Το Χριστόφιας-Watch σε γιορτινούς ρυθμούς! Και μερικά πράγματα να μην ξεχνάμε...

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Έμπιστος φίλος της Επιτροπής φωτογράφισε (με κάμερα νυκτός υψηλής ευκρίνιας) τον Ευέλικτο την ώρα που προετοιμάζεται για "γενναίες (χριστουγεννιάτικες) προσφορές" στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Το όχημα του το σέρνουν από το Κελλάκι στην κατεχόμενη Κερύνεια διάφορα διαδικτυακά τρολλς του καθεστώτος όπως ο Ηλικιακός Ρατσιστής, ο ΝαζιΠένητας, ο Έποικ-Lover, ο Έποικ-Lover-Lover, ο Aceras Anthropovristum, o Κόκκινος Ιαβέρης, ο Αδίστακτος Γλάρος, το Μπιζουδάκι, το Ομοφοβικό Ασλάνι και άλλοι...
Χαλαρώστε παίδες, ΣΑΤΙΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!! Ή μήπως δεν αντέχετε την Δημοκρατία;;;



Το "Παρατηρητήριο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας" μπήκε από σήμερα σε γιορτινή ατμόσφαιρα και χριστουγεννιάτικους ρυθμούς!

Με την ευκαιρία λοιπόν υπενθυμίζουμε στους γνωστούς και άγνωστους υβριστές και συκοφάντες μας:

- Περί ανωνυμίας: Διατηρούμε την ανωνυμία μας με τον ίδιο τρόπο που την διατηρούν τόσοι και τόσοι μπλόγκερς σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό. Αυτοί που δήθεν θίγονται από τη ανωνυμία, ας δουν πρώτα τους ομοϊδεάτες τους. Αποτελεί τιτάνια υποκρισία άτομα σαν τον Ηλικιακό Ρατσιστή (anef_oriwn) και τον Αδίστακτο Γλάρο (proudgaros) να δικαιούνται να βρίζουν, να εκφράζουν ηλικιακορατσιστικές απόψεις και να αποκαλούν συμπατριώτες τους προδότες πίσω από την μάσκα της ανωνυμίας, όπως και σε άτομα σαν τον σύντροφο τους andraias που έγραψε σε post του (22 Δεκεμβρίου 2009 12:34 π.μ.) πως «στο blog μου δικαιούμαι να βρίζω όποιον θέλω τζιαι να αυτοικανοποιούμαι όπως θέλω», αλλά παρόλα αυτά να απαιτούν ως άλλοι Μακάρθι και χουντικοί λογοκριτές την άρση της ανωνυμίας της Επιτροπής.

Επίσης, όσοι καμώνονται πως είναι άδικο να επικρίνονται επώνυμοι από ανώνυμους,
ας απαιτήσουν πρώτα από τους γνωστούς υβριστές και συκοφάντες φιλοανανικών εφημερίδων να σταματήσουν τα ανώνυμα σχόλια σε στήλες και παραπολιτικά, και όταν το πράξουν, να ζητήσουν τα ρέστα από την Επιτροπή.

- Περί σάτιρας: Επαναλαμβάνουμε για χιλιοστή φορά. Αυτό το μπλογκ εκτός από σχολιασμό κάνει και καυστική σάτιρα. Όσοι θίγονται από σατιρικά σκίτσα, σχόλια και λογοπαίγνια ας απαιτήσουν από τις εφημερίδες να κόψουν τις γελοιογραφίες τους.

- Περί "δολοφονίας χαρακτήρων": Η Επιτροπή δεν επικροτεί τέτοιες φασιστικές πρακτικές. Η Επιτροπή, στα πλαίσια πάντα της σάτιρας, μπορεί να χρησιμοποιεί ορισμένα παρατσούκλια, αλλά αυτά είναι πάντα σε πολιτικά πλαίσια και πάντα με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις και πρακτικές αυτών που τα εφαρμόζουν. Για παράδειγμα ο Έποικ-Lover και ο Κόκκινος Ιαβέρης απέκτησαν τα επίθετα αυτά όχι γιατί έχουμε κάτι προσωπικό μαζί τους, αντιθέτως, τους θεωρούμε εξαίρετους ως ανθρώπους και ως χαρακτήρες, αλλά διότι ο πρώτος εκφράστηκε υπέρ των κουβαλητών εποίκων, που για μας είναι απαράδεκτο, ενώ ο τελευταίος δρα συνεχώς (με τις συνεχείς δημοσιεύσεις του) ως αστυνόμος του διαδικτύου, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί το ΑΚΕΛ και τις αποφάσεις του.

