ΕΝΩ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΚΕΥΕΙ!

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Στη φωτογραφία ο Ν. Αναστασιάδης, βγαίνει από ειδικό arrangement που του ετοίμασαν στο γραφείο του, διάφορα γλειφτρόνια της Πρωτοπορίας. Του ετοίμασαν ένα ψεύτικο παραβάν από την επόμενη κιόλας μέρα του δημοψηφίσματος, για ψυχοθεραπευτικούς σκοπούς. Κάθε μέρα μπαίνει μέσα, ψηφίζει "ΝΑΙ" και ονειρεύεται πότε θα έρθει το επόμενο δημοψήφισμα. Η φωτογραφία στάληκε στην Επιτροπή από συναγερμικό του ΟΧΙ, ο οποίος μας παρακάλεσε να μείνει ανώνυμος.


Κι ενώ οι φοιτητές μας της Αναγέννησης και του Μετώπου θα διαδηλώνουν εναντίον του Αττιλαρχηγό Ταλάτ στο πανεπιστήμιο LSE του Λονδίνου όπου ο αρχιναζί Ταλάτ θα παρουσιάζεται ως "επίτιμος ομιλητής" και όχι ως εγκληματίας πολέμου, ο γνωστός Νενέκος Αναστασιάδης, που εξευτελίζει τους Κύπριους εθνικόφρωνες, οι οποίοι με τη σειρά τους εξευτελίζονται διπλά στηρίζοντάς τον, θα σπεύσει να συναντήσει τον εκπρόσωπο του Αττίλα, στο Λονδίνο όπου θα βρίσκονται για "γεύμα εργασίας" (τι εργασίας άραγε; Πως θα περάσει το ΝΑΙ στο λαό;).

http://www.sigmalive.com/news/politics/217165


Φυσικά, η συναγερμική ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, μάλλον για να μην κακοφανίσει τον Παμμέγιστο Αρχινενέκο αρχηγό της, δε θα είναι στη διαμαρτυρία εναντίον του Ταλάτ. Έχει βλέπετε και δουλειές. Τρέχει να κινητοποιήσει τους φοιτητές για να ακούσουν τον Αρχινενέκο σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή.

Μετά απορούμε γιατί κανακεύουν οι ξένοι τον Αττίλα. Άμα είναι τέτοιοι οι "δικοί μας", άμα το ΔΗΣΑΚΕΛ αλληλοσπαράσσεται εσωτερικά για το ποιος θα είναι το αγαπημένο και το καλύτερο γιουσουφάκι του τοποτηρητή Μεχμετ Αλή Πασά , τι να περιμένουμε από τους ξένους;

Μετά μας λένε κάποιοι ότι χωρίζουμε εμείς το λαό. Ενώ στην πραγματικότητα, αυτοί που το διχάζουν είναι κάποιοι, που αντί να διαμαρτύρονται ενάντια στην κατοχή, της παρέχουν άλλοθι!


Υπερείδης για το christofias-watch

Σημείωση: ΑΑ ευχαριστούμε για την πληροφόρηση.

38 Σχόλια:

antiomospondiakos είπε...

Υπαινίσσεστε ότι ο ΔΗΣΥ δεν είναι Η πατριωτική παράταξη του τόπου;

Ανώνυμος είπε...

ειναι;;; Γιατι αν το ΔΗΣΥ είναι η πατριωτική παράταξη τοτε παμε ομαδικός να αυτοκτονήσουμε

κριτική σκέψη και πάλι είπε...

Αγαπητέ Ρήγα. Ρωτάς τι είναι η κριτική σκέψη.

Η κριτική σκέψη είναι η λογική διαλεκτική που λυπούμε να παρατηρήσω ότι συνήθως λείπει από τον λόγο των αναρτήσεών σας. Ένας λόγος που δεν επιτρέπει την διεξαγωγή νηφάλιας δημοκρατικής συζήτησης.

Avevaios είπε...

Είναι φανερό ότι όσο περνά ο καιρός, τόσο θα αυξάνεται σε ένταση η παραγωγή λάσπης. Φυσιολογικό.

