Ποιος τα υποκινεί όλα αυτά;

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009



Εν εκατάλαβα κοπέλια, υπάρχει κανέναν πρόβλημαν;


Δημοσιεύουμε το πιο κάτω κείμενο, το οποίο μας απέστειλε ο φίλος Αρχίλοχος. Για τους Μ.Μιχαήλ και Γ.Πήττα, θα επανέλθουμε αργότερα, εντός της ημέρας.



Μετά την πρωτοεμφάνιση του Σχεδίου Ανάν το Νοέμβριο του 2002, η κυπριακή κοινωνία άρχισε να διχάζεται ανάμεσα στους υποστηρικτές του Ναι και του Όχι. Το Σχέδιο Ανάν, απορρίφθηκε από τον κυπριακό λαό και ο τότε ΠτΔ Τάσσος Παπαδόπουλος υπερασπίζοντας μεν την απόρριψη της προτεινόμενης λύσης, φρόντισε δε, απορροφώντας προσωπικά την κάθε αρνητική κριτική και το πολιτικό κόστος, ο κυπριακός λαός να μην διασπαστεί, διασφαλίζοντας τουλάχιστον την ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, σε επίπεδο κοινωνίας. Συνταγή της επιτυχίας του τότε Προέδρου ήταν η επίρριψη των ευθυνών και των κυρώσεων που προέκυψαν από πράξεις σε όποιον τις έκανε, είτε αυτός υποστήριζε την πολιτική Παπαδόπουλου είτε όχι.


Αυτό δυστυχώς σήμερα δεν παρατηρείται. Σήμερα η κοινωνία μας είναι διχασμένη σε υποστηρικτές του Ναι ή του Όχι (η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε και σε οπαδικό επίπεδο με βασικούς πρωταγωνιστές τους οπαδούς του Α.Π.Ο.Ε.Λ., που ήταν ισχυρός πυλώνας εναντίον του Σχεδίου Ανάν και σταθερός θεματοφύλακας της Ελληνικότητας της Κύπρου και της Ομόνοιας που διαχρονικά στηρίζει τις οποιεσδήποτε αποφάσεις του Α.Κ.Ε.Λ.). Οι υποστηρικτές του Ναι, αυτή τη φορά καλύπτονται πλήρως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού είναι οι υποστηρικτές της πολιτικής του. Το τραγικό όμως, είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπερασπίζεται το Σύνταγμα που προνοεί την απρόσκοπτη απόδοση της Δικαιοσύνης σε όλους, είτε αυτοί είναι υποστηρικτές του, είτε όχι αλλά αντίθετα στέκεται αρωγός στις οποιεσδήποτε πράξεις κάνουν οι οπαδοί του. Αυτό το σημείο δυστυχώς, δεν είναι ένα ουρανοκατέβατο συμπέρασμα που εκφράζουμε λόγω των διαφορετικών απόψεων στους διάφορους χειρισμούς του Προέδρου. Υπάρχουν γεγονότα που αποδεικνύουν ότι κάποιοι (προφανώς μετά τη λήψη διαταγών) καταδιώκουν όσους αντιτίθενται στην πολιτική του κου Χριστόφια: οι συλλήψεις των δύο διαδηλωτών την 20η Ιουλίου επειδή δήθεν φώναζαν συνθήματα εναντίον του (δεν είπαν ούτε και ένα σύνθημα εναντίον του κου Χριστόφια, ήμουν παρών) που στην πραγματικότητα διώχθηκαν επειδή έγραψαν βιβλίο ενάντια στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία («Η Κύπρος Εάλω», Εκδόσεις Επιφανίου), η δίωξη του δικηγόρου που τους αντιπροσώπευσε, η μη δίωξη των βανδάλων οπαδών της Ομόνοιας που επιτέθηκαν στα γραφεία του Παν.Συ.Φι. Α.Π.Ο.Ε.Λ., η μη δίωξη των οπαδών της Ομόνοιας που καταγγέλθηκαν για τα επεισόδια του Nuevo Cambo, τα προβοκάτσια με την εγγραφή συνθημάτων «Η Κύπρος είναι Τουρκική» κλπ. Φαίνεται ότι το γνωστό αγαλματάκι της Θέμιδας που συμβολίζει τη δικαιοσύνη δεν ταιριάζει για την Κύπρο αφού ο ζυγός δεν είναι ισορροπημένος.


