Ένας "κοριός" στην πολιτική σκηνή

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ναι ρε! Είμαι ένας "κοριός"... τζιαι σίκκι με για τες περιουσίες σας!!!

Το φαινόμενο Καρογιάν, αποτελεί φαινόμενο για την πολιτική σκηνή της Κύπρου. Ο ταχύτητα της αναρρίχησής του στα ανώτερα κομματικά και πολιτειακά αξιώματα, αλλά και οι μέθοδοι και οι ραδιουργίες που χρησιμοποίησε τον κατατάσσουν - δικαίως - στην κατηγορία των πολιτικών που χρήζουν ιδιαίτερης μελέτης!

Αφορμή γι' αυτή την ανάρτηση έδωσαν τα νέα τερτίπια του, βάζοντας σε επίταξη όλα τα
ογλάνια που τον περιτριγυρίζουν, για να καταφέρει να πλειοψηφήσει, εντός των συλλογικών οργάνων του ΔΗΚΟ, η στήριξη των καταστροφικών προτάσεων του επικίνδυνου* Προέδρου Χριστόφια για το Περιουσιακό.

Ακόμα και αυτός ο ελεεινός Χίτλερ είχε εντοπίσει τον "λεγόμενο" πολιτικό που έχει όλα τα "χαρίσματα" που έχει ο σημερινός πρόεδρος του
ΔΗΚΟ και της Βουλής. Τον οποίον και ονομάζει "κοριό του κοινοβουλίου".

Γράφει λοιπόν στο βιβλίο του "
Ο Αγών μου" ο κατάπτυστος Χίτλερ:

"
Η μοναδική αληθινή πεποίθησή του είναι οι έλλειψη πεποίθησης, συνδυασμένη με μια αποκρουστική αυθάδεια και ικανότητα στο ψέμα, συχνά εξελιγμένη μέχρι το σημείο της πλήρους αδιαντροπιάς.

Αν, δυστυχώς, για τους τίμιους ανθρώπους, ένας τέτοιος άνθρωπος φτάσει στο κοινοβούλιο (σ.Μ. ο Καρογιάν δυστυχώς έφτασε...), μπορούμε να καταλάβουμε αμέσως πως η πολιτική του δραστηριότητα στο εξής θα περιοριστεί σε έναν ηρωικό αγώνα για την εξασφάλιση του επιούσιου για τον ίδιο και την οικογένειά του. Όσο περισσότερο η γυναίκα (σ.Μ. ακόμα χειρότερα ο δικός μας "κοριός" έχει δύο να θρέψει...) και τα παιδιά του εξαρτώνται από τον αγώνα αυτό, τόσο πιο σκληρά θα αγωνίζεται για τη θέση του. Οποισδήποτε προσανατολίζεται στην πολιτική, γίνεται αμέσως προσωπικός εχθρός του και σε κάθε νέο κίνημα υποπτεύεται την πιθανή αρχή του τέλους του και σε κάθε άνθρωπο με οποιοδήποτε χάρισμα (βλ. Γ. Κολοκασίδη) βλέπει έναν κίνδυνο να τον απειλεί."

Γράφει σε άλλο σημείο του βιβλίου του ο άνθρωπος που αιματοκύλησε ολόκληρη την Ευρώπη επειδή κάποιοι δεν έκαναν τον κόπο να αναγνώσουν το "όραμά του", αλλά και τις μεθόδους που θα χρησιμοποιούσε για να το υλοποιήσει, μέσα από τις γραμμές του "Ο Αγών μου" (κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους εν Κύπρο ηγέτες που οι πλείστοι ακόμα δεν έχον διαβάσει το "όραμα" του
Νταβούτογλου...):

"
Όσο πιο μικρός στο πνεύμα και στην ικανότητα είναι κάποιος από αυτούς ... όσο πιο καθαρά η κρίση του τον κάνει να συνειδητοποιήσει για την πραγματικά αξιοθρήνητη μορφή του, τόσο θα εξιμνεί ένα πολιτικό σύστημα (σ. Μ. ο δικός μας "κοριός" εξιμνεί το καθεστώς Χριστόφια) που δεν απαιτεί από αυτόν τη δύναμη και την ευφεία ενός γίγαντα, αλλά βολεύεται και με την πανουργία ενός κοινοτάρχη, προτιμώντας στην πραγματικότητα αυτή τη μορφή σοφίας από εκείνη του Περικλή."

Πάντως, ο δικός μας "κοριός" έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον "κοριό" που περιγράφει ο Αδόλφος Χίτλερ. Για χάρη της καρέκλας στην οποία τον ... "έταξε" η συνδιαλλαγή του με τον επικίνδυνο Πρόεδρο Χριστόφια ετοιμάζεται να εγκρίνει το κατατεθειμένο, ήδη, πακέτο προτάσεων για το Περιουσιακό, με το οποίο η πλειοψηφία των προσφύγων μας θα χάσει για πάντα τις περιουσίες τους. Είναι βέβαιο ότι ο δικός μας "κοριός", μελλοντικά, θα αποτελέσει κατηγορία από μόνος του...


* Μετά τις τελευταίες δηλώσεις - αλαμπουρνέζικα του Προέδρου
Χριστόφια περί εισβολής και της Ελλάδος στην Κύπρο, ως Μόδεστος εγκαταλείπω τον χαρακτηρισμό "Ευέλικτος" που χρησιμοποιούσα μέχρι σήμερα και τον αντικαθιστώ με τον χαρακτηρισμό "Επικίνδυνος".


Μόδεστος για το christofias-watch