Ποια είναι η "υποφερτή" Λύση

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Now for the trick: "how to sell our solution to the Cypriots".
Demetris my friend, the stage is yours (or should I say, mine?)


Πολλοί φίλοι αναγνώστες έχουν γράψει στα σχόλια των αναρτήσεών μας ότι θα ήθελαν να τοποθετηθούμε για το τι ακριβώς θεωρούμε «υποφερτή» λύση του Κυπριακού προβλήματος. Με τον όρο «υποφερτή» λύση εννοούμε την λύση που θα αντέξει στο χρόνο

Κάποτε ο Εθνάρχης Μακάριος είπε: «Δεν μπορούμε να επιβάλουμε λύση, έστω υποφερτή, μπορούμε όμως να αποτρέψουμε ανυπόφορη λύση». Βεβαίως, όταν ο Μακάριος το έλεγε αυτό, στην Κύπρο ακόμα μύριζε το μπαρούτι του τουρκικού στρατού. Σήμερα, η Κύπρος (ολόκληρη η επικράτειά της) είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καθημερινός κριτής της Τουρκίας στην ενταξιακή της πορεία.

Πρόκληση για το τί προτείνουν όσοι απορρίπτουν το μοντέλο λύσης τύπου Ανάν, δηλαδή τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία απέστειλε και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Α. Κυπριανού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή», την περασμένη Κυριακή (13/12/2009). Μας είπε λοιπόν: «Θα πρέπει να γνωρίζει ο κυπριακός λαός», είπε, «όταν θα κάνει τις επιλογές του, πού οδηγείται με τη μια επιλογή, πού με την άλλη, πού με κάποια τρίτη (…). Το πιο εύκολο είναι να λέμε, δεν μας αρέσει αυτό, δεν το επιλέγουμε. Θα πρέπει, όμως, να πούμε στον κυπριακό λαό ποια είναι η εναλλακτική επιλογή. Παρακολουθώ άρθρα και στη δική σας εφημερίδα και από συναδέλφους σας, που λένε πολλά. Δεν βλέπω να γίνεται πρόταση».

Πριν πούμε τι θεωρούμε «υποφερτή λύση» θα πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία σε ένα άρθρο του κ. Γ. Χαραλαμπίδη στις 6/11/2009 με το οποίο καταρρίπτεται το σλόγκαν του Προέδρου Χριστόφια για «Δίκαιη Λύση». Με τον όρο «Δίκαιη Λύση», θα έπρεπε να εννοείται από όλους ότι απαιτείται η πλήρης αποκατάσταση των τριών βασικών ελευθεριών (διακίνησης, εγκατάστασης και ιδιοκτησίας) και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αμέτρητες είναι οι φορές που οι παραφυάδες του Προέδρου Χριστόφια μας λένε ότι «ο Πρόεδρος διαπραγματεύεται στη βάση αρχών»! Λέει λοιπόν ο κ. Γ. Χαραλαμπίδης: «Εάν πάντως υιοθετηθεί μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία δημοκρατικού χαρακτήρα, σύμφωνη με τις αξίες της Ε.Ε. και τη δημοκρατική αρχή «one man one vote», χωρίς ρατσιστικούς διαχωρισμούς και σοβινισμούς, τότε οι πλειοψηφούντες νόμιμοι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι του βόρειου και νότιου τμήματος της Κύπρου θα μπορούν να εκλέγουν αυτούς τους οποίους επιθυμούν. Οπότε θα έχουμε δύο ελληνικά συνιστώντα κράτη, γεγονός που δεν αποδέχεται η τουρκική πλευρά, η οποία, εάν ετίθετο κάτω από μια τέτοια πίεση, θα προτιμούσε μια βελτιωμένη Ζυρίχη, στη βάση ενός ενιαίου κράτους αντί δύο συνιστώντων ελληνικών! Επειδή, όμως, η διζωνική είναι επί τάπητος για να οδηγήσει στη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής, η υπό συζήτηση λύση στηρίζεται στον ακρωτηριασμό των δημοκρατικών αρχών και αξιών, όπως είναι η αρχή της πλειοψηφίας με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Η κατάργηση της αρχής της πλειοψηφίας οδηγεί στην πολιτική και πολιτειακή ισότητα, που κατοχυρώνεται είτε μέσω της αριθμητικής ισοτιμίας είτε/και μέσω των θεσμικών υπερδικαιωμάτων της μειονότητας κατά τρόπον ώστε να μπορεί να μπλοκάρει την πλειοψηφία και κατ’ επέκταση το πολιτειακό σύστημα. Όπως συνέβη με τη Ζυρίχη. Ερώτημα: Πώς θα μπορεί να μη συμβεί νέο μπλοκάρισμα και κατάρρευση ή λαθροβίωση μιας λύσης, όπως είναι η υπό συζήτηση διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, όταν η «λειτουργία» της θα είναι πολύ πιο περίπλοκη και δυσλειτουργική από ό,τι ήταν το ενιαίο κράτος της Ζυρίχης;»

Τώρα στο διά ταύτα. Τι ζητούμε! Ζητούμε λύση που θα ανατρέπει τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής. Τούτο σημαίνει αποχώρηση ΟΛΩΝ των τουρκικών στρατευμάτων και ΟΛΩΝ των εποίκων. Σημαίνει εξασφάλιση του δικαιώματος επιστροφής σε ΟΛΟΥΣ τους πρόσφυγες. Η λύση πρέπει να διασφαλίζει την πλήρη εφαρμογή των τριών βασικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η λύση για να αντέξει στο χρόνο θα πρέπει να ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κυβερνά η πλειοψηφία και η μειοψηφία να ελέγχει… Πρέπει, επίσης, οι νόμιμοι κάτοικοι της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι ισότιμοι ευρωπαίοι πολίτες με τους υπόλοιπους 450 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα, η λύση πρέπει να είναι πλήρως συμβατή με το Κοινοτικό Κεκτημένο, χωρίς μόνιμες ή προσωρινές (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) παρεκκλίσεις.

Τώρα, επειδή η κλασική ερώτηση που γίνεται όταν αναφερθούμε στο τί θεωρούμε υποφερτή λύση (την οποία κάποιοι αποκαλούν ως «ανέφικτη») είναι «πώς πετυχαίνουμε μιαν τέτοια λύση», θα επανέλθουμε σε επόμενη ανάρτηση για να απαντήσουμε και σε αυτό… Μέχρι τότε, ας διερωτηθούμε γιατί για 35 χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να καταλήξουμε σε λύση, διεκδικώντας τη «μόνη εφικτή λύση», τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία!


Μόδεστος για το Christofias-Watch

52 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξαφνικά αποκαλύπτεστε.

Πίσω από το christofias-watch είναι τα φασιστόπαιδα του Φορέα και του Μετώπου.

Κύπριος είπε...

Πρέπει να μας πείτε όμως και τι προτείνετε εάν εγκαταλείψουμε το στρατηγικό στόχο της ΔΔΟ.

Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε; Από εύηχα συνθήματα μπουχτίσαμε τόσα χρόνια.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Μπράβο λεβεντόπαιδά μου της Επιτροπής.

Καιρός ήταν να πάρετε θέση.

Μην πτοείστε που σας αποκαλούν φασίστες κάποια νενέκια.

Και ο Γιατρός είναι εναντίον της ΔΔΟ και το γνωρίζουν όλοι.

Είναι και αυτός φασίστας ρε νενεκοπροβοκάτορες;

Η ΔΔΟ είναι διχοτομική λύση. Να την κάνουν στην Τουρκία με τους Κούρδους ή στην Αγγλία με Ουαλλούς και Σκωτσέζους. Εμάς να μας αφήσουν ήσυχους.

Ανώνυμος είπε...

otan kapios agonizete k ta dikeomata einai fasistas..

"sosto" ti na pei kanis??..

k roto :
giati emis na min exoume ta idia dikeomata me ton ipolipo kosmo?

giati na ipoxorisoume emis?
emis kaname tin isboli?emis katapatoume ta dikeomata ton tourkokiprion ola auta ta xronia??

milame g autonoita pleon dikeomata k diethni dikeo....as 3ipnisoun meriki!!

kai an d goustaroun na exoun dikeomata as stamatisoun pleon na vlepoun tous eautous tous san anthropous k politous autou tou kratous..

Ανώνυμος είπε...

Φασιστικη και ακρως ρατσιστικη ειναι η ΔΔΟ.

Ανώνυμος είπε...

σχετικα με την ΕΔΕΚ Η.Β δεν εχω καταλαβει ακομη τι θεσεις προτεινεται. Παρακολουθωντας τον Αγωνα στην ΕΦΕΚ Αθηνας πραγματικα ντρεπομαι για την σταση σας σε διαφορα θεματα του κυπριακου προβληματος που ο Μεγαλος ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ειναι ακρως αντιθετως.

Ανώνυμος είπε...

76% του κυπριακού λαού εν στον Φορέα και στο Μέτωπο;
εθέλαμεν πολλά =)

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Διαβάστε την τελευταία παράγραφο, για να δείτε ποιοι είναι οι φασίστες. Είναι ο κυπριακός λαός φασίστας ρε ρεμάλια; Γιατί επιθυμεί ενιαίο κράτος;

Λευκωσία: «Κόκκινο» ανάβουν οι Ελληνοκύπριοι στην πρόταση για εκ περιτροπής προεδρία. Αυτό προκύπτει από δικοινοτική έρευνα κοινής γνώμης που παρουσιάσθηκε την Παρασκευή από το πρόγραμμα «Κύπρος 2015». Το 70% των Ελληνοκυπρίων θεωρεί την εναλλαγή μεταξύ προέδρου και αντιπροέδρου ως εντελώς απαράδεκτη.

Σ’ ό,τι αφορά στην εκτελεστική εξουσία, οι Ελληνοκύπριοι πιστεύουν έντονα ότι η εκτελεστική ομοσπονδία θα πρέπει να εκλέγεται απευθείας από το λαό (75%). Οι Τουρκοκύπριοι παρουσιάζονται πλειοψηφικά υπέρ της εναλλασσόμενης προεδρίας.

Σε ό,τι αφορά στη μορφή της λύσης, η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων θα προτιμούσαν ως ιδανική λύση ένα ενιαίο κράτος, με δεύτερη καλύτερη λύση τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Στην αντίπερα όχθη, η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων θεωρεί ως ιδανική η λύση δύο κρατών αλλά είναι πρόθυμοι να ανεχθούν ως αναγκαία μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ανώνυμε 1203, έχουμε πρόβλημα με κάποιες φοιτητικές μας οργανώσεις.

Όπως ο Αγώνας της Αγγλίας που είναι μια δεύτερη Προοδευτική. Δεν ξέρω κάτι ειδικά για την Αθήνα.

Δώσε στοιχεία και θα το θέσω στο κόμμα, όπως έγινε και με την Αγγλία.

Ανώνυμος είπε...

κοπέλια και ΕΔΕΚ Η.Β.,

όταν ήταν ο Τάσος κυβέρνηση και πάλευκε για ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ, που είσασταν να μας τα πείτε τούτα???

ήταν ο τάσος φασίστας και νενεκοπροβοκάτορας?

όποιος πρόεδρος δοκιμάσει ξανά να συνομιλίσει βάση ΔΔΟ θα είναι φασίστας νενεκοπροβοκάτορας?

Ανώνυμος είπε...

Ο Τάσσος ήθελε διζωνική με ορθό περιεχόμενο.

Ερμήνευε τη διζωνική ως μη ρατσιστική λύση.

Xalaros είπε...

Mprosta se ola auta ta "ipoferta" pou eseis thelete kai epidiokete den mas eipate pote, me poios tropo thelete na ta diekdikisete...
Epikaloumenoi evixa sinthimata mesa apo ta arthra atomon pou mporei na anikoun ston politiko xoro tis Kiprou, alla pote den askisan mian orthi kai sovari kritiki gia tin poreia lisis tou kipriakou, to mono pou thelete na petixete einai na dimiourgisete oles ekines tis proipotheseis pou tha odigisoun ton kipriako Ellinismo na aporripsei ena sxedio lisis pou apla esas den aresei...

Oso gia tous νενεκοπροβοκάτορες ths EDEK HB, einai pos tha eprepe eseis pou TAXA ekprosopite ena "sovaro komma aksion kai ideon" na milate poli me megalitero sevasmo gia tous ipoloipous simpolites sas pou mporei na eixan diaforetiki apopsi apo esas... KAI NAI, to mono pou deixnete kai me tis theseis kapoion stelexon sas alla kai me ta posts sas se auto to blog, to mono pou exete na epidixete einai tin FASISTIKI sas simperifora kai nootropia... Provata ton kommaton sas eseis isaste pou den valate pote to mialo sas, na katsei kai na skeftei ANTIKIMENIKA pera apo ta kommatika sas simferonta kai epidiokseis pio einai to kalo tou topou kai tou ELLINISMOY...

I lisi DDO einai auti pou vriskete sto trapezi ton sinomilion edo kai 32 kai pleon xronia. tin protoipograpse o Arxiepiskopos MAKARIOS kai o Spiros Kiprianou, kai tin epananavevose o Tassos Papadopoulos, pou sinexos ton eksimnite gia tis sostes theseis pou eksefraze sto Kipriako...

Xalaros είπε...

Apantisi pros ΕΔΕΚ Η.Β.:

Kalitera tha itan para na katheste kai na grafete mesa sta blogs, na kanete ena kalo katartismo ton stelexon tis neolaias... Simfona me dikes mou plirofories, oi opoies mporoun na epiveveothoun, o AGONAS ATHINAS se mia apo tis proigoumenes sinedries tis EFEK, ekane topothetisi simfona me tin opoia theorei pos i E/k pleura prepei na apoxoisei apo tis diapragmateuseis... I episimi EDEK i exei na pei gia tin thesi auti tis neolaias tis???

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Χαλαρέ,

Εδώ έχουν ένα καλό κανόνα, να σβήνουν τα σχόλια σε greeklish. Οπότε γράφε σε παρακαλώ στα ελληνικά.

Αν έκανε τέτοια πρόταση ο Αγώνας Αθήνας, σημαίνει ότι βρίσκεται σε καλή πορεία.

Και στην ΕΔΕΚ είναι υπό διαμόρφωση αυτή η θέση, αφού και πρόσφατα καλέσαμε το Χριστόφια να άρει τις υποχωρήσεις του.

Τη ΔΔΟ ούτε ο Τάσσος, ούτε ο Σπύρος την ήθελαν, ούτε ο Γιατρός.

Το κυριότερο: ούτε ο λαός.

ή αντιρατσιστές ή βλάκες είπε...

Μιά παρέκλιση που είσιεν το σχέδιο Αναν ήταν: να μεν μπορούν να μεταναστεύκουν Τούρτσιοι στην Κύπρο ως κοινοτικοί, μετά την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πέραν του 5%.

Ενώ εσείς θέλετε λύση "χωρίς μόνιμες ή προσωρινές (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) παρεκκλίσεις".

Ή είσαστεν τζει που αντιρατσιστές τζε εν σας κόφτει αν, χωρίς τούτην την παρέκλιση, οι τούρτσιοι γίνουν πλειοψηφία στο βάθος χρόνου, ή εν ηξέρετε ιντα που σας γίνετε.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Η παρέκκλιση αφορά κράτη μέλη. Και η Τουρκία, ευτυχώς, ακόμη δεν είναι μέλος.

Και πριν να μπει μπορεί να γίνει παρέκκλιση με όρο κράτους μέλους, όπως είχε γίνει για την Πολωνία.

Διάβαζε καλύτερα.

Και να ρωτήσω κάτι: γιατί κόπτεσαι τόσο για τα συμφέροντα της Τουρκίας;

Ανώνυμος είπε...

Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι χουντικής έμπνευσης, κληριδικής πατρότητας και ακελικής ανατροφής.

*Ιοσίλιος*

εν για την Κύπρο που με κόφτει είπε...

Οπόταν δεν θεωρείτε πλέον τις παρεκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο ως απαράδεκτη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων? Νοουμένου ότι επιβάλετε στους άλλους (Πολωνία, Τουρκία)?

Τζε γιατί να μεν γίνει τωρά τούτη η παρέκλιση να είμαστε σύουροι? Επειδή εφτάσαν κάποιοι βλάκες πατριώτες τζε δαιμονοποιήσαν το θέμα?

Ανώνυμος είπε...

Προς ΕΔΕΚ Η.Β.

"Τη ΔΔΟ ούτε ο Τάσσος, ούτε ο Σπύρος την ήθελαν, ούτε ο Γιατρός."

ρε φίλε ζεις αλλού μάλλον...

η 8ης Ιουλίου του Τάσου εν έκαμνε ξεκάθαρη αναφορά για ΔΔΟ?
πότε έιπε ο τάσος κάτι άλλο εκτός που ΔΔΟ?
πότε είπε ο Σπύρος κάτι άλλο εκτός από ΔΔΟ ( ή αν θέλεις τα ψηφίσματα 77-79 που συνεπάγεται η ΔΔΟ)?

αν πάλι εννοείς πως δεν θέλαν ΔΔΟ άσχετα αν δήλωναν το αντίθετο τότε λέεις μας πως επερηπέζαν το κόσμο?

ο γιατρός πράγματι έκαμε ξεκάθαρη αναφορά ότι ναι δεν την θέλει την ομοσπονδία πριν 2 χρόνια, αλλά ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε μια σοβαρή πρόταση για ένα εφικτό πλαίσιο λύσης...

Ανώνυμος είπε...

Ιόσιλε, από τις πιο σοφές κουβέντες που διάβασα εδώ μέσα!

Xalaros είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Xalaros είπε...

ΠΡΟΣ ΕΔΕΚ Η.Β.,

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ Η ΕΔΕΚ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΕΠΙΕΝΝΑΝ ΤΑ 4 ΤΗΣ... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΙΟ!!!

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ; ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΔΟ;;

ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, ΕΠΡΠΕΠΕ , ΩΣ "ΣΩΣΤΟ ΚΟΜΜΑ", ΠΩΣ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!!!

ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΕΜΕ ΕΜΕΙΣ... ΚΑΙ ΜΕΝ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΕΛΙΟΙ...

Ρήγας είπε...

>>Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι χουντικής έμπνευσης, κληριδικής πατρότητας και ακελικής ανατροφής.
>>*Ιοσίλιος*


Καλό. Άνκαι μάλλον είναι Βρεττανικής έμπνευσης, χουντο-κληριδικής πατρότητας και ΔΗΣΑΚΕΛικής ανατροφής.



Ρήγας

Πλαστήρας είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση φίλοι της Επιτροπής. Το κείμενο του Γιάννου Χαραλαμπίδη τα λέει όλα.

Στον κόσμο υπάρχουν 2 ειδών ομοσπονδίες ανάλογα με το διαχωρισμό των πολιτειών: Οι γεωγραφικές όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Αυστρία, η Αυστραλία. Αν στην Κύπρο εφαρμόζαμε γεωγραφικό ομοσπονδία θα είχαμε 2 συνιστώτα Ελληνικά κράτη.

Και αυτές που ο διαχωρισμός γίνεται στη βάση της εθνικής καταγωγής και της θρησκείας.

Στην δεύτερη κατηγορία ανήκαν οι πρώην Γιουγκοσλαβία, Τσεχοσλοβακία, Σοβιετική Ένωση οι οποίες διαλύθηκαν και το Βέλγιο και η Ελβετία. Το Βέλγιο έχει τα γνωστά προβλήματα παρόλο που η πρωτεύουσα του είναι και πρωτεύουσα της ΕΕ. Ένα "υβρίδιο" ομοσπονδίας είναι ο Καναδάς όπου όλες οι πολιτείες είναι στη βάση του γεωγραφικού μοντέλου πλην του Κεμπέκ. Ε, λοιπόν στο Κεμπέκ έχουν αναπτυχθεί έντονες αποσχιστικές τάσεις.

Μένει η Ελβετία όπου κυριαρχούν οι γερμανόφωνοι και παραμένει χωρίς προβλήματα για τον ίδιο λόγο που έμεινε ουδέτερη στους 2 Παγκοσμίους Πολέμους. Τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων τη θέλουν έτσι για να αποθηκεύουν τα λεφτά τους εκεί!

Τώρα αν οι οπαδοί της ΔΔΟ φιλοδοξείτε να μετατρέψετε την ανανική Κύπρο σε μια νέα Ελβετία, με την αραπακτική Τουρκία των 70 εκατομμυρίων από πάνω της, εγώ σας ερωτώ ΠΩΣ;

Άσε που το Σχέδιο Ανάν δεν ήταν καν ομοσπονδία, ούτε συνομοσπονδία αλλά σύνδεσμος προτεκτοράτων...

Ρήγας είπε...

Έχω γράψει πολλές φορές ότι για τους Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ και για τους Τ Ο Υ Ρ Κ Ο Π Ρ Ο Σ Κ Υ Ν Η Μ Ε Ν Ο Υ Σ επιβάλλεται η ποινή που έλεγε ο Κωλοκοτρώνης ("φωτιά και τσεκούρι") ή καλύτερα /τσεκούρι και λάκκος με ασβέστη/.

Ρωτάω λοιπόν: Όταν ο Άντρος Κυπριανού μιλά για κείμενα που γράφουν για ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ Χριστόφια, αυτό έχει υπ'όψην;

Αν ΝΑΙ, να βγει και να το παραδεκτεί ότι ο Χριστόφιας είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ και ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ καιυπόσχομαι να μην ξαναγράψω ξανά σε κανένα ιστολόγιο.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Με ολο το respect η κα Αναστασία "ξέφυγε". Και κάνει πολιτικήν εκμετάλευση. Κρίμα γιατι γενικά είναι άνθρωπος με ήθος. Τι θέλει να μας πει; Ο Πρόεδρος ως γνωστόν ήταν στην Ευρωπαϊκή Ενωση στη σύνοδον και ΄δυστυχώς αυτά δεν περιμένουν. Κατα τα λοιπά προς τι αυτή η δημοσιοποιηση της θλίψης για την οποια ουδείς αμφιβάλλει, όλοι φρικάραμε με το αίσχος, πόσο μάλλον η οικογένεια. Αλλα τελικά αφορμή για να καταγγελθεί ο Πρόεδρος; Είναι πια ντροπή. Ε είναι πια ντροπή! Τόσο πολύ φοβούνται τις ελ΄χιστες πιθανότητες για λυση του Κυπριακού;

Ανώνυμος είπε...

ρήγα

"Καλό. Άνκαι μάλλον είναι Βρεττανικής έμπνευσης, χουντο-κληριδικής πατρότητας και ΔΗΣΑΚΕΛικής ανατροφής."

έλεος ρε φίλε...ότι θέλεις λάλείς
ΤΟ ΔΗΚΟ Η ΕΔΕΚ ακομα τσιε το ΕΥΡΩΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ λέσιν....
ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΑΓΕ....
ΚΑΝΕΝΑΣ που τούτους που υποστιρίζεται δαμέ εν ετόλμησε να προτείνει κάτι άλλο....τσιε το δήκο τσιε η εδεκ τσιε το ευρωκό τσιε ο ΤΑΣΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΔΔΟ μας έλεεν..ήταν χουντικός αμερικανοβρετανόδουλος τσιε πουλημένος??? απάντα..

δικαίωμα σου να διαφωνείς με την ομοσπονδία ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΜΩΣ ΤΣΙΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ τσιε στους
" εθνοσωτήρες " ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα πολλά λόγια είναι φτωχεια. Μια ερώτηση αλλά πρέπει κάποτε να απαντηθεί:

ΑΝ δεν υπάρξει διευθέτηση του Κυπριακου το γρηγορότερο, αν ναυαγήσουν ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ οι συνομιλίες η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ξέρει τι θα γίνει;

Αντιλαμβάνεται πως η Ευρωπαϊκή Ενωση ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΘΕΙ-ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ;

ΠΩς ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ;;;;;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΤΌΣΟ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩς ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ...ΕΜΕΙΣ ΠΟΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ....

ΑΥΤΟ ΘΕΤΕ???????????

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:07

Λίαν επιεικώς είσαι άσχετος, αδιάβαστος, ανιστόρητος, διαστρευλωτής, αχάπαρος, συγχησμένος ... you name it ...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:19

οι βρισιές και οι χαρακτηρισμοί δυστυχώς εν απαντούν τίποτε που τα ερωτήματα του ανώνυμου 8:07...
μπράβο...ωραίο επήπεδο...

Πλαστήρας είπε...

Δεν έχετε κουραστεί ρε Εδονόπουλλα ότι κι αν σας πουν να παπαγαλίζετε συνεχώς τη διχοτόμηση;

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ,χωνέψετε το! Γιατί να αρκεστεί στη μισή Κύπρο όταν μπορεί να την έχει όλη μέσω ενός Σχεδίου αλά Ανάν;

Ούτε και εμείς τη θέλουμε και θα την πολεμούμε όσο ζούμε!

Αλλά το να αυτοκτονήσω με τη λογική ότι κάποτε θα πεθάνω αυτό δεν είναι λύση.

Μπορεί η αρτηριοσκληρωμένη κκελέ του Χριστόφκια να το χωρέσει τούτο;

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα, μια και αναφέρθηκες στο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (ακόμα και το όνομα του γράφεις ανορθόγραφα!!), το ξέρεις ότι με τον Αλή Φαρμάκη κατά την προεπαναστατική περίοδο κατέστρωσε σχέδιο δημιουργίας ελληνο-τουρκικού κράτους στο Μοριά;

Απο τα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη:

'Τὸ σχέδιον ἦτον ὅτι ὅλα τὰ κάστρα τῆς Μεσσηνίας, τῆς Πάτρας, τῆς Μονεμβασίας, ἅμα ἐβγοῦμε, νὰ κηρυχθοῦν ὑπὲρ ἡμῶν. Καὶ ἦλθαν ὅλοι οἱ Τοῦρκοι καὶ Ρωμαῖοι οἱ σημαντικοὶ καὶ ὁμίλησαν εἰς τὴν Ζάκυνθο, νὰ κάμομε μιὰ κυβέρνηση, συνθεμένη ἀπὸ 12 Τούρκους καὶ 12 Ἕλληνας νὰ κυβερνοῦν τὸν λαόν..'

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα, Πλαστήρα και ΣΙΑ,

Περιμένω μιαν απάντηση ακόμα για τη συμφωνία 8ης Ιουλίου.

Μιλά για λύση ΔΔΟ ναι ή όχι?

Υπέγραψε την ναι ή όχι ο Παπαδόπουλος?

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαδόπουλος ήθελε ομοσπονδία....
Κατα την επιτροπή και το ρήγα όποιος μιλά για ομοσπονδία είναι εδονόπουλο ...τουρκοπροσκυνητής ...προδότης...

άρα ο τ.παπαδόπουλος κατα την επιτροπή και το ρήγα είναι εδονοπουλο τουρκοπροσκυνητής προδότης...

σιερετούμεν...

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 10.17

Και μαζί με τον Παπαδόπουλο και ο Κολοκοτρώνης ήταν "τουρκοπροσκυνημένος" αφού έθελε 12 Έλληνες και 12 Τούρκους στο κράτος, άρα πολιτική ισότητα πλειοψηφείας μειοψηφείας με εκ περιτροπής προεδρία.

the Idiot Mouflon είπε...

Ποιανού ελληνόψυχου πολιτικού ο γιος είχε κάποτε γραφτεί ΕΔΟΝόπουλο;

Όποιος το βρει κερδίζει... δεκανίκια!

Ανώνυμος είπε...

Ο Νενέκος, γενναίος οπλαρχηγός του 1821, συνεργάστηκε με τον Ιμπραήμ Πασά και το 1827 ως επικεφαλής των Τουρκοπροσκυνημένων πολεμησε ενάντια στους Έλληνες, θέτοντας σε κίνδυνο την έκβαση της Επανάστασης.

Η μειωτική και απαξιωτική εκφραση 'Νενέκοι' που ΑΤΥΧΩΣ χρησιμοποίησε ο Τασσος Παπαδόπουλος για 1 στους 4 συμπαριώτες του, ήταν το χειρότερο παράδειγμα πρόεδρου μιας χώρας να διχάσει ενα λαό...

Αποτελεί και ύβρη του χειρίστου είδους. Ούτε κάποια επανάσταση ηγήτο ο Παπαδόπουλος, ούτε στην Κύπρο υπήρχαν ένοπλοι να σκοτώνουν για λογαριασμό των Τουρκων...

Παρά ένα δημοκρατικό δημοψήφισμα για ένα σχέδιο που αυτός διαπραγματέυτηκε και δέκτηκε απιδιαιτησία και τεθηκε ενώπιον του λαού...

Αυτή η αλαζονία τιμωρήθηκε στις προεδρικές του 2008....

Ρήγας είπε...

Μερικές απαντήσεις:

1. Μόνο στο μυαλό σας όποιος θέλει ομοσπονδία (ΔΔΟ ή άλλου τύπου) θεωρείται (από μας) "προδότης" και "Τουρκοπροσκυνημένος". Μόνο στο μυαλό σας. /Κανένας/ (ούτε εγώ ή άλλος) δεν έχει ισχυριστεί ποτέ τέτοιο πράγμα.


2. Πολλές φορές το έχω πει (και απ'ότι μου φαίνεται θα πρέπει να το πω ξανά και ξανά), ότι προσωπικά δεν ψηφίζω κανένα κόμμα. Ένας από τους λόγους είναι ότι διαφωνώ με τη λύση ΔΔΟ που επιδιώκουν ή που λένε ότι επιδικώκουν.

Τη λύση ελληνοτουρκικής ομοσπονδίας στην Κύπρο δεν την εισήγαγε πρώτος ο Μακάριος. Την εισήγαγε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος και ο Ελληνοκαναδός καθηγητής διεθνών σχέσεων Δ. Κιτσίκης (ο οποίος ήθελε την δημιουργία μιας μεγάλης ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας.)


3. Στις ΗΠΑ, τα κράτη (states) υπήρχαν και /αποφάσισαν/ να ενωθούν κάτω απο μια ομοσπονδία. Κάποια άλλα μπήκαν στην Αμερικάνικη ομοσπονδία διότι έχασαν τον εμφύλιο.


4. Παρόμοια ομοσπονδία υπάρχει και στον Καναδά.


5. Η ομοσπονδία που ονειρεύεστε στην Κύπρο δεν έχει καμοία σχέση ούτε με τις ΗΠΑ, ούτε με τον Καναδά, όπως ισχυρίζεστε κάποιοι.

Φανταστείτε το Μεξικό να κάνει εισβολή στις ΗΠΑ και να καταλάβει μέρος των πολιτειών Τέξας, Καλιφόρνια, Αριζόνα, Νέο Μεξικό και Λουιζιάνα, να διώξει τους λευκούς και να μετακινήσει εκεί όλους τους Μεξικάνους από τις υπόλοιπες πολιτείες (Φλώριδα, Μισισίπι, κλπ) και να δημιουργήσει συμπαγή πληθυσμό στις κατεχόμενες περιοχές, όπως επίσης και να κάνει εποικισμό από το Μεξικό αλλά και να ανακυρήξει τα κατεχόμενα εδάφη ως "Μεξικάνικη Δημοκρατία Βορείου Αμερικής (ΜΔΒΑ)." Στη συνέχεια οι ΗΠΑ να μπουν σε διαπραγματεύσεις όχι με το Μεξικό αλλά με την ΜΔΒΑ για δημιουργία ομόσπονδου κράτους μεταξύ ελεύθερων ΗΠΑ και ΜΔΒΑ με εν αλλάξ προεδρία, σταθμισμένη ψήφο ίσων πολιτικών δικαιωμάτων (Μεξικάνοι του νότου και υπλολοιποι πληθυσμοί στο βορρά) κλπ. ΑΥΤΟΥ ακριβώς του είδους είναι η ομοσπονδία που ονειρεύονται κάποιοι στην Κύπρο.

[Σύμφωνα με το US Census Bureau του 2002, οι /Μεξικάνοι/ στις ΗΠΑ είναι πάνω από το 1/8 του συνολικού πληθυσμού. Οι Ισπανόφωνοι γενικώς είναι το 13% του συνολικού πληθυσμού και οι Μεξικάνοι είναι τα 2/3 αυτού. Στον νότο, οι Ισπανόφωνοι αποτελούν το 34% του πληθυσμού και οι λευκοί το 33%. Στην δύση το 44.2 και οι λευκοί το 19%]


6. Ομοσπονδία με πιστόλι στον κρόταφο ΔΕΝ μπορεί ούτε να λειτουργήσει, ούτε να επιβιώσει. Εκεί που ομοσπονδίες δημιουργήθηκαν με βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών, με προσφυγοποίηση και με καταπάτιση δικαιωμάτων, κατέρρευσαν με πολύ αίμα, π.χ. στην Γιουγκοσλαβία.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

"Οπότε θα έχουμε δύο ελληνικά συνιστώντα κράτη, γεγονός που δεν αποδέχεται η τουρκική πλευρά, η οποία, εάν ετίθετο κάτω από μια τέτοια πίεση, θα προτιμούσε μια βελτιωμένη Ζυρίχη, στη βάση ενός ενιαίου κράτους αντί δύο συνιστώντων ελληνικών!"



ποιός σου είπε Κύριε Χαραλαμπίδη οτι οι Τουρκοκύπριοι Θα δέχονταν ποτέ μια συμφωνία στην οποία να είταν συνέχεια κάτω απο ελληνοκυπριακή διοίκηση??? Νομίζετε οτι οι τουρκοκυπριοι είναι βλάκες? είναι τρελλοί ? ακόμα θυμούντε αυτά που τους έκανε ο Μακάριος, Η παράνομη οργάνοση Ακρίτας της οποίας μέλος είταν και ο Τάσος όπως και άλλες φατρίες που οπλοφορούσαν όπως οι παράνομες ένοπλες ομάδες Λυσσαρίδη.

και σας ρωτώ , αυτή την στιγμή οι τουρκοκύπριοι κατέχουν , ζουν , και εκμεταλέυονται ελληνοκυπριακές περιουσίες , ταυτόχρονα είναι ευρωπαίοι πολίτες με ίδια δικαιώματα όπως οι πρόσφυγες μας που χάσανε τις περιουσίες του. Επίσης, οι τουρκοκύπριοι νομικά μπορούν να αποκτήσουν ολες τις περιουσίες τους στις ελευθερες περιοχές νοουμένου οτι κατοικησουν στις ελέυθερες περιοχές μόνον 6 μήνες. Οι τουρκοκύπριοι αυτή την στιγμή τα έχουν η μπορουν να αποκτησουν τα πάντα......και σας ρωτώ εαν είσασταν στην θεση τους θα θέλατε ποτέ να μπείτε κατω απο ελληνοκυπριακή διοίκηση??????????

πραγματικά οταν βλέπω τέτοιες απόψεις όπως αυτή του Χαραλαμπίδη αρχίζω να πιστέυω οτι το ανθρώπινο γένος μπορεί να ζήσει χωρίς εγκέφαλο.

Ρήγας είπε...

>>αρχίζω να πιστέυω οτι το ανθρώπινο γένος μπορεί να ζήσει χωρίς εγκέφαλο.

Ε, κάτι θα ξέρεις.


>>Νομίζετε οτι οι τουρκοκυπριοι είναι βλάκες? είναι τρελλοί ? ακόμα θυμούντε αυτά που τους έκανε ο Μακάριος, Η παράνομη οργάνοση Ακρίτας της οποίας μέλος είταν και ο Τάσος όπως και άλλες φατρίες που οπλοφορούσαν όπως οι παράνομες ένοπλες ομάδες Λυσσαρίδη.

Πες μας να δούμε. ΤΙ τους έκαναν αυτοί που λες; Και μην μου πεις για μεμονωμένα επεισόδια κάποιων άρρωστων. Εδώ ισχυρίζεσαι ότι συγκεκριμένες κρατικές ομάδες έβλαψαν τον Τουρκοκυπριακό πληθυσμό.

Δες και ένα πολύ μικρό δείγμα από γεγονότα από ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ και καλό διάβασμα.

"Κατά το διάστημα κατά το οποίον ευρισκόμην εν Κύπρο ως πρεσβευτής, ουδενός Τούρκου η οικία επυρπολήθη ή κατηδαφίσθη, ουδείς Τούρκος υπέστη το παραμικρόν από πυροβολισμούς των Ελληνοκυπρίων και ουδείς απηρνήθη τα εν Κύπρω Τουρκικά δικαιώματα. Αντελήφθην, ότι η ανόρθωσις της Τουρκικής κοινότητος δεν ήτο δυνατή λόγω της νοοτροπίας του Ντενκτάς. Μετημελήθην πικρώς διότι δεν επέμεινα εις την αντικατάστασίν του. Ο Ντενκτάς μολονότι γνωρίζει την πραγματικότητα, την διαστρέφει και προσπαθεί να εκμεταλλευθή κατά τρόπον δόλιον ιεράς εννοίας ως η σημαία, οι πεσόντες, οι αγωνισταί…"
--Εμίν Ντιρβανά, Τούρκος πρέσβης στην Κύπρο, 15 Μαίου 1964 στην τουρκική εφημερίδα "Μιλλιέt."


"Μια δράκα φασίστες, βοηθούμενοι από τους ιμπεριαλιστές και χρησιμοποιώντας όπλα και φασιστικές μέθοδες, άρπαξαν την ηγεσία της τουρκικής κοινότητας. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα βάσανα του τ/κ πληθυσμού [που] ξεσπίτωσαν κάπου 20 χιλιάδες Τούρκους και τους μάντρισαν σε τόπους που δεν διαφέρουν από στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η φασιστική αυτή ομάδα εμποδίζει τον τουρκικό πληθυσμό να εκφράσει τα αληθινά του αισθήματα και τις σκέψεις του που στρέφονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Στο σκοτάδι της νύχτας πυροβολούν και δολοφονούν δημοκρατικούς δημοσιογράφους και προοδευτικούς παράγοντες της κοινότητάς μας. Συλλαμβάνουν, απάγουν και φυλακίζουν όσους τολμούν να μιλήσουν ελεύθερα και να εκφράσουν τις σκέψεις τους. Τους βασανίζουν με μεσαιωνικά όργανα χιτλερικής επινόησης."
--Από το «Λεύκωμα: Θύματα Φασιστικής Τρομοκρατίας» που εξέδωσαν το 1965 οι Ιμπραχίμ Χασάν Αζίζ και Νουρεττίν Μεχμέτ Σεφέρογλου κι επανατύπωσε το 2005 η "Χαραυγή."


"Η τ/κ κοινότητα κινδυνεύει από τους Τούρκους τρομοκράτες, τα πληρωμένα όργανα του αρχιτρομοκράτη Ντενκτάς και όχι από τους Έλληνες. Θεωρώ καθήκον μου ως Τούρκος να σας πληροφορήσω ότι η τουρκική κοινότητα στην Κύπρο δεν απειλείται από τους Έλληνες αλλά από τους Τούρκους τρομοκράτες", έγραφε ο Ιχσάν Αλή 16.2.1965 προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ. Και προς Μακάριο, 8.2.1965 έγραφε ότι: "Λαμβάνω το θάρρος να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι η κυπριακή κυβέρνηση έκαμε το μεγάλο λάθος να επιτρέψει στους Τούρκους τρομοκράτες να ξεριζώσουν την τουρκική κοινότητα από τα σπίτια και τις περιουσίες τους..."

"In an interview given by Denktash to the British television channel ITV for the programme "Cyprus: Britain's Grim Legacy", he said:

"There was an explosion at the information bureau of the Turkish Consulate. A crowd had already gathered there, a crowd of the Turkish Cypriot community. And they almost immediately decided that Greeks had done it and they were swearing vengeance against the Greeks and so on." "The explosion started a night of riots in Nicosia. Turkish Cypriots burned and looted Greek shops and homes. Soon came counter-attacks and the fighting spread round the island. Later on, a friend of mine, whose name must still be kept secret, was to confess to me that he had put this little bomb in their doorway in order to create an atmosphere of tension so that people would know that Turkish Cypriots mattered."
--Ραούφ Ντενκτάς, στο Βρεττανικό κανάλι ITV (πρόγραμμα "Cyprus: Britain's Grim Legacy").

Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ρηγα, αυτά που γράφεις ως τουρκικες πηγές είναι αλήθεια. Οι ακροδεξιοι Τουρκοκυπριοι κατατρομοκράτησαν τους τουρκοκυπριους. Το ίδιο όμως και οι δικοί μας... Ο Σαμψών κατά τις μάχες του Δεκ 1963, συνέλαβε 200-300 γυναικόπαιδα στην Ομορφιτα και τα οδήγησε ως αιχμάλωτους στο γυμνασιο κυκκου!! Υπαρχει και σχετική διασημη του φωτογραφία οπου ποζάρει με μια τουρκικη σημαία που κατέλαβε, ενω πίσω του περπατουν αιχμάλωτοι γυμαικοπαιδα!!! Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα.
Τη βια των δικών μας εθνικιστών κατα ελληνοκυπρίων που τη βάζεις; H ΕΟΚΑ Β δεν δολοφόνησε; Δεν απήγαγε; Πιο μετά το πραξικόπημα;;;

Ανώνυμος είπε...

Η Αναστασία Παπαδοπουλου πολιτικοποίησε σε μεγάλο βαθμό την απαγωγή της σωρού του πατέρα της.

Θα ήταν σοφότερο να συγκεντρωθεί στην ανθρωπιστική πτυχή, ωσότου βρεθεί ο εγκληματίας..και μετά να το πολιτικοποιήσει αν ήταν πολιτικά τα κίνητρα της απαγωγής.

Οταν διάβασα αυτά που έγραψε δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου

"Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα"

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα

1. τι έγινε στην Κοφίνου???

2. Γιατί υπήρχε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ελληνική μεραρχία στο νησί ? (15,000 στρατιώτες) Τόσος στρατός για πιο σκοπό? Η παρουσία τους απο μονη της δεν προκαλούσε φοβο η ενταση?

3. Γιατί Ο Μακάριος μιλούσε για ένωση αφου κάτι τέτοιο απαγορευοταν απο το συνταγμα που ο ιδιος υπεγραψε?? Αυτό δεν δημιουργουσε ενταση?

4. Γιατι Ο Μακάριος ηθελε να αλλαξει το σύνταγμα? βλεπε 13 σημεια? αυτο δεν προκαλούσε ένταση και αντιδράσεις?

5. Τι έγινε στην Τόχνη? Γιατι σκοτωσαν τους 100 περίπου τουρκοκύπριους αιχμαλωτους?

6. Τι έγινε στο Σανταλάρι?

7. Τί έγινε στην Αλαμινό? Δεν πέρασαν πολλά χρόνια που ξεθαψαν τους 19 τουρκοκυπριους που ηταν θαμμένοι σε ομαδικο τάφο .....

έχει πολλα να σου γράψω, συνκεκριμένα γνωριζω 2 δολοφονηθέντες τουρκοκυπριους οπως επισης και μερικούς απο τους δολοφόνους τους αλλα δεν θα τα γράψς για ευνόητους λόγους.

Πλαστήρας είπε...

Ανώνυμε 11:52. Η ΕΟΚΑ Β δεν υπήρχε το 63. Οι επιχειρήσεις από τον Σαμψών και του Λυσσαρίδη εγιναν με τις εντολές του Μακαρίου. (Και καλά έκανε).

Ανώνυμε 10:15, πρώτον εγώ δεν είμαι δικηγόρος κανενός ούτε ανήκω σε κανένα κόμμα.
Δεύτερον αφού η 8η Ιουλίου μιλά για ΔΔΟ γιατί την έθαψε ο Ευέλικτος;
Τρίτον ο Παπαδόπουλος μιλούσε για Ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο και ο Χριστόφιας τον ειρωνευόταν.

Εγώ είμαι αντιομοσπονδιακός και δεν είμαι οπαδός κανενός, ούτε του Παπαδόπουλου. Τον εκτιμώ και τον τιμώ γιατί με το ΟΧΙ του έσωσε την Κύπρο από σίγουρη καταστροφή (βλέπε Ίμβρο, Τένεδο).

Ανώνυμος είπε...

Πλαστηρα

Πως εθαψε την ΔΔΟ ο Χριστοφιας? δεν ειναι ΔΔΟ που συζητα?

Ο Τασσος αφου ηθελε ΔΔΟ με σωστο περιεχομενο γιατι δεν την διαπραγματευτηκε στο Μπουντερσπορκ?

Ωστε οντος ο Λυσσαριδης παράνομα οπλοφορούσε και κυνηγούσε τουρκοκυπριους....Ωστε οντος ο Μακαριος εδινε εντολες για να κυνηγάνε καποιοι εθνικιστές τουρκοκυπρίους

Σε αυτες της ομάδες του Μακαρίου Ανήκε και η Παρανομη οργανοση ΑΚΡΙΤΑΣ της οποιας μελος ειταν ο ΤΑσσος.....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

Κυριοι του Christofias-watch πιο κατω θα αποδειξω με επιχειρηματα τους λογους που η Κερυνεια χαθηκε απο λαθη που εγιναν ΟΧΙ απο τον Προεδρο Χριστοφια οπως εσεις υποστιριζετε αλλα απο λαθη εθνιστιστων ενας εκ των οποιων ειταν και ο Τασσος.

Πριν ξεκινησω θελω να ξεκαθαρισω τα εξης¨

1. Δεν αμφισβιτω σε καμια περιπτωση τον πατριωτισμου του Τασου και την αγαπη του για την πατριδα μας

2. Πιστευω οτι ο εθνικισμος,ο υπερμετρος φανατισμος και ο θρησκευτικος φανατισμος φερνουν παντα καταστροφη. Η βια φερνει βια, οι δολοφονιες φερνουν δολοφονιες, το αιμα φερνει αιμα, η τρομοκρατια φερνει τρομοκρατια, ο θανατος φερνει θανατο.


ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1960-1974

Αυτη ειταν η μαυρη περιοδος της συνχρονης ιστοριας μας κατα την διαρκεια της οποιας εγιναν τεραστια λαθη και απο τις 2 κοινοτιτες. Εγιναν εγκληματα και απο τις 2 πλευρες, υπηρξαν παρανομες στρατιωτικες οργανωσεις οπως η Τουρκοκυπριακη ΤΜΤ και Η ελληνοκυπριακη οργανωση Ακριτας μελος της οποιας ειταν και ο Τασος. Αυτες οι παρανομες οργανωσεις προεβηκαν σε εγκληματα, εγκληματα τα οποια εκμεταλευτηκε η Τουκρια να υλοπιοισει τα σχεδια της που ειταν η εισβολη στο νησι μας. Οι εθνικιστες επιδιωκοντας την ενωση η οποια απαγορευοταν απο το συνταγμα μας, χωρις να το θελουν, εδωσαν την αφορμη στην Τουρκια να εισβαλει στο νησι αφου εκμεταλευτηκε το χαος που δημιουργηθηκε απο το πραξικοπημα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ο εθνικισμος που καλιεργηθηκε απο πολλους κατά την διαρκεια της περιοδου 1960-1974, εφερε την καταστροφη στο νησι μας, Ο Τασος ειταν ενεργο μελος μιας εθνικιστικης παρανομης οργανωσης ενώ ο Προεδρος Χριστοφιας ουδεποτε υπηρξε μελος μια τετειας παρανομης και εθνικιστικης οργανωσης.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2003-2004. ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΑΣΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Τον Δεκεμβριο του 2003 ο Τασος εστειλε επιστολη προς τον ΑΝΑΝ και του ζητουσε να αναλαβει μια νεα πρωτοβουλια στο Κυπριακο και να επαναφερει το σχεδιο λυσης.

Τον Φεβρουαριο του 2004 καλεσε ο Αναν τον προεδρο Τασσο να παει στην Νεα Υορκη όπως και εγινε. Εκει ο Τασος αποδεκτηκε ΕΠΙΔΙΕΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Δηλαδη αποδεκτηκε το Σχεδιο Αναν 5 ως σχεδιο πανω στο οποιο θα γινοτανε επιδιετησια και μετα δημοψηφισμα.

Το Μαρτιο του 2004, πηγε ο Τασος στο Μπουντερσπορκ για τις συνομιλιες (επιδιετησια) αφου προηγουμενος ειχε συμφωνησει μυστικα με τον Ντεκτας ο οποιος του υποσχεθηκε ότι δεν θα δεχοταν το σχεδιο.Η Τουρκια παραμερισε τον Ντεκτας και αποδεκτηκε το σχεδιο. Ο προεδρος Τασσος δεν διαπραγματευτηκε τιποτα, λεχθηκε μαλιστα από καπιους πολιτικους π.χ Αναστασιαδης ότι η Τουρκια μας προτεινε την καρπασια και παλι ο Τασσος ειταν ανενδοτος και δεν διαπραγματευτεικε τιποτα.

Απριλιο του 2004 πηγαμε σε δημοψηφισμα οπου ο Κυπριακος λαος απερηψε το σχεδιο κατοπιν προτροπης του Προεδρου Τασσου.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ¨

1. Από 200,000 που ειταν οι εποικοι το 2004 σημερα είναι 500,000.
2. Στα κατεχομενα εδαφη μας , από το 2004 εως σημερα κτιστηκαν χιλιαδες σπιτια και διαμερισματα σε ελληνοκυπριακη γη κανοντας το περιουσιακο ακομα μεγαλυτερο προβλημα.
3. Με το ΟΧΙ μας και το ΝΑΙ των τουρκοκυπριων , η Τουρκια κεδισε την συμπαθεια πολλων ευρωπαικων κυβερνησεων σε αντιθεση με εμας που δεκτηκαμε πολλες κριτικες και πιεσεις.

Πλαστήρας είπε...

Για τα γεγονότα του 63 παραθέτω μια επιστολή του Τουρκοκύπριου διανοούμενου και συμβούλου του Μακαρίου δρ. Ιχσάν Αλή προς τον τότε ΓΓ του ΟΗΕ Ου Θαν:

«Οι Τούρκοι της Κύπρου κινδυνεύουν από τους Τούρκους τρομοκράτες και όχι από τους Έλληνες…»

Επίσης την Τουρκανταρσία καταδικάζει με δεκάδες ανακοινώσεις του τότε το ΑΚΕΛ...

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!

Πλαστήρας είπε...

Και κάτι άλλο... Είδατε απόψε από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 τον Τουμάζο Τσιελεπή σε ακτίβ της ΕΔΟΝ πόσο χυδαία ειρωνεύτηκε τον Βάσο Λυσσαρίδη;

Αν είναι δυνατόν ένα σκουλήκι σαν τον Τσιελεπή να ειρωνεύεται ένα γίγαντα σαν τον Γιατρό!

Επίπεδο που το έχουν αυτοί που θέλουν να καθορίσουν το μέλλον του Ελληνισμού στην Κύπρο!

Ρήγας είπε...

1. Οι δολοφονίες αμάχων και η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα, ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ είναι ο ένοχος και ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ είναι το θύμα. Δεν πρόκειται ποτέ να δικαιολογήσω εγκλήματα που έχουν γίνει εναντίον Τούρκων αμάχων.

Από μεμονωμένα επεισόδια από την μια εώς το επιχείρημα που προτάσσουν κάποιοι για "πολιτική εθνικού ξεκαθαρίσματος των Τούρκων της Κύπρου" υπάρχει μια τεράστια διαφορά.


2. Ο Μακάριος /πρότεινε/ αλλαγή συντάγματος. Αυτό δεν είναι πράξη τρομοκρατίας. Πράξη τρομοκρατίας θα ήταν αν ο Μακάριος (ή οποιοσδήποτε άλλος πρόεδρος της ΚΔ) επέβαλλε αλλαγή συντάγματος.


3. Στην Κύπρο υπήρξε ανταρσία από την ηγεσία της Τούρκικης κοινότητας με κάλυψη και στήριξη και καθοδήγηση από το Τούρκικο καθεστώς που τρομοκρατούσαν τον Τούρκικο πληθυσμό του νησιού, είτε ανοικτά είτε με κάλυψη (τις οποίες πράξεις φόρτωναν στην Ελληνική κοινότητα).


4. Ολόκληρη η Ελληνική πολιτική ηγεσία της Κύπρου μιλούσε για ένωση την δεκαετία του '60, όχι μόνο ο Μακάριος (π.χ. δες ψήφισμα βουλής του '67). Το /λάθος/ του Μακαρίου (διότι ως πρόεδρος είχε περισσότερες ευθύνες) είναι που πίστευε ότι η Ζυρίχη μπορούσε να ήταν μια προσωρινή και ενδιάμεση κατάσταση.

Μια σημείωση, από το άρθρο του Αιμιλιανίδη ("Με λόγια άλλων: Αληθινή ιστορία της Κύπρου"):

''Τον Γενάρη του 1961 ο βουλευτής του Α.Κ.Ε.Λ Χρύσης Δημητριάδης παρατήρησε πως οι Τουρκοκύπριοι μιλώντας "για τον αγώνα του αλγερινού λαού, απέφυγαν να αναφερθεί στο γεγονός ότι ο αγώνας του αλγερινού λαού είναι αγώνας για αυτοδιάθεσή του. Αυτή είναι η διακηρυγμένη αρχή του αγώνα αυτού από τους ιδίους τους Αλγερινούς πατριώτες και για αυτή την αρχή χύνουν καθημερινά το αίμα τους. Αυτή είναι η αρχή την οποία και εμείς πιστεύουμε και για την οποίαν αγωνίστηκε ο κυπριακός λαός... Ο έντιμος συνάδελφος κ. Χαλήτ Αλή Ριζά αναφέρθηκε σε δίκαιη λύση. Η έκφραση αύτη με βρίσκει να διαφωνώ εντελώς. Έχουμε πικρή πείρα του τί μπορεί να μαγειρευθεί γύρω από την λέξη δικαία λύσις από τους ιμπεριαλιστές και τα όργανά τους. Και δεν θα ήθελα να ευχηθώ στον αλγερινόν λαό, μια δίκαια λύση παρόμοια της οποίας υφιστάμεθα."


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ντροπή τα σκατόπαιδα της ΕΔΕΚ του 88 να γράφουν τέτοια πράματα και να κρύβονται πίσω από το christofias watch

ΚΟΚΟΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ! είπε...

1) Να πω στον/ή ΕΔΕΚ ότι είναι γνωστό σε όλους ότι σε μεγάλο βαθμό γίνεται συνεργασία μεταξύ των φοιτητικών Παρατάξεων αγώνα - προοδευτικής και να αφήκουν τις λογοκρισίες.όπως και η αναγέννηση που πάντα πάει κοινή γραμμή με τιν προοδευτική.
2) Επίσης να αναφέρω ότι η σαπίλα του ακέλ δεν σταματά στην εδόν αλλά μεταφέρουν τις απόψεις τους και μέσω της προοδευτικής κ.φ η οποία παραμορφώνει τα μυαλά των φοιτητών, για το κυπριακό, και μέχρι πριν 3 εβδομάδες σε γνωστό πανεπιστήμιο κατέβηκε με ΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑ προς τους φοιτητές για Διζωνική Ομοσπονδία. Ευτυχώς δεν τους το επιτρέψαμε αλλά άν περνούσε θα ήταν απόφαση ότι οι φοιτητές στηρίζουν την Διζωνική Ομοσπονδία.
3) Να αναφέρω ακόμα τον μεγαλύτερο γελοίο τρόπο που προπαγανδίζουν τους φοιτητές για μείωση διδάκτρων. Πριν 2 χρόνια με τον ακελικό φορέα μείωσης διδάκτρών υπόσχονταν στους φοιτητές ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ σε μιά μέρα. Μείωση διδάκτρων σε 2 μέρες. Το αποτέλεσμα ?!?!?!
Να ξεγελούν τους φοιτητές, και τις οικογένειες τους ότι νοιάζονται για τις τσέπες τους, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ που έδωσε την έγκριση για την άυξηση των διδάκτρων.
Αλλα το παιχνιδάκι τους είναι μια καλοστημένη προπαγάνδα αφού κάθε Μάιο στις φοιτητικές εκλογές ζητούν την ψήφο των φοιτητών, γιατι παλέυουν για μείωση διδάκτρων!
3)Όταν έγινε το περιστατικό με τον νεαρό φίλαθλο του αποέλ, ΤΑ ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΟΙ του Πανεπιστημίου μας, με προκλητική συμπεριφορά, σχολίαζαν τον τρόπο που χτυπήθηκε ο νεαρός φίλαθλός. ...ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ?
4) Να πω στον ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ,και αν δεν του αρέσκει να αλλάξει επάγγελμα για να εν ποιό ήρεμος!
ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΨΗΦΙΣΕΤΑΙ ΤΟΝ δημητράκη, και όταν όλοι εμείς σας προειδοποιούσαμε ελαλούσετε μας φασίστες και εθνικιστές.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα περιμένω απαντήσεις.......


Ανώνυμος είπε...
Ρήγα

1. τι έγινε στην Κοφίνου???

2. Γιατί υπήρχε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ελληνική μεραρχία στο νησί ? (15,000 στρατιώτες) Τόσος στρατός για πιο σκοπό? Η παρουσία τους απο μονη της δεν προκαλούσε φοβο η ενταση?

3. Γιατί Ο Μακάριος μιλούσε για ένωση αφου κάτι τέτοιο απαγορευοταν απο το συνταγμα που ο ιδιος υπεγραψε?? Αυτό δεν δημιουργουσε ενταση?

4. Γιατι Ο Μακάριος ηθελε να αλλαξει το σύνταγμα? βλεπε 13 σημεια? αυτο δεν προκαλούσε ένταση και αντιδράσεις?

5. Τι έγινε στην Τόχνη? Γιατι σκοτωσαν τους 100 περίπου τουρκοκύπριους αιχμαλωτους?

6. Τι έγινε στο Σανταλάρι?

7. Τί έγινε στην Αλαμινό? Δεν πέρασαν πολλά χρόνια που ξεθαψαν τους 19 τουρκοκυπριους που ηταν θαμμένοι σε ομαδικο τάφο .....

έχει πολλα να σου γράψω, συνκεκριμένα γνωριζω 2 δολοφονηθέντες τουρκοκυπριους οπως επισης και μερικούς απο τους δολοφόνους τους αλλα δεν θα τα γράψς για