ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ: Στην Κύπρο θα κριθεί το μπόι μας ως Ελληνισμός

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Αγαπητέ Αντώνη Σαμαρά,

Αν και δεν είχαμε το δικαίωμα του εκλέγειν,
ως Έλληνες θεωρήσαμε ότι έχουμε το δικαίωμα του λέγειν, κι έτσι βρήκαμε το θάρρος να απευθυνθούμε στους Νεοδημοκράτες και να τους καλέσουμε να σας στηρίξουν. Βρήκαμε και το “θράσος” να το πράξουμε, όντες πολλοί εξ ημών, φίλα προσκείμενοι και σε άλλους χώρους. Γιατί ανάμεσά μας, θα συναντήσετε ποικίλων καταβολών και αποχρώσεων ανθρώπους. Θα συναντήσετε ακόμη κι αυτούς που συμπαθούν τη στάση του Α. Σαμαρά, αλλά αναμένουν κάτι τώρα που εκλεγήκατε για να πειστούν απόλυτα. Αναμένουν να δουν πως η ελπίδα που επαγγελθήκατε δεν ήταν φρούδα, πως ο Σαμαράς δεν είναι ένας ακόμη χολιγουντιανός Ομπάμα!

Σήμερα, μετά την
ευτυχή κατάληξη της πανηγυρικής εκλογής σας στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθύνομαι προς το πρόσωπό σας. Προσθέτοντας ένα ακόμη ‟συγχαρητήρια” και τις ευχές μου για καλή πορεία για το καλό της Ελλάδας, ένιωσα την ανάγκη να γράψω και δυο λόγια παραπάνω.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο και ως Κύπριος πολίτης βίωνα πάντοτε την Ελλάδα χωρίς ψήφο. Ουδέποτε όμως ένιωσα την Ελλάδα ξένη. Ακόμη κι όταν προκλητικά ξεχνάει τα παιδιά της. Άλλωστε, θα πει κι ο ποιητής
“Έλληνες -τι άλλο- είμαστε κι εμείς” και πονάμε τη χώρα. Πονέσαμε εξίσου στις πυρκαγιές όταν σας έζωναν οι φλόγες, χαρήκαμε και στις νίκες -αθλητικές μεν- αλλά νίκες. Συγκινηθήκαμε για την επιστροφή των Ολυμπιακών στην κοιτίδα τους. Ριγήσαμε στο άνοιγμα του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και στην επανάληψη της δίκαιης απαίτησης για επαναπατρισμό των μαρμάρων. Νοιαζόμαστε για τη Μακεδονία μας, αγωνιούμε για τη Θράκη και το Αιγαίο μας. Πονάμε τον Ελληνισμό που εγκαταλείφθηκε στη Βόρεια Ήπειρο. Μαραζώνουμε όταν κοιτάμε τους μασκοφόρους να καίνε τα ιερά μας: την ελληνική σημαία μας, την ψυχή μας!

Το αποτέλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές μας γέμισε χαρά και ελπίδα. Γιατί ελπίζουμε πως σ’ αυτά τα ζητήματα θα τοποθετείστε με εθνική αξιοπρέπεια και τη μεγαλόνησο που διέρχεται κρίση δεν θα την ξεχνάτε. Έχετε και ρόλο και λόγο!
Μη νίπτετε τας χείρας σας όπως πολλοί άλλοι στην Ελλάδα. Μην αποτραβιέστε... τάχα ευγενικά. Μη μας ξεχνάτε και προπαντός μην αισθάνεστε την Κύπρο σαν βαρίδι ή εμπόδιο. Χρήσιμο να το θυμάστε: Στην Κύπρο κρίνεται το Αιγαίο και η Θράκη. Στην Κύπρο θα κριθεί το μπόι μας ως Ελληνισμός.

Σημειώνω επιγραμματικά. Στις διεξαγόμενες συνομιλίες του Κύπριου προέδρου και του κατοχικού ηγέτη έχουν προταθεί ή αποδεχτεί από την ελληνική κυπριακή πλευρά πολλά
άκρως απαράδεκτα σημεία:
α) Νομιμοποίηση 50 000 εποίκων. β) Εκ περιτροπής προεδρία γ) Σταθμισμένη ψήφος για να εξισωθεί το 20% με το 80% δ) Δέσμευση ότι το έκτρωμα που θα συμφωνηθεί δεν θα εφεσιβληθεί στα ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια.

