Συνέντευξη του Δ. Παπαδάκη της ΕΔΕΚ στο christofias-watch

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Φωτογραφία του Δ. Παπαδάκη με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γ. Ομήρου, σε σύσκεψη. Η προετοιμαζόμενη έξοδος είναι συμβολική.


"Είναι σαφές ότι έχουν αθετηθεί δεσμεύσεις του κύριου Χριστόφια προς την ΕΔΕΚ."

"Για ποία ΔΔΟ θα ενημερώσουν; Γι’ αυτή που μας έφεραν με το Σχέδιο Ανάν και απορρίψαμε;"

"Η ΕΔΕΚ έχει ιστορία αγώνων και αίματος σε αυτό τον τόπο και ΔΕΝ πρόκειται να επιτρέψει να σπιλωθεί σε καμία περίπτωση. Τα πάντα προσμετρούνται για την παραμονή ή όχι στην κυβέρνηση."

"Ο κύριος Τσιελεπής δεν έχει το πολιτικό ανάστημα για να ειρωνεύεται κατά τέτοιο τρόπο την πιο αγνή και πατριωτική φυσιογνωμία του τόπου μας το Βάσο Λυσσαρίδη."

"Προφανώς η ΕΔΕΚ και η κυβέρνηση Χριστόφια δεν έχουν την ίδια αντίληψη για το τι είναι Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία"

"Εάν οποιοσδήποτε νιώθει ότι οι αγώνες του γι΄ αυτόν τον τόπο μπορούν να συγκριθούν με τους αγώνες του Βάσου Λυσσαρίδη ας το πει δημόσια και νομίζω ότι θα γελοιοποιηθεί."



Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, έχει την τιμή να φιλοξενεί στο christofias-watch, το συναγωνιστή της ΕΔΕΚ Δ. Παπαδάκη. Γνωστό για τις αντικατοχικές του ευαισθησίες και για το λυσσαριδικό του πνεύμα. Ο Δ. Παπαδάκης δε χαρίζεται στο καθεστώς Χριστόφια και δε μασά τα λόγια του. Ακολουθεί η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του.


1) κ. Παπαδάκη να σας ευχαριστήσουμε για τη συνέντευξη. 1η ερώτηση: Πάμε για νέο δημοψήφισμα νομίζετε;


Θα είναι καταστροφικό να πάμε σε δημοψήφισμα από τη στιγμή που οι Τουρκικές θέσεις παραμένουν αμετακίνητες επί της ουσίας και προκλητικές προς ολόκληρη την διεθνή κοινότητα. Η επικοινωνιακή στρατηγική της Άγκυρας δυστυχώς κερδίζει έδαφος με τη δική μας στάση που δέν αποκαλύπτει την ουσία των προτάσεων της. Ένα δημοψήφισμα που θα περιέχει προτάσεις για εκ περιτροπής προεδρία ,στάθμιση ψήφου έποικοι κτλ, ΔΕΝ γίνονται αποδεκτά από τους ε/κ (ορθά) και θα φτάσουμε στο σημείο να απορρίψουμε προτάσεις που έκανε η δική μας πλευρά. Έτσι θα φτάσουμε πιο κοντά στη διχοτόμηση.

2) Πως σχολιάζετε την εκστρατεία της κυβέρνησης για διαφώτιση της κοινής γνώμης για τη ΔΔΟ;

Για ποία ΔΔΟ θα ενημερώσουν; Γι’ αυτή που μας έφεραν με το Σχέδιο Ανάν και απορρίψαμε; Ο καθένας μας την ερμηνεύει όπως θέλει. Ας βρούμε μια λύση που θα είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ας την λένε όπως θέλουν. Το περιεχόμενο έχει σημασία.

3) Εσείς και η κυβέρνηση Χριστόφια, έχετε την ίδια αντίληψη για το τι εστί ΔΔΟ;

Προφανώς όχι

4) Πως αποτιμάτε τη μέχρι σήμερα συνεργασία; Είναι αλήθεια ότι υπάρχει προβληματισμός εντός της ΕΔΕΚ για το αν θα παραμείνει ή όχι στην κυβέρνηση;

Δέν λειτουργούν έτσι οι όποιες συνεργασίες. Χωρίς διαβούλευση και χωρίς ανταλλαγή απόψεων. Δεν γίνεται να έχεις τις ίδιες συναντήσεις με τον κο Αναστασιάδη όσες με τον κο Ομήρου ή Κάρογιαν. Θυμίζω την υπόθεση για τα βιβλία Ιστορίας και με την στρατιωτική θητεία όπου δεν υπήρξε καμία διαβούλευση και το τι επακολούθησε. Η ΕΔΕΚ έχει ιστορία αγώνων και αίματος σε αυτό τον τόπο και ΔΕΝ πρόκειται να επιτρέψει να σπιλωθεί σε καμία περίπτωση. Τα πάντα προσμετρούνται για την παραμονή ή όχι στην κυβέρνηση. Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε γιατί θεωρήσαμε ότι θα ήταν προς όφελος του τόπου. Άλλωστε η συμπεριφορά του κυρίου Χριστόφια σε σχέση με τον κύριο Κασουλίδη ήταν διαφορετική στο Σχέδιο Ανάν.


Ο Δ. Παπαδάκης στο γραφείο του

5) Πιστεύετε ότι με την πορεία που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις σήμερα οδεύουμε προς λύση που μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ΕΔΕΚ;

Με τα σημερινά δεδομένα πιστεύουμε ότι δεν οδεύουμε σε λύση. Προοπτικές λύσεις θα υπάρξουν εάν η Τουρκική πλευρά ανατρέψει ολοκληρωτικά την πολιτική της στο Κυπριακό.

