Τάσσο μας, ο Λαός δεν σου δίνει άδεια απουσίας

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

"Εσύ δεν είσαι το σώμα που αποχαιρετούμε σήμερα. Είσαι η ψυχή που κουβαλούμε μέσα μας." Αναστασία Παπαδοπούλου, Επικήδειος προς τον πατέρα της, Τάσσο Παπαδόπουλο.


Ένας χρόνος χωρίς το μεγάλο ηγέτη του Ελληνισμού. Ετοιμάσαμε λοιπόν ένα μικρό αφιέρωμα, λίγο πριν βρεθούμε στο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Του Τάσσου της Κύπρου, του Τάσσου του ελληνισμού, του Τάσσου μας.

Αθλοφόρε έρρωσο

(από το "Ειρήσθω" του Λάζαρου Μαύρου"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 4 Αυγούστου 2004.

Η πλατεία ενός από τα ομορφότερα χωριά στον κόσμο, της Χώρας Αστυπαλαίας, πλάι στους οκτώ παρατεταγμένους παμπάλαιους μύλους, ήταν γεμάτη κόσμο. Καφενεία, ταβέρνες, σουβλατζίδικα, δεν τους έμεινε άδεια καρέκλα. Όρθιοι, πολλαπλάσιοι. Δύο γιγαντοοθόνες πρόβαλαν από την τηλεόραση, σε απευθείας μετάδοση, τα καθέκαστα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Κάποια στιγμή το πλήθος στην πλατεία της Αστυπάλαιας, ξεσπά σε ένα ενθουσιώδες παρατεταμένο χειροκρότημα. Κι οι καθήμενοι σηκώθηκαν όρθιοι χειροκροτώντας. Ήταν η στιγμή που η οθόνη, δείχνοντας τους επισήμους στο Καλλιμάρμαρο, σταμάτησε για λίγο, γεμάτη από το πρόσωπο του προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου σε κοντινό πλάνο. Στο πλήθος που χειροκροτούσε δεν υπήρχε κανένας Δηκοϊκός, Ακελιστής, Συναγερμικός, Εδεκίτης ή άλλος Κύπριος. Ελλαδίτες ήσαν όλοι. Παραθεριστές. Και το αυθόρμητο χειροκρότημά τους ήταν ο κότινος που ο όπου γης Ελληνισμός απένειμε ενστικτωδώς και εξ αποστάσεως στον αθλοφόρο της εθνικής ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ των Ελλήνων. Όλων των Ελλήνων.

ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ που, μόλις τέσσερις μήνες νωρίτερα, Απρίλη του 2004, ως Πρόεδρος της Κύπρου, ενσάρκωσε το ΟΧΙ της παλλαϊκής, πανελλήνιας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, απέναντι στην φοβερή απειλή του Σχεδίου Ανάν: Την απειλή διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετατροπής της Κύπρου σε τουρκο-βρετανικό προτεκτοράτο.»






Πρωτοσέλιδο της εφήμερηδας "το Κυπριακό Ποντίκι"


Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από το θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Δυστυχώς, και ενώ ετοιμαζόταν το αφιέρωμα, πληροφορηθήκαμε την κατάπτυστη και ελεεινή ενέργεια της βεβήλωσης του τάφου του ηγέτη του ΟΧΙ από αδίστακτους ιερόσυλους.


Με συνεχή ροή πληροφοριών στο ιστολόγιό μας, στην ανάρτηση υπό τον τίτλο «ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΣΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ», η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας προσπάθησε να κρατήσει ενήμερο το αναγνωστικό κοινό της.




«Ο λαός δεν σου παραχωρεί άδεια απουσίας ωσότου λεύτεροι σεριανίσουμε στα λεύτερα αγαπημένα τοπία.»

Βάσος Λυσσαρίδης
Επικήδειος, 15/12/2008




Πέρασε ήδη ένας χρόνος από τότε που ο Τάσσος Παπαδόπουλος «πέταξε» για να συναντήσει τους άλλους μεγάλους του Έθνους...

Σε εκδήλωση προς τιμή του Τάσσου Παπαδόπουλου στην Αθήνα, ο έγκριτος δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος είχε προβλέψει ότι
«όσο απομακρυνόμαστε από την ημερομηνία θανάτου του, τόσο θα συνειδητοποιούμε τί πρόσφερε αυτή η τεράστια προσωπικότητα στην Κύπρο και στον ελληνισμό γενικότερα.»

