Τα ανίκητα όπλα της αντίστασής μας

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αντίσταση; Τι είναι πάλι τούτο;

Σε πολλούς ‘Ελληνες της Κύπρου υπάρχει μια επικίνδυνη νοοτροπία. Θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους απλώς Κυπρίους. Το ίδιο θέλουν να θεωρούν τους Τουρκοκύπριους απλώς Κυπρίους. Για την καταγωγή, την εθνικότητα, την παράδοση καμιά αναφορά. Θεωρούν ότι πρέπει να θεωρούμε όλοι τους εαυτούς μας απλώς απογόνους τους ανθρώπων που κατοικούν στην Κύπρο εδώ και δέκα χιλιάδες χρόνια. Θεωρούν τον πολιτισμό , την ιστορία και τα μνημεία της Κύπρου ως κοινά. ‘Οταν όμως φτάνουν στη μορφή της λύσης και του κράτους, εδώ σταματούν τα κοινά. Θεωρούν ότι οι «Κύπριοι» πρέπει να ζήσουμε σε δυο διαφορετικά κρατίδια, που να αποτελούν την «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», στην οποία να συνεργαστούμε, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, για να φτιάξουμε το νέο κράτος.

Η αντινομία στη σκέψη τους είναι ολοφάνερη. Δεν θέλουν από τα μια να πιστεύουν ότι ο λαός της Κύπρου να αποτελείται ‘Ελληνες με παρουσία τριών χιλιάδων χρόνων και από Τούρκους, με παρουσία λιγότερη των πεντακοσίων χρόνων, από τότε δηλαδή που η οθωμανική αυτοκρατορία κατέκτησε την Κύπρο.

Από την άλλη όμως αποδέχονται ασμένως ότι η Κύπρος πρέπει να γίνει μια «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με δυο κρατίδια με φυλετικό διαχωρισμό και πλειοψηφία μιας εθνότητας στο κάθε κρατίδιο. ‘Οταν πρόκειται για τη φιλοσοφία της λύσης, είμαστε, γι αυτούς, όλοι Κύπριοι. ‘Οταν όμως φτάσουνε στις πρόνοιες της λύσης, είμαστε δυο εθνότητες, που κάθε μια πρέπει να έχει το κράτος της, με εγγυημένη πλειοψηφία και ιδιοκτησία.

Οι οπαδοί αυτοί της φιλοσοφίας θέλουν μια οποιαδήποτε λύση, όπως για παράδειγμα το σχέδιο Ανάν. Δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον και η επιβίωση του Ελληνισμού, γιατί οι ίδιοι δεν νιώθουν ‘Ελληνες, αλλά Κύπριοι. Δεν τους ενδιαφέρει αν η Κύπρος καταστεί προτεκτοράτο της Τουρκίας. Τους ικανοποιεί μόνο ότι οι κάτοικοι της Κύπρου θα ζουν δίπλα δίπλα και θα συνεργάζονται. Δεν τους ενδιαφέρει αν σε πενήντα ή εκατό χρόνια τα παιδιά τους έχουν εθνική ταυτότητα και ελληνικά ονόματα. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα γιορτάζουν Πάσχα ή Ραμαζάνι, αφού κατά το Δημήτρη Χριστόφια «Πάσχα και Ραμαζάνι είναι αδέλφια δίδυμα». Δεν θέλουν να υπάρχουν εθνικοί, φυλετικοί και θρησκευτικοί διαχωρισμοί, αλλά μόνο ταξικές αντιπαραθέσεις. Το φυλετικό διαχωρισμό θα τον έχουν μόνο τα κρατίδια της «διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Αντιλαμβάνεστε ότι γι αυτούς η εθνική συνείδηση της καταγωγής και ο αγώνας για επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου αποτελούν εμπόδια για τη λύση, που είναι έτοιμοι να αποδεχθούν και να υπερψηφίσουν σε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα.
Οι άνθρωποι αυτής της ιδεολογίας συμφωνούν απόλυτα με τον Κίσιγκερ, ότι μόνο αν αχρηστεύσουν τα σημαντικά και ανίκητα όπλα της αντίστασής μας, δηλαδή την πίστη στην ελληνική μας καταγωγή και τη μεητέρα Ελλάδα, την προσήλωση στην ορθόδοξή μας παράδοση, την γλώσσα που μας έδωσαν ελληνική και έτσι και κάμουν την ελληνική μας συνείδηση να αδρανήσει, θα μπορέσουν να μας επιβάλουν λύση. Σε περίπτωση που πετύχουν να αχρηστεύσουν τα όπλα μας, δεν θα χρειαστεί να μας επιβάλουν την λύση. Απλώς θα την αποδεχτούμε, όπως είναι έτοιμοι να την αποδεχτούν, όσοι πιστεύουν πως είναι απλώς Κύπριοι και όχι ‘Ελληνες που κατοικούν στην Κύπρο. Το ίδιο συνέβη και με κείνους που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2004. ‘Ηθελαν απλώς να πάρουν πίσω κάτι, κάτι από τις περιουσίες τους, χωρίς να σκέφτονται το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών τους.

Για τούτο και η φωνή του Τάσσου Παπαδόπουλου θα είναι πάντα επίκαιρη και αναγκαία υπόμνηση: «Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την Ιστορία και την αξιοπρέπειά σου».

