Το ηλίθιο χαμόγελο που μας σκοτώνει!

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Το σκίτσο του ΠΙΝ, 20 Οκτωβρίου 2010, Φιλελεύθερος

Αυτό το χαμόγελο τους, σε σκοτώνει. Ο προϋπολογισμός ελλειμματικός, το δημοσιονομικό έλλειμμα να αυξάνεται, η ανεργία να κόβει τα πόδια στην νεολαία και ο υπουργός να τα ανακοινώνει και να γελαει.

Στο Κυπριακό ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι καταλαβαίνουν ότι οι Τούρκοι και το ψευδοκράτος που έχουν στήσει δεν είναι διευθετημένοι να δώσουν έστω και μια σπιθαμή γης, έστω μια ελάχιστη παραχώρηση. Παρολαυτά βλέπουμε τους διαπραγματευτές μας να ανακοινώνουν τις εξελίξεις έχοντας ένα τρομερά χαλαρό και αδικαιολόγητα αισιόδοξο υφάκι. Κάνουν δείπνα φιλίας ανταλλάζουν συμβολικά δωράκια με τους κατακτητές. Αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, κανένα! Καμιά ένδειξη για ένα βελτιωμένο σχέδιο, καμία ένδειξη για μια πιο δίκαια λύση. H στασιμότητα σε όλες τις θέσεις τις Τουρκικής πλευράς , είναι η ίδια ακριβώς στασιμότητα που έχει το χαμόγελο στα χείλη των διαπραγματευτών μας, αυτό το χαμόγελο που λαοπλάνα προσπαθεί να καθησυχάσει τους Ε/κ ψηφοφόρους.

Δεν κάνουν μόνο δηλώσεις που να θίγουν το αίσθημα δικαίου μας, όπως αυτές των Τούρκων, κάνουν κάτι πολύ χειρότερο, κάνουν δηλώσεις που θίγουν το ίδιο μας το Είναι.

Δηλώσεις που τερατόγενουν μια ψεύτικη ταυτότητα , εκφυλίζουν το ποιοι πραγματικά είμαστε και μεταλλάσσουν τους στόχους μας , κάνοντας μας να πολεμάμε ποιος ξέρει γιατί , για ένα πουκάμισο αδειανό, για ένα νόμπελ φιάσκο!

Και όταν οι ερεβοκτόνες δυνάμεις τους ξεσκεπάζουν αυτοί φοράνε πάλι το χαμόγελο που σκοτώνει και μας λένε ότι δεν καταλάβαμε καλά, ότι κάναμε λάθος. γιατί εάν υπάρχει κάτι χειρότερο από την αμάθεια αυτό σίγουρα είναι η ημιμάθεια. Δεχόμαστε λοιπόν καθημερινά νοθευμένη την ιστορική αλήθεια με μεγάλες δόσεις κομματικής προπαγάνδας, διάμεσου της κρατικής μηχανής η οποία έχει μετατραπεί σε κράχτη κομματικών μανιφέστων.

Τους βαρεθήκαμε και αυτούς και το ηλίθιο χαμόγελο τους, δεν μας νοιάζει εάν είναι καλοί άνθρωποι ή καλοί οικογενειάρχες, αυτό που ουσιαστικά μετρά είναι ότι για το έργο το οποίο κλήθηκαν να αποπερατώσουν κρίθηκαν και κρίνονται καθημερινά από το λαό ελλείπεις, εγκληματικά ελλιπείς!

Ονασαγόρας για το christofias-watch