Όπως πολύ εύστοχα επεσήμανε ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κώστας Καραμανλής, ο Τάσσος Παπαδόπουλος «ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε με συνέπεια, αγωνιστικότητα, με πατριωτισμό τη δύσκολη μάχη για το μέλλον της μαρτυρικής του πατρίδας. Επί Προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου, η Κύπρος βρήκε τη θέση που της αξίζει ως κράτος μέλος της Ε.Ε. Ο Ελληνισμός τού οφείλει πολλά.»



Ένας περήφανος τσολιάς χαιρετά με δέος τον Τάσσο Παπαδόπουλο


Σε ένα άκρως συγκινητικό άρθρο με τίτλο «Eίχαμε έναν Τάσσο Παπααδόπουλο» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" την επόμενη μέρα του θανάτου του Τάσσου Παπαδόπουλου και το ανέγνωσε ο Λάζαρος Μαύρος στην πρωινή εκπομπή του, το πρωί της 15ης Δεκεμβρίου 2008 (πριν από την κηδεία), ο Ξενής Ξενοφώντος αναφέρει:

«...Θα έχω να πω πολλά στα παιδιά μου για κείνον. Να τους πω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτό τον άνθρωπο επέζησε η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία εύχομαι να υπάρχει ακόμη όταν αυτά θα μεγαλώνουν. Να τους πω ότι άξιοι άνδρες δεν μπορούν να χωρέσουν στην κυπριακή πολιτική σκηνή και στην κυπριακή κοινωνία. Ότι το «ωσαννά» γίνεται πολύ γρήγορα «άρον άρον σταύρωσον αυτόν». Ότι τη ρήξη με το κατεστημένο πρέπει να την κάνεις και να την κάνεις νωρίς, γιατί μετά μπορεί να είναι πολύ αργά και να μη δικαιωθείς ποτέ. Ότι αυτά που μετρούν στη ζωή είναι τα δύσκολα ΟΧΙ και όχι τα εύκολα ΝΑΙ.

Η ιστορία μπορεί να γραφτεί αλλιώς από τους αέναους απόντες και τους επιτήδειους ουδέτερους που επιχειρούν να την γράψουν στα μέτρα τους. Αλλά εγώ, θα την πω στα παιδιά μου όπως την έζησα. Με τον ίδιο τρόπο που την έμαθα κι εγώ από αυτούς που την έζησαν. Θα κουβαλώ την ντροπή της δικής μου γενιάς, την ντροπή για έναν αχάριστο και αμνήμονα λαό που πριν τη φυσική εξόντωση του Προέδρου μας, διέπραξε την πολιτική του εξόντωση. Θα κουβαλώ όμως και μία περηφάνια και, όπως έλεγαν σε μας οι γονείς μας αναγιώνοντάς μας, ότι είχαν κάποτε στην εποχή τους για Πρόεδρο ένα Μακάριο, θα λέω κι εγώ στα δικά μου παιδιά ότι εμείς είχαμε για Πρόεδρο έναν Τάσσο Παπαδόπουλο. Έναν Τάσσο Παπαδόπουλο.»

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε επίσης, μόλις ψες ότι "ο Τάσσος Παπαδόπουλος υπήρξε σύμβολο Αντίστασης του Ελληνισμού και σύμβολο ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας…Τέτοια σύμβολα είναι πάντα ιερά!"



Ο ΤΑΣΣΟΣ ΖΕΙ! ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΖΟΥΝ! ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ: ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Μόδεστος για το christofias-watch

26 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΣΣΟ ΖΕΙΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ!

ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

TAΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ.ΘΑ ΘΥΜΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ο Τάσσος ζει

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Η μνήμη του είναι αιώνια και ατέλειωτη. Παραμένουμε πολυπληθείς συνεχιστές του αγώνα του, οχυρά αντίστασης σε σχέδια κατάλυσης του κράτους και της νομιμότητας, σχέδια που εξυπηρετούν συμφέροντα ξένων παρά του Κυπριακού Λαού.

Ανώνυμος είπε...