Φαίνεται ότι κάποιοι υποδαυλίζουν την ένταση που περιγράφτηκε πιο πάνω (που παρολίγο να έχει και νεκρό) μεταξύ των δύο, με το να μην παίρνουν μέτρα για να την καταστείλουν, επειδή φοβούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν μέτρα ή επειδή βολεύονται από αυτή.


Ακραία άποψη κάποιους να τους βολεύει η ένταση και ειδικά τον Πρόεδρο Χριστόφια που είναι ο κύριος υποστηρικτής της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας-Σχεδίου Ανάν; ΚΑΘΟΛΟΥ. Η πόλωση του κλίματος οδηγεί στη συσπείρωση των υποστηρικτών της κάθε άποψης. Όσο πιο βίαια είναι, τόσο πιο ψηλή η συσπείρωση που επιτυγχάνεται. Επίσης μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η επιχειρηματολογία εναντίον του κου Χριστόφια στόχο έχει τη συσπείρωση των οπαδών του στο πρόσωπο του άρα όποιος δεν αποδέχεται τη ΔΔΟ-Σχέδιο Ανάν πολεμά τον αριστερό Πρόεδρο.


Η μη λήψη δραστικών μέτρων αντιμετώπισης της εσωτερικής διαμάχης υποδαυλίζει την εσωτερική διχόνοια σε Οχιάδες και Ναιναίκια. Ο κος Χριστόφιας οφείλει να διασφαλίσει την εσωτερική ομόνοια και να φτιάξει επιτέλους το αρραγές μέτωπο το οποίο πρώτος παραβίασε. Ο προκάτοχος του κος Παπαδόπουλος, το έκανε και ακόμα το κάνει: όταν του σύλησαν τον τάφο, εμάς στο μυαλό μας έρχονται τα λόγια του, όταν στο Διάγγελμα του καλούσε όλους όσους έχουν ως κύριο στόχο και έγνοια το μέλλον της πατρίδας : «… να λειτουργήσουμε σε πνεύμα αλληλοσεβασμού, χωρίς φανατισμό κι προπηλακισμούς. … Η διαφύλαξη της ενότητας μας είναι ύψιστο χρέος προς την πατρίδα μας...» και η επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος … «να μας βρει όλους μονοιασμένους και δυνατούς. Η Κύπρος θα μας χρειαστεί όλους. Δεν περισσεύει κανένας…».


Σημείωση: Κύριε Χριστόφια, με την απάθεια σας προσπαθείτε να μας πείσετε ότι κριτήριο σας δεν είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων και δικαιωμάτων του κυπριακού λαού Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων και δικαιωμάτων όλων όσων σας υποστηρίζουν. Αποδείξτε μας το αντίθετο.

ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ για το christofias-watch

32 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διεφθαρμένοι απατεώνες σαν κι εσάς δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Πριν 36 χρόνια πανυγηρίζατε γιατί κάνατε πραξικόπημα και τώρα θα διστάσετε να κλέψετε τη σορό ενός νεκρού;

Ακροδεξιά τσογλάνια

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοια "Αριστερά" στην Κύπρο τι να την κάνουμε την ακροδεξιά.

Και η όντως αριστερή ακροδεξιά κατηγορεί για διαφθορά (βλ πιο πάνω) αυτούς που ενδιαφέρονται γνήσια για την πατρίδα μας και όχι για τις επιδιώξεις του Γκόρτον Μπράουν και της παρέας τους που εποφθαλμιούν την Κύπρο.

Κατηγορούν για το πραξικόπημα (βλ πιο πάνω) ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με την προδοσία και ταυτόχρονα οι ίδιοι διασφαλίζουν την προώθηση των Βρεττανοτουρκικών επιδιώξεων.

