ο λυσσαριδης ζει σαν παρασιτο εις βαρος του λαου, ζει σε κυβερνητικη κατοικια και του τα πληρωνουμε ολα,,,,,εσεις νομιζετε οτι εχω κατι μαζι τους, ουτε τους εχω γνωρισει ποτε αυτους......αυτα που κανανε και αυτα που γρραφω εχουν πιο βαθυ νοημα,......και εξηγουμε.,,,,,,,,,,αυτοι οι ηγετες , οι ξεφτιλες, πως θα τους εχουμε εμπιστοσυνη να "πολεμησουμε' μαζι τους" , αυτοι μας πουλανε για μικροπραγματα, αυτοι μπορουν να μας εμπνευσουν? ο αλλος??? εκτισε μεσα στην νεκρη ζωνη και την πουλησε ο Κουλιας......

αυτοι ειναι οι ηγετες σας , αυτοι ειναι που δεν θελουν λυση,...εσεις νομιζετε οτι ειναι πατριωτες, εγω σας λεω οτι ειναι ψευτες και κλευτες, παρασιτα που ζουνε εις βαρος μας και δεν θελουν λυση για να συνεχισουν να τρωνε εις βαρος μας

patriotis είπε...

Στον Πενταδάκτυλο οι Τουρκοκύπριοι το 64 εκάμαν του Λυσσαρίδη το τσαι του, όταν κατέλαβαν τα υψώματα Άσπρη Μουττη, Κοτζάκαγια, και Αγιος Ιλαρίωνας, δεξιά και αριστερά του αυτοκινητόδρομου που πάει Κερυνια, καθώς και τον ίδιο το δρόμο. Τα κράτησαν μέχρι το 1974 και απο εκεί πέρασαν τα Τούρκικα τανκς προς τη Μεσαορία.
Ο λόχος Λυσσαρίδη το 1974 διετέθη στο 11 Τακτικό Συγκρότημα στις 20 Ιούλη. Διετάχθηκε να ενεργήσει επιθετικά από το ύψωμα Ασπρος κατά του θύλακα Κιόνελι για υποβοηθήσει την ΕΛΔΥΚ. Το ύψωμα αυτό βρίσκεται κοντά στο χωριό Αγιος Βασίλειος. Παρά τις διαταγές ο λόχος Λυσσαρίδη δεν προέβη σε καμιά ενέργεια και απεχώρησε από το ύψωμα την ίδια νύκτα... (απο το βιβλίο Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ του ταξίαρχου Γεωργιου Σεργη). Η ΕΛΔΥΚ έδρασε μόνη της, ο θύλακας Κιόνελι έμεινε αρραγής και δημιουργήθηκε το Τουρκικό προγεφύρωμα...

Και ο ίδιος ο Λυσσαρίδης κρύφτηκε στη Λιβυική πρεσβεία την ώρα που οι Λιβυοι υποβοηθούσαν την Τουρκική είσβολή!!!! Ο… φίλος μας ο Καντάφι ενθουσιωδώς προσφέρθηκε εθελοντικά να παρέχει στους Τούρκους πετρέλαιο, πολεμικό υλικό και ανταλλακτικά!!!

Πιο πρόσφατα οι φίλος του Λυσσαρίδη Ασσαντ της Συριας, λίλησε για 2 κράτη στην Κύπρο και υπέγραψε συμφωνιες συνεργασίες με την Τουρκία!! Και το ταξίδι του Λυσσαρίδη στη Συρία για να σταματήσει η ατμοπλοική γραμμή Λαττάκειας-Αμμοχωστου ήταν παντελώς άκαρπη!!!

patriotis είπε...

Αυτή την φορά οι ανοησίες σας οδήγησαν σε πόλεμο απο την εφημερίδα Πολίτης κατά του ¨"πατριώτη" καναπέ και της τηλεόρασης, Λυσσσσαρίδη , αυτού που κατά την εφημερίδα , το 1970 κρύφτηκε στην πρεσβεία της Αιγύπτου όταν σκοτώθηκε ο Γιωρκατζης, που κρύφτηκε στην Πρεσβεία της Λυβυής το 1974,όποτε πέσει μια σφαίρα τρέχει όπως τον λαγό να κρυφτεί, πού ζητά μίζες όταν κάποιος θέλει να επενδύσει στην λυβυή, αυτός που κόλλησε στο 6%, που ζεί εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη επειδή του πληρώνουμε το σπίτι, το ρευμα, καμπόσους αστυνομικούς να του κάνουν τις αγγαρίες......αυτός δεν έχει αξιοπρέπεια να αγοράσει ένα σπίτι από μόνος του, περιμένετε να μας σώσει??? ατε ολαν .....παναύρκα είσαστε όλοι σας , άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση, λεβέντης ήταν ο Μαρκήσιος Λαφαγιέτ, Λεβεντης ήταν ο George Washington, Ο λεωνίδας, ο Μέγας Αλεξαντρος, Ο Λυσσαρίδης είναι ένας συνοικιακός εραστής χωρίς αξιοπρέπεια, μας καλεί να κάνουμε τα σπίτια μας κάστρα, ενώ αυτός ζει σε ¨"καστρο" που του πληρώνουμε εμείς.....ντραπήτε ρε, ντραπήτε, δεν έχετε αξιοπρέπεια, αυτοί είναι οι ηγέτες σας??

patriotis είπε...

