Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα στο πανεπιστήμιο Sheffield

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Στη φωτογραφία Μικρός Αττίλας γλύφει το πιάτο του, κάτω από πανό του διχοτομικού "Turkish Cypriot Society". Στο πίσω μέρος, διακρίνονται αφίσες του κατακτητή με τα κατεχόμενα μνημεία μας.

Να τι λάβαμε ως παράπονο από φοιτητή μας στο εξωτερικό, τον Αγοράκριτο.

Σε international party το οποίο διοργάνωσε επίσημα η φοιτητική κοινότητα του πανεπιστημίου του Sheffield, οι Τουρκοκύπριοι «αδελφοί» μας, παρουσίασαν δική τους ξεχωριστή κοινότητα, η οποία αναγνωρίζεται επίσημα από το πανεπηστήμιο, με την ονομασία Τουρκοκυπριακή Κοινότητα (Turkish-Cypriot Society), την ίδια ώρα, που η ελληνοκυπριακή κοινότητα, δεν είχε κανένα αντιπρόσωπο.

Το περιεχόμενο του περιπτέρου των τουρκοκύπριων «αδελφών» μας, ήταν προπαγανδιστικό, κατ' αυτούς διαφωτιστικό, ενώ διαφήμιζε και το τουριστικό προϊόν των κατεχομένων. Δεν έλειπαν οι αφίσες, με την γη μας, και τα αξιοθέατα της, να προβάλλονται από τους κατακτητές, ως πόλος έλξης, μπροστά από εκατοντάδες εθνικότητες, και χιλιάδες φοιτητές. Το μήνυμα; «Ανακαλύψτε ένα χαμένο παράδεισο.»

Αποκορύφωμα στην όλη καμπάνια, ήταν ο πράσινος χάρτης της Κύπρου, με το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας παραχαραγμένο με μία ημισέληνο πάνω από το περιστέρι να καλύπτει ολόκληρο το νησί, δείχνοντας έτσι, τις πραγματικές πεποίθησεις τους.

Απώντες από το όλο σκηνικό, η δική μας ελληνοκυπριακή κοινότητα, η οποία φαίνεται πως αρκείται στην διοργάνωση ελληνικών βραδιών διασκέδασης, και πιάστηκε στον ύπνο μπροστά σε μία τέτοια απαράδεκτη και προκλητική στάση, όπως στον ύπνο πιάνονται κατά καιρούς για 36 χρόνια και οι κυπριακές κυβερνήσεις.

Η χαριστική βολή ήρθε όταν οι κύριοι αυτοί βλέποντας μας να κινηματογραφούμε το όλο σκηνικό, μας ζήτησαν να εγγραφούμε και μέλη.

Χιλιάδες μίλια μακρυά από την μαρτυρική μου πατρίδα, ένιωσα τον κατακτητή να κάνει απόβαση ξανά. Αυτή την φορά στην ψυχή μου. Τι μας έχει μείνει τελικά; Ποιος μας στηρίζει; Πόσοι ακόμα πιστεύουν; Πού μας οδηγούν αυτοί που δήλωναν πως μπορούσαν καλύτερα;

Αυτοί που μας χαρακτηρίζουν άπληστους εθνικιστές επειδή απαιτούμε τα στοιχειώδη ανθρώπινα μας δικαιώματα.

Αυτοί που καταριούνται την ελληνικότητά μας, που μας κρατάει ζωντανούς.

Κι όμως: Η απελπισία είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Και την αντίσταση θα την κάνουμε, ακόμα και μέσα στις ψυχές μας.

Ακόμα πιστεύουμε και θα μας βρίσκετε στο δρόμο σας!

Αγοράκριτος για το christofias-watch

29 Σχόλια:

μιστερ μαξ είπε...

ακου "διαφωτιστικο υλικο" οι τουρκοι. Αυτοι κανουν προπαγανδα, εμεις κανουμε διαφωτιση. Αφου στο λημμα "διαφωτισμος" η britannica εχει την φωτο της Κυπρου και του Χριστοδουλου (του παρασκευαϊδη, δεν τον ξεχναμε τον ελληνορθοδοξο μαρτυρα)

Ανώνυμος είπε...

