ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗΣ ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Έτσι έχει καταντήσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο ευέλικτος, γενναιόδωρος και έτοιμος προς ρατσιστική λύση, Δημήτρης Χριστόφιας. Η κατοχική δύναμη πανηγυρίζει την αποκάλυψη της γύμνιας, της άκρως υποχωρητικής του πολιτικής στο κυπριακό, σε συνδυασμό με την αποτυχημένη του εξωτερική πολιτική, επειδή έχουν καταφέρει να διαγραφεί μια διεκδικητική πολιτική τεσσάρων χρόνων, γωνιάσματος της Τουρκίας.


"Ο στόχος επιτεύχθη" όπως ανέφερε και το πρωτοσέλιδο του προπαγανδιστικού έντυπου μέσου του καθεστώτος. Αυτό συνεπάγεται πως ο στόχος, ήταν το καθάρισμα των κυπριακών αγκαθιών από την ενταξιακή πορεία της κατοχικής δύναμης.


Η Τουρκία ανέλαβε σιδηρές δεσμεύσεις έναντι της Ε
υρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες αρνείται – καυχόμενη για αυτή την άρνηση – να εφαρμόσει:

  • Αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • Ομαλοποίηση των σχέσεων της με την Κυπριακή Δημοκρατία
  • Εφαρμογή του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, όπως προνοεί η Συμφωνία Σύνδεσης
  • Άνοιγμα όλων των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα

Το πρώτο μήνυμα, ήρθε με την επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Κύπρο, τον Απρίλιο που μας πέρασε. Σε κοινή συνέντευξη τύπου, ο Χριστόφιας ξεκαθάρισε πως δεν έχει τα
κότσια να ασκήσει το δικαίωμα του βέτο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αργότερα και αφού συνειδητοποίησε τις κάθετες αντιδράσεις που προκάλεσε, ανασκεύασε λέγοντας ότι, δεν είπε αυτό, εννοούσε κάτι άλλο, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του...


Φτάνοντας όμως στην "αξιολόγηση" (επειδή εμείς θεωρούμε ότι δεν έγινε αξιολόγηση) της Τουρκίας, οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας, δεν επέμειναν ούτε στην επιβολή κυρώσεων για την αρνητική συμπεριφορά της Τουρκίας, ούτε σε ένα νέο χρονοδιάγραμμα επαναξιολόγησης της Τουρκίας, για τις ανεκπλήρωτες της δεσμεύσεις, αλλά, ούτε και σε άμεσο μπλοκάρισμα ενταξιακών κεφαλαίων της.


- Μα να κακοφανίσουμε τον Γκόρντον; - Οφ κορς νοτ!


Οι ευρωπαίοι εταίροι μας, πρεσβευτές της κοινοτικής αλληλεγγύης, αρκέστηκαν στο να εκφράσουν απλά τη βαθιά τους λύπη για τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας και στη συνέχεια αποφάσισαν, να μην της επιβάλουν κανένα νέο χρονοδιάγραμμα. Ας μην κατηγορούμε όμως τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Αφού δεν επιμέναμε στην υλοποίηση των υποχρεώσεων του θύτη προς το θύμα, α
ς μην περιμένουμε να προασπίσει τα δικαιώματα μας, περισσότερο από εμάς, κανένας εταίρος.


Μπορεί λοιπόν όποιος επιθυμεί να μας καταπατά τα δικαιώματα μας, και να μην ανησυχεί, επειδή ο γενναιόωρος Πρόεδρος λύσης που ενώνει, είναι πάντα πρόθυμος να τα διαμοιράσει, σε όσους ενδιαφέρονται να μας τα στερήσουν.



Η Τουρκία έχει κάθε λόγο να επαίρεται ότι εφαρμόζει επα
κριβώς την πολιτική της και τις σχετικές δηλώσεις της. Από το φθινόπωρο μέχρι και σήμερα, η κυβέρνηση Ερντογάν διαβεβαίωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι, όχι μόνο δεν θα εφαρμόσει το Πρωτόκολλο, αλλά ούτε και θα τιμωρηθεί για αυτό. Πως ήταν βέβαιος ο Ερντογάν, ότι ο ευέλικτος δεν θα ασκούσε βέτο; Είναι άξιον απορίας! Ίσως ο Ερντογάν να είναι ο διάδοχος του Uri Geller.


Είναι καιρός ο κυπριακός λαός να ζητήσει εξηγήσεις, από τη βιομηχανία ψεύδους και τη διατεταγμένη επιχείρηση παραπλάνησης τ
ων πολιτών, που έστησε την τελευταία διετία το καθεστώς, προβάλλοντας το διεθνή ξεβράκωμα της Κυπριακής Δημοκρρατίας, ως «διεθνείς επιτυχίες».


Μα γιατί διαμαρτύρεστε "απορριπτικοί"; "Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗ"


Όταν η Χαραυγή έγραφε:
  • στις 4/10/2008 ότι «Επικρότησαν τους χειρισμούς Χριστόφια – Ικανοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την πειστική παρουσία του Προέδρου στα διεθνή φόρα»
  • στις 22/11/2009 ότι «ο Πρόεδρος Χριστόφιας πέτυχε να επαναφέρει το κυπριακό στο επίκεντρο του διεθνούς παράγοντα, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την Τουρκία»
  • εδώ και δύο χρόνια μεθοδικά έχτιζε το μύθο περί οικοδόμησης στρατηγικής φιλίας με τον Πρωθυπουργό της Αγγλίας, του πρωτοστάτη της αλώβητης αξιολόγησης της Τουρκίας
παραπλανούσε συνειδητά τους αναγνώστες της και τον κυπριακό λαό.


Ακούσαμε και την περιβόητη δήλωση του Γιωργάκη, ότι «το δημοσιονομικο αδιέξοδο απειλεί την εθνική κυριαρχία». Ίσως να έχει κάποια βάση, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ειπώθηκε για να διακαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Είναι πολύ καλά γνωστό ότι, ο Γιωργάκης ποτέ δεν επιδίωξε την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Μιλούσε για έναν νέο οδικό χάρτη της τουρκικής υποψηφιότητας, την ίδια ώρα που ο οδικός χάρτης υπήρχε και η Τουρκία αρνήθηκε πεισματικά να τον εφαρμόσει.



Το ανανικό δίδυμο Γιωργάκη – Δημητράκη, ικανοποίησε πλήρως τον αμερικανοβρετανικό παράγοντα, ο οποίος ανέκαθεν επεδίωκε να άρει το κυπριακό εμπόδιο από την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και τώρα πιέζει για λύση του κυπριακού μέχρι τον Μάρτιο, στη βάση μιας παραλλαγής του σχεδίου Ανάν.


Η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου τον περασμένο Σεπτέμβριο, προνοούσε ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν θα περνούσε αλώβητη, αλλά θα υπόκειτο σε κυρώσεις.
  • Στις 24/09/2009, σε ευέλικτη ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ακούστηκε ότι η υποστήριξη της Κύπρου στην ενταξιακή πορεία του κατακτητή της, "δεν είναι άνευ όρων".
  • Στις 5/10/2009, ο εκλεκτός για το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι "όλα τα σενάρια είαι ανοικτά, όπως παραμένει ανοικτή και η τοποθέτηση της Κύπρου, ότι, εάν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της, όπως αυτές καταγράφονται στη δήλωση του Σεπτέμβρη του 2005, τότε δεν μπορεί παρά να υπάρξουν επιπτώσεις".
  • Στις 21/10/2009 σε απόφαση της ΚΕ του ΑΚΕΛ, αναγράφεται ότι η Τουρκία "δεν μπορεί να συνεχίσει ανεμπόδιστα χωρίς κυρώσεις την ενταξιακή της πορεία, στην περίπτωση που μέχρι το Δεκέμβρη, δεν θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε".
Αυτοί λοιπόν που μέχρι τώρα κανοναρχούσαν ότι η Τουρκία δεν θα περάσει χωρίς κυρώσεις, γιατί πανηγυρίζουν σήμερα;


Εγώ (μασά), δίνω σκληρές μάχες (μασά),
όποτε πάω στις Βρυξέλλες (ξεροκαταπίνει)


Πρόκειται για το κατάντημα μια ηγεσίας, της χειρότερης που έζησε ο τόπος, με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες, που εξευτέλισε την Κυπριακή Δημοκρατία και διευκόλυνε την κατοχική Τουρκία. Πρόκειται για μια αποτυχημένη διακυβέρνηση, που ξεδιάντροπα πανηγυρίζει για την ήττα της.


Σε αυτό τον τόπο κύριοι, δεν κατοικούν λοβοτομημένα και αποχαυνωμένα άτομα, που καταπίνουν όσα οι ανένδοτοι ηγέτες του, διαλαλούν ανέξοδα μόλις τους πλησιάσει ο τηλεοπτικός φακός.