Και όχι μόνο αυτό,
έχουμε έμπρακτα αποδείξει πως τα κριτήρια μας για σάτιρα και σχολιασμό είναι αυστηρώς πολιτικά, αφού είχαμε (αρχικά) αποκλείσει από το ιστολόγιο μας τον γνωστό "Aslan" διότι αυτός εξέφρασε ομοφοβικές απόψεις, πράγμα ανεπίτρεπτο, όπως και τον γνωστό "Anef_Oriwn" διότι αυτός εξέφρασε ηλικιακό ρατσισμό, πράγμα αισχρό και απαράδεκτο. Τώρα βέβαια επιτρέπουμε και πάλι τον ανεξέλεγκτο σχολιασμό (θα διαγράφονται μόνο σχόλια που προσβάλλουν, είναι υβριστικά, και που αποκαλύπτουν προσωπικά στοιχεία ανθρώπων), με την ελπίδα πως ο Σ.Η.Ρ.Α.Ο. και οι άλλοι θα εκφράζονται πλέον με επιχειρήματα και όχι με χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Όσοι γυρεύετε "δολοφόνους χαρακτήρων" και φασιστικές αντιλήψεις μπορείτε να ανοίξετε τα καθημερινά φύλλα του Πολίτη, της Αλήθειας και της Χαραυγής, καθώς και πολλών ιστολογίων και θα βρείτε πολλούς, επώνυμους μάλιστα...

Στην φωτογραφία η χριστουγεννιάτικη διακόμηση του Ταλάτ... Αλλά αυτά δεν θίγουν τους "φασιστοφάγους" και τους μυγιάγγιχτους από κάθε είδους σάτιρα, που τα έχουν με την Επιτροπή και το Christofias-watch....

- Περί φασισμού: Τα μέλη της Επιτροπής προέρχονται από ΟΛΕΣ τις ιδεολογικές τάσεις του κυπριακού πολιτικού χάρτη, αλλά κυρίως από τις δημοκρατικές εκείνες δυνάμεις που στο κάλεσμα της ιστορίας και όταν έπρεπε αντιμετώπισαν πρόσωπο με πρόσωπο τον φασισμό, την ΤΜΤ, την ΕΟΚΑ Β, την τουρκική εισβολή και το σχέδιο Ανάν. Αυτό δεν το χωνεύουν, γι' αυτό προσπαθούν να ταμπελώσουν την Επιτροπή ως φασιστική. Οι Επίτροποι είναι άτομα εγνωσμένου δημοκρατικού ήθους και σεβασμού προς τους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όταν η Επιτροπή εμπνέεται από τους αγώνες του Αυξεντίου, του Μάτση, του Παλληκαρίδη, του Μπόμπυ Σαντς, αλλά και τους πολιτικούς αγώνες του Τάσσου, του Γιατρού, του Μαντέλα, του Αραφάτ, του Μίκη, του Βία του Λειβαδά, του Αλέκου του Παναγούλη και του Άρη Βελουχιώτη και τόσων άλλων, είναι τουλάχιστον αστείο να προσπαθεί κάποιος να την ταυτίσει με φασιστικές καταστάσεις.

- Περί "Αποκατάστασης της Δημοκρατίας": Ναι, η δημοκρατία στην Κύπρο πάσχει. Είχαμε συλλήψεις ανθρώπων, απαιτήσεις από εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς να αλλάξουν τον τρόπο που μεταδίδουν τα γεγονότα, πνευματική τρομοκρατία και συνεχείς και έντονες απαιτήσεις όπως όλοι συμμορφωθούν προς την γραμμή του προέδρου Χριστόφια. Τελευταίως είχαμε και το κορυφαίο, να υπονοεί ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας πως τάχα απειλείται η ζωή του προέδρου από τα ...μπλογκς!! Αυτό επιβεβαιώνει πέραν πάσης αμφιβολίας πως όντως η δημοκρατία στην Κύπρο νοσεί, και πρέπει κάποιος να καυστηριάζει τα κακώς έχοντα και να ασκεί κριτική.