Επίσης απόλυτα φυσιολογικό που δεν αφήνετε να γίνει διάλογος και πάντα το επίπεδο της συζήτησης στα σχόλια είναι χειρίστης μορφής. ΦΟΒΑΣΤΕ το διάλογο. Ο διάλογος θα σας απογυμνώσει και θα φανερώσει τη γύμνια των επιχειρημάτων και θέσεων σας. Πέρα από αφορισμούς, λάσπη και ευφάνταστους χαρακτηρισμούς είστε ένα ΤΙΠΟΤΑ. Στην ουσία είστε οι πιο αντιδημοκράτες, ενώ αποκαλείτε τους εαυτούς σας επιτροπή για την αποκατάσταση της δημοκρατίας (sic).

Δεν μας αναφέρατε όμως σε καμιά σας ανάρτηση αγαπητοί της Επιτροπής τι ακριβώς θέλετε να γίνει αυτή τη στιγμή; Πώς θα λύσουμε το Κυπριακό; Είμαστε όλοι πρόθυμοι να ακούσουμε τις εναλλακτικές που έχετε να προτείνετε. Ή μήπως κάπου εκεί τα χάνετε, όπως τα χάνει κάθε φορά το Μέτωπο και το Δράσις - Κες;;

Ανώνυμος είπε...

λύση ενιαίου κράτους

Ανώνυμος είπε...

Ο Κληρίδης διακήρυττε "Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω"

Σε 3 περιπτώσεις έκανε το αντίθετο

α) Αποδοχή της ομοσπονδιακής λύσης κατ εντολήν Κίσιγκερ, επί μεταπραξικοπήματος, όταν ορκίστηκε "Πρόεδρος" αντισυνταγματικά

β) Απώλεσε τα Στροβίλια χωρίς να ρίξουμε ένα πυροβολισμό

γ) εθνική ταπείνωση η μεταφορά των S300 στην Κρήτη

Συνεπώς, ο ΔΗΣΥ δεν είναι πατριωτική παράταξη

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσουμε και το οτι ο Κληρίδης εκλέγηκε το 1993 με σημαία την ενταφίαση των Ιδεών Γκάλι αλλά παραβιάζοντας την προεκλογική του δεσμεύση μας έφερε στο Σχέδιο Ανάν.

Ξεγέλασε τον Κυπριακό Λαό και το 1993 με τις Ιδεές Γκάλι και το 1998 με τους S-300.

για κριτικη σκεψη είπε...

Εθνική βλακεία είναι να νομίζει κανείς ότι θα υπερισχύσουμε στρατιωτικά της Τουρκίας. Και τρομερά επικίνδυνη. Πηγάζει εν μέρη από την διδαχή των μαθημάτων της Ιστορίας και Γεωγραφίας στα δημόσια σχολεία από ανειδίκευτους φιλόλογους.

Θυμάστε το γεωγραφικό χάρτη που έδειχνε την Κύπρο δίπλα από την Κρήτη. Αποτυπώθηκε στο μυαλό γενεών ελληνοκυπρίων οι οποίοι νομίζουν ότι βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και δεν κατανοούν ότι η Τουρκία φαίνεται με γυμνό μάτι από την Κερύνεια.

Μπορούμε λοιπόν να εκσυγχρονίσουμε την κοινωνίας μας, αρχίζοντας από τα απλά. Να διδάσκουν γεωγραφία οι γεωγράφοι και ιστορία οι ιστορικοί.
Και να αναρτούντε στις τάξεις οι χάρτες οι πραγματικοί και όχι αυτοί του ευσεβοποθισμού μας.

Ανώνυμος είπε...

Αβέβαιε,

Γνωστό το ποιηματάκι: "δεν προτείνετε τίποτα" κλπ κλπ.

Προφανώς δε διαβάζεις αυτό το blog.

Ανώνυμος είπε...

και αυτό θα κάνει τον ΑΝΑΝστασιάδη λιγότερο πουλημένο...

Ανώνυμος είπε...

Κριτική σκέψη

Δηλαδή, επειδή η Κύπρος είναι μικρή χώρα, πρέπει η άμυνα μας να περιορίζεται σε σφεντόνες ?

Οσο για το παράδειγμα με την Γεωγραφία & Ιστορία, νομίζω έδωσες πάνω σε περίπτωση διότι δεν ξέρω πολλούς που να έχουν έτσι πεποιθήσεις

κριτικη σκεψη πάλε είπε...

Αγαπητέ Ρήγα ναι, η κριτική σκέψη από αρχαιότατων χρόνων ήταν δείγμα πολιτισμένων πολιτών / πολιτειών.

