ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥΣ" ΣΕ 2 ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΑΟΥΝΕΡ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Σήμερα δημοσιεύουμε μερικά έγγραφα που διέρρευσαν πρόσφατα, προϊόν αλληλογραφίας του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και φιλαρακιού του Μάριου Καρογιάν, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Μέσα από τα έγγραφα αυτά ξεσκεπάζεται ο ύποπτος ρόλος του, που –χωρίς καμία αμφιβολία πλέον- έχει εκτραπεί από τα πλαίσια των όρων εντολής του. Η ανοχή που επιδεικνύει το ευέλικτο καθεστώς, σε όσα θα διαβάσετε πιο κάτω, γκρεμίζουν τις όποιες ψευδαισθήσεις, των όποιων έντιμων αισιοδοξούντων έπεσαν στην παγίδα της επικοινωνιακής τους προπαγάνδας.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι τα έγγραφα αυτά, βγάζει στην επιφάνεια, το έγκριτο μηνιαίο περιοδικό «Σύγχρονη Άποψη», που αποτελεί προπύργιο έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης, σ’αυτή την εποχή του σκοταδισμού, της παραπληροφόρησης και της απεγνωσμένης προσπάθειας από το καθεστώς, για να σιγήσει τις φωνές που αντιτίθενται, στο παζάρεμα της ελευθερίας μας και των πανανθρώπινων δικαιωμάτων μας.

Το πρώτο έγγραφο που δημοσιεύουμε, φέρει ημερομηνία 2 Ιουνίου 2009 και αναφέρεται στον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Κωστή Χατζηκωστή. Αν θυμάστε το δημοσιεύσαμε κι εμείς στο παρελθόν και είναι αυτό με το οποίο γίνεται παραδοχή ότι δίνονταν χρηματοδοτήσεις για υποστήριξη του ΝΑΙ. Διαβάστε (η μετάφραση είναι από την Σ.Α.):


Κωστής Χατζηκωστής, Εκδοτικός Οργανισμός ΔΙΑΣ
Όπως ο Λουκής Παπαφιλίππου, ο Κωστής Χατζηκωστής είναι πρώην μέλος της ΕΟΚΑ. Καθώς έχει την εικόνα ανθρώπου επιρροής (kingmaker), προφανώς του αρέσει να καυχέται ότι πέτυχε την εκλογή του Παπαδόπουλου. Είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί τον εκδοτικό του οργανισμό, τον μεγαλύτερο στην Κύπρο, για να διευρύνει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα.


Κατά τα φαινόμενα η ρεαλιστική του φύση τον έφερε κοντά στον Προέδρο Χριστόφια, όταν ο τελευταίος ήταν Πρόεδρος της Βουλής στην προ του δημοψηφίσματος περίοδο.


Ο Άντης Χατζηκωστής, ο γιος του, διαχειρίζεται την επιχείρηση σε καθημερινή βάση και λέγεται ότι δεν είναι τόσο πολιτικοποιημένος με την έννοια ότι ενδιαφέρεται λιγότερο για τον καθορισμό μιας ακολουθούμενης πολιτικής γραμμής- όσο ο πατέρας του.

Ο οργανισμός

Ο οργανισμός ΔΙΑΣ ιδρύθηκε το 1975. Διαθέτει την (καθημερινή) εφημερίδα Σημερινή, Το Περιοδικό, το Ράδιο Πρώτο, το τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα και την κυπριακή έκδοση του περιοδικού Time Out ανάμεσα στις σταθερές του εκδόσεις.

Τα πρώτα τέσσερα είναι ανοικτά πολιτικοποιημένα και ανοικτά «υπερπατριωτικά».
Η Σημερινή, για παράδειγμα, εθεωρείτο κάποτε υπέρ του ΔΗΣΥ, όμως αποκήρυξε το κόμμα αφότου αυτό υποστήριξε το σχέδιο Ανάν. Ωστόσο, ακόμα επιζητεί συνειδητά να απευθύνεται σε αναγνώστες που ανήκουν στην πιο σκληροπυρηνική πτέρυγα το κόμματος. Με παραδοσιακές τάσεις επικριτισμού προς το ΑΚΕΛ, η εφημερίδα αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως αγκάθι στο πλευρό του Προέδρου Χριστόφια. Μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, η εφημερίδα υιοθέτησε την άποψη ότι χρειάζεται μια ευρωπαϊκή λύση για το κυπριακό πρόβλημα.

