Mr. Before&after ή 10+1 ψέματα !

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ε καλά ρε παιδιά, άλλο τι λέμε στις εκλογές και άλλο μετά.
Στις επόμενες εκλογές να σας τα ξαναπώ αν θέλετε.




Πέρασαν περισσότερο από δύο χρόνια μετά την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια και ο απλός πολίτης είναι γεμάτος ερωτηματικά. Ερωτηματικά που δεν γεννήθηκαν στιγμιαία αλλά είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς ασυνέπειας ή ανειλικρίνειας εκ μέρους του προέδρου.

Ένα αγεφύρωτο χάσμα χωρίζει τις θέσεις, απόψεις και προτάσεις του υποψηφίου Δημήτρη Χριστόφια του 2007 με τα έργα του προέδρου Χριστόφια του 2009. Παραθέτοντας σας τις προτάσεις για το Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση , προτάσεις τις οποίες ο απλός πολίτης κατατάσσει πολύ ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων του, βλέπουμε ότι ο υποψήφιος Χριστόφιας υποσχόταν στον Κυπριακό λαό πράγματα πολύ διαφορετικά από αυτά που πράττει ο νυν πρόεδρος Χριστόφιας:

1Υ: Αύξηση των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση στο 8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

1Π: Οι δημόσιες δαπάνες για την παιδία όχι μόνο δεν αυξήθηκαν στο 8% αλλά από τον πρώτο μόλις χρόνο κατρακύλησαν στο 5,9% παρασέρνοντας μαζί τους και τα όνειρα των νέων για μια καλύτερη παιδεία.

2Υ: Ενσωμάτωση της Αρχής της Ισότητας σε όλα τα όργανα, πολιτικές και δράσεις της Κυβέρνησης, με αυξημένη διοχέτευση πόρων για υλοποίηση των πολιτικών ισότητας με μέτρα για ίση πρόσβαση και συμμετοχή των γυναικών στις δομές εξουσίας και λήψης αποφάσεων.

2Π: Από τον πρώτο κιόλας μήνα δημιουργεί αρνητικό ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη τοποθετώντας μόνο μία υπουργό γυναίκα σε όλο το υπουργικό συμβούλιο.

3Υ: Άμεση ανάληψη της πρωτοβουλίας των κινήσεων από μέρους της Ελληνοκυπριακής πλευράς, με επίκεντρο των προσπαθειών μας την υλοποίηση της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

3Π: Ενταφιασμός της 8ης Ιουλίου λίγους μήνες μετά την εκλογή του.

4Υ: Είμαι η εγγύηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, μακριά από αδιέξοδες πολιτικές και επικίνδυνη υποχωρητικότητα. Η λύση που προτείνω πρέπει να προνοεί την αποχώρηση των εποίκων από την Κυπριακή Δημοκρατία.

4Π: Τι άλλο παρά επικίνδυνη υποχωρητικότητα είναι η χωρίς αντάλλαγμα αποδοχή 50 000 εποίκων λίγους μήνες μετά την εκλογή του.


Εμάς πάντως Μάρκο μου, τις καρέκλες που μας υποσχέθηκε μας τις έδωσε. Εδώκαμεν του βέβαια το ΔΗΚΟ, αλλά χαλάλιν του.

5Υ: Σφυρηλάτηση του αναγκαίου, στα πλαίσια του αντικατοχικού αγώνα που διεξάγουμε, πνεύματος ενότητας και συναίνεσης, στα πλαίσια ενός αναβαθμισμένου Εθνικού Συμβουλίου. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συμβουλίου ως του χώρου συλλογικού προβληματισμού και συλλογικής ανάληψης ευθύνης.

5Π: Παράπονα από όλους τους κομματικούς χώρους για ελλιπή ενημέρωση για το Κυπριακό. Ειδικά οι δυνάμεις τις συμπολίτευσης, οι οποίες εξέλεξαν με την δύναμη τους πρόεδρο τον κ. Χριστόφια, είναι πολύ απογοητευμένες αφού δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι απόψεις τους και τους στερήθηκε το δικαίωμα να συμμετέχουν στην διαπραγματευτική ομάδα. Το εθνικό συμβούλιο καταστρατηγήθηκε από τις μονομερείς ενέργειες του προέδρου. Όποιος διαφωνήσει με τις ενέργειες του ή υποσκάπτει τον πρόεδρο ή δεν θέλει λύση ή πρέπει να φύγει από την συγκυβέρνηση ή τόσα άλλα μειωτικά του αποδίδονται από το Ακελικό στρατόπεδο. Όχι κ. Πρόεδρε, δεν πετυχαίνεται έτσι η ενότητα που μας υποσχεθήκατε.

6Υ: Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των στρατιωτών μας για αποτελεσματικό στρατό και δημιουργική θητεία. Μελετούμε τη μείωση της θητείας από 25 σε 19 μήνες. Εμπεδώνουμε την αξιοκρατία στο στράτευμα.