προς επιτροπή για αποκατασταση της κλανιας στην κυπρο, έχω να πω τα εξης...μετά το μυνημα που βάλατε για τον αρχιεπίσκοπο με προβληματίσατε οτι τελικα , ισος, να μην ειστε πράκτορες και βαλτοι της τουρκίας.

εάν δεν τα πιάνετε απο την τουρκια η τον αρχιεπισκοπο, τοτε σημενει οτι ειστε ένα απο τα παρακατο..

1. στηριζετε πολιτικα τον ΛΙΛΛΗΚΑ και αρα ειστε βαλτοι απο αυτον

2 ειστε πολυ νεαροι, δεν γνωριζετε καλα την κυπριακη ιστορια, δεν γνωριζετε καλα το κυπριακο βαθυ κρατος, δεν γνωριζετε καλα τις διαπλοκες και τις οικογενειες....δεν βασικα ειστε αρνακια......


οποιο και εαν ισχυει απο τα 2 πιο πανω, τοτε, συνεχιζετε να ειστε επικυνδινοι για την πατριδα μας

ΠΑΟΛΑ είπε...

Συγχαρητήρια στην Επιτροπή που δεν χαρίζεται σε κανένα και δεν κωλώνει να τα πει έξω από τα δόντια και σε "δικούς μας". Υπεράνω όλων οι Αρχές μας παιδιά! Μπράβο παιδιά! Για μια Κύπρο Ελληνική και Δημοκρατική! Χωρίς εποίκους και στρατούς κατοχής, εκ περιτροπής μαλακίες, σταθμισμένα άπαρτχαϊντ και διζωνικά προτεκτοράτα.

Δείτε την αντίθεση από τους καιροσκόπους ναινέκους που τώρα θυμήθηκαν να γίνουν παπαδοπαίδια.

Mario είπε...

Η Επιτροπή μαλλον είναι νεοι φοιτητές προσκύμενοι στην ΕΔΕΚ και ΕΥΡΟΚΟ και μερικοί δημοσιογάφοι σαν εκείνο που βγαζει την Ενωση κτλ. Δεν νομίζω να είναι κατι πιο οργανωμένο επειδή έχει έλλειψη σοβαρότητας.

Οσο για το αρθρο για τον Λυσσαρίδη, πραγματικά τι να σας πω. Δεν πρέπει να ασχολείστε με αυτον. Ιδεα δεν εχει για τίποτε. Αν είχε παιδιά τοτε θα καταλάβαινε πως ηταν ηλίθιο ολη μέρα να θέλει αγώνα. Ο Κυπριακός λαος όμως του απ'αντησε με ενα σταθερο 8% για 40 χρόνια. Αυτο λέει πολλά....

arxiepiskopos είπε...

Κύριοι Επίτροποι,θα μας τρελάνει τελικά κι ο Αγριεπίσκοπος κι εσείς!Λέτε ότι δεν τα παίρνετε από τον Αγριεπίσκοπο.Τι θα γίνει με εσάς που το παίζετε σε δύο ταμπλό; Π.χ ο Γιώργος Γεωργίου δεν τα παίρνει ως Χριστόφιας-Watch αλλά τα παίρνει ως Ποντίκι;

ΠΑΟΛΑ είπε...

Και σας ο λαός Mario σας απάντησε με ένα 76% που ακόμ ανα χωνέψετε!

Unknown είπε...

Θυμαμαι καποιων συναγωνιστη που σε αναρτησεις του επεμενε πως τον γερο τραουλο τραμπουκο τον εξελεξε το ΑΚΕΛ και ειλικρινα δεν καταλαβαινα πως και γιατι. Ε φιλε που δεν θυμαμαι ποιος εισαι εχεις δικιο τελικα και το παζλ ενωνεται τωρα . Δυση-Ακελ=Εκκλησια οπως γινοταν παντα επι τουρκοκρατιας απαρτιζονται απο ραγιαδες και προδοτες ανταλασοντας τα δικαιωματα του λαου για την εκληρωση ιδιων ιδιοτελων στοχων.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ

ΕΙΣΑΙ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ , ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΕΣ ΣΟΘ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩς ΣΤΟΥς ΥΠΕΡΤΑΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΜΠΡΩΝ ΣΟΥ ΑΓΩΝΩΝ.

ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ (ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗ ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΥΑΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ

Mario είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Mario είπε...

