ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "TURKISH SECTOR" ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Groustofkian δώστα όλαν!


Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Νικόλα Παπαδόπουλου για τη νέα επικίνδυνη δήλωση του Δ.Χριστόφια για το "turkish sector" της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Πλέον, καμία αμφιβολία δεν έχουμε: Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ!!!


«Τούρκικος τομέας της Λευκωσίας»
======================
Του Νικόλα Παπαδόπουλου*

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει χαθεί στη μετάφραση… Μετά τον «Συνεταιρισμό» της 23ης Μαΐου και την «εισβολή των δυο μητέρων πατρίδων», τον ακούσαμε ψες να αναφέρεται στον «Τούρκικο τομέα της Λευκωσίας» (Τurkish sectorofΝicosia).

Ομολογούμε σύγχυση. Μέχρι σήμερα νομίζαμε ότι η κατεχόμενη Λευκωσία είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο καταπατείται από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και ο Πρόεδρος διαπραγματεύεται την απελευθέρωσή του μέσω μίας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Πότε μετατράπηκε σε «Τούρκικο Τομέα»;

Εδώ ούτε την περίοδο της Τουρκοανταρσίας του ’63 δεν τόλμησε κανένας να μιλήσει για «Τούρκικο τομέα». Εν έτει 2010 όμως, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ηγέτης της ε/κ κοινότητας και διαπραγματευτής μας, επιλέγει να εισαγάγει αυτόν τον όρο... μετά από τη βάρβαρη Τούρκικη εισβολή του ’74… μετά από την αποσχιστική ανακήρυξη του Ψευδοκράτους... σε εκδήλωση για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας… και στην παρουσία του Άγγλου Πρέσβη… Τι μπορεί να πει πλέον κανείς; Μήπως δεν αντιλαμβάνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πως αυτά τα ατοπήματά του αξιοποιούνται δεόντως από τους Τούρκους; Τον «συνεταιρισμό» ακόμη τρέχουμε να τον απαλείψουμε από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Πραγματικά δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι πως η τούρκικη προπαγανδιστική μηχανή θα αξιοποιήσει την «εισβολή της Ελλάδας» και τον «Τούρκικο Τομέα της Λευκωσίας» στην προσπάθεια παραπλάνησης της διεθνούς κοινότητας… Θέλω να πιστεύω πως αυτά τα λάθη, γίνονται εκ παραδρομής και χωρίς πρόθεση από τον Πρόεδρο. Όμως τίθενται κάποια εύλογα και βασανιστικά ερωτήματα σε σχέση με αυτές τις αναφορές. Την πρώτη φορά να δεχθούμε ότι έγινε ένα λάθος. Τη δεύτερη φορά ήταν αμέλεια. Την τρίτη φορά όμως τι πρέπει να το αποκαλέσουμε; Εγκληματική αμέλεια; ή μήπως συνέπεια; Η διαπραγματευτική μας ομάδα πρέπει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των καιρών, αλλά και την κρισιμότητα των λέξεων. Πρέπει να σταματήσει ν’ αντιμετωπίζει κάποια κορυφαία ζητήματα με ανεκδιήγητη ελαφρότητα.

Ο αγώνας της Κύπρου αυτή τη στιγμή απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι ερασιτεχνισμούς και προχειρότητες.

Υ.Γ. Είναι πράγματι λυπηρό, ενώ αυτές τις μέρες διεξάγεται η ομολογουμένως σημαντική και ιστορική επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Κύπρο, να αναγκάζεται η κοινή γνώμη να ασχολείται με τέτοια ζητήματα. Όμως τα λάθη, οι παραλείψεις και οι υποχωρήσεις στο Κυπριακό δεν περιμένουν και δεν υπολογίζουν κανέναν…

* Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Επιμέλεια: Δορκώνας για το christofias-watch