6) Πως σχολιάζετε το ότι ο κ. Χριστόφιας δεν ικανοποιεί την απαίτηση της ΕΔΕΚ να αποσύρει κάποιες παραχωρήσεις του προς τον κ. Ταλάτ;

Η Τουρκική πλευρά έχει αποσύρει προτάσεις της στις διαπραγματεύσεις στο κεφάλαιο της οικονομίας. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πράξουμε και εμείς. Για μας αυτές οι παραχωρήσεις είναι πολύ σημαντικές και προσμετρούνται.

7) Πάμε στον κ. Ντάουνερ. Πως αξιολογεί η ΕΔΕΚ τα έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα;

Ο κύριος Ντάουνερ δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία και η συμπεριφορά του δεν συνάδει με μεσολαβητή αλλά με κάποιο μεροληπτικό ο οποίος πιέζει την μία πλευρά. Οι όροι εντολής του κύριο Ντάουνερ είναι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και δυστυχώς κινείται αντίθετα από αυτά. Δουλειά του κύριου Ντάουνερ δεν είναι να χαρτογραφεί τα κόμματα της Κύπρου αλλά να πιέζει την Τουρκική πλευρά για συμμόρφωση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

8) Πως σχολιάζετε την πρόσφατη επίθεση του κ. Τσιελεπή προς τον Βάσο Λυσσαρίδη;

Ο κύριος Τσιελεπής δεν έχει το πολιτικό ανάστημα για να ειρωνεύεται κατά τέτοιο τρόπο την πιο αγνή και πατριωτική φυσιογνωμία του τόπου μας το Βάσο Λυσσαρίδη. Δεν έχουμε πρόβλημα να ασκείται κριτική με πολιτικά κριτήρια σε οποιονδήποτε αλλά δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίζονται οι χυδαιότητες.

O Δ. Παπαδάκης διατηρεί ακόμη το παραδοσιακό επαναστατικό αντικομφορμιστικό ΕΔΕΚίτικο στυλ

9) Πιστεύετε ότι με την επίθεσή του, ο κ. Τσιελεπής εκφράζει τον κ. Χριστόφια; Γιατί κάπως θυμίζει την παλαιότερη επίθεση προς το Γιατρό, που έκανε ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας, πριν περίπου ένα χρόνο.

Σ΄ αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο κύριος Χριστόφιας. Εμείς παρόλη τη σκληρή κριτική που ασκούμε για το Κυπριακό ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε χαρακτηρισμούς η ειρωνείες παρά μόνο πολιτικά επιχειρήματα. Εάν οποιοσδήποτε νιώθει ότι οι αγώνες του γι΄ αυτόν τον τόπο μπορούν να συγκριθούν με τους αγώνες του Βάσου Λυσσαρίδη ας το πει δημόσια και νομίζω ότι θα γελοιοποιηθεί.

10) Είναι γνωστό ότι ο Δρ Λυσσαρίδης ήταν από την αρχή αντίθετος με την υποστήριξη του κ. Χριστόφια από την ΕΔΕΚ στο 2ο γύρο. Πιστεύετε ότι ο Γιατρός δικαιώνεται για τις επιφυλάξεις του;

Ο Βάσος Λυσσαρίδης και η ΕΔΕΚ είναι ένα και είμαστε τυχεροί που έχουμε τη ζωντανή ιστορία δίπλα μας. Σε κάθε περίπτωση η άποψη του Βάσου Λυσσαρίδη είναι ιδιαίτερης βαρύτητας για να παρθούν οι όποιες αποφάσεις και είμαστε σε πλήρη εναρμόνιση και συνεννόηση. Και σήμερα χωρίς να γνωρίζω τη θα επακολουθούσε, θα ήμουν υπέρ της ίδιας στάσης. Δυστυχώς δεν έπρεπε να φτάσουμε να είμαστε στη θέση να επιλέξουμε ένα εκ των δύο υποψηφίων τη δεύτερη Κυριακή.

11) Θεωρείτε ότι ο κ. Χριστόφιας έχει τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του προς την ΕΔΕΚ;

Είναι σαφές ότι έχουν αθετηθεί δεσμεύσεις του κύριου Χριστόφια προς την ΕΔΕΚ.

12) Μπαίνουμε σε ένα άλλο κεφάλαιο και εκφράζουμε το παράπονό μας. Γιατί ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ δε γίνονται ένα κόμμα; Γιατί δεν ενώνεται ο χώρος που υποστήριξε τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο στις περασμένες εκλογές;

Δεν δέχομαι ισομερή επίρριψει ευθυνών γι’ αυτό το θέμα. Από την επομένη του πρώτου γύρου των εκλογών όπου χάσαμε κάναμε πρόταση προς την ηγεσία του ΔΗΚΟ για να πορευτούμε μαζί συγκροτημένα προς την ίδια κατεύθυνση με στόχο την ύπαρξη ενός ισχυρού μπλόκ. Τον Μάιο του 2007 στείλαμε επιστολή προς την ηγεσία του ΔΗΚΟ για να προχωρήσουμε σε ένα τριετές πλάνο για συνένωση των δύο κομμάτων. Και στις δύο περιπτώσεις δεν είχαμε θετικές απαντήσεις.

