ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

"Καληνύχτα Σεβάχ. Αυτός ο κόσμος, δε θα αλλάξει ποτέ"


Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή από το Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Α.Κυπριανού:

"Αγαπητοί κύριοι, επειδή δεν έχω βρει στοιχεία που να συνδέουν το blog σας ή άλλα blogs με προσπάθειες φυσικής εξόντωσης του Προέδρου, θα ήθελα ειλικρινά να σας απολογηθώ για τα λεγόμενά μου στη Βουλή, τα οποία ήταν άστοχα, ανακριβή και παραπλανητικά."

Η επιστολή επίσης περιείχε τα εξής:

"Θα θέλαμε επίσης εγώ και ο Πρόεδρος Χριστόφιας, να απολογηθούμε στον κυπριακό λαό, για την υπόσχεσή μας για επίτευξη δίκαιης λύσης και δίκαιης κοινωνίας, κάτι το οποίο δεν τηρήσαμε στα περίπου 2 χρόνια της διακυβέρνησής μας. Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ανακοινώνει την παραίτησή του και θα κατέλθει ως υποψήφιος με σύνθημα" Εκ περιτροπής προεδρία- σταθμισμένη ψήφος- 50,000 έποικοι - κριτήρια στο δικαίωμα ιδιοκτησίας - συνεταιρισμός- σύντροφος Ταλάτ- Μιλτιάδης Νεοφύτου - συλλήψεις - φίμωση - πνευματική τρομοκρατία." Θα διεκδικήσει δηλαδή την ψήφο του λαού με βάση το σημερινό του πρόγραμμα. "

Και η επιστολή κλείνει με τα εξής:

"Αντιλαμβάνομαι ότι ο Ν. Κατσουρίδης είναι πιο άξιος από μένα για το αξίωμα του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και ότι εγώ επιβλήθηκα από τους κομματικούς εμμίσθους του ΑΚΕΛ και δεν εκλέγηκα από τη βάση. Ως εκ τούτου, υποβάλλω κι εγώ την παραίτησή μου και αφήνω στη βάση του κόμματός μου, την εκλογή του νέου Γ.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος."

Σε μια ιδανική και δημοκρατική κοινωνία, σαν αυτήν που ονειρευόμαστε, σε μια κοινωνία όπου οι πολιτικοί θα αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, κάτι τέτοιο θα συνέβαινε.

Όμως στην Κύπρο και ειδικά στην Κύπρο επί διακυβέρνησης Χριστόφια, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Κι έτσι, δε θα δούμε ποτέ ούτε απολογία, ούτε αυτοκριτική, ούτε ανάληψη ευθυνών. Η ανεπάρκεια, η αλαζονεία και τα ψέματα στην άκρη της γλώσσας των πολιτικών ταγών, θα είναι μόνιμο, αθεράπευτο καρκίνωμα του τόπου.

Όπως το λέει και το τραγούδι: "Καληνύχτα Σεβάχ. Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ."

Ρίμαχος για το christofias-watch

28 Σχόλια:

John Charalambous είπε...

Χριστόφιας και αυτοκριτική;

Σπουδαίο ανέκδοτο!

the Idiot Mouflon είπε...

"...Ήταν μια φορά τρία μικρά λυκάκια που ήθελαν να χτίσουν ένα δικό τους σπίτι. Όμως ο Ρούνι-Ρούνι, το ύπουλο, κακό γουρούνι είχε άλλα σχέδια στο μυαλό του...."

Τριβιζάς

Ανώνυμος είπε...

Χθες ο οίκος αξιολόγησης S&P μετά τον οίκο Fitch την περασμένη βδομάδα κατεύασε το δείκτη φερεγγυότητας Ελληνικών ομολόγων σε BBB+. Αυτό βάζει την Ελλάδα σε πολύ δυσμενή θέση να μην μπορεί έυκολα ως κράτος να δανειστεί.

Επιπλέον στην Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα τα ομόλογα της Ελλάδας δεν θα γίνονται αποδεκτά ως εγγύηση αν ο τρίτος μεγάλος οίκος Moody's ακολουθήσει τον S&P και τον Fitch.

Αυτό θα είναι καταστοφικό για την Ελληνική οικονομία.

Ενα τέτοιο σενάριο θα προκαλέσει τις πιο έντονες περικοπές του δημοσίου σε προσλήψεις, στην εκπαίδευση και στην άμυνα.

Η Ελλάδα έχει δημόσιο χρέος που φτάνει το 120% του ετησιου ΑΕΠ της και οι αποπληρωμές αυτου του χρέους, δηλ το έλλειμα είναι 12-13% του ετήσιου ΑΕΠ.