Η εφημερίδα είναι πολύ καλά σχεδιασμένη, αλλά μερικές φορές τα άρθρα είναι φτωχά σε ποιότητα και γενικά συνιστούν «κίτρινη δημοσιογραφία» (sensationalist). Πέραν του κυπριακού προβλήματος, η άλλη βασική εμμονή της εφημερίδας είναι η άμυνα και η ασφάλεια.
Χωρίς αυτό να αποτελεί έκπληξη είναι αντιβρετανική και αντιαμερικανική.

Διαδραμάτισε ένα ουσιαστικό ρόλο στην ενίσχυδη των ισχυρισμών του Παπαδόπουλου το 2005 ότι οι Αμερικανοί είχαν χρηματοδοτήσει την καμπάνια του «Ναι» κατά την εποχή του δημοψηφίσματος του 2004 μέσω βοήθειας της UNOPS σε δικοινοτικά προγράμματα. Συχνά δημοσίευε αποκαλύψεις σχετικά με το ποιοι κυπριακοί οργανισμοί ή άτομα είχαν πουλήσει τις υπηρεσίες τους στους Αμερικανούς.


Δεν ξέρουμε πως μπορεί να σχετίζονται αυτές οι απόψεις και αυτοί οι απρεπείς, ειρωνικοί και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί, που εμπεριέχονται στο "πόρισμα" αυτό, με τους όρους εντολής του Ντάουνερ. Ο Χατζηκωστής και ο Παπαφιλίππου, φαίνεται να προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των Ηνωμένων Εθνών, για τις απόψεις που εκφράζονται από τα ΜΜΕ, τα οποία διαχειρίζονται.

Το τραγελαφικό σε αυτή την περίπτωση, είναι το γεγονός ότι ο ΟΗΕ, οφείλει να διαφυλάττει την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού της ελεύθερης έκφρασης. Εκτός βέβαια εάν ο ΟΗΕ υπό τον Μπαν Κι Μουν, παραδόθηκε στα συμφέροντα των μεγάλων και ισχυρών παραβιάζοντας τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες, στις οποίες εδράζεται και στις οποίες εναποθέσαμε κάποτε οι μικροί και αδύναμοι τις ελπίδες μας.

Επιπλέον, γίνεται παραδοχή ότι άτομα χρηματοδοτήθηκαν υπέρ του ΝΑΙ. Δεν αποκλείεται συνεπώς, αυτό να συμβαίνει και σήμερα.

Το δεύτερο έγγραφο που δημοσιεύουμε, φέρει ημερομηνία 11 Ιουνίου 2009 και αναφέρεται στην εικόνα που έχουν οι ελληνοκύπριοι, πρόσφυγες, θύματα εισβολής και συγγενείς αγνοουμένων, για το φιλαράκι του Μάριου, Ντάουνερ:


Εμείς (GO, UNFICYP, UNDP) συναντηθήκαμε την Τρίτη 9 Ιουνίου για να αποτιμήσουμε την στρατηγική επικοινωνίας σας με το κοινό και τα όσα συζητήθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Καταλήξαμε στα παρακάτω σημεία:
  • Η στρατηγική επικοινωνίας σας με το κοινό καθώς και η ειλικρίνεια σας με τους ανθρώπους ήταν γενικώς αναζωογονητικές και ευπρόσδεκτες, σε αντίθεση με τον συνηθισμένο τρόπο ομιλίας των ΗΕ (UN speak) . Έχετε την δυνατότητα να λέτε πράγματα που οι ηγέτες δεν μπορούν ή αισθάνονται άβολα με την αναφορά τους. Ο κόσμος σας σέβεται για αυτό.
  • Η άλλη όψη του νομίσματος αυτής της προσέγγισης:
  1. Μπορεί να καταλήξετε μόνος, πολύ πιο μπροστά από τους πλείστους Κύπριους, περιλαμβανομένου του κατεστημένου που τάσσεται υπέρ της λύσης, το οποίο δεν φαίνεται ακόμα πλήρως πεπεισμένο πως η παρούσα διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη και
  2. Φαίνεται κάπως περίεργο να ζητάτε από τους Κύπριους να ηγηθούν της διαδικασίας και να είστε ο μόνος που την «πουλά».
Συνεπώς, προτείνουμε τα εξής:
  • Εργαστείτε διακριτικά με τους ηγέτες σε συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο και τους συμβούλους τους, για να τους ενθαρρύνετε να εκφράζουν περισσότερα, να μιλούν για την διαδικασία και να εναρμονίζουν τα μηνύματά τους, π.χ.: Τα απαισιόδοξα σενάρια μπορούν να γίνουν πιο πειστικά αν προέρχονται από τις δύο πλευρές.
  • Να χρησιμοποιείτε περισσότερο πληρεξούσιους για την παράδοση μηνυμάτων (ο Τσιελεπής άρχισε να δίνει ομιλίες για το ομοσπονδιακό σύστημα, ο Ρολάνδης και ο Βασιλείου προειδοποιούν για την έλλειψη λύσης κ.ο.κ.)
  • Να παραμείνετε ορατός, όμως στοχεύσετε τα μηνύματά σας περισσότερο και αποφύγετε εμφανίσεις που συνοδεύονται από συζητήσεις ουσίας (χρησιμοποιήστε τις συναντήσεις για να κάνετε επαφές, συζητήστε για την διαδικασία, μοιραστείτε εμπειρίες, επιδιορθώστε αντιλήψεις).
  • Διασφαλίστε συνοχή στα μηνύματά σας ανάμεσα στα δημόσια/προσωπικά μηνύματα.
  • Να χρησιμοποιείτε μηνύματα φόβου προσεκτικά.

Λέγοντας ότι ο Ντάουνερ είναι σεβαστός στον κόσμο, φαίνεται ότι οι σύμβουλοι του, είναι τόσο ανεπαρκείς όσο οι σύμβουλοι του προεδρικού, αφού δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να αντιληφθούν το κοινό αίσθημα και να αφουγκραστούν τα θύματα της εισβολής, που επείγονται για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων τους, εδώ και 35 χρόνια και δεν ανέχονται κανέναν Ντάουνερ, που εκπροσωπώντας τον ΟΗΕ, ικανοποιεί τα οικονομικά και όποια άλλα συμφέροντα του εισβολέα, εις βάρος των βιασμένων, λεηλατημένων, μαραζωμένων ψυχών μας.


Οι σύμβουλοι του τον προτρέπουν να ενθαρρύνει τους ηγέτες και τους συμβούλους τους, να εκφράζονται περισσότερο, χρησιμοποιώντας πληρεξούσιους, και αναφέρουν ως παράδειγμα προς μίμηση τον Τσιελεπή, που άρχισε να δίνει ομιλίες για την ομοσπονδία.

Ενθυμούμενοι ότι η περιβόητη εκπομπή στον ΑΝΤ1, κατά την οποία ο Τσιελεπής μιλώντας για την ομοσπονδία και αδυνατώντας να αντικρούσει τα επιχειρήματα των συνομιλητών του, αποχώρησε, πραγματοποιήθηκε μετά από προτροπή προς τον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό, από το Προεδρικό, ανησυχούμε ακόμη περισσότερο.

Τέλος, καλώντας τον να χρησιμοποιεί προσεκτικά μηνύματα φόβου, κτυπάμε το καμπανάκι κινδύνου στους έντιμους αισιοδοξούντες συμπατριώτες μας, που άθελα τους υιοθετούν την προπαγανδιστική διαλεκτική όσων προσπαθούν να μας εκφοβίσουν, να απαλλαγούν από αυτήν, επειδή σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετεί το διαχρονικό μας στόχο για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση.

Ας αφήσουμε εκτεθειμένους τους ηγέτες του ΔΗΣΑΚΕΛ, που την χρησιμοποιούν ηθελημένα και ενσυνείδητα, έχοντας πλήρη επίγνωση των καταστροφικών επιπτώσεων, που μπορεί αυτή να επιφέρει.