13) Πως σχολιάζετε τη θέση ότι η παραμονή 50,000 εποίκων και η εκ περιτροπής Προεδρία ήταν υποχωρήσεις του Τ. Παπαδόπουλου και όχι του Δ. Χριστόφια;

Ο κύριος Χριστόφιας δεν εκλέγηκε για να εφαρμόσει υποχωρήσεις που ας υποθέσουμε είχε δεχθεί ο κύριος Παπαδόπουλος. Ο κάθε Πρόεδρος εκλέγεται για να εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα. Επί της ουσίας όταν μπαίνεις σε διαπραγματεύσεις εάν δεν συμφωνήσεις στο πακέτο καμία υποχώρηση δεν παραμένει στο τραπέζι. Θυμάστε καμία υποχώρηση της Τουρκικής πλευράς;

14) Αφήσαμε τελευταίο, αυτό που αφορά άμεσα, εμάς τα blogs (να σας πούμε εδώ ότι υπάρχουν αρκετά εδεκίτικα blogs στο διαδίκτυο, ίσως περισσότερα και από όλων των άλλων κομμάτων.). Πως σχολιάζετε την φράση του κ. Α. Κυπριανού ότι τα blogs και τα σατυρικά έντυπα "ενθαρρύνουν τη φυσική εξόντωση του Προέδρου Χριστόφια";

Να σταματήσουμε να κυνηγούμε φαντάσματα και η Δημοκρατία δεν έβλαψε κανένα ποτέ. Φτάνει να μη ξεφεύγουν των λογικών ορίων να μην χυδαιολογούν. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και ο διάλογος θα πρέπει να γίνεται πάντοτε με πολιτικά επιχειρήματα.

Συνέντευξη: Αγησιστράτη για το christofias-watch
Φωτογραφική επιμέλεια: Ονήσιλος

225 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΔΑΚΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΩΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟΝΙΚΩΛΑΚΙ!

ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ;

ΟΥΣΤ ΡΕ ΒΡΩΜΙΣΜΕΝΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γράφτηκε προηγουμένως:

"Με την ίδια λογική
στόχος σας η λύση που βολεύει την Τουρκία
στόχος σας η διχοτόμηση μέσω διζωνικής"

Πρωτομάστορας της διζωνικής ήταν ο Τάσσος.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο η ομοσπονδία με ορθό περιεχόμενο του Τάσσου και άλλο η ομοσπονδία του Ευέλικτου και της Τουρκίας

Ανδρέας Χριστοφή είπε...

ΠΕΡΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
http://www.opengov.gr/ypes/

Ανώνυμος είπε...

Μα τι μαλακία συνέντευξη εν τούτη;

"3) Εσείς και η κυβέρνηση Χριστόφια, έχετε την ίδια αντίληψη για το τι εστί ΔΔΟ;

Προφανώς όχι"


άκου τζιαμε "προφανώς όχι"

Ως τζιαι ο Ιοσίλιος εν πιο ομιλητικός που τον Παπαδάκη

Ανώνυμος είπε...

συνέντευξη που παίρνει απο τον εαυτό του και απο το πολυ κομπλεξ έβαλε μας και φωτογραφία του εαυτού του με τον μότορο!!!!!!! ο Γάρος ο κομπλεξικός έλεος ρε γάρε αμπάλατε αμόρφωτε.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΔΕΚ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ (πολέμησε την Χούντα και την ΕΟΚΑ Β, ζητά απελευθέρωση-επιστροφή, συμμετείχε στον παγκόσμιο αντιρατσιστικό κίνημα)

ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ (συμμετείχε στο μεταπραξικόπημα, κερνούσε γλυκό καρυδάκι, συλλαμβάνει κόσμο που δίνει φυλλάδια, θέλει να κλείσει μπλογκς)

ΑΚΕΛ = Φασισμός

Τριμίκλας = χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Οταν κατά λάθος βγάλει τα κόκκινα γυαλιά ένας αριστερός, οπωσδήποτε θα αντιληφθεί όλα τα χρώματα που έχανε για τόσο καιρό.

Συνεχίστε να φορείτε τα τυφλο-κόκκινα σας γυαλία. Δεν ξέρετε τι χάνετε.

Η ηλιθιότητα έχει κόκκινο χρώμα γι αυτό και δεν την αντιλαμβάνεστε.

Ανώνυμος είπε...

γιατί η εδέκ θέλει να μπούμε στο νάτο? PFP = οργανισμός που ελέγχεται που το νάτο , και κατεπέκταση την τουρκία που είναι προτοκλασάτο στέλεχος του νάτο.
γιατί η εδέκ είναι διατεθημένη να ανήξουμε τα εξοπληστικά μας προγράμματα στη τουρκία μέσω του PFP? γιατί η εδέκ θέλει να ενισχύσει τσίνους τους οργανισμούς που σφάζουν στο ιρακ στον ιραν στο αφγανιστάν, στη γιουγκοσλαβία, στη παλαιστίνη, στην ΚΥΠΡΟ ( πραξηκόπημα τσιε εισβολή )....


γιατί η εδέκ θέλει άυξηση των ορίων συνταξιοδότησης?

γιατί η εδέκ υπερψήφισε τα ιδιοτικά πανεπιστήμια?

γιατί η εδέκ ψήφισε κληρίδη κάποτε? (ομήρου = υπουργός άμυνας του κληρίδη)


η αριστερή εδεκ...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή και η Ρωσσία έχει σχέσεις με το ΝΑΤΟ και είναι μέλος του Συνεταιρισμού για την ειρήνη.

Οι ιδεοληψίες σας χρονολογούνται από το καιρό του 70. Κολλήσατε εκεί και αναμασάτε τα ίδια πράγματα. Ακόμα πιστεύετε στο "ΕΟΚ ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" "με την αριστερά, αντίσταση και πάλι", "ζήτω ο Τσε" κλπ κλπ

Η Κύπρος επί Προεδρίας Χριστόφια παρέχει διευκολύνσεις στον Αμερικανικό στόλο. Ο Κόλιν Πάουελ ζήτησε από το Χριστόφια να υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν, παρακάμπτοντας τον Πρόεδρο του κράτους.