Η ανακολουθία δηλώσεων και πράξεων του ευέλικτου ανδρός και των κοράκων του, ξεκινούν από το προεκλογικό του πρόγραμμα, φτάνουν μέχρι και την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο και φαίνεται αδύνατο να επανέλθει στην τροχιά των προεκλογικών του δεσμεύσεων προς τον κυπριακό λαό και προς τα κόμματα που τον ανέδειξαν στο ύπατο αξίωμα.



Ερώτηση:

Αληθεύει ότι, οι περί σταθμισμένης ψήφου προτάσεις του Δημήτρη Χριστόφια, έχουν προκαλέσει και ελαφρά απελπισία στους εν Αθήναις συντρόφους του, Αλέκα Παπαρρήγα και Αλέξη Τσίπρα, που προσεύχονται κατ’ ιδίαν, να μη βρεθούν αύριο στο δίλημμα, είτε να αποδοκιμάσουν ένα σχέδιο που θα φέρει το ΑΚΕΛ, ή να εξηγούν και στα δικά τους μέλη και οπαδούς γιατί η ψήφος έχει διαφορετική βαρύτητα ανάλογα με την…εθνικότητα, αυτού που τη ρίχνει;


Ο μη σχολιασμός των αποτελεσμάτων των Βρυξελλών από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένδειξη της αμηχανίας και των διαφορετικών απόψεων που προκαλεί το κυπριακό, τόσο στον Περισσό όσο και στην Κουμουνδούρου;


ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias - watch

63 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

το Χριστοφιας-watch οπως και καποια αλλα ατομα τα οποια γραφουν εδωμεσα παρομοιαζουν τον Τασσο ως τον "σωτηρα" της Κυπρου ενω χαρακτηριζουν τον Χριστοφια μεχρι και "προδοτη" . Η πολιτικη ειναι ενα μεγαλο θεμα το οποιο πρεπει να βλεπουμε απο ολες τις οπτικες γωνιες για να εχουμε μια σωστη και αντικειμενικη αποψη. Στα ματια καποιου η παπαρουνα μπορει να ειναι ενα πανεμορφο λουλουδι ενω στα ματια καποιου αλλου μπορει να ειναι ενα απαχθες λουλουδι διοτι απο αυτο κατασκευαζετε η κοκαινη η οποια σκορπα τον θανατο σε χιλιαδες ανθρωπους καθε χρονο.

ας δουμε λοιπον τους 2 ηγετες απο την δικη μου οπτικη γωνια και μεσα απο μια σειρα ερωτησεων να αντιλειφθουμε ποιος τελικα ειναι ο σωτηρας της Κυπρου,,,,,

Σωτηρας ειναι αυτος

1. Που κατα την διαρκεια της θητειας του οι εποικοι στα κατεχομενα απο 200,000 εγιναν 500,000 ? η αυτος που βρηκε 500,000 εποικους και προσπαθει να διωξει τις 450,000?

2. Που κατα την ληξη της θητειας του αφησε 50,000 τουρκους στρατιοτες στην πατριδα μας η αυτος που προσπαθει να διωξει και τις 50.000 στρατιωτες ?

3. Που του δωσανε την καρπασια και δεν την πηρε? η αυτος που προσπαθει να παρει πισω την καρπασια την οποια δεν θελουν να μας δωσουν πλεον?

4. Που κατα την διαρκεια της θητειας του κτιστικαν μεσα σε ελληνοκυπριακα χωραφια και οικοπεδα στα κατεχομενα μας χιλιαδες σπιτια και διαμερισματα? η αυτος που διεκδικα το δικαιωμα στην ακινιτη περιουσια να εχει ο ιδιοκτητης της γης?

5. που κατα την διαρκεια της θητειας του κανενας προσφυγας δεν επεστρεψε στο σπιτι του? η αυτος που προσπαθει να στηλει ολους τους προσφυγες στα σπιτια τους ?(ειτε κατω απο ελληνοκυπριακη διοικηση ειτε κατω απο τουρκοκυπριακη διοικηση)

6. που κατα την διαρκεια της θητειας του δεν πηρε ουτε μια σπιθαμη κατεχομενης γης μας πισω? η αυτος που προσπαθει να παρει τουλαχιστον το 10-12% των κατεχομενων εδαφων μας πισω κατω ελληνοκυπριακη διοικηση?


υπαρχουν πολλα αλλα παραδειγματα να δωσω αλλα δεν θελω να σας κουρασω αλλο, νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πολυ ξεκαθαρα. Μηπως κυριοι του Χριστοφιας- watch ειστε σε λαθος καραβι??????

15 Δεκεμβρίου 2009 10:17 π.μ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙς ΑΛΗΘΕΙΕΣ είπε...

Σωτηρας ειναι αυτος

1. Που κατα την διαρκεια της θητειας του οι εποικοι στα κατεχομενα απο 200,000 εγιναν 500,000 ? η αυτος που βρηκε 500,000 εποικους και προσπαθει να διωξει τις 450,000?

2. Που κατα την ληξη της θητειας του αφησε 50,000 τουρκους στρατιοτες στην πατριδα μας η αυτος που προσπαθει να διωξει και τις 50.000 στρατιωτες ?

3. Που του δωσανε την καρπασια και δεν την πηρε? η αυτος που προσπαθει να παρει πισω την καρπασια την οποια δεν θελουν να μας δωσουν πλεον?

4. Που κατα την διαρκεια της θητειας του κτιστικαν μεσα σε ελληνοκυπριακα χωραφια και οικοπεδα στα κατεχομενα μας χιλιαδες σπιτια και διαμερισματα? η αυτος που διεκδικα το δικαιωμα στην ακινιτη περιουσια να εχει ο ιδιοκτητης της γης?

5. που κατα την διαρκεια της θητειας του κανενας προσφυγας δεν επεστρεψε στο σπιτι του? η αυτος που προσπαθει να στηλει ολους τους προσφυγες στα σπιτια τους ?(ειτε κατω απο ελληνοκυπριακη διοικηση ειτε κατω απο τουρκοκυπριακη διοικηση)

6. που κατα την διαρκεια της θητειας του δεν πηρε ουτε μια σπιθαμη κατεχομενης γης μας πισω? η αυτος που προσπαθει να παρει τουλαχιστον το 10-12% των κατεχομενων εδαφων μας πισω κατω ελληνοκυπριακη διοικηση?

Ανώνυμος είπε...

Σωτήρας είναι αυτός που Παρέλαβε Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο Και δεν παράδωσε Κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα.

Ελπίζω να μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Χριστόφια σε μερικά χρόνια.
Όλα τα άλλα είναι να έχουμε να λέγουμε.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Νο 2 είπε...

Σωτηρας ειναι αυτος

1. Που κατα την διαρκεια της θητειας του οι εποικοι στα κατεχομενα απο 200,000 εγιναν 500,000 ? η αυτος που βρηκε 500,000 εποικους και προσπαθει να διωξει τις 450,000?

2. Που κατα την ληξη της θητειας του αφησε 50,000 τουρκους στρατιοτες στην πατριδα μας η αυτος που προσπαθει να διωξει και τις 50.000 στρατιωτες ?

3. Που του δωσανε την καρπασια και δεν την πηρε? η αυτος που προσπαθει να παρει πισω την καρπασια την οποια δεν θελουν να μας δωσουν πλεον?

4. Που κατα την διαρκεια της θητειας του κτιστικαν μεσα σε ελληνοκυπριακα χωραφια και οικοπεδα στα κατεχομενα μας χιλιαδες σπιτια και διαμερισματα? η αυτος που διεκδικα το δικαιωμα στην ακινιτη περιουσια να εχει ο ιδιοκτητης της γης?

5. που κατα την διαρκεια της θητειας του κανενας προσφυγας δεν επεστρεψε στο σπιτι του? η αυτος που προσπαθει να στηλει ολους τους προσφυγες στα σπιτια τους ?(ειτε κατω απο ελληνοκυπριακη διοικηση ειτε κατω απο τουρκοκυπριακη διοικηση)

6. που κατα την διαρκεια της θητειας του δεν πηρε ουτε μια σπιθαμη κατεχομενης γης μας πισω? η αυτος που προσπαθει να παρει τουλαχιστον το 10-12% των κατεχομενων εδαφων μας πισω κατω ελληνοκυπριακη διοικηση?
---------------

ΑΠΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΕΠΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ανωνημε 11.51

Ο προεδρος συζητα λυση ομοσπονδιας, την οποια δεκτηκε ο Μακαριος το 1977, την οποια αποδεκτηκε και ο Κυπριανου οπως επισης και ο Παπαδοπουλος με την συμφωνια της 8-7-2006.
Μια ομοσπονδια ειναι ενα αναγνωρισμενο διεθνως κρατος με δικαιομα λογου οπως τα αλλα ομοσπονδα κρατη π.χ Βραζιλια,Ρωσσια,Ηνωμενες πολιτιες, βελγιο,ινδιες, και αλλες πολλες.
Αρα να μην ανυσηχας για το θεμα αυτο.

ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ είπε...

Κανένας δεν είναι σωτήρας κύριοι.

Σε μια πληγωμένη χώρα όπως η Κύπρος δεν υπάρχουν σωτήρες. Σωτήρες θα είχαν υπάρξει μόνο αν κάποιοι είχαν είχαν βοηθήσει το Λαο μας να πιστέψει στη νεαρή Κυπριακή Δημοκρατία το 60 και είχαν αποτρέψει το αίμα και τη βία που οδήγησαν σταδιακά στο 1974.

ΌΜΩς ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΜΑΖΙ δεν προστάτευσαν την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν βοήθησαν τον πολύπαθο λαό μας Ε/Κ και Τ/Κ να πιστέψουν στην πατρίδα ΤΟΥΣ...

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος το 2004 εξέφρασε το Πανεθνικό Γαμώτο και έτριψε σαν πατσαβούρα το Σχεδιο ΑΝΑΝ στα μούτρα των Αγλλοαμερικανών και καλά έκαμε.

Ισως να ήταν "Σωτήρας" αν την επόμενη μέρα ξεκινούσε την σωστή διαχείρηση του ΟΧΙ για να μας οδηγήσει γρήγορα σε μια Λύση με "σωστό περιεχόμενο". ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ.

ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΉΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩ Ν ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΏΣΕΩΝ ΤΗς ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΗΛ. ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ.

ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΠΩς ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΊ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ.

ΟΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 1.000.000 ΕΠΟΙΚΟΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΑΧΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΝΑ ΕΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΟΥ.

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

φιλε ανωνυμε 11.52

αυτες τις δυσκολες και κρισιμες στιγμες που περνανε δεν πρεπει να βριζομαστε ουτε και να τσακονωμαστε. Πρεπει να εχουμε καθαρο μυαλο διοτι συντομα ισος χρειαστει να παρουμε σημαντικες αποφασεις, ειναι καιρος για ενοτητα και οχι διχασμο.

Ανώνυμος είπε...

Ο παπαδόπουλος δεν ήταν σωτήρας. Ήταν ένας έντονος χαρακτήρας με δυνατές και ακαμπτες απόψεις, δεν άλλαζε άποψη ποτέ του, έστω και φαινόταν ότι έχει άδικο και έκαμνε πάντα περισσότερους εχθρους παρά φίλους. Στο τέλος δίχασε τον κόσμο και δεν μπορούσε να λύσει το κυπριακό.

Ανώνυμος είπε...

Διζωνική: σημαίνει ότι μια χώρα χωρίζεται σε δύο ζώνες με βάση τον πληθυσμό της λόγω και των “εγγυημένων πλειοψηφιών” σε κάθε γεωγραφική ζώνη(Έλληνες-Χριστιανοί, Τούρκοι-Μουσουλμάνοι).

* Συμπέρασμα: Νομιμοποιείται η διχοτόμηση της Κύπρου ως απότοκο της βίαιης και βάρβαρης τουρκικής εισβολής. Γίνεται και επίσημα, πραγματικότητα ο στόχος των Τουρκοβρετανών για διαμελισμό της νήσου.

Δικοινοτική: ενισχύεται με ένα ακόμα επιχείρημα ότι αυτή η ομοσπονδία είναι γεωγραφική με βάση τις δύο κοινότητες.Επιπλέον συνεχίζονται οι απαράδεκτες πρόνοιες των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου που εξισορροπούσαν την Ελληνική πλειοψηφία με την Τουρκική μειοψηφία στο νησί.Σε αυτή την περίπτωση όμως η αναλογία δεν θα είναι 70%-30%(στην δημόσια υπηρεσία) ή 60%-40%(στον Κυπριακό στρατό) αλλά 50%-50%!

* Συμπέρασμα: υποβιβάζεται η Ελληνική πλειοψηφία σε μια απλή κοινότητα που θα πρέπει να παίρνει την έγκριση και της τουρκικής κοινότητας για οποιοδήποτε θέμα. Καταργείται η έννοια της πλειοψηφικής Δημοκρατίας!

Ομοσπονδία: αυτό το σύστημα διακυβέρνησης είναι απολύτως κατανοητό για χώρες με μεγάλη έκταση αλλά και πληθυσμό π.χ Η.Π.Α, Ρωσική Ομοσπονδία κ.α.Στην περίπτωση της Κύπρου εκτός από αχρείαστο, είναι και επιζήμιο όχι μόνο επειδή αναγνωρίζει τα δεδομένα της εισβολής ως τετελεσμένα αλλά και διότι δεν μπορεί να αντέξει η οικονομία ενός τέτοιου κράτους. Θα πρέπει να συντηρεί 2 αστυνομίες, 3 κυβερνήσεις(1 για κάθε κρατίδιο και 1 του ομόσπονδου), 4 βουλές( Γερουσία και Βουλή του ομόσπονδου και 1 βουλή για το κάθε κρατίδιο) και τόσες δημόσιες υπηρεσίες εις διπλούν.

* Συμπέρασμα: Αναγνωρίζεται για τρίτη φόρα η διχοτόμηση.Επίσης το κράτος που θα δημιουργηθεί θα καταρρεύσει σε κάποιο στάδιο λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάστε την Ευρώπη.

Είναι καθαρά με το μέρος της Τουρκίας.

Η Ελλάδα είναι στο ειδώλιο για τα δημοσιονομικά της.

Δεν έχουμε μοχλό πίεσης, ούτε συμμαχίες σε πολιτικό επίπεδο.


Πρέπει να αναπτύξουμε στρατηγική που αποδίδει.

Η Ευρώπη είναι ξαναζεσταμένο φαγητο για λύση του Κυπριακού και δεν τρώγεται πλεόν.

Ασε που η ένταξη έφερε το Ανναν που ήταν παγίδα αποενοχοποίησης της Τουρκίας. Δηλ η Ευρώπη έδρασε και ως μπουμεραγκ...

περιμενωντας την λυση είπε...

η ομοσπονδια σαν πολιτικη δομη ενεν συμβιβασμος..εν ιστορικη προοδος..

Τον τζαιρον που οι προυχοντες αποφασιζαν επρεπεν να γινει αγωνας για το δικαιωμα ουλλων [τζαι αρα της πλειοψηφιας σε μιαν κοινωνια η κοινοτητα] να αποφασιζουν..τοτε η εννοια της διαφορετικοτητας ηταν καθετη/ιεραρχικη τζαι ανεμιζαν την τζηνοι που ειχαν εξουσια...υστερα που την ολοκληρωση της ιστορικης δημοκρατικης επαναστασης [που συμπεριλαμβανε τζαι την παγκοσμια αντι-αποικιακη εξεγερση] το προβλημα εμετατοπιστηκεν στο δικαιωμα των μειοψηφιων να υπαρχουν...εφοσον ουλλοι οι αθρωποι εν ισοι, πρεπει να εν τζαι ιδιοι;

Ιδου το ερωτημα της δεκαετιας του 60....
Αν η πλειοψηφια σε μια ιστορικη στιγμη πιστευκει οτι πρεπει να λιθοβολουν την πουτανα, η την γυναικα που της αρεσκει το μη-μονογαμικο σεξ, εν σωστο;
Αν μια κοινωνια θεωρει οτι η μειοψηφια του 15% [οι ομοφιλοφιλοι ας πουμε] εν πρεπει να εχουν δικαιωμα υπαρξης, εν λογικο;

περιμενωντας την λυση είπε...

Μπορει μια πλειοψηφια να υποχρεωσει μιαν μειονοτητα να ενταχθει σε αλλο κρατος - σε ενα κρατος που θα την εθεωρεν μιασμα- οπως ηταν η περιπτωση των τ/κ με την ενωση;

Το κυπριακο εν ηταν μια παραδοξη περιπτωση..εδειξεν αντιθετα που την δεκαετια του 50 τα προβληματα που υπαρχουν σε πολυπολιτισμικες κοινωνιες αμα εφαρμοζεται η απλη λογικη της πλειοψηφιας..

Ποια εν η πλειοψηφια τζαι ποια η μειοψηφια; τραβας λλιον τα συνορα παρα δα η παρα τζιει τζαι αλλασουν τα δεδομενα..Το κασμιρ εν μια μειονοτικη διαμαχη στην ινδια, αλλα αν ανηκεν στο πακισταν θα ηταν διαφορετικα σαφως τα δεδομενα..το συνορο εν μια γραμμη στον χαρτη..μια γραμμη της ιστοριας πανω στην γεωγραφια..αλλα η ιστορια εν μεταβατικη..

Ανώνυμος είπε...

Οσοι και να εργάζονται να μας πουλήσουν ΔΔΟ με ότι αυτό σημαίνει, συγκαλημένη διχοτόμηση, την απάντηση τους θα την πάρουν την ώρα του δημοψηφίσματος. Τούτη την φορά θα αρπάξουν ένα 95% να κόψουν το μούτιν.

Πουστοπεζέβεγκοι!

