Ο Άκης Παπασάββας, τα 17,000 ΕΥΡΩ και το ατιμώρητο καθεστώς Χριστόφια!

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010


Ο διορισμός του Άκη Παπασάββα από το Δημήτρη Χριστόφια στη θέση Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα συνιστούσε πρόκληση.

Ένα άτομο που η νομική του επάρκεια ήταν υπό αμφισβήτηση από πολλούς συναδέλφους του, που τον ακούγαμε να καθυβρίζει συνεχώς τους πάντες και δε μιλάμε για πολιτική κριτική -αυτήν άλλωστε την ενθαρρύνουμε-, αλλά για προσωπικές εμπάθειες για συναδέλφους του στην Εισαγγελεία, για δικαστές μέχρι και για τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο (που ορθά δεν ικανοποίησε την ακελική επιταγή να διορίσει τον Άκη ως Γ.Ε. και διόρισε τον Πέτρο Κληρίδη).

Ο Άκης Παπασάββας υπήρξε ένας γραπτός οχετός. Τα γραφόμενά του, τα οποία ο ίδιος αποκαλούσε "νομικοπολιτικά κείμενα" (μάλιστα στην ιστοσελίδα της Γ.Ε. παραπέμπει στα 6 βιβλία του, τα οποία χαρακτηρίζει "νομικοπολιτικού περιεχομένου") είναι φληναφήματα γεμάτα επαναλήψεις, γεμάτα ασυναρτησίες και γεμάτα από τα προσωπικά απωθημένα του Άκη Παπασάββα.

Σε ένα από αυτά, στο ¨Σαν Σταυρωμένος και Γύρω του Ρωμαίοι" έβαλε τον εαυτό του στο εξώφυλλο κατόπιν φωτογράφησης σε μεγάλο φωτογραφείο της Λευκωσίας, με το πρόσωπό του να γέρνει σαν τον σταυρωμένο Ιησού!

Το πόσο εργαζόταν και η ποιότητα της εργασίας του στη Νομική Υπηρεσία, τελούσαν υπό σοβαρή αμφισβήτηση από τους συναδέλφους του. Ακόμη και από τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, όπως άλλωστε ο ίδιος ο Παπασάββας διαμαρτύρεται στα "νομικοπολιτικά συγγράμματά" του.


Ναι κύριοι, έβαλα καινούρια δόντια. Για να χαμογελώ λαμπερά στο Δημήτρη μου και για να ακκάνω τους εχθρούς του!

Δε νομίζουμε ότι κάποιος άλλος Πρόεδρος θα διόριζε τον Άκη Παπασάββα στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Τον διόρισε όμως ο Δημήτρης Χριστόφιας, τον οποίον ο Παπασάββας εξυμνούσε και τον αποκαλούσε εγκάρδιο φίλο του. Φαντασιωνόταν μάλιστα σε κείμενά του ότι είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας!!! Κάποια από τα βιβλία του, τα ύψιστα αυτά "νομικοπολιτικά συγγράμματα" (ελπίζουμε να μην παρέλειψαν οι νομικές και πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες να τα φιλοξενήσουν), τα παρουσίαζε δημόσια ποιος άλλος- ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Φίλος μάλιστα της Επιτροπής, λίγο πριν προβούμε σε αυτή την ανάρτηση, μας είπε να θυμίσουμε τις γελοιότητες Παπασάββα εναντίον του Προέδρου Παπαδόπουλου (ότι δήθεν τον τιμωρούσε και δεν τον διόριζε γιατί διαφώνησε με την επιδιαιτησία!!!!) και τις δημόσιες παραινέσεις του προς το Χριστόφια ότι "αν δεν βάλεις υποψηφιότητα θα βάλω εγώ!" (φανταστείτε να το βλέπαμε κι αυτό;).

Οπότε μόνο "φυσιολογικός" ήταν ο διορισμός του Παπασάββα στη θέση Β.Γ. Εισαγγελέα¨με την εκλογή του Δ.Χριστόφια. Ένας διορισμός που επιβάρυνε τους Κύπριους φορολογούμενους με ένα επιπλέον ποσό 110,000 Ευρώ περίπου το χρόνο.