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αντιλαμβανόμαστε ότι οι άνθρωποι του ΟΗΕ στην Κύπρο, δεν επιτελούν τα καθήκοντα τους προσανατολισμένοι στις αρχές του οργανισμού που εκπροσωπούν. Αφού λοιπόν το καθεστώς επιδεικνύει ευελιξία, ακόμα και στην αισχρή προσπάθεια τους να εμπλακούν στα εσσωτερικά της πατρίδας μας, για να επιβάλουν συγκεκριμένες πολιτικές, ας αναλάβει ο καθένας μας το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί...



ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΟΡΝΕΩΝ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΥΝ ΝΕΟ-ΑΝΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ


ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΒΡΟΝΤΕΡΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2004


«Μούπαν
Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα

θα σ΄αφανίσουν

Είπα. Αν δεν το κάνω θα

είμαι ακόμα πιο
μικρός.»
Βάσος Λυσσαρίδης

ΕΥΑΓΟΡΑΣ – για το christofias - watch

26 Σχόλια:

περιμενωντας την λυση είπε...

Στους εποικους, παρα τα ψεματα των "απογονων" του τασσου, σαφως η ε/κ πλευρα εν δεσμευμενη με τες 45-50,000 που εδεχτηκεν ηδη ο μακαριτης....τζαι εν αστεια η υποκρισια οσων [οπως ο Λυσσαριδης η τζηνοι του ευρωκο] εστηριξαν τον Κληριδη το 98 οταν ελαλεν "δεν μπορειτε να διωξετε παρανομους μεταναστες", να λασσουν τωρα για τους εποικους..το πραγματικο θεμα ενι οτι εχουν νομιμοποιηθει τζαι αλλοι..τζαι οσον περνα ο τζαιρος εν να πολληνισκουν..τζαι εσιει δικαιον ο αναστασιαδης να εστιαζει πανω σε τουτον αμα μιλα σε εθνικφρονα ακροατηρια..διοτι αν δεν λυθει το κυπριακο, τα βορεια συνορα θα παραμεινουν ανοιχτα [ η μπορει τζαι να ανοιξουν τελεια] τζαι σε 50 χρονια οι ε/κ μπορει να εν να εν μειοψηφια στην κυπρο...τζαι τοτε, ποιος εν να αθθυμαται ινταλως ηρτεν ο καθενας..ηδη ο Κληριδης ειπεν το ειλικρινα - για τον εξω κοσμο οι εποικοι εν παρανομοι μεταναστες..τζαι εν δυσκολο να τους θκιωξεις...
το πιο ενδιαφερον στοιχειο ηταν μια δημοσκοπηση στον φιλελευθερο το καλοτζαιρι που εδειχνεν οτι μια πλειοψηφια των ε/κ καταλαβαινει πκιον οτι εν να μεινουν μια μεριδα των μεταναστων που την τουρκια που πληρουν καποια κριτηρια..
Το ζητημα της μεταναστευσης εν να εν το κεντρικο ζητημα στο μελλον δαμαι - τζαι οικονομικα τζαι αλλωςπως..οποτε η ρυμθμιση της ροης που την τουρκια εν μαλλον προυποθεση για να υπαρξει λογικη συζητηση..

Ανώνυμος είπε...

Η παρανομία ουδέποτε παράγει δικαιώματα. Συνεπώς, όλοι ανεξαιρέτως οι έποικοι πρέπει να ξεκουμπιστούν.

Γάμοι, βαφτίσια κλπ έγιναν εις γνώσην των εμπλεκομένων ότι ήταν έποικοι, να αποζημιωθούν και να φύγουν.

Οτιδήποτε λιγότερο από την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, δεν θα γίνει αποδεκτό.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε, το διεθνες δικαιο δεν θα επιτρεψει την απομακρυνση έποικου που παντρεύτηκε Κυπρια. Το ίδιο ισχύει και για παιδιά εποίκων που γεννήθηκαν εδώ. Μόνο μια συμφωνία μπορεί να επιτέυξει κατι τέτοιο. Και ερωτώ, με ποιο μοχλό πίεσης θα επιτεύξουμε πλήρη απομάκρυμση τους; Δηλαδή να μην εθελοτυφλούμε ωσαν να νικήσαμε σε πολεμο εμείς την Τουρκία και έχουμε το πάνω χέρι. Δυστυχώς ούτε στο σιπλωματικό τομέα έχουμε τίποτα να επιδειξουμε.
Η περιουσιακή πτυχή είναι ξεχωριστό θέμα και μπορεί κάλλιστα να εγκαταλειψουν περιουσίες τις οποίες χρησιμοποιούν παρανομα τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Εζήτησεν ο φαρσόκκελος ο Ταλάτ που τον Γρουστόφκιαν να πιο συμβιβαστικός τζαι πιο εύελικτος.
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα έσιει τζαι παραπάνω από ότι ήδη είναι ρε κοπέλια.
Αλλό λλίον εν να μας πουν ότι εν σκληρό καρύδι στη γενναιοδωρία.
Ηντα λουβάνες ακούουν τα καημένα μας τα αφκιά