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία λοιπόν που σέβεται τις μειοψηφίες να δώσει πρώτα στους Κούρδους τα βασικά πολιτικά δικαιώματα που όλως τυχαίως είναι το 18% του πληθυσμού της. Μέχρι τότε εγώ δεν μπορώ να δεχτώ το 18% του πληθυσμού της Κύπρου να μην θεωρείται μειοψηφία αλλά να έχει τα ίδια και περισσότερα δικαιώματα με το 82%!! Αυτό είναι ρατσισμός

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ανωνημε 11.51

Καλα όλα αυτα πουλες. Και ποιος δεν θα το ηθελε. Δεν μου λες όμως, για να παρει ολα αυτά ο προεδρος μας, τι πρεπει να δωσει ως ανταλλαγμα? Δεν νωμιζω οι τουρκοι να φανούν τοσο φιλοσπλαχνοι, αφου ετσι κι' αλλιως δεν εχουν κανενα λογο ουτε καμια πιεση απο κανεναν για να υποχωρησουν.

Ανώνυμος είπε...

Στις 24 Απριλίου του 2004 οι Έλληνες της Κύπρου, ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΟΛΕΣ τις υποχωρήσεις ΟΛΩΝ των Προέδρων της Κύπρου. Άρα ΟΛΑ έπρεπε να γραφτούν από την αρχή σε λευκό χαρτί.

Ανώνυμος είπε...

γράψε τα εσύ που είσαι μάγκας.

Ανώνυμος είπε...

Τελειώσαν τα επιχειρήματα σου ε; Ότι δέχτηκε ο Μακάριος, Ο Κυπριανού, Ο Κληρίδης, Ο Βασιλείου, Ο Τάσος και σήμερα ο Χριστόφιας. Το απέρριψε το 76% των Κυπρίων. Ακόμα να το χωνέψεις; Η δικαιολογία ναι αλλά το δέχτηκαν πριν από μένα οι άλλοι κομμένη
Και τα μάγκας αλλού

Ανώνυμος είπε...

Τη Ρωμηοσύνη μην την κλαίς εκεί που πάει να σβήσει, νάτη πετιέται από 'ξαρχής κι ανδριεύει και θεριεύει και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του Ήλιου ...

Αίσχος στους Τουρκοπροσκυνητές

Ζήνων Αποστολίδης είπε...

Εύκολα καταρρίπτονται οι "αλήθειες" που φυτεύτηκαν στον πλυμμένο εγκέφαλο του ανώνυμου, που πήρε την ντιρεκτίβα να τις αναπαραγάγει:

1. Ποιος μας λέει ότι οι 500.000 έποικοι δεν έγιναν 1.000.000;

Μήπως φταίει ο Τάσσος και το συγκυβερνών ΑΚΕΛ, που η Τουρκία διαπράττει ένα έγκλημα πολέμου;

Επίσης από τη στιγμή που ο Χριστόφιας ισχυρίζεται ότι ο Τάσσος αποδέκτηκε την παραμονή 50.000 εποίκων, τότε γιατί να είναι σωτήρας ο Χριστόφιας που έχει την ίδια θέση επί του θέματος και να μην είναι ο Τάσσος, που όπως προσπαθούν να τον παρουσιάζουν ήταν ο εμπνευστής αυτής της πρότασης;

Βέβαια η διαφορά είναι στο ότι ο Τάσσος αποδέκτηκε την παραμονή 45.000 (ανώτατο όριο) εποίκων, στο τελευταίο στάδιο της διαπραγμάτευσης και προφανώς με κάποια ανταλλάγματα, σε αντίθεση με τον Χριστόφια που αποδέκτηκε την παραμονή 50.000 (+5.000) πριν καν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις (κατώτατο όριο).

2. Οι τούρκοι στρατιώτες που παρέμειναν μετά τη λήξη της θητείας του Τάσσου, που συγκυβέρνησε με το ΑΚΕΛ, είναι πολύ περισσότεροι από 50.000.

Όπως ήταν πολύ περισσότεροι με τη λήξη της θητείας του Σπύρου Κυπριανού, του Γιώργου Βασιλείου, του Γλαύκου Κληρίδη και όπως θα είναι πολύ περισσότεροι με τη λήξη της θητείας του Δημήτρη Χριστόφια.

Η θέση με την οποία συμφωνούν όλα τα κόμματα στην ε/κ πλευρά είναι ότι πρέπει να αποχωρήσουν όλα τα τουρκικά στρατεύματα.

Μήπως κάποιος αφελής πιστεύει ότι κάποιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδίκησε την παραμονή τους;

3. Έγινε πολλή συζήτηση επί αυτού του θέματος, πάντα όμως προεκλογικά, προφανώς για να πλήξει την υποψηφιότητα του Τάσσου και να σπρώξει αυτές τους Κασουλίδη και Χριστόφια στο δεύτερο γύρο, με τις οποίες συμφωνούσαν πλήρως και οι ξένες δυνάμεις (αφού ο Τάσσος δεν ήταν αρεστός στους ξένους!).

Μετά λοιπόν από αυτή τη συζήτηση, αποδείκτηκε ότι ήταν ένα χυδαίο ψέμα, που ξεκίνησε από τον Βασιλείου. Κάποιοι όμως που εθελοτυφλούν το πίστεψαν και το αναπαράγουν.

Αλλά μήπως ο πλυμμένος εγκέφαλος του ανώνυμου πιστεύει ότι υπάρχει Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που του είπαν "πάρε την Καρπασία" και τους είπε "όχι ευχαριστώ σας την χαρίζω";

Ζήνων Αποστολίδης είπε...

4. Οι παράνομες οικοδομές σε ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα έγιναν και επί προεδρίας Σπύρου Κυπριανού, και επί προεδρίας Γιώργου Βασιλείου, και επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη και συνεχίζονται ακόμα και σήμερα επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια.

Πρέπει να κατηγορήσουμε τον Χριστόφια για τα εγκλήματα της Τουρκίας; (άσχετα αν ο Χριστόφιας κατηγορεί την ε/κ πλευρά για τα εγκλήματα της Τουρκίας).

Επίσης, υπάρχει κάοιος που πιστεύει ότι ο Τάσσος, που συγκεβερνούσε με το ΑΚΕΛ, δεν διεκδίκησε το δικαίωμα του ιδιοκτήτη γης στην ακίνητη του περιουσία;

5. Μήπως επέστρεψε κάποιος πρόσφυγας στο σπίτι του όταν το ΑΚΕΛ συγκυβερνούσε με τον Σπύρο Κυπριανού και τον Γιώργο Βασιλείου;

Γιατί επικεντρώνεσαι λοιπόν στη διακυβέρνηση του Τάσσου που επίσης συγκυβέρνησε με το "διαχρονικά αδικημένο" ΑΚΕΛ;

Πρέπει να κατηγορήσει κάποιος τον Χριστόφια που ακόμα δεν επέστεψε κανένας πρόσφυγας στο σπίτι του επί διακυβέρνησης του;

Για τον ισχυρισμό ότι θα επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες με τις ευέλικτες προσπάθειες, σε παραπέμπω να μελετήσεις τις συνέπειες της κατηγοριοποίησης των περιουσιών, που αποτελεί ευέλικτη πρόταση.

6. Πήραμε καμιά σπιθαμή γης όταν το ΑΚΕΛ συγκυβερνούσε με τον Σπύρο Κυπριανού και τον Γιώργο Βασιλείου;

Όταν κυβερνούσε ο Κληρίδης;

Όταν συγκυβερνούσε και πάλι το "διαχρονικά αδικημένο" ΑΚΕΛ με τον Τάσσο Παπαδόπουλο;

Πήραμε καμια σπιθαμή γης επί δικαυβέρνησης Χριστόφια; Ή είσαι αισιόδοξος ότι θα πάρεις, με την πολιτική του στο Κυπριακό να έχει αποδοχή μόλις 28%;

---

Είναι άξιον απορίας το κόλλημα σου με τον Τάσσο. Μάλλον με αυτή την ανώριμη και εκ των προτέρων αποτυχημένη σου απέλπιδα προσπάθεια, στόχος ήταν να αναδείξεις τον Χριστόφια σε σωτήρα μας.

Οι πραγματικότητες όμως αποδεικνύουν ότι μάλλον είναι ο οδοστρωτήρας μας.

Καλό θα ήταν να μας δώσεις κι άλλα παραδείγματα όμως, για να επιδείξεις σε όλους το επίπεδο των ευέλικτων οπαδών που αποθηκεύουν πληροφορίες χωρίς να τις επεξεργαστούν.

Ανώνυμος είπε...

