ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ο Δρ Βάσος Λυσσαρίδης με το γνωστό ελλαδίτη Νίκο Κλείτσικα.
Ο ποιητής συναντά το συγγραφέα.


Ο μεγάλος αγωνιστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Βάσος Λυσσαρίδης, δεν έμαθε να μασά τα λόγια του.

Συνεπής στην ιδεολογία του και στις αρχές του, δε διστάζει να δηλώσει οργισμένος από την ευέλικτη επικίνδυνη πολιτική. Διαβάστε από τη "ΣΗΜΕΡΙΝΗ".

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/219084

του Κ. Αντωνίου

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ: Ερωτά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν ανταποκρίνονται οι προτάσεις του στις δεσμεύσεις του έναντι του λαού.

ΕΠΙΘΕΣΗ
Και κατά «νεοφιλοσόφων του πολιτικού μαζοχισμού»

Ένας οργισμένος (ο ίδιος αυτοχαρακτηρίστηκε έτσι) Βάσος Λυσσαρίδης, επετέθη με δριμύτητα εναντίον του Προέδρου Χριστόφια για την πολιτική του στο Κυπριακό, καθώς και εναντίον «νεοφιλοσόφων του πολιτικού μαζοχισμού που θεωρούν εθνικισμό την αναφορά σε εθνικές ρίζες». Μίλησε για «παρεκκλίσεις» (του Προέδρου) που «οδηγούν όχι μόνο σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε διχοτόμηση και επικυριαρχία της Τουρκίας, στις τυχόν ελεύθερες περιοχές, αλλά και σε αλεξανδρεττοποίηση με τη νομιμοποίηση του εγκλήματος του εποικισμού».
Σε ομιλία του στη Λεμεσό, που οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών για τα Εθνικά Θέματα, ο Βάσος Λυσσαρίδης προειδοποίησε ότι το Κυπριακό κινείται μέσα σε ένα διεθνές σκηνικό που χαρακτηρίζεται από εγκατάλειψη αρχών «από παγκόσμιους κηδεμόνες και πληρεξούσιους». Τόνισε ότι ο ΟΗΕ απέτυχε, ενώ η Ε.Ε., αν δεν επιδείξει στοιχειώδη προσήλωση σε αρχές, κινδυνεύει να χάσει ολωσδιόλου την αξιοπιστία της.
Παρατήρησε ότι «διεξάγεται ένας διάλογος, ψευδεπιγράφως διακοινοτικός, δεδομένου ότι η Τουρκία όχι μόνο ασκεί ασφυκτική κηδεμονία επί των Τουρκοκυπρίων, αλλά καθορίζει και την ηγεσία τους». Διερωτήθηκε «πάνω σε ποια βάση διεξάγεται ο διάλογος;» και απάντησε: «Πάγιες, διαχρονικές θέσεις της Τουρκίας για δύο λαούς, δύο κράτη, συνεταιρισμό, νομιμοποίηση του σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών, κηδεμονικών δικαιωμάτων και στρατιωτικής παρουσίας». Στη συνέχεια και χωρίς να τον κατονομάζει, ο κ. Λυσσαρίδης κατηγόρησε τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι, παρά τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, δεν κατήγγειλε την Τουρκία στα διεθνή σώματα και δικαστήρια για:

1. Εγκλήματα πολέμου, εποικισμό, συνεχιζόμενη κατοχή, σφετερισμό περιουσιών, καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς.

2. Αφήνει το διακοινοτικό διάλογο να προσφέρει άλλοθι στην Τουρκία.
Αναφερόμενος στις «δικές μας προτάσεις» ερώτησε: «Ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις μας έναντι του λαού; Ποια είναι η άμεση ή έμμεση συνενοχή μας στην εκτροπή και στην επίρριψη ευθύνης στο θύμα αντί στον θύτη;» και προχώρησε: «Γιατί με πολιτικό μαζοχισμό εξισώνουμε μεμονωμένα εγκλήματα Ελληνοκυπρίων με την οργανωμένη τρομοκρατία της Τουρκίας, που σε ελάχιστο χρονικό διάστημα δολοφόνησε 1,5% Ελληνοκυπρίους, εκδίωξε το 1/3 του πληθυσμού, βίασε, δολοφόνησε εν ψυχρώ αιχμαλώτους, αμάχους, γυναίκες, παιδιά; Τι αναμένουν οι δικοί μας πλαστογράφοι; Γιατί θεωρούν ως σοβινισμό την αναφορά σε ελληνική εθνική οντότητα, όταν εμείς σεβόμαστε την εθνότητα όλων των ομάδων;».

