Ευχές στο Δ. Χριστόφια από έναν επίδοξο φονιά του

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009


Αναδημοσιεύσεων συνέχεια.

Αναδημοσιεύουμε από το εξαιρετικό Ερετικό Ιστολόγιο, το ακόλουθο κείμενο, προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, μετά και τις πρόσφατες γελοιότητες περί "φυσικής εξόντωσής" του!


Κύριε πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

μια τέτοια μέρα που όλοι εύχονται και αντεύχονται τα καλύτερα στους άλλους, επέλεξα κι εγώ να σας ευχηθώ απ' αυτό το βήμα τα καλύτερα για σας και την οικογένειά σας. Μα πιο πολύ επέλεξα να το πράξω για να σας ευχηθώ τα καλύτερα για την ιδιαίτερή μας πατρίδα, την Κύπρο, και το έθνος μας, τον Ελληνισμό, του οποίου ένα μέρος κληθήκατε να ηγηθείτε και να υπηρετήσετε.

Με αυτήν την ανοικτή επιστολή μου σας στέλνω τις θερμότερές μου ευχές για υγεία και οικογενειακή ευτυχία και γαλήνη στην ψυχή. Επιπλέον, σας εύχομαι επιτυχή ολοκλήρωση της θητείας σας. Δεν τ' αρνιέμαι, ούτε υπεκφεύγω. Συνειδητά, δεν επέλεξα να είμαι ακόμη ένας κόλακας στην αυλή σας! Δεν είμαι εξ αυτών που πιστεύουν ότι μπορείτε να φέρετε πραγματική αλλαγή προς το καλύτερο. Δεν πιστεύω ότι εσείς και το κόμμα σας έχουν την ειλικρινή θέληση να μας οδηγήσουν προς μία δικαιότερη κοινωνία. Ούτε πιστεύω ότι ενεργείτε ορθά για να λύσετε το Κυπριακό πρόβλημα με τρόπο που να διασφαλίζεται ο σεβασμός έστω των βασικών δικαιωμάτων μας και με τρόπο που να δικαιούμαστε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Αισθάνομαι ότι η θητεία σας θα είναι μία από τις χειρότερες όλων των εποχών! Γι' αυτό και οι ευχές μου, νομίζω, αποκτούν ιδιαίτερη αξία.

Λοιπόν, σας εύχομαι ολόψυχα να μας αλλάξετε, όχι τα... φώτα ή την κριτική σκέψη, αλλά να μας αλλάξετε την αρνητική γνώμη που έχουμε σχηματίσει για σας μέσα από τα έργα σας. Σας εύχομαι να είστε ο καλύτερος πρόεδρος που διαχειρίστηκε τις τύχες του κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας κατ' επέκτασιν. Σας εύχομαι να μπορέσετε να μετατρέψετε σε πράξη το προεκλογικό σας σύνθημα «Δίκαιη Κοινωνία και Δίκαιη Λύση». Σας εύχομαι, μέσα απ' τα βάθη της ψυχής μου, να γίνεται πρόεδρος Λύσης!

Προσέξτε, αν αυτά τ' ακούγατε από έναν νεαρό οπαδό του κόμματός σας ίσως και να συγκινόσασταν. Τώρα που σας τα λέει ένας διακεκηρυγμένος αρνητής των πολιτικών σας επιλογών; Ένας ξεκάθαρος αντιφρονών; Προτιμάτε τους αυλοκόλακες ή τους επικριτές; Προτιμάτε στόματα κλειστά και σκυμμένα κεφάλια παρά στόματα και μυαλά ανοικτά; Αλήθεια, ποιος πραγματικά μπορεί να σας οφελέσει να γίνετε καλύτερος;

Ακούσαμε με έκπληξη να αναφέρονται σε κινδύνους για «φυσική εξόντωσή σας» που εκπηγάζουν από... διαδικτυακούς χώρους και ιστολόγια! Προς Θεού, πρόεδρε! Μπορεί να μη συμφωνώ μαζί σας, αλλά δεν είμαι ένας επίδοξος φονιάς σας! Δεν ξέρω εάν είναι δύσκολο να το καταλάβετε, αλλά θα είναι ωφέλιμο να το πιστέψετε. Περισσότερο, όμως, αισθάνομαι ότι ούτε κι εσείς πιστεύετε σ' αυτά, αλλά θέλετε να χρησιμοποιηθεί αυτή η γελοία απειλή για να φιμωθεί κάθε αντίθετη άποψη!

Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι κινδυνεύετε από φυσική εξόντωση, ιδίως από το πληκτρολόγιο μερικών κριτών σας, παρά την καυστικότητά μας! Η εκλογή σας στον προεδρικό θώκο, ναι μεν μας βρήκε άκρως αντίθετους, αλλά δεν διεκδικήσαμε ελιτίστικες σταθμίσεις ψήφων υπέρ μας, ούτως ώστε να επιβάλουμε τη θέλησή μας. Έχουμε επίγνωση ότι το Δημοκρατικό πολίτευμα, με τα όποια προβλήματά του, αποτελεί ό,τι καλύτερο μπόρεσε να παραχθεί στη μακραίωνη πολιτειακή ζύμωση. Γνωρίζουμε επίσης ότι το σύνταγμα σας δίδει την εντολή για πεντετή θητεία και αυτό θα το σεβαστούμε. Συνάμα, όμως, έχουμε το δικαίωμα, και αυτό διεκδικούμε, να εκφραζόμαστε κριτικά απέναντι σε ό,τι εσείς και το κόμμα σας επιλέγει να πράξει, εφ' όσον μάλιστα αυτό αφορά ολόκληρη τη νήσο, το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού της.

Στο φτωχό μας μυαλό, ο τρόπος για να οδηγηθεί η κατάσταση στα άκρα είναι μόνο ένας: Να μας οδηγήσετε σε μία ες αεί μαζική στέρηση ή περιστολή των βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων της πλειοψηφίας του νησιού και στην παγίωση ευνοιοκρατικών ποσοστώσεων υπέρ της μιας εθνότητας σε μία χώρα που δεν θα θυμίζει πλέον Δημοκρατία, αλλά απαρτχάιντ στη βάση εθνοτικών ζωνών! Για να 'μαστε πιο συγκεκριμένοι, τα ενδεχόμενα σε μια τέτοια περίπτωση «λύσης» μόνον κατ' όνομα, είναι δύο: Είτε

(α) οι αιματηρές συγκρούσεις κυρίως της ελληνικής πλειονότητας με την τουρκική μειονότητα με την πιθανότητα να γίνουν κάποιες τιμωρητικές δολοφονίες πολιτικών προσώπων που θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για την κατάσταση, είτε

(β) η διόγκωση της δυσαρέσκειας μέσα σε ένα αφόρητο καθεστώς και ο εξαναγκασμός σε σταδιακή -αναίμακτη μεν, μαζική δε- εκδίωξη των Ελλήνων από την Κύπρο.

Σας καλούμε, να αφουγκραστείτε τις αγωνίες μας και να ξαναδιαβάσετε την ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις, ούτε ουρανοβατούμε ότι θα εισακουστούμε. Δεν έχουμε, ωστόσο, τίποτε να χάσουμε κάνοντας αυτήν την έκκληση. Τα ευχολόγια δεν έλυσαν ποτέ μεγάλα εθνικά ζητήματα. Απαιτείται σκληρή διπλωματική δουλειά και στην περίπτωση των αδυνάτων, αταλάντευτη προσήλωση σε αρχές. Υπενθυμίζουμε τι απέδειξαν οι αντιδημοκρατικές πρόνοιες του ζυριχικού συντάγματος, το οποίο ως ΑΚΕΛ το είχατε κατ' αρχάς απορρίψει διότι αποτελούσε υποχώρηση από το αίτημα της αυτοδιάθεσης-Ένωσης.

Υπενθυμίζουμε και την Αλεξανδρέττα, την Ίμβρο και την Τένεδο. Μη διαπράξατε ένα έγκλημα εις βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου! Εμείς, όλοι εμείς που πολλές φορές με οργή και αγανάκτηση σας κριτικάρουμε μέσα από τα άρθρα μας αλλά δεν πάψαμε ποτέ πρώτιστη έγνοια μας να έχουμε την ευημερία του Ελληνισμού και της Κύπρου μας, θα σταθούμε παρά το πλευρό σας σε όποια ορθή απόφαση λάβετε, όπως άλλωστε πράξαμε και με τον προκάτοχό σας.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ λοιπόν, κι ο Θεός μαζί σας.
Ευαγόρας Γονέμης

2 Σχόλια:

Xalaros είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πλαστήρας είπε...

Ένα από κείμενο που αληθινά κάνει εντύπωση. Αλλά που να πιάσει τόπο στα παχύδερμα του AKEL. ΣΤους υπόλοιπους σκεπτόμενους ανθρώπους κάνει θραύση.