Είναι εμφανέστατο το σκοτάδι και η έλλειψη σκέψης του Ανώνυμου 10:43

Ευτυχώς η ανοησία αποτελεί μειοψηφία έστω και αν κατοικεί στο προεδρικό.

Το ΟΧΙ αυτή τη φορά θα είναι ακόμη μεγαλύτερο γιατί ο λαός δεν διαθέτει την βλακεία των Τουρκολάγνων όπως τόσο έντονα απέδειξε το 2004.

Ανώνυμος είπε...

Η τέχνη να λέμε όχι.

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=111394

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν υπάρχει ένα χέρι να σας σταματίσειαπό το να γράφεται και να δημοσιεύεται αυτές τις μπούρδες που στόχο έχουν την διάσπασει του εσωτερικού μετώπου.Εγώ που είμαιμε την ΑΕΛ που ανήκω στο ΝΑΙ ή στο ΟΧΙ.Ντροπή σας!

Πλαστήρας είπε...

Με τις δικτατορικές πράξεις αυτές του καθεστώτος το ΟΧΙ διευρύνεται και τσιμεντώνεται. Ο λάος δεν τρώει κουτόχορτο, ούτε είμαστε μονοκομματικό κράτος.

Άστε τους να αρχίσουν τα ... μαθήματα ομοσπονδίας! Εκεί να δείτε γελιο που έχει να πέσει.

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Κατ ακρίβεια αν είμασταν νοήμων λαός αφενός το γέλιο θα έπρεπε να είχε ήδη αρχίσει και αφετέρου θα έπρεπε η κυβέρνηση να εκπέσει καθώς ενεργεί αντισυνταγματικά.

Σε μια Δημοκρατία ο ηγέτης δεν είναι απόλυτος άρχων αλλά παίρνει τη θέση του δυνάμη λαού. Αφή στιγμής ο πρόεδρος ενεργεί προσπερνώντας τη Δημοκρατική φωνή του λαού του 2004 παύει να λειτουργεί εντός του Δημοκρατικού πλαισίου, άγεται και φέρεται ως δικτάτορας, κάτι που τεκμηριώθηκε πάλιν και πολλάκις στο μπλόγκ, και άρα βγαίνοντας εκτός δημοκρατικού πλαισίου, εκπίπτει του αξιώματός του και κάποιος επιτέλους πρέπει να εφαρμόσει το σύνταγμα και να του δώσει τα παπούτσια στο χέρι, προτού η αυτού ηλιθιότης και παμέγιστος βλάξ προβεί σε περαιτέρω γενναιόδωρες[sic] ενέργειες υποθηκεύοντας την πατρίδα μας στον κολλητό του Gordon Brown.

ΕΡΩΤΗΣΙΣ είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

Τι εγύρεφκε ο Ανδρέας Χρίστου στις 30 Οκτωβρίου 2009 στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ανδρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος;

Γιατί οι Εζεκίας-Φάντης έβαλαν μέσο με τον μεταπραξικοπήματια Κληρίδη να πάνε στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 1974, για να την κάτσουν πισώπλατα του Μακαρίου;

Γιατί εκερνούσαν γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες αξιωματικούς της Χούντας;

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ;

ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΧΟΡΕΥΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ;

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΥΝΟΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Αυτός με το σπινθιροβόλο βλέμμα δίπλα στον ΓΓ ποιός είναι;

Ρήγας είπε...

Αυτός με το "σπινθιροβόλο βλέμμα" της αγελάδας δίπλα στο μεγάλο αφεντικό είναι μήπως το θλιβερό γιουσουφάκι της ντροπής, ο μισθοφόρος του κομματικού ραδιοφώνου που αυτο-ικανοποιείται με το να προσβάλλει ΝΕΚΡΟΥΣ και να χλευάζει τις οικογένειες τους;



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΧΟΡΕΥΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ;
Re vlakes o Papafilippou einai o pio megalos ipostirixtis sas kai o pio magalos polemios tou Xristofia.
Stes mappes emine na ginete eidimones.