Πολυ συντομα η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και αυτο θα αντικατοπτριστει και στο Κυπριακό. Αν χρειαστει η Ελλάδα να δανειστεί απο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τότε οι Αμερικανοί μπορουν πλήρως να απιβάλουν τους όρους τους..

Πλαστήρας είπε...

Η πιο χυδαία δικαιολογία του καθεστώτος και των φιλοκαθεστωτικών είναι ότι ο Χριστόφιας εκλέγηκε από το λαό για να διαχειριστεί το Κυπριακό έτσι όπως το χειρίζεται.

Αν όμως έλεγε προεκλογικά αυτά που κάνει τώρα, ούτε τους μισούς ψήφους του AKEL δε θα έπαιρνε. Με λίγα λόγια είπε ΨΕΜΜΑΤΑ!

Ανθρωπινα δικαιώματα + υποκρισία είπε...

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Μεν βουράτε ...
Έχω μιαν ερώτηση για τον κ.Ερωτοκρίτου.

Ποιά η άποψή σας για τα λεγόμενα του Bobωπουλου ότι η ομοφυλοφιλία είναι κουσούρι και δη αυτών που εψηφίσαν ναι.

Πλαστήρας είπε...

Μαύρο χιούμορ παιδιά!

Πολύ καλό αλλά και πολύ καταθλιπτικό αν το συγκρίνεις με την πραγματικότητα.

Εγώ επιμένω ότι ο όρος ΦΥΣΙΚΗ εξόντωση που ανάφερε ο ΓΓ του AKEL στην βουλή δεν είναι τυχαίος. Υποψιάζομαι ότι φτιάχνουν μάγισσες για να τις κυνηγήσουν και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό.

Να περιμένουμε νέες δικτατορικές συμπεριφορές για φίμωση των αντιφρονούντων;;;;;;;;;;

Bobby Sands είπε...

...δεν έχω τίποτα με τους ομοφυλόφιλους.

μου σπάνε τα νεύρα όμως οι πούστηδες.

ελπίζω να σε κάλυψα

Ανώνυμος είπε...

"Ο ΛΑΟΣ ΕΝ ΜΑΝΝΟΣ...εξέλεξε το χριστφόφια με τα ψέματα του...τσιε 2 χρόνια μετά στις ευρωεκλογές εξαναψίφησε ακέλ στις ευρωεκλογές ..έλεος...
μονο εμείς σε τούτο το μπλοκ καταλαμβαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει...έχουμε ένα κομμουνιστικότατο καθεστώς, κατάργηση της ιδιοκτησίας κατάργηση των άλλων κομμάτων κ.τ.λ.
και η μόνη ένια του καθεστώτος είναι να μας πουλήσει στους τούρκους όπως έγινε το 74 που τους πραξικοπηματίες τσιε μετά να μας κλείσει το μπλοκ..."

σε τούτο το κόσμο τούτα μας λέτε...
στον ιδανικό κόσμο θα είχατε κλείσει το μπλοκ μόνοι σας...
φιλιά,

Ανώνυμος είπε...

καλυνηχτα ρε ριμαχε τζιε πκιε του γαλα σου πριν πεσεις

Sartanakkas o Avtokritikos είπε...

Χα χα χα χα πάλε εγράψετε...ο μούτσιος σε εσάς έχει αποκτήσει άλλη διάσταση..

Πλαστήρας είπε...

ΕΛΕΕΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "YENI-POLITIS" σχετικά με το ποιοι έκλεψαν τη σορό του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου. Η κωλοφυλλάδα προσπαθεί να προωθήσει το εμετικό σενάριο ότι την βέβηλη πράξη έκαναν "Ε/Κ φανατικοί φίλοι του για να αναβιώσουν το ΟΧΙ ενόψει λύσης".

Αν δεν λυπάστε το σάλιο σας φτύστε τους.

Bobby Sands είπε...

άμα πας στο μπλογκ του μούφλου και του αφήσεις σχόλια σου τα σβήνει αμέσως.

εδώ όμως έρχεται και αφήνει σχόλια ο επιφανής πεοκρούστης του διαδικτύου.

κωλοφασιστάκια θρασύδειλα.

σκατάες

Ανώνυμος είπε...

Τα επιτροπαπάρια ξασάλωσαν τελείως..:-)


Με τις υγείες σας

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνεί κανένας ότι ο Χριστόφιας αθέτησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις στο λαό για το κυπριακό;

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!