Οι παρεκκλίσεις Χριστόφια

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ υπέδειξε ότι οι συνομιλίες άρχισαν χωρίς να υπάρχει κοινή βάση για τη μορφή της λύσης. Τόνισε ότι το πρώτο ανακοινωθέν Χριστόφια-Ταλάτ «ήταν άκρως ατυχές. Αναφερόταν σε συνεταιρισμό δύο κρατών, για να εδραιώσουν μια ομόσπονδη κυβέρνηση. Το λάθος φαίνεται ότι αναγνωρίστηκε και έτσι με δική μας πρωτοβουλία η συμφωνία περιλήφθηκε στα έγγραφα του ΟΗΕ. Παραμένουν, όμως, άλλες εκτροπές που πρέπει να ανασκευασθούν». Απαριθμώντας τις εκτροπές, ο Βάσος Λυσσαρίδης σημείωσε: Την εκ περιτροπής προεδρία, τη σταθμισμένη ψήφο, την a priori νομιμοποίηση του εγκλήματος του εποικισμού, και τη διαρχία που οδηγεί, όπως τόνισε, σε αδιέξοδο και κρίσεις. «Αυτές οι παρεκκλίσεις οδηγούν όχι μόνο σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε διχοτόμηση και επικυριαρχία της Τουρκίας, στις τυχόν ελεύθερες περιοχές, αλλά και σε αλεξανδρεττοποίηση με τη νομιμοποίηση του εγκλήματος του εποικισμού».

Απαντώντας στον Πρόεδρο Χριστόφια, ότι απόσυρση των προτάσεών του θα πλήξει την αξιοπιστία μας, ο κ. Λυσσαρίδης απάντησε ότι «πιο τραγική εξέλιξη είναι η συντήρηση των παρεκκλίσεων».

Να μην υπογραφούν τα Συμπεράσματα

Ο Βάσος Λυσσαρίδης ζήτησε άμεση διόρθωση πορείας με αναίρεση των παρεκκλίσεων και μια νέα ολοκληρωμένη στρατηγική σε πανεθνικό επίπεδο. Είπε ότι το Κυπριακό πρέπει να τεθεί ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, να δημιουργήσουμε συμμαχίες ιδιαίτερα μέσα στην Ε.Ε., να αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική μας σημασία ως γέφυρα προς τη Μέση Ανατολή, να στραφούμε προς τους φίλους μας στο Κογκρέσο και το ελληνικό λόμπι, να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία και την Κίνα, να εδραιώσουμε κοινή πανελλαδική στρατηγική, να ενισχύσουμε την άμυνά μας και να κρατούμε ενήμερο το λαό.
Σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, τόνισε ότι δεν πρέπει να υπογραφούν τα Συμπεράσματα, αν δεν είναι ικανοποιητικά, και να μην επιτρέψουμε άνοιγμα ή κλείσιμο κεφαλαίων.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΟΡΚΩΝΑΣ για το christofias-watch

37 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και σε λίγο θα βγει η επαγρύπνηση να κατηγορήσει τον Βάσο Λυσσαρίδη για φασισμό και εθνικισμό.

Κάτι ήξερε ο Δώρος Λοϊζου.

Ανώνυμος είπε...

Η Αθήνα τζαι η Λευκωσία εν ευχαριστημένες που τις Βρυξέλλες,
αβίαστα συμπεραίνουμε ότι επίσης ικανοποιημένη πρέπει να είναι και η .......Άγκυρα με τέτοια ταύτιση που υπάρχει.
Φτου μας.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να αναστηθεί ο Μακάριος και να δέρει με την Αγία του Βέρκα τον Αντρο Κυπριανού

Πλαστήρας είπε...

Ξέρετε τι με στενοχωρεί; Ότι ο Βάσος Λυσσαρίδης δεν αξιώθηκε ποτέ να κυβερνήσει αυτό τον τόπο. Δεν είμαι ΕΔΕΚΙΤΗΣ, αλλά εδώ εκλέξαμε φρούτα σαν τον Βασιλείου, απατεώνες σαν τον Κληρίδη και τουρκολάγνους σαν τον Χριστόφια και δεν αξιώσαμε τον Γιατρό ν απάρει το πηδάλιο του κράτους στα χέρια του. Κρίμα πολύ κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Πλαστήρα να σου γυρίζει

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Πράγματι Πλαστήρα,

Αυτός ο τόπος στερήθηκε τις προεδρικές υπηρεσίες ενός πολιτκού με τη σημασία της λέξης ενώ πολιτικάντηδες γελοτοποιούς ανέδειξε πολλές φορές.

