Ας δεχτούμε χάριν συζητήσεως

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010



Διάβασα στις εφημερίδες μερικά άρθρα που εξυμνούν το πρόεδρο για τις δηλώσεις του για «εισβολή των ούτω καλούμενων μητέρων πατρίδων». Τον επαινούν και τον συγχαίρουν, γιατί λένε είπε την αλήθεια και την ιστορική πραγματικότητα. ‘Ενα από τα προσόντα των συγγραφέων των άρθρων είναι ο μεγάλος τους έρωτας για το σχέδιο Ανάν, ο θαυμασμός τους για τον Ντάουνερ και τη συμβολή του στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και η μεγάλη κατάθλιψη που νιώθουν, επειδή απορρίψαμε το σχέδιο Ανάν.

Ας δεχτούμε, χάριν συζητήσεως, την άποψή τους. Αν δεχτούμε, και πάλιν χάριν συζητήσεως, ότι οι ανιστόρητες θέσεις του Δημήτρη Χριστόφια αποτελούν την ιστορική αλήθεια και την ιστορική πραγματικότητα. Και αν έτσι συμβαίνει, τότε και πάλι οι δηλώσεις του προέδρου είναι ασυνάρτητες, επικίνδυνες και ζημιογόνες για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αν πραγματικά η μητέρα Ελλάδα έκανε πράγματι εισβολή στην Κύπρο και όχι η χούντα πραξικόπημα εναντίον του Εθνάρχη Μακαρίου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και διαπραγματευτής της ελληνικής πλευράς, δεν έπρεπε καν να το αναφέρει. ‘Επρεπε να το αποκρύβει και να προσπαθεί να το διαψεύσει. ‘Η τουλάχιστον να το αρνείται. Γιατί αναφέροντάς το, ενισχύει τα επιχειρήματα του αντιπάλου του, αποδυναμώνει τη δική του θέση και κάνει μεγάλο κακό στην πλευρά που εκπροσωπεί.

Φανταστείτε τον ‘Ερογλου να δηλώνει στη δεξαμενή σκέψης ότι Τουρκία στις αρχές του αιώνα έκαμε μερικές γενοκτονίες. Φανταστείτε τον Ομπάμα να δηλώνει ότι η κυβέρνηση Μπους έκαμε στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ για να διασφαλίσει τα πετρελαϊκά συμφέροντά της και όχι για να στηρίξει τη δημοκρατική διακυβέρνηση στη χώρα. Φανταστείτε τον ‘Αγγλο πρωθυπουργό να δηλώνει ότι οι αγγλικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν πολιτική «διαίρει και βασίλευε», για να προξενούν προβλήματα στις πρώην αποικίες τους. Τα πιο πάνω είναι ιστορικές πραγματικότητες, που τις γνωρίζει και τις παραδέχεται όλος ο κόσμος. Όμως ποτέ δεν τα δηλώνει οι ηγέτες των χωρών τους.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας έκαμε δηλώσεις, που αποτελούν ιστορικές ανακρίβειες, αλλά βοηθούν τον εχθρό. Αλλά δεν είναι μόνο τούτο. Στο παρελθόν δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν συνεταιρικό κράτος, ότι εμείς φταίμε για τις διακοινοτικές ταραχές και εμείς στρώσαμε το χαλί στους Τούρκους να εισβάλουν. Τα Ηνωμένα ‘Εθνη όμως αποφάσισαν ότι το 1964 οι Τούρκοι έκαμαν ανταρσία κατά του κράτους και έτσι αναγνώρισαν την Κυβέρνηση Μακαρίου ως τη μόνη νόμιμη Κυβέρνηση του κράτους. Ο Χριστόφιας δεν αποδέχεται αυτές τις αποφάσεις.

Αγαπά άραγε τόσο πολύ την αλήθεια της ιστορίας που γράφει το ΑΚΕΛ; ‘ Η μήπως θέλει να κάμει κακό στην Κυπριακή Δημοκρατία και να βοηθήσει τους Τουρκοκύπριους, που «τους αγάπα, και εννοεί ότι τους αγαπά;»

Θεόφιλος για το Christofias-watch

5 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Όι,ολάν!Ενν σκέττος προδότης,που τον έβαλεν τζιαμαί το 54% του λαού για να τον καταστρέψει!Μα ευτυχώς ο λαός εξύπνησεν τζιαι φωνάζει συνέχεια "Συλλούρης,Συλλούρης",κυκλοφορεί με αφτούμενα τα φώτα των αυτοκινήτων για να διαμαρτυρηθεί για τη δικτατορία,που την οποίαν έρκουνται ο Ρίκκος τζι ο Συλλούρης να μας γλυτώσουν!Επίτροποι,καλημέρα σας!Πάλε αφήκετε το βόθρο ανοικτό για να δείτε αν επαγρυπνώ;Ναι,δαμαί είμαι τζιαι θα είμαι ώσπου να τον στουππώσετε τζιαι να ενωθείτε με το αποχετευτικό!

arxiepiskopos είπε...