6Π: Οι 19 μήνες παραμένουν όνειρο για τους στρατεύσιμους (εμείς βέβαια ουδέποτε συμφωνούσαμε με μια τέτοια μπαρούφα, γιατί απλά η κατοχή δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς). Δυστυχώς, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη, ας πρόσεχαν όσοι στρατιώτες τον πίστεψαν.

7Υ:Αντιμετωπίζουμε την άνοδο της ανεργίας ανάμεσα στους νέους και νέες 7Π: Από το 3% χωρίς να λάβει κανένα αποτελεσματικό μέτρο κατά της κρίσης, η ανεργία που πνίγει τις ελπίδες των νέων για ένα καλύτερο αύριο σκαρφαλώνει στο 7%.

8Υ:Στόχος το Δομημένο Περιβάλλον με πολεοδομική ανασυγκρότηση των πόλεων και ενσωμάτωση περιβαλλοντικών κριτηρίων με σχεδιασμός και τήρηση των κανόνων πολεοδομικής ανάπτυξης. 8Π: Μόλις ξέσπασε η οικονομική κρίση, ο πρώτος που την πλήρωσε ήταν το ‘’Δομημένο Περιβάλλον’’. Το υπουργείο του κ. Σιλικιώτη μας ανακοίνωσε με περισσή περηφάνια ότι όσοι ήταν πλούσιοι αρκετά για να εξαγοράσουν ένα πρόστιμο για τα περιβαλλοντικά και πολεοδομικά εκτρώματα που δημιούργησαν θα μπορούσαν να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα κτίσμα τους με τυπικές διαδικασίες.

9Υ: Αξιοποιώντας τις διαχρονικές σχέσεις του με την Τουρκοκυπριακή κοινότητα, μπορεί να συμβάλει για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για λύση πραγματικής επανένωσης κράτους, κοινωνίας, οικονομίας, θεσμών και λαού, προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων.

9Π: Η σταθμισμένη ψήφος αποτελεί την ταφόπλακα της πραγματικής επανένωσης του νησιού αφού διαιωνίζει τις διχοτομικές τάσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

10Υ: Ο Δημήτρης Χριστόφιας ενώνει, με ικανούς και προοδευτικούς ανθρώπους από όλους τους χώρους.

10Π: Με λύπη μας βλέπουμε τόσο στις υπουργικές θέσεις, όσο και στις θέσεις των Ημικρατικών οργανισμών την ίδια κομματοκρατία, τους ίδιους δεινόσαυρους καρεκλοκένταυρους που ανακυκλώνονται (βλ. Ιακώβου, Κιττή κ.α ), την ίδια λογική του ρουσφετιού και των μικροπολιτικών συμφερόντων.

10+1Υ: Κύριο εκλογικό σλόγκαν: ‘’Έφτασε η ώρα η Κύπρος να σωθεί’’

10+1Π: Η Κύπρος όχι μόνο δεν έχει σωθεί αλλά είναι στην γωνία, με την δαμόκλειο σπάθη της επιδιαιτησία να κρέμεται πάνω από το κεφάλι μας, την σταθμισμέμη ψήφο έξω από την πόρτα και τις μόνιμες παρεκκλίσεις από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα ανθρώπινα δικαιώματα να αιωρούνται παντού στην ατμόσφαιρα*.


* Όλο το υλικό των προεκλογικών υποσχέσεων του κ. Χριστόφια βρίσκεται αναρτημένο αυτούσιο όπως το παραθέτω στην ιστοσελίδα

http://www.christofias.com.cy/
,
10+1 προτάσεις ,

γιατι verba volant scripta manent!

ΟΝΑΣΑΓΟΡΑΣ για το christofias-watch

43 Σχόλια:

ΕΡΩΤΗΣΙΣ είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

Τι εγύρεφκε ο Ανδρέας Χρίστου στις 30 Οκτωβρίου 2009 στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ανδρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος;

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ;

ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΧΟΡΕΥΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ;

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΥΝΟΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ;

Σάββας Παπάκης είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο.

Όχι, δε διαφωνώ με την πολιτική του κ. Χριστόφια. Οι απόψεις μου είναι γνωστές και έχω καθυβριστεί από διάφορους για αυτές.

Διαφωνώ όμως με το Δ. Χριστόφια, κυρίως για το ότι άλλα είπε στο λαό για να εκλεγεί. Δεν είπε την αλήθεια και δεν έδειξε τον πραγματικό εαυτό του για να κριθεί δίκαια.

Πολλοί λένε ότι αν έλεγε αυτά που πραγματικά πίστευε, με τα οποία προσωπικά συμφωνώ, δε θα εκλεγόταν.

Όμως αυτή είναι η δημοκρατία. Αν οι απόψεις μας είναι μειοψηφικές, πρέπει να το αποδεχτούμε.

Όχι να υποκρινόμαστε και να παρουσιαζόμαστε με προσωπεία στο λαό.