μιστερ μαξ να ξέρεις ότι μέρα νύχτα κλαίω για την καημένη την Τουρκία που έχει πέσει θύμα της προπαγάνδας της Κύπρου!

μιστερ μαξ είπε...

δεν εχει πεσει η Τουρκια θυμα της κυπριακης προπαγανδας, οι ε/κ νεοι πεφτουν θυμα της προπαγανδας της ντοπιας αρχουσας ταξης.

Την εχουν μαθει τοσο καλα, που την αναπαραγουν οι ιδιοι. Πχ: λενε "οι τουρκοι κανουν προπαγανδα, εμεις διαφωτιζουμε".

Καθε νυχτα κλαιω για τους προσφυγες στα τσαντηρια, τα λαπτοπ τους ειναι απροστατευτα...

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε μιστερ μαξ ο κατακτητής διαφωτίζει και ο κατακτημένος κάνει προπαγάνδα. Η τουρκική άρχουσα τάξη πως σου φαίνεται;

Είδες είδες τους ανεπρόκοπους τους πρόσφυγες που τόλμησαν και εγκατέλειψαν τα τσαντίρια και αγόρασαν και λάπτοπ.

Ανώνυμος είπε...

μιστερ μαξ αφού οι "οι ε/κ νεοι πεφτουν θυμα της προπαγανδας της ντοπιας αρχουσας ταξης" και αφού όπως φαίνεται εσύ κατάφερες να ξεφύγεις από τα δίκτυα αυτής της άρχουσας τάξης και να βρεις την αλήθεια θα σε παρακαλέσω να μας διαφωτίσεις και εμάς ώστε να μην ζούμε πλέον στο σκοτάδι.

arxiepiskopos είπε...

Μίστερ μαξ,Εμερσον και Μαγγανοπήγαδο...συζητούν!Τελικά,ΕΜΕΡΣΟΝ,φαίνεται πως αυτοί σου άξιζαν! Όμοιος ομοίω αεί πελάζει;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ έχεις μεγάλο κόμπλεξ τελικά!

arxiepiskopos είπε...

Ευχαριστώ,ψυχολογάρα μου.Πώς είπες πως θα διώξουμε τους Τούρκους φωνάζοντας ΟΧΙ;

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,μήπως ξέρεις γιατί το W.C,η κοιτίδα της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης(όπως διαφήμιζε) απαγορεύει πια τις αναρτήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρω ότι τις τελευταίες 3 μέρες έχεις κάνει πάνω από 30 σχόλια που να μην το απαγόρευαν κιόλας!!

arxiepiskopos είπε...

Μέτρα σε πόσες αναρτήσεις επιτρέπουν σχόλια και σε πόσες τα "ξεχνούν" ανοικτά και τα ξαναλέμε!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μήπως σχολιάζεις ποτέ την ανάρτηση; Αφού πάντα γράφεις τα ίδια ειρωνικά-υβριστικά-μειωτικά σχόλια οπότε γιατί ζητάς και τα ρέστα;

Μπαίνεις σε ένα ξένο σπίτι με τις λασπωμένες αρβύλες σου, κατουράς στο σαλόνι, βρίζεις τους ιδιοκτήτες και μετά ρωτάς γιατί σου κλείνουν την πόρτα;

arxiepiskopos είπε...

Αν έκλεισαν ουσιαστικά το W.C εξαιτίας μου,τότε είμαι πολύ περήφανος.Αλλά σ'αυτό μπαίνουν και άλλοι- διαλεκτικοί και μορφωμένοι σχολιαστές-όπως ο ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ,ο ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ,ο ΑΙΑΝΤΑΣ,ο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ κι εσύ.Δεν είναι κρίμα να στερηθούν κι όλοι αυτοί το βήμα έκφρασης των απόψεών τους; Εμένα,τον ΑΝΕΦ και δυο τρεις άλλους "περιθωριακούς" μας κάνατε καθημερινά με τα κρεμμυδάκια,όπως έλεγε κι η ΕΔΕΚ Πάφου.Μήπως ο λόγος είναι άλλος;

Ανώνυμος είπε...

το ναπολεόντειο σύνδρομο σου είναι σε έξαρση!

Που να ξέρω εγώ ποιος είναι ο λόγος ας κάνει τον κόπο κάποιος από την επιτροπή να απαντήσει.