προς ανώνυμο 1:47
"Το απέρριψε το 76% των Κυπρίων. Ακόμα να το χωνέψεις;"

δηλ. τι απέρριψε το 76% ?
α) το σχέδιο ανάν
β) την ομοσπονδία
γ) όλα τα πιο πάνω

εγώ νομίζω εν το α για το λόγω ότι ΄4 χρόνια μετά μεγάλο μέρος που τσίνο το 76% εξέλεξε το νυν πρόεδρο που σίουρα εν μπορείς να τον πεις τσιε
" αντιομοσπονδιακό"..το 76% ή μεγάλο μέρος του έστειλε το τασο σπίτι του... ο λόγος που τον εξέλεξε εν προφανής ...γιατί ο λαός ΘΕΛΕΙ λύση...μπορεί να μεν μας έκαμεν το αναν, αλλά θέλει κάτι καλλύτερο τσιε ξέρει όμως ότι η ομοσπονδία εν το μόνο εφικτό βιώσιμο τσιε λειτουργικό...

γιαυτό ήταν τσιε θέση τσιε του τάσου τσιε ΜΕΤΑ το σχέδιο αναν...

Ανώνυμος είπε...

Ανωνημε 1.47μμ

Ο λαος το 2004 δεν απερειψε την ομοσπονδια αλλα το περιεχομενο της. Ο λαος θελει λυση και αυτο φανεικε και με το γεγονος οτι ο Τασος δεν περασε καν στον δευτερο γυρο των προεδρικων εκλογων.

εαν προσπαθησουμε να ξαναγραψουμε ενα νεο σχεδιο λυσης , δεν θα μας προκειψει και παλι ομοσπονδια??? το αποτελεσμα θα ειναι να χαθει και παλι αδικα χρονος με αποτελεσμα να γεμισουν τα κατεχομενα και με αλλους εποικους.

Οσοι ζητανε μια αλλη λυση ,για πιοια λυση ζητανε? ειναι εφικτο πλεον να εχουμε μια αλλη λυση εκτος απο ομοσπονδια??

Ανώνυμος είπε...

Ελα πολυαγαπημένη μας Τουρκία να διδάξεις δημοκρατία στους ιθαγενείς!
Να μας διδάξεις πως να σεβόμαστε τις μειονότητες.

Δύο Κούρδοι έπεσαν νεκροί από πυρά και αρκετοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του φιλοκουρδικού κόμματος στην πόλη Μους στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ομοσπονδία και άλλο δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία. Ρίξε λίγο διάβασμα.

John Charalambous είπε...

Επειδή είμαι 1000% σίγουρος, ότι ο κύριος που περιμένει τη λύση, είναι ο άνευ ορίων, θέλω να τον ρωτήσω κάποια πράματα επί της ευκαιρίας:

1. Όταν μιλάς για την ιστορική δημοκρατική επανάσταση (που συμπεριλάμβανε και την παγκόσμια αντι-αποικιακή εξέγερση), μπορείς να μας εξηγήσεις που ήταν το ΑΚΕΛ, όταν στην Κύπρο ο λαός εξεσηκώθηκε εναντίων των αποικιοκρατών;

Γιατί, το δήθεν κόμμα του λαού, που υποστηρίζεις τυφλά, απουσίαζε και από αυτή την αγωνιστική εξέγερση του κυπριακού λαού;

2. Διερωτάσαι "αν μια κοινωνία θεωρεί ότι η μειοψηφία του 15% (οι ομοφιλόφιλοι ας πούμε) δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα ύπαρξης", αν πρέπει να τους καθαρίσουν.

Κατ'αρχάς αποδεικνύεσαι φανατικός τηλεθεατής της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, στην εκπομπή της οποίας κάποιος εξυπνόβλακας έθεσε αυτό το ψευτοδίλημμα.

Παρόλο που άκουσες την απάντηση εσύ επιμένεις να επαναλαμβάνεις ένα σαχλό ερώτημα.

Έχουμε λοιπόν ένα πρόσφατο παράδειγμα στην Ελβετία αν δεν κάνω λάθος, όπου το 57% αποφάσισε να μην ανεγερθούν άλλοι μιναρέδες στη χώρα τους.

Παρόλο λοιπόν που το 57% αποτελεί πλειοψηφία, το δημοψήφισμα επί αυτού του θέματος δεν νομιμοποιείται επειδή παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα κάποιας, οποιασδήποτε θρησκευτικής ομάδας (στη συγκεκριμένη περίπτωση των μουσουλμάνων).

Το ψευτοδίλημμαα που θέτεις λοιπόν είναι ή η πλειοψηφία θα τους παραβιάζει τα ανθρώπνια τους δικαιώματα ή θα τους σκοτώσουμε.

Μειοψηφίες υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου, καμία όμως δεν τολμά να ζητήσει την εξίσωση της με την πλειοψηφία σε κάθε χώρα.

Όχι επειδή είναι αδύνατες, αλλά επειδή αντιλαμβάνονται ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο.

Επειδή λοιπόν είμαστε αρκετά ώριμοι σαν κυπριακή κοινωνία να μην παραβιάζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα καμίας μειοψηφίας, κι αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά με τους Μαρωνίτες, Λατίνους και Αρμένιους (από τους οποίους προέρχεται και ο δεύτερος τη τάξει, Πρόεδρος της Βουλής μας), ας πάρουν και οι τ/κ που αντιστοιχούν στο 11% του σημερινού πληθυσμού, τη θέση που τους αναλογεί.

Σε καμία χώρα του κόσμου, σε κανένα πολιτειακό σύστημα (συμπεριλαμβανομένου αυτού της ομοσπονδίας), δεν εξισώνεται η μειοψηφία με την πλειοψηφία.

Είναι πρωτάκουστο και βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ρίξη με απρόβλεπτες συνέπειες.

3. Όταν ισχυρίζεσαι ότι "το σύνορο εν μια γραμμή στον χάρτη..μια γραμμή της ιστορίας πάνω στην γεωγραφία..αλλά η ιστορία εν μεταβατική..", αποδεικνύεις ότι σκέφτεσαι όπως το μωρό του δημοτικού. Ελπίζω να μην τα προσβάλλω κιόλας τα μωρά.

Αντιλαμβάνεσαι τα πράματα, με ένα τόσο παρανοϊκό τρόπο, αποτέλεσμα της πολύχρονης σου κατήχησης στα καταγώγεια του ΑΚΕΛ.

Όπως τότε που ήθελες να πείσεις εμάς τους "απορριπτικούς" ότι πρέπει να δεχτούμε την παραμονή ακόμα περισσότερων από 50.000 εποίκους επειδή εν κρίμα και το παράδειγμα σου ήταν οι έποικες κότες της μάνας σου.

Κυριάκος Μπατζελή είπε...

Θέλω έναν οπαδό του Δημήτρη Χριστόφια να μου εξηγήσει τι προνοεί μια ΔΔΟ, σε όλους τους τομείς, με πάσα λεπτομέρεια.

Δεν το λέω ειρωνικά, αλλά ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι σημαίνει και γιατί κάποιοι είναι φανατικοί υπέρμαχοι και κάποιοι φανατικοί πολέμιοι.

Ξέρω ότι ίσως να πάρει πολύ χρόνο αλλά θερμοπαρακαλώ κάποιον καλό ανθρωπο να με βοηθήσει.

Κυριάκος Μπατζελή
Κοζάνη - Ελλάδα

Ρήγας είπε...

Συνυπογράφω το κείμενο του Χαραλάμπους. Πολύ καλό.

Απευθύνεσαι όμως σε έμμισθους κομματικούς αγαπητέ, αυτό μην το ξεχνάς.

Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο Μπατζελή, έλυσες την απορία σου ως προς τι ΔΔΟ ήθελε ο Παπαδόπουλος;;
Και αυτός επανελλειμένα έλεγε πως αυτή θα είναι η λύση. Η ΔΔΟ!!!
Παντα προσέθετε την ουρά, με το σωστό περιεχόμενο, ότι και να σημαίνει αυτό.....

Κυριάκος Μπατζελή είπε...

Μα δεν με νοιάζει το σωστό περιεχόμενο του Παπαδόπουλου.

Θέλω να μάθω από κάποιον που γνωρίζει, το περιεχόμενο της ΔΔΟ που στηρίζει ο σημερινός Πρόεδρος ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Anef_Oriwn είπε...

Ποιος να σου πει ρε Κυριάκο;

Σαμπώς και ξέρουν αυτοί που τον υποστηρίζουν;

Είναι πειθήνια όργανα του καθεστώτος. Παίρνουν μια γραμμή και την ακολουθούν, την αναπαράγουν, χωρίς να μπουν στη βάσανο της σκέψης, χωρίς διάθεση αυτοκριτικής.

Με όσους μίλησα εγώ κατά καιρούς, δεν είχαν ιδέα. Στήριζαν όμως τυφλά αυτή τη μορφή λύσης επειδή έτσι είπε το κόμμα.

Άκουσα και το περιβόητο: "Ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε την Κεντρικη Επιτροπή"!!!

όι ο Ανεφ είπε...

οσοι διαφωνούμεν μαζί τους εν ο ανεφ οριων.....