Ηρόδοτος για το Christofias-watch

73 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

"...Το ίδιο συνέβη και με κείνους που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2004. ‘Ηθελαν απλώς να πάρουν πίσω κάτι, κάτι από τις περιουσίες τους, χωρίς να σκέφτονται το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών τους...."-TAΔΕ ΕΦΗ ΗΡΟΔΟΤΟΣ- Ενώ εσύ,πατριωτάρα Ηρόδοτε,που είπες το " ηρωικό" ΟΧΙ το 2004,μας έφερες την ευρωπαική λύση και αποκατέστησες ΟΛΟΥΣ τους πρόσφυγες...στη νότια πλευρά της Κύπρου.Και εξασφάλισες στις καυκάλλες σου σε Πάφο,Λεμεσό και αλλού τιμές εκατομμυρίων!Αυτό θα πει μαγκιά και ηρωισμός.Και όνειρα για ιδανική λύση,λες και δε μεσολάβησε το 1974.Και νόμιζα πως οι στρουθοκάμηλοι ζουν μόνο στις σαβάνες!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ 1077/1077 τμήματα 100.00%

Εγγεγραμμένοι: 480.564. Ψήφισαν: 428.587. Αποχή: 10,82%

Έγκυρα: 96,52%, 'Ακυρα: 2,62%, Λευκά: 0,86%

"ΟΧΙ" : ποσοστό 75,83%, ψήφοι 313.704

"ΝΑΙ": ποσοστό 24,17%, ψήφοι 99.976

arxiepiskopos είπε...

Επι-ντροπάκια,σβήστε με,γιατί η αλήθεια πονεί.Και δεν κάνει να την βλέπουν ούτε ακόμη κι οι ΜΑΤΣΟΥΚΕΣ κι οι ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΙ.Πού ξέρεις καμιά φορά;Ακόμα κι οι ηλίθιοι έχουν τις αναλαμπές τους!

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,τα επακόλουθα του OXI συζητώ και όχι το ποσοστό του!Ξέφυγε και λίγο από το copy paste!

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ" : ποσοστό 75,83%, ψήφοι 313.704

"ΝΑΙ": ποσοστό 24,17%, ψήφοι 99.976

όταν ζητάς να σεβαστεί κάποιος τον πρόεδρο της δημοκρατίας γιατί έχει εκλεγεί με 54% (πόσα ψέματα είπε βέβαια για να το πάρει αυτό το 54%) τότε και εσύ να σέβεσαι το 76% που έκρινε και αποφάσισε ότι η μαλακία που του πασάρατε ως "λύση" ήταν για τον κάλαθο των αχρήστων.

arxiepiskopos είπε...

EMERSON,περί άλλων τυρβάζεις!Σου μιλώ για ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του "ηρωικού" ΟΧΙ και μου απαντάς με ποσοστά,αριθμούς και για σεβασμό της πλειοψηφίας.Να υπολογίσω ότι ως Χριστιανός σέβεσαι και την απόφαση του Ιουδαικού λαού για σταύρωση του Χριστού;Το "άρον,άρον,σταύρωσον αυτόν" ήταν επίσης η φωνή της καταπληκτικής πλειοψηφίας!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως εσύ γνωρίζεις τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΝΑΙ ώστε να τα συγκρίνουμε;

arxiepiskopos είπε...

Γνωρίζω κάποια,ΕΜΕΡΣΟΝ.Π.χ επιστροφή 100000 υπό Ε/Κ διοίκηση και παραμονή 650 Τούρκων στρατιωτών.Ενώ με το ΟΧΙ πήγαν όλοι σπίτι τους,και πρόσφυγες και Τούρκοι στρατιώτες!

arxiepiskopos είπε...

Πάτερ ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ,το έγκλημα της σταύρωσης το διέπραξε και πάλιν η πλειοψηφία.Άρα η πλειοψηφία δεν είναι πάντα τεκμήριο ορθότητας.Τις άλλες σου εξυπνάδες στις γριούλες του εκκλησιάσματος!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι παραμύθια της χαλιμάς πισκοπε όπως όλες οι συμφωνίες που υπογράφει η Τουρκία. Επίσης εδώ έχουμε δημοκρατία αμα δεν σου αρέσει δεν σε κρατάει κανείς

δημοκρατία η [δimokratía] O25 : 1. πολιτικό σύστημα που στηρίζεται στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και που λειτουργεί με βάση τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών.

arxiepiskopos είπε...

Άρα,ΕΜΕΡΣΟΝ,να μην καταλήξουμε ποτέ σε λύση και συμφωνία,γιατί η Τουρκία δε σέβεται την υπογραφή της!Ωραία λογική,που οδηγεί στη...δικαίωσή μας!Για τα υπόλοιπα...απλώς μη χάνεις την ψυχραιμία σου.Όπου να 'ναι θα με σβήσουν οι επί-ντροποι κι έτσι δε θα ακούγετε τις ενοχλητικές αλήθειες!

arxiepiskopos είπε...

Πάτερ,τα αστειάκια τέτοιου επιπέδου μπορεί να εντυπωσιάζουν μωρά του κατηχητικού.Κράτησέ τα για εκείνα.Εδώ απλώς εξευτελίζεσαι!

Ανώνυμος είπε...

Η υπογραφή της Τουρκίας σε οποιαδήποτε "συμφωνία για λύση" για εμένα δεν αξίζει ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο θα μπει.

arxiepiskopos είπε...

Άρα,ΕΜΕΡΣΟΝ,με ποιον θα συμφωνήσετε την αποχώρηση των στρατευμάτων και των εποίκων,όταν θα έρθει η ευλογημένη ώρα που θα γίνει πρόεδρος ο Συλλούρης και θα φέρει την ευρωπαική λύση;Με το ...Σουδάν,μήπως;Πρόσεξε γιατί διολισθαίνεις σε επικίνδυνα επίπεδα λογικής!

Ανώνυμος είπε...

Ρε γραφικέ τόσες ώρες λες ότι δεν σέβεσαι την πλειοψηφία και διολισθαίνω εγώ σε επικίνδυνα επίπεδα λογικής; Συγκρίνεις τη σταύρωση του χριστού με το δημοψήφισμα και θέλεις να μιλήσουμε και σοβαρά;

arxiepiskopos είπε...

Μέχρι τώρα νόμιζα πως μόνο ο πάτερ δεν καταλαβαίνει τι λέω.Πώς συνέκρινα τη σταύρωση με το δημοψήφισμα;Είπα ένα παράδειγμα που δείχνει πως η πλειοψηφία δεν είναι πάντα σωστή.Όσο για το "γραφικέ" σε συγχωρώ,γιατί ξέρω πως η απώλεια της ψυχραιμίας,ελλείψει επιχειρημάτων,οδηγεί και σε γλωσσικά ολισθήματα.