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη άρια φυλή των ελληνοκυπρίων, την οποία ζηλεύουν όλοι, περνά μια δυσκολη εποχη. Τα 193 κράτη των Ηνωμένων Εθνών θέλουν να την καταστρέψουν. Το ίδιο και η ευρώπη των 400,000,000.
Στην ταινία ο καλος, ο κακός και ο άσχημος, οι ελληνοκύπριοι είναι ο καλοί, οι Τουρκοι και Τκύπριοι οι κακοί, και οι Αγγλοι, Αμερικάνοι, ΟΗΕ, Ευρώπη (δηλ ο υπολοιπος πλανήτης), οι ασχημοι...

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και έχει δίκαιο ο ΟΗΕ για τη Σημερινή ότι γράφει άρθρα χαμηλού επιπέδου... Είναι είρωνες; Δηλαδή γιατί το βρίσκει αυτο το σχόλιο υποτιμητικό η Επιτροπή; Επειδη προσέβαλαν το φίλο τους τον Χκωστή; Από πότε κάνει υψηλή δημοσιογραφία η Σημερινή; Γιατί δεν πουλα αν είναι τόσο έγκειρη;

Ανώνυμος είπε...

Μικρά μου προδοτάκια

Με πόση ευκολία ξεπουλάτε την χώρα σας, όσα-όσα για να προκύψει λύση.
Αποδέχεστε την αδικία, να πάρετε το βιος των προγόνων σας, να το πουλήσετε την άλλη μέρα και να επιστρέψετε στον "μίζερο νότο" όπως είπε κι ένας από τους αρχηγούς σας.

Μήπως δουλέψετε κι αγοράσετε τούτη την γή, ή ιδρώσετε ? Πόσο φτηνά υπολογίζετε τον τόπο σας ?

Κάποιοι υπέφεραν φρικτά βασανιστήρια για να έχετε σήμερα κράτος και Πρόεδρο. Κάποιες μάνες κι αδελφές βιάστηκαν κατά συρροήν.

Πόσο νου έχετε ?

Πλαστήρας είπε...

Άρεια φυλή είναι οι Τουρκοκύπριοι! Δεν πληρώνουν νοσοκομεία, φόρους, ΜΟΤ, κοινωνικές ασφαλίσεις έχουν όλα τα δικαιώματα, προτεραιότητα στα νοσοκομεία τη στιγμή που εμείς περιμένουμε στις ατέλειωτες ουρές και αποτελούν και αντικείμενα λατρείας για την κυβέρνηση, το ΔΗΣΑΚΕΛ και τους φανατικούς επαναπροσεγγιστές.

Και είναι 70.000 μόνο, λιγότεροι δηλαδή από τον πληθυσμό του Στροβόλου!!!!!

κριτική σκέψη είπε...

Αφού έθελε ο Τάσσος να τους ενσωματώσει στο κυπριακό κράτος χωρίς λύση. Ενομίσαν οι εθνικιστές ότι με το να πκιάσουν οι Τουρκοκύπριοι διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίες, εννά λυθεί το Κυπριακό. Ετα τωρά Πλαστήρα

ΦΑΣΙ.Κ.Κ. είπε...

Αλληλεγγύη στον Πρόεδρο - Να αυξηθεί ο έλεγχος των ρυπαροφυλλάδων

Το Φασιστικό Κόμμα Κύπρου (ΦΑΣΙ.Κ.Κ.) στέκεται αλληλέγγυο προς το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια στον πόλεμο που δέχεται από οχλοδημοκρατικά, ανθελληνικά και αντιρατσιστικά στοιχεία.