Οποτε βολεύει, το ΝΑΤΟ δεν σας αρέσει και όποτε βολεύει αλιώς το έχετε στον κόρφο σας.

Αρχαρχο-αντιεξουσιαστο-κοκκινο-ανευθυνο-ευθυνοφοβο-παλαβο-φασίστες

Πλαστήρας είπε...

ΑΠΟΡΙΑ: Θα έστελλε ποτέ ο Γκόρντον Μπράουν άρθρο του σε εφημερίδα της ΕΔΕΚ (αν υπήρχε);

Ανώνυμος είπε...

η πεφωτισμενη αγησιστρατη δεν ειναι αλλη απο την μικαελλα λοιζου της Σημερινης

Ανώνυμος είπε...

αν ειχεν εφημεριδα η εδεκ ηταν να εγραφεν μονον ο λυσσαριδης μεσα τζιε κανενα 2-3 αρ8ρα κατι προσωπολατρες κολαουζοι του σαν εσας.

LYSSARIDES UBER ALLES!

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Ενώ το ΑΚΕΛ που έχει εφημερίδα γράφει μέσα αποκλειστικά πρωτοσέλιδα το κολλητάρι του soon to be Sir Dimitri Christofia Gordon Brown.

The Knighthood of Sir Christofia will take place after the successfull surender of Cyprus to Turkey by Her Majesty the Queen

Che Guevara είπε...

Οι παλαβοφασίστες του ΑΚΕΛ:

- κέρασαν γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες

- ανέχτηκαν την Χούντα

- συνεργάστηκαν με τον μεταπραξικοπηματία διάδοχο του Σαμψών

- μιλούσαν με τον Κόλιν Πάουελ για να πολεμήσουν τον Τάσσο

- ανέχονται τις Βρετανικές Βάσεις του ΝΑΤΟ

- ανέχονται τον τουρκικό στρατό του ΝΑΤΟ

- διευκολύνουν τους Αμερικάνους να βομβαρδίζουν Ιράκ-Αφγανιστάν

- η Επαγρύπνση του ΑΚΕΛ ελέγχει το ΕΛΑΜ


Ναι, είναι και ΠΑΛΑΒΟΙ, είναι και ΦΑΣΙΣΤΕΣ.


Παλαβοφασίστες είναι ο καλύτερος όρος να τους αποκαλεί κανείς.

Διότι μερικοί είναι φασίστες συνειδητοί, μερικοί είναι απλώς παλαβοί, και μερικοί είναι τόσο παλαβοί που ενώ είναι φασίστες, φασιστολογούν εναντίων των γνήσιων δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων της Κύπρου.

Kipros Ellinas είπε...

ΜΠΟΥΧΟΥΧΟΥ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΗΚΟ ΚΑΙ Η ΕΔΕΚ ΔΕΝ ΕΦΥΑΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

ΣΚΑΤΟΦΛΩΡΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΔΗΚΟΙΚΟΙ
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΝΑΖΙ ΕΔΕΚΙΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

η ρωσσία σαν μια άλλη καπιταλιστική δύναμη κρίνει για τα συφμέροντα της ότι ένταξη της στο PFP συμφέρει την... αλλά τούτο εν κάτι ΑΣΧΕΤΟ όσο ΑΣΧΕΤΟΙ εν τσιε τζίνοι που το επικαλούντε σαν επιχείρημα... και δεν απαντά στο γιατί η κύπρος πρέπει να μπει... ούτε ή επίκληση στη στάση του ΑΚΕΛ ή της χαραυγής απαντά τσιε δικαιολογεί τη στάση της εδεκ...
οπότε επαναλαμβάνω...

"γιατί η εδέκ θέλει να μπούμε στο νάτο? PFP = οργανισμός που ελέγχεται που το νάτο , και κατεπέκταση την τουρκία που είναι προτοκλασάτο στέλεχος του νάτο.
γιατί η εδέκ είναι διατεθημένη να ανήξουμε τα εξοπληστικά μας προγράμματα στη τουρκία μέσω του PFP? γιατί η εδέκ θέλει να ενισχύσει τσίνους τους οργανισμούς που σφάζουν στο ιρακ στον ιραν στο αφγανιστάν, στη γιουγκοσλαβία, στη παλαιστίνη, στην ΚΥΠΡΟ ( πραξηκόπημα τσιε εισβολή )....


γιατί η εδέκ θέλει άυξηση των ορίων συνταξιοδότησης?

γιατί η εδέκ υπερψήφισε τα ιδιοτικά πανεπιστήμια?

γιατί η εδέκ ψήφισε κληρίδη κάποτε? (ομήρου = υπουργός άμυνας του κληρίδη)
"

Ανώνυμος είπε...

btw ... εσιει μέρες να φανεί ο EPOIK LOVER Νικολάκης Παπαδόπουλος...

μάλλον ψάχνει ποιον έποικο να βάλει αντιπρόεδρο...

Unknown είπε...

Παιδιά κοιτάξτε, τα πράγματα είναι απλά και υπάρχουν ιστορικά τεκμήρια που το αποδεικνύουν.

Τον Νοέμβριο του 1974 το ΑΚΕΛ (Φάντης-Εζεκίας) είχαν πάει στο Λονδίνο μέσω Βρετανικών Βάσεων, μετά που τους κανονίσε ο Γλαύκος Κληρίδης, ο ηγέτης δηλαδή που στέγασε την ΕΟΚΑ-Β', για να πείσουν τον Μακάριο να αποδεχτεί την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία!!