Ανώνυμος είπε...

Ποια πλειοψηφία;

Να και αν με συγχωρείς να και αν δε με συγχωρείς για εμένα η υπογραφή της Τουρκίας δεν αξίζει μια μπακίρα. Το ωραίο είναι ότι νομίζεις ότι έχεις και επιχειρήματα για τις αρλούμπες που πετάς συνέχεια εδω μέσα!

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,δεν ξέρω αν εσύ αναγνωρίζεις τον εαυτό σου,εγώ πάντως δε σε αναγνωρίζω!Μήπως είσαι ο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ μεταμφιεσμένος;Πάντως επιμένω:Με ποια χώρα θα υπογραφεί η συμφωνία για αποχώρηση στρατευμάτων και εποίκων;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως σε αναγνωρίζω...είσαι ο ίδιος λαφαζάνης για πολλούς μήνες.

Αυτή τη στιγμή η Τουρκία για εμένα είναι αφερέγγυα.

arxiepiskopos είπε...

Με ποια χώρα θα υπογραφεί η συμφωνία για αποχώρηση στρατευμάτων και εποίκων;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Anef_Oriskope, έχεις ονειρώξεις; Με βλέπεις στον ύπνο σου μέρα νύχτα;

Παρανοϊκέ!!

arxiepiskopos είπε...

ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ,απλώς σε χρησιμοποίησα ως παράδειγμα βλακείας!

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,με ποιον θα συμφωνήσετε την αποχώρηση των στρατευμάτων και των εποίκων,όταν θα έρθει η ευλογημένη ώρα που θα γίνει πρόεδρος ο Συλλούρης και θα φέρει την ευρωπαική λύση;Με το ...Σουδάν,μήπως;

Ανώνυμος είπε...

Δουλευόμαστε ομαδικώς!
"Συνομιλούμε" 36 χρόνια και δεν αποχώρησε ούτε ένας στρατιώτης ή έποικος και ο πίσκοπος ρωτάει με ποιον θα συμφωνήσουμε!!

arxiepiskopos είπε...

Θα αποχωρούσαν,αλλά εμείς το παίζαμε ήρωες.Επιμένω:ποιον άλλο δρόμο λύσης βλέπεις,πλην των συνομιλών;Και με ποιους θα υπογράψουμε συμφωνία;Εκτός κι αν...καλύτερα μη λύση=διχοτόμηση.Πες το,ΕΜΕΡΣΟΝ,μην ντρέπεσαι!

Ανώνυμος είπε...

θα θα θα θα

όνειρα θερινής νυκτός

αφού μιλάμε λοιπόν υποθετικά αν δεν αποχωρούσαν τι θα γινόταν;

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια θα αποχωρούσαν...

«και αν δεν υπήρχε ούτε ένας Τουρκοκύπριος στο νησί, θα έπρεπε η Τουρκία να τον ανακαλύψει», για να μπορεί να έχει λόγο στην Κύπρο και τη στρατηγική της σημασία.

ποιος τα λέει αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Λίγους μήνες πριν την αποχώρηση άντρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας θα έβαζαν φωτιά σε ένα τζαμί, θα δολοφονούσαν έναν τουρκοκύρπιο πολιτικό και θα χτυπούσαν με εκρηκτικά κάποιο αστυνομικό σταθμό στα κατεχόμενα. Αγανακτισμένοι "πολίτες" - γκρίζοι λύκοι θα διαδήλωναν επί μέρες κατά της αποχώρησης του στρατού γιατί θα ένοιωθαν "ανασφάλεια". Σε πολλές τουρκικές πόλεις θα είχαμε διαδηλώσεις 'συμπαράστασης' στους αδερφούς τουρκοκύπριους. Θα είχαμε "θυελλώδεις" συνεδριάσεις της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και ο πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας θα ανακοίνωνε με "βαριά" καρδιά την παραμονή των στρατευμάτων για την "προστασία" των τουρκοκυπρίων. Μετά ο χριστόφιας θα έλεγε καλά να πάθουμε αφού εμείς το προκαλέσαμε!

μιστερ μαξ είπε...

"Σε πολλούς ‘Ελληνες της Κύπρου υπάρχει μια επικίνδυνη νοοτροπία. Θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους απλώς Κυπρίους"

Λαθος. Δεν υπαρχει ομοιοτητα μεταξυ ανθρωπων που να στηριζει ενα κοινο συνολο, εδω ονομαζομενο εθνος, ουτε υπαρχει κοινο μελλον που να "σκεπαζει" ολα τα μελη του εθνους.

Εθνη δεν υπαρχουν. Ειναι λαθος, καταλοιπο της θεσμικης, κρατικης και σχολικης αστικης προπαγανδας. Εθνη δεν υπαρχουν, υπαρχει ομως ο εθνικισμος. Και ο ελληνικος εθνικισμος και ο κυπριακος ειναι εξισου λαθος. Η προσπαθεια για τεκμηριωση του εθνους ως πραγματικοτητα, χανεται στους βουρκους της μεταφυσικης.

Εθνη δεν υπαρχουν, υπαρχουν ομως ταξεις στην σημερινη κοινωνια, το μελλον και το πλαισιο ευκαιριων και ποιοτητα ζωης του καθενος, καθοριζεται απο την θεση του στην παραγωγικη αλυσιδα.

Δεν "ειμαστε" ουτε ελληνες, ουτε κυπριοι. Γεννηθηκαμε στην κυπρο. Δεν εχει κατι αλλο.