Ο Λαος απάντησε για το συγκριμένο σχέδιο και απροετοίμαστος, ωρες πριν μπει στην Ευρωπαική Ενωση. Με σωστή ενημέρωση και χωρις φορτικές πιέσεις είμαι σίγουρος ενα νέο σχέδιο με βάση την ΔΔΟ θα περάσε με πάνω απο 60%. Αυτο να το θυμάστε κάποτε. Δεν ξέρω αν έρθει ποτε νέο σχέδιο αλλα άν έρθει αυτο θα είναι το αποτέλεσμα με δεδομένο οτι θα συνάδει με τα ψηφισματα των ΗΕ και την ΕΕ.

arxiepiskopos είπε...

Τώρα,δηλαδή,ο Φτωχόπουλος θα έχει να επιλέξει μεταξύ Ενωσης και Χριστόφιας-Watch και ο Ρίκκος μεταξύ Χριστόφιας-Watch καιΕΥΡΩ.ΚΟ;Μη λυπάστε,παιδιά!Οι εκλάμψεις λογικής του Αγριεπίσκοπου διαρκούν ελάχιστα.Έτσι θα έρθει μοιραία στον εσμό των παράλογων εραστών της διχοτόμησης,εκτός κι αν τα οικονομικά συμφέροντα είναι πολύ ισχυρά!

Mario είπε...

Αιαντα,

Στα Οπλα. Στα Οπλα. Ξεκινάτε και έρχοντε και άλλοι !!

Μάριο

Ρήγας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ρήγας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
arxiepiskopos είπε...

"..θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο(ειρηνικό ΚΑΙ ΜΗ) για τη δισφάλιση της βαριάς σου κληρονομιάς". Τα πιο πάνω αποτελούν μέρος του "όρκου" του ΑΙΑΝΤΑ πρός το Βάσο Λυσσαρίδη.Ποιοι είναι,ΑΙΑΝΤΑ,αυτοί οι μη ειρηνικοί τρόποι;Αφήνουμε την κάλπη που μας φτύνει άσπλαχνα και πιάνουμε τα καλάσνικοφ;

Unknown είπε...

Ρήγα,

Σε διαβάζω ανελλιπώς. Έχω κάτι σημαντικό να σου πω, που δεν θέλω να το αναρτήσω.
Στείλε μου μια επαφή (email, skype) να επικοινωνήσω μαζί σου
kakoscy@gmail.com

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

mario,ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΚΥΠΡΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΥΡΟΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΕΥΝΟΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΑΜΥΝΑ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΕΔΑΦΙΚΟ ΚΤΛΠ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ) ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΟΣΑΣΤΑΝ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΛΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ 50,000 ΕΠΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΚΑΛΟΠ)
ΝΑΙ-24%
ΟΧΙ-70%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ 6%

ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΚΥΠΡΟΥ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ. ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕ 60%,ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΙ ΓΙΟΥ ΛΕΗΤΕΡ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ μαριο.

aperigraptos είπε...

φίλε Μάριο, σε περίπτωση ενός νέου σχεδίου θα έχουμε : ακελ θα πει ναι και τα αρνιά του θα ακολουθήσουν οπότε 30% ναι, συν ΔΗΣΥ το οποίο ΣΕ ΑΝΤΊΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ που θα πει ναι και θα ακολουθήσει το 15% με το ζόρι...πες μου τώρα ρε φίλε ένα λόγο να ψηφίσω ναι όταν οι αριστεροί επέλεξαν το καλό του κόμματος, πες μου γιατί εμείς να επιλέξουμε για άλλη μια φορά κάτι το οποίο θα κατηγορούμαστε για τα επόμενα 30 χρόνια...εγώ ξέρω την απάντηση αλλά να προβληματιστούν σε αυτό οι ψηφοφόροι του ακελ, για αυτό εγώ θα ψηφίσω όχι για να τσιμεντώσω το 35% ποσοστό των ψηφοφόρων του δησυ, για να δούμε ξανά πρόεδρο, πρόεδρο της βουλής, υπουργούς, να βολέψω τα παιδιά μου στο δημόσιο, να κόβω και να ράβω στην κοινωνία και χέστηκα για το κυπριακό (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑ ΛΕΩ ΕΙΡΩΝΙΚΑ, ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα

Δεν ξέρω τι έλεγε το Βαρόμετρο χθες αλλά τον Ιανουάριο έλεγε και αυτό

1)Είστε πρόθυμος να αποδεχτείτε μια λύση που δεν θα σας ικανοποιεί, επειδή είναι η τελευταία ευκαιρία για να λυθεί το Κυπριακό;

ΟΧΙ 86% ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ 77% ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΑΙ 86% ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ!

2)Θα ήσασταν διατεθειμένος ή όχι να δεχτείτε μια από τις πιο κάτω ρυθμίσεις, προκειμένου να επιτευχθεί λύση: Ύπαρξη τουρκικών εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων

ΟΧΙ 97% ΚΑΙ 96% ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ!

patriotis είπε...

κάποιες φορές καταλαβαίνω τον λυσσαρίδη τον πατριώτη της κλανιάς.Δεν έχει παιδιά ουτε εγγονια και ειναι 90 χρονών, τι έχει να χάσει εαν ρίχνει κλανιές???
και εάν κάνουμε πόλεμο με τους τούρκους τι έχει να χασει?????

aperigraptos είπε...

φίλε έμερσον, δεν κατάλαβες ακόμα πόσο αρνιά είναι οι ψηφοφοροι του ακελ...

arxiepiskopos είπε...

ΤΟ ΕΥΡΟΒΑΡΌΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΈΝΑ ΈΧΕΙ ΤΗ ΒΑΡΎΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΩΝ ΠΟΥ ΈΔΕΙΧΝΑΝ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ. SLEEP WELL,KEEP SLEEPING AND DREEMING!!!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

aperigraptos
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΛΟΠ (1,296 ΑΤΟΜΑ-ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΚΑΛΟΠ ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΕΜΕΡΣΟΝ.
ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΡΝΙΑ ΟΙ ΑΚΕΛΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ ΚΤΛΠ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΕΙ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΕΥΝΟΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΑΜΥΝΑ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΕΔΑΦΙΚΟ ΚΤΛΠ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ) ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΟΣΑΣΤΑΝ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΛΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ 50,000 ΕΠΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΚΑΛΟΠ)
ΝΑΙ-24%
ΟΧΙ-70%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ 6%

ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΚΥΠΡΟΥ
ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ-arximouftis/anef oriwn λογο προδοσιας, patriotis λογο εποικου πατερα και φυσικα η μεταξενια πιλλα (μεταξοπουλος) λογο βλακειας.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΥΕΛΙΧΤΟ-ΛΑΓΝΟΥ ΑΚΗ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ. ΟΠΟΤΕ αρχιμουφτη ΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

arximouftis
DREAMING NOT DREEMING. ΑΦΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ ΣΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΘΕ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ.
ΧΑΧΑΧΑ

aperigraptos είπε...

όταν βγει ο χριστόφιας σε διάγγελμα και κλάψει θα δεις αν θα το στηρίξουν ή οχι. το θέμα είναι ότι δεν θα βγει αυτός, δεν έχει τα .... θα δει πρώτα τι θέλει το κόμμα του και ανάλογα θα πάρει απόφαση για το αν θα σώσει ή όχι τον τόπο του

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Τάδε έφη ο aperigraptos σε σχόλιο του στο προηγούμενο post [23 Μαρτίου 2010 2:37 μ.μ.]:
“… εδώ δεν υπάρχουν προδότες και ήρωες, αλλά άνθρωποι που νοιάζονται για το μέλλον του τόπου τους, με διαφορετικές απόψεις …”

Τάδε έφη [ο ίδιος] σ’ αυτό το post [σχόλιο 24 Μαρτίου 2010 9:17 π.μ.]: “φίλε έμερσον, δεν κατάλαβες ακόμα πόσο αρνιά είναι οι ψηφοφοροι του ακελ...
Διαλέγετε και παίρνετε! Απ’ όλα έχει το πανέρι!

****************
Προς τον ΚΥΡΗΚΑ [που γράφει με κεφαλαία για να κρύβει τες ανορθογραφίες του]:
Γράφουμε «λόγω προδοσίας» και «λόγω εποίκου πατέρα» και όχι «λογο προδοσιας» και «λογο εποικου πατερα».

Τηλέμαχος είπε...

Κοιμάστε ύπνο βαθύ αν πιστεύετε ότι ο λαός το 2004 είπε ΟΧΙ γιατί έκλαιγε ο Τασσος και γιατί ήταν παραπληροφορημένος και συγχυσμένος.

Μην υποτιμάτε τόσο πολύ τον λαό. Είσαστε εσείς οι συγχυσμένοι και οι παραπληροφορημένοι και όχι ο λαός. Και όταν με το καλό θα ξυπνήσετε όταν δείτε το αποτέλεσμα ενός νέου δημοψηφίσματος θα είναι πλέον αργά. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Γι αυτό είναι καλυτέρα να ξυπνήσετε ΤΩΡΑ και να εργαστείτε για την λύση στην οποία ο λαός θα πει ΝΑΙ. Αυτή η λύση σίγουρα ΔΕΝ πρέπει να περιλαμβάνει εκ-περιτροπης μαλακιες και πειραματισμούς στην ασφάλεια και στο περιουσιακό.

Μην ξεχνάτε ότι για να βρεθεί μια λύση χρειάζονται ΔΥΟ ΝΑΙ. Εσείς εργάζεστε για να εξασφαλίσετε ένα ΝΑΙ από τους τουρκους κυπρίους. Όσον αφορά τους ελληνες κυπριους, … ποιος τους ακούει τους συγχυσμένους. Θα τους μαντρίσουμε, θα τους κάνουμε μιαν μαζική ψυχοθεραπεία και θα κλάψει λίγο ο χριστοφιας και ο ανανστασιαδης και θα πουν ΝΑΙ.

Καλημέρα σας.

patriotis είπε...

κύρηκα, λες οτι ο πατέρας μου είναι έποικος, και επιδή είναι η δευτερη φορα που το λες, ειμαι υποχρεωμένος να σε ρωτήσω το εξης


το τρώς το παστέλι??????

aperigraptos είπε...

φίλε τηλέμαχε, σε διαβεβαιώ, ότι αν ο παπαδόπουλος έλεγε ναι, θα το έλεγε και ο χριστόφιας φανερά πια αυτό που ήθελε να πει...η κοροιδία του τάσσου ήταν ότι αποδέχθηκε να μπει πρόεδρος και να διαπραγματευτεί το σχέδιο αναν!!!γιατί δεν το απέρριψε πριν?

patriotis είπε...

ορθός ο απεριγραπτος, αυτό φωνάζω εδώ και μήνες, γιατι ζήτησε απο τον ΑΝΑΝ να φέρει ενα σχεδιο το οποιο δεν ήθελε????????γιατι μας πήρε σε δημοψίφισμα αφου δεν το ήθελε?

δεν νομίζω οτι ο Τασσος να είταν τοσο αδαής, δεν νομίζω να έπαθε τετοια γκάφα, εγώ νομίζω το έκανε επιτιδες το "λαθος" αυτο για να εξυπηρετήσει τους αλλους.....μαλλον ειχε εντολες απο αλλους.....

Τηλέμαχος είπε...

Αν ο Τασσος δεν έφερνε το σχέδιο για δημοψήφισμα, θα τον σταυρώνατε στην πλατεία ελευθερίας. Θα μας τρελάνετε; Δεν ξέρετε τι θέλετε. Είπαμε ΟΧΙ, πάει τελείωσε. Πέρασαν 6 χρόνια από τότε. Όσο πιο γρήγορα το χωνέψετε τόσο το καλύτερο. Πάμε παρακάτω.

aperigraptos είπε...

τηλέμαχε: δέχθηκε να διαπραγματευτεί σχέδιο με βάση τη ΔΔΟ, αυτό σου λέει κάτι? κατάλυση ΚΔ και δημιουργία της ΔΔΟ...ΓΙΑΤΙ????

aperigraptos είπε...

είπαμε όχι πάει τελειωσε, καλό ανέκδοτο αυτό

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

EΡΩΤΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΕΥΝΟΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΑΜΥΝΑ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΕΔΑΦΙΚΟ ΚΤΛΠ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ) ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΟΣΑΣΤΑΝ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΛΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ 50,000 ΕΠΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΚΑΛΟΠ)
ΝΑΙ-24%
ΟΧΙ-70%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ 6%

ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΚΥΠΡΟΥ
ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ-arximouftis/anef oriwn λογο προδοσιας, patriotis λογο εποικου πατερα και φυσικα η μεταξενια πιλλα (μεταξοπουλος) λογο βλακειας.

Ανώνυμος είπε...

Συνεπὴς στὴν πάγια πολιτικὴ τοῦ Ἐθνικοῦ Συμβουλίου, ὅτι ἡ δική μας πλευρὰ ἐπιδίωκε δικοινοτικὲς διαπραγματεύσεις ὑπὸ τὴν αἰγίδα τοῦ Γενικοῦ Γραμματέα τῶν Ἡνωμένων Ἐθνῶν καὶ ἀνταποκρινόμενος σὲ συνεχεῖς παραινέσεις τῆς πολιτικῆς ἡγεσίας τοῦ τόπου, δὲν ἔπαυσα νὰ ἐπιζητῶ καὶ νὰ πιέζω γιὰ ἐπανάληψη τῆς πρωτοβουλίας τοῦ Γενικοῦ Γραμματέα μὲ βάση τὸ Σχέδιο Ἀνᾶν καὶ κάτω ἀπὸ τὶς προϋποθέσεις ποὺ εἶχαν συμφωνηθεῖ στὸ Ἐθνικὸ Συμβούλιο.

Τάσσος Παπαδόπουλος 7 Απριλίου 2004

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Γ.Λαμαρης,βολευτης Ακελ," μα τι να κανουμε εμεις? ειναι διεθνης η κριση, θελει τον χρονο της για να περασει. Αν καποιος εχει να προτεινει κατι, να τον ακουσουμε"

1. Η κριση δεν ειναι κρυολογημα που θελει τον χρονο του
2. Τωρα που θα παω στον Σταυρο τον κασαπη, ωσπου να μου κοψει τον κειμα για τις σεφταλιες, θα τον ρωτησω αν εχει καμια προταση για μετρα εξοδου απο την κριση και θα σε παρω τηλεφωνο κ Λαμαρη.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, ὁ Γενικὸς Γραμματέας μᾶς κάλεσε στὴ Νέα Ὑόρκη στὶς 10 Φεβρουαρίου τοῦ 2004, γιὰ νὰ συμφωνήσουμε σὲ νέα διαδικασία διεξαγωγῆς τῶν διαπραγματεύσεων, θέτοντας ὡς ὅρο γιὰ τὴν ἀνάληψη νέας πρωτοβουλίας, τὴν ἀποδοχὴ διαιτητικοῦ ρόλου τοῦ Γενικοῦ Γραμματέα.

Ἂν δὲν ἀνταποκρινόμουνα θετικὰ στὴν πρόσκληση τοῦ Γενικοῦ Γραμματέα θὰ ἐνεργοῦσα ἀντίθετα μὲ τὴν πάγια πολιτικὴ τοῦ Ἐθνικοῦ Συμβουλίου καὶ θὰ ἤμουνα ἀσυνεπὴς στὴν πάγια θέση μας ὅτι ἐπιδιώκουμε λύση τοῦ προβλήματος μὲ συνομιλίες ὑπὸ τὴν αἰγίδα τῶν Ἡνωμένων Ἐθνῶν.

Μὲ τὴ σύμφωνη γνώμη τῶν ἐκπροσώπων τῶν, ἀριθμητικά, μεγαλύτερων πολιτικῶν δυνάμεων ποὺ μὲ συνόδευσαν στὴ Νέα Ὑόρκη καὶ μὲ τὴ σύμφωνη γνώμη της, τότε, Κυβέρνησης καὶ ἀξιωματικῆς ἀντιπολίτευσης τῆς Ἑλλάδας, δεχτήκαμε αὐτὴ τὴν ἀλλαγὴ τῆς διαδικασίας.

Προσωπικά, δέχτηκα αὐτὴ τὴ νέα διαδικασία, ἐφόσον στὴ διαιτητικὴ ἀπόφαση τοῦ Γενικοῦ Γραμματέα, ὁ λαὸς τῆς Κύπρου μὲ τὴν ἄμεση καὶ προσωπικὴ ψῆφο τοῦ καθενὸς σὲ Δημοψήφισμα, θὰ εἶχε τὸν τελευταῖο λόγο.

Τάσσο Παπαδόπουλος 7 Απριλίου 2004

Τηλέμαχος είπε...

Απεριγραπτε:

Καλά, είπε καμιά φορά ο Τασσος ότι είναι εναντίων της ΔΔΟ; (αυτήν την ορολογία δεν την δέχομαι ούτε έχει καμιά σημασία για μένα). Αυτό που έλεγε πάντα ήταν ότι δεν έχει σημασία το όνομα αλλά το περιεχόμενο και τόνιζε “ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο”.

Τώρα, το σχέδιο ΑΝΑΝ το κληρονόμησε και προσπάθησε να το βελτιώσει. Τι ήθελες να κάνει δηλαδή; Δεν γίνεται από την μιαν να κατηγορείς τον Τασσο ότι κάλεσε τον λαό να απορρίψει το σχέδιο ΑΝΑΝ και από την άλλη να κατηγορείς τον Τασσο ότι το συζήτησε και το έβαλε για δημοψήφισμα. Φασκεις και αντιφάσκεις!

Δεν κατάλαβα ακόμη τι σημασία έχει τι έκανε ο Τασσος το 2004; Που το πας το θέμα;

aperigraptos είπε...

το θέμα αγαπητέ είναι ότι είστε θύματα της μεγαλύτερης κοροιδίας και τον αναγάγατε σε ήρωα: αποδέχθηκε να διαπραγματευθεί ένα σχέδιο το οποίο ποτέ δεν πίστεψε, απλώς για να γίνει πρόεδρος, δεν το διαπραγματεύθηκε καθόλου, μας υποσχέθηκε ότι μετά το 2004 θα διαπραγματευόταν με τη δύναμη της Ε.Ε και δεν το έπραξε. το φιλαράκι του έκρυβε στα πετσιά του μέχρι που πλησίασαν οι εκλογές και ξέσπασε και τώρα κάνει αντιπολίτευση της κυβέρνησης που στήριξε. και αναρωτιέμαι, ποιος νοιάζεται για αυτόν τον τόπο τελικά. όλα έχουν τη σημασία τους

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τηλέμαχος είπε...

Απερίγραπτε,

Έτσι απλοϊκά μας λες ότι το 51.51% του λαού που ψήφισαν τον Τασσο παραπλανήθηκε το 2003!!! Αργότερα, το 2004 παραπλανήθηκε το 76% του λαού και είπε ΟΧΙ.

Τι να πω; Τελικά πρέπει να είμαστε πολύ ηλίθιος λαός από τα λεγόμενα σου. Μένω παραπλανημένος!!! Έλεος.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Πολίτη Πίττα

ούτε που μπήκα στο ιστολόγιο σου, ούτε που έγραψα οτιδήποτε τέτοιο. Δεν πρόκειται για μένα, έχεις τον λόγο μου.

