Χαραυγίτικα ήθη! Απειλούν το Λάζαρο Μαύρο!

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Στη φωτογραφία Λάζαρος Μαύρος, Ελένη Θεοχάρους και Ζαχαρίας Κουλίας, επί των επάλξεων, ενάντια στο αυταρχικοενδοτικό καθεστώς Χριστόφια! (Η φωτογραφία είναι από το blog του κ. Φοίβου Νικολαΐδη)

Θέλαμε να πιστεύουμε ότι το καθεστώς Χριστόφια, θα εγκατέλειπε τα νταηλίκια, συναισθανόμενο τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει, μετά τις συνεχείς αντιδημοκρατικές και ολοκληρωτικού τύπου ενέργειες εναντίον πολιτικών αντιφρονούντων.

Δεν τους φτάνει που ξεπουλούν τις περιουσίες των εκτοπισμένων σε έποικους και Αττίλες, δεν τους φτάνει που έχουν προσφέρει γη και ύδωρ στην Τουρκία, δεν τους φτάνει που είναι ανιστόρητοι και προκαλούν συνεχώς την οργή των θυμάτων της εισβολής, δεν τους φτάνει που βολεύουν τους δικούς τους με μια πρωτοφανή μανία, που ξεπερνά κάθε προηγούμενο, ΑΠΕΙΛΟΥΝ και από πάνω.

Τελευταίο κρούσμα, αμέσως μετά τις τηλεοπτικές απειλές του "Αρκούδου" Γράβαρη εναντίον του Π.Δημόπουλου, είχαμε με χαραυγίτικες απειλές του δημοσιογράφου Λάζαρου Μαύρου.

Η αρχισυντάκτιδα της εφημερίδας Ανδρούλλα Ζηνοφίεβα Καμενέφεβα (κέρδισε επάξια τον τίτλο μετά τα όσα έπραξε εναντίον του πολιτικά εκτελεσθέντος Ν.Κατσουρίδη) Γκιούρωφ, απειλεί πλέον το Λάζαρο Μαύρο, ότι τα "άρθρα του είναι αξιόποινα"!!!

Δηλαδή ότι είναι ποινικά αδικήματα και θα του στείλει την Αστυνομία.

Φτάνει πια Οδοστρωτήρες, φτάνει πια! Μας πήρατε το κράτος, ξεπουλάτε τις περιουσίες μας, μας βιάζετε καθημερινά τη λογική μας, αφήστε μας τουλάχιστον να λέμε ελεύθερα την άποψή μας!


Αναδημοσιεύουμε το χθεσινό άρθρο του Λ.Μαύρου.

Α. Γκιούρωφ η 1η στην ιστορία του ΑΚΕΛ και της «Χαραυγής»
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ, Σημερινή 26/10/2010

Φ Ι Λ Τ Α Τ Η από δεκαετίες συναδέλφισσα η παιδιόθεν κομμουνίστρια - Ακελίστρια δημοσιογράφος κ. Ανδρούλα (Φιλιππίδου) Γκιούρωφ. Ευτύχησε να τύχει προαγωγών στην εφημερίδα του κόμματος και ν’ ανέλθει στο αξίωμα της αρχισυντάκτιδος, στην έχουσα ήδη ιστορία 54 ετών «Χαραυγή», ένθα 1ος υπηρέτησε αρχισυντάκτης το 1956, λάτρης της μητέρας πατρίδας μας της Ελλάδας, ο ποιητής Τεύκρος Ανθίας (κατά κόσμον Ανδρέας Παύλου Χατζημηνά 1903-1968). Μετά δε και την αποχώρηση του κ. Ν. Γ. Κατσουρίδη, ανέλαβε ταυτόχρονα και διευθύντρια της «Χ». Στην οποία αρθρογραφεί σχεδόν καθημερινά. Ενώ, παράλληλα, οι σύντροφοι και συντρόφισσες της στο ΑΚΕΛ την έχουν τιμήσει, επάξια, με την εκλογή της στα ανώτατα όργανα του ήδη εν Εξουσία (από 25.2.2008) κόμματος...

Κ Α Θ Η Κ Ο Ν Τ Ω Σ η κ. Γκιούρωφ αντιμάχεται συχνά διά των άρθρων της τις επικρίσεις που και η στήλη μας διατυπώνει κατά της πολιτικής του ΠτΔ κ. Χριστόφια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Αφειδώς μάς στολίζει με καταιγισμό κοσμητικών επιθέτων όπως λ.χ. «άθλιοι και τρισάθλιοι, θρασύτατοι υβριστές» («Χ» 14.10.10), «αφιονισμένα παραπούλια κι επιγόνους που άφησαν πίσω τους οι φασίστες της ελλαδικής Χούντας και τα εδώ ογλάνια τους» («Χ» 23.10.10) κ.ο.κ., χωρίς μέχρι τώρα να δημοσιεύσει ένα έστω από τά, υπό της ιδίας ούτως επικρινόμενα, άρθρα μας για να γνωρίζει και το αναγνωστικό της κοινό.