Βεβαια, οι αστοι ζουνε και αναπνεουνε για φαντασματα πχ εθνος, θεος κτλ πως να βρει νοημα αλλιως η μιζερη ζωη τους. Ειναι και αυτα μια καποια λυση.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Έκλασε το εξής από το στόμα του ο Μίστερ Μαξ:

«Εθνη δεν υπαρχουν. Ειναι λαθος, καταλοιπο της θεσμικης, κρατικης και σχολικης αστικης προπαγανδας. Εθνη δεν υπαρχουν, υπαρχει ομως ο εθνικισμος. Και ο ελληνικος εθνικισμος και ο κυπριακος ειναι εξισου λαθος. Η προσπαθεια για τεκμηριωση του εθνους ως πραγματικοτητα, χανεται στους βουρκους της μεταφυσικης.»

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΖΟΜΠΙ ΤΟΥ ΜΑΡΞ!!!

Ναι ναι... Υπάρχει όμως "ταξική πάλη"!! Εννε;; Ναι ναι...! Και αυτή δεν χάνεται στους "βούρκους της μεταφυσικής"...!!

Για πες μας ρε "επιστήμονα", στο Κυπριακό ΔΕΝ βλέπεις την εθνική διάσταση;;;

Ας πούμε πως εμείς παύαμε να είμαστε Έλληνες (ή και Κύπριοι)... ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ???

Αν είμαστε ένας άθνος λαός, ΔΕΝ θα γινόταν εισβολή;;;

Θεωρητικούρες άνευ ιστορικού ή λογικού αντικρίσματος έχουμε χορτάσει... Και μας ποτίσατε και βραστή ΚΕΑΝ να χωνέψουμε την κατοχή που μας έφεραν οι μαλακοδοξασίες σας...

μιστερ μαξ είπε...

Για τούτο και η φωνή του Τάσσου Παπαδόπουλου θα είναι πάντα επίκαιρη και αναγκαία υπόμνηση: «Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την Ιστορία και την αξιοπρέπειά σου».

------------

Δικαιο και αξιοπρεπεια δεν ειναι η υπερασπιση του ιδιοκτησιακου κατεστημενου, της εγκατεστιμενης φαιουδαρχιας των καπιταλιστων, Δικαιο και Αξιοπρεπεια μονο μεσα απο την ισοτητα μπορει να υπαρξει.

Αυτοι που κτισανε την διαφθορα και εκμεταλλευση στην κυπρο, μιλανε για Δικαιο και αξιοπρεπεια. Αλλα αφου εκεινοι που καναν το πραξικοποιημα μιλανε για προδοτες, ε, αυτοι θα μεινουν πισω;

μιστερ μαξ είπε...

Μαγγανοκελλε, αν παπαγαλιζεις τα συνθηματα του σχολειου δεν φταιω. Φαινεται η δασκαλα στο σχολειο επαρακουρτησε σε: "ειμαστε ελληνες, οε οε οε"

---------------------------
πενταγιωρκε:

που ειδες τον μαρξ; μαξ γραφει, αλλα και τιποτα δεν αντλω απο τον Μαρξ. Ειναι φανερο οτι δεν εχεις ιδεα απο Μαρξ και για τραστ, αλλα τεσπα.

Εθνη δεν υπαρχουν, υπαρχει εθνικισμος, σου απαντησα, τενεκε πενταγιωρκε την ερωτηση σου. Υπαρχει εθνικη διασταση, και αυτη την δημιουργει ο καλλος στο μυαλο σας.

Δεν μπορειτε να παψετε να ειστε ελληνες, διοτι δεν ησασταν ποτε. Ουτε κυπριοι εισασταν. Δεν υπαρχουν εθνη λεμε.

Αν δεν υπηρχαν οι φασιστες της χουντας των αθηνων, που παρεπιπτοντως ηταν εθνικιστες, αν δεν υπηρχε ο Μακαριος ή ο Γριβας, αν δεν υπηρχε ο εθνικισμος σε τοση ενταση η κυπρος θα ηταν ενα πιο ομορφο χωριο, χωρις αγνοουμενους, νεκρους απο πολεμους, αντι για αρματα θα κτιζαμε σχολεια, γεφυρες, νοσοκομεια.

Ομως οπου υπαρχουν εθνικιστες, φερνουν την γενικευμενη δυστυχια. Προσεξε, εθνικιστες, οχι εθνη. Εθνη δεν υπαρχουν οσο και να μουγγαριζεις.

μιστερ μαξ είπε...

Μαγγανοκελλε, ισοτητα εννοω, οχι ισοπεδωση. Παρακαλω να μην με ερμηνευεις, δεν στο ζητησε κανενας, και δεν μπορεις συν τοις αλλοις.

υγ-ολο για το σχολειο μιλας, χαρκεσαι πως το εφκαλες εν κανενα κατορθωμα;

μιστερ μαξ είπε...

εγω εννοω ισοτητα, ομως ειναι ενδιαφερον οτι θεωρεις πως η σωστη λεξη στην προταση ειναι "ισοπεδωση". Δειχνει και το πως σκεφτεσαι.

μιστερ μαξ είπε...

Α, ξεκινησαμε τα περι "βαρδιες". Συνομοσιολαγνεια, ειναι ολοι πουλημενοι, βαρδιες, οσοι δεν βλεπουν την "αληθεια" μας ειναι βαλτοι κτλ κτλ

Κρινεις εξ ιδιων, μαγγανοκελλε.

Αμα ολη μερα στο σχολειο σε εχουν παρελαση/προσευχη σε τετοια επιχειρηματολογια καταληγεις....

μιστερ μαξ είπε...

"Γειά σου μεγάλε,
ότι πεις!"

-------

Δεν ειναι ο,τι πω, αλλα ουτε και ο,τι πεις.

Σιουρα ομως, λεω ο,τι σκεφτομαι, και λεω "ισοτητα" οχι "ισοπεδωση". Ισοπεδωση λες εσυ και δειχνει και την αποψη σου για το Δικαιο και την Αξιοπρεπεια.

μιστερ μαξ είπε...

μαγγανοκελλε, ισοτητα εννοω, και το τι πας στοιχημα δεν μας ενδιαφερει. Θα ενδιεφερε αν ειχες κανα επιχειρημα. Αν ειχες βεβαια, δεν θα το εριχνες στο chatting...

Ανώνυμος είπε...