Εσένα τι σε πειράζει έχουν κοπεί τα μπόνους;

arxiepiskopos είπε...

Όχι,έχει κοπεί ...διασκέδαση!

μιστερ μαξ είπε...

@Αρχιεπισκοπος: Παλια τουλαχιστον οι ελιτιστες λεγαν και καμια εξυπναδα

@Εμερσον για κατακτητη και κατακρημενο και προπαγανδα:

Το ποιος λεει ψεμματα και οχι, δεν εχει να κανει σχεση με ποιος ειναι κατακτητης και κατακτημενος.

Καποτε καποιος χαζος ειπε "Εθνικον ειναι το αληθες". Προσφατα καποιος εξυπνος (εθνικιστης καρατζαφερης στην ελληνικη βουλη) ειπε: "Εθνικον ειναι οτι συμφερει το εθνος".

Διαλεξε Εμερσον.

@Εμερσον για προπαγανδα αστικης ταξης:

Δεν τα ανακαλυψα εγω, τα εχουν πει αλλοι πιο μπροστα απο μενα. Τα λεγανε και αλλοι σοσσιαλιστες, αλλα τα ξεχνανε γιατι μαλλον "σοσσιαλιστικον ειναι οτι συμφερει το κομμα".

Προς το παρον ας εξεταζουμε ενα ενα τα κομματια, και το ολον θα φανει απο μονο του.

@Μαγγανοκελλο για την διπλη ονομασια

Με ενα νικ γραφω. Ασχετο βεβαια, γιατι δεν κανουμε περσονοπολεμο, αλλα διαλογο. Πρεπει να αφαιρεσουμε τις αποψεις απο τα προσωπα, να μην το βλεπεις οπαδικα το ζητημα μαγγανοκεφαλε.

@Μαγγανοκελλο για τα μπεεε του ΑΚΕΛ

Παντως στο δημοψηφισμα, αλλα αποφασισε η ηγεσια και αλλα ο κοσμος του ΑΚΕΛ. Αρα μπεεεε δεν ακουγονται απο εκεινη την μερια. Τα μπεεεε τα λενε αυτοι που εκοβαν τις φλεβες τους μπροστα στο μνημειο του Γριβα για την αδουλωτη σταση, αλλα μολις τους εκανε "Ττττα" ο τασακιας, μπηκανε στην γραμμη.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά δεν μου λες ποια είναι η προπαγάνδα της ντόπιας άρχουσας τάξης στην οποία πέφτουν θύμα οι ε/κ νέοι.

μιστερ μαξ είπε...

δεν πεφτουν θυμα οι ε/κ νεοι, προσπαθειτε να πεσουν θυματα, και οντως αρκετοι επιρρεαζονται. Αποδειξη ειναι οταν αμφισβητηθουν αυτες οι "αληθειες", μηχανισμοι του Υπερεγω και του Αυτο προκαλουν τρομο.

Για να δεις ποια ειναι καθεστωτικη ιδεολογια της αστικης ταξης, μπορεις να δεις τι διδασκονται στα σχολεια, ιδιως σε μικρη ηλικια:

-Θρησκευτικα (προσευχη, παμε εκλλησια, ενδοσχολικες γιορτες, διακοπες)

-Εθνικισμος (το μαθαινουν σαν αυτονοητη αληθεια, στην ιστορια ολο για "εμας" τους ελληνες λενε, λες και ο χρονος δεν κυλουσε για τους βαρβαρους, στα Νεα Ελληνικα, εκθεση κτλ, ο σκοπος του μαθηματος δεν ηταν να μας μαθει την γλωσσα αλλα τις σωστες αποψεις)

Πυλωνες της αστικης προπαγανδας ειναι θρησκευτικα-εθνικισμος τα οποια μπαινουν στο ασυνειδητο και ξεριζώνονται πολυ δυσκολα μετα.

Ομως ειναι illusions, και καλά illusions δεν υπαρχουν. Αυτος ειναι ο κανονας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε με δουλεύεις εσύ είπες οι ε/κ νεοι πεφτουν θυμα της προπαγανδας της ντοπιας αρχουσας ταξης δικά σου λόγια είναι και τώρα λες δεν πέφτουν θύμα αλλά Προσπαθούμε εμείς να πέσουν θύμα!!! Ποιοι είμαστε εμείς Με ξέρεις και από χθες;

Εσύ μίλησες συγκεκριμένα και είπες δεν κάνουν οι Τούρκοι προπαγάνδα αλλά εμείς εμείς και μετά μου το γύρισες στο τσιφτετέλι και στα εθνικιστικά!