Δείτε εδώ τα ιστορικά στοιχεία αν δεν πιστεύετε: http://www.efylakas.com/archives/3612

Eίναι συνεπώς μεγάλη υποκρισία από πλευράς ΑΚΕΛ και διάφοροι νεαρότεροι οπαδοί του να βρίζουν και να συκοφαντούν ανθρώπους που πολέμησαν κατά του πραξικοπήματος όπως τις ομάδες του Βάσου Λυσσαρίδη, αλλά και άλλους υποστηρικτές του Μακαρίου (που σε αυτούς συμμετείχαν και ΑΚΕΛικοί).

Δεν γίνεται όταν τις επίμαχες ιστορικές στιγμές (τον Νοέμβριο δηλαδή του 1974) το ΑΚΕΛ συνεργαζόταν μυστικά με τον Κληρίδη για νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και ανορθόδοξης επιβολής τους στο Μακάριο, να έρχονται σήμερα να θυμούνται πως δήθεν είναι ο "εθνικισμός" του Λυσσαρίδη που μας κατέστρεψε!!

Μα όταν ο εθνικισμός της ΕΟΚΑ-Β' είχε φέρει τους Τούρκους στην Κύπρο το ΑΚΕΛ συνεργαζόταν με τον Κληρίδη! Οι υπόλοιποι τι φταίνε!;!;

Unknown είπε...

Α, και για να θυμίσω... Τις βδομάδες μετά την εισβολή, η διζωνική θεωρούνταν ΠΡΟΔΟΣΙΑ και αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής και ΟΧΙ "οδυνηρός συμβιβασμός"...

Οπότε κάτι δεν πάει καλά με την σπουδή του ΑΚΕΛ, μαζί με τον Κληρίδη, να τις επιβάλουν στον Μακάριο...

Γιατί το ΑΚΕΛ, αφού δεν συμμετείχε στο πραξικόπημα, ένιωθε έντονη την ανάγκη να αποδεχτεί τα αποτελέσματα του;;

Ανώνυμος είπε...

O Δ. Παπαδάκης διατηρεί ακόμη το παραδοσιακό επαναστατικό αντικομφορμιστικό ΕΔΕΚίτικο στυλ
re GARE din eides ton axristo poU en kouremenos.
kai kati allo re axriste papadaki, eprepe na sevese tzie lion ton patera sou pou sto varosi htan stelexos tou AKEL.GLIFTI AGNO TEKNON TOU PSEVDOPATRIOTI LISS KAI KAKOMIROU.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΗΚΟ ΚΑΙ Η ΕΔΕΚ ΔΕΝ ΕΦΥΑΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

ΣΚΑΤΟΦΛΩΡΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΔΗΚΟΙΚΟΙ
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΝΑΖΙ ΕΔΕΚΙΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

προς georgio @3:12
"Α, και για να θυμίσω... Τις βδομάδες μετά την εισβολή, η διζωνική θεωρούνταν ΠΡΟΔΟΣΙΑ και αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής και ΟΧΙ "οδυνηρός συμβιβασμός"...
"

Ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο Μακάριος, ο Σπύρος Κυπριανού, η εδεκ τσιε το δήκο, είναι ΟΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ αφού όλοι αποδέχτηκαν τσιε έχουν σαν θέση τσιε βάση λύσης τη ΔΔΟ...?
τούτο θέλεις να μας πεις?

Unknown είπε...

@ Ανώνυμο 3:19

Κατ'αρχήν δεν μας σχολιάζεις γιατί το ΑΚΕΛ, λίγες βδομάδες μόνο μετά το πραξικόπημα συνεργάζεται με αυτόν που στέγασε την ΕΟΚΑ-Β' και τους ιμπεριαλιστές Άγγλους πίσω από την πλάτη του Μακαρίου.

Αλλά όσον αφορά του ερώτημα σου, για πες μας, ΠΟΤΕ αποδέχτηκαν την ΔΔΟ αυτοί;;;

Ανώνυμος είπε...

μεν μιλάτε με επιχειρήματα στους παλαβοφασίστες του ΑΚΕΛ και δεν καταλάβουν, έχουν μάθει μόνο να τους κάνουν ακτίβ με βρισιές όπως ο Τουμάζος Τσελε-μπείς

Ανώνυμος είπε...

georgie

πάτα στο πιο κάτω link... πίεννε στο λεπτό 3:40, εν το σημείο που παιρνούν κάποιοι που τις δεκάδες νεκρών μελών της ΕΔΟΝ, κατα το πραξικόπημα τσιε την εισβολή, ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΛΥΒΥΗΣ...
http://www.youtube.com/watch?v=lcZ_7PGY6G0

τωρά αν προσπαθήσεις να μας πείσεις ότι εσυνεργάστηκε η αριστερά με την εοκα-Β τη στιγμή που σκοτώναν μέλη του ακελ τσιε τις εδον...νομίζω χάνεις τη μάππα....

όσο αφορά την ΔΔ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ΄.... την αποδέχτηκαν όλοι μετά το 77-79 συμφωνίες μακαρίου ντεκτάς στον ΟΗΕ...

το πρόβλημα εν ποιος το αποδέχτηκε ποιο γρήγορα?? όταν χαρακτηρίζεις μια πολιτική προδοσία προφανώς πρέπει να χαρακτηρίζεις προδότες ΟΛΟΥΣ τους εκφραστές της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ αν οι μισοί το δεκτήκαν με 2-3 χρόνια διαφορά....
οπότε και ο Τασος και ο Κυπριανού και το δήκο και η εδεκ ήταν προδότες αφού η ΔΔΟ ήταν προδοσία?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΗΚΟ ΚΑΙ Η ΕΔΕΚ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΡΧΑΝΕΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΛΑΤΙΑ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΥΜΕΝΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ 60 ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΛΑΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΕΡΧΑΝΕΣ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

η επιτροπή συνεχίζει να με δικαιώνει οτι έχουν χαμηλό IQ και εξηγούμε

1. έχουν μπλέξει τον Παπαδάκη μαζί τους, δηλαδή σε ένα ανώνυμο μπλοκ, που βρίζουν ολη μέρα και παραπληροφορούν και προσπαθούν να διχάσου τον Κυπριακό λαό. Γιατί έδωσε σε ανώνυμους συνεντευξη ο Παπαδάκης εαν δεν είναι ο ίδιος εμπλεκόμενος σε αυτό το μπλοκ? η εαν δεν είταν ¨δικοι" του , πώς του έδωσαν εμπιστοσύνη να αποκαλυψουν την ανονυμία τους????