Θεόφιλε,θυμίζεις κάπως Θεοφιλογιαννάκο!Καμιά συγγενική,εκτός από ιδεολογική, συγγένεια υπάρχει;

arxiepiskopos είπε...

Άτε,ρε κοπέλια της Επι-ντροπής!Εφαρμόστε στην πράξη την ελευθερία έκφρασης που σας έμαθαν τζιαι κλείστε τες αναρτήσεις,γιατί έχουμε τζι άλλες δουλειές σήμερα!

Ανώνυμος είπε...

Aκούσαμε αρκετές φορές ότι το κράτος μας είναι «κοινή κατάκτηση» των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων.
Δεν γνωρίζω καμιά αναφορά σε Τουρκοκύπριο που αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία, εναντίον της αποικιοκρατίας. Ρουθούνι δεν έσπασε. Αντιθέτως, οι Τουρκοκύπριοι αγωνίζονταν με την καθοδήγηση της Άγκυρας και στενή συνεργασία με τους Βρετανούς για την επανάκτηση της Κύπρου, με ενδιάμεσους σταθμούς τη διχοτόμηση, απόσχιση και ενσωμάτωση στην Τουρκία τμήματος της νήσου. Τα σχέδια τους υλοποιούνται σταδιακά και επιτυχώς
Συνεπώς, είναι καλά τα μαθήματα ιστορίας που μας παραδίδει ο Πρόεδρος για κάποια ασύγγνωστα λάθη των Ελληνοκυπρίων, αλλά είναι ασύγγνωστη πλάνη να παραποιεί ο ίδιος την ιστορία και να μας λέει από τα πιο επίσημα βήματα ότι το κράτος είναι «κοινή κατάκτηση» εκείνων που το ίδρυσαν και το υπερασπίστηκαν και εκείνων που το πολέμησαν και το κατεδαφίζουν συνεχώς.


Απόσπασμα από άρθρο της Της Ελένης Θεοχάρους στον Φιλελεύθερο. Αξίζει κάποιος από την επιτροπή να το αναρτήσει ολόκληρο

Unknown είπε...

Για την... τραυματική εμπειρία της εικόνας με την ελληνική σημαία να καίγεται, το βράδυ της Κυριακής (3/10) στις εξέδρες του ΓΣΠ στην Κύπρο μίλησε στο contra.gr ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ Διονύσης Χιώτης.

http://www.contra.gr/Soccer/Cyprus/APOEL/291247.

....

Σύμφωνα πάντως με το σημερινό κυπριακό Τύπο ο οπαδός που έκαψε την ελληνική σημαία έχει αναγνωριστεί από την αστυνομία μέσω φωτογραφιών και επίκειται η σύλληψή του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για σεσημασμένο άτομο περιορισμένων νοητικών ικανοτήτων και δεν ανήκει στους οργανωμένους οπαδούς της Ομόνοιας.
...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΖΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ή ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝ ΠΟΥ ΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΔΟΝ.

Ατε ας πουμε οτι ειναι τζειντο κοπελι μισοκαθυστερημενος για λογους συζητησης και μονον.

Οι αλλοι πεντακοσιοι οι πιο κοντινoι του ενταν που ειναι δηλαδη???? Ηταν ουλοι καθυστερημενοι για αυτο εχειρικροτουσαν τζαι εχαηρεντιζουνταν???? Δηλαδη εναυλωσαν 15 λεωφορεια που τον αγιο στεφανο τζαι την αθαλασσα για να τουσ παρουν???? οξα ειναι οι πτερυγα των αλαφρων???? Τζαι επισης γιατι τετοια περιστατικα συμβαινουν μονο πανω στην δικη τους κερκιδα??? Ουλοι οι νοητικα καθυστερημενοι εμπαστην κερκιδα της ομονοιας μονον????
Τζαι τελος με τις δηλωσεις του ο Χριστοφκιας στην Αμερικη για εισβολη της Ελλαδας στην Κυπρο δεν εκανε κατι αντιστοιχο με τον κακομαζαλο τον οπαδό? ο ιδιος ο προεδρος με τις δηλωσεις του Εκαψε κατι πολυ παραπανω απο μια σημαια ... Ο εμπρησμος ο δικος του ηταν ακομη πιο χυδαιος και επικινδυνος... ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ 2 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