Το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Όπως λέει και το σουξέ: "Από το Άλφα ως και τ' Ωμέγα, ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ είμαι μέγα"

Πολλοί μιλούν για τα oφέλη για τους κατοίκους της περιοχής του Πύργου από τη διάνοιξη του οδοφράγματος. Αυτά θα τα μετρήσουμε, όταν τα δούμε στην πράξη. Προς το παρόν μετρούμε τις δικές μας ζημιές από την τελετή και γενικά από άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη:

1.Ο πρόεδρος ομολόγησε ο ίδιος ότι έκαμε πολλές παραχωρήσεις για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του τουρκικού στρατού και να δώσει τη συγκατάθεσή του για το άνοιγμα του οδοφράγματος.

2.Η τελευταία δόση των παραχωρήσεων ήταν η παρoxή ηλεκτρικής ενέργειας για το στρατόπεδο του Αττίλα στα Κόκκινα. Η εγκατάσταση των γραμμών μεταφοράς συμπληρώθηκε μια μέρα πριν το άνοιγμα.

3.‘Ολοι είδαμε στο σημείο της τελετής την πινακίδα, που είδε και ο πρόεδρος, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος που έγραφε «Τουρκική Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου». ‘Ετσι με την τελετή της δώσαμε επίσημ υπόσταση.

4.Ο Δημήτρης Χριστόφιας παρουσιάστηκε ως ο ένας των δύο ισότιμων ηγετών. Ο άλλος ήταν ο ‘Ερογλου. Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας των πάτησε το τραίνο του καλού κλίματος και της επαναπροσέγγισης.

5.Ο Δημήτρης Χριστόφιας αφαίρεσε το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να περάσει με το αυτοκίνητό του στον τουρκοκρατούμενο Λιμνίτη. Συνεχίζει, δηλαδή, να συμπεριφέρεται ως πρόεδρος του ελληνοκυπριακού κρατιδίου και όχι ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

6.Η τελετή έγινε για να εγκαινιαστεί η διάνοιξη του οδοφράγματος. Το αποτέλεσμα όμως ήταν να δοθεί παγκοσμίως η εντύπωση, ότι στην Κύπρο υπάρχουν δυο ισότιμα κρατίδια, με δυο προέδρους, που συνομιλούν για την επανένωσή τους.

7.Η διαδικασία της τελετής απέδειξε ότι ο Τούρκος πρέσβυς επέβαλε την άποψή του πάνω στα Ηνωμένα ‘Εθνη. Επειδή δεν προσκλήθηκε αυτός, απαίτησε και πέτυχε να μην πάει στην τελετή κανένας πρέσβυς. Επομένως ο ίδιος νομιμοποίησε τον παράνομο ρόλο του και έγινε αποδεκτός.

8.Ο πρόεδρος θύμωσε, επειδή ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου ζήτησε να μπορούν οι κάτοικοι να μεταφέρουν στη Λευκωσία και να πουλούν τα προϊόντα τους στη Λευκωσία, όπως γίνεται με τα προϊόντα που πουλούν και οι Τουρκοκύπριοι και που τα φέρνουν από την Τουρκία.

Ακόμα μερικές τέτοιες τελετές και θα αναζητούμε την Κυπριακή Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ντάουνερ θα αλωνίζει και δεν θα χρειάζεται να προσπαθήσουν άλλοι να μας «πωλήσουν τη λύση». Θα κάνουμε προσφορές για να την αγοράσουμε οι ίδιοι.

Φυσικά όποιος σκέφεται, όπως σκέφτομαι εγώ, πρέπει να ξέρει ότι «υποσκάπτει τον πρόεδρο», ότι «δεν θέλει λύση», αλλά «προτιμά τη διχοτόμηση». Ενώ ο ‘Ερογλου συνεργάζεται με τον πρόεδρο, επειδή θέλει λύση για να τερματιστεί η διχοτόμηση. Πού καταντήσαμε σε διάστημα μόλις δυο χρόνων!!!!!

Θεόφιλος για το Christofias-watch