Ανώνυμος είπε...

POU EINAI O TASSOS OEO

Ρήγας είπε...

Ο νεκρός Τάσος είναι πιο παρών από τον κατά τα άλλα ζωντανό Χριστόφια.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

"Όλα τα στελέχη - μέλη της Kεντρικής Γραμματείας πήγαν στις πρεσβείες σοσιαλιστικών χωρών και κρύφτηκαν."

"Οι προσωπικές μου μαρτυρίες για το ρόλο του ΑΚΕΛ στο πραξικόπημα", του Λάζαρου Σκαλιστή / Πρώην Μέλους της K.E του ΑΚΕΛ.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΕΠΑΡΑΚΑΜΕΤΕΝ ΤΟ...ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ...ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ...Ο ΤΑΣΣΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΦΩΝΗ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

αυτοί που εκλεψαν το λείψανο του Τάσσου θέλουν να βάλουν όλη την Κύπρο μεσα στον τάφο του. Μην τους κάμετε τη χαρη. ΗΡΕΜΙΑ που λεει πιο πανω και ψυχραιμια. Θέλουν να μας βανουν να σφαχτουμε μεταξυ μας και εμεις παμε σαν τα προβατα...ΝΤΡΟΠΗ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ Νικωλακη τον Παπαδοπουλο πουκλεψε τον πάππα του για να τρελανει τον κοσμο ούλλο ποιος θα τον εμαζεψει;;;;;;

Νικωλακης Λιλληκας και τ αλλα κορακια πως θα αποκαλυφτουνε για τη βρωμια που στησανε;;;

Πελλαμός εν τούτοι και να πελλάνουν την Κύπρο νομίζουν πως μπορούνε αλλα ψες στο στο παννιιρι που πηγανε να στησουν δεν πηγε κανεις.

ΤΟ ΟΧΙ ΑΠΟΘΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΟΥΔΕΙΣ

ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΕΘΑΝΙΣΚΕΙ.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ είπε...

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟ;

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ο Χριστόφιας είναι ένας κακός ψεύτης, ευθυνόφοβος λαϊκιστής και ανίκανος πολιτικός.

Καμία σύγκριση με τον Τάσσο. Ο Τάσσος ήταν γίγαντας ενώ ο Ευέλικτος νάνος.

περιμένωντας την λύση είπε...

Εν συμβιβασμος πραγματικα η ομοσπονδια;

Αν υπαρχει κατι οδυνηρο πραγματικα εν το δραμα του 74..τζαι τζηνοι που αναλωνονται να το θυμιζουν εν τζηνοι που υποβαλαν τους συγγενεις των αγνοουμενων σε τζηνην την φρικτη εμπειρια του να εν εκθεμα πονου για να πουλουν καποιοι εθνικο προβλημα..το οδυνηρο ενι οτι καθε μερα οι γεροι πεθανισκουν τζαι η εικονα του παρελθοντος που κουβαλουν χανεται..ο 60αρης σημερα ηταν 25 χρονων τοτε..ο 50αρης 15..τουτη εν η αδυσωπητη ιστορια του βιογραφικου χρονου..δαμαι μπορει να υπαρχει πονος γιατι χανουνται οι μνημες τζαι κλειουν οι βιογραφικοι χρονοι χωρις ενα ειδος ολοκληρωσης στον δημοσιο χρονο..

Ανώνυμος είπε...

Το ΡΙΚ και ο Οργανισμός Νεολαίας έγιναν υποκαταστήματα του ΑΚΕΛ.

Εν έτσι η "δίκαιη κοινωνία"

Καλά να κάμουν του ΡΙΚ που του κόψαν τον προυπολογισμό. Έγινε που έγινε το ΡΙΚ κανάλι του Προεδρικού με τις στημένες του πολιτικές εκπομπές, να το χρηματοδοτεί το ΑΚΕΛ αποκλειστικά!