Αντίθετα οι άλλοι είναι ακόμα στο στάδιο του "σας φτύνω", "πηγαίνετε να σας γ... τούρκος" και υπαινιγμοί για την σεξουαλικότητα δημοσιογράφων του Πολίτη.

Όμως ας μην χάνουμε τις ελπίδες μας. Περιμένω την ημέρα που η επιτροπή θα φτάσει στο επίπεδο του:

"και να αδελφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι΄απλά"

Ανώνυμος είπε...

Κριτική σκέψη, εσύ συμφωνείς με τα όσα ο Κώστας Κωνσταντίνου του Πολίτη γράφει εναντίον του Σίμου Αγγελίδη και του Νικόλα Παπαδόπουλου επί προσωπικού;

Σε εκφράζει εκείνο το ύφος;

για την κριτική σκέψη είπε...

να σου πω την αλήθεια με προβλημάτισε -kαι δεν κατάληξα ακόμα.

Να μοιραστώ όμως κάποιες σκέψεις μου.

Πρώτον είμαι και εγώ ανορθόγραφη οπότε δεν θα μπορούσα ποτέ να κοροϊδέψω τον Παπαδόπουλο στο θέμα αυτό. Επίσης δεν μου αρέσει η συνεχής στόχευση εναντίων ενός συγκεκριμένου ατόμου (πλην του Αρχιεπισκόπου για τον οποίον θεωρώ ότι όσα τζιαν του γράψει εν λλία).

Υπάρχει όμως μια ουσιαστική διαφορά στον τρόπο που διακωμωδεί ο Κωνσταντίνου. Αναφέρετε σε συγκεκριμένες πράξεις / λόγο των συγκεκριμένων και τα αναπτύσσει με μιαν ξεκάθαρη και λογική διαλεκτική, παρόλο που είναι υπό μορφή σάτιρας. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο λόγος του είναι διαnθισμένος με αυτοσαρκασμό, που προδίδει μιαν πιο υγιή προσέγγιση. Και ποτέ δεν είδα ρατσιστικές, ομοφοβικές ή σεξιστικές χυδαιότητες του στυλ που γράφουν οι επίτροποι.

Ανώνυμος είπε...

εσύ δεν εισαι κριτική σκέψη αλλα "ακριτη σκυψε"... οταν μιλουσατε για δικαιη και βιωσιμη λύση μιλουσατε για ξεπουλημα και σταδιακο εκτουρκισμο της Κύπρου. Οσο για τον πολιτη ειναι γνωστό τοις πάσι οτι αποτελει φερεφωνο της αμερικανοβρεττανοανανστασιαδικής πολιτικής. και αν ειμαστε ρατσιστες επειδή αγαπουμε το εθνος μας, εσείς είστε προδοτες και νενεκοι

Κ. Ιων. είπε...

Ο Χριστόφιας και ο Αναστασιάδης προτείνουν ΡΑΤΣΙΣΜΟ. Δηλαδή φυσικό διαχωρισμό μεταξύ των κοινοτήτων. ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ.

Οι διαφωνούντες με την διζωνική δημοκράτες προτείνουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ο ΔΗΣΥ πατριωτικό κόμμα;;;;;;;

Αυτό είναι το ανέκδοτο της χρονιάς. Σαν να λέμε ότι το AKEL είναι αντιιμπεριαλιστικό κόμμα.

Ο Αναστασιάδης είναι ο χειρότερος, λυσσασμένος ΝΕΝΕΚΟΣ που έχει γεννήσει η Κύπρος!

για την κριτική σκέψη είπε...

π.χ, ο λόγος του ανώνυμου 12.27
αντί διαλόγου με αποκαλεί "ακριτη σκυψε"... (σεξισμός & χυδαιότητα) μου αποδίδει το "ξεπουλημα και σταδιακο εκτουρκισμο της Κύπρου." και τελειώνει με το "εσείς είστε προδοτες και νενεκοι".

Τώρα τι να του πω εγώ. Τίποτε. Και έτσι ούτε αυτός ούτε εγώ μάθαμε κάτι, προχώρησε η σκέψη μας με αυτήν την μεταμεσονύχτια συνομιλία.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανένας που μπορώ να βρώ την ταινία 'Σκύψε ευλογημένη';;;;;

^Αγαθοκλής^

Ανώνυμος είπε...