Ρήγας είπε...

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ ευνοούσε πάντα αυτούς με τους οποίους μπορεί να βολεύεται.

Στους χουντικούς συνταγματάρχες μπορεί να σερβίρει γλυκό καρυτδάκι, αλλά στον κόσμο της σερβίρει φούμαρα Άστα λα Βικτώρια Σιέμπρε, Βικτώρια Μπέκαμ κλπ.

Βέβαια, η ηγεσία του ΔΗΣΥ είναι πολύ πολύ χειρότερη.



Ρήγας

Επαγρύπνηση-Κλιμάκιο Λευκωσίας είπε...

Ονασαγόρα, πες αλεύρι, η Επαγρύπνηση σε γυρεύει.

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Β, θα μας τρελλάνεις παιδί μου.

Συμφωνείς με την πολιτική του Χριστόφια και συμφωνείς ότι άλλα είπε στο λαό και άλλα πράττει. Δηλαδή δεν είπε την αλήθεια άρα είπε ψέματα.

Άρα συμφωνείς με την πολιτική κάποιου που αποδεδειγμένα λέει ψέματα.

Πως μπορείς να συμφωνείς με την πολιτική κάποιου που λέει ψέματα. Είσαι σίγουρη ότι ότι μας λέει εμάς λέει και στους Βρεττανούς και στους Τούρκους.

Πρόσεχε γιατί θα πιαστείς κορόϊδο γιατί αυτό μας αποδυκνύεις ότι είσαι.

Μόνο ένα κορόϊδο μπορεί να συμφωνεί και να στηριζει την πολιτική κάποιου που αποδέχεται το γεγονός ότι καταφεύγει σε απάτες.

Πως τα καταφέρνεις ρε κορίτσι μου και μια ζωή αυτοξεσκεπάζεσε πάντα σου έβγαζα το καπέλο μου και συνεχίζεις να με εκπλήττεις.

Μονο μυαλά (εδώ γελάμε ...μυαλά) σαν τα δικά σου μπορούν να στηρίζουν τέτοιες απάτες και ανόητες πολιτικές (και πάλι γελάμε ...πολιτικές).

Σάββας Παπάκης είπε...

Πιστεύω στην πολιτική της λύσης και όχι της απόρριψης.

Στη συνύπαρξη και όχι στο διαχωρισμό.

Στην επαναπροσέγγιση και όχι στο ρατσισμό και στο μίσος των δύο κοινοτήτων.

Πιστεύω ότι υπο τις συνθήκες, η λύση θα είναι οδυνηρή και ότι δε θα επιστρέψουν "όλοι στα σπίτια τους".

Πιστεύω ότι είναι αδύνατον να φύγουν οι έποικοι.

Ότι είναι αδύνατον να καταργηθούν πλήρως οι εγγυήσεις και να φύγει όλος ο τουρκικός στρατός.

Ότι πρέπει να μοιραστούμε την εξουσία με τους Τουρκοκύπριους και δεν είναι μόνο δικό μας το κράτος.

Γι' αυτό υποστηρίζω το Δημήτρη Χριστόφια.

Όμως, ο Δ. Χριστόφιας, όφειλε ως υποψήφιος να μη λέει άλλα στο λαό από τα όσα πίστευε. Γιατί τώρα που θα έρθει η λύση, ο κόσμος άλλα περιμένει και θα την καταψηφίσει πάλι.

Ο Δ. Χριστόφιας όφειλε να δεχτεί να κατεβεί κοινός υποψήφιος ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ. Με καθαρές θέσεις και όχι με λαοφιλείς δημαγωγικές απόψεις για "απελευθέρωση-επιστροφή των προσφύγων-αποχώρηση του τουρκικού στρατού και των επόικων- δίκαιη λύση" και άλλες ανειλικρινείς και ανέφικτες υποσχέσεις.

Πιστεύω ότι μπορεί και να έβγαινε. Αν δεν έβγαινε, τι να γίνει, μειοψηφία είμαστε, θα σεβόμασταν το αποτέλεσμα.

Θέλω να είμαι δίκαιη. Πιστεύω στα όσα κάνει σήμερα ο Πρόεδρος, αλλά όχι στα όσα υποσχόταν και αυτά με τα οποία εκλέγηκε. Δεν είναι ότι το ηθικότερο, να υπόσχεσαι άλλα και να κάνεις άλλα. Δημαγωγία είναι, λυπούμαι πολύ.

Ανώνυμος είπε...

ο Ερμόλαος αυνανίζεται ανοιγμένων των θυρών

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιοσίλιος αφέθηκε με τον Αγαθοκλή να κάνουν κουμάντο μόνοι τους.

"Ερμόλαος"

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Β. όπως είπες
"Πιστεύω στην πολιτική της λύσης και όχι της απόρριψης.

Στη συνύπαρξη και όχι στο διαχωρισμό.

Στην επαναπροσέγγιση και όχι στο ρατσισμό και στο μίσος των δύο κοινοτήτων."