Η προπαγάνδα λοιπόν πια είναι ότι η Τουρκία έκανε εισβολή; Είναι προπαγάνδα αυτό; Είναι προπαγάνδα ότι υπάρχουν πρόσφυγες που δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους; Ποια είναι αυτή η προπαγάνδα ρε φίλε; Μου το γυρνάς στους βάρβαρους και στις αστικές τάξεις!

Παπαγαλίζεις την δική σου προπαγάνδα με λίγα λόγια

Καλό βράδυ

μιστερ μαξ είπε...

πω...ρε εμερσον, πας να βρεις τεχνικα λαθη. Πολλοι πεφτουν θυμα μιας και επεμβενετε στην προσωπικοτητα τους σε μικρη ηλικια, οταν διαμορφωνονται, αλλα οχι ολοι. Αρα "ε/κ νεοι πεφτουν θυμα" ομως οχι "οι ε/κ νεοι" που θα σημαινε οτι "ολοι οι ε/κ νεοι"...


Οσο για το "εσεις προσπαθειτε", στο εσεις ειστε περα απο την τοπικη ελιτ, και οι ανανηψαντες εθνικιστες που βρηκανε βλογκ και ξεκινησαν την τζιχαντ τους. Εσεις, η οχλοβοη των ελληνοψυχων βλογκερς.

Να μιλησουμε επι της ουσιας;

Δεν ειπα οτι οι τουρκοι δεν κανουν προπαγανδα, ειπα οτι και αυτοι κανουν και εμεις κανουμε.

Και εγω κανω. Το θεμα ειναι οτι εγω δεν κοβω φασεις απο την αληθεια για να φτιαξω παραμυθακι πχ "ειμαστε οι καλοι που μας καταδυναστευουν ολοι"

Πχ ξεχνας οτι οι τ/κ ηταν θυματα ρατσιστικης βιας απο ορισμενους φασιστες, τους οποιους δεν στειλατε φυλακη, αλλα ορισμενοι γινανε και υπουργοι, αξιοτιμα μελη της ελιτ με εφημεριδες στην κατοχη τους, μιντια, κτλ.

Επισης ξεχνας την συνεχιζομενη καταπιεση των εργαζομενων απο τους ιδιοκτητες των μεσων παραγωγης, την μη δικαιη κατανομη του πλουτου, την κοινωνικη ανισοτητα, και ζητας απο αυτους που το μελλον τους ειναι μιζερο, να υπερασπιστουνε την ουτοπια του καθε πεζεβεγκη-αφεντικου.

Συνεχισε να λες τις μισες αληθειες και ουτε οι ντοπιοι δεν θα σε πιστευουν πια. Καλα για το εξωτερικο δεν το συζητω, εχουν παρει μυρωδια την εθνικιστικη πλεμπα.

Ερωτηση: οι ε/κ κανουν προπαγανδα ή οχι; Δεν απαντησες για την ρηση του Καρατζαφερη.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς επειδή βλέπω συνεχίζεις να μοιράζεις ρόλους και να κυνηγάς ανεμόμυλους και αόρατους εχθρούς σαν άλλος δον Κιχώτης να ξεκαθαρίσω δυο τρία πράγματα.
1)δεν έχω κάποια σχέση με αυτό ή κάποιο άλλο blog
2)δεν έχω κάποια σχέση με κάποιο κόμμα
3)δεν ανήκω στην «άρχουσα» τάξη της Κύπρου όπως εσύ την καταλαβαίνεις
4)δεν ζω καν στην Κύπρο

Πάντως για κάποιον που θεωρεί ότι όλοι είμαστε ίσοι βάζεις πολλές ετικέτες σε ανθρώπους που ούτε καν έχεις συναντήσει!! Γενικά πολλές παρωπίδες ρε παιδί μου…

Έχω ξαναπεί ότι η άρχουσα τάξη (η πραγματική όχι η φανταστική που κυνηγάς εσύ) αυτή την περίοδο προσπαθεί με νύχια και με δόντια να προωθήσει την παγκοσμιοποίηση και τις θεωρίες περί πολυπολιτισμικοτητας. Αυτά τα μοντέλα βολεύουν την άρχουσα τάξη πλέον και όχι ο εθνικισμός οπότε έχεις μείνει λίγο πίσω.

