Όλη η Κύπρος σε κράζει Άκη Παπασάββα (πλην του Δημήτρη σου)!

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010


Δε νομίζουμε ότι υπάρχει πιο μετριοπαθής blogger, στον τρόπο που εκφράζει τις απόψεις του (με αποτέλεσμα συχνά να παρεξηγείται), από το Μαρίνο Κλεάνθους.

Ε όταν και ο Μαρίνος Κλεάνθους, κράζει δημόσια τον Άκη Παπασάββα, όταν ακόμα και ο Μαρίνος ζητά την παραίτηση του Άκη, αντιλαμβάνεστε πόσο σοβαρό ζήτημα τίθεται για το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.

Αναδημοσιεύουμε τη σχετική ανάρτηση του Μαρίνου Κλεάνθους από το blog του και τη συνοδεύουμε με τα εξαιρετικά σκίτσα του Πιν από το χθεσινό Φιλελεύθερο.

ΑΚΗ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ
Μαρίνος Κλεάνθους

Σε αποψινές του δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Άκης Παπασάββας δήλωσε πως θα επιστρέψει τις 17 χιλιάδες ευρώ που έλαβε ως “νομότυπο” και ως “οφειλόμενο ποσό” (όπως ο ίδιος έλεγε μέχρι χτες) για επεμβάσεις εμφυτευμάτων δοντιών.

Το θέμα αποκαλύφτηκε από την εφημερίδα Πολίτης και έλαβε μεγάλες διαστάσεις μετά την έρευνα που ζήτησε ο Υπουργός Υγείας.

Η υπόθεση όμως, κατά τη γνώμη μου δεν κλείνει εδώ.

Ο δεύτερος τη τάξει Νομικός Σύμβουλος του κράτους υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο ηθικό και (κατά τη γνώμη μου) νομικό παράπτωμα.

Είναι προκλητικό να βλέπει κανείς αξιωματούχους του κράτους να δίνουν την εντύπωση της εκμετάλλευσης του δημοσιου χρήματος. Και είναι ακόμη πιο προκλητικό , αυτό να γίνεται από αξιωματούχους που έχουν δημόσια εκτεθεί με ιδεολογήματα υπεράσπισης των συμφερόντων της εργατιάς και του λαού.

Αξιοθαύμαστη, όμως, είναι και η αμεσότητα των υπηρεσιών του κράτους να ικανοποιήσουν το οικονομικό αίτημα Παπασάββα.Σε μια περίοδο που οι κυβερνώντες μιλούν για ανάγκη λήψης μέτρων για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το να επιβραβεύεται ένας αξιωματούχος που φαίνεται πως προκάλεσε την κοινωνία με τις οικονομικές απαιτήσεις του, είναι απαράδεκτο.

Θα πρέπει, λοιπόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να σώσει το κύρος της Νομικής Υπηρεσίας και να παύσει τον Άκη Παπασάββα από τη θέση του. Να δώσει μια ηθική δικαίωση. Οι πολίτες κουραστηκαν απο τις αόριστες υποσχέσεις και θέλουν επιτέλους να δουν τα λόγια περί διαφάνειας και αξιοκρατίας να γίνονται πράξη.

Διαφορετικά, φοβούμαι πως η όλη υπόθεση θα παρασύρει και τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο οποίος δημόσια υπερασπίστηκε κατ΄επανάληψη την επιλογή του να διορισει τον Παπασάββα στη θέση που έχει σήμερα. θα παρασύρει όμως και την αξιοπιστία όλου του πολιτικού συστήματος του τόπου μας.

“Ποιος ελέγχει αυτούς που μας ελέγχουν;” λέει το σύνθημα από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Όλοι εμείς, φίλοι μου.

Γι’ αυτό και η στάση που θα κρατήσει κάθε θεσμικός υπεύθυνος, και τα αντανακλαστικα της εξουσιας θα είναι δεικτες των απαιτησεων που θα πρεπει να εχουμε στις επερχόμενες εκλογές.

Επιμέλεια ανάρτησης: Αλωεύς για το christofias-watch

Υ.Γ. Σαν ετοιμάζαμε αυτή την ανάρτηση, είδαμε ότι τελικά, ο Ευέλικτος ο οποίος φόρτωσε στους Κύπριους φορολογούμενους και στον κυπριακό νομικό κόσμο, τον Άκη Παπασάββα ως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, τελικά δίνει πλήρη κάλυψη στον κολλητό του.

Φαίνεται ότι ο ζήλος του Άκη για το "Δημήτρη Αγάπη μου-Αγάπη μου Δημήτρη", αποδίδει (για τον Άκη) καρπούς.

Υ.Γ.2. Άκη, δεν αντιλαμβάνεσαι ότι, όταν από το Christofias-Watch μέχρι τον Πολίτη (ποιος περίμενε ότι εμείς και ο ΠΟΛΙΤΗΣ θα είχαμε σε κάποιο θέμα και κοινές απόψεις!), από το Φιλελεύθερο μέχρι το Μαρίνο Κλεάνθους, από το θρασύτατο Κάρογιαν μέχρι το θρασύτατο Δρουσιώτη, από τους Οικολόγους μέχρι το ΔΗΣΥ, ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΡΑΖΟΥΝ, όταν δε βρίσκεται κανένας, ακόμη και αυτός που σε καλύπτει, για να σε υπερασπιστεί, μάλλον ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΓΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ PERSONA NON GRATA ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;