Μιστερ μαξ σε ποια τάξη ανήκεις;

μιστερ μαξ είπε...

Εθνος και πολιτισμος ειναι εννοιες συνυφασμένες μονο σε οσους με χαρα δεκτηκαν εμφυτεμενες ιδεες απο την δασκαλα στο δημοτικο. Άλλο το ενα, τζαι αλλο το αλλο. Μονο οι θολοκουλτουραιοι επειδη ειναι νοητικα μυωπες, δεν ξεχωριζουν το ενα που το αλλο.

Εθνος δεν ειναι πολιτισμος.Σε ενα "εθνος" υπαρχουν πολλοι πολιτισμοι και ενας πολιτισμος σε πολλα "εθνη" (πχ αστικος).

Ο Πολιτισμος αναφερεται στον τροπο ζωης του ανθρωπου και της κοινωνιας, το εθνος ειναι μια λανθασμενη αποψη περι συνολων που εχουν πολλοι, και διαιωνιζεται οπως διαιωνιζεται η θρησκεια. Ομως ουτε Γιαχβε, ουτε αλλαχ υπαρχει, ουτε ελληνικο εθνος και γαλαζιες κορδελιτσες.

Οπως και να εχει: Χωρις ισοτητα, δεν υπαρχει δικαιοσυνη.

Ανώνυμος είπε...

«Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Δεν μπορεί κανένας να τους πάρει εκείνο που δεν έχουν. Κι όμως, μια που το προλεταριάτο πρέπει πριν από όλα να πάρει την πολιτική εξουσία, να υψωθεί σε ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΞΗ και να ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ακόμα σε ΕΘΝΟΣ, μένει και το ίδιο ακόμα ΕΘΝΙΚΟ, όχι βέβαια και με το νόημα που δίνει στη λέξη η αστική τάξη…

λέει ο φίλος μου ο Καρλ Μαρξ

Ανώνυμος είπε...

by the way σε πολύ "βολική" στιγμή της συζήτησης εμφανίστηκες μιστερ μαξ..

μιστερ μαξ είπε...

Το τι λεει ο μαρξ δεν με ενδιαφερει. Ουτε απανταει στην θεση μου οτι εθνη δεν υπαρχουν. Παντως δειχνει το ποσο χαζος ειναι ο εθνικιστης: νομιζει επειδη το ειπε καποιος "γκουρου" των αριστερων, οι αριστεροι σαν εθνικιστικοι χανοι, το θεωρουν θεσφατο.

Ουτε υπηρξε ο πρωτος, ουτε ο μονος κομμουνιστης ο μαρξ.

-----

Εσυ μαγγανοκελλε, εφκαλες την πρωτη ταξη τζαι νομιζεις εσσιεις νου...Αμα αξιζε καθολου η ταξη σου, ητουν να μπορες να εξηγησεις γιατι υπαρχουν εθνη. Ομως εν ημπορεις, διοτι η μονη εξηγηση που εσιεις ειναι το οτι "ετσι μου ειπαν στο σχολειο". Κουδρισμενε.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα μιστερ μαξ (μαξ τυχαίο δεν νομίζω!) είναι ότι νομίζεις ότι κατέχεις την μοναδική αλήθεια!!

Τόσο οι εθνικιστικές ιδεολογίες, όσο και οι αντιεθνικιστικές ήταν και είναι πάντα ιδεολογίες των κυρίαρχων αστικών τάξεων και μεταβάλλονται, όπως έχει δείξει η ιστορία, ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Στην εποχή των εθνικών ιμπεριαλισμών αναπτύχθηκαν οι ιδεολογίες του εθνικισμού γιατί αυτό ανταποκρινόταν στη φύση και τα συμφέροντα των εθνικών ιμπεριαλισμών. Σήμερα στη φύση και τα συμφέροντα του πλανητικού ιμπεριαλισμού ανταποκρίνεται η ιδεολογία του αντιεθνικισμού.

Ανώνυμος είπε...

επίσης το mister έχει βγει από το master (αφέντης,εξουσιαστής) πρόσεξε λίγο το nick σου.

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η Emerson είπε...

Λίγους μήνες πριν την αποχώρηση άντρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας θα έβαζαν φωτιά σε ένα τζαμί, θα δολοφονούσαν έναν τουρκοκύρπιο πολιτικό και θα χτυπούσαν με εκρηκτικά κάποιο αστυνομικό σταθμό στα κατεχόμενα. Αγανακτισμένοι "πολίτες" - γκρίζοι λύκοι θα διαδήλωναν επί μέρες κατά της αποχώρησης του στρατού γιατί θα ένοιωθαν "ανασφάλεια". Σε πολλές τουρκικές πόλεις θα είχαμε διαδηλώσεις 'συμπαράστασης' στους αδερφούς τουρκοκύπριους. Θα είχαμε "θυελλώδεις" συνεδριάσεις της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και ο πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας θα ανακοίνωνε με "βαριά" καρδιά την παραμονή των στρατευμάτων για την "προστασία" των τουρκοκυπρίων. Μετά ο χριστόφιας θα έλεγε καλά να πάθουμε αφού εμείς το προκαλέσαμε! EMERSON,εκμεταλλεύτηκες την αναγκαστική απουσία μου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και οργίασες.Έπλασες το σενάριο και το σερβίρεις ως σοβαρό επιχείρημα.Ας συνοψίσουμε:Λύση με την Τουρκία αποκλείεται,γιατί δεν τιμά την υπογραφή της.Πόλεμος αποκλείεται γιατί τρέμει ο κώλος μας.Άρα τι μένει;Να κάτσουμε να καρτερούμε πότε θα φάει την Τουρκία το ξανθό γένος,ώστε να δικαιωθούμε.ΕΜΕΡΣΟΝ,ακόμα κι ο Συλλούρης θα σε θεωρούσε επικίνδυνο για το κόμμα του!

arxiepiskopos είπε...