Γενικά έχεις πλέξει τον πατριωτισμό - την έκφραση και την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης και την αφοσίωση των ατόμων στο έθνος στο οποίο ανήκουν, χωρίς όμως καμία διάθεση υποτίμησης ή περιφρόνησης άλλου έθνους με τον σοβινισμό.

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση μιλούσε για συγκεκριμένο θέμα, μιλούσε για την προώθηση της κατεχόμενης πατρίδας μας στην Αγγλία ως τουριστικού παραδείσου και την χαρακτήρισε ως προπαγάνδα εσύ μιλάς για πράγματα που πιθανόν να έγιναν πριν από 50 χρόνια και εξισώνεις τις δύο καταστάσεις. Η Τουρκία είναι ένα κράτος τρομοκράτης με εθνικό ήρωα έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τον Χίτλερ και τον Στάλιν για τις γενοκτονίες που έκανε. Σήμερα λοιπόν με την Τουρκία να κατέχει τη μισή Κύπρο και να καταπιέζει εξίσου Τ/Κ και Ε/Κ εσύ μιλάς για προπαγάνδα της Κύπρου!

Το παραμύθι (όπως το λες εσύ) «είμαστε οι καλοί και μας καταδυναστεύουν όλοι» είναι ίδιο με το παραμύθι είμαστε οι καλοί και μας καταδυναστεύει η άρχουσα τάξη! Και μετά λες ότι εσύ δεν φτιάχνεις παραμύθια!

Μιλάς για Τουρκοκύπριους θύματα ρατσιστικής βίας ενώ πριν λίγες μέρες Τούρκος στρατηγός αποκάλυψε ότι οι ίδιοι έκαψαν χώρους λατρείας για να προκαλέσουν φυλετικές διαμάχες! Μπορείς να μιλήσεις για συγκεκριμένες περιπτώσεις να μου πεις ποιοι ήταν αυτοί οι φασίστες ποιοι αυτοί οι Τουρκοκύπριοι θύματα και για ποια ακριβώς χρονική περίοδο μιλάς;

Ανώνυμος είπε...

τι ακριβώς είπε ο Καρατζαφερης και γιατί πρέπει να απαντήσω εγώ για αυτά που λέει;

μιστερ μαξ είπε...

Δεν με νοιαζει τι εισαι, ο πραγματικος κοσμος λιωνει και ιδιως στο ιντερνετ, μενουν μονο οι συνειδησεις.

Εδω μεσα εισαι ενας εκ των διοσκουρων του εθνικισμου, οποταν δικαιουμε να μιλαω λες και εισαι ενας εξ αυτους τους εθνικιστες που παπαγαλιζουν την εγχωρια προπαγανδα. Και δεν καταλαβα γιατι ακριβως εξανιστασαι με τις "ταπελλοποιησεις". Δεν ειναι ακριβως ταμπελλοποιηση, ειναι αφαιρετικη διαδικασια. Και το να κατατασσεις ανθρωπους αναλογα με τα πιστευω τους δεν ειναι κακο, αφου ισχυει. Μην το συγχιζεις με το να τους κατατασσεις αναλογα με το χρωμα τους, οπου μπορει να ισχυει, ομως εχει χρησιμοποιηθει στο παρελθον για να δινονται δικαιωματα και δυσαναλογες υποχρεωσεις με την ταμπελα. Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω, να μην αναλωθουμε σε θεματα χωρις ουσια.

Οποταν για το
1-εχεις, εισαι στους σχολιαστες, και υπερασπιζεσαι την "γραμμη" του.
2-δεν εχει σχεση αυτο, υπερασπιζεσαι την ιδεολογικη γραμμη του εθνικισμου και αυτο επιθυμω να αποδομησω-οσο μπορω.
3-ασχετο, υπαρχουν και οι house niggers, γκουγκλισε τον ορο αν δεν τον ξερεις.
4-ασχετο και αυτο.