Παιδί μου τότε διαφωνείς και μάλιστα κάθετα με τον Χριστόφια που επιδιώκει μια "λύση" άκρως ρατσιστική και διαχωριστική και καθόλου λύση συνύπαρξης.

Το να ψηφίζει παιδί μου κάποιος αναλόγως με το από ποια ράτσα προέρχετε (βλ σταθμισμένη ψήφος) δεν αποτελεί άκρατο ρατσισμό που αναπόφευκτα πάνω σε τέτοια βάση τα πράγματα θα οδηγηθούν σε διαχωρισμό και σύγκρουση των 2 κοινοτήτων?

Ποιά συνύπαρξη παιδί μου αφού ο διαχωρισμός θα είναι τόσο εθνικός (Ελληνες - Τούρκοι) όσο και θρησκευτικός (χριστιανοί Μουσουλμάνοι)και γεωγραφικός. Δεν θα μπορούσε να σχεδιαστεί πιο ρατσιστική φόρμουλα. ο Μάντελα όταν του την πρότειναν για το λάό του τους Διαολόστειλε.
Συνύπαρξη σημαίνει ανάμικτη συμβίωση και όχι εμείς ποδά τζαι σεις ποτζεί.

Η πολιτική της απόρριψης ενσαρκώνετε στο πρόσωπο του απατεώνα που εξαπατώντας το λαό τον οδηγεί στην σύρραξη εξασφαλίζοντας όλες τις προϋποθέσεις της στο έκτρωμα που σχεδιάζει. Το μίσος θα πολλαπλασιαστεί αντί να εκλείψει στη βάση αυτής της άκρατης ρατσιστικής λύσης που επιδιώκει ο ανίκανος πρόεδρος μας. Και ως αποτέλεσμα θα απορριφθεί οποιαδήποτε προσπάθεια λύσης.

Μαρία Β. οι θέσεις σου είναι διαμετρικά αντίθετες με την πολιτική του Χριστόφια και αποτελείς μυστήριο το πόσο κορόϊδο πιάνεσε, αλλά όπως περίτρανα έχεις αποδείξει προηγουμένως είσαι πράγματι κορόϊδο.

Σταμάτης Γαρδέλης είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα μας γράφεις Μαρία.

Θα ήθελες να πάμε για ένα ποτάκι και να μου αναπτύξεις τις απόψεις σου;

Να μου δείξεις στην πράξη τι εννοείς επανένωση και θα κάνω ότι μπορώ να μην είναι πολύ οδυνηρή η λύση που θα βρούμε.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αγαπητή Μαρία,

Σημειώνω την αντίφαση του "θέλω να είμαι δίκαιη" που λες με την άδικη λύση που αποδέχεσαι (ή ακόμη και επιδιώκεις).

Σε τιμά όμως το ότι παραδέχεσαι ότι η πολιτική Χριστόφια είναι υποχωρητική και δεν εγκρίνεται από την πλειοψηφία και το ότι στιγματίζεις τις κάλπικες προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Σε παρακαλώ όμως να προβληματιστείς σοβαρά, γιατί είναι εμφανές ότι κάπου κάτι δεν πάει καλά με τα όσα πρεσβεύεις. Είσαι υπό σύγχυση.

Συγχαρητήρια στον Ονασαγόρα για την εξαίρετη και τεκμηριωμένη του ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΔΕΚ Η.Β. ΕΙΝΑΙ Ο Β.Π.

ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΑΙ Β.Π.

Ανώνυμος είπε...

giati otan prospatho na postaro comment me ellinikous xaraktires mou vgazei ena periergo error?

Πλαστήρας είπε...

Ο Χριστόφιας αποδείκτηκε απλά ψεύτης. Υφάρπαξε τη ψήφο του λαού με ψέματα. Συνεπώς βρίσκεται εκτός λαϊκής εντολής. Μην ξεχνάτε πως σε μια Δημοκρατία ανώτατη αρχή (υποτίθεται ότι) είναι ο Λαός.

Δεν είναι ο πρώτος. Και ο Γλαύκος Κληρίδης υποσχόταν S-300 αλλά αντί αυτών μας έφερε το Σχέδιο Ανάν.

Όσο για τον περιβόητο διαχωρισμό, την τρισκατάρατη διχοτόμηση δηλαδή, κάνετε το λογαριασμό χωρίς τον ξενοδόχο: Την Τουρκία δηλαδή.

Θέλει η Τουρκία τη διχοτόμηση; Αν την ήθελε δε θα παρακαθόταν σε συνομιλίες για "λύση" αλά Ανάν. Ούτε και εμείς τη θέλουμε δηλαδή για να εξηγούμαστε. Αλλά ο μπαμπούλας της διχοτόμησης είναι ένα παραμύθι και τίποτα άλλο. Η Τουρκία δε θέλει δεύτερο Ελληνικό κράτος κάτω από τα αχαμνά της. Θέλει με μια μεσοβέζικη λύση να ελέγχει όλη την Κύπρο!