ένι επίσης παρανοϊκοί,
σκέφτουντε όπως το μωρό του δημοτικού. (Ελπίζεις να μεν τα προσβάλλεις κιόλας τα μωρά). Τζε φυσικά εν "αποτέλεσμα της πολύχρονης κατήχησης στα καταγώγεια του ΑΚΕΛ".

Εσκέφτηκες ποττέ ότι έσσιει πολλήν κόσμο εξωκομματικό που διαφωνεί μαζί σας

Ανώνυμος είπε...

Το ξέπλυμα Σερβικων κεφαλαίων που έγινε στην Κύπρο, ήταν μέσα σε ένα κλίμα έντονα φορτισμένο, για να βοηθηθούν οι αδελφοί Σέρβοι να σπάσουν το Διεθνές εμπάργκο.
Φυσικά οι καλοί Κύπριοι με κάποιους τίμιους Σέρβους (Mihalj Kertes) έφαγαν και έσπασαν.
Τελικά πολλα από τα κεφάλαια κατέληξαν σε προσωπικούς λογαριασμούς ανα την ηφήλιο....
Οι εταιρίες που χρησιμοποιήθηκαν (Αntexol) στήθηκαν από τον Τασσο Παπαδόπουλο, που ήταν επίσης δικηγόρος της Λαικής Τραπεζας, όπου κατέληγαν τα λεφτά....

Έγραψαν γιάυτα οι Νew York Times, Financial Times, Independent, έκανε ντοκυμανταιρ το BBC.

Υπαρχει έρευνα του ΟΗΕ μετα από έρευνα του Tolkidsen που επιβεαιώνει τα πιο πάνω..

Υπάρχουν ερωτήματα του πρωην Υπουργού Δικαιοσύνης τηε Σερβιάς Batic, για την ανάμιξη Τασσου.

Υπάρχει η αγωγή Djordjevic εναντιον Λαικης Τραπεζας..

Η θέση του Παπαδόπουλου ήταν ότι απλά ενεγραψε κάποιεσ εταιρίες αλλά δεν ήξερε απο εκει και πέρα τι έκαναν.....

Τα λεφτα έρχονταν αεροπορικώς και κατέληγαν σε κασόνια και μαυροσάκουλα στη Λαικη, όπου προσωπικό τα μετρούσε....

Μήπως κάποιοι στη Σερβία σεν είναι χαρούμενοι με την κτάληξη αυτής της ιστορίας:;;;

Μηπως κάποιοι περιμένουν το μερίδιο τους ή περιμένουν να τα παρουν πίσω;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα άστες μαλακίες και επέστρεψε τον Τάσσο στην οικογένεια του.

Καταλαβαίνουμε την λατρεία σου και είμαστε έτοιμοι να σε βοηθήσουμε με όλα τα εργαλεία της ψυχιατρικής.

Σου υποσχόμαστε να σε αφήνουμε να πηγαίνεις μια φορά την εβδομάδα στο νεκροταφείο

LEFTERIS είπε...

Johnny,
Έππεσες έξω ... Το πρακτορικό σου δαιμόνιο σε ξεγέλασε ... Και ούτε για χάκκερ κάμνεις! «Ο κύριος που περιμένει τη λύση», δε είναι ούτε ο Άνευ Ορίων, αλλά ούτε και ο Χριστός Χρίστου! Γιατί δεν παίρνεις τη βοήθεια του κοινού μήπως και καταφέρεις λύσεις το αίνιγμα;

proudgaros είπε...

ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΟΥΟΤΣ Ο ΓΑΡΟΣ ΣΑΣ ΤΑΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ.

ΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΛΛΥ ΚΑΜΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΚΕΛΙΚΟΙ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΕ Δ.Δ.Ο. ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΠΩς ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΑΝΔΙΑ

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩς ΑΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΟΗΕ.

ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΣΤΩ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΖΩΝΙΚΑ. ΕΣΤΩ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩς ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΔΥΝΗΡΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.

ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΝΟ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΝΟ. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΚΑΚΙΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΕΒΕΣΤΕ. ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΚΟΣΜΙΑ. ΚΟΣΜΙΑ ΑΚΟΥΕΤΕ;;;

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΨΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΒΡΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ΣΥΜΠΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΜΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟ 2009 2010 ΠΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΕΤΣΙ;

ΕΙΣΤΕ ΑΡΑΓΕΣ ΤΟΣΟ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΌΠΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 1974;;;;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΑΜΕΣΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΠΙΟ ΣΟΦΑ;;;

ΕΠΟΝΕΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΥΡΙΟΙ. ΕΠΟΝΕΣΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ.

ΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΔΈΛΦΙΑ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΑ.

ΕΚΕΙ ΘΕΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ;;;;

Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ;
ΔΕΝ ΠΟΝΑΤΕ;
ΔΕΝ ΚΛΑΙΤΕ;

ΜΟΝΙΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΓΑΠΟΥΜΕ!

ΝΑΙ! Ο ΤΑΣΣΟΣ ΜΑ ΛΕΙΠΕΙ! ΚΑΙ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΘΑ ΕΘΥΜΩΝΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ.

ΠΡΙΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΘΕ.

ΜΑΣ ΠΙΚΡΑΙΝΕΤΕ. ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΕΤΕ; ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΕΞΟΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΚΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΊ ΜΟΥ ΚΑΠΟΤΕΣ ΦΟΥΝΤΩΝΕ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.

ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΜΕΤΕ ΕΣΕΙΣ...

ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΜΕ.
ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, ο κομμουνισμός εξιλιφτηκέ ή φυτοζωεί, στην Κύπρο μεταμφιέστηκε σε κόκκινο ιμπεριαλισμό.

Ίντα τζιαιρούς εφτάσαμεν

Ανώνυμος είπε...

Ίντα τζιαιρούς εφτάσαμεν που κανεις δεν αποκ΄ρίνεται στο σχολιο 6:00 μ.μ;

Ανώνυμος είπε...

...εγώ εντραπηκα παντως...και το λεω...

LEFTERIS είπε...

Κυριάκο Μπατζελή,
Σε παραπέμπω στο link: http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/a963e188b62943e7c2257076004d0271/58c3404602a124dbc22575f6005c8e63?OpenDocument,
όπου μπορείς να βρεις την ομιλία του Προέδρου Χριστόφια που έκαμε στη φετινή εκδήλωση καταδίκης του χουντοφασιστικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στες 17 του Ιούλη. Σ’ εκείνη την ομιλία του, ο Πρόεδρος έκαμε και αναφορά στο περιεχόμενο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά, αυτό μας έλειπε! Να νομίζουν κάποιοι ότι ο Χριστόφιας μπορεί να είναι ο σωτήρας μας και να τον συγκρίνουν κάποιοι με τον Παπαδόπουλο που αν μη τι άλλο με το σωτήριο διάγγελμα του έσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό Ελληνισμό (προσωρινά όπως φαίνεται γιατί ο Χριστόφιας και οι υπόλοιποι ναιναίκοι απανέρχονται δριμύτεροι).

Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι ο Τάσσος έκανε τρομερά λάθη (π.χ. που δεν απέτρεψε το "πήγαινε-έλα" στα κατεχόμενα, και που δεν διαχειρίστηκε σωστά το "ΟΧΙ"), άλλά όχι και να μηδενίσουμε την πολιτική του. Ας μην ξεχνούμε ποτέ την χρεοκοπία που παρέλαβε από τον "γέρο" (Κληρίδη) του ΔΗ.ΣΥ. στο Κυπριακό.

Δεν έχουμε ηγέτες και αποδυκνείεται αυτό από το τι συζητείται σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και από το ότι η Τουρκία προχωράει αλώβητη στην Ευρώπη παρά την κατοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αν ο Κυπριακός Ελληνισμός υποστεί την πλύση εγκεφάλου από την κυβέρνηση Χριστόφια και ξεγελαστεί (και ψηφίσει ΝΑΙ), αυτό θα είναι το τέλος μας. Η Κύπρος θα Αλεξανδρεττοποιηθεί (θα έχει την τύχη της Αλεξανδρέττας). Αυτός ο όρος (Αλεξανδρεττοποίηση) μπορεί να ακούγεται άγνωστος ή και αστείος αλλά θα μπει για καλά στη ζωή μας γιατί προς τα εκεί οδεύουμε. Καλά κάνουν όσοι έχουν ψευδαισθήσεις να μελετήσουν την περίπτωση της Αλεξανδρέττας.

Πάντως είναι να διερωτάται κανείς με την κρίση κάποιων. Ακους εκεί σωτήρας ο Χριστόφιας. Στην Ελλάδα και στον πατριωτικό χώρο ήδη τον αποκαλούν Καταστρόφια και δεν έχουν άδικο. Αν ο λαός τον ακούσει και δεχθεί την λύση που μας προτείνει οδηγούμαστε στην ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

ΕΖΕΚΙΑΣ

John Charalambous είπε...

Χρίστο Χρίστου, άλλως Άνευ Ορίων...