τί κοινό έχει ο Κωνσταντίνου του Πολίτη με την Πρωτοπορία Ηνωμένου Βασιλείου; (εκτος του ότι δεν θα διαδηλώσει κανείς τους εναντίον του Ταλάτ εννοώ)

Ανώνυμος είπε...

ο Αγαθοκλής να ψάξει στα πορνοσυρτάρια του Ηλικιακού Ρατσιστή, όπου έκρυψε διάφορες κασέτες τις οποίες δεν θα ενέκρινε το ομοφοβικό Ασλάνι (το γνωστό βαζάνι του Μπλε Χριστόφια)

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

που κρύβεται ο Ερμόλαος;;;;

γιατί ο Ιοσίλιος ξέρει τι κρύβει στα συρτάρια του ο Anef_Oriwn;;;;

κάποτε πρέπει να απάντήσετε και στο 'πόσες θερμίδες έχει ένα γιαούρτι ΣΤΡΑΓΓΑΤΟ του Κρίστη;'

^Αγαθοκλής^

Avevaios είπε...

Θέλω να σημειώσω ότι συμφωνώ με την Κριτική Σκέψη στον τρόπο που βλέπει τα πράγματα. Και επίσης είναι εντυπωσιακός ο δημοκρατικός τρόπος που απαντάτε στις απόψεις που εκφράζει. ;)

Περι πατριωτισμού: δώστε μου πρώτα τον ορισμό του πατριωτισμού για να καταλάβω αν είμαι πατριώτης ή προδότης, σύμφωνα με τον συνήθη διαχωρισμό σας.

Σεβασμός στην αντίθετη άποψη σύμφωνα με την Επιτροπή: όσοι συμφωνούν μαζί μας είναι πατριώτες, όσοι διαφωνούν είναι νενέκια και προδότες και πουλημένοι.

Είπατε κάτι περί ρατσισμού: Δηλαδή στην Ελβετία ή στο Βέλγιο είναι ρατσιστές οι άνθρωποι;

Βάκης είπε...

Αβέβαιε,

Μη ζητάς και τα ρέστα. Αν κάποιοι αποφασίσετε να μην υπερασπίζεστε την απελευθέρωση της Κύπρου μας, αλλά τη συνθηκολόγηση με τον κατακτητή, είναι δικό σας πρόβλημα.

Και μη διαστρεβλώνεις επίτηδες (εκτός αν είσαι ηλίθιος). Στο Βέλγιο και στην Ελβετία έχει φυλετικό διαχωρισμό στα πολιτικά δικαιώματα; Έχει φυλετικά καθαρές ζώνες;

Άτε μάνα μου τζίλα τ' αμαξούι σου παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

Λησμόνησες την θρησκεία

Μήπως η μια κοινότητα, λεηλάτησε τους χώρους θρησκευτικής λατρείας της άλλης κοινότητας, η κατέστρεψε τα νεκροταφεία. Η μήπως άλλαξε τα τοπονύμια και έστησε σε όλες τις διασταυρώσεις αγάλματα του Ατατούρκ.
Η μήπως έγραψε εθνικιστικά συνθήματα πάνω σε οροσειρές.

Ας μας πουν ΠΟΥ στηρίζουν την αισιοδοξία τους όσοι βλέπουν "λύση" για να χαρούμε κι εμείς γαμώτα ?

για κριτική σκέψη είπε...

Ψάξε να βρείς τα νεκροταφία των τουρκοκυπρίων στα αμιγή ή μικτά χωριά τους στην νότια πλευρά της Κύπρο.

Πλην ελαχίστων περιπτώσεων δεν θα τα βρείς. Έχουν καταστραφεί από Ελληνοκύπριους από καιρού.

Αυτό δεν τα εξισώνει με τις καταστροφές πού έγιναν από τον Τούρκικο στρατό. Όμως είναι σημαντικό να είμαστε ακριβοδίκαιοι

Ανώνυμος είπε...

Να μου βρείς ένα τζαμί που έγινε σταύλος η club ή σχολή χορού

για κριτική σκέψη είπε...

Δεν υπάρχουν και δεν υπενίχθηκα κάτι τέτοιο. Για μένα εκτός από το να κατηγορσημε (σωστά) τον τουρκικό στρατό πρέπει, αν μας ενδιαφέρει η διάσωση των οποιονδήποτε χώρων λατρείας να βρούμε τρόπο να ους σώσουμε.