Αγραφος νόμος είναι φίλε μου, στην Κύπρο οι ανάξιοι αναδυκνείονται και οι Άξιοι θάβονται.

Επίσης ποτέ μου δεν ύπήρξα ΕΔΕΚίτης, αλλά αν παρταγνωρίζεις το πολιτικό ανάστημα ενός Βάσου Λυσσαρίδη πα να πεί ότι κάνεις μεσάνυχτα.

..και αντιστρόφως ανάλογα αν αναγνωρίζεις το πολιτικό ανάστημα (εδώ γελάμε) του Χριστόφια επίσης κάνεις μεσάνυχτα.

Ρομφαίος είπε...

Πλαστήρα και Μαγγανοπήγαδο,

Ποια η γνώμη σας για τη λύση διχοτόμησης; Τη θεωρείτε αποδεκτή;

Επίσης μπορείτε να μας πείτε πως τοποθετείται ο Βάσος Λυσσαρίδης απέναντι στη διχοτόμηση ως λύση;

Ανώνυμος είπε...

σιγά τον αγωνιστή, μια χαρά είναι η εδεκ εντός της κυβέρνησης...ΠΑΛΙ!!!

περιμενωντας την λυση είπε...

Η εδεκ μπορει να εσιει τουτην την ειλικρινεια προς τα εξω;
Εκαμαν βεβαια μιαν μιτσιαν επανασταση τοτε που εδειξαν την πορτα του λυσσαριδη...αλλα το συνδρομο των απωθημενων που φκαινουν σαν τζαι επανερχεται..
που την μιαν εν η φωτογραφια με τα γαιματα του δωρου λοιζου..τζαι που την αλλην ο λυσσαριδης που ειδαμεν υστερα..ενα ειδος ρητορικης το οποιο εσυντηραν το χασμα αναμεσα στον λογο τζαι την πραγματικοτητα της ιστορικης εξελιξης..ο αθρωπος που εβριζεν τον κληριδη σαν πραξικοπηματια εφκαλεν τον 2 φορες προεδρο τζαι εν εισιεν καν την αξιοπρεπεια να το πει - εχωνετουν πισω που την κατα συνειδηση ψηφο..
Αχ κυριε Μακαριε ιντα κληρονομια μας αφησες..

ο ομηρου κρατα τες αντιφασεις στο εσωτερικο με φοντο την συμμετοχη στην εξουσια τζαι την συσπειρωση ψηφων..ετσι το 8-9% εγινεν πκιον αυτοσκοπος..οπως ομως δειχνουν τζαι οι προεδρικες, ο λογος υπαρξης της εδεκ γινεται αμφιβολος..ενα κομμα που εκλιπαρει ψηφους για να εσιει η κυπρος λογο στους σοσιαλδημοκρατες οι οποιοι μιλουν πολλα πιο ανετα με τους ακελικους παρα με τον κουλλη, εν μια αντιφαση που αργα η γληορα εν να προσγειωθει στην κυπριακη πραγματικοτητα..
τζαι καποτε ο ομηρου, που εξηνταρισεν στην σκια, θα πρεπει να αναλαβει τες ευθυνες του..τζαι τζηνος τζαι οι αλλοι..
μπορει, αραγες σου, τζαι ο λυσσαριδης να δει την ολοτητα;

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά, ο μακαρίτης που ακολουθούσε την πολιτική που υποστηρίζει ο Γιατρός, 5 χρόνια τι εκατάφερε εκτός του να απενοχοποιήσει την Τουρκία;;; ΓΙΑΤΙ εν εβαλε ΒΕΤΟ; ΓΙΑΤΙ;
Α ξέχασα, εκάμαν τα τόσο θάλασσα οι προηγούμενοι που έπρεπε να κυβερνά εκείνος ή ο γυιός του για 5-6 θητείες για να ξελασπώσουμε..Ανάθεμαν τζαι αν τζείνος με την ατζαμοσύνη που τον έδερνε ούτε καν κατάλαβε ότι οι Τούρκοι εν εμπλοφάραν και ήταν αποφασισμένοι για λύση..Και όταν (αργά πλέον) το κατάλαβε, εγύρισεν το στα δάκρυα και ο άνθρωπος έφερεν τον Ντεκτάς σπίτι του για να συνομωτήσουν εναντίον λύσης και να κρατήσουν και οι 2 τις καρέκλες. Κατά τα άλλα εν ο Χριστόφιας ο Τουρκολάγνος; Αλλά γινόταν να χάσει ο Τάσσος του 2% την καρέκλα και τα Δις του Φυσικού Αερίου; Διότι τα όσα ηύρεν που την Γιωρκάτζεναν εν τον εκανούσαν ζάβαλλι μου...Και όχι εν είμαι Ακελικός... Οι εμμονές τους εσπρώξαν τους να φκαλουν τον Τ. πρόεδρο και το πληρωνουμεν ούλλοι τώρα. Αστε λοιπόν τον Γιατρό και όλους τους άλλους να κλάννουν για ΒΕΤΟ και "αγώνες" ενώ το 20% δεν πάει στρατό (και καλά κάνει) Η Τουρκία ρε, έπιασεν τα εδάφη με πόλεμο και εδίαν μας τα παραπάνω πίσω έτσι και είπετε όχι για να μεν χάσει ο Τ την καρέκλα και ο Τράουλλος την αξία της γης του. ΟΚ εννά σας τα σερβίρουν ούλλα στο πιάτο επειδή ο Γιατρός κάμνει "φλογισμένες" ομιλίες. Μάγκου μου να είχαμε και τον Λιλλήκα ΥπΕξ να έσωζε και την αξιοπρέπεια της Ευρώπης; ΕΛΕΟΣ.. πόσες κλανιές; πόσεςςςςς;