Και ένας διορισμός, τον οποίον ο Άκης Παπασάββας, φρόντισε να "τιμήσει", όταν μεσολαβούσε για να διωχθεί ποινικά ο Ξενής Ξενοφώντος (ευτυχώς ο Γενικός Εισαγγελέας στάθηκε τελικά στο ύψος των περιστάσεων και αντάξιος της εμπιστοσύνης του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου που τον διόρισε στη θέση. Θυμίζουμε ότι ο Τάσσος, ζήτησε από τον Πέτρο Κληρίδη να είναι ανεπηρέαστος από τις εξουσίες και τις πολιτικές σκοπιμότητες. Τέτοιος Πρόεδρος ήταν ο Τάσσος, σε αντίθεση με το σημερινό μικρό, ανιστόρητο και ανάξιο Δημήτρη Χριστόφια).

Και δεν του έφταναν του Παπασάββα τα όσα παίρνει από τους φορολογούμενους κατόπιν ενός σκανδαλώδους διορισμού, ήθελε κι άλλα.

Έτσι, όπως ο Γ.Νεάρχου του "ΠΟΛΙΤΗ" (μέχρι και ΠΟΛΙΤΗ αγοράσαμε σήμερα!) αποκαλύπτει σήμερα, ο Άκης Παπασάββας, ζήτησε και έλαβε από το Υπουργείο Υγείας 17,000 ΕΥΡΩ για εμφυτεύματα στα δόντια, τα οποία έκανε σε ιδιώτη γιατρό. Α, και για "προσθετικές μεμβράνες", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τέτοιου είδους οικονομική κάλυψη δεν προβλέπεται για δημόσιους υπαλλήλους και δεν έχει υπάρξει παρόμοιο προηγούμενο.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα αξιωματούχο που παίρνει 110,000 ΕΥΡΩ το χρόνο.

Ρωτάμε:

1) Θα επιστραφεί το ποσό που λήφθηκε;

2) Θα παραιτηθεί ο Παπασάββας;

3) Θα παραιτηθεί ο Χρ.Πατσαλίδης, ο άθλιος και πομπώδης αχάριστος απέναντι στον Τάσσο Παπαδόπουλο που σήμερα εντοπίζει και "τα θετικά των προτάσεων του Χριστόφια στο περιουσιακό", του οποίου το Υπουργείο ενέκρινε το κονδύλι;

4) Θα γίνουν ποινικές και πειθαρχικές έρευνες;

Μάλλον όχι! Μάλλον θα περάσει και αυτό στο ντούκου, όπως πέρασε το email του ρουσφετιού του ΑΚΕΛ, όπως πέρασε το σκάνδαλο του ιδιωτικού Jet, όπως πέρασε ο διορισμός του Νίκου Μούδουρου ως χρυσοπληρωμένου "συμβούλου" που σε λίγους μήνες έγινε και επίσημα ο γαμπρός του Χριστόφια, όπως πέρασαν τα "κουτσοδούλεια" του Μιλτιάδη στο παλάτι του Δ.Χριστόφια στη Μακεδονίτισσα, όπως πέρασε και περνά η αστυνομική βία και η πνευματική τρομοκρατία!

Σε αυτό τον τόπο, θα πληρώνουν όσοι έχουν άποψη, όσοι τρων αμπελοπούλια (μόνο όμως στον μπλε Άγιο Θεόδωρο-αν τρων αμπελοπούλια στα ευνοούμενα κόκκινα χωρία, δεν υπάρχει πρόβλημα), όσοι επιμένουν να μη συμβιβάζονται με τα κατεστημένα.

Το καθεστώς Χριστόφια, θα συνεχίσει ακάθεκτο και αλώβητο. Προς κακή τύχη όλων μας.

Και ο προκλητικός Άκης Παπασάββας, θα είναι απλώς ένα κερασάκι στην τούρτα.

Αγησιστράτη-Αλωεύς-Δορκώνας για το christofias-watch