Και αφού θέλετε να σας το πούμε ακόμη μια φορά για να το εμπεδώσετε:
Εμείς που αντισταθήκαμε στο πραξικόπημα και στους φασίστες δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να συναινέσουμε σε ανατρεπτικές και φασιστικές ενέργειες. Για φασίστες και ακροδεξιούς που προσπαθούν να "εξοντώσουν φυσικά" τον πρόεδρο να αναζητήσετε στις ακροδεξιές ομάδες που ευδοκιμούν (απορούμε γιατί....) από τον καιρό που η κυβέρνηση Χριστόφια έθεσε υπό τον πλήρη έλεγχο της τις αρχές ασφαλείας......

Παπαράτσι της Επιτροπής απαθανατίζουν τον Σ.Η.Ρ.Α.Ο. να αρμενίζει στις ακτές της κατεχόμενης Κερύνειας, με το shish kebab στο χέρι και να φιλοσοφεί πως το κυπριακό είναι "πρόβλημα των καπιταλιστικών ελίτ των 2 κοινοτήτων" και όχι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και βιασμών και σκοτώμων και αγνοουμένων....

- Περί "Παρατηρητηρίου": Για όσους προσβάλλονται από την λέξη "Παρατηρητήριο" και οπτασιάζονται "μεγάλους αδελφούς" που "παρακολουθούν" τον Πρόεδρο (αλλά περιέργως δεν βλέπουν καμιά Επαγρύπνηση που παρακολουθεί τους πάντες...), θα περιμένουμε όπως καταδικάσουν το "Παρατηρητήριο για τον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία στην Κύπρο" και το "Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" στην Ελλάδα για την χρήση του όρου "Παρατηρητήριο". Όταν το κάνουν αυτό ας ζητήσουν και πάλι από μας τα ρέστα... Στο κάτω κάτω, και το "Παρατηρητήριο για την Διακυβέρνηση Χριστόφια" σκοπό έχει να καταγράφει, να σχολιάζει, να σατιρίζει και να παρουσιάζει τις υποχωρήσεις Χριστόφια προς μια λύση η οποία είναι ρατσιστική, ξενοφοβική και οδηγεί σε φυλετικό διαχωρισμό (αποδοχή 50,000 εποίκων, 2 συνιστώντα στέιτς, σταθμισμένη ψήφος, εκ περιτροπής κλπ).

- Περί "Επιτροπής"/"Ε.Α.Δ.Κ.": Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά πως η "Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο (ΕΑΔΚ)" είναι ιδεολογικό τέκνο της "Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα (ΕΑΔΕ)", της Επιτροπής εκείνης που πολέμησε την Χούντα, τους "αγανακτισμένους πολίτες" και τα ΕΑΤ-ΕΣΑ. Είναι ντροπή άνθρωποι που σήμερα παριστάνουν τους αριστερούς και τους προοδευτικούς αντί τουλάχιστον να ασκούν καλόπιστη κριτική να βρίζουν και να σπιλώνουν τις δημοκρατικές ιδεολογικές παρακαταθήκες της ΕΑΔΚ.

Καλές Γιορτές λοιπόν και ευχόμαστε στο καθεστώς και τους κολαούζους του να γίνει πιο ανεκτικό προς την σάτιρα και την κριτική, να απολογηθεί για τις συλλήψεις και την πνευματική τρομοκρατία, να σταματήσει την καλλιέργεια περιρρέουσας ατμόσφαιριας και την στοχοποίηση των μπλογκς με ψευδή στοιχεία... για να καταστεί και η ύπαρξη "Επιτροπών για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας" αχρείαστη...

ΟΝΗΣΙΛΟΣ για το Χριστόφιας-Watch

15 Σχόλια:

ΦΑΣΙΚΚικός είπε...

Απαιτούμε συνεργασία ΦΑΣΙΚΚ-ΔΗΣΑΚΕΛ για την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης

Ανώνυμος είπε...

"Επίσης, όσοι καμώνονται πως είναι άδικο να επικρίνονται επώνυμοι από ανώνυμους, ας απαιτήσουν πρώτα από τους γνωστούς υβριστές και συκοφάντες φιλοανανικών εφημερίδων να σταματήσουν τα ανώνυμα σχόλια σε στήλες και παραπολιτικά, και όταν το πράξουν, να ζητήσουν τα ρέστα από την Επιτροπή."

