Εσύ Πάγκαλε μείνε μακριά, η Ελλάδα όμως όχι!

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

"Να αφήσουμε τους Κυπρίους μόνους τους με τον Ευέλικτο Προέδρό τους. Η υποχωρητική πολιτική του, μας εκφράζει πλήρως!"


Να αφήσει μόνους τους τους Κύπριους λέει στον Α. Σαμαρά ο Θ. Πάγκαλος. Αυτός ντε που μαζί με το υπόλοιπο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, μας ασκούσαν πιέσεις για να πούμε ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν. Αυτός που μας έλεγε για καθαρίστριες και το μόνο που δεν είπε ήταν "πετάξτε τους Ελληνοκύπριους έξω από την Κύπρο" (όπως είπε για τον Οτσαλάν παλαιότερα)!

Ε βέβαια! Τώρα με τον Ευέλικτο Πρόεδρο της Κύπρου που ξαναφέρνει το Σχέδιο Ανάν, για να κλείσει όπως-όπως το Κυπριακό στα μέτρα της Τουρκίας, ο Πάγκαλος λέει στο Σαμαρά να "αφήσει μόνους του τους Κύπριους να λύσουν το πρόβλημά τους".

Το "πρόβλημά μας" είναι όμως πρόβλημα και ολόκληρου του ελληνισμού, όπως σωστά έλεγε ο Α.Παπανδρέου. Όχι μόνο γιατί η Ελλάδα έχει ευθύνη απέναντι στον κυπριακό ελληνισμό. Αλλά και για έναν άλλο βασικό λόγο. Γιατί τουρκοποίηση της Κύπρου, σημαίνει και μετέπειτα τουρκοποίηση της Θράκης και του Αιγαίου. Γιατί η αχόρταγη Τουρκία θα καταστεί περισσότερο επεκτατική, εάν η Ελλάδα υποχωρήσει στην Κύπρο.

Εμείς δε θέλουμε την Ελλάδα μακριά από την Κύπρο, κατά το διαχρονικό δόγμα Καραμανλή (άνκαι το 2004 αυτό το "μακριά" ήταν καλύτερο από το "κοντά για να σας πιέζουμε" του Γ. Παπανδρέου).

Εμείς θέλουμε την Ελλάδα αρωγό μας στον αγώνα για απελευθέρωση. Με αμυντική και πολιτική κάλυψη της Κύπρου.

Θέλουμε την Ελλάδα να στέκεται ουσιαστικά δίπλα στο λαό μας, στον αγώνα του για επιβίωση.

Και επικροτούμε τα όσα ο Α.Σαμαράς είπε για την Κύπρο, αλλά και για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

" Σε ό,τι αφορά την εξωτερική Πολιτική δεν αναφέρω εδώ ξανά τις «κόκκινες γραμμές μας». Τις γνωρίζετε όλοι και στα Ελληνοτουρκικά, και στο Σκοπιανό και στην Κύπρο.



Θέλω μόνο τρία πράγματα να σημειώσω:


-> Πρώτον, στην Κύπρο, υποστηρίζουμε μια λύση σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, αλλά και σύμφωνη με το κοινοτικό κεκτημένο. Σας θυμίζω ότι το, αλήστου μνήμης, Σχέδιο Ανάν δεν είχε καμία σχέση με το Κοινοτικό κεκτημένο. Κι αν τέτοιο ή ανάλογο μας φέρουν πάλι, να το ξέρουν από τώρα, ότι και το καινούργιο θα πάει να συναντήσει το παλιό: Στο καλάθι των αχρήστων!


Και δεν θα το απορρίψουμε εμείς. Θα το απορρίψει ο ίδιος ο Κυπριακός Ελληνισμός, όπως και το προηγούμενο.


-> Δεύτερον, εκφράζω από τη θέση αυτή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, την πλήρη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων. Μας συγκλόνισε η δραματική δήλωσή του από την Κωνσταντινούπολη: το «Με σταυρώνουν»!


Ίσως στην Άγκυρα να έχουν παρεξηγήσει την πολιτική μας ως αδυναμία.
Αν αυτό συμβαίνει, κάνουν λάθος! Μεγάλο λάθος…


Γιατί πολλές ευρωπαϊκές χώρες, είτε απορρίπτουν είτε προβληματίζονται για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυρας.

Και κάτι τελευταίο εδώ: Όταν μιλάμε για «κόκκινες γραμμές» στην Εξωτερική Πολιτική, εννοούμε τις έσχατες γραμμές υποχώρησής μας σε κάποιο μεγάλο θέμα. Αλλά η Εξωτερική Πολιτική δεν αφορά μόνο τις «κόκκινες γραμμές», αφορά πρωτίστως και της «γαλάζιες γραμμές»: Δηλαδή τις μέγιστες ρεαλιστικές επιδιώξεις μας!"




Άθλιε Πάγκαλε, εσύ να μείνεις μακριά μας, δεν έχουμε πρόβλημα. Η Ελλάδα όμως να μείνει κοντά μας! Ιδίως η Ελλάδα της Αξιοπρέπειας και της Ελπίδας.