Ρυπαροφυλλάδες και λιβελλογραφήματα σαν αυτά του "Κυπριακού Ποντικιού" πρέπει να καίγονται δημοσίως και οι συντάκτες τους να κλείνονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα για περιορισμένο, έστω, χρονικά διάστημα για σωφρονισμό.

Κανείς δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειες δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού στα πλαίσια της προ-1994 Νοτίου Αφρικής.

Οι άπλυτοι, οχλοδημοκράτες, ανθέλληνες και αντιρατσιστές θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ατσάλινο λαϊκό ρεύμα υποστηρικτών του Προέδρου, οι οποίοι θα σταθούν ως γρανιτένιο τείχος και εμπόδιο στους υπονομευτές της λύσης και τους οπαδούς του κοινού οχλοδημοκρατικού κράτους με τους αλλόφυλους Τουρκοκύπριους.

ΚΑΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥΡΚΟΣ!

ΦΑΣΙΚΚ (ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΥΠΡΟΥ)
http://fasikk.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 10:51 που νομίζεις ότι έχεις δικαίωμα να αποκαλείς τους άλλλους προδότες, απ΄ότι βλέπω τα κατάφερες πολύ καλά να αποτινάξεις το ζυγό. Συγχαρητηρια!
Οι Ελληνοκύπριοι ελεγχουν το 58% της επικράτειας τησ νήσου και μόλις το 40% των ακτών. Γι'αυτά δεν φταίνε τα προδοτάκια που κατηγορείς, αλλά οι μεγάλοι ηγέτες που είχες απο το 1950 και μετά, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.
Κρίνω από τα έργα τους. Π΄ρεπει να γίνει ένας απολογισμός. Που ξεκινήσαμε, που καταλήξαμε, ποιοι διοίκησαν, ποιοι ηγηθηκαν. Έχουν σίγουρα ευθυνες. Αλλά ως συνήθως, πολλά ατομα σαν εσένα πείθονται ότι φτάινε καποιοι άλλοι, ο απλός κόσμος, οι αγγλοαμερικάνοι, ο ΟΗΕ κτλ. Οι δικοί μας ήταν άγιοι, δεν έκαναν ούτε ένα λάθος, είναι ήρωες..

ΕΠΟΙΚΟΣ ΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ είπε...

Ο περιμένοντας τη λύση, να αλλάξει το όνομα του σε, περιμένοντας τη διάλυση.

Η ε/κ πλευρά σαφώς και δεν είναι δεσμευμένη σε κανέναν για την παραμονη 50000 ΕΠΟΙΚΩΝ, ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, τους οποίους εσύ, ο Κληρίδης και τα υπόλοιπα νενέκια αποκαλείτε απλά μετανάστες. Στο σχέδιο Ανάν, έγραφε ότι εάν δεν εγκριθεί όλο το σχέδιο στο δημοψήφισμα, καμία από τις δύο πλευρές δεν θα δεσμεύεται από αυτό και από καμία πρόνοια που περιέχει.

Γι'αυτό ρε ευκολόπιστε, να πάεις να ρωτήσεις τούτους που κατηγορούν τον Τάσσο, γιατί ο Χριστόφιας, επανέφερε μια πρόνοια του σχεδίου που απορρίφθηκε, η οποία δεν τον εδέσμευε με κανέν τρόπο, δημόσια και πριν καν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις;

Εάν ο λόγος δεν είναι η διαπραγματευτική του ανεπάρκεια, τότε ο ευέλικτος είναι που εκκολάπτει νεο-ανανικά σχέδια και τα υπόλοιπα νενέκια χειροκροτούν τον. Θυμάστε το περιβόητο "Το Σχέδιο Ανάν κοιμάται" που είπε προεκλογικά στο Λονδίνο...τωρά σιγά σιγά ξυπνά το και με την πλύση εγκεφάλου, όπως τούτη που σου εκάμαν κι εσένα θα προσπαθήσει να το τσιμεντώσει.

Ανώνυμος είπε...

O TASSOS NA EPIVALI DIAFANIAN.MOUUUUUUUUUUUUUUHAHAHA
DITE TON DIKTI DIAFANIAS TIS KIPROU EPI TASSOU KAI THA KATALAVIS.MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
(KATSE NA PARI OBROS)
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH


DESMEVOME NA SAS VOMVARDIZO KATA RIPAS.MOUHAHAHAHAHAHAHAHHAHA



Eshi kai sto facebook christofias-watch.
Vourate na sigopsete fatses kopelia.
Ego ekatevasa tes idi

Ανώνυμος είπε...

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την επιτροπή για τον Κολοκασίδη και τον Κουλία που δηλωσαν σεβασμό στην απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου το ΔΗΚΟ 16ης Νοεμβρίου!!!
Τι έγινε ρε παιδιά;
Αυτοί είναι οι μεγάλοι ήρωες;

Ρήγας είπε...

Απόσπασμα από συνέντευξη Λυσσαρίδη. Μεγάλα λόγια ενός μεγάλου άντρα:


"Υπάρχει μια άποψη που υποστηρίζει ότι η ΕΔΕΚ είναι εθνικιστικό κόμμα. Ποια είναι η σχέση της Αριστεράς με το έθνος;

-Δεν μπορείς να είσαι διεθνιστής εάν δεν είσαι εθνιστής. Εάν δεν αγαπάς το λαό σου, δεν μπορεί να λες ότι αγαπάς άλλους λαούς. Δεν μπορείς να είσαι αρωγός επανάστασης στην Αφρική και να μην ενδιαφέρεσαι τι θα γίνει στη χώρα σου. Συνεπώς, ο σωστός διεθνισμός με το σωστό εθνισμό όχι μόνο δεν συγκρούονται αλλά ταυτίζονται. Το ίδιο ισχύει και με τις πολυεθνικές οργανώσεις όπως είναι η Ε.Ε. Εκεί ενώ πράγματι προσπαθούμε να σπάσουμε τα κρατικά σύνορα, αυτό δεν σημαίνει ότι συνιστά προσπάθεια απορρόφησης Εθνών. Να κάνουμε πολυεθνική Ευρώπη χωρίς σύνορα. Η εθνότητα είναι βιολογική ανάγκη. Ο διεθνισμός για κάποιους είναι κοσμοπολιτισμός και γίνονται όργανα των μεγάλων συμφερόντων, που θέλουν αποεθνοποίηση για να κυβερνούν δικτατορικά τους λαούς."

Ολόκληρο το κείμενο εδώ: http://eretiko-istologio.blogspot.com/2009/12/blog-post_07.html

Από το πολύ καλό "Ερετικό ιστολόγιο."



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

εν κρίμα ο Λυσσαρίδης...δεν επρόσεξε το μοντελο των ΗΠΑ. Δεν είναι εθνος-κρατος, αλλα πολυεθνικό κράτος, και τυγχανει να είναι το ισχυρότερο του κοσμου...

Ανώνυμος είπε...

την επομενη της συναντησης Ομπαμα-Ερντογαν, ο οίκος Fitch κατέβασε τον δικτη φερεγγυότητας της Ελλαδας απο Α- σε ΒΒΒ+, τον χαμηλότερο της Ευρώπης. Με ελλειμα 13% ετησίως και δημογραφικό πρόβλημα η Ελλάδα ξεκινά τις περικοπές ή φέρνει μετανάστες να λλυσει το πρόβλημα. Η Τουρκία στους G20 παει μπροστα και η Ελλαδα πίσω...Σημερα, για πρώτη φορά στην ιστορία το διετές ομολογο ελληνικού δημοσίου, είναι φθηνότερο του Τουρκικού.....
Ξυπνατε και δείτε που οδεύουν οι καταστάσεις...

Ανώνυμος είπε...

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την επιτροπή για τον Κολοκασίδη και τον Κουλία που δηλωσαν σεβασμό στην απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου το ΔΗΚΟ 16ης Νοεμβρίου!!!
Τι έγινε ρε παιδιά;
Αυτοί είναι οι μεγάλοι ήρωες;

Ρήγας είπε...

>>>>εν κρίμα ο Λυσσαρίδης...δεν επρόσεξε το μοντελο των ΗΠΑ. Δεν είναι εθνος-κρατος, αλλα πολυεθνικό κράτος,


Καλά, μιλούμε έπιασες ΠΛΗΡΩΣ το ΝΟΗΜΑ αυτών που λέει ο Λυσσαρίδης.