Αν απαιτήσω από τους: ΜιΛο, Α.Π, Κ.Χ, Σ.Ι να σταματήσουν να γράφουν ανώνυμα, θα είμαι εκτός γιατί η κωλοφυλλάδα τους δεν είναι ανανική αλλά Χ"Κωστη-κή?

Άσε που εν θέλει μεγάλη φαντασία να σας κατονομάσουμε.

Δειλία ονομάζεται

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς τούτη εν η διαφορά ρε ΓΑΑΡΕ μεταξύ των φιλοανανικών και τον μη-φιλοανανικών.

Στις μη-ανανικές βάλλουν επιτηδες ψευδώνυμα που τα καταλάβεις.

ΕΝΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΑΛΗΘΕΙΕΣ-ΧΑΡΑΥΓΕΣ ΧΕΖΟΝΤΑΙ, γιατί ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από βλάκες οι ανανιστές είστε και κούτσουρα.

Ανώνυμος είπε...

"Στις μη-ανανικές βάλλουν επιτηδες ψευδώνυμα που τα καταλάβεις."

Έσιεις απόλυτο δίκαιο. Απολογούμαι.
Οι μη φιλοανανικοί, (σάννα τζαι ο γγ του ΟΗΕ έννεν πκιον ο ανάν τζαι πρέπει να αλλάξετε τροπάρι?) εν λεβέντες, τζαι γράφουν το όνομα τους. Φαίνεται που τούτο το μπλογκ. Οξά επειδή έννεν εφημερίδα το μπλογκ έννεν χέστες.

ΑΗΣΜΑΣ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Του χρόνου άραγε θα δικαιούμαστε να γιορτάσουμε Χριστούγεννα, ή θα γιορτάζουμε εκ περιτροπής μπαιράμι και ραμαζάνι;

Ή μηπως θα εφεύρουμε κοινή δικοινοτική γιορτή τα Χριστομωαμεθούγεννα ή τα Αλλαχούγεννα;

Ας ρωτήσουμε τον Ιμάμη της Μόρφου Ναι-όφυτο.

ΕΡΩΤΗΣΙΣ είπε...

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΩΤΗΣΙΣ:

Ο Ανδρέας Χρίστου του ΑΚΕΛ (ναι, αυτός που παρευρέθηκε στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος Ανδρέα Νεοκλέους στις 30 Οκτωβρίου του 2009) γιατί ευχαριστούμε με όλη του καρδιά τον Λουκή Παπαφιλίππου (τον αντιπρόσωπο του πραξικοπήματος στον ΟΗΕ) στις 20 Δεκεμβρίου 2009 στο βραδυνό δελτίο ειδήσων του ΑΝΤ1 για την προσφορά του στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου;

Ανώνυμος είπε...

Πολλά "ανώνυμα" τούντα ΜιΛο, Α.Π, Κ.Χ., Σ.Ι. τόσο ανώνυμα που κάποιος που πιάνει την σημερινή στα χέρια του για πρώτη φορά δυσκολεύεται αφάνταστα να αποκαλύψει την ανωνυμία τους μετά που θα την μετροφυλλίσει και θα δει τα ονόματα των συντακτών.
τελος πάντων, αν δεν κάμνω λάθος, υπάρχει μια διαδικασία που μπορείς να κάμεις και να αναγκάσεις την εφημερίδα να σου αποκαλύψει τον συγγραφέα ενός ανώνυμου κειμένου (εν μιλώ για τούτους που φαίνεται αλλά για κάποιο που πραγματικά χρησιμοποιεί κάτι άσχετο, π.χ. ΚΟΡΙΟΣ) αλλά νομίζω είναι έχει να κάμει με δικηγόρους και έτσι. άρα εννε πραγματικά ανώνυμα τα παραπολιτικά των εφημερίδων, άμα υπάρχει η δυνατοτητα να γίνουν επώνυμα.
τωρά αν οι ανανικές εφημερίδες επιλέγουν επίτηδες αρχικά που δεν καταλάβουνται, νομίζω ειναι υπερβολές. και πάλε μπορεί να αποκαλυφθεί anyway σε μια αγωγή ή κάτι. κάποιος που εν δικηγόρος να μας πει σίουρα τη διαδικασία

Ανώνυμος είπε...

Μήπως η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, είναι η παλαιότερη Επικουρική Αστυνομία Μακαρίου? που επέβαλε την τάξη (βασικά όποιον διαφωνούσε με Μακάριο), με ξυλοδαρμό?