Με την προτεινόμενη λύση (όπως και στα προηγούμενα σχέδια) δίνονται όλες οι εκκλησίες, περί τις 500, στους προκατόχους τους (Αρχιεπισκοπή, μονές κ.λ.π.) Όμως σε λίγα χρόνια πολλές από αυτές δεν θα υπάρχουν γιατί κατρρέουν. Ο Αρχιεπίσκοπος ήδη δήλωσε ότι δεν τις θέλει, έχει πιό μεγλοπρεπείς ναούς στην ποδά πλευρά.

Mario είπε...

Ο Τουρκικός στρατός έκανε πάρα πολλά αλλα αυτοι λέμε είναι άγριοι Ανατολίτες.

Εμείς όμως που είμαστε Έληνες και σίγουρα πολιτισμένοι, γιατι κάναμε τοσα πολλά μεταξύ 1960-1974 ? Δεν νομίζω ο Ελληνικός πολιτισμός να δικαιώνει αυτα που κάναμε.

Η Τουρκία σίγουρα ήθελε κομμάτι απο την Κύπρο και εμείς με τις μεγάλες βλακείες και λάθοι μας της ανοίξαμε την πόρτα.

Είναι πολυ καλό να κάνουμε αυτοκριτική πρώτα και μετα να κρίνουμε τους άλλους.

Και να σταματήσετε να χωρίζετε τον κοσμο σε νενεκους και οχαχαδες. Δεν παει ετσι. Δεν νομίζω ουτε οι μεν ουτε οι δε δεν αγαπάνε την Κύπρο.

Ανώνυμος είπε...

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη εσύ δοξαστική
Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε την χώρα μου

Σε κάθε χώρα μέλος της ΕΕ υπάρχει πλήρης και απόλυτη ελευθερία ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκατάστασης, ιδιοκτησίας και απόλαυσης της, θρησκευτικής ελευθερίας, διακίνησης προσώπων, κεφαλαίων, υπηρεσιών και αγαθών χωρίς σύνορα, περιορισμούς, σημεία εισόδου.

Χωρίς επίσης σταθμισμένες ψήφους, εκ περιτροπής ΜΗ αιρετούς Προέδρους, εγγυημένες πλειοψηφίες, φυλετικές διακρίσεις, διαχωρισμούς.

"ΔΔΟ με ότι αυτό σημαίνει" βρίσκεις μόνο στην Ουραγκοτάγκα, νησί στον κώλο του κόσμου που κατοικείται από 20 ανθρωποφάγους.

Η Κύπρος ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ, και όσο πιο ενωρίς συμφιλιωθούν οι μαστροποί, τόσο το καλύτερο

Ανώνυμος είπε...

¨Δεν νομίζω ουτε οι μεν ουτε οι δε δεν αγαπάνε την Κύπρο.¨

Υπάρχουν δύο είδη ναιναίκων φίλε Μάριε. Οι μεν που έχουν ιλλιγγιώδη δόση αφέλειας και οι δε που τα πήραν και ότι τα πήραν είναι δεδομένο που έχει καταγραφεί στην ιστορία και όχι άποψη.

Οι μεν ναιναίκοι αγαπούν την Κύπρο οι άλλοι άσε, αγαπούν το πορτοφόλι τους πιο πολύ, μην το ψάχνεις.

Mario είπε...

Ανώνυμος 1:06μμ

Μόνο που όσοι λένε όχι σε όλα είναι εκείνοι που έχουνε ενα σύνδρομο κατωτερότητας προς όλους τους ξένους. Συνέχεια νομίζουνε πως όλοι θέλουνε το κακό μας και όλοι θέλουνε να μας εξαφανίσουνε απο τον χάρτη.

Avevaios είπε...

Βάκη έχω κι εγώ στο μυαλό μου το καλύτερο για τον τόπο μου. Επειδή διαφωνούμε στο τι ακριβώς είναι το καλύτερο, πρέπει εσύ να είσαι πατριώτης και εγώ προδότης; Αν είναι δυνατόν.

Μίλησες για απελευθέρωση. Τι σημαίνει αυτό επί της ουσίας και πώς επιτυγχάνεται;

Πλαστήρας είπε...

Αβέβαιε

η λύση που απεργάζεται ο Χριστόφιας δεν είναι λύση αλλά διάλυση. Θα μας φέρει σε χειρότερη μοίρα απ' ότι είμαστε τώρα.