*Επί της ευκαιρίας, επειδή πολλές ηλεκτρονικές ψηφοφορίες δίνουν και παίρνουν, θα ήθελα να θέσω υπόψιν σας τη δημοσκόπηση της Χαραυγής για τα οικονομικά μέτρα του καθεστώτος. Οι επιλογές είναι:
Πολύ καλά
Καλά
Μέτρια
Δηλαδή ούτε καν στις διαδικτυακές ψηφοφορίες δεν ανέχονται να τους πει κάποιος ότι τα οικονομικά μέτρα είναι
ΚΑΚΑ = ΣΚΑΤΑ

η αχλαδία τζε το κουσούρι είπε...

Τι φασισμός εν τούτος Bωby,

να μεν σε αφήνει να συνεχίσεις στο μπλοκ του την δημοκρατική διαλεκτική σου συζήτηση που του άρκεψες δαμέ:

Εν ήθελεν να μάθει την συνέχεια μετά που το "να σου αστράψω δκυο αξινόστραφες μες στα ριζόφκια και να σε κρεμάσω στην πλατεία ελευθερίας δημοσία δαπάνη."?

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ρε πλαστηρα? Εν ανεχομαστε την αντιθετη αποψη εστω και σαν σεναριο?? Εισαι πολλα καλος δημοκρατης,μπραβο σου!

Ανώνυμος είπε...

Θαυμαστε τις δημοκρατικες πρακτικες των απκαταστατων,καθε μερα που περνα ξεσκεπαζεται ο φασισμος τους

το ρηγοπουλλο προτιμα τους λακκους με ασβεστη

ο bobby προτιμα την αγχονη και τις πατσαρκες

πλαστηρα εσυ??

Ανώνυμος είπε...

Ακούσετε το τελευαίο ανέκδοτο;;

Ήβραν τον τάσσο! στο ράουντ απάουτ του όχι!! :-)

dedlin είπε...

axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaxaxaxaxaxaxaxa en na ton fitepsoyne ekei ton Tasso? Tha vgei neo leloudo...: i OXIA! MOUAXAXAXAXAX

Πλαστήρας- Φανατίλας είπε...

@Πλαστήρα, εκτός από εμπαθής είσαι και βλάκας.

1ον, η δημοσκόπηση είναι εκ του προχείρου και όχι επιστημονική.

2ον εχει το ενδιαφέρον της βέβαια, γιατί οδηγεί σε τελείως άλλα συμπεράσματα από αυτά που εσύ θωρείς με την φανατισμενη σου τύφλωση.

Το άθροισμα όλων των απόψεων που θεωρούν την κλοπή του λειψανου ως έγκλημα για λύτρα ή προβοκάτσια των Τούρκων ή άλλων ΞΕΝΩΝ υπηρεσιών είναι 69%....

Μάθε να διαβάζεις πρώτα και μετά να ουρλιάζεις.

Ανώνυμος είπε...

O Νικόλας πότε θά απολογηθεί??????



ΤΟ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΖΑΦΥΡΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ

Ο τίτλος σας μού θύμησε ένα άλλο ανεκτίμητο πολύτιμο λίθο, το ζαφύρη . Το "Ζαφύρη" πού πούλησε Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Γιάννος Αντρονίκου στούς ανυποψίαστους επενδυτές την περίοδο της φούσκας του χρηματιστηρίου το 1999-2000. Να πώς έγινε η μεγάλη αυτή κομπίνα.

Ο Αντρονίκου αποφάσισε νά εισάξει τήν χρηματιστηριακή του ετερεία (Suphire)στό χρηματιστηριο τήν περίοδο της φούσκας έτσι ώστε να την μοσχοπουλήσει σε ανυποψίαστους αφελείς επενδυτές. Γία να το πετύχει αυτό φούσκωσε τα κέρδη της ετερείας του και πούλησε την κάθε μετοχή προς 2 λίρες την κάθε μιά. Ο Αντρονίκου έπιασε αυτός προσωπικά κάπου 65,000,000 Λίρες και κάπου 20,000,000 λίρες η ετερεία του από διάφορους ανυποψίαστους επενδυτές. Αυτά τα στοιχεία μπορείτε να τα βρείτε απο το ενημερωτικό δελτίο που έκδοσε η ετερεία SUPPHIRE πρίν μπεί στο Χρηματιστηριο.

Στό συμβούλιο αυτής της ετερείας Φούσκας είταν Ο Νικόλας Παπαδόπουλος καί δικηγόροι της το Δικηγορικό Γραφείο Του Τάσου Παπαδόπουλου.