Κάποιες άλλες ενδείξεις για τον εκτροχιασμό των συνομιλιών είναι η συζήτηση επί τη βάσει των όρων «μετανάστες» αντί «έποικοι», η αποδοχή κατηγοριοποίησης των προσφύγων που θα δικαιούνται να επιστρέψουν, η μη επαρκής ενημέρωση του λαού για τα τεκταινόμενα κλπ

Δημιουργείται στην Κύπρο δηλαδή ένα νέο σκηνικό Σχεδίου Ανάν.
Προλειαίνεται το έδαφος για να θεμελιωθεί ένα προτεκτοράτο. Με δύο «κυρίαρχες» βρετανικές βάσεις και με την Τουρκία να κρατά τον έλεγχο της διακυβέρνησης του νέου συν-ομόσπονδου κράτους. Η Ελλάδα θα μείνει απαθής; Η Νέα Δημοκρατία; ΕΣΕΙΣ;

Περιμένουμε πολλά. Περιμένουμε από εσάς ιδιαιτέρως ακόμη περισσότερα.
Γιατί ήσαστε εκεί όταν το χρέος σας κάλεσε, αντίθετα στο ρεύμα και αντίθετα στην κομματική γραμμή, αλλά και γιατί το θυμηθήκατε προεκλογικά ζητώντας τις ψήφους των Νεοδημοκρατών. Φοβόμαστε ότι η νέα ελλαδική κυβέρνηση μαζί με κάποια άλλα κομματίδια (ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγους) θα χρησιμοποιηθούν σαν μοχλός πίεσης κατά των δικαιωμάτων των Ελλήνων Κυπρίων. Στο μίζερο σκηνικό θα είναι ελπιδοφόρο να ακουστεί η δική σας διαφορετική άποψη. Να είστε σίγουρος ότι εμείς, όπως το πράτταμε πάντοτε στην ιστορία μας, θα είμαστε κοντά όποτε το καθήκον και η μητέρα Ελλάδα μάς προστάξει. Αλλά απαιτούμε ως Έλληνες (και δεν επαιτούμε) να είστε κι εσείς παρόντες στον αγώνα για τη λευτεριά της νήσου μας!

Για την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο και το christofias-watch,

ΑΡΚΑΣ

28 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν θα κριθεί το μπόι μας σαν ελληνισμός , εννα ανακαλύψεται ότι η τουρκία ρέσσει τους μαννοκαλαμαράες δυο κκελλάες

Ανώνυμος είπε...

ο Σαμαράς οφείλει να ακούσει τις σοφές κουβέντες του Αρκά

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιες μαλακίες λέτε και ύστερα ρωτάτε γιατί σας έχουν χεσμένους..:-)

Ποιο μπόι ρε μαλάκες; που ζείτε; το 1821;

Ανώνυμος είπε...

Παρά την αφρική του 19 αιώνα με το Απαρτχάιντ καλύτερα ο 18ός αιώνας εθελόδουλε

Ανώνυμος είπε...

Σύντομα ο Σαμαράς θα σας σύρει μιαν ανάποδην και θα φέρετε το νού σας.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ασχετο με το θεμα αλλα επικαιρο..

ΣΦΑΞΕ ΤΖΕ ΜΕΝΑ ΚΑΡΟΓΙΑ,
ΤΗΑΝΗΣ ΤΟ ΒΛΑΝΤΖΙΝ ΜΟΥ,
ΜΙΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥΛΩ
ΜΗΤΕ ΚΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ

ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΠΑΡΑΟΠΗΣΤΕ ΨΥΧΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ,
ΜΙΑ ΜΟΛΔΑΒΗ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΙΡΙΣΜΕΝΗ

θΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝ ΦΙΛΟΙ ΑΜΜΑ ΕΝ ΟΥΛΛΟΙ ΟΧΤΡΟΙ ΣΟΥ

ΕΒΑΛΕΣ ΜΕ ΣΤΟ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ,
ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΤΕΣ ΚΟΥΦΑΔΕΣ,
ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΚΟΥΝ ΜΑΝΙΧΟ
ΝΑ ΚΑΜΝΕΙΣ ΤΕΜΕΝΑΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ο Ερμόλαος και ο Αγαθοκλής είναι τσουπρίτσες του Ηλικιακού Ρατσιστή, του γνωστού αντισενερικού ειρωνευτή και βίαιου Λαγοδόντη-Σπασοδόντη Anef_Oriwn

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

"Δέσμευση ότι το έκτρωμα που θα συμφωνηθεί δεν θα εφεσιβληθεί στα ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια"

Ρε Αρκα τουτον που το ηβρες τον γιον μου?