2. Αυτό το Αρθρο δησφημηζει την ΕΔΕΚ , πώς? αφου ο Παπαδάκης μας λεέι οτι διαφονούν στους χειρησμους του προέδρου στο ΕΘΝΙΚΟ θέμα,,,,,,,'αρα είναι στην κυβερνηση ακομα μονον για τα υπουργεία και τα ρουσφέτια. Αρα, για την ΕΔΕΚ, τα ρουσφέτια και οι καρέκλες είναι πιο σημαντικές απο το ΕΘΝΙΚΟ Θεμα

Για μένα δεν είναι εκπληξη αυτο αφου παντα η ΕΔΕΚ είταν καιροσκόποι, μουχτιτζιδες και άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση με πρώτο διδασκοντα του Λυσσαρίδη που ζεί ακόμα σε κυβερνητική κατοικία , ζει σαν ένα παρασιτο στους όμους του Κύπριου φορολογούμενου

συνεχίστε να αυτοκαταστρέφεστε και να καταστρέφετε αυτούς που στηρίζετε, συνεχίστε να δίνετε βήμα σε εμάς να γράφουμε τις παλιοδουλίες τών ψευτοπατριωτών , σας ευχαριστούμε για αυτή την ευκερια που μας δίνετε

Κωστάκης είπε...

1. Μπράβο φίλε μου, πολύ ωραίο το βίντεο της ΕΔΟΝ.

Είδαμε και τους νεκρούς από τον κόσμο του ΑΚΕΛ μέσα, όταν η ηγεσία του ΑΚΕΛ ακολουθούσε ένα παθητικό και ύποπτο ρόλο. Καημένοι άνθρωποι, να ήξεραν για ποιους "ιδεολόγους" της ηγετικής νομενκλατούρας θυσίαζαν τη ζωή τους!

Είναι κρίμα που καπηλεύεστε τη θυσία τους για να διαφημίζετε το κόμμα σας σήμερα, ενώ είναι γνωστό ότι οι εκ της ηγεσίας σας κερνούσαν γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες.

Να που επιτρέψεις να σε παραπέμψω κι εγώ κάπου. Στο άρθρο του Λ. Σκαλιστή:

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/08/1974_26.html

2. Είδαμε βέβαια στο βίντεό σας και το ΕΛΑΜ. Μπορείς να μας πεις τι γυρεύει μέσα στο βίντεο της ΕΔΟΝ το ΕΛΑΜ; Μήπως γιατί είναι παράρτημά σας;

Μήπως όπως το 1974, έτσι και σήμερα, είστε συγκοινωνούντα δοχεία;

Unknown είπε...

@ Ανώνυμο 3:35

Δεν αμφισβητώ πως ΑΚΕΛικοί σκοτώθηκαν το 1974. Μπορείς όμως να μου πεις ποιοι από αυτούς στο βίντεο σκοτώθηκαν κατά το πραξικόπημα και ποιοι κατά την εισβολή; Νομίζω υπάρχει σημαντική διαφορά.

Για το θέμα της πρεσβείας της Λιβύης. Τον Λυσσαρίδη τον γύρευαν να τον σκοτώσουν, τι έπρεπε να κάνει δηλαδή; Να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια; Απόδειξη είναι πως στις 30 Αυγούστου 1974 γίνεται απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από τους φασίστες της ΕΟΚΑ-Β' .

Σε ρωτώ, και σε παρακαλώ αυτή την φορά απάντα μου στα στοιχεία και όχι με αφορισμούς τύπου "νομίζω χάνεις τη μάππα", διότι νομίζω πως εσύ συνειδητά αρνείσαι να τοποθετηθείς:

- Κρύφτηκαν ή δεν κρύφτηκαν και οι ηγέτες του ΑΚΕΛ σε πρεσβείες χωρών του Ανατολικού Μπλοκ;

- Έγινε καμιά απόπειρα δολοφονίας ή έστω απειλή δολοφονίας κατά ηγετικών (το τονίζω, ηγετικών), στελεχών του ΑΚΕΛ από τους φασίστες της ΕΟΚΑ-Β';

- Για το θέμα της ΔΔΟ ψεύδεσαι. Το 1977 ο Μακάριος και το 1979 ο Κυπριανού αποδέχτηκαν την "δικοινοτική ομοσπονδία", όχι την διζωνική. Και σε ρωτώ για μια ακόμη φορά: Πότε αποδέχτηκαν οι άλλοι την διζωνική επίσημα; Έχει μεγάλη σημασία...

- Όσον αφορά το αν το ΑΚΕΛ συνεργάστηκε με την ΕΟΚΑ-Β', δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως τον Νοέμβριο του 1974 συνωμοτούσε με τον Κληρίδη και τους Εγγλέζους πως να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την διζωνική στον Μακάριο. Τώρα πες μου, το θεωρείς ηθικά, πολιτικά, εθνικά, κοινωνικά σωστό την στιγμή που οι πρόσφυγες έμενα ακόμη σε τσαντίρια, το ΑΚΕΛ να απαιτεί με τους μεταπραξικοπηματίες αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής; Λίγες μόνο βδομάδες μετά;

Ανώνυμος είπε...