Οσο για τις επιδιωξεις της αρχουσας ταξης, της πραγματικης- παντα ηταν η συνεχιση της εκμεταλλευσης και η διαιωνιση της θεσης της. Να ξερεις οτι την αντζεντα μας, τις θεσεις μας τις καθοριζουμε πρωτα εμεις, και ειναι φυσι αντιθετες με τις επιδιωξεις της αρχουσας ταξης.

Για τον πολυπολιτισμο, καταρχην δεν ειμαστε υπερ του φιλελευθερου πολυπολιτισμτικου μοντελου, οπου "ολοι οι σκλαβοι ειναι ισοι" οπως το ειχε πρωτοπει ο Μεγαλεκος πιο παλια. Εμεις προπαγανδιζουμε την αλληλεγγυη μεταξυ ολων των ανθρωπων και βοηθαμε στην προσπαθει ανα ελευθερωθουν. Ειμαστε υπερ της καταστροφης πολιτισμικων μοντελων που αντικειμενικα δεν εξυπηρετουν την ανθρωπινη ευτυχια.

Αντιθετα πολυπολιτισμικοι ειστε εσεις, που θελετε να παραμεινει ο πολιτισμος σαν παραδοσιακη αξια, στην καθε χωρα.

Παραδειγμα για να εξηγησω τις διαφορες:

Μια σουδανη στην Κυπρο, εγω λεω πως εχει καθε δικαιωμα να μενει εδω, μπορει να γινει αθεη, ακροαριστερη, καλλιτεχνις, συγκραφεας, να παρει δλδ τον πολιτισμο οχι της κυπρου αλλα του διαφωτισμου και να τον μεταλαμπαδεψει κιολας.

Εσεις λετε να παει πισω στο Σουδαν, οπου εκει οι αντιστοιχοι με εσας που στηριζουν τις "παραδοσεις", θα της κανουν κλειτοριδοτομη και οσοι ειναι εναντιον, θα ειναι "πληρωμενοι απο τον Σορος για καταστροφη των εθνων".

Ελπιζω να εξηγησα και αυτο το θεμα.

Τωρα, στο θεμα του πατριωτισμου-εθνικισμου:

Τα συνορα της πατριδας ειναι φτιαχτα, ειναι hand made απο τις μεγαλες δυναμεις και η ανθρωπινη φυση δεν υφισταται διαφοροποιησεις.

Πατριδα μας ειναι οι αρχες μας.

Ο εθνικισμος δεν μπορει να υπαρξει "καλος" μιας και αυθαιρετα και εντελως μεταφυσικα μιλαει για ενα inner circle "εμεις που εχουμε το ιδιο αιμα" αποκλειοντας απο δικαιωματα συμμετοχης σε διαφορους "ξενους".

Παντως εθνικισμος σε πολιτικο επιπεδο ειναι ο εθνικοσοσιαλισμος. Για αυτο αλλωστε η Χρυση Αυγη δηλωνει οτι η ιδεολογια της ειναι ο "κοινωνικος εθνικισμος"

Αμα ξεκινησεις και χωριζεις τους ανθρωπους σε "εμεις" και "εσεις" με βαση την εθνικη καταγωγη, κοιμασαι αστος-ξυπνας φασιστας.

Επισης, θελω να προσεξεις οτι και εγω χρησιμοποιω τα "εμεις" και "εσεις". Οι κατηγοριοποιησεις μου ειναι με βαση κατι το υπαρκτο, την αναλυση των πολιτικων μας επιλογων. Επισης αποδεχομαι τις κατηγοριοποιησεις "μελανοχρωμος", "λευκος", "ξανθος" κτλ, μιας και ειναι υπαρκτα συνολα, ομως δεν δινονται τιποτα πλεονεκτιματα/μειονεκτιματα στην συμμετοχη στην κοινωνια σε αυτους, ολοι εχουμε τα ιδια δικαιωματα.

Αυτα για το πρωτο σου αρθρο

μιστερ μαξ είπε...

Οσο για το δευτερο:

Συνιθιζεται οι εθνικοι ηγετες να εχουν κανει γενοκτονιες. Μηπως ξεχνας οτι ο κολοκοτρωνης ξεκοιλιαζε εγγυους στην τριπολιτσα.