Mario είπε...

Απο τον καιρό που ξεκίνησε το blogging έχουνε αυξιθει οι πολιτικοί κατακόρυφα.

Απλά να θυμηθούμε οτι ο Σαμαράς ειναι πρόεδρος τις αντιπολίτευσης και οχι πρωθυπουργός.
Μέχρι να γίνει πρωθυπουργός σιγουρα θα είναι τελειωμένο το Κυπριακό με τον ενα ή τον άλλο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Οπου είχε ένα Νενέκο motherfucker, εσυνάχτην δαμέσα

Ανώνυμος είπε...

η επιστολή μπήκε στο Antinews http://www.antinews.gr/?p=26140

υγ. κάποτε θα γράψει ο ιστορικός την Κύπρο έσωσαν οι Έλληνες πλην νενέκων!

ΔΗΣΑΚΕΛΑΜΑΚΙ είπε...

Ίνταλως μετράτε το μπόι των Τούρκων ρε αριστερούληδες και βρίσκετε το 2 κελλάες πάνω που το μπόι των Ελλήνων; Εν γι'αυτό που έσκυψε ευέλικτα ο christofyrer στις διαπραγματεύσεις;

Ανώνυμος είπε...

Το μπόι κάποιων σαν εσάς μετριέται μόνο με το με΄γέθος του πορτοφολιού΄εκείνων που σας πληρώνουν..

Ανώνυμος είπε...

με την νοοτροπία του να αποκαλούμε τους μοναδικούς που μας απέμειναν μαννοκαλαμαράες, να μην ζητάμε και τα ρέστα!!!!ηλίθιοι

Πλαστήρας είπε...

Πολύ καλή η επιστολή στον Α. Σαμαρά. Θα πρέπει να τρέξουμε κοντά του σύντομα να τον ενημερώσουμε ότι στην Κύπρο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει ένας κόσμος που κοχλάζει και αγανακτά από τις συνεχείς υποχωρήσεις του ΔΗΣΑΚΕΛ προς τους Τούρκους.

Να μην τον κοροιδέψουν οι Χριστόφιας και Ανανστασιάδης. Να αφουγκραστεί το κύτταρο του Έθνους στη Μεγαλόνησο. Να ηγηθεί της πανεθνικής αντίστασης κατά της ηττοπάθειας και της προδοσίας.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Ελευθέριος Βενιζέλος...

Τζι ας γινεί το γαίμαν μας αυλάτζιν...

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο του πρώτου ανώνυμου φανερώνει απροκάλυπτα την αγάπη που τρέφουν κάποιοι εφιάλτες, για την Τουρκία και το μίσος για την Ελλάδα, τις ρίζες τους και τις παραδόσεις τους από τις οποίες αβίαστα παραιτούνται παραδιδόμενοι εαυτούς και αλλήλους στα αδηφάγα χέρια της Τουρκίας.

Αυτή είναι η κατάντια και η φτώχια μας και οι προϋπόθεση αφανισμού του λαού μας.

Ευτυχώς αποτελεί μια μικρή μειοψηφία γιατί ας μην ξεχνούμε κάποιοι ψήφισαν Ναι στο σχέδιο Ανάν με καλή πρόθεση σε συνδυασμό με μεγάλη αφέλεια και η προαναφερόμενη μειοψηφία της μειοψηφίας υποτάσσετε προσκυνώντας την μπότα του κατακτητή.

Ας τους συγχωρέσουν οι επόμενες γενιές. Για μας είναι δύσκολο γιατί εμείς ζούμε το ξεπούλημα της Πατρίδας μας. Οι επόμενες γενιές κατωχηρωμένες από την αναχαίτιση της προδοσίας ας τους συγχωρέσουν.

Ανώνυμος είπε...