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Αγαπητέ φίλε Ρομφαίε,

Φυσικά και δεν είναι αποδεκτή η Λύση Διχοτόμησης που ήταν και ο αρχικός στόχος της Τουρκίας έτσι όπως τους άνοιξαν την όρεξη οι Εγγλέζοι.

Τώρα όμως ο στόχος της Τουρκίας έτσι όπως αναθεωρήθηκε είναι η κατάληψη όλης της Κύπρου. Και επειδή η πολιτική Χριστόφια προάγει ξεκάθαρα τις επιδιώξεις των Εγγλέζων και των Τούρκων μπροστά της η Διχοτόμηση φαντάζει καλύτερη όσο τραγικό και αν ακούετε αλλά όταν διαθέτεις ανάξιους και ανίκανους πολιτικούς κάπου εδώ καταλήγεις.

Μια σωστή λύση σε αντίθεση με την ψευδολύση - διάλυση που μας προωθούν αποτελεί η πρόταση του Ορθού Ναι.

Όσο για τις θέσεις του Λυσσαρίδη επί του θέματος δεν είμαι ο κατάλληλος να σε διαφωτίσω.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1:49,
"οι Τούρκοι εν εμπλοφάραν και ήταν αποφασισμένοι για λύση"

Τόση αφέλεια δεν δικαιολογήτε παιδί μου, τέλιωσε το Δημοτικό και τα λέμε τότε.

Πλαστήρας είπε...

Πες τα Μαγγανοπήγαδο. Οι οπαδοί της οποιασδήποτε λύσης έχουν σφηνωμένη τυρόπιτα στο κεφάλι για την τρισκατάρατη διχοτόμηση.

Έχω βαρεθεί να λέω ότι δεν θέλω διχοτόμηση γιατί δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να πουλήσω πανάρχαια Ελληνικά εδάφη στους Τούρκους.

Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποκρύψει μια αλήθεια: ΟΥΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ. Γιατί να αρκεστεί στη μισή Κύπρο όταν μπορεί να την έχει ολόκληρη; Αυτό θα επιτευχθεί με λύσεις ΔΔΟ αλά Ανάν, ότι δηλαδή ετοιμάζει η ανθυπομετριότητα που λέγεται Χριστόφιας. Έτσι παγιώνεται η τουρκοποίηση των κατεχομένων και συνάμα αποκτά η Τουρκία ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στις ελέυθερες περιοχές.

Και ένα ΜΠΡΑΒΟ σε όσους πολιτικούς όπως το Γιατρό που έχουν τη διορατικότητα να το βλέπουν και το θάρρος να το λένε!

Διχοτόμηση μισσιη μου!! Πφφφφ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΩΜΟΚΛΕΙΤΣΙΚΑ ΑΡΧΙΔΙ
ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕΣ

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ-ΓΟΤΣ

ΜΩΡΕ ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΓΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.

ΑΡΧΙΣΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΣΑΛΙΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΒΥΛΛΑ. ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΦΑΤΣΟΥΛΑ ΣΟΥ, ΕΕ;;;

ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΛΕΙΤΣΟ ΑΠ ΕΔΩ

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ ΚΛΕΙΤΣΟ, ΟΥΣΤ

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΚΛΕΙΤΣΑΡΙΑ

Mario είπε...