Ξέρεις το ανέκδοτο που λέει "η εγχείρηση επέτυχε αλλά ο ασθενής επέθανε;"

Ρήγας είπε...

Το ζουμί το λέει ο ανώνυμος 1:06:


"Υπάρχουν δύο είδη ναιναίκων φίλε Μάριε. Οι μεν που έχουν ιλλιγγιώδη δόση αφέλειας και οι δε που τα πήραν και ότι τα πήραν είναι δεδομένο που έχει καταγραφεί στην ιστορία και όχι άποψη."


Αυτοί με την ιλιγγιώδη δόση αφέλειας λέγονται και βλάκες. Οι άλλοι που τα πήραν λέγονται προδότες. Και οι δύο είναι πόρνες ξένων καθεστώτων και άλλων πολιτικών και άλλων λόμπι που θέλουν την Κύπρο "Σιγκαπούρη της Μεσογείου."


Ρήγας

Ρήγας είπε...

Είπε ο Mario:

"Εμείς όμως που είμαστε Έληνες και σίγουρα πολιτισμένοι, γιατι κάναμε τοσα πολλά μεταξύ 1960-1974 ? Δεν νομίζω ο Ελληνικός πολιτισμός να δικαιώνει αυτα που κάναμε."

Δεν ισχυρίζομαι ότι --ως αντεκδικήσεις-- δεν έγιναν εγκλήματα από Ε/Κ, αλλά α) όχι στον βαθμό που να δικαιολογείται έστω και σύγκριση με τα εγκλήματα του Τουρκικού καθεστώτος και του στρατού του και β) όχι από το κράτος και την Εθνική Φρουρά και σίγουρα δεν είχαν την υποστήριξη του Ε/Κ λαού που ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων τα καταδικάζει.

Επειδή όμως βλέπω το παραμύθι της "καταπίεσης" των Τ/Κ από τους Ε/Κ πάει σύννεφο, αναφέρω πολύ λίγα αποσπάσματα από ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ πηγές:

Ας δούμε κατ'αρχήν τί έγραψε ο Εμίν Ντιρβανά, Τούρκος πρέσβης στην Κύπρο, στις 15 Μαίου 1964 στην τουρκική εφημερίδα "Μιλλιέt":

"Κατά το διάστημα κατά το οποίον ευρισκόμην εν Κύπρο ως πρεσβευτής, ουδενός Τούρκου η οικία επυρπολήθη ή κατηδαφίσθη, ουδείς Τούρκος υπέστη το παραμικρόν από πυροβολισμούς των Ελληνοκυπρίων και ουδείς απηρνήθη τα εν Κύπρω Τουρκικά δικαιώματα. Αντελήφθην, ότι η ανόρθωσις της Τουρκικής κοινότητος δεν ήτο δυνατή λόγω της νοοτροπίας του Ντενκτάς. Μετημελήθην πικρώς διότι δεν επέμεινα εις την αντικατάστασίν του. Ο Ντενκτάς μολονότι γνωρίζει την πραγματικότητα, την διαστρέφει και προσπαθεί να εκμεταλλευθή κατά τρόπον δόλιον ιεράς εννοίας ως η σημαία, οι πεσόντες, οι αγωνισταί..."

Στο ίδιο άρθρο ο Τούρκος πρέσβης γράφει το εξής: (είναι από άλλη πηγή, έτσι το έχω μόνο σε Αγγλική μετάφραση, είμαι σίγουρος ότι δεν θα δυσκολευτείς)

"...I was informed that on the 7th of June, 1958, a bomb had been planted in the Turkish Press Office in Nicosia by persons who, as was established later, had nothing to do with the Greek Cypriots. The Turks of Nicosia were then incited (...) and perpetrated acts similar to those committed on the 6th and the 7th of September, 1955 in Istanbul."

Ας δούμε επίσης τί έγραφε σε επιστολή του προς τον ΟΗΕ ο Δρ. Ιχσάν Αλή στον ΓΓ του ΟΗΕ στις 16.2.1965:

"Θεωρώ καθήκον μου ως Τούρκος να σας πληροφορήσω ότι η τουρκική κοινότητα στην Κύπρο δεν απειλείται από τους Έλληνες αλλά από τους Τούρκους τρομοκράτες."


/Συνεχίζεται.


Ρήγας

Ρήγας είπε...