"αν θα κριθεί το μπόι μας σαν ελληνισμός , εννα ανακαλύψεται ότι η τουρκία ρέσσει τους μαννοκαλαμαράες δυο κκελλάες"

H Αιώνια Ελλάς μπορει να συγκριθεί με τους ταταρούς των στεπών της Μογγολίας;Έλεος ρε.Να σκέφτεστε πρωτού πετάξετε την βλακεία σας.

Ανδρέας Χριστοφή είπε...

"στην Κύπρο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα"

Aπο αυτά τα μικρά αρχίζει η συνειδητοποίηση του ποιοι είμαστε και που είμαστε.Πλαστήρα μαζί σου.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αν λόγω συγκυριών η Κύπρος είναι σήμερα ανεξάρτητο κράτος και ακόμη και αν θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις (όπως κάποιοι δήθεν υποστηρικτές της Κ.Δ. δεν έκαναν το 2004), δε σημαίνει ότι θα αρνούμαστε το προφανές: Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Ωραίος ο Πλαστήρας!

Ανώνυμος είπε...

πάντως ο Σαμαράς εν φημίζεται για το ύψος του.

Πλαστήρα μου, ξύπνα τζαι μυρίστου την ομοσπονδία τον γιο μου

Πλαστήρας είπε...

Συμφωνώ ΕΔΕΚ Η.Β.

Σήμερα επιβάλλεται να υπερασπιστούμε και με τη ζωή μας αν χρειαστεί την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι των μεθοδεύσεων των Τούρκων, των Αγγλοαμερικάνων, των διάφορων ανανιστών και του ΔΗΣΑΚΕΛ.

Επιβάλλεται να την υπερασπιστούμε ακριβώς για να μπορέσουμε κάποτε να την υπερβούμε.

Τζι ας γινεί το γαίμαν μας αυλάτζιν...

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε πόσα αμινοξέα περιέχει ένα γιαούρτι ΣΤΡΑΓΓΑΤΟ;

^ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ^

Ρήγας είπε...

1. Πολυ καλή η επιστολή.

2. Για τον πρώτο ανώνυμο: Είμαι σίγουρος ότι κατά βάθος θα ήθελες το ΔΙΚΟ ΣΟΥ μπόϊ αλλά και όλων των νενέκων και των λοιπόν ιερόδουλων των λόμπι της νέας τάξης να φτάνει λίγο πιο κάτω από την μέση των Μογγόλων, για να μπορείτε να τους εξυπηρετείτε καλύτερα, μην σας πιαστεί η μέση. και πού'σαι: Μάσα και καμοιά πίσσα, μην μουδιάσουν οι μυς του στόματος σου.

Όσον τώρα αφορά το θέμα ΑΞΙΟΠΡΠΕΙΑΣ, το μπόϊ σας δεν φτάνει ούτε ως τα γόνατα των πραγματικών (και όχι των κατ'όνομα) Ελλήνων.

3. "στην Κύπρο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα"

Και αυτό πολύ σωστό, διότι αποτελεί ιστορική πραγματικότητα.

4. Μάριε, την ομοσπονδία στην Κύπρο καλά κάνετε να την ξεχάσετε διότι μας έχετε κουράσει μ'αυτό το παραμύθι. Ομοσπονδία δεν εφαρμόζεται ποτέ. Παρά ομοσπονδία, χίλες φορές καλύτερη η διχοτόμιση.

Είτε κάνουμε αγώνα για απελευθέρωση, είτε σταματάτε επιτέλους να μας ζαλίζετε με σχέδια "λύσεων."

Εάν δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αγώνα για απελευθέρωση, ας συνειδητοποιήσουμε ότι το Κυπριακό λύθηκε το 1974. Πιάστε κάτι άλλο να ασχολείστε. Η ΧΟΜΟΤΟΥΡΚΣΠΟΡ, όλα καλά;




Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

E3O OI ATTILES APO THN KYPRO

H NEOLAIA DEN 3EXNA

DIAMARTYRIA STO LONDINO GIA THN OMILIA TALAT STO LONDON SCHOOL OF ECONOMICS

OLA TA STOIXEIA EDO:
http://www.metopo.org.uk/dt2009012001-talattilas.html

Ανώνυμος είπε...