Ρήγας είπε...

Σήμερα επειδή είναι Κυριακή, θα σας πω μερικά ανέκδοτα:

[Διαβάζουμε από το καταστατικό του ΑΚΕΛ]

Πάμε χαλαρά:

"3. Tο AKEΛ προσηλωμένο στην υπόθεση της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, συνεχίζει και εμπλουτίζει την κληρονομιά των πολιτικών, απελευθερωτικών και κοινωνικών αγώνων που λαμπρύνουν την ιστορία του λαού μας."

Χα χα χα.. των απελευθ... χα χα χα !!! Θα μου χυθεί και ο καφές... χα χα χα....

Ουφ... ΟΚ. Πάμε πάρα κάτω:

"9. (α) Στο σημερινό αντιιμπεριαλιστικό, απελευθερωτικό, αντικατοχικό στάδιο αγώνα, το AKEΛ αγωνίζεται για μια Kύπρο ανεξάρτητη, κυρίαρχη, ομοσπονδιακή, αδέσμευτη κι αποστρατικοποιημένη, απαλλαγμένη από ξένους στρατούς, έποικους και βάσεις."


Απελευθερωτικ... Χα χα χα..... Ε όχι ρε φίλε μας ισοπέδωσες... Χα χα χα.... Απαλλαγμένη από έποικους... Χα χα χα... !!!!!

Αχχχχ.... ΟΚ, πάμε πάρα κάτω:


"(β) Στον αγώνα για την απελευθέρωση της Kύπρου κύριος εχθρός του κυπριακού λαού είναι η τούρκικη κατοχή και οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού που την στηρίζουν καθώς επίσης τα όργανα και οι ντόπιοι υποστηρικτές τους, εναντίον των οποίων διεξάγεται συνεχής και ασυμβίβαστη πάλη. "

Συνεχής και ασυμβίβαστη πάλη! Χα χα χα.... Δεν αντέχω άλλο... Φτάνει... Χα χα χα χα χα.... Μας πέθανες.... Χα χα....



Δεν είστε κόμμα, είστε ένα καρναβάλι και μάλιστα από πελλόμασκες.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω μιαν άλλην ερώτηση. Οι κονσέρβες πώς ανοίγονται?

Ανώνυμος είπε...

Όσοι ξέρουν πιλόττα είναι φίλοι και σύντροφοι...

^Αγαθοκλής^

Υ.Γ: Εκτός από το φραπέ, πίνει και το νερό του στο αποχωρητήριο ο Ιοσίλιος.

Υ.Γ2: Ασφαλής επιστροφή των επιτρόπων στα αστικά κέντρα!

ΕΡΩΤΗΣΙΣ είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

Τι εγύρεφκε ο Ανδρέας Χρίστου στις 30 Οκτωβρίου 2009 στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ανδρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος;

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ;

ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΧΟΡΕΥΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ;

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΥΝΟΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ;

περιμένοντας την λύση είπε...

Τουτο το φθινοπωρο εν ενδιαφερον για την διαδικασια επανενωσης..Σαν να χαλαρωνει το κλιμα..οι μηχανισμοι παραγωγης υστεριας συνεχιζουν βεβαια..αλλα σαν να κατι να εκοψεν..σαν να φκαινει κατι σαν κουβεντα στις αντιπαραθεσεις...σαν να απλωνεται στην κοινωνια εναν ειδος λογου για το ειδος της λυσης..

Η δομη της υποδοχης καθε ιδεας που κουβεντιαζεται στες συνομιλιες εν σταθερη σαν ρουτινα: με το που εμφανιζεται η ιδεα αρκεφκουν να φωναζουν [ουρλιαζουν ισως να εν πιο σωστη περιγραφη] οι κουρτισμενοι - "κινδυνος", "εποικοι", "τουρκια", "εν να μας γελασουν"...
Υστερα ακολουθει διστακτικα μια σειρα απαντησεων............................

Ανώνυμος είπε...

Οσοι νομίζουν ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία που ΠΟΤΕ δεν θα τηρήσει πρωτόκολλα και συμφωνίες, πάσχουν σοβαρά από νοητικές παθήσεις.

Ομοίως και όσοι νομίζουν ότι η Τουρκία τηρεί συμφωνίες.

Περισσότερο δε, όσοι νομίζουν ότι ο Κυπριακός λαός δέχεται λύση "ΔΔΟ με ότι αυτό σημαίνει"

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, φωτογραφίζεις τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα συν αυτώ ερίφια?

Ανώνυμος είπε...

Οι λαλίστατοι Επίτροποι που πολλά λαλούν ένα πραμμα δεν μας λενε ποτές:

ΑΝ -ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ- ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥς ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΜΟΥΝ???

Α'. ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ??

Β'. ΘΑ ΛΟΥΦΑΞΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ??

Γ'. ΘΑ ΚΑΜΟΥΝ....ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΞΑΝΑ??