Ανώνυμος είπε...

η ΕΟΚΑ Β έχει ανασυνταχτεί και φορά κονκάρδες του Χριστόφια

*Ιοσίλιος*

Σοσιαλιστης είπε...

Ανώνυμε 9:43 , η τακτικη της τρομοκρατίας απο την αστυνομία την ΚΥΠ κτλ εφαρμόζεται απο κάποιους άλλους σήμερα....

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Χαιρετίζω κι εγώ την ελεύθερη πρόσβαση στο blog σας, στους κομπλεξικούς Anef_Οriwn και Μιχάλη Μιχαήλ.

Ειδικά τον πρώτο, τον παρέλαβα σε άλλα blogs. Πιστεύω όμως ότι δε θα έρθουν για συζήτηση. Είναι σαν αυτούς που τους καλείς στο γάμο σου γιατί ντρέπεσαι να μην το κάνεις και δεν έρχονται, ενώ αν δεν τους καλούσες θα είχαν παράπονο και θα έκαναν δήθεν τους θιγμένους.

Ρήγας είπε...

Καλά Χριστούγεννα στους απανταχού της γης Έλληνες:
--------------------

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν
Τί να συμβαίνει άραγε, ο τζερτζελές μεγάλος.
Μήνα στο Βαρώσι ρίχνονται, μήνα εις την Κερύνεια;
Ουδέ στο Βαρώσι ρίχνονται, ουδέ εις στην Κερύνεια
Το Κόμμα κάνει πόλεμο με νύφες και μ’αγγόνια.

Ο Καρογιάν κοτζάμ παιδί, σφαδάζει από τους πόνους
Τί τόθελε και έφαγε, τέτοιους κουραμπιέδες;
Καλά τη σακουλεύτηκε την έρημη την φτειάξη.
Του τα’λεγε παλιά ο Γιατρός, δεν ήθελε να ακούσει.
Μάριε μου, του έλεγε, με σούπα να την βγάλεις
Τ’Άη Βασίλη έρχεται, φακές θα μαγειρέψω.
Ο άμοιρος δεν άκουγε, ήθελε κουραμπιέδες
Του τάχε τάξει ο άρχοντας, ο Ευέλικτος ο μέγας.

Έλα Μάριε του’λεγε, που σ’έχω και ανάγκη
Τακίμια για να γίνουμε, τα μυστικά να μάθω.
Πως τα Επιτροπάρια το αίμα θα μας πιούνε
Γι’αυτό θα τους την πέσουμε, να ψάχνουν να μας βρούνε.
Καρτέρι να τους στήσουμε, στου ιντερνέτ τα μέρια
Ποντίκια να τσακίσουμε, με ρύζι να τα φάμε
Πες μου λοιπόν βρε Μάριε, πώς στήνουν κουτσουκέλα;
Χουνέρι να τους κάνουμε, τους Έλληνες, να πάνε
Κουραμπιέδες βάζω εγώ, εσύ δεν θα πληρώσεις.

Κι’εκεί που τρώγαν κι’έπιναν, να κατουρήσει τού’ρθε.
Δεν πρόσεξε ο έρημος, πού να το καταλάβει,
Πως ο Χριστόφιας το θεριό, διχάλωτη την είχε,
την γλώσσα την κατάμαυρη, της έχιδνας το σήμα.
Και στο μπουφάν το έγραφε, Ευέλικτος ασίκης.
Αυτός κουραμπιέδες ήθελε, τί του μελε να πάθει...
Του δάγκωσε κανένα δυό, για να τους φαρμακώσει.
Αλί, αλί και τρισαλί και τί κακό μας βρήκε.
Χάσαμε τον Μάριο Καρογιάν, τον έφαγ’ ο Χριστόφιας.
Μπαμπέσικα του ρίχτηκε, μέσα στην Λευκωσία
Τον φίλησε στο μάγουλο, και βρώμαγε και σκόρδο.

Γύρω του ήρθαν τρέχοντας όλα τα χριστοφάκια
Πήγε το μήνυμα μακρά, έφτασε και ο Μάρκος.
Κλαίνε μαζί τον Καρογιάν, μοιρολογούν και λένε
Λεβέντη μας Μάριε Καρογιάν, τι σου’μελε να πάθεις
Και τώρα τί να κάνουμε να πνίξουμε τη λύπη;
Μα πίσω απ’το μοιρολόι τους, την πάρτυ τους φοβούνται
Κλαίνε μα βλέπουν καθαρά, τί μέλει για να πάθουν
Τον φόβο για να σβήσουνε, τον πούστη τον ντιεντούσκα.