Ε Σ Χ Α Τ Ω Σ , όμως, στα καθ’ ημών άρθρα της, η αξιωματούχος του εν εξουσία ΑΚΕΛ, πέρα από το πλήθος των κοσμητικών επιθέτων, εισήγαγε και τη «γραμμή» (εντολή;) της… ποινικής μας δίωξης! Τόσο στις 14 όσο και στις 23 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζει τα άρθρα μας «αξιόποινα». Και προσθέτει ότι «οι αρθρογράφοι της “Σ”, είναι υπόλογοι και έναντι του νόμου». Η λέξη «αξιόποινα», ως γνωστόν, έχει σχέση ΜΟΝΟ με τον Ποινικό Κώδικα (ΠΚ). Και τα κρατικά όργανα που έχουν την αρμοδιότητα των Ποινικών Διώξεων. Άτινα, προφανώς, εντέλλονται ή τούς δίδεται «γραμμή», από την ΕΝ ΕΞΟΥΣΙΑ προϊσταμένη της «Χ», να επιληφθούν ΠΟΙΝΙΚΑ εναντίον μας, όσα η αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος, επικεφαλής της «Χ», απεφάνθη ότι είναι… αξιόποινα. Δεν είναι σίγουρο πόσο επαρκώς γνωρίζει τις πρόνοιες του ΠΚ που αποφάσισε να στρέψει καθ’ ημών η ΕΝ ΕΞΟΥΣΙΑ κ. Γκιούρωφ. Ούτε πόσο πρόθυμους θα βρει, γι’ αυτό, στα κρατικά όργανα άσκησης των Ποινικών Διώξεων. Ενδεχομένως… ονειρεύεται να δημοσιεύσει ξανά στην 1η σελίδα της «Χ» περί «εφόδου» των αστυνομικών, όπως έγραψε για την περίπτωση εναντίον του δικηγόρου κ. Ξ. Ξενοφώντος 7.5.2010 !!!

Π Ρ Ο Σ Φ Α Τ Ο «αξιόποινο» κατά την αντίληψη – απόφαση της κ. Γκιούρωφ είναι το άρθρο μας (22.10.10) με τον τίτλο «Βάσεις και ΝΑΤΟ – Χριστόφιας & ΑΚΕΛ». Όπου επικρίναμε τις άκρως συμφέρουσες στους Εγγλέζους και στο ΝΑΤΟ δηλώσεις Χριστόφια στο Brookings (27.9.10). Διά των οποίων ο έχων προεδρική θητεία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013, διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς ακροατές του ότι υποσχέθηκε, στον πρωθυπουργό της Χερ Μάτζεστι κ. Γκόρντον Μπράουν, την ανενόχλητη παρουσία των στρατιωτικών βάσεων των Βρετανών (ΝΑΤΟ) στην Κύπρο, για δύο ακόμα γενεές: “The problem of the bases, it’s a problem which is going to be solved by our children and grandchildren”, όπως ο ίδιος είπε.

Η Κ Υ Ρ Ι Α Γκιούρωφ είναι η 1η στην 54χρονη ιστορία της «Χ» αρχισυντάκτις που είχε το υψηλότατο προνόμιο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότητος της Βασιλίσσης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Γκόρντον Μπράουν να τής επιδαψιλεύσει, ειδικά γραμμένο από τον ίδιο, άρθρο για την «Χαραυγή». Το οποίο και η κ. Γκιούρωφ δημοσίευσε «αποκλειστικά» από την 1η σελίδα της εφημερίδας του ΑΚΕΛ, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009. Άρθρο στο οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τον κ. Χριστόφια ως «καλό του φίλο» και ως «ομόλογο του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις συνομιλίες», αποφεύγοντας έστω και μία αναφορά στην ιδιότητα του ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας...

Υ Π Ο Ψ Ι Α Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε , για να μην παρεξηγούμαστε, ότι όλ’ αυτά πιθανόν να δημιουργούν συνειδησιακές αναταράξεις και ψυχολογικές φουρτούνες στην φιλτάτη Γκιούροβα. Ίσως συναισθάνεται να τρίζουν, υπό γαίαν ελαφράν, τα κόκκαλα του αειμνήστου πατρός της, Ζαχαρία Φιλιππίδη: Εκ νεότητος μάχιμου στο νεοϊδρυθέν το 1941 ΑΚΕΛ. Που, ως άλλος Μανώλης Γλέζος και Λάκης Σάντας, που κατέβασαν 30η Μαΐου 1941 τη ναζιστική σημαία των Γερμανών κατακτητών από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, σκαρφάλωσε με δύο συντρόφους του στο αγγλοκρατούμενο τείχος της Λευκωσίας και χωρίς να τον πάρουν είδηση οι μαχαιροβγάλτες Γκούρκας των βρετανικών στρατευμάτων κατοχής στην εκεί τότε πλατεία Μεταξά (νυν πλατεία Ελευθερίας), ανύψωσε στον ιστό τη Γαλανόλευκη ελληνική σημαία των αγωνιζομένων για λευτεριά Ελλήνων Κυπρίων Ακελιστών, την 18η Δεκεμβρίου 1944, όπως περιγράφει στο βιβλίο του και ο διατελέσας ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ αείμνηστος Φιφής Ιωάννου.

Πώς μπορούσε να φανταστεί ότι, όταν για 1η φορά στην ιστορία το πολύχρονο ΑΚΕΛ θα ανέβαζε στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας τον δικό του Γενικό Γραμματέα, αυτός θα προσέφερε στους Εγγλέζους παραμονή των Βάσεων τους στην Κύπρο και για τις επόμενες δύο γενεές… “our children and grandchildren”; Και ότι, η θυγατέρα του Ζαχαρία Φιλιππίδη θα ήταν η 1η στην ιστορία του ΑΚΕΛ και της «Χαραυγής», διευθύντρια, αρχισυντάκτις και αρθρογράφος, που θα δημοσίευε ειδικά για τη «Χ» άρθρο Βρετανού πρωθυπουργού, θα υποστήριζε την μέχρι “our children and grandchildren” πολιτική Χριστόφια για την παραμονή των βρετανικών βάσεων και επιπλέον θα απειλούσε όσους διατυπώνουν αντιρρήσεις με… Ποινικές Διώξεις;

Επιμέλεια ανάρτησης: Πράξανδρος για το Christofias-Watch