ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ "ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"!!!

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Στη φωτογραφία, καλοθρεμμένος έμμισθος κομματικός Επαγρυπνήτης, ο οποίος ως φοιτητής στη Ρουμανία επί Τσαουσέσκου είχε βάλει 83 κιλά και που επί προεδρίας Χριστόφια έχει ήδη βάλει ακόμη 24, έχει πρόσφατα προαχθεί σε οδηγό Οδοστρωτήρα και ετοιμάζεται να εισβάλει στα γραφεία της εφημερίδας "Το Κυπριακό Ποντίκι"



Η εφημερίδα "Το Κυπριακό Ποντίκι", είχε δείξει μεγάλη επιείκεια και ανοχή στη σύμπλευση του Μ.Κάρογιαν με τον ευέλικτο οδοστρωτήρα. Τον πίστωναν με καλές προθέσεις φαίνεται (εμείς βεβαίως της Επιτροπής, τον είχαμε πάρει χαμπάρι από την αρχή της λειτουργίας του christofias-watch)

Τις περασμένες εβδομάδες, όταν ξεκίνησε το ανοίκειο κυνήγι μαγισσών στο ΔΗΚΟ εναντίον των "ενοχλητικών" για το καθεστώς Χριστόφια, το Κυπριακό Ποντίκι πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των διωκώμενων. Χωρίς όμως έντονους χαρακτηρισμούς εναντίον του Μ. Κάρογιαν (πλην του κολλητού της Επιτροπής "Ευθύβολου, ο οποίος όμως εξέφραζε περισσότερο απόψεις προσωπικές και της Επιτροπής, παρά του Ποντικιου).

Το Ποντίκι καλόπιστα δίνει ευκαιρίες στο Μ. Κάρογιαν. Γι' αυτό πιστεύουμε και δε δημοσίευσε το ίδιο το έγγραφο Ντάουνερ, με το οποίο αποκαλύπτεται ότι ο Κάρογιαν οδηγεί το ΔΗΚΟ προς το "ΝΑΙ".

Η πρόσφατη στάση του υπέρ των διαφωνούντων με τον Κάρογιαν όμως, φαίνεται, από πληροφορίες που λάβαμε από αυτοκόλλητο φίλο της Επιτροπής, ότι έκανε έξαλλα τα λαμόγια του καθεστώτος Χριστόφια, τα οποία και αποφάσισαν να πολεμήσουν το ΠΟΝΤΙΚΙ, με το να προωθούν την αποκοπή των διαφημίσεων των εταιρειών και οργανισμών που ελέγχουν από το ΠΟΝΤΙΚΙ.

Γι' αυτό και δε θεωρούμε συμπτωματικό το κόψιμο των διαφημίσεων της ATHK από το Ποντίκι, μετά από απόφαση του Δ.Σ., η οποία από όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν αποφάσισε να μην δίνονται διαφημίσεις στο ΠΟΝΤΙΚΙ ! Εκτιμούμε ότι είναι στα πλαίσια του πολέμου, που έχει ξεκινήσει από το καθεστώς.

Προς τιμήν του ΕΥΡΩΚΟ, ο μόνος που διαφώνησε με την απόφαση ήταν ο Σ. Αμερικάνος.

Είναι γνωστό ότι επειδή το ΠΟΝΤΙΚΙ είναι μεγάλης αναγνωσιμότητας, λαμβάνει και πολύ καλό μερίδιο στη διαφημιστική πίτα. Αυτήν τώρα, προσπαθούν να του κόψουν τα ευελικτόπουλα.

Το θέμα θα το διερευνήσουμε περαιτέρω και θα επανέλθουμε με παραδείγματα.

Προφανώς θέλουν να στείλουν το μήνυμα στους φίλους μας τους "Ποντικούς", να συμμορφωθούν με το καθεστώς. Να γίνουν τα καλά υπάκουα σκυλάκια του Κάρογιαν.

Νόμισαν λάθος όμως. Τα Ποντίκια δε γίνονται σκυλάκια.

Φίλοι μας του Ποντικιού, μην υποκύψετε στις πιέσεις του Οδοστρωτήρα!

ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ για το christofias-watch

15 Σχόλια:

Πλαστήρας είπε...

Θα σταθούμε δίπλα στο "Ποντίκι" το οποίο μαζί με την "Ένωση" είναι οι πλέον αντιπολιτευόμενες εφημερίδες. Δε θα επιτρέψουμε στο καθεστώς να φιμώσει την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία.

Τα ορφανά του Στάλιν θα μας βρουν απέναντι τους.

Σάββας Παπάκης είπε...

Συμφωνώ ότι η προσπάθεια φίμωσης της οποιασδήποτε εφημερίδας είναι καταδικαστέα.

Εσείς να το δείτε που θέλατε να φιμώσετε τον Πολίτη!

Ανώνυμος είπε...

Ο Πολίτης εφημερίδα.
Μπου χα χα χα χαχαχαχαχ Καλό Μαρία Β πε αλλόναν

Ανώνυμος είπε...

Ένα λεπτό ρε φίλε, τις βλακείες ποιου τες πουλάς? "Είναι γνωστό ότι επειδή το ΠΟΝΤΙΚΙ είναι μεγάλης αναγνωσιμότητας, λαμβάνει και πολύ καλό μερίδιο στη διαφημιστική πίτα. Αυτήν τώρα, προσπαθούν να του κόψουν τα ευελικτόπουλα."

Ποιας μεγάλης αναγνωσιμότητας ρε ηλίθιε?

Πόσοι είσαστε ρε βλάκα?
Πόσα φύλλα πουλά το ποντίκι άχρηστε?

Και το πιο σημαντικό, τα κονσερβοκούτια πώς ανοίγονται?

Ανδρέας Χριστοφή είπε...

Ηλεκτρονική Πρωτοβουλία:Έξω το Ηνωμένο Βασίλειο απο την Ε.Ε!

http://ellines-antepithesi.blogspot.com/2009/12/blog-post_04.html

Kykkos είπε...

Μεγάλο λάθος η φίμωση, εάν γίνει διότι ως συνήθως θωρείτε φαντάσματα. Να κυκλοφορά ελεύθερα κα εαν είναι δυνατό να γίνει ημερήσια. Τζιαι η "Ένωση" το ίδιο. Πέρκει σας πάρει χαπάρι ο κόσμος πιο γλήορα.

περιμενωντας την λυση είπε...

Για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ τζαι τες εγγυησεις που σημειολογικα ηταν το πιο περιπλοκο, φαινεται να γινεται κατι ...οι εγγλεζοι φαινουνται να προωθουν αλλαγη τζαι εγκαταλειψη του μοντελου που υπηρχε...μορφες ασφαλειας εν να θελουν ουλλοι..αλλα οπως οι ε/κ κλωτσουν με τες τουρκικες εγγυησεις, γιατι να μεν κλωτσουν τζαι καποιοι εστω τ/κ αν θα βρεθουν σε ενα χριστιανικο κλπαμ οπως η ευρωπη;..δαμαι οι πολιτισμενοι [πε τζαι καλα] ελβετοι εκαμαν παρανομους τους μιναρεδες - ασιοιλε δημοκρατια οι γρισκιανοι α; η δημοκρατια της πλειοψηφιας...
Οποτε να δουμεν την φορμουλα των εγγυησεων..τουτη που εχουμεν εν δραμα ετσι τζαι αλλοιως..αλλα εν να εσιει χαζιν να εχουμεν τους απορριπτικους εθνικοφρονες να αγωνιζονται να μεινουν οι τουρκικες εγγυησεις οπως ηταν το 60.......

Ένωση Κυπρίων Ρατσιστών είπε...

Η Ένωση Κυπρίων Ρατσιστών(ΕΚΡΑ), θα ήθελε να συγχαρεί τον Πρόεδρο Χριστόφια για τις πρωτοβουλίες του προς την κατεύθυνση της ρατσιστικής λύσης στο Κυπριακό.

Η λύση που προωθεί ο κ. Χριστόφιας είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα δικά μας πρότυπα καθώς και τα πρότυπα του απαρτχάιντ που υπήρχε στη Ν. Αφρική.

Επιτέλους, ο ντε φάκτο ρατσιστικός διαχωρισμός, θα γίνει και ντε γιούρε.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα γίνουμε η ασπίδα του Προέδρου Χριστόφια, ενάντια σε κάθε δημοκράτη και πατριώτη, ο οποίος θα δοκιμάσει να εμποδίσει τη ρατσιστική λύση.

ΕΚΡΑ

Ανώνυμος είπε...

9:26 να σημειώσω ότι οι ΤΚύπριοι δεν ασχολούνται με το Ισλαμ, αρά δεν τους ενδιαφέρει αν η ΕΕ είναι χριστιανικό κλαμπ (που δεν είναι ούτως η άλλως). Επίσης η Ελβετία στην οποία αναφέρεσαι δεν είναι στην ΕΕ και ούτε θα μπει ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι σθεναρός αντικομμουνιστης και δεν έχω καμια σχέση με το Χριστόφια.
Λυπάμαι, αλλά ούτε η Ενωση, ούτε το Ποντίκι είναι εφημερίδες, αλλά σατιρικά έντυπα.
Απορώ γιατί ασχολείστε με ενα έντυπο όπως το Ποντίκι. Υπάρχει πιθανότητα το Ποντίκι ν επιτεύξει έργο, παρά μόνο να διασκεδάσει;

Ανώνυμος είπε...

γιατι να μεν μπορει να παραξει εργο υο ποντικι δηλαδη? Για κολοχαρτο παντως μια χαρα καμει!

ΦΑΣΙ.Κ.Κ. είπε...

Αλληλεγγύη στον Πρόεδρο - Να αυξηθεί ο έλεγχος των ρυπαροφυλλάδων

Το Φασιστικό Κόμμα Κύπρου (ΦΑΣΙ.Κ.Κ.) στέκεται αλληλέγγυο προς το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια στον πόλεμο που δέχεται από οχλοδημοκρατικά, ανθελληνικά και αντιρατσιστικά στοιχεία.

Ρυπαροφυλλάδες και λιβελλογραφήματα σαν αυτά του "Κυπριακού Ποντικιού" πρέπει να καίγονται δημοσίως και οι συντάκτες τους να κλείνονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα για περιορισμένο, έστω, χρονικά διάστημα για σωφρονισμό.

Κανείς δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειες δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού στα πλαίσια της προ-1994 Νοτίου Αφρικής.

Οι άπλυτοι, οχλοδημοκράτες, ανθέλληνες και αντιρατσιστές θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ατσάλινο λαϊκό ρεύμα υποστηρικτών του Προέδρου, οι οποίοι θα σταθούν ως γρανιτένιο τείχος και εμπόδιο στους υπονομευτές της λύσης και τους οπαδούς του κοινού οχλοδημοκρατικού κράτους με τους αλλόφυλους Τουρκοκύπριους.

ΚΑΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥΡΚΟΣ!

ΦΑΣΙΚΚ (ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΥΠΡΟΥ)
http://fasikk.blogspot.com/

Που είστε ακόμα! είπε...

ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ


ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ μιλούν από μόνα τους: Το Κυπριακό Ποντίκι συνεχίζει την ανοδική της πορεία τόσο σε ότι αφορά την κυκλοφορία αλλα και σε ότι αφορά την αναγνωσιμότητα και την απήχηση της στο αναγνωστικό κοινό! Η άνοδος που σημειώνει - βδομάδα με βδομάδα- είναι εντυπωσιακή!
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ πρέπει να επισημανθεί ότι η πλειοψηφία των εντύπων που αντιτίθενται στο καθεστώς Χριστόφια σημειώνουν ανοδική πορεία, ιδιαίτερα ο (πάντα πρώτος) “Φιλελεύθερος” καθώς επίσης και η “Σημερινή”.
Από την άλλη: τα ελεγχόμενα- από το Προεδρικό και το κομουνιστικό καθεστώς του ΑΚΕΛ έντυπα- πήραν την κατηφόρα (Πολίτης, Αλήθεια, Χαραυγή και η αγγλόφωνη Cyprus Mail, που προχτές προσκάλεσε τον κατοχικό ηγέτη στις ελεύθερες περιοχές ακολουθώντας το- προ μηνών- παράδειγμα του Πολίτη. Οσονούπω θα τον καλέσει και η Αλήθεια...)

Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία έρευνα αναγνωσιμότητας που διενήργησε η εταιρεία RAI Constultans Public Ltd το “Κυπριακό Ποντίκι” έφτασε- τον Αύγουστο- τους 22,293 αναγνώστες!
* Είναι (σχεδόν...) πρώτη στο σύνολο ΟΛΩΝ των εβδομαδιαίων εφημερίδων (μας ξεπερνά μόνο η αγγλόφωνη και πολύχρονη Cyprus Weekly και λίγο η δωρεάν City ) ενώ από τις καθημερινές- Δευτέρα μέχρι Παρασκευή- εφημερίδες ξεπερνούμε: την Μάχη την Αλήθεια και - για πρώτη φορά- την Χαραυγή ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σε...απόσταση αναπνοής από την Σημερινή!
Τα στοιχεία αναλυτικά:

Εβδομαδιαίες:
Το “Ποντίκι”, ως αναφέρουμε και ανωτέρω έφτασε τους 22,293 αναγνώστες.
Η αγγλόγωνη Cyprus Weekly βρίσκεται στους 25,913.
Η (κυριακάτικη) “Καθημερινή” (με την ενίσχυση του κολοσσού , της αθηναϊκής κυριακάτικης “Καθημερινής”...) που φλερτάρει έντονα το καθεστώς έπεσε στους 15,983.
Η (δωρεάν) “City Free Press” έχει 24,986
αναγνώστες.
Ο «Αντίλογος» του Ανδρέα Καουρή είχε αναγνωσιμότητα 3,298 αναγνωστών.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι ξεπερνά (και) το ΣΥΝΟΛΟ των αθλητικών εφημερίδων καθώς και όλων των τοπικών εντύπων (έχει μπόλικα και καλά η Πάφος!) που διανέμονται δωρεάν.
Η (πολύ καλή και εξειδικευμένη) εφημερίδα “Χρυσές ευκαιρίες” έχει αναγνωσιμότητα 52,0655 αναγνωστών,
Καθημερινές: Δευτέρα-Παρασκευή:
Φιλελεύθερος: 104,871 αναγνώστες
Πολίτης: 43,899
Σημερινή: 24,146
Χαραυγή: 18,097
Αλήθεια: 15,964
Μάχη/Θάρρος: 3,829
Cyprus Mail: 3,059

ΑΞΙΖΕΙ τον κόπο να επισημάνουμε ότι οι σαββατιάτικες εκδόσεις των εφημερίδων- με τα ένθετα τους- είχαν τον Αύγουστο την ακόλουθη αναγνωσιμότητα:
Φιλελεύθερος: 245,391 αναγνώστες
Πολίτης: 69,339
Σημερινή: 54,694
Χαραυγή: 25,909


ΤΑ ΙΔΙΑ έντυπα την Κυριακή που είναι και πάλι πλούσια σε προσφορές!
Φιλελεύθερος: 152,595 αναγνώστες
Σημερινή: 57,950
Πολίτης: 51,295
Χαραυγή: 17,309

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ η Χούντα προσπάθησε να φιμώσει έντυπα!
Αλλα τι να πεις:
Εχει καμιά διαφορά η Χούντα
με το φασιστικό καθεστώς του ΑΚΕΛ;

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα-από την Wikipedia: At 3.79 million square miles (9.83 million km2) and with about 308 million people, the United States is the third or fourth largest country by total area, and the third largest by land area and population. It is one of the world's most ethnically diverse and multicultural nations, the product of large-scale immigration from many countries.

http://en.wikipedia.org/wiki/United_States