Πράξανδρος για το christofias-watch


Δείτε επίσης σχετική ανάρτηση στους συναγωνιστές της Αντιπαρακμής

10 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νικόλας Παπαδόπουλος: «Τι σημαίνει δεν δέχεσαι; Δεν είσαι εσύ που θα διαλέξεις».

Πλαστήρας είπε...

Δύο πελώριες αντιθέσεις: Ο ερμαφρόδιτος Πάγκαλος και ο λεβέντης Σαμαράς!

Διαλέξτε και πάρτε!

Ελεύθερος είπε...

Ο/Η Ελεύθερος είπε...
Άκουσα τον βουλευτή Ρίκκον Ερωτοκρίτου να λέει ότι στο παρόν μπλοκ γράφει και ο ίδιος. Το είπε στην βουλή των αντιπροσώπων κατά την τελευταία μέρα συζήτησης των προϋπολογισμών. Τον έδειχνε η τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση! Αν κατάλαβα καλά μάλλον θα είναι και μέλος της επιτροπής του "Χριστόφιας watch". Θα ήθελα πολύ να τον παρακολουθήσω αλλά δεν ξέρω το ψευδώνυμο του. Θα ήθελα επίσης να μου λύσει και κάποιες απορίες μου όπως: Γιατί γράφει με ψευδώνυμο; Βρίζει κι ' αυτός;
Ανέμενα να γράφει επώνυμα κι' ευγενικά! Ένας βουλευτής ! ! !
Μπορεί να μου απαντήσει επώνυμα παρακαλώ;

Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: "Τί,γιατί και πώς, και πότε,πού και ποιός".

Ανώνυμος είπε...

Νικ-Παπ
Αυτός που δέχεται Τούρκον έποικο για αντιπρόεδρο.

Unknown είπε...

Πάγκαλε ότι και να πείς ότι και να κάνεις σε ξέρουμε πολύ καλά!
Ουστ από δω

Ανώνυμος είπε...

Νικόλας Παπαδόπουλος: «Τι σημαίνει δεν δέχεσαι; Δεν είσαι εσύ που θα διαλέξεις».

Ανώνυμος είπε...

Το κατάντημά μας φαίνεται μόνο από αυτό το γεγονός: Να συζητούν οι ηγέτες μας για ένα θέμα που θα έπρεπε να είναι εκτός συζήτησης, την εκ περιτροπής προεδρία. Να βρίσκεται μια λύση που μας παίρνει πίσω στον μεσαίωνα στο τραπέζι των διαπραματεύσεων και να την ονομάζουν δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους. Να συζητούν παράλογα πράγματα σαν να είναι λογικά. Πάρτε το χαμπάρι κύριοι, οι ηγέτες μας είναι άχρηστοι!


Όλοι αυτοί οι "προοδευτικοί" που είναι της σχολής του "ρεαλισμού" (του εφικτού αντί του εφκταίου-π.χ. ο Ευέλικτος)είναι εκτός πραγματικότητας. Ίσως να μην αντιλαμβάνονται ότι αν κάνουμε την Κύπρο συνεταιρική με τους Τούρκους τα δύο πρώτα χρόνια της Τουρκικής προεδρίας είνα αρκετά για να ξεκινήσει η φυγή των Ελλήνων από την Κύπρο. Τι συμβαίνει στην Κύπρο; Από νήσος των Αγίων, γίναμε η νήσος των ηλιθίων; Πάντως έτσι φαίνεται. Μόνο ηλίθιοι ψηφίζουν τέτοιους ηγέτες. Και νήσος των ηλιθίων αλλά και νήσος των δειλών. Πάμε στους χορούς, στις εκδηλώσεις, στις παρελάσεις και βλέπουμε όλους αυτούς που ξεπουλούν την πατρίδα και αντί να τους τα πούμε ένα χεράκι, τους σφίγγουμε το χέρι και τους χειροκροτούμε(έτσι κάποιοι από αυτούς νομίζουν ότι επικροτούμε τα έργα τους).

Βέβαια η απαξίωση των πολιτών είναι ευδιάκριτη από την αποχή που παρατηρήται τελεταία στις εκλογές, αλλά πάλι... για να έχουμε πρόεδρο ένα Χριστόφια και αξιωματική αντιπολίτευση έναν Αναστασιάδη και να συζητιούνται τέτοια πράγματα στο "Εθνικό Συμβούλιο" και στις διαπραγματεύσεις, αυτό ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: Είμαστε πολύ κοντά στην καταστροφή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
(αν και με την ηγεσία που έχουμε, το 2010 σίγουρα θα είναι χειρότερο από τα προηγούμενα).

ΕΖΕΚΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΙΣ είπε...

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΚΕ 50,000 ΕΠΟΙΚΟΥΣ

Ο ΤΑΛΑΤ ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ-ΤΑΛΑΤ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ

Αυγουστίνος είπε...

Δέστε το βίντεο http://troktiko.blogspot.com/2009/12/156.html
Ίσως καταλάβετε κάποια πράγματα που το Κυπριακό σχολείο δεν καταδέχθηκε ποτέ να διδάξει.

Χρόνια πολλά

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ, Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΥΕΛΙΧΤΟ, ΘΑ ΕΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ ΛΟΓΙΚΑ...ΕΝΝΕΝ? ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΣ...