Παραπολιτικά ανάλεκτα στην τύχη (12)

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Εξαιρετικό το σκίτσο του ΠΙΝ, στις 18.10.2010 στο Φιλελεύθερο

•‘Εγινε επιτέλους το πανηγύρι στο Λιμνίτη. ‘Ολοι οι παναϋρκώτες εκεί. Ο Ντάουνερ που καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι. ‘Ηταν εκεί και ο κ. Φούλε και φυσικά «οι δύο ηγέτες». Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πού ήταν; «Χάθηκε ανάμεσα στους δύο ηγέτες»;

•Επιτέλους έβγαλε και το επίσημο ΔΗ.ΚΟ. μια σωστή απόφαση. Και τόσο ενοχλήθηκε ο Μάριος, που προσπάθησε να την χαλάσει με τα μισόλογα του που τα μασούσε για να μη θυμώσει ο μάστρος του. Δηλαδή θύμωσε και προσπαθούσε να τον εξευμενίσει. Και κείνον και τον Μάρκο.

•Ο Μάριος δεν ανέχεται τη διγλωσία στο ΔΗΚΟ. Για τούτο τα λέει όλα μόνος του. Ούτε αποδέχεται, ούτε απορρίπτει τις προτάσεις του Χριστόφια για το περιουσιακό. Να τις αποδεχτεί θα χάσει και τα αυγά και το καλάθι. Να τις απορρίψει θα χάσει την καρέκλα. Ε! Τότε τι θέση έχει στην πολιτική ζωή του τόπου. Για την καρέκλα ζει κι αυτός και ο Μάρκος. Το κόμμα και οι αρχές του ας κουρεύονται.

•Αχάριστοι κάτοικοι του Πύργου. Αντί να πείτε «ευχαριστώ και συγχαρητήρια και να πάτε παρακάτω» αρχίσατε με τα προβλήματα και τα αιτήματα. Μη ξεχνάτε ότι για να ανοίξει το οδόφραγμά σας του ανθρώπου του «πιάσανε το κ--ο. Κάμετε λίγη υπομονή, ώσπου να κανονίσει και τον ‘Ερογλου.

•Επί τέλους ο Μάρκος κατάλαβε κι ένα πράμα. ‘Οτι δεν έχει θέση στο κόμμα. ‘Οτι δεν έχει αξιοπρέπεια, πότε θα το καταλάβει;

•Αν το ΔΗΚΟ διακόψει την υποδούλωσή του στο ΑΚΕΛ, ο Μάριος θα κρατήσει την καρέκλα του ως τον Μάίο του 2011. Ο Μάρκος όμως; Θα πρέπει να παραδώσει την καρέκλα του αμέσως. Για τούτο εξαγριώθηκε.

•Οι Εγγλέζοι είναι ο κακός δαίμονας της Κύπρου. Όλες τις ατιμίες τις έχουν κάνει για να μας καταστρέψουν και να βοηθήσουν τη φίλη του. Μόνο η αγγλική δικαιοσύνη παρέμεινε ο καλός άγγελος της Κύπρου. Αυτοί στέκουν στο ύψος τους, αλλά τα ευλοημένα, χαλούν το καλό κλίμα με τις αποφάσεις τους και δυσκολεύουν το φίλο του κ. Μπράουν.

•Ο Πάμπης Κυρίτσης δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι απόψεις του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι απόψεις του ΔΗΚΟ. Και διερωτάται, αν αυτές είναι οι απόψεις του ΔΗΚΟ, τότε γιατί μένει στην Κυβέρνηση. Μα σοβαρά, Μπάμπη μου, δεν ξέρεις γιατί το επίσημο ΔΗΚΟ είναι στην κυβέρνηση και δεν φεύγει; Ακόμα δεν το κατάλαβες; Και φαίνεσαι έξυπνο παιδί; Ο Μάριος και ο Μάρκος είναι πιο σίγουροι για το Χριστόφια, απ ότι οι έμμ
ισθοι του ΑΚΕΛ και της ΠΕΟ. Αυτοί είναι πιο ψηλά στο μισθολόγιο του ΑΚΕΛ. Και οι καρέκλες αξίζουν.

Το παρδαλό κατσίκι για το Christofias-watch