Unknown είπε...

H πρόταση του Προέδρου Χριστόφια, για χωριστή παρουσία εκπροσώπων κοινοτήτων σε διεθνή διάσκεψη, αποτελεί υπόσκαψη της κυπριακής κυβέρνησης και αναβάθμιση των κοινοτήτων σε κρατικές οντότητες, τονίζει ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, σε γραπτή δήλωσή του.
Απαντώντας σε πρόσφατη τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο κ. Λυσσαρίδης διευκρινίζει ότι δεν τάχθηκε ενάντια στη διεθνή διάσκεψη και συμφωνεί ότι υπήρξε πάγιο αίτημά μας για να προβάλουμε την πραγματική υφή του Κυπριακού, την αντικατοχική. «Η ένστασή μου είναι στην πρόταση του Προέδρου να κληθούν εκπρόσωποι των δύο κοινοτήτων», τονίζει και προσθέτει: «Ενώ αρνούμαστε να τους δεχθούμε σε πενταμερή στους καλούμε σε διεθνή» και υπογραμμίζει ότι σε διεθνείς διασκέψεις μετέχουν μόνο νόμιμες κυβερνήσεις.
Ο κ. Λυσσαρίδης παρατηρεί ότι συμμετοχή εκπροσώπων κοινοτήτων τους αναβαθμίζει σε κρατικούς, έστω και αν υπάρχει χωριστή συμμετοχή της Κυβέρνησης.

chrdem είπε...

Ο εθνικισμός που σας διακατέχει δεν έχει όρια.Αν είχαμε πολλούς σαν εσάς θα είχαμε την διχοτόμιση μιαν ώρα γρηγορότερα.
Είστε το πιο φασιστοειδές μέσο ενημέρωσης στον κυπριακό χώρο.

Unknown είπε...

Aperigrapte απευθυνομαι σε σενα λογω της χτεσινης μας συζητησης . Σου παραθετω αποσπασμα απο αρθρο της Σημερινης και με αφορμη αυτο σε ΞΑΝΑΡΩΡΩ.
ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΔΟ? ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗς ΤΗΣ (ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ) ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ? ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ?
Μπιραρίες και πιτσαρίες
Συγκεκριμένα, μετά την περίπτωση του ρωμαιοκαθολικού-γοτθικού ναού του Αγίου Φραγκίσκου, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε μπιραρία-πιτσαρία, μετατράπηκε τώρα και ο δίδυμος ναός των Ιωαννιτών ιπποτών σε νυκτερινό μπαρ, με φωτορυθμικά και πολύχρωμα φώτα να αναβοσβήνουν στις μεσαιωνικές τοιχογραφίες του και στο Ιερό Βήμα του, ενώ κάθε νύχτα ροκ συγκρότημα να παίζει μουσική.
Την ίδια ώρα, αυξάνονται και οι περιπτώσεις λαθρανασκαφών εντός των ιερών ναών στο τουρκοκρατούμενο τμήμα της Κύπρου, σύμφωνα με τον δρα Χαράλαμπο Χοτζάκογλου. Πρόσφατο παράδειγμα είναι ο ναός της Παναγίας Τραπέζης στην Αχερίτου. «Στο δάπεδο, που προφανώς υπήρχαν μεσαιωνικές ταφές, βρέθηκε κατά τόπους ανεσκαμμένο και στα διανοιχθέντα ορύγματα εντοπίσθηκαν θραύσματα από μεσαιωνικά αγγεία», ανέφερε ο δρ Χοτζάκογλου, προσθέτοντας πως αρχαιοκάπηλοι κατεδάφισαν, επίσης, μερικώς το βόρειο τοίχο του πολύπαθου ναού του Οσίου Ευφημιανού στη Λύση και ανέσκαψαν το δάπεδο. Ως εκ τούτου, κατεστράφησαν τα τελευταία τοιχογραφικά σπαράγματα που είχαν απομείνει στο ναό, μετά την απογύμνωσή του από τις τοιχογραφίες του τρούλου και του τεταρτοσφαιρίου της αψίδας, που διενήργησε ο Τούρκος αρχαιοκάπηλος Αϊντίν ΝτικμένΤρομακτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η βεβήλωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα, καθώς συνεχίζονται με αυξανόμενους, μάλιστα, ρυθμούς οι καταστροφές και οι λεηλασίες των χριστιανικών ναών της Αμμοχώστου