780000 νεοδημοκράτες στάθηκαν στην ουρά για να ψηφίσουν και να ανααδείξουν το Σαμαρά ως αντίπαλο δέος του Γιωργάκη. Ανάμεσα τους και δεκάδες κύπριοι που δε δικαιούνταν να ψηφίσουν αλλά ήταν εκεί και με την παρουσία τους έπειθαν τους αναποφάσιστους. ΚΥΠΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. Όσο υπάρχει ΕΝΑΣ πολιτικός με όραμα, η πατρίδα ΔΕΝ πεθαίνει, η πατρίδα ΔΕ χάνεται...

Ανώνυμος είπε...

enna sas shesei oullous o antonis o samaras opws sas eshese o karatzaferis

apla perimenete...

Ανώνυμος είπε...

Αν μας έσιεσε εμάς, εσένα τι θα σου κάμει ρε σταλωμένε βόθρε, που δεν σε χωνεύφκει ?

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στις ύβρεις του φασίστα, τραμπούκου οπαδού του Ταλάτ (πολιτικού αττιλάρχη) και υβριστή της Δημοκρατίας και του ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών:

1. Το ΜΕΤΩΠΟ δεν μιλά για Ένωση, το ΜΕΤΩΠΟ μιλά για προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την διζωνική διχοτόμηση των ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ-Ταλάτ-Ντενκτάς:

http://www.metopo.org.uk/dt2009010001-propyrgio3.html

2. Το ΜΕΤΩΠΟ πάντα κρατά κυπριακές και ελληνικές σημαίες διότι υπερασπίζεται την Κυπριακή Δημοκρατία και τον ελληνικό πολιτισμό και ιστορία μας:

http://www.metopo.org.uk/dt2007011015-diadilosi2.html

http://www.metopo.org.uk/dt2009011010-psevdokratos.html

3. To ΜΕΤΩΠΟ έχει περγαμηνές αγώνων κατά του φασισμού που κατέστρεψε τον τόπο μας, της καταραμένης Χούντας και της ΕΟΚΑ Β':

http://www.metopo.org.uk/dt2007007020-eisvoli.html

http://www.metopo.org.uk/dt2009010026-embargoed.html

http://www.metopo.org.uk/dt2009007015-praksikopima.html

http://www.metopo.org.uk/dt2009011017-polytexneio.html

4. Το ΜΕΤΩΠΟ έχει υπάρξει θύμα του φασισμού στην ΕΦΕΚ:

http://www.metopo.org.uk/dt2008003019-ekloges-efek.html

5. Το ΜΕΤΩΠΟ πολιτεύεται και δρα με επιχειρήματα και όχι τραμπουκισμούς:

http://www.metopo.org.uk/dt2009012008-talattilas2.html

http://www.metopo.org.uk/dt2009009007-politeiaFM.html

http://www.metopo.org.uk/dt2009007001-bloodytruth.html

http://www.metopo.org.uk/dt2007007026-deryneia.html

http://www.metopo.org.uk/dt2009007019-syneidhseis02.html


Το 1974 μια δράκα φασίστες κρατώντας ελληνικές σημαίες έκαναν το πραξικόπημα και έφεραν τους Τούρκους στην Κύπρο. Με φόντο την ελληνική σημαία κατέστρεψαν τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Το 2004 και το 2009 μια δράκα κρυπτοφασίστες, διζωνικοί ρατσιστές, κρατώντας κυπριακές σημαίες συνεργούν με τον πολιτικό αττιλάρχη για νομιμοποίηση του διχοτομικού εγλήματος των φασιστών του 1974. Με φόντο την κυπριακή σημαία καταστρέφουν την Κυπριακή Δημοκρατία, για να αντικαταστήσουν την σημαία της με τα ποικιλόχρωμα πανιά του ιμπεριαλισμού.

Υποκριτές δεν είναι οι ΜΕΤΩΠΙΤΕΣ που ξεμπρόστασιαν τον πολιτικό αττιλάρχη χωρίς τραμπουκισμούς αλλά με σκληρά επιχειρήματα.

Υποκριτές είναι αυτοί που κρατώντας κυπριακές σημαίες και ουρλιάζοντας καλόηχα συνθήματα προσπαθούν να αποτελειώσουν το κακούργημα του πραξικοπήματος και της εισβολής, διαλύοντας μια για πάντα την Κυπριακή Δημοκρατία, το κράτος που ποτέ δεν αγάπησαν.