Ρήγας είπε...

Κάποιοι συνεχίζουν να μας λένε ότι με την λήξη της θητείας Ευέλικτου, ο επόμενος πρόεδρος θάναι ο Τασάκιας Χρυσάνθου.

Καλά, να ρωτήσω κάτι:

Τώρα με την εν'αλλάξ προεδρία, ο επόμενος πρόεδρος δεν θα πρέπει νάναι Έλληνας;


Ρήγας

Πλαστήρας είπε...

Καλόοοοο Ρήγα! Πολύ καλό!

αληθινό versus υποκρισίας είπε...

Πως ναν έλληνας ο εβλοημένος? Επήρε πιστοποιητικό ελληνικής αυθεντικότητας που τον Λιλλήκα (που στέλλει το παιδί του στο Junior School), το Κολοκασίδη (που στέλλει το δικό του στο English School) τζε το μεγάλο το Βαρνάβα (αλλως πολέμιος εκσυγχρνισμού του δημόσιου σχολείο) - o οποίος επέλεξεν για το δικό του σπλάχνο το American Academy??

ΕΡΩΤΗΣΙΣ είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

Τι εγύρεφκε ο Ανδρέας Χρίστου στις 30 Οκτωβρίου 2009 στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ανδρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος;

Γιατί οι Εζεκίας-Φάντης έβαλαν μέσο με τον μεταπραξικοπήματια Κληρίδη να πάνε στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 1974, για να την κάτσουν πισώπλατα του Μακαρίου;

Γιατί εκερνούσαν γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες αξιωματικούς της Χούντας;

Γιατί όσοι ΑΚΕΛικοί δεν είχαν καρυδάκι στο σπίτι να κεράσουν την ΕΟΚΑ Βήτα "κρύφτηκαν σε πρεσβείες σοσιαλιστικών χωρών", όπως μαρτυρεί ο Λ.Σκαλιστής;

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ;

ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΧΟΡΕΥΕ ΣΕ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΛΟΥΚΗ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ;

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΥΝΟΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΚελ + ελΑΜ

= ΑΚΕΛΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Η σκύλευση νεκρού στον πολιτισμό μας αποτελεί υστατη ταπεινωση για το νεκρό και τους συγγενείς του.

Ακουσα πολλούς να λένε ότι Ελληνες δεν κάνουν τέτοια πραγματα.

Λυπάμαι αλλά θα σας δώσω λίγα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες είναι ικανοί για ασέλγεια επί νεκρών:

παραδείγματα σκυλευσης νεκρων από την ελληνική γραμματεία-

Στην Ιλιάδα, Αχιλλέας σκοτώνει τον Έκτορα σε μονομαχία και ατιμώνει το νεκρό του σώμα επι 12 ημέρες για εκδίκηση για το θάνατο του φίλου του Πάτροκλου.

Στον Αίαντα του Σοφοκλή, μετά την αυτοχειρία του Αίαντα, ο Μενέλαος και ο Αγαμέμνονας διατάζουν να μείνει άταφο το πτώμα του, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και απειλές του Τεύκρου.

Στην Αντιγόνη, Ο Κρέοντας έδωσε εντολή να μην ταφεί ο Πολυνείκης, ως προδότης, με την απειλή αυστηρής τιμωρίας σε όποιον παραβεί τη διαταγή.


Πραγματική σκυλευση νεκρών στη βυζαντινή ιστορία:


Στην Πόλη, το 602 με λαική ανοχή, ο αυτοκράτορας Μαυρίκιος κομματιάστηκε μαζί με τα 5 αγόρια του, ενώ σφάχτηκε και η γυναίκα του με τις κόρες του από τον σφετεριστή Φωκά, που με την σειρά του είχε μετά από 8 χρόνια οικτρό τέλος, αφού ο ανυψωτής του Τιμίου Σταυρού Ηράκλειος, του έκοψε το χέρι και τα γεννητικά όργανα τα οποία ανάρτησε σε κοντάρια και τον έκαψε στην αγορά μαζί με τον αδελφό του και δυο ακόμη αξιωματούχους.