Τα εδάφη μας τα κρατά η Τουρκία.Τους έποικους τους έστειλε η Τουρκία.Τον στρατό επίσης.Κι εμείς-λέει ο ΕΜΕΡΣΟΝ-ΔΕ ΣΥΝΟΜΙΛΟΎΜΕ ΜΕ ΤΗΝ τΟΥΡΚΊΑ ΓΙΑ ΌΛΑ ΑΥΤΆ,ΓΙΑΤΊ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΉΣΟΥΜΕ ΔΕ ΘΑ ΤΗΡΉΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ.ΒΟΗΘΕΙΑ!Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Διάβασε λίγη ιστορία και πες μου ποιο σενάριο είναι το πιο αληθοφανές.

Α) Η Τουρκία θα τιμούσε την υπογραφή της στο σχέδιο Μπανανα

Β) Η Τουρκία θα δημιουργούσε τις συνθήκες για να μην τιμήσει την υπογραφή της στο σχέδιο μπανανα.

αν είχες 1000 ευρώ που θα τα στοιχημάτιζες;

Αποφεύγεις πάντως να απαντήσεις αν δεν αποχωρούσε ο στρατός ΚΑΤΟΧΗΣ τι θα γινόταν;

arxiepiskopos είπε...

EMERSON,επειδή θα φύγω από το σπίτι σε λίγα λεπτά,σκέψου μέχρι αύριο τι θα έκανες για το Κυπριακό,αν αύριο γινόσουν πρόεδρος της Δημοκρατίας.Έχει ενδιαφέρον να μάθω μέχρι πού μπορεί να φτάσε η αιθεροβασία.Νόμισα πως τα είδα όλα με το Συλλούρη και την "ευρωπαική λύση",όμως φαίνεται υπάρχουν κι άλλα!

Ανώνυμος είπε...

Ναι σιγά μη σου γράψω και έκθεση!!

μιστερ μαξ είπε...

@Emerson για "μοναδικη αληθεια":

Δεν την κατεχω την μοναδικη αληθεια, ουτε και την ολοτητα της. Δεν ισχυριζομαι αυτο. Ισχυριζομαι οτι τα περι εθνους ειναι ενα ματσο μυθοι, οπως μυθος ειναι οτι υπαρχει ο Γιαχβε, ο Διας και αλλα παρομοια.

@Emerson για "αντεθνικιστικη αστικη ιδεολογια "

Δεν ξερω αν ειναι αστικη ιδεολογια η "αντεθνικιστικη", ξερω οτι για την κοινη ανθρωπινη φυση μιλησε ο Ζηνων απο το Κιτι, ο Δημοκριτος, ο Αντιφων. Δεν νομιζω να ηταν αστοι τουτοι.

@Μαγγανοπηγαδο για φωστηρα:

Δεν ειναι θεμα φωστηρα, ειναι elementary "αντιστασιακε ανατροπεα".Εσυ και ο Λεωνιδας ειστε που φυλατε θερμοπυλες.

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,διάβασε εσύ λίγη Ιστορία και πες μου πότε ένας λαός που έχασε πόλεμο υπέγραψε μετά τον πόλεμο λύση με την οποία έπαιρνε πίσω όλα όσα έχασε.Για να σε διευκολύνω σου θυμίζω:Ελλάδα,συνθήκη της Λωζάνης-Γερμανία,συνθήκες των Βερσαλλιών και των Παρισίων-Οθωμανική Αυτοκρατορία,συνθήκη των Σεβρών....Συνέχισε τη ΜΑΤΑΙΗ αναζήτηση του ανύπαρκτου.Αυτός εξάλλου είναι και ο πυρήνας της πολιτικής του διχο-Ττομικού μπλοκ.

Ανώνυμος είπε...

Από αυτό που λες μέχρι τις ερωτοτροπίες με τον κατακτητή που προωθούν οι νενεκοι σαν εσένα υπάρχει μεγάλη απόσταση...

Ο συμβιβασμός είναι καλή ομπρέλα, αλλά κακή στέγη.

James Russell Lowell

arxiepiskopos είπε...

Keep on searching!Όταν βρεις αυτό που σου ζήτησα,γράψε το!Μέχρι τότε συνέχιζε τα φληναφήματα περί ερωτοτροπιών με τον κατακτητή και περί συμβιβασμού.Απορία ψάλτου βηξ και αδυναμία ΕΜΕΡΣΟΝ αρλούμπες!

Ανώνυμος είπε...

Εμένα άσε με να λέω αρλούμπες. Συνεχίστε εσείς το έργο σας και μη φοβάσαι τίποτα...

αλλά δεν μου είπες τι θα γινόταν αν τα στρατεύματα μετά το σχέδιο μπανανα δεν αποσύρονταν. Όχι ότι παίζει ρόλο πια αλλά για να δω πως σκέφτεσαι.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Αφέντη Μα(ρ)ξ,

Γιατί ντρέπεσαι να πεις πως η ρίζα της σκέψης σου είναι μαρξιστική; Διότι θα σε πάρουν με τις πέτρες με τις βλακείες που λες;

Επίσης, όσο και να κλάνεις διαδικτυακά, τα έθνη υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Καμιά δασκάλα κανενού δημοτικού δεν είχε μάθει τους Αιγύπτιους να ονομάζονται Αιγύπτιοι από τότε μέχρι σήμερα, όπως καμιά καθηγήτρια γυμνασία δεν έμαθε εμφύτευσε στους Γιαπωνέζους να έχουν κοινή ιστορική-εθνική συνείδηση που τ'αρχαία χρόνια, τζιαι βέβαια κανένας ελληναράς καθηγητής πανεπιστημίου δεν έμαθε τους Γερμανούς πως εν Γερμανοί τζιαι έχουν κοινή καταγωγή, πολιτισμό τζιαι έθιμα.

Ναι ναι... Μίλα για αεθνική κοινωνία τζιαι άλλες αρλούμπες.

Αλλά εν μας είπες ακόμα: Η ΤΟΥΡΚΙΑ πότε θα πάψει να είναι τουρκική;;; Που θα σταματήσουν οι Τούρκοι να "πλανώνται" πως εν Τούρκοι, τζιαμέ να το συζητήσουμε.