Του Χρύση Παντελίδη, από την Σημερινή

Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που ο Τάσσος έφυγε από τη ζωή. Ένας χρόνος από την ημέρα που ο Τάσσος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Μια μάχη που την έδωσε μέχρι την τελευταία του πνοή, με την αξιοπρέπεια και τη μαχητικότητα που διέκριναν τη ζωή και την πολιτική παρουσία του.
Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, κάποιοι λίγοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο Τάσσος δεν ζει, δεν μπορεί πλέον να μιλήσει. Και επιχείρησαν να του φορτώσουν λόγια που δεν είπε, επιλογές που δεν έκανε, αποφάσεις που δεν πήρε και ευθύνες που δεν του αναλογούν. Αυτό επιβάλλει η ανασφάλεια που τους κυριεύει, η ανεπάρκεια που τους διακρίνει, τα σύνδρομα που τους χαρακτηρίζουν και τα λάθη που διαπράττουν.
Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, κάποιοι λίγοι ενταφίασαν όσα πέτυχε στο Κυπριακό, απεμπόλησαν όσα εξασφάλισε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απομόνωσαν διεθνώς το κράτος μας και γκρέμισαν την ισχυρή οικονομία που οικοδομήθηκε.
Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, κάποιοι λίγοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σε «καλούς φίλους» που όχι μόνο δεν τήρησαν τα προσχήματα, αλλά, αντίθετα, επιδόθηκαν σε μια πρωτοφανή υπόσκαψη της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και προκάλεσαν τα αισθήματα του κυπριακού Ελληνισμού.
Σε κάθε άσκηση κριτικής και σε κάθε αντίδραση στα ψεύδη τους, αυτοί οι λίγοι απαντούν με αλαζονεία πως «ο Τάσσος κρίθηκε στις τελευταίες εκλογές». Αποφεύγουν όμως επιμελώς να παραδεχτούν ότι ο Τάσσος, σε εκείνες τις εκλογές όπως και σε όλη την πολιτική διαδρομή του, δεν είπε ψέματα, δεν χάιδεψε τα αφτιά του λαού, δεν μοίρασε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και δεν επιδόθηκε σε άκρατο λαϊκισμό, όπως αυτοί οι λίγοι έκαναν.
Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που ο Τάσσος έφυγε από τη ζωή.
Και ο κυπριακός λαός αισθάνεται την απουσία ενός ηγέτη που εργάστηκε με συνέπεια και αποφασιστικότητα για μια λύση που να είναι λειτουργική και βιώσιμη. Ενός ηγέτη του οποίου η πολιτική και οι εκτιμήσεις δικαιώνονται καθημερινώς. Ενός ηγέτη, που με την εμπειρία και τη διορατικότητά του έκανε το λαό να αισθάνεται ασφάλεια. Ενός ηγέτη που κατέστησε την Κυπριακή Δημοκρατία ισχυρή και ευημερούσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενός ηγέτη που υπερασπίστηκε το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας...
Αιωνία του η μνήμη...

ΦΑΣΙ.Κ.Κ. είπε...

Το Φασιστικό Κόμμα Κύπρου (ΦΑΣΙ.Κ.Κ.), δηλώνει ότι διαφωνεί κάθετα με την πολιτική Τάσσου Παπαδόπουλου για τον εξής λόγο:

Ο Τ. Παπαδόπουλος δεν ήταν ειλικρινής υποστηρικτής της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως είναι ο σημερινός Πρόεδρος κ. Χριστόφιας. Ενώ ο Παπαδόπουλος δήλωνε ότι δεχόταν τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, έβαζε την ουρά του "ορθού περιεχομένου" αναιρώντας το διαχωριστικό φυλετικό της χαρακτήρα.

Μόνο ο Πρόεδρος Χριστόφιας μπορεί να εκπληρώσει το όραμα του ΦΑΣΙ.Κ.Κ. για φυλετικό διαχωρισμό. Γι' αυτό και τα μέλη του κόμματός μας, τον στήριξαν από την αρχή και τον στηρίζουν μέχρι σήμερα.

ΦΑΣΙ.Κ.Κ.

ΚΑΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥΡΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΩΝΙΑ ΑΘΑΝΑΤΟΣ !! ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ....