Το κουφάρι του εικονομάχου αυτοκράτορα Λέοντα Ε', ο οποίος δολοφονήθηκε από τους εικονολάτρες μετά από μάχη Χριστούγεννα του 820 μέσα στην Αγιά Σοφιά!! και το λείψανο του πατριάρχη Ι.Γραμματικού, με ωμοφόριο, μαστιγώθηκαν δημόσια.

Το 969, οταν δολοφονήθηκε ο Νικηφόρος Φωκας, το ακέφαλο σώμα του πετάχτηκε από το παράθυρο του δωματίου και έμεινε εκεί παραπεταμένο για την υπόλοιπη ημέρα. Το δε κεφάλι του παλουκώθηκε και το έκαναν παρέλαση στην Πόλη οι οπαδοι του Τσιμισκη..

το 1185 ο 15χρονος Αλέξιος ο Β΄ υπογράφει τη θανατική καταδίκη της μάνας του και αργότερα αποκεφαλίζεται από το συμβασιλέα του Ανδρόνικο που κλωτσά το πτώμα του, το ρίχνει στη θάλασσα!!, και παντρεύεται την 12χρονη χήρα του...

Ρήγας είπε...

Δηλαδή το Βυζάντιο είναι Ελληνικό μόνο όταν ...βολεύει νάναι;

Αυτά που αναφέρονται στην Ιλιάδα αποτελούν ύβρη κατά τα αρχαία έθιμα. Ίσως θα έπρεπε να το ξεκαθαρίσουμε. Όχι ότι κανένας Έλληνας δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια. Αλλά ότι τέτοιες ενέργειες είναι αντίθετες στον Ελληνικό πολιτισμό. Υπάρχει μια διαφορά.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είπε ότι το Βυζάντιο δεν είναι ελληνικό Ρήγα; Ειδικά εσύ αυτό πιστεύεις.
Τα βασανιστήρια, τυφλώσεις και η σκύλευση νεκρών ήταν στην ημερήσια διάταξη!! Ηταν το Βυζάντιο ή όχι μέρος του πολιτισμού μας; Ένας στους τρεις αυτοκράτορες σκοτώθηκε με φρικτό τρόπο. Δεν ήθελα να γράψω για όλους....
Σε ότι αφορά την Ιλιάδα, ναι η σκύλευση του Έκτωρα αποτελουσε υβρη για τους αρχαίους. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει πολλούς Ελληνες να δίνουν το όνομα Αχχιλέας στα παιδιά τους. Ήταν κατά την γραμματεία ο μεγαλύτερος Ελληνας ήρωας του Τρωικού πολέμου αλλά στη σκύλευση νεκρού ήταν επίσης πρώτος!!!
Πολυ επιλεκτικά δεν αναφέρθηκα σε σκυλέυσης εχθρων νεκρών από Έλληνες, για να μην μου πει κάποιος ότι παραγνωρίζω τις Τουρκικες ενέργειες και κατηγορώ τους δικους μας.
Ο μεγάλος ιστορικός Σαραντος Καργάκος αναφέρει πολλά παραδείγματα κατα την περίοδο πριν και κατα την Ελληνική Επανασταση.
Η ουσία είναι ότι στην παράδοση μας δεν είναι ξένη η σκύλευση νεκρών, όπως πολλοι μικροπολιτικοί εσπευσαν να ανακοινώσουν μετά το απεχθές επί της σωρού του Παπαδόπουλου. Τετοια τα έχουν ξανακάνει Ελληνες και είναι πολύ πιθανόν και αυτή τη φορά να το έκαναν...

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην πάμε τον καιρό της Κιβωτού του Νώε. Ο Νώε ήταν έλληνας ατζαπης σου ?

Είσαι ο λαφαζάνης της Καπερναούμ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανωνυμε 9.51 ειμαι ο πιο πανω ανωνυμος που εγραψε τα διάφορα ιστορικά και ομολογώ πως μου αρεσε το 'λαφαζάνης τηε Καπερναουμ' που με αποκαλεσες. Εχεις καλό χιούμορ.