Διαβάζουμε επίσης από το «Λεύκωμα: Θύματα Φασιστικής Τρομοκρατίας» που εξέδωσαν το 1965 οι Ιμπραχίμ Χασάν Αζίζ και Νουρεττίν Μεχμέτ Σεφέρογλου κι επανατύπωσε το 2005 η "Χαραυγή":



"Μια δράκα φασίστες, βοηθούμενοι από τους ιμπεριαλιστές και χρησιμοποιώντας όπλα και φασιστικές μέθοδες, άρπαξαν την ηγεσία της τουρκικής κοινότητας. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα βάσανα του τ/κ πληθυσμού [που] ξεσπίτωσαν κάπου 20 χιλιάδες Τούρκους και τους μάντρισαν σε τόπους που δεν διαφέρουν από στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η φασιστική αυτή ομάδα εμποδίζει τον τουρκικό πληθυσμό να εκφράσει τα αληθινά του αισθήματα και τις σκέψεις του που στρέφονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Στο σκοτάδι της νύχτας πυροβολούν και δολοφονούν δημοκρατικούς δημοσιογράφους και προοδευτικούς παράγοντες της κοινότητάς μας. Συλλαμβάνουν, απάγουν και φυλακίζουν όσους τολμούν να μιλήσουν ελεύθερα και να εκφράσουν τις σκέψεις τους. Τους βασανίζουν με μεσαιωνικά όργανα χιτλερικής επινόησης."



Σε συνέντευξη του στο Βρεττανικό τηλεοπτικό κανάλι ITV στο πρόγραμμα "Cyprus: Britain's Grim Legacy", ο Ντενκτάς δηλώνει:



"There was an explosion at the information bureau of the Turkish Consulate. A crowd had already gathered there, a crowd of the Turkish Cypriot community. And they almost immediately decided that Greeks had done it and they were swearing vengeance against the Greeks and so on." "The explosion started a night of riots in Nicosia . Turkish Cypriots burned and looted Greek shops and homes. Soon came counter-attacks and the fighting spread round the island. Later on, a friend of mine, whose name must still be kept secret, was to confess to me that he had put this little bomb in their doorway in order to create an atmosphere of tension so that people would know that Turkish Cypriots mattered."



Ο Τούρκος ιστορικός A. Gurkan, γράφει στις 20 Δεκεμβρίου του 1983 στην εφημερίδα "Kibris Postasi":



"Speaking from a purely strategic point of view we could say that for Turkey 's security, a safe Cyprus is a Cyprus which would be, in its entirety, under Turkish control."





/Συνεχίζεται.

Σε συνέντευξη του στο Βρεττανικό τηλεοπτικό κανάλι ITV στο πρόγραμμα "Cyprus: Britain's Grim Legacy", ο Ντενκτάς δηλώνει:



"There was an explosion at the information bureau of the Turkish Consulate. A crowd had already gathered there, a crowd of the Turkish Cypriot community. And they almost immediately decided that Greeks had done it and they were swearing vengeance against the Greeks and so on." "The explosion started a night of riots in Nicosia . Turkish Cypriots burned and looted Greek shops and homes. Soon came counter-attacks and the fighting spread round the island. Later on, a friend of mine, whose name must still be kept secret, was to confess to me that he had put this little bomb in their doorway in order to create an atmosphere of tension so that people would know that Turkish Cypriots mattered."


/Συνεχίζεται.


Ρήγας

Ρήγας είπε...

Ο Τούρκος ιστορικός A. Gurkan, γράφει στις 20 Δεκεμβρίου του 1983 στην εφημερίδα "Kibris Postasi":



"Speaking from a purely strategic point of view we could say that for Turkey 's security, a safe Cyprus is a Cyprus which would be, in its entirety, under Turkish control."



Ο Ali Nesim έγραφε στην "Dogus" στις 20 Σεπτεμβρίου του 84:



"Ataturk, replying to a question on Cyprus after the annexation of Alexandretta said: The turn of Cyprus has not yet come."



Δηλώνει ο Ντενκτάς στην εφημερίδα "Milliyet" στις 23 ιουλίου του 1985:



"Naturally Turkey has strategic interests in Cyprus . It is fortunate for Turkey that the Turkish Cypriot community exists here. Even if the Turkish Cypriot community did not exist, Turkey would not have left Cyprus to Greece ."



Ρήγας