Επειδη δεν γινεται να μιλαμε με συνθηματα, εγω ειμαι υπερ της επιστημονικης προσεγγισης της ιστοριας. Αυτο λεω. Και λεω οτι μιας και το κυπριακο κρατος την παραποιει, αποκρυπτει στοιχεια που το κατηγορουν, ενω αν ηθελε να εξιλεωθει απο αυτα επρεπε πρωτο να τα αναδειξει και να τιμωρησει τους ενοχους, δεν το κανει. Οποταν γιατι διαμαρτυρεται αν οι αλλοι κανουν αυτο που επιχειρει, μονο πιο πετυχημενα;

Οσο για το αν λεω παραμυθια, οκ, να σου πω, επειδη δεν ξερουμε ποιος λεει ψεμματα και παραμυθια και ποιος οχι, ας ξεκινησουμε απο την αρχη, μια τετοια σκεψη απασχολουσε τον Καρτεσιο πριν εκφωνησει το "Αμφισβητητε τα παντα!"

-------

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_TjX7LcNI

ετσι, αν θες απαντας, δεν "πρεπει".

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η μιστερ μαξ είπε...Εδω μεσα εισαι ενας εκ των διοσκουρων του εθνικισμου,

οκ καλη σου μέρα!

μιστερ μαξ είπε...

ετσι μουγκα τα εθνικια. (τελικα ειναι καλος ο εθνικισμος ή οχι, πρεπει να διαλεξεις....)

arxiepiskopos είπε...

Σύντροφε Karl Mαξ
Πατρίδα μου όλη η γη και σύντροφος μου ο κάθε άνθρωπος .

Κοιμάμαι αστός , ξυπνώ Στάλιν - αλλά ζω μια ζωή υποκριτής.

Να καταργηθούν όλες οι σημαίες εκτός από αυτήν της Ε.Σ.Σ.Δ.
Να καταργηθούν τα διαβατήρια και τα τελωνεία. Υποδηλούν εθνικισμό.
Να καταργηθούν όλες οι γλώσσες και να συνεννοούμαστε στη νοηματική.
Κάνετε έρωτα – όχι πόλεμο. Ο μόνος τρόπος να διαιωνιστεί το ανθρώπινο είδος σε πελάγη ευτυχίας.
Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει … πόσο σ΄ αγαπώ !!!
Ένας για όλους και όλοι για μένα.
Να μοιραζόμαστε τα πάντα.

Molotov–Ribbentrop Pact

Early in the morning of August 24, 1939, the Soviet Union and Nazi Germany signed a 10-year non-aggression pact, called the Molotov–Ribbentrop pact. Most notably, the pact contained a secret protocol, revealed only after Germany's defeat in 1945, according to which the states of Northern and Eastern Europe were divided into German and Soviet "spheres of influence".In the North, Finland, Estonia and Latvia were assigned to the Soviet sphere. Poland was to be partitioned in the event of its "political rearrangement"—the areas east of the Narev, Vistula and San Rivers going to the Soviet Union while Germany would occupy the west. Lithuania, adjacent to East Prussia, would be in the German sphere of influence, although a second secret protocol agreed in September 1939 assigned majority of Lithuania to the USSR. According to the secret protocol, Lithuania would retrieve its historical capital Vilnius, subjugated during the inter-war period by Poland

1939 USSR invaded 5 countries and occupied the 3 of them till 90. Finland, Poland Latvia, Estonia , and Lithuania
1956 USSR invaded Hungary
1968 USSR invaded Czechoslovakia
1969 USSR conflict with china
1979 USSR invaded Afghanistan and occupied till 1989

arxiepiskopos είπε...

ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΞ,παρ'όλο ότι διαφωνώ μαζί σου,το παραπάνω σχόλιο δεν ανήκει σ'εμένα,αλλά σε ένα κομπλεξικό υποκείμενο,που γράφοντας ως arxiepiskopos-μαϊμού,νόμισε πως θα κατάφερνε να με φιμώσει.Το πραγματικό του όνομα είναι John Charalambous και μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις την πλαστοπροσωπία κανοντας κλικ στο nickname του υποκειμένου αυτού και στο δικό μου.