φίλε ανώνυμε 3:54,

ελπίζω να κάμνεις ότι εν καταλάβεις γιατι αν εν πράγματι τόσο χαμηλός ο δείκτης νοημοσύνης σου που θεωρείς ότι το κομμάτι που δείχνει στιγμιότυπο του ελάμ δείχνει το γιατί η εδον συμφωνεί με το ελαμ..τότε λυπούμε που σπαταλώ χρόνο να σου απαντήσω...(btw..ξανακάμε post το link γιατί εν το καμες ολόκληρω τσιε δεν αννεί τη σελίδα..)

όσο αφορά τα γλυκά καρυδάκια να σου θυμίσω ότι το εδεκ και δήκο συνεργάστηκαν ψήφισαν και εξέλεξαν κληρίδη και διετέλεσαν και υπουργοί, με το κόμμα-καταφύγιο των πραξικοποιματιών γνωστό και ως ΔΗΣΥ...κάτι που το ακελ δεν έπραξε ποτέ ...

παρ'ολα αυτά αδυνατείτε να απαντήσετε ακομά στο ερώτημα αν ο Τασος η εδεκ το δηκο κ.τ.λ. είναι προδότες αφού έχουν θέσεις για ΔΔΟ και οχι ενιαίο κράτος...αφού για σας η ΔΔΟ είναι προδοσία...

Ανώνυμος είπε...

Τα τελευταία δύο χρόνια διάφοροι πολιτικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ερευνητές, ακόμα και μπλόγκερς προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Μακάριος ΔΕΝ δέχθηκε ποτέ την λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια επιστρατεύεται και ένα απόσπασμα από συνέντευξη του ίδιου του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και η οποία περιλαμβάνεται στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Αττίλας ‘74».

Ιδού το σχετικό βίντεο:



Πριν προχωρήσω θεωρώ σωστό να δώσουμε τους ορισμούς της Δ.Δ.Ο. για να έχουμε μια κοινή βάση συζήτησης.

1. Διζωνική = Εδαφικά θα έχουμε δύο ζώνες, δύο περιφέρειες (όχι κυρίαρχα κράτη). Αν είναι κράτη με κυριαρχία τότε έχουμε συνομοσπονδία.

2. Δικοινοτική = Όπως ορίζεται από τον ίδιο τον ΟΗΕ, οι δύο κοινότητες θα συμμετέχουν αποτελεσματικά στα όργανα και στις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας. (Αυτό το στοιχείο δεν είναι κάτι καινούριο αλλά περιλαμβάνεται και στο Σύνταγμα του 1960, κάτι που κάποιοι κάνουν πως δεν το βλέπουν).

3. Ομοσπονδία = αποτελείται τουλάχιστον από 2 περιφέρειες, ζώνες, καθεμιά από τις οποίες έχει τα δικά της όργανα εξουσίας (κυβέρνηση, βουλή, δικαστήρια κλπ.).
Αναλόγως του συστήματος, οι περιφερειακές κυβερνήσεις έχουν τον κύριο ή τον δευτερεύοντα λόγο στην άσκηση της εξουσίας.
Αυτή είναι η διαφορά της από το ενιαίο κράτος.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσω ότι παλαιότερα αντί της λέξης «Διζωνική» χρησιμοποιείτο η λέξη «Διπεριφερειακή». Εξ ου και ο Μακάριος στην ταινία κάνει λόγο για πολυπεριφερειακή.
Αν προσέξουμε καλά το τι λέει ο Μακάριος και έχοντας υπόψη το τι υπόγραψε το 1977, ο Μακάριος δεν αντιτίθεται στην Δ.Δ.Ο. αλλά μόνο στην περίπτωση που μέσω της Δ.Δ.Ο. οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να περάσουν λύση δύο κυρίαρχων κρατών.
Και τα δύο κράτη (τότε), όπως και σήμερα είναι απαράδεχτα για μας.

Άποψη μου είναι ότι τα πράγματα δεν πρέπει να κρίνονται αποσπασματικά αλλά μέσα στο πλαίσιο και στις συνθήκες στις οποίες γίνονται.
Έτσι, κατά την άποψη μου, η επίκληση του Μακαρίου δεν αποδίδει κανένα δίκαιο στους αρνητές της Δ.Δ.Ο.
(Στο τέλος θα παραθέσω αυτούσια τη συμφωνία Μακαρίου – Ντενκτάς του 1977 για να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Μακάριος αποδέχθηκε και υπόγραψε Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία).

SPYROS είπε...

Georgios,
Παρ’ όλο που δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος με τα όσα γράφεις, γιατί απλώς αναπαράγεις πολλά από τα στερεότυπα που οι κάθε λογής αντι-ΑΚΕΛιστές λένε εδώ και χρόνια, χωρίς να διαλογίζεσαι έστω και στοιχειωδώς, εν τούτοις θα πω δυο λόγια, καθαρά για ιστορικούς λόγους, αλλά και για να καθορίζεται σωστά η βάση πάνω στην οποία γίνεται μια συζήτηση:
1. Το ΑΚΕΛ συνεργάστηκε και στήριξε τον Κληρίδη μετά το χουντοφασιστικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, ως νόμιμο Προεδρεύοντα (με βάση το Σύνταγμα, αφού ήταν Πρόεδρος της Βουλής] της Κυπριακής Δημοκρατίας.
2. Εκείνοι που συνεργάστηκαν με τον (μεταπραξικοπηματία) Κληρίδη και μάλιστα συμμετείχαν και σε κυβερνήσεις του με Υπουργούς ήταν το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ!!!
3. Ερωτώ: Τον Νοέμβρη του 1974 (δηλ. λίγους μήνες μετά το πραξικόπημα και την εισβολή, κι όχι λίγες εβδομάδες, όπως εσύ λες) που οι Φάντης και Παπαϊωάννου ταξίδεψαν για το Λονδίνο μέσω των Βρετανικών Βάσεων, υπήρχαν άλλα αεροδρόμιο στα εδάφη που έλεγχε η Κυπριακή Δημοκρατία; Και πως έπρεπε να πανε αν τελικά δεν υπήρχαν, με καράβι ή με τραίνο; Ακόμα έχεις υπ’ όψη σου πως διέφυγε ο Πρόεδρος Μακάριος από την Κύπρο μετά το πραξικόπημα;
4. Κι ακόμα κάτι: Τυγχάνει μήπως να γνωρίζεις το περιεχόμενο της απόφασης της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ που μετέφερε (τότε) η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο Μακάριο