Μετά την κλοπή της σωρού, απλά βαρέθηκα τις μαλακίες του στυλ, εμείς οι Ελληνες δεν κάνουμε ασέλγειες κτλ κτλ και είπα να δώσω λίγα παραδείγματα..¨Εδωσα παραδείγματα από παλιά γιατί τα πιο πρόσφατα παραδείγματα έχουν να κάνουν με Τουρκους και δεν ήθελα να δώσω την ευκαιρία να με αποκαλέσουν Τουρκόφιλο...Έτσι έδωσα παράδειγματα ασελγειας 'Ελληνα προς Έλληνα...

Ανώνυμος είπε...

Χαίρω πολύ, είμαι ο πιο πάνω που σε χαρακτήρισε :P

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

το Χριστοφιας-watch οπως και καποια αλλα ατομα τα οποια γραφουν εδωμεσα παρομοιαζουν τον Τασσο ως τον "σωτηρα" της Κυπρου ενω χαρακτηριζουν τον Χριστοφια μεχρι και "προδοτη" . Η πολιτικη ειναι ενα μεγαλο θεμα το οποιο πρεπει να βλεπουμε απο ολες τις οπτικες γωνιες για να εχουμε μια σωστη και αντικειμενικη αποψη. Στα ματια καποιου η παπαρουνα μπορει να ειναι ενα πανεμορφο λουλουδι ενω στα ματια καποιου αλλου μπορει να ειναι ενα απαχθες λουλουδι διοτι απο αυτο κατασκευαζετε η κοκαινη η οποια σκορπα τον θανατο σε χιλιαδες ανθρωπους καθε χρονο.

ας δουμε λοιπον τους 2 ηγετες απο την δικη μου οπτικη γωνια και μεσα απο μια σειρα ερωτησεων να αντιλειφθουμε ποιος τελικα ειναι ο σωτηρας της Κυπρου,,,,,

Σωτηρας ειναι αυτος

1. Που κατα την διαρκεια της θητειας του οι εποικοι στα κατεχομενα απο 200,000 εγιναν 500,000 ? η αυτος που βρηκε 500,000 εποικους και προσπαθει να διωξει τις 450,000?

2. Που κατα την ληξη της θητειας του αφησε 50,000 τουρκους στρατιοτες στην πατριδα μας η αυτος που προσπαθει να διωξει και τις 50.000 στρατιωτες ?

3. Που του δωσανε την καρπασια και δεν την πηρε? η αυτος που προσπαθει να παρει πισω την καρπασια την οποια δεν θελουν να μας δωσουν πλεον?

4. Που κατα την διαρκεια της θητειας του κτιστικαν μεσα σε ελληνοκυπριακα χωραφια και οικοπεδα στα κατεχομενα μας χιλιαδες σπιτια και διαμερισματα? η αυτος που διεκδικα το δικαιωμα στην ακινιτη περιουσια να εχει ο ιδιοκτητης της γης?

5. που κατα την διαρκεια της θητειας του κανενας προσφυγας δεν επεστρεψε στο σπιτι του? η αυτος που προσπαθει να στηλει ολους τους προσφυγες στα σπιτια τους ?(ειτε κατω απο ελληνοκυπριακη διοικηση ειτε κατω απο τουρκοκυπριακη διοικηση)

6. που κατα την διαρκεια της θητειας του δεν πηρε ουτε μια σπιθαμη κατεχομενης γης μας πισω? η αυτος που προσπαθει να παρει τουλαχιστον το 10-12% των κατεχομενων εδαφων μας πισω κατω ελληνοκυπριακη διοικηση?


υπαρχουν πολλα αλλα παραδειγματα να δωσω αλλα δεν θελω να σας κουρασω αλλο, νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πολυ ξεκαθαρα. Μηπως κυριοι του Χριστοφιας- watch ειστε σε λαθος καραβι??????