Ενα πολύ καλό σχόλιο που βρήκα σε αυτό το blog λέει τόσα πολλά σε ελάχιστες γραμμές. Αν και χωρίς να έχω την άδεια του Ανώνυμου που το έγραψε, το χαναβάζω εδώ¨

"Η μεγάλη άρια φυλή των ελληνοκυπρίων, την οποία ζηλεύουν όλοι, περνά μια δυσκολη εποχη. Τα 193 κράτη των Ηνωμένων Εθνών θέλουν να την καταστρέψουν. Το ίδιο και η ευρώπη των 400,000,000.
Στην ταινία ο καλος, ο κακός και ο άσχημος, οι ελληνοκύπριοι είναι ο καλοί, οι Τουρκοι και Τκύπριοι οι κακοί, και οι Αγγλοι, Αμερικάνοι, ΟΗΕ, Ευρώπη (δηλ ο υπολοιπος πλανήτης), οι ασχημοι..."

Ανώνυμος είπε...

Ο Λυσσαρίδης είναι ένας αποτυχεμένος αγωνιστής. Έχασε τη μαχη του Πενταδακτύλου στους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι πηραν τον Άγιο Ιλαρίωνα, το Κοτζακαγια και την Ασπρη Μουττη από το 1964. Αυτά τα υψώματα αποτέλεσαν μέρος του τουρκικού προγεφυρώματος το 1974.
Οι φίλοι του οι Λιβυοι έδωσαν χρηματική βοηθεια στους Τουρκους το 1974.
Οι φίλοι του οι Σύριοι, μας πρόδωσαν μετά το άνοιγμα ερντογαν, με τις γνωστες πρόσφατες δηλώσεις του Ασσαντ.
Το κόμμα του κυμαίνεται από το 7-11%.
Τα ποιήματα του είναι εθνικιστικες φανφάρες.

Ρήγας είπε...

Περίμενα από τους επικριτές του Γιατρού να διαβάσω κάποιο επιχείρημα που να αντικρούει, ή έστω κάτι που να μπορεί να δημιουργήσει μια συζήτηση.

Αντί αυτού, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, βγαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι να βρίσουν τον Γιατρό με μια βαρετή και ξύλινη γλώσσα.

Το ΔΗΣΑΚΕΛ (και τα διάφορα γιουσουφάκια και μπράβοι του) ενώ ΔΕΝ έχουν ούτε ενδιασμό ούτε ηθικό πρόβλημα να συνομιλούν με τον εγκάθετο του δικτατωρικού και ιμπεριαλιστικού καθεστώτος της Τουρκίας μουτζαχεντίν Ταλάτ της ΤΜΤ και να τον θεωρούν ..προοδευτικό και να πιπιλούν σαν γλυφιτζούρι τις "υποσχέσεις" του, συνεχίζουν να έχουν τον Γιατρό στο στόχαστρο διότι εδώ και δεκαετίες ο Γιατρός και η ΕΔΕΚ τους χαλούν τη σούπα.

Δεν είμαι ΕΔΕΚίτης, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

Και ενώ κάποιοι βλέπετε "διχοτόμιση", η Τουρκία λιγουρεύεται συγκυριαρχία στον νότο και στο μέλλον ένα νησί που μόνο στα χαρτιά θα είναι "δικοινοτικό". Γιατί να θέλει η Τουρκία διχοτόμιση και να έχει καθαρά Ελληνικό κράτος στα νότια σύνορα της;

Η αφέλεια των "δικών" μας (σε αντίθεση με τα Τουρκικά καθεστώτα) οφείλεται στο ότι όχι μόνο δεν διαβάζουν ιστορία, αλλά δεν συνειδητοποιούν πόσα έχει να μας διδάξει. Νομίζουν ότι είναι ένα βαρετό μάθημα, μια αγγαρεία που πρέπει να κάνει κάποιος στο γυμνάσιο. Και για να αποφύγουμε τυχόν μελλοντικές ...αποκλίσεις, φροντίζουμε σήμερα να "αναθεωρήσουμε" την ιστορία για να βολεύει τα διεθνή πολιτικά και άλλα λόμπι της νέας τάξης.




Ρήγας

Ρήγας είπε...

Θλιβερέ υβριστή ανώνυμε 3:14,


Ο Λυσσαρίδης πολέμησε τους Τούρκους όταν κάποιοι άλλοι είτε έκαναν τις πάπιες, είτε έτρεχαν προς Λεμεσό και Πάφο, είτε τριγυρνούσαν μέσα στη Λεμεσό βάζοντας κάμποσα αστέρια στο πέτο τους παριστάνοντας τους ταξίαρχους και τους στρατηγούς. Και αν χάθηκε κάποια μάχη, ε, τί να γίνει; Αφού έτσι τα σχεδίασαν οι ΔΙΚΟΙ σας φίλοι (Εγγλέζοι και Αμερικάνοι) και αφού η Τουρκία είσε σαφέστατη υπεροχή. Αυτά για την εισβολή.