Μον’ ο Ευέλικτος αλυχτά, μαζί με τον Τουμάζο.
Γιουρούσι κάνανε χοντρό και αχταρμά μεγάλο.
Μα πως του κακοφάνηκε, του μέγα του αφέντη.
Ακούς εκεί τους πούστηδες, ντιεντούσκα να με πούνε.
Γέλιο βαρύ ακούστηκε από τη γειτονιά του.
Ποιανού το γέλιο νάν’ αυτό, που τελειωμό δεν έχει;
Ειν’ ο Τασάκιας ο Kακός, παρέα με τον Γλαύκο.
Άσε τα μπάζα Ευέλικτε και δώσε σημασία
Ο Ταλάττης δεν παίρνει υπομονή, φιρμάνι απ’την Τουρκία
Στείλε τα γιουσουφάκια σου, βάζουμε εμείς τις σπάθες
Του Ρίμαχου την κεφαλή στο πιάτο να μας φέρουν
Μα πάνω απ’όλα θέλουμε μέσα σε μια πιατέλλα
του Ρήγα τα εντόσθια, του Μπόμπυ τα αρχ*δια,
του Πλαστήρα τα σωθικά, του Πράξανδρου τα μάτια
Όλη την άλλη επιτροπή, στείλτε την εις τα γκούλαγκ
Την Πάολα μον’ αφήστε την, στείλτε την εις το Κόμμα
Κάθε πρωί με Χαραυγή, να τα μαθαίνει πόξω
Μον’ ο Ταλάττης σκέφτηκε τούτη την τιμωρία.

Τους άκουγε ο Ευέλικτος και δεν επολογήθη
Έδειχνε μέγα σεβασμό εις τον καραβοκύρη.
Μα πάνω απ’ολα έτρεμε και για την αφεντιά του
Μην θυμωθεί ο Ταλάτ Πασάς, τα χέρια να του κόψει.
Ο Μάριος ήταν εύκολος, τάθελε μοναχός του
Μα τους επιτροπάριους πώς να τους ξεπαστρέψω;
Τί να τους κάνω πού’γιναν μεγάλοι τσαμπουκάδες;
Την ΚΥΠ την εδοκίμασα στα φοιτητούδια πάνω.
Φαρμάκι έχω κάμποσο, για όλα τα χριστοφάκια.
Σκεφτόταν και πιλάτευε τρεις μέρες και τρεις νύκτες
Μάτι ποτέ δεν έκλεισε, ήταν και πικραμένος.

Και ξάφνου ιδέα του’ρχεται, φωνάζει τον Αντρίκο
Γαμ*το, δεν το σκέφτηκα, πουστ*ά μεγάλη είναι
Μλόκο στα ιστολόγια, την Ένωση να κλείσω
Να βάλω φάκα με τυρί, να πιάσω το Ποντίκι.
Κι’ η UNOPS θάν’ ανέγγιχτη, το Κόμμα χορτασμένο.
Και άμα με τσιγκλίσουνε, στον Γκόρντον Μπράουν πάω
Τα χέρια μου τα ένιψα, στο ΝΑΤΟ ειν’ το κρίμα.


Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Μέλη της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, είναι η παλαιότερη Επικουρική Αστυνομία Μακαρίου που επέβαλε την τάξη (βασικά όποιον διαφωνούσε με Μακάριο), με ξυλοδαρμό

ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα τον βουλευτή Ρίκκον Ερωτοκρίτου να λέει ότι στο παρόν μπλοκ γράφει και ο ίδιος. Το είπε στην βουλή των αντιπροσώπων κατά την τελευταία μέρα συζήτησης των προϋπολογισμών. Αν κατάλαβα καλά μάλλον θα είναι και μέλος της επιτροπής. Θα ήθελα πολύ να τον παρακολουθήσω. Θα ήθελα επίσης να μου λύσει και κάποιες απορίες μου όπως: Γιατί γράφει με ψευδώνυμο;
Ανέμενα να γράφει επώνυμα! Ένας βουλευτής ! ! ! Μπορεί να μου απαντήσει επώνυμα; Ευχαριστώ.