Ανώνυμος είπε...

Πρώτο επίσημο βήμα της πολιτικής μας προς την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία υπήρξαν οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου 1977 (Μακαρίου-Ντενκτάς) και 1979 (Κυπριανού-Ντενκτάς). Στην ουσια ήταν η πρώτη φορά μετά την εισβολή που η επίσημη Κυπριακή Δημοκρατία μπαίνει σε απευθείας διάλογο με τους Τουρκοκυπρίους και όχι με τον πραγματικό ένοχο, την Τουρκία. Ουσιαστικά οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου υποβίβασαν το πρόβλημα από πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής σε πρόβλημα δικοινοτικής διένεξης.

Παρ’ όλα αυτά οπαδοί της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δηλώνουν ότι οι Συμφωνίες αυτές δεσμεύουν την δική μας πλευρά και για αυτό δεν μπορούμε να απεγκλωβιστούμε από αυτές. Αυτό όμως που δεν μας λένε είναι ότι ουσιαστικά οι συμφωνίες αυτές έχουν πάψει να μας δεσμεύουν καθώς η Τουρκική πλευρά με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και την μη επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου παρέβησαν τις συμφωνίες αυτές… Γιατί λοιπόν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις εξακολουθούν να ενεργούν με βάση τις συμφωνίες αυτές;
Το 1983 ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κουεγιάρ πρότεινε τους δείκτες που φέρουν το όνομα του, οι οποίοι έγιναν αποδεκτοί από τον ΔΗ.ΣΥ και το Α.Κ.Ε.Λ. αλλά απορρίφθηκαν από το ΔΗ.ΚΟ και την Ε.Δ.Ε.Κ.. Αργότερα κατά το 1985 που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ Σπύρος Κυπριανού αποδέχεται τους δείκτες αυτούς, ευτυχώς για την πλευρά μας αυτές απορρίπτονται από τον κατοχικό ηγέτη.

Το 1989 επί προεδρίας του Γιώργου Βασιλείου, οι αρχηγοί των τότε κοινοβουλευτικών κομμάτων έβγαλαν ομόφωνα τις “Ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου”. Με μια απλή ανάγνωση στις ομόφωνες αυτές αποφάσεις ο καθένας μπορεί να κατανοήσει ότι στην ουσία δεν έχει καμμιά διαφορά από το σχέδιο Ανάν που απορρίφθηκε από το 76% του λαού το 2004. Στο Εθνικό Συμβούλιο αποτελούσαν τότε ο ΔΗ.ΣΥ, το ΑΚΕΛ, το ΔΗ.ΚΟ, η Ε.Δ.Ε.Κ. και ο Α.ΔΗ.ΣΟ.Κ.(Μιχάλης Παπαπέτρου).

Το 1992 ο Γενικός Γραμματείας του ΟΗΕ Μπούτρος Γκάλι προτείνει τις γνωστές ως “Ιδέες Γκάλι”. Οι “Ιδέες Γκάλι” βρήκαν σύμφωνο το ΑΚΕΛ αλλά αντίθετους τον ΔΗ.ΣΥ (για προεκλογικούς σκοπούς), το ΔΗ.ΚΟ και την ΕΔΕΚ. Η στάση του ΔΗ.ΣΥ κατάφερε να φέρει τον Γλαύκο Κληρίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο λαός δείχνει με αυτό τον τρόπο την αποστροφή του προς την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Το 2002 ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, έφερε το σχέδιο Ανάν το οποίο ως γνωστό απορρίφθηκε από το 76% του Κυπριακού λαού στο δημοψήφισμα του Απριλίου του 2004. Παρά τις δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου “ότι παρέλαβε κράτος και δεν θα παραδώσει κοινότητα” στις 8 Ιουλίου του 2006 υπόγραψε την συμφωνία της 8ης Ιουλίου που προνοεί την δημιουργία Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στα πλαίσια της Πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων.

Η εκλογή του Χριστόφια στην Προεδρία της Δημοκρατίας έφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την υπογραφή των συμφωνιών με τον κατοχικό ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ(πρώην μέλος της Τουρκικής ΤΜΤ), τις συμφωνίες της 21ης Μαρτίου 2008, της 23ης Μαϊου 2008, της 1ης Ιουλίου 2008 και της 25ης Ιουλίου 2008. Οι συμφωνίες αυτές του Χριστόφια με τον κατοχικό ηγέτη στην ουσία επαναδιατυπώνουν την δέσμευση της πλευράς μας για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στα πλαίσια της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Πες μας Anef_Oriwn (μπαινε με το όνομά σου ρε δειλέ, αφού δε διαγράφουν κανέναν πλέον):

-->Ο Κληρίδης ορκίστηκε Πρόεδρος στον έκπτωτο Γεννάδιο;

-->Τι γύρευαν ο Φάντης και ο Εζεκίας στο