Πετάχτηκαν ελληνικοί τάφοι»
ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ και οι προσβολές συνεχίζονται, αφού μεγάλος αριθμός ταφών Κερυνειωτών στο κοιμητήριο της Κερύνειας ανασκάφηκε με μηχανικά μέσα και οι σπασμένοι τάφοι και σταυροί πετάχτηκαν στην περιφέρεια του κοιμητηρίου. «Στο χώρο που κενώθηκε θάπτονται, πλέον, Βρετανοί κάτοικοι της Κερύνειας, οι οποίοι προφανώς ανήκουν στην αγγλικανική κοινότητα της περιοχής, που εδρεύει στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα στην Κερύνεια και δεν χωράνε πλέον στο παρακείμενο βρετανικό κοιμητήριο», ανέφερε ο δρ Χοτζάκογλου. Για να τονίσει ότι το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μόνο μίαν απαράδεκτη προσβολή της μνήμης των κεκοιμημένων, αλλά και μίαν ανεπίτρεπτη ενέργεια της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Κύπρο, η οποία στις ελεύθερες περιοχές απολαμβάνει πλήρους ελευθερίας και παροχών από την Εκκλησία της Κύπρου και την Κυπριακή Δημοκρατία.
«Απαγορεύεται η ελεύθερη θρησκευτική έκφραση»
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ έκφραση θρησκευτικών πεποιθήσεων και «πιστεύω» απαγορεύεται από το κατοχικό καθεστώς, δημιουργώντας πρόβλημα σε χιλιάδες αλεβίτες μουσουλμάνους, που θέλουν ένα δικό τους μέρος έκφρασης. Σύμφωνα με στοιχεία της Ιεράς Μονής Κύκκου, οι μουσουλμάνοι αλεβίτες της Κύπρου ανέρχονται, πλέον, σε αρκετές χιλιάδες. «Ως γνωστόν, οι αλεβίτες δεν γίνονται αποδεκτοί ως θρησκευτική μειονότητα από την Τουρκία και δεν τους επιτρέπεται η ανέγερση ευκτήριων οίκων, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να συγκεντρώνονται μυστικά για την τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων. Μέχρι το 1974, η Κυπριακή Δημοκρατία παρείχε στους αλεβίτες της Κύπρου ευκτήριο οίκο στην περιοχή της Τύμβου, σεβόμενη πλήρως την ελευθερία έκφρασής τους. Από τον ευκτήριο αυτό οίκο τους εκδιώχθηκαν και διετάχθη το κλείσιμό του μετά την τουρκική εισβολή», υπογράμμισε ο δρ Χοτζάκογλου.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Μια και μιλάμε για τον Αρχιεπίσκοπο, ας προσέξουμε την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε το σταλινικό καθεστώς κατά της Εκκλησίας προφανώς για να αποπροσανατολίσει για τα οικονομικά χάλια του καθώς και για την αγορά πανάκριβων Μερσεντές.

Ανεξάρτητα από τυχόν λάθη ιεραρχών η Εκκλησία δεν παύει να είναι ένας διαχρονικός θεσμός που στήριξε τον Ελληνισμό στην Κύπρο.

Γι αυτό και πολεμιέται λυσσαλέα από το σταλινικό ΑΚΕΛ.

Unknown είπε...

@Πάολα- εντάξει, σε ευχαριστώ για την διαβεβαίωση-σε πιστεύω, ομολογώ πως απλά το εν λόγω μήνυμα ήταν σοκ. Ο "εμπνευστής" του σίγουρα δεν είναι στα καλά του.

Διαγράφω και το προηγούμενο μου σχόλιο καθώς θεωρώ το συγκεκριμένο μηνυμα τόσο χυδαίο που δεν μπορεί να μένει εκεί.

aperigraptos είπε...

φίλε τηλέμαχε, πολλές φορές στην ιστορία η γνώμη του λαού αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σε όφελος της χώρας...τώρα δεν είπα ότι παραπλανήθηκε, αλλά ειδικά στις εκλογές, έλεος ακόμα να καταλάβετε ότι όλοι μας είμαστε μαντρωμένοι στις απόψεις του κόμματος μας? εθελοτυφλούμε? το 2003 τα αρνιά του ακελ ψήφισαν, μα και τον ούτοπο να τους υποδείξουν θα βγει!!!

ΠΑΟΛΑ είπε...

@politipitta

Ευχαριστώ! Ούτε καν ήξερα τον άνθρωπο, και ουδέποτε στη ζωή μου θα έκανα τέτοιο σχόλιο για οποιονδήποτε.

Αυτός που έκλεψε το όνομα μου στην καλύτερη περίπτωση δεν είναι στα καλά του.

Στη χειρότερη είναι ένας προβοκάτορας χωρίς ιερό και όσιο.

Δεν τον φτύνω γιατί λυπάμαι το σάλιο μου.

Ρήγας είπε...

Κάποιος παίζει με τα κουμπάκια εδώ μέσα διότι κάποια μηνύματα μου (σε αυτή και άλλες ενότητες) έχουν διαγραφτεί.

Ρ.

Unknown είπε...

Για τον Κύπρου Χρυσόστομο δεν έχω καλή γνώμη.
Αλλωστε προκειται για τον αδερφικό φίλο και συμμαθητή του Ζακύνθου Χρυσοστόμου Συνετού .Έχουν μαλιστα τον ίδιο απότομο και αυταρχικό χαρακτήρα. φίλοι γαρ...Δηλ πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.