Οι επενδυτές χάσανε όλα τους τά λεφτά , αφού η μετοχή όπως είταν φυσιολογικό κατέρευσε και σήμερα είναι κάπου στα 4 λεπτά , κάπου 2 σεντ από τις 2 λίρες που τους πούλησαν τις μετοχές Οι Γιάννος Αντρονίκου και Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Γιάννος Αντρονίκου τώρα βρίσκεται στήν φυλακή για τήν κατάχρηση που έκανε στο ταμείο προνοίας των υπαλλήλων της ΑΗΚ.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έφυγε από το συμβούλιο της Supphire λίγο καιρό μετά που πούλησαν τις φουσκωμέμες μετοχές στους ανυποψίαστους επενδυτές.

Το δικηγορικό γραφείο του Τασσου εξακολουθά απο τότε να ειναι οι νομικοί σύμβουλοι της Supphire.

Τα 85,000,000 Λίρες, περίπου 145,000,000 ευρο των επενδυτών έχουν χαθεί.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα τον βουλευτή Ρίκκον Ερωτοκρίτου ότι στο παρόν μπλοκ γράφει και ο ίδιος. Θα ήθελα πολύ να τον παρακολουθήσω. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να καταλάβω ποιά από τα κείμενα εδώ είναι τα δικά του; Μήπως ο ίδιος;

Τα πάντα όναρ_ είπε...

Kουράστηκα πραγματικά τόσα χρόνια να ακούω από αριστερούς κυρίως να κατηγορούν τους δεξιούς για φασισμό!!!πραγματικά..η καραμέλα τους τόσα χρόνια κατήντησε ανελέητη αηδία. Και απορώ...ποιά από τις πράξεις της δεξιάς του τόπου θυμίζει φασιστικά ιδεώδη??
Φάουλ κυβερνόντως κόμματος Κυπριακής Δημοκρατίας Νο. 563/78.43 Λογοκρισία...ενα από τα κυριώτερα στοιχεία του Φασισμού.
Ποιός είναι ο Φασιστας τωρά ρε παιθκιά...πείτε μου!!!:p

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα τον βουλευτή Ρίκκον Ερωτοκρίτου να λέει από το βήμα της βουλής των αντιπροσώπων, ότι στο παρόν μπλοκ γράφει και ο ίδιος. Θα ήθελα πολύ να τον παρακολουθήσω. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να καταλάβω ποιά από τα κείμενα εδώ είναι τα δικά του; Μήπως ο ίδιος θα ήθελε να με βοηθήσει;

antis είπε...

Απορώ πως είναι δυνατόν σήμερα να βρήσκονται συμπατριώτες μου που να υποστηρίζουν την κυβέρνηση Χριστόφια.
Εκτός από τους έμμισθους του ΑΚΕΛ και τους έμμισθους βουλευτές του, ποιό λογικό όν με ίχνος νοημοσύνης και αξιοπρέπειας ανέχεται αυτό το χάλι; Αναίσχιντη διγλωσσία, διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση.

Η λογική ασυνέπεια του ΑΚΕΛ είναι για νέκδοτα. Για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε εθνικιστές πρέπει σώνει και καλά να τουρκοποιηθούμε; "Κατα συνέπειαν" όπως θα έλεγε ο Τζίμης, για να αποδείξουμε ότι υποστηρίζουμε ίσα δικαιώματα ανδρών και γυναικών πρέπει, όλοι σώνει και καλά να γίνουμε ομοφυλόφιλοι. Αχ! αυτή η συνέπεια.

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο ο Ευρωκουκουρίκκος γράφει σ΄αυτό το blog,αλλά και ο Χριστόφιας(σοβαρομιλώ).

Ανώνυμος είπε...

Το χάλι του ΑΚΕΛ το ανέχονται τα "υπερπατριωτικά",καρεκλοκενταυρικά,λαθροεξουσιαστικά "κόμματα" ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ και Απατεώνες ΛΤΔ.

Ανώνυμος είπε...

μπορω να πω οτι εισαστε ανιδεοι... ειλικρινα, λυπαμαι για την καταντια μερικων συμπολιτων μου, που προφανως ειναι απογονοι του προδοτη γριβα, και τωρα δεν θα μπορουσαν να κανουν τιποτε αλλο, παρα προπαγανδιστικη κριτικη στον προεδρο τους.

ο δημητρης χριστοφιας, ειτε αρεσει σε μερικους ειτε οχι, ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

τον στηριζουμε, και παντα θα τον στηριζουμε. αν πραγματικα νοιαζεστε για αυτο τον τοπο, τοτε αφηστε τις προπαγανδες και ας ενω8ουμε ολοι υπερ του προεδρου αυτου του κρατους.

με τετοιες δηλωσεις, δεν βοηθατε. να σεβαστειτε την λαικη εντολη.

για οποιαδηποτε συζητηση με επιχειρηματα θα με βρειτε στο facebook. με λενε "Markos Metaxopoulos"