Ανώνυμος είπε...

Η προβοκάτσια και οι υστερίες του Λιλλήκα απέτυχαν οικτρά.

Το μνημόσυνο είχε στενό οικογενειακό κύκλο και λίγους φίλους.

Ο Κυπριακός λαός τίμησε τη μνημη του Τασσου στο Mall στα σούπερ μαρκετ και σε shopping που είναι αλλωστε το εθνικό μας άθλημα.

nekatomenos είπε...

"Ένας περήφανος τσολιάς χαιρετά με δέος τον Τάσσο Παπαδόπουλο"
Πάω τζαι εγώ να σας πάρω σοβαρά ρε κοπέλλια τζαι μετά πετάσσετε κάτι τέθκοιες χαζομάρες τζαι μπαίνει μου η ιδέα ότι τελικά είσαστε σατιρικό μπλογκ... Γιατί όταν πιάννεις με πάσα σοβαρότητα μια φωτογράφια όπου ο τσολιάς κάμμει το καθήκον του [εν στρατό τζαι περνά δίπλα του αρχηγός κράτους τον οποίο ΦΥΣΙΚΑ θα σιερετίσει] τζαι φαντασιώνεσαι "δέος" στο πρόσωπο του... ή περιπέζεις μας ή πραγματικά θέλεις πάρα πάρα πάρα πολλά να πιστέψεις ότι υπάρχει τζείνο που φαντασιώνεσαι. Τζαι αν ζείτε σε έναν κόσμο δικής σας επινόησης αναρωθκιούμαι πραγματικά τι διάφορά έσιετε που τα επαναπροσεγγιστικά αρνούθκια του ΑΚΕΛ ή τα wannabe δημοκρατικά συναγερμικά ΕΟΚΑβητατζούθκια light.

Αλλά για να επιστρέψουμε στην ουσία του θέματος: ο λαός δεν δίνει άδεια απουσίας αλλά απουσία... έδωσε σήμερα. Άμα μια απλή βροχή εν ικανή να καταπιέσει τούτην ούλλη την φαντασιακή λαϊκή κινητοποίηση... βράστα.

John Charalambous είπε...

Ρε Νεκατωμένε, αυτό το blog δε θα το πάρεις ποτέ στα σοβαρά γιατί είσαι κακόπιστος νενέκος.

Που θέλεις να πεις συνεχώς την εξυπνάδα σου.

Ρε νενέκο, κρατούν σου την πατρίδα σου οι Τούρκοι κι εσύ στρέφεσαι συνέχεια εναντίον των συμπατριωτών σου ότι δε θέλουν λύση και αρχιδιές.

Ρε νενέκο, μπεμπεράκι του Αττίλα, κάνε μας τη χάρη και μετανάστευσε στην Τουρκία.

Τούτη η γη δε σε ξέρει, τούτη η γη δε σε θέλει.

Αρκετά υπέφερε ο λαός μας από τους Αττίλες, είναι ανάγκη να έχει και τη στρατιά των ηλιθίων που πάντα θέλουν να πουν την εξυπνάδα τους;

Πετρος Χ. είπε...

Τιμω τον Τασσο Παπαδοπουλο.
Ενας σοβαρος ηγετης που σταθηκε ορθιος διαχρονικως και εζησε για την Κυπρο και τον Ελληνισμο.

Τον εψηφισα το 2003

Τον εξαναψηφισα το 2008.

Στο δευτερο γυρο δεν πηγα.

Αλλα καταλαβα οτι ο λαος επηρε στροφην.

Θελει να αλλαξει σελιδα και να απαλλαχθει απο το Κυπριακον.

Στο μνημοσυνο σημερα ειχα σκοπο να παω αλλα δεν επηγα. Με σταατησανε δηλωσεις σαν αυτα που γραφετε και σεις εδω.

Θα μεινετε μονοι σας.

Αφηστε τα εμφυλιακα και τα μιση κι κοπιαστε να εργαστουμε να παμε μπροστα.

Κι αν υπαρξει λυση και την εψηφισει ο λαος ακουστε τη διαταγη του και δουλεψτε να πετυχει.

Αυτο θα ηθελε και ο Τασσος που δεν ανηκει σε σας αλλά σε ολους.

Αυτο θα ηθελε γιατι ηταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και οχι φωνακλας και ψευτης.

Ανώνυμος είπε...

Nεκατομενε,
Eγώ ως Αξιωματικός του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ και επικεφαλης τιμητκου αγηματος(φρουράς) παντα αισθανομαι δεος και ριγη συγκινησης οταν χαιρετω στρατιωτικα Ηγετες που αξιζουν και αυτό το δειχνω με την οψη και το υφός μου. στην φωτογραφια μπορω να διαπιστωσω οτι ο Λοχαγος της Προεδρικής Φρουρας χαιρετα οντως με ιδιατερο σεβασμο και τιμη.

Αυτο που εγινε με τον Τασσο Παπαδοπουλο αποτελει ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥNΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ Κυπριακης Δημοκρατιας.Και εγω αν ημουν μελος τους θα είχα παραιτηθει.

ΘΕΣΜΙΚΑ, ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
δειτε με προσοχη το τιτλο της Βολκαν
''''Ο δολοφόνος των Τούρκων δεν βρήκε ησυχία ούτε στον τάφο του''

Türk katili mezarında bile rahat edemedi

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΣΣΟ ΘΑ ΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΑ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ........ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΤΣΙΑΤΗ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ....ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑς

Ανώνυμος είπε...

ANTE ΡΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΜΑΖΙ

ΠΑΟΛΑ είπε...

Πέτρο Χ.

Κανεί σε γιε μου. Τις ψεύτικες δηλώσεις των ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΛΩΝ τις μυριζόμαστε από χιλιόμετρα μακριά.

Άντα ουστ!!!!!!!

Ρήγας είπε...

Πολύ σωστά τα λέει ο 6:22.


"Αυτο που εγινε με τον Τασσο Παπαδοπουλο αποτελει ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥNΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ Κυπριακης Δημοκρατιας.Και εγω αν ημουν μελος τους θα είχα παραιτηθει.

ΘΕΣΜΙΚΑ, ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ."


Πολύ σωστά! Αλλά για να νοιώθεις το ρεζίλι πρέπει να έχεις τσίπα.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ο δήθεν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος γράφει με αλαζονικό ύφος και ισχυρίζεται ότι 'Αυτο που εγινε με τον Τασσο Παπαδοπουλο αποτελει ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥNΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ Κυπριακης Δημοκρατιας. Και εγω αν ημουν μελος τους θα είχα παραιτηθει.', να μας πει γιατί δεν παραιτήθηκε όταν το Ελληνικό Κράτος παρέδωσε στα χέρια των Τούρκων, τον Οτσαλάν!
Τέτοιες εξάρσεις του στυλ, 'εγώ θα', σίγουρα δεν αρμόζουν σε οποιονδήποτε αξιωματικό.

Ανώνυμος είπε...

Να μας πει ο ταχα αξιωματικος του ελληνικου στρατου που ποτε οι δυναμεις ασφαλειας εχουν την υποχρεωση να φρουρουν νεκροταφεια!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!

Μηπως να κτισουμεν στρατοπεδο στη δευτερα για να φυλαμε τον ταφο του τασσου??

Ρήγας είπε...

Δυστηχώς τα ΜΜΕ συνεχίζουν να γράφουν ανοησίες.

Γράφουν ακόμα και την πιο απομακρυσμένη δυνατότητα εκτός από την πιο πιθανή: Την εμπλοκή Τούρκικων μυστικών υπηρεσιών.

Όχι διότι οι Τουρκικές υπηρεσίες θέλουν απλώς να βεβηλώσουν, αλλά θέλουν να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι μπορούν ακόμα και από το χώμα να μας διώξουν.

Αυτό είναι τρομοκρατία.

Τί περιμένουμε δηλαδή; Να καρφώνουν αεροπλάνα πάνω στους ουρανοξύστες μας;

Υπο κανονικές συνθήκες θα μου έκανε εντύπωση που δεν υπάρχει καθολικό αίσθημα ΝΤΡΟΠΗΣ για το τί συνέβηκε. Ούτε στην μπανανία του νότου, ούτε στην μπανανία των Βαλκανίων. Που δεν νοιώθουμε ΟΛΟΙ ρεζιλεμένοι. Που βγαίνει το κάθε θρασύδειλο ανθρωπάκι της ντροπής, η κάθε αρρωστημένη παλιοαδελφή του κερατά και χαίρεται διότι εξευτελίζεται ένας πολιτικός αντίπαλος, χωρίς να βλέπει ότι εξευτελίζεται ολόκληρη η Ελληνική κοινότητα στην Κύπρο και ολόκληρος ο Ελληνισμός.