απάντηση επί της ουσίας του σχολίου μου υπάρχει, ή θα αρκεστείς στις κραυγές;

Ανώνυμος είπε...

Για την σταθμισμένη ψήφο και την ελαφρά απελπισία που προκάλεσε στην Παπαρήγα και τον Τσίπρα, αναρωτιέμαι κατα πόσο κι εδώ στην Κύπρο η θετική προσέγγιση στο θέμα αυτό από τον Λιλλήκα έχει προκαλέσει αναταραχή και απελπισία σε κάποιους ...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος στις 6:00 μάλλον είναι 23 χρονών και το παίζει 70 και παίζει τον ψευδομεσσία.

Ατε ρε ούστ!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλείται ο Ιοσίλιος να ξηχωστεί για να μην τον ξηχέσω.

Ο Ρήγας να πιεί ενα καφέ φίλτρου και να απολαύσει τις βλακείες που γράφουν τα μουλάρια διότι εν βλέπω καμια διάθεση για άλλου είδους φίλτρα εδώ΄μέσα.

^Αγαθοκλής^

Ανώνυμος είπε...

Johnny,
Μετάφερε [ήρεμα, σεμνά και ταπεινά] τα ερωτήματα σου στο Blog ΜΟΥ κι απαντήσεις μπορώ να σου δώσω όσες θέλεις – για την Ομοσπονδία [και επί της ουσίας και εκτός αυτής] ... Εδώ ΜΟΥ απαγορεύεται να κουβεντιάζω αλλά ούτε κι ΕΓΩ γουστάρω ... Φυσικά ΔΕΝ πρόκειται να ΣΕ πείσω, γιατί είσαι ταγμένος αντι-ομοσπονδιακός, όμως θα ενημερωθείς για κάποια πράγματα για τα οποία ΔΕΝ έχεις χαμπάρι [ίσως όμως και να παίζεις πελλόν και να παρουσιάζεις τα πράματα όπως σε βολεύει για να δημιουργείς λανθασμένες και παραπλανητικές εντυπώσεις για την Ομοσπονδία] ...
Π.χ. αυτό που λες “Σε καμία χώρα του κόσμου, σε κανένα πολιτειακό σύστημα (συμπεριλαμβανομένου αυτού της ομοσπονδίας), δεν εξισώνεται η μειοψηφία με την πλειοψηφία”, είτε δείχνει αγραμματοσύνη [ότι είσαι ανίδεος για το τι εστί Ομοσπονδία], είτε παρερμηνεία, είτε σκόπιμη διαστρέβλωση ...

Anef_Oriwn

Ανώνυμος είπε...

Ανευ ορίων μεν το σκέφτεσαι,
είτε σκόπιμα εν αγράμματος, είτε καταλάθος, η ουσία είναι ότι οι παραπάνω δαμέσα είναι απαίδευτοι.

Εν με απασχολεί καθόλου, ο καθένας έχει δικαίωμα στην βλακεία.

Ακούστε όμως μιαν προειδοποίηση που κάποιον που ούτε ακελικός είναι ούτε συναγερμικός, ούτε σε κάποιο άλλο κόμμα:

Ως δαμέ καλά, εν έσιει κανέναν να σας απαγορεύσει να λαλείτε ότι βλακεία θέλετε. Αν όμως γινεί αντιληπτό ότι κάμνετε ενέργειες που βλάφτουν την πατρίδα, μας θα χυθεί το δικό σας αίμα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ηλίθιε των 7:08 ακόμα και αν ειναι 23 που το παίζει 70 -παρόλο που εμένανε μοιοαζει ειλικρινης-σημασία έχουν αυτα που λεει! Ηλίθιε!

Ανώνυμος είπε...

σιγά τα αίματα μορφωμένε!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε [15 Δεκεμβρίου 2009, 7:50 μ.μ.],
Δεν είχα πρόθεση να συνεχίσω να παρεμβαίνω εδώ [ότι είχα να πω στον Johnny το είπα], αλλά το υφάκι της δικής σου παρέμβασης με αναγκάζει να ξαναμαρτήσω [αν και το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού] ...
Δεν μας το κάνεις σε eurocents αυτό που λαλείς: “Ως δαμέ καλά, εν έσιει κανέναν να σας απαγορεύσει να λαλείτε ότι βλακεία θέλετε. Αν όμως γινεί αντιληπτό ότι κάμνετε ενέργειες που βλάφτουν την πατρίδα, μας θα χυθεί το δικό σας αίμα.” Eμένα ως απειλή μου φατσάρει αυτό! Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει τες δικές ενέργειες και κατα πόσο τούτες μπορεί να βλάψουν την πατρίδα, ΕΣΥ; Και πως θα χυθεί το ΔΙΚΟ ΜΟΥ αίμα;

Anef_Oriwn

Ανώνυμος είπε...

Άνευ ορίων εν εθκιάβασες προσεκτικά τζείνο που είπα.

Η αρρώστια που εμαζέφτηκε σε τούτη τη σελίδα, φαίνεται μου αρκετά ικανή για πολλά πράματα που μπορεί να βλάψουν την πατρίδα μας. Η προειδοποίηση μου πάει σε αυτούς που "αντιλαμβάνονται" την δημοκρατία ως χώρο ανοχής για τις αρρωστημένες ιδέες τους.

Να σας ενημερώσω ότι τούτη τη φορά ΕΝ θα σας περάσει. Και αν σας εσυγχώρησε (κακώς) ο κυπριακός λαός το πραξικόπημα του 1974 που εκάμετε (εσείς και οι όμοιδεάτες σας), ΕΝ θα το συγχωρέσει το 2009.

Εν στο χέρι σας να αποδείξετε ότι είσαστε δημοκράτες.

Ανώνυμος είπε...

το ΔΗΣΑΚΕΛ είναι εδώ, διζωνικό - ομοσπονδιακό!

Ανώνυμος είπε...

Τι έκανε το ΑΚΕΛ το 55-59 ? Προδοσίες ?

Τί έκανε το ΑΚΕΛ κατά το πραξικόπημα:
α) χώστηκε που κας τες καρκόλες
β) κερνούσε γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες
γ) χώστηκε σε πρεσβείες

Αν ευκήκε κάποιος και διαδίδει ότι έκαμε αμαρτίες, τον shiston που τον έφκαλε. Δεν είμαι διατεθιμένος εγώ να πληρώνω τις αμαρτίες του, τοκους και ΦΠΑ.

Ακούεις ηλίθιε Ανώνυμε 7:58
Χαμένο κορμί, lost body!
Yποδείξεις να τις βάλεις μες το πρωκτό σου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε [15 Δεκεμβρίου 2009, 8:30 μ.μ.],

Εξακολουθώ να έχω την άποψη ότι έμπλεξες τα μπούτια σου ή ανακάτωσες τα λουβκιά με τα φασολιά ... Εγώ δεν έχω να [ΣΟΥ] αποδείξω ΤΙΠΟΤΑ! Και ποιοι ομοϊδεάτες ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ εκάμαν πραξικόπημα ρε;
Το νουθετικό λόγο ΣΟΥ να το απευθύνεις εκεί που πρέπει!
Άντε γεια!

Anef_Oriwn

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΜΕΛΗ ΤΗς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (ΝΙΚΩΛΑΚΗ) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΛΙΛΛΗΚΑ-ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ) ΚΑΙ ΚΑΜΠΌΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥ "ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ" ΚΥΚΛΟΥ.

Πλαστήρας είπε...

Επιτέλους ο "Ανώνυμοι" ποτυ γέμιζαν την σελίδα με μαλακίες φανερώθηκαν και το όνομα αυτών ... Άνευ Οργίων!

Μισάς τόσο πολύ τον άνθρωπο που έσωσε την Κύπρο από το τούρκεμα! Γιατί δε μεταναστεύεις στην Τουρκία να ησυχάσεις κι εσύ και εμείς;

Όσο για τις υποχωρήσεις όλων των Προέδρων που κληρονόμησε ο... Ευέλικτος τότε ΕΡΩΤΩ ποιες είναι οι γενναιόδωρες παραχωρήσεις του Χριστόφια στον αδελφό Ταλάτ; Τι άλλο του έταξε και δεν μας το είπε; Τη Λεμεσό;

Ανώνυμος είπε...

15 Δεκεμβρίου 2009 10:17 π.μ.

15 Δεκεμβρίου 2009 11:34 π.μ.

ANΩΝΥΜΕ ΧΟΝΤΡΟΒΟΥΒΑΛΕ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΧΟ ΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΞΗΜΑΡΕ

Ανώνυμος είπε...