Πάμε στο πραξικόπημα: Ο Λυσσαρίδης και η ΕΔΕΚ αντιστάθηκαν στα τανκς του πραξικοπήματος, όταν κάποιοι άλλοι έκαναν τις πάπιες και έψαχναν το λάθος αφού ως τότε μια χαρά τα πήγαιναν με την χούντα και τους εκπρόσωπους της που έστελνε στο νησί, μέχρι και γλυκό καρυδάκι σέρβιραν. Ως εδώ καλά; Άφησα κάτι πίσω;

Α ναι, μα τί λέω: Και όταν κάποιοι άλλοι (δεξιοί και αριστεροί) πήγαιναν με την βοήθεια των Εγγλέζων στο Λονδίνο (πίσω από την πλάτη του Κυπριακού λαού αλλά και του δημοκρατικά εκλελεγμένου προέδρου) για μυστικές συμφωνίες.

Και αν ο Λυσσαρίδης ΔΕΝ ήταν ΕΜΠΟΔΙΟ στα σχέδια ξένων λόμπι, γιατί τότε να προσπαθήσουν να τον δολοφονήσουν;

Πάμε πιο πριν: Ο Λυσσαρίδης πολέμησε τους Τούρκους το 63-64 και υπερασπίστηκε την Κυπριακή Δημοκρατία την οποία κάποιοι άλλοι από τότε προσπαθούν να διαλύσουν.

Και πάμε ακόμα πιο πίσω: Ο Λυσσαρίδης πολέμησε τους Εγγλέζους αποικιοκράτες το 55-59 την ώρα που κάποιοι άλλοι έκαναν τις πάπιες (στην καλύτερη περίπτωση) και έβριζαν τους αγωνιστές ως "τραμπούκους", "βαρελότους" και "τρομοκράτες."

Αυτά ως μια μικρή περίληψη.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ τώρα να μου πει κάποιος, ΠΟΙΟΣ πολιτικός του ΔΗΣΑΚΕΛ μπορεί να συγκριθεί με τον Γιατρό.

Ο Κληρίδης; Ο Ευέλικτος μήπως; (αυτός που ...έψαχνε να βρει την μονάδα του το 1974) Καταλάβετε το. Δεν συγκρίνουμε όμοια πράγματα. Είναι σαν να μιλούμε για λογοτεχνία και μυθιστορήματα και να μας φέρνετε για συζήτηση το τελευταίο τεύχος του μίκυ μάους.


Τιμή και Δόξα στον Βάσο Λυσσαρίδη.

Αυτά από έναν μη-ΕΔΕΚίτη.



Ρήγας

ΦΑΣΙ.Κ.Κ. είπε...

Ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά των Κυπρίων φυλετιστών

Οι Ιππότες της Κου Κλουξ Κλαν (the Knights of the Ku Klux Klan) είναι ένα σύγχρονο κίνημα που εργάζεται στο πνεύμα της παράδοσης της πρώτης Κου Κλουξ Κλαν του 1865. Εδράζεται στο Αρκάνσας και εθνικός Διευθυντής είναι ο Πάστορας Τόμ Ρομπ. Ο π. Ρομπ είναι ένας από τους πιο ικανούς ομιλητές και υπερασπιστές των λευκών δικαιωμάτων.

Ο πάστορας Ρομπ έχει θέσει ως στόχο του τον εκσυγχονισμό του λευκού κινήματος και την επαναφορά του στην πολιτική σκηνή. Το 2002 το Κόμμα των Ιπποτών αναγνωρίστηκε επίσημα. Αγωνίζεται για την οικοδόμηση ενός κινήματος που θα φέρει τους Λευκούς Χριστιανούς στην κυβέρνηση και δεν υποστηρίζει την βίαιη σύγκρουση και τις εθνοτικές διαμάχες με τους Αφρο-Αμερικάνος.

Κάτω από την ηγεσία του πάστορα Ρόμπ, συνεργάτες σε όλη την Αμερική εργάζονται σκληρά καθημερινά για να έχουν τα παιδιά των λευκών φυλετιστών ένα καλύτερο μέλλον.

Το Φασιστικό Κόμμα Κύπρου (ΦΑΣΙ.Κ.Κ.) εμπνέεται από τους αγώνες της ΚΚΚ. Θέλουμε κι εμείς τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά των φασιστών και φυλετιστών Κυπρίων, να μπορούν να ζουν ελεύθερα στη νότια, εθνικά καθαρή, Κύπρο.

ΚΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΗΝΑΣ

ΚΑΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥΡΚΟΣ

ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Γραμματεία Τύπου, Διαφωτισμού και Ενημέρωσης
http://fasikk.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑΜ... ΦΑΣΙΚΚ... ΜΑΚΙ.... ΕΓΕΜΩΣΑΝ ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ...

Mario είπε...

Ρήγας:

Ο Λυσσαρίδης μπορεί να αγωνίζετε με τον δικό του τρόπο που δεν σημαίνει πως είναι ο σωστός. Η πολιτική του είναι απομονωτική και πολυ εσωστρεφείς.

Αυτά πλεον δεν περνανε. Μιλαέι για πανεθνικη πολιτική την ώρα που η Ελλάδα ειναι στα προθυρα χρεοκωπίας. Οπως και να το κάνουμε χρειαζόμαστε πολυ την Ευρώπη και Αμερική για να επιβιώσουμε. Είμαστε παρα πολυ μικροί για να απομονωθούμε.
Φανηκε και χτες στην σύνοδο όπου κανενας δεν μας υποστίρηξε.
Οποιος αρνείτε ολα αυτα απλα εθελοτυφλή.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νικος Κλείτσικας δεν είναι γνωστός Ελλαδιτης με φήμη
τον ξερουν μονο του συναφιου του και οχι ολος ο κοσμος.

ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Πλαστήρα λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά μου φαίνεται ότι έχεις ξεγραμμενο το Γιατρό.

Τι τον εμποδίζει να βάλει υποψήφιος στις ερχόμενες Προεδρικές εκλογές?

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα μωρό μου

Μήπως η κυβέρνηση της περιόδου 63-64 στην Κύπρο κύρηξε πόλεμο με κανέναν και δεν το ξέρω?

Γιατί λες ότι ο Βάσος επολέμησεν τους Τούρκους? Είχαμεν τίποτε πόλεμο?

Η μήπως εκάμναν την κελλές τους?

Το ότι έκαμνεν της κελλές του σημαίνει ότι εν καλόν?

Αντίστροφα τώρα, αν υπήρχε ένας αντίστοιχος Τούρκος στην Κύπρο τζιαι επολεμούσε τους Ελληνοκύπριους τζιαι εσκότοννεν τους, πρέπει τούτον τον μαλάκα τον Τούρκο οι Τούρτζιοι συμπατριώτες του να τον θεωρούν τζιαι ήρωαν σήμερα?

Ρήγα μωρό μου, αν εγώ τώρα οργανωσω μια ομάδα τζιαι σκοτώννω όποιον Τουρκοκύπριον εν που ποδά, τζιαι η Τουρκία για αντίδραση στείλει καμια δεκαρια πυραύλους, τζιαι ππιάουν σου τζιαι το σπίτι σου, τζιαι βιάσουν σου τζιαι τους συγγενέίς σου, τότε μωρό μου, εμένα και υποτιθέμενη την ομάδα μου που εσκοτόνναμεν τους Τούρκους εννα μας θεωρείς ήρωες?

Ρήγα μωρό μου, μήπως μας κοροιδεύεις?

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι τι τον εμποδίζει?
Εκτός που το γεγονός ότι το πολύ πολύ να πιάει όσον ποσοστό έπιαε ο τασσούλης στον πρώτο γύρο πρόπερσι?
ποιος άλλος εννα τον ψηφίσει?
Να βάλει, εγώ είμαι υπέρ να βάλει. Πάντα ήμουν υπέρ της πολιτικής κωμωδίας.
Ακούστε το τζαι πέτε ότι εν προκαλεί γέλιο: Αιμιλία Κεννεβέζου κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο ΡΙΚ:
"Ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Βάσος Λυσσαρίδης (μόνο ως δαμέ τζαι εννα κατουρήσω πάνω μου που το γέλιο) εδιακομίστην στο νοσοκομείο μετά από γεύμα που περιλάμβανε αυγά τηγανιτά. Ο υπουργός Υγείας Νικόλας Παπαδόπουλος με γραπτή του δήλωση, αναφέρει μεταξύ άλλων: Εσιμβουλαιφσαμε των κιριων πρώεδρων να τρόη φαγιά χορής ληπαρά γηατόι στοιν οιληκήα του αιννά πάθη τήποται."
Πάντως έσιει κάτι ενθαρρυντικό η ιστορία τούτη με τον γιατρό. Δείχνει την απελπισία σας να πιαστείτε που κάπου. Την μιαν εν ο Χριστοδουλίδης, την άλλη ο λυσσαρίδης αύριο μεθαύριος ποιος θα είναι άραγε?
Ο τραγογένης β'?
Άτε ηρεμίστε τζαι όπως λαλώ συχνά τζαι στην φίλη μου την μάικ που είμαι σίγουρος ότι εν νεκατωμένη δαμέσα, Αν δεν σας αρέσκει η ομοσπονδία έσιει πολλές χώρες να πάτε να μείνετε.

Ανώνυμος είπε...

ο κωστακόμπλεξ κωσταρλούμπας επαρέτησε να βαστά τους βίλλους τζιαι τες ξιμαρόπεννες του Πολίτη τζιαι έπιασεν τα πληκτρολόγια τζιαι τα mouse τζιαι γράφει ανώνυμα σχόλια

ΕΡΩΤΗΣΙΣ είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

Τι εγύρεφκε ο Ανδρέας Χρίστου στις 30 Οκτωβρίου 2009 στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ανδρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος;

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ;

ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΧΟΡΕΥΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ;

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΥΝΟΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ;

Ρήγας είπε...

Το '63 υπήρξε ανταρσία από την ηγεσία της Τουρκικής μειονότητας στην Κύπρο. Μάλιστα πριν μερικές μέρες είχα στείλει κάποια ντοκουμέντα από Τούρκικες πηγές.

Νοουμένου ότι δεν είστε βαλτοί κάποιοι, αν έχετε πρόβλημα με την ανάγνωση δεν είναι δικό μου πρόβλημα.



Ρήγας

Ρήγας είπε...

>Αν δεν σας αρέσκει η ομοσπονδία έσιει πολλές χώρες να πάτε να μείνετε.


Εσύ ή είσαι ΒΛΑΚΑΣ ή νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε Εδονόπουλα.

Αυτό που λες θα ΙΣΧΥΕ εάν και εφόσον ΗΔΗ υπήρχε ομοσπονδία.

Το σωστό είναι:

ΑΝ σας αρέσει η ομοσπονδία, έχει άλλες χώρες να πάτε να ζήσετε.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Λυσσαριδη εσυ σουπερ-σταρ!!!

Ξερει κανενας τα ποσοστα του μεγαλου αγωνιστη οταν εβαλεν υποψηφιοτητα??
Ετσι για να δουμεν πωσ τον κρινει ο λαος καο οι πως τον κρινει το ρηγοπουλο,το κοτσιροπηγαδο και ο κλαστηρας.

LYSSARIDES UBER ALLES!!!

Ανώνυμος είπε...

@7:41

Αφου οπως λαλουν οι αποκαταστατες της δημοκρατιας,η δραση σου θα ηταν
"μεμονωμενη" αρα ακομα και 1000 τ/κ να εσκοτωνες εν υπαρχει προβλημα,αμαν εν "μεμονωμενα" εν μετρουν οι θανατοι,μονον οσους σκοτωνουν οι τουρκοι στρατιωτες εν θυματα ,οι υπολοιποι εν θυματα "μεμονωμενα"

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο: 09 Δεκεμβρίου 2009 1:55 μ.μ.

"δικαιολογήτε;" Εσύ ας πούμε έφκαλες το δημοτικό; ..:-)

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα μου μεν αγχώνεσαι.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΕΣΙΕΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΚΕΙ ΕΣΙΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

ΤΑΙΡΚΑΖΕΙ ΣΟΥ ΕΝΑ ΡΗΤΟ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ.

Ρήγας είπε...

Η πολιτική ηγεσία άλλα λέει και άλλα κάνει. Ο λαός θα κρίνει μέσα από ένα δημοψήφισμα, όπως έκρινε και το 2004.

Σας ταιριάζει ένα τηρό που δίνει πειστική εξήγηση για ποιό λόγο είστε αήττητοι.


Ρήγας

Ρήγας είπε...

Ούπς! ΡΗΤΟ ήθελα να πω.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Για: Ο/Η Ανώνυμος είπε 09 Δεκεμβρίου 2009 8:55 μ.μ.

Ο "ανδρισμός" είναι το τελευταίο καταφύγιο του κάθε μασκαρά...

Θα έμαθες που τον εθνάρχη τάσσσο φαίνεται, που μέχρι και ΓΓ του ΟΗΕ κατηγόρησε... Εν πειράζει σε λίγες δεκαετίες θα απομυθοποιηθεί και ο τάσσσος όπως σιγά σιγά γίνεται τώρα με τον μακάριο και θα καταλάβεται τι πργματικά ήταν.