Σ'αυτό που ισχυρίζεσαι όμως: ΠΟΣΑ χρόνια έχεις ζήσει στις ΗΠΑ μάγκα; Εγώ που έχω ζήσει πάνω από δέκα χρόνια σου λέω ότι κανένας δεν λέει αυτό που ισχυρίζεσαι εσύ περί "πολυεθνικού κράτους." "Πολυ-πολιτισμικό" είναι ο όρος που χρησιμοποιούν και αυτό μόνο σε κάποια μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα. Όχι "πολύ-εθνικό." Οι μόνοι που είναι κρίμα είστε εσείς οι ημιμαθείς χρήσιμοι ηλίθιοι.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ρηγα, σταματα να περι-αυτολογείς. Οι ΗΠΑ είναι και πολυπολιτισμικό κράτος και πολυεθνικό. Εκτός, αν οι Ελληνοαμερικανοί, Ιταλοαμερικανοί, ιρλανδοαμερικανοί, Αφροαμερικανοί, Εβραίοι, Λατίνοι κτλ, προέρχονται από το ίδιο έθνος.
Ο λογος για τον οποίο δεν γίνεται αναφορά στις εθνικές καταγωγες, είναι επειδή εχουν εισελθει στο μετα-εθνικό μοντέλο (post-ethnic model), οπου οι διαφορες εθνικές ομάδες ζουν αρμονικά και μάλιστα αναμιγνύονται. Αυτά λέει και ο Jerry Muller, κορυφή καθηγητης σε θεματα εθνικισμου. (Πρόσφατο αρθρο στο Foreign Affairs)

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρηγας εζησε 10 χρονια στην Αμερική και επλενε πιατα στην Αστόρια..Είχε ιδιαίτερη αδυναμία στους εγχρωμους!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά στην αλληλογραφία του Ντάουνερ (αν είναι τούτη), εν υπάρχει κάτι μεμπτό.
Το μοναδικό μελανό σημείο εν τζείνο με τον φόβο. Κατα τ'άλλα τζαι τον ίδιο τον Χατζηκωστή να ρωτήσουμε εν θα μας πει κάτι διαφορετικό για την "Σημερινή" Ή τουλάχιστον εν θα αρνηθεί για την πολιτική της εφημερίδας.

Σάννα τζαι γυρίζει μπούμεραγκ το δημοσίευμα?

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα-από την Wikipedia: At 3.79 million square miles (9.83 million km2) and with about 308 million people, the United States is the third or fourth largest country by total area, and the third largest by land area and population. It is one of the world's most ethnically diverse and multicultural nations, the product of large-scale immigration from many countries.

http://en.wikipedia.org/wiki/United_States

ΠΑΟΛΑ είπε...

Χωρίς παρεξήγηση παιδιά, όποιος συγκρίνει την ομοσπονδία των ΗΠΑ και της Γερμανίας με αυτό το έκτρωμα που συζητά ο Χριστόφιας δεν παει καθόλου καλά.

Δεν υπάρχει πολιτεία με πλειοψηφία των Ελληνοαμερικάνων, των Ιταλών των μαύρων, των ισπανόφωνων κλπ κλπ. Ο Ομπάμα δεν εκλέγηκε γιατί ήταν η σειρά για εκ περιτροπής προεδρία μαύρου αντί λευκού αλλά γιατί έτσι ήθελε η κοινωνία.

Καταλάβατε;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 8 Δεκέμβριος 2009 3:06 μμ

συμφωνω απολυτως με τα λεγομενα σου

Avevaios είπε...

Τα έγγραφα πραγματικά εν λαλούν τπτ το μεμπτό. Το πρώτο εν αλήθκεια τζαι σε καμιά περίπτωση εν αποδεικνύει ότι εχρηματίστηκε κάποιος. Λαλεί ότι η Σημερινή έκαμνε συχνά "αποκαλύψεις" τέτοιου είδους. Που έκαμνε. Αλλά το αν ήταν αλήθκεια ή όι, αποδείχτηκε. Το δεύτερο εν επικοινωνιακές συμβουλές. Τζείνο περί φόβου ενόχλησέ με τζαι μένα, αλλά εν επικοινωνιακή τακτική. Πολλά φυσιολογική. Μεν σου πω τζαι αναγκαία πέρκι καταλάβουμεν πού πηέννουμεν...