Κλασήρα
Τούτα που λαλείς σκέφτεσαι τα μόνος σου ή λαλούν ΣΟΥ τα;
Αν cheκκαρεις τα IPs, θα δεις ότι ΕΓΩ μόλις ΣΗΜΕΡΑ μπήκα ΕΔΩ! Σίγουρα για τους Ανώνυμους ομοϊδεάτες σου μιλάς [τζιαι για τες μαλακίες που οι ΙΔΙΟΙ γέμιζαν τη ρυπαρο-σελίδα ΣΑΣ!]...
Όταν αποβάλεις τις παρωπίδες [κυπριαστί “μουτταρκά”], ίσως καταφέρεις να κουβεντιάσεις κιόλας!

Anef_Oriwn

ΠΑΟΛΑ είπε...

QUIZ:

Τί γλυκό κερνούσε το ΑΚΕΛ τους πραξικοπηματίες το 74;

α) Καρυδάκι
β) Κερασάκι
γ) Καρπουζάκι
δ) Ρεπανάκι

Ο νικητής κερδίζει ένα εισιτήριο για την επόμενη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ.

The stage is yours!

Ανώνυμος είπε...

Aπευθυνομαι στον πρωτο ανωνυμο αυτης της ανάρτησης

Αφού αγαπητέ μου ο Χριστόφιας βαση της λογικης σου ειναι Σωτήρας ενώ ο Τασσος ηταν μη σωτήρας και αφου τώρα ειναι χειροτερη η κατάσταση απο το 2004 οσο αφορα το τι παιρνουμε σημερα,τοτε γιατι ο Χριστόφιας το 2004 εκανε το αρχικο του ΝΑΙ σε ΟΧΙ για "να τσιμεντώσει το ΝΑΙ"????

Πως αυτος ο ανθρωπος ψηφισε ΟΧΙ τοτε σε κατι πολυ καλυτερο απο το σημερινο σχεδιο η οπως θες ονομασε το? Πως γινεται αυτος στο καλυτερο να ψηφισε ΟΧΙ και εγω που δεν ειμαι ουτε πολιτικος,μαζι με τοσους αλλους,ξεραμε οτι το ΑΝΑΝ ηταν ο,τι καλυτερο θα μπορουσαμε να ειχουμε ποτέ και γι'αυτο συνειδητα ψηφισαμε ΝΑΙ το 2004(προδοτες τοτε στα ματια των οπαδων του ΟΧΙ και αυτο συμπεριλαμβανει και το ΑΚΕΛ) ενώ τώρα στη δεδομενη προταση αν μας κατεβάσουν σε δημοψηφισμα εμείς θα ψηφισουμε ΟΧΙ(και φυσικα παλι θα μας πειτε προδοτες αυτοι που τώρα θα πειτε το ΝΑΙ,το ΑΚΕΛ δηλαδη) διοτι το τί διαπραγματευτηκε μεχρι στιγμης ο Χριστοφιας ειναι εξευτελιστικο εν συγκριση με το προηγουμενο?

Πως γίνεται εμεις πάντα να ειμαστε οι προδοτες της πατριδας και ο Χριστοφιας με το ΑΚΕΛ παντα οι ηρωες?

Και αν όντως διαφωνούσε με την τακτικη του Τασσου,γιατί δεν τον είδαμε μετα το δημοψηφισμα να φευγει απο τη συνκυβερνηση και να διαχωριζει τη Θεση του παρα μονο 4-5 μηνες πριν τις εκλογες?

Ηγέτης στα ματια μου ειναι αυτος που αναλαμβανει ηθικη και πολιτικη ευθυνη για τις πραξεις του και δεν κρυβεται πισω απο "εγω εν τζιαι..." η πισω απο το "φταινε οι αλλοι.εγω ετσι τα βρηκα" ειδικα οταν ηταν συνκυβέρνηση ολα τα χρονια της ιστοριας της Κυπριακης Δημοκρατιας πλην 10 χρονων επι Κληριδη. Το "εγω εν τζιαι φταιω εγω εν οι αλλοι" ειναι δηλώσεις μεσα απο τις οποιες απατασσεται οποιασδηποτε ευθυνης για την σημερινη κατασταση και στην περίπτωση του ειναι γελοιες και φτηνες.

Αξιος μελλοντικος Ηγέτης ειναι αυτος που οταν τον χρειάζεται η πατρίδα του δεν σκεφτεται το βολεμα του και ηρωικα εχει το θάρρος να στηρίξει οποιανδηποτε θέση του ακομη κι αν διαφοροποιείται απο την εκαστοτε εξουσια.

Ηγέτης ειναι αυτος που ειναι ειλικρινης και ΣΕΒΕΤΑΙ τον τοπο και τον κοσμο του.

Ηγέτης ειναι αυτος που ενώνει και δεν πολώνει τον λαό με εριστικες,προσωπικες δηλώσεις κομματαρχη.

Ηγέτης ειναι αυτος που τον χαρακτηριζει πολιτικη διαφανεια και επικοινωνει με το λαο του διοτι αυτον αντιπροσωπευει.

Ηγέτης ειναι αυτος που τιμά την εικόνα του απο την αρχη και δεν εξαπατα τον λαο με ψεματα για να παρει την ψηφο του και μονο.

Για μένα ο Χριστόφιας δεν εχει καμια σχεση με την εικόνα του ηγέτη που εσύ παρουσιασες σημερα.
Θα την είχε αν εκανε τα πιο πανω ή τον χαρακτήριζε οποιαδηποτε απο τις πιο πιο πάνω αρετές.
Του λειπει ομως και η πιο βασικη αρετη ενος ηγετη: να εχει πολεμησει για την ελευθερια της πατριδας του. Ουδεποτε συμμετειχε σε αγώνα ο Χριστοφιας,αλλα αντιθέτως τους καταδικαζε και περιγελουσε οσους θυσιάστηκαν στους αγώνες αυτους.

Πριν κλεισω να σου αναφέρω πως ειμαι προσφυγας και μαλιστα απο Κερυνεια. Ψηφισα ΝΑΙ το 2004 παρολο που εγω δεν θα κέρδιζα κατι. Ψηφισα ΝΑΙ για τους αλλους που θα μπορούσαν να πανε στα σπιτια τους. Κυριως για τους Καρπασιτες και τους εγκλωβισμενους που για μενα ειναι οι σιωπηλοι μας ηρωες εν ζωη ολα αυτα τα χρόνια. Λυπάμαι που τώρα θα αναγκαστω να ψηφισω ΟΧΙ αν εχει δημοψηφισμα αλλα η δικη μου συνειδηση δεν μου επιτρεπει να πω ΝΑΙ οταν αντι αυτοι οι ανθρωποι να μπορουν πια να ζουν αφοβα και ελευθερα στη γη τους το τωρινο σχεδιο θα τους αναγκαζει βαση νομου και συνταγματος να σκυβουν το κεφαλι σε τουρκο προεδρο για μια ζωη!ΝΤΡΟΠΗ!!ΝΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΣΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΗΓΕΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΣΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.

Και κατι τελευταιο.... "Ιf you want to judge a man's character, give him power"
Στην προκειμενη περίπτωση με το power που του έδωσαν καθε αλλο παρα ΣΩΤΗΡΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ανεδειχθηκε....

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τον Anef_Oriwn λαλούν τον Χρίστο Χρίστου;

Απογοήτευση σοβαρά! τόσον κακόν επερίμενα κάτι πιο γνωστό.

Μα Χρίστος Χρίστου ρε παιδί μου;

Ανώνυμος είπε...

Προς τον φιλο ανωνημο 11.04μμ, λες οτι ο Χριστοφιας δεν πολεμησε ποτε, πιστευεις οτι θα βρουμε λυση στο προβλημα μας με πολεμο? Ο Τασσος ποτε πολεμησε? Να σου πω ποτε πολεμησε και αυτη ειναι και μαρτυρια συμπολεμηστων του, Πολεμησε τουρκοκυπριους με την παρανομη οργανωση Ακριτας, πολεμουσαν την αλλη παρανομη οργανωση των τουρκοκυπριων την ΤΜΤ. Αποτελεσμα? καταστροφη της Κυπρου το 1974. Ο πολεμος φερνει πολεμο, ο θανατος φερνει μονον θανατο. Ο υπερμετρος Πατριωτισμος και ο υπερμετρος εθνικος και θρησκευτικος φανατισμος φερνουν καταστροφη σε μια χωρα. Το καλυτερο παραδειγμα ειναι ο Χιτλερ, ο εθνικισμος τους και ο υπερμετρος του φανατισμος καταστρεψε τον κοσμο.

Η λυση στο προβλημα μας μπορει να γινει μονον μεσω διαπραγματευσεων και συνομιλιων και οχι μεσω συνθηματων και φανατισμου. Ο φανατισμος μας οδηγησε στην καταστροφη.

Οσο αφορα τον χαρακτηρισμο που εδωσα στον Χριστοφια ως τον Σωτηρα μας , εχω να πω το εξης, προσπαθει, κατα την δικη μου αποψη ειναι στην σωστη κατευθηνση , καταβαλει τις σωστες προσπαθειες και εαν καταφερει να λυσει το κυπριακο προβλημα, ΝΑΙ θα ειναι ο Σωτηρας της Κυπρου.