Πολλές λαφαζανιές του PRIOγράφου του Τριμίκλα θκιεβάζεις νομίζω...

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή πισκοπάκι θεώρησες υπερβολές αυτά που έγραψα χθες...

Ανώνυμος είπε...

Το Γραφείο Ειδικού Πολέμου βρίσκεται πίσω από κάθε προβοκάτσια.

Από τα πλέον επίσημα χείλη έχουμε ακούσει κατά καιρούς για το ρόλο του ΓΕΠ στην οργάνωση των Σεπτεμβριανών στην Κων/πολη, που έμειναν στην ιστορία ως «Γεγονότα 6-7 Σεπετεμβρίου 1955». Στα γεγονότα αυτά, τουρκικός όχλος, με πρόφαση τα Κυπριακό, κατέστρεψε κάθε τι το ελληνικό και ορθόδοξο στην Πόλη, βίασε γυναίκες, δολοφόνησε ιερωμένους, πυρπόλησε εκκλησίες, μονές, νεκροταφεία… (Σε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Φατίχ Γκιουλάπογλου (1991) ο Γιρμιμπέσογλου με υπερηφάνεια είπε: «Τα γεγονότα της 6-7 Σεπτεμβρίου ήταν έργο του ΓΕΠ. Είχαν οργανωθεί θαυμάσια και πέτυχαν τον στόχο τους».)

Ανώνυμος είπε...

Τη σφραγίδα του ΓΕΠ τη βλέπουμε στη δολοφονία των Καβάζογ-λου-Μισιαούλη, στην ανατίναξη των τζαμιών Μπαϋρακτάρ και Ομεριγιέ, στη δολοφονία των Τ/κ δημοσιογράφων Μουζαφέρ Γκιουρκάν και Αϊχάν Χικμέτ, του Θεόφιλου Γεωργιάδη, του δημοσιογράφου Αμπτί Ιπεκσί, του Κουτλού Ανταλί … Σε σειρά ολοσέλιδων δημοσιευμάτων της Μιλιέτ για το ΓΕΠ ( Οκτώβριος 2007) διαβάζουμε ότι ο παρ’ ολίγον δολοφόνος του Πάπα, ο Αγτζά, τα γνωστά ονόματα του παρακράτους και του βαθέως κράτους της Τουρκίας Αμπτουλλάχ Τσατλί, Χαλούκ Κιρτσί, Μετίν Καπτάν εργάστηκαν για λογαριασμό του ΓΕΠ.

Από το ΓΕΠ εκβιάστηκε ο Αχμέτ Μιτχάτ Μπερμπέρογλου για να μην κατέλθει στην εκλογική αναμέτρηση με τον Ντενκτάς για το αξίωμα του αντιπροέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γενή Ντουζέν, όργανα του ΓΕΠ τον εξανάγκασαν να αποσύρει την υποψηφιότητα βάζοντας του πιστόλι στον κρόταφο.

Ανώνυμος είπε...

Στο ΓΕΠ αποδίδεται και ο εξαναγκασμός του Φαζίλ Κιουτσιούκ να αποσύρει την υποψηφιότητά του έναντι του Ραούφ.Όπως γράφει ο πρώην διοικητής του ΓΕΠ Κεμάλ Γιαμάκ (1967-1974) η απόφαση για περιθωριοποίηση του Κιουτσιούκ και διαδοχή του από τον Ντενκτάς ήταν απόφαση του ΓΕΠ. Το ΓΕΠ είναι αναμεμιγμένο σε δολοφονίες Κούρδων, στην αρμενική οργάνωση ΑΣΑΛΑ, αλλά και σε δολοφονίες εντός της Τουρκίας. Αρκεί να αναφερθεί ότι το όνομα του Γιρμιμπέσογλου αναφέρεται μεταξύ των δραστών της δολοφονικής απόπειρας κατά του Οζάλ στις 18/6/1988.

μιστερ μαξ είπε...

@πενταγιωρκος για μαρξιστικη σκεψη

Θες να τους καταταξεις ολους σε στερεοτυπα, για να συνεχισεις την ρουτινα σου. Μαρξιστης δεν ειμαι, και δεν εχει ουτε ιδιαιτερη σχεση με την συζητηση μας. Και να ημουνα μαρξιστης, δεν θα θεωρουσα μια φραση του Μαρξ σαν "αποδειξη" οτι ετσι εχουν τα πραγματα.

Πρεπει να φερεις επιχειρηματα.

@Πενταγιωρκος για εθνικη ταυτοτητα

Πιο πανω, εγραφετε οτι το εθνος ειναι αστικη ιδεολογια, τωρα υπηρχε που τον τζαιρο των Αιγυπτιων; Καταρχην αμφιβαλλω αν οι σκλαβοι που κουβαλουσαν τους ροτσους για τις πυραμιδες ενοιωθαν εθνικιστικο δεος για αυτο που κτιζαν ή ακομη πως χαρκοντουσαν για αιγυπτιοι. Βεβαια, σε πολλους πολιτισμους υπαρχει η εντυπωση για θεο, ειναι αποδειξη της υπαρξης του;

@πενταγιωρκο για τουρκικη τουρκια:

οσοι θελουν την ανθρωπινη χειραφετηση απο τις δυσειδαιμωνιες του χτες, και στην Ελλαδα, και στην Τουρκια, παλευουν εναντια στον εθνικισμο. Ο καθενας ας παρει το ποστο που θελει, που νοιωθει πως τον εκφραζει.

Σε κυπρο, ελλαδα και τουρκια, ο εχθρος ειναι στις τραπεζες και στα υπουργεια.

-ps οσο για τους συνεχιζομενους χαρακτηρισμους, αρλουμπες κτλ, δεν θα με σταματησουν απο τον διαλογο, θα απανταω με επιχειρηματα σε ο,τι λες.

Ανώνυμος είπε...

ο Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου είναι ο στρατηγός που παραδέχθηκε ότι οι Τούρκοι πυρπόλησαν τεμένη στην Κύπρο προκειμένου να σπείρουν ζιζάνια μεταξύ των δύο κοινοτήτων και για να ξεσηκώσουν τους Τ/κ εναντίον των Ε/κ διαδίδοντας ότι η πυρπόληση ήταν έργο των εχθρών των Τούρκων και του Ισλάμ.

Υπερβολές λοιπόν...

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να το μάθουμε αφού το 76% έστειλε το Μπαναναν στον κάδο των αχρήστων

arxiepiskopos είπε...

Ο Δημήτριος Ιωαννίδης είναι ο Έλληνας στρατιωτικός που το 1964 εισηγήθηκε στο Μακάριο να κάψουν ζωντανούς όλους τους Τ/Κ στους θύλακες για να λύσουμε ριζικά το Κυπριακό.Ευτυχώς δε χρειάστηκε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της ελληνοχριστιανικής ηθικής,γιατί ο Μακάριος τον διαολόστειλε.Οι σοβινισμοί,ΕΜΕΡΣΟΝ,είναι οι ίδιοι,είτε κόκκινοι είτε μπλέ.Όπως και σήμερα,είτε γκρίζος είτε γαλάζιος λύκος!

arxiepiskopos είπε...

Ανοίγει ο δρόμος του Λιμνίτη.Μέρα χαράς για τους Τήλλυρους,μέρα πένθους για τους ...Σύλλουρους!

Ανώνυμος είπε...

α καλά αυτή είναι η απάντηση σου οκ

μιστερ μαξ είπε...

Μαγγανοκελλε, δεν ειμαι οδοστρωτηρας, εσυ εισαι ταππος.

μιστερ μαξ είπε...

δεν εχει σχεση αν κουτσιω ή οϊ, το θεμα ειναι οτι ειπα μια γνωμη, και συ το εριξες στο chatting, αλοπως εισαι της γενιας του irc.

Η προσπαθεια σου ηταν να γινει καφενειακη η κουβεντα, οχι παμε στον καφενε για διαλογο, αλλα ο καφενες να ερτει στον διαλογο.

Εψιλοκαταφερες τα, μπραβο, μασσιαλα σου.

μιστερ μαξ είπε...

αν ειχες σχεση με επιστημη, θα ηξερες οτι τα παντα τα καταρριπτεις με επιχειρηματα και οχι αποκαλωντας τα παιδαριωδη. Ειναι η ευκολη λυση, οχι για να πεισεις κανεναν, αλλα να νομιζεις πως εκανες το καθηκον σου στην μαχη για προστασια του "εθνους".

Τα οσα λεω δεν εχουν καταρριφθει επιστημονικα. Εκτος και αν εχεις κανα αρθρο που να δειχνει οτι η φυση του ανθρωπου αλλαζει απο εθνος σε εθνος.Εχεις; Δεν εχεις.

Αυτα που λεω δεν εινια παιδαριωδη. Αυτα που λες ειναι "γεροντικη ανοια" και ρουτινιαρισμενη σκεψη αποτελεσμα της καθεστωτικης προπαγανδας.

Αντε, τα χαπια σου και καφενε γρηγορα.

μιστερ μαξ είπε...

Κοιτα πολτοποιητης εισαι εσυ. Τωρα το αν μπορεις να κανεις επιστημονικη συζητηση, ασε ξερω γιατι αποφευγεις. Ξερω, ξερεις, ολοι ξερουν.

Παντως ενα λεω: Δεν υπαρχει κανενα επιστημονικο αρθρο που να τεκμηριωνει την διαφορετικη φυση των ανθρωπων με βαση το εθνος.

Εθνος = δυσειδαιμονια.

Για το καλο σου, συνεχισε να αποφευγεις τον διαλογο, "επιστημονα"(=λολ).

υγ-Οσο για το "δεν δικαιουσαι να μιλας επειδη δεν εισαι μορφωμενος", εισαι συ που τραγουδουσες με τον Νταλαρα "τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες ";

Δεν φτανει που εισαι χαζος, εισαι και ελιτιστης, τι τραγικο!

μιστερ μαξ είπε...

περιμενω απο σενα που υποστηριζεις οτι ειναι "επιστημονικα τεκμηριωμενο" να μας φερεις και τα επιστημονικα τεκμηρια.

btw, πριν βρουνε οτι η γη ηταν στρογγυλη, ηταν "αυτονοητο" πως ηταν επιπεδη. Αυτονοητο, οπως εσυ πριν λιγο υποστηριξες οτι ειναι αυτονοητη αληθεια τα περι "εθνους".

Καμια "κοινη φυση" αναμεσα στους ομοεθνης δεν υπαρχει, τουλαχιστον τιποτα περισσοτερο απο αυτο που δενει ολους τους ανθρωπους του κοσμου μαζι.

Ο εθνικισμος ειναι η ιδεολογια των μαγγανοκελλων.

Πρώην Κομμουνιστής είπε...

Πε εεεε!!!! Άμαν τα φάει τούτα , να πιεί και μια pepsi max που πάνω να χωνέψει ο μιστερ μαξ.

μιστερ μαξ είπε...

Οκ, εγω εχω καταθεσει τα επιχειρηματα και δεν νομιζω οτι χρειαζεται να προσθεσω ο,τι να τα υποστηριξω. Ισως να το εκανε ο μαγγανοτετοιος, ή καποιος απο το κοπαδι του τελωσπαντων, γιατι εχουνε πει οτι αυτα που συζηταμε "ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενα"

Btw, μαγγανοκελλε, εν τζαι ενδιαφερει με να συζητησω μαζι σου, σοβαρα ή αστεια, ενδιαφερει με να δειχνω την ανεπαρκεια της "κοσμοθεωριας" σας.

Ανώνυμος είπε...

Φιλελεύθερος σήμερα

http://img834.imageshack.us/img834/8223/14657233.jpg

Ανώνυμος είπε...

το σωστό link

http://goo.gl/6DMc