Για να νοιώθεις ντροπιασμένος όμως χρειάζεται να έχεις ΤΣΙΠΑ.

Είπαμε: Υπό ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ συνθήκες.

Διότι όπως λέει και ο ποιητής...

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΙΑΖΑΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΣΟΥΓΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑΞΟΥΝ.

Είμαστε η πιο ξεφτυλισμένη γενιά Ελλήνων πάνω σε τούτο το νησί.

Μας κυβερνούν ανίκανα και άθλια και ντροπιασμένα ανθρωπάκια. Και μας αξίζουν.

Στο όνομα της "επαναπροσέγγισης" έχουμε αφήσει τους Τούρκους να οργώνουν τον νότο, όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει και --το κυριότερο-- Ο,ΤΙ θέλει κάνει...

--Είχαμε Τούρκικα συνθήματα στην Λευκωσία -- ακόμα και στον περιμετρικό τοίχο του προεδρικού μεγάρου και ΚΑΝΕΝΟΣ το αυτί δεν ίδρωσε... Ούτε καν αναφορά δεν έγινε στα ΜΜΕ.

Σε λίγο θα του πιάσουν και τον κώλο του Ευέλικτου σαν κοιμάται και αυτός δεν θα πάρει είδηση.

Και πού να προλάβει η ΚΥΠ (μεγάλα κεφάλια -- αφού για να μπεις στην ΚΥΠ σου μετρούν το μέγεθος της κεφαλής και πρέπει νάναι από extra large και πανω) που έχει να παρακολουθεί διαφωνούντες και να συλλαμβάνει κανέναν πιτσιρικά που διανέμει φυλλάδια για αγώνα για απελευθέρωση;

--Είχαμε βανδαλισμούς και βεβηλώσεις στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και ΚΑΝΕΝΟΣ το αυτί δεν ίδρωσε... Πού ήταν η αναφορά στα ΜΜΕ;

Ξεφτύλες! Ε ξεφτύλες!

Όσο για τα νενέκια που τραγουδούν και χαριεντίζονται, εμφύλιος δεν θάναι διότι εμφύλιο κάνεις με τους δικούς σου. Εσείς είσατε ποκλάνια των Τούρκων και ων Εγγλέζων.

Άντε τώρα στα κατεχόμενα σε κανένα gay club. Ποκλάνια. Ε, ποκλάνια. Ουστ!



Ρήγας

Πλαστήρας είπε...

Τόσο πολύ μισούν τον Τάσσο τα νενέκια Ρήγα! Τόσο πολύ, γιατί στάθηκε ανάχωμα να τουρκέψει η Κύπρος μας!

Εδώ ο Ελευθέριος Βενιζέλος τριπλασίασε την Ελλάδα και δοκίμασαν να τον δολοφονήσουν. Είναι φαίνεται η μοίρα των μεγάλων ανδρών. Η Ιστορία όμως δε χαρίζεται πουθενά! Οι νενέκοι θα είνουν για πάντα καταδικασμένοι στη συνείδηση των μελλοντικών γενιών.

Ανώνυμος είπε...

Ρηγα είσαι αθλίος κομπλεξικός... Βρήκες αυτή την ευκαιρία αν αμολύσεις τον βόθρο σου...
Γράφεις: 'Στο όνομα της "επαναπροσέγγισης" έχουμε αφήσει τους Τούρκους να οργώνουν τον νότο, όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει και --το κυριότερο-- Ο,ΤΙ θέλει κάνει...'
Να σε υπενθυμίσω ότι τα οδοφράγματα τα άνοιξε ο Ντεκτας. Εμείς πάντα φωνάζαμε για το δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης. Απο πολύ νωρίς στη θητεία Παπαδόπουλου (απρ2003), οι Τκυπριοι έρχονται στις ελέυθερες περιοχές. ¨οταν άνοιξαν τα οδοφράγματα όλοι οι πολιτικοί ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, για εβδομάδες δεν έκαναν ούτε μια δήλωση (περίμεναν να δουν την αντίδραση του κόσμου). Ουτε ο Παπαδόπουλος δεν πρότεινε το κλείσιμο τους. Όσο και να ελπίζεις δεν θα τα κλείσει κανένας.
Σε ότι αφορά την κλοπή της σωρού θα έπρεπε να κάνεις υπομονή μέχρι να βρεθουν οι αίτιοι...και να περιοριστείς σε μυνήματα ενότητας και συμπαράστασης στην οικογένεια Παπαδόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Το εξής παράξενο άκουσα στα νέα του Σιγμα αποψε. Η ταφοπετρα βαρους 250 κιλων τοποθετήθηκε τις τελευταιες μερες ΧΩΡΙΣ να βιδωθεί!!
Θα στερεονότανε με βίδες τις επόμενες λιγες μέρες!
Η μετακίνηση της θα ήταν πολύ δυσκολότερη...
Διαβολική σύμπτωση ή κάποιος είχε αυτή την πληροφορία;;;

Ανώνυμος είπε...

Κλαστήρα, ο Βενιζέλος εβαλε τον ελληνικο στρατο στη Σμυρνη το 1919 και 4 χρονια μετα, με την πανωλεθρία και την καταστροφη υπέγραψε την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923 με τον Ατατουρκ.
Από τότε ξεκηρίστηκε ο ελληνισμός απο τη Μικρά Ασία. Δεν τα έκανε και όλα τέλεια..
Ο Βενιζέλος το 1931 πρότεινε τον Ατατούρκ για το Νόμπελ Ειρήνης εφόσον ανταποκρίθηκε θετικά στην υπογραφή συμφώνου φιλίας με την Ελλάδα αλλά και την ανάγκη μιας ενιαίας βαλκανικής συνεννόησης.... Τα πιο κάτω λόγια ανήκουν στον Βενιζελο και μιλά για την Τουρκία!
«Τίποτε δεν χωρίζει πλέον τας δύο χώρας. Πλείονα του ενός δεδομένα μάς συνδέουν: η γειτονία του Αιγαίου, το οποίον, μακράν από του να χωρίζη τας δύο χώρας μας, απστελεί μέσον διαρκούς επαφής αναμεταξύ των, μία μακρά εξοικείωσις των δύο λαών, οι οποίοι έζησαν επί αιώνας ο εις παρά το πλευρόν του άλλου και εδιδάχθησαν τοιουτοτρόπως να εννοή ο εις τον άλλον, ν' αλληλοεκτιμώνται και ν' αλληλοσυμπληρούνται, και, τέλος, το σπουδαίον γεγονός ότι αμφότεροι κατήργησαν την μοναρχίαν, υιοθετήσαντες την δημοκρατίαν.»

Πλαστήρας είπε...

Ανώνυμε 12:40

Είσαι ένας χυδαίος, εμετικός νενέκος. Άνθρωποι που τολμούν να εκφράζονται σαν κι εσένα είναι ικανοί για τα πάντα. Ακόμα και να περιτμηθούν για να ικανοποιήσουν τα "αδέρφια" τους.

Ανώνυμε 12:46

Η απόπειρα δολοφονίας του Βενιζέλου έγινε το 1919 αμέσως μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών. Όσο για την ελληνοτουρκική φιλία, με την οποία εγώ διαφωνώ, εσύ να δεις πόσο κρατούν το λόγο τους οι Τούρκοι και με τι λαό κάνετε παρτούζες.

Ανώνυμος είπε...

Ρηγα ρηγοπουλο μα που ησουν οταν ο ντεκτας επκιασεν τον παπαδοπουλλο απροετοιμαστο τζιε ανοιξε τα οδοφραγματα?? Γιατι εν επηες να σταθεις τζιαμε στο κατζιελι του ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ και να πεις ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ και να το παιξεις συγχρονος λεωνιδας?

Ακομα και τωρα γιατι δεν παεις να στησεις οδοφραγμα στη κοφινου για να σταματας τους τουρκους να μπαινουν στην πολη σου??


Αγωνσιτη του ΠΟΥΡΤΟΥ