Καμαρώστε τον! Τα βάζει με τους Πυργώτες και αποενοχοποιεί τον Αττίλα!

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Θέλω κάθε μέρα να μου λέτε "Ευχαριστώ" που σας ανέχομαι και που καταδέχομαι να είμαι Πρόεδρός σας. Θέλω να μου λέτε "Ευχαριστώ" που παραχωρώ τις περιουσίες σας στους έποικους και τους Αττίλες. Θέλω να μου λέτε "Ευχαριστώ" που σας παρακολουθώ, εισβάλλω μέσα στα σπίτια σας, απειλώ, εκβιάζω, γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια όλο τον κόσμο, έχω ιδιωτικό jet, πήρα καινούρια λιμουζίνα και έσασα το γαμπρό μου στην κυβέρνηση. Θέλω να μου λέτε "Ευχαριστώ" που σας αφήνω να αναπνέετε.

Τι να πει κανείς για τον Ευέλικτο Οδοστρωτήρα; Κάθε εβδομάδα είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε τις γκάφες, τα ξεσπάσματα εναντίον των Ελληνοκυπρίων και την ανοχή του στην κατοχική πρόκληση.

Ο Χριστόφιας είναι πια θλιβερά μόνος, όπως ο Σ.Ιακωβίδης επισημαίνει στη "Σημερινή" 17/10/2010

Μέχρι και ο πιστός Επαγρυπνίτης Anef_Oriwn, έχει αρχίσει να συναισθάνεται ότι το καράβι βουλιάζει και ότι ο Χριστόφιας είναι πια απομονωμένος.

Μπορεί λοιπόν να του απέμειναν κάποιοι Μαρκομάριοι προς το παρόν, αλλά δε νομίζουμε ότι και αυτοί δε θα τον εγκαταλείψουν για ένα μεγαλύτερο πολιτικό πλειοδότη.

Προχθες λοιπόν, ο Δ.Χριστόφιας, επιτέθηκε δημόσια στον Κοινοτάρχη Κ.Πύργου Κ.Μιχαηλίδη, γιατί ζήτησε ο άνθρωπος από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Φούλε, να περνούν και τα γεωργικά προϊόντα των κατοίκων της περιοχής (εδώ με τη συμφωνία Χριστόφια-Αττίλα περνά στρατιωτικό υλικό!). Τον επιτήμησε δημόσια, λέγοντας ότι έπρεπε να του λεν και "ευχαριστώ" οι κάτοικοι!

Είναι εμείς βρε Ευέλικτε που έπρεπε να λέμε "ευχαριστώ" στους ανθρώπους που άντεξαν τόσα χρόνια να μην εγκαταλείπουν τις περιοχές τους και να αντέχουν στην απομόνωση. Αλλά εσύ, καλοθρεμμένο παιδί του κόμματος, τι ξέρεις, ή έστω, τι θυμάσαι, από δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες.

Την ίδια ώρα, κατάπιε τη γλώσσα του -ως συνήθως- στις προκλήσεις Έρογλου για "2 λαούς" κλπ κλπ.

Μπράβο Ευέλικτε. Πάλι το έκανες το "θαύμα" σου. Ως το επόμενο!

Μεν ανησυχεί το φίλον μου Γρουστόφκιαν. Εγκιώ τζαι το Αττίλαν, λέμεν του "Ευκαριστώ"

Γιατί δεν οργίστηκε με το λόγο του Έρογλου;
Κ.Αντωνίου, Σημερινή 16/10/2010

Οι βασανισμένοι κάτοικοι της Τηλλυρίας, οι οποίοι για 45 τόσα χρόνια ζουν απομονωμένοι και εγκαταλειμμένοι από κυβερνήσεις, Βουλές και κόμματα, τα οποία τους θυμούνται κάθε φορά που θα γίνουν εκλογές, ανέπνευσαν με τη διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη. Δικαιολογημένη είναι η ικανοποίηση που αισθάνονται, αλλά και δικαιολογημένο το αίτημά τους να καταστεί πλήρης η άρση της απομόνωσης, με το να μπορούν, όπως και οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες τους, να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους.

Νομιμοποιείτο, συνεπώς, ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου να θέσει το αίτημα, για μεταφορά των εμπορευμάτων, ενώπιον του Επιτρόπου Διεύρυνσης της Ε.Ε., των εκπροσώπων των Ηνωμένων Εθνών, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κατοχικού ηγέτη και να τους υπενθυμίσει ότι η υποχρέωσή τους δεν σταματά μόνο στο άνοιγμα του οδοφράγματος.

Δεν μπορούμε, όμως, να κατανοήσουμε την οργίλη αντίδραση του Προέδρου Χριστόφια, στην παρέμβαση του κοινοτάρχη. Αντί με ηρεμία να παρέμβει και να υποστηρίξει το αίτημα των Ελληνοκυπρίων κατοίκων της περιοχής, το αντέκρουσε! Ζήτησε να του πουν οι κάτοικοι "ευχαριστώ" για όσα έπραξε, παραπονέθηκε για τις παραχωρήσεις που έκαμε ώστε να ανακουφιστούν οι κάτοικοι, ακόμα λίγο και θα τους έλεγε και αχάριστους. Και αντί να τονίσει ότι το αίτημα των κατοίκων για μεταφορά των προϊόντων είναι δίκαιο και θα πάρει σειρά προς εξέταση, στην ουσία το υπερφαλάγγισε.

Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιδρούσε με την ίδια εκρηκτικότητα στην ομιλία του κατοχικού ηγέτη, που μίλησε για δύο λαούς, νέο συνεταιρισμό, και παραπονέθηκε ότι τα οδοφράγματα που ανοίγουν, εξυπηρετούν, δήθεν, μόνο τους Ελληνοκυπρίους, θα ελάμβανε τα εύσημα.

Αντί, όμως, να αντιδράσει και μάλιστα έντονα, σ' εκείνο τον ποταμό εξωτερίκευσης των ακραίων αξιώσεων της τουρκικής πλευράς, ο Πρόεδρος Χριστόφιας καθόταν ήρεμος και παρακολουθούσε. Εξερράγη, μόνο, όταν ο κοινοτάρχης Πύργου έθεσε ένα δίκαιο ελληνοκυπριακό αίτημα.

Αυτό δεν αποτελεί ορθή αντίδραση. Δεν γίνεται να σιωπούμε μπροστά σε τουρκικές προκλήσεις και να παρακολουθούμε αδιάφοροι τον οχετό της τουρκικής προπαγάνδας, και την ίδια στιγμή να αντιδρούμε με θυμό στα δίκαια αιτήματα των Ελληνοκυπρίων. Αυτή η συμπεριφορά στέλλει αποκαρδιωτικά μηνύματα, πολύ περισσότερο όταν την παρακολουθούν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών.

Δημιουργεί εικόνα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά τα θέλει όλα δικά της και θέτει υπέρμετρες αξιώσεις.

Τι ήθελε να αποδείξει ο Πρόεδρος Χριστόφιας με την άστοχη έκρηξή του; Να κερδίσει εντυπώσεις από τον Στέφαν Φούλε; Να αποδείξει μετριοπάθεια; Να δώσει πιστοποιητικά μετριοπαθούς ανθρώπου στον Έρογλου; Να κατεβάσει τον πήχη των διεκδικήσεων των κατοίκων της περιοχής;

Ό,τι ήθελε να αποδείξει, η ουσία είναι ότι ενήργησε αψυχολόγητα. Με απαξιωτικό τρόπο σε ένα δίκαιο αίτημα των Ελληνοκυπρίων, τη στιγμή που καθόταν και άκουε ατάραχος τον τουρκικό εξάψαλμο του Έρογλου.

Επιμέλεια: Ρίμαχος για το christofias-watch