ΤΙ??????????????

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:50

Επειδή ζούμε σε Δημοκρατία και υποστηρίζουμε Δημοκρατία, την λύση θα την κρίνει ο Κυρίαρχος Λαός.

Λύση που θα διαρκεί αιώνες, και όχι εβδομάδες, μήνες, χρόνια.

Συνεπώς, ο κάθε πολιτικάντης είναι περαστικός και δεν νομιμοποιείται να μας επιβάλει λύσεις που τις απορρίπτουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε σε δικτατορικό καθεστώς διότι
πολλοί πολιτικοί δεν σεβάστηκαν και δεν σέβονται την λαική ετυμηγορία του δημοψηφίσματος και θεωρούν αφετηρία των συνομιλιών το σχέδιο Ανάν.

Ο Μακάριος είχε αποδεκτεί Ομοσπονδία εάν και εφόσον Α. Β. Γ. Δ. υπό προυποθέσεις.
Σήμερα μιλούμε για ΔΔΟ άνοιμα της κοφινιάς, σύν ένα σωρό άτακτες υποχωρήσεις.

Ο λαός θα τους διαολοστείλει όπως και το 2004.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,
Αν εννοείς να στηρίξουμε μια λύση η οποία εμπεριέχει όλες τις προδιαγραφές αποτυχίας (πχ ρατσιστικός διαχωρισμός Ελληνες - τούρκοι Γεωγραφικός Διαχωρισμός ποτζεί ποδά, παραχώρηση κυριαρχίας στους Τούρκους απουσία αμυντικής θωράκισης - αποστρατικοποιήση).
Πολύ ευχαρίστως να συνεργαστούμε αλλά δεν είμαστε μάγοι.

Είναι σαν να ρωτάς αν ενεργοποιήσουν την ωρολογιακή βόμβα θα εργαστείτε για να μην εκραγεί. Τουλάχιστον η "Λύση" που επιδιώκει ο Χριστόφιας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία απο την ίδια τη φύση της τζαι μην προσπαθείς να χρεώσεις αλλού τη αποτυχία. Όταν χτίζεις πύργους στη άμμο αναπόφευκτα με το πρώτο φύσημα θα γκρεμιστούν.

περιμένοντας την λύση είπε...

Ας πουμεν οτι εχουμεν 4 βασικες ενοτητες στες οποιες οι 2 κοινοτητες διαφωνουν:
κυριαρχια, εδαφικο, εποικοι, ασφαλεια/εγγυησεις.

Η κυριαρχια εν το θεμα οπου σαφως οι ε/κ ειχαν παραπανω τζαι πρεπει να δωκουν - η εν να αναγκαστουν να δωκουν ακομα τζαι χωρις πολιτικη λυση - θα τους το επιβαλουν διοτι η κυριαρχια εν θεμα αναγνωρισης που τους αλλους..οι ε/κ εκαμαν τα παλλουτζια τους χρυσα [σαν το ανοικτο στην ροη του κεφαλαιου μερος της κυπρου] με το να διαχειριζουνται μονοπωλιακα την πολιτειακη κυριαρχια..η οποια ομως εν κοινη/δικοινοτικη με βαση το συνταγμα του 60 - το οποιο εν η νομιμοποιηση μεχρι στιγμης της ε/κ διαχειρισης του κρατους..οποτε οι τ/κ σαφως εν θα εδεχουνταν ενα καθεστως οπως το 60 οπου εχασαν την θεση του αντιπροεδρου τζαι η διεθνης κοινοτητα αναγνωρισεν τον ε/κ προεδρο..που την αλλη οι ε/κ επιμεναν οτι το προβλημα εν ηταν η μονοπωλιακη διαχειριση του κρατους αλλα οι αποσχιστικες τασεις..οποτε ιδου ενας συμβιβασμος οπου η μειονοτητα πιανει συμβολικα το ενα τριτο της κυριαρχιας [το οποιο της ανηκει με βαση το 60] με την εκ περιτροπης, αλλα δεχεται την διασταυρωμενη/σταθμισμενη ψηφο..ανοιωντας την πορτα στην επανενωση της κοινωνιας..
τζαι οντως τουτη η διασταση [της εστω εν μερει επανανενωσης της κοινωνιας στην πολιτικη συμμετοχη] μπορει να πιστωθει στα θετικα της υπαρξης ενος αριστερου προεδρου..

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ:

Πάλι σβήσατε το κείμενο που ανάρτησα ρε παλιοφασίστες που θα μας πείτε και για Δημοκρατία!!!

Εν σας συμφερει ομως!!! Ανάρτησα το link που παραπέμπει στη συμφωνία της 8ης Ιουλίου ΑΥΤΟΥΣΙΑ για να μας πειτε ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΦΙΑΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ...

Ε ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ...ΑΦΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ "ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ" ...τρελλοι ειστε να αφήσετε τον κοσμο να δει τι είναι αυτο για το οποίο ΔΗΘΕΝ κλαιτε και οδυρεστε γιατι το εγκατέλειψε (δηθεν) ο Χριστοφιας ...
τΟ ΞΑΝΑΒΑΖΩ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνία 8ης Ιουλίου 2006

Συμφωνία 8ης Ιουλίου 2006 μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ

http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/B155DD9BFC7A860BC225727C0034C704?OpenDocument

Ανώνυμος είπε...

Τον Παπαδόπουλο ο Κύπριος ψηφοφόρος τον έστειλε σπίτι του στις πρεοδρικές εκλογές του 2008, 4 χρόνια μετά το Αννάν. Τιον υποστήριξαν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Λιλλήκας και αρχιεπίσκοπος.... Απόδειξη ότι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και απόδειξη ότι δεν του ανήκει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Απόδειξη ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά την μετα-Αννανική περίοδο στα μάτια του ψηφοφόρου.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 3:08,

Κυπραίοι που είμαστεν όταν ψηφίζουμε προεδρικές τζαι βουλευτικές ψηφίζουμε τον κόμμα μας τον κουμπάρον μας που ννα βολέψει τα κοππελλούθκια τζαι τ' αγγόνια μας.

Οταν ψηφίζουμε δημοψήφισμα τζαι όχι καρέκλες να κάτσουν οι δικοί μας αθθυμούμαστεν το συμφέρον της πατρίδας οπότε εκατάλαβες που το πάω, πάλε μειοψηφία θάσαστε εστω τζαι αν είστε πλειοψηφία στο μέσο τζαι στο βόλεμμα αλλά τζείνον χαλάλι σας να το σιέρεστε.

Σημασία έχει να μην επιτραπεί το πούλημα της πατρίδας στους Εγγλέζους τζαι στους Τούρκους τζαι για τούτο να είσαι σίγουρος ότι ΚΑΙ ΠΑΛΙ η πλειοψηφία θα διαολοστείλει την προδόσια όσες φορές τζαι να προσπαθείτε φασιστικά (γιατί το αίμα νερό δεν γίνετε) να μας την σερβίρετε.

περιμενωντας την λυση είπε...

Στο εδαφικο εν να δωσουν οι τ/κ..δαμαι οι "πληροφοριες" εστιαζουν στην "κατηγοριοποιηση"..αλλα με βαση το γεγονος οτι οι συζητησεις [οπως ειπεν τζαι ο τασσος του νικολα] εν γινουνται σε ενα κενο [κτιζουν πανω στες προηγουμενες] οι ε/κ θα πιασουν καμποση γη για να επιστρεψουν οσο πιο πολλοι γινεται στο βόρειο συστατικο μερος της ομοσπονδιας... υστερα εν να εν εφκολο να τα εβρουν με την δημοσια γη...που τζιαμαι τζαι τζει το ποιος/α εν να εσιει την προτεραιοτητα [ ο χρηστης η ο ιδιοκτητης] εν θεμα που σαφως παει στο τελος τζαι που τζιαμαι τζαι τζει σε μηχανισμο επιλυσης διαφορων..
Το πραγματικο ζητουμενο στο εδαφικο νομιζω εν η καρπασια..που μιαν κουβεντα του τσελεπη που εμετεφερεν ο στροβολιωτης στο μπλογκ του, μπορει να παιζει τζαι το "μερος" της καρπασιας..μπορει να σκεφτουν να καμουν εναν ειδος ομοσπονδιακης διαχειρισης..οπως εν η πολη της ουασιγκτον στις ΗΠΑ λ.χ...
Εννα δειξει...

Ανώνυμος είπε...

O Δημήτρης Χριστόφιας, δεν προκειται να λύσει το κυπριακό γιατί δεν έχει τα κότσια να αναλάβει το όποιο πολιτικό κόστος, το κόμμα του και ο ίδιος έχουν μονάχη έγνοια τους ψήφους, και αυτό το απέδειξαν εμπράκτως στο σχέδιο αναν, ήταν το μοναδικό κόμμα που άλλα πιστευε για το καλό του τόπου, και άλλα εξέφρασε. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΧΙ, α συγνώμη λάθος το ναι, όχι το όχι, συγνώμη το ναι....ΤΟ ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΑΝ, ΤΟ ΟΧΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 3:42, πιστεύεις δηλαδή ότι η πατρίδα δεν έχει πουληθεί στους Αγγλους και τους Τούρκους ήδη; Σε ποιά ουτοπία ζείς; Με τη συνθήκη εγκαθιδρυσης, το Ηνωμένο Βασίλειο απέκτησε αυτόνομες βάσεις έκτασης 99 τετραγωνικών μιλίων, με τις οποίες εκπληρώνει όλες τισ αναγκες που τυχον έχει.
Ταυτόχρονα ενταφιάστηκε η ένωση με την Ελλάδα, και δημιουργήθηκε το συνεταιρικό ανεξάρτητο κράτος με τους ΤΚύπριους. Η Τουρκία απέκτησε επεμβατικά δικαιώματα.
Αρα τότε απέτυχε και ο αγώνας της ΕΟΚΑ. Ο αγώνας έγινε για αυτοδιάθεση-ένωση.
14 χρόνια αργότερα, μετά από ηλίθια αποτυχεμένη προσπάθεια της χούντας για ένωση η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε. Την ευκαιρία να εισβάλει και να διχοτομήσει το νησί.
Μετακίνηση πληθυσμών από τις εστίες τους, μετά από χιλιάδες χρόνια συνεχούς βίου, τουρκοποίηση του βορρά, καταστροφή μνημείων, έποικοι, ξεπούλημα περιουσιών..
Δεν τους ενδιαφέρει η αναγνώριση της ΤΔΒΚ. Ο χρόνος και τα δημογραφικά θα κανουν τη δουλειά τους.
Δεν νομίζεις ότι η Κυπρος ήδη τουρκοποιήθηκε και αγγλοποιήθηκε; Οι Ελληνοκύπριοι ελέγχουν το 58% της εκτασης και το 40% των ακτών του νησιού.
Νομίζεις ότι οι πολιτικοί που είχαμε έκαναν καλά τη δουλεία τους απο το 1950 μέχρι σήμερα;
Επειδή κάποιος έκλαψε πριν από ένα δημοψήφισμα έγινε ήρωας; Είναι ένας εξ'αυτών που τα έκαμαν σσιονι που το 1950 και μετά!!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Οι νενέκοι θα μας βρουν μπροστά τους. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ Η "ΛΥΣΗ". ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. Τελεία και παύλα.

Ανώνυμος είπε...

νενεκοι προσεχετε,η παολα θα σιηφκει μπροστα σας για να εμποδισει την λυση!

Ανώνυμος είπε...

Τούτος που εχρησιμοποίησε τη λέξη 'νενέκος' έσπειρε διχόνεια στο λαό για ψηφοθηρικούς λόγους. Τελικά ο ψηφοφόρος τον έστειλε σπίτι του.
Φυσικά κατα την ελληνική επανάσταση ο Κολοκοτρώνης είπε 'φωτια και σίδερο στους προσκυνημένους' ανφερόμενος στον Νενέκο. Αλλά τότε ο Κολοκοτρώνης πολεμούσε με όπλα και σπαθιά στην πρώτη γραμμή και όχι με δάκρυα πίσω από τις κάμερες.
Ούτε συγκρίνονται οι δυο άντρες.
Αυτοί που συνεχίζουν να μοιράζουν το λαό σε θεωρητικους ήρωες και προδότες, αυτοπυροβολούνται...

ΠΑΟΛΑ είπε...

Αυτός που σιήφκει ανώνυμε 6:00 είσαι εσύ τζιαι ο Γρουστόφκιας σου.

Ανώνυμος είπε...

Ουδέποτε το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν "συνεταιρισμός"

Έτσι λαικές ορολογίες βρίσκεις σε ταμιευτήρια, συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνοικιακά μπακάλικα, κασαπιά, λαικές αγορές, ενώσεις μοδιστρών, ενώσεις κομμωτριών αλλά ΟΧΙ σε κράτη.

Ακου, "συνεταιρικό κράτος" imish!
Χαλλουμοτζιέφαλοι

Ανώνυμος είπε...

Πρωταθλητής στο σκύψιμο ο Χριστόφιας όσκαρ σκυψίματος

Ρήγας είπε...

Ανώνυμε 6:50:

Ο Τάσος πολέμησε τους Εγγλέζους αποικιοκράτες, όταν η ηγεσία του ΑΚΕΛ μια χαρά τα πήγαινε με την "κυβέρνηση" και όταν κάποιοι φόραγαν κουκούλες και έστελναν Έλληνες στις αγχόνες και κάποιοι άλλοι φυγαδεύονταν.

Ως εδώ σωστά, ή άφησα κάτι πίσω;

Καταλάβετε το: ΔΕΝ σας παίρνει να μιλάτε για ό,τιδήποτε. Ειδικά τον Τάσο ούτε ως τα γόνατα του δεν φτάνει το πολιτικό σας μπόϊ.

Κάτι που ρωτάω συχνά, πολύ συχνά, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν βρίσκει απάντηση είναι: ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ;

Ε;

Ουστ λοιπόν που σας φταίει ο Τάσος για την κατάντια σας και για την μιζέρια σας.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ
ΑΝΩΝΥΜΟ 7 Δεκέμβριος 2009 5:32 μμ

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΤΟΣΤΟΜΕ

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΟ.
ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε τάχα Ελλαδίτη, αφού εσύ ο ίδιος τα έγραψες και επαινείς τον ευατό σου, ανόητε

Ανώνυμος είπε...

και εσύ που το ξέρεις οτι είμαι ο ίδιος μήπως ήσουν δίπλα μου η μήπως με έπαιρνες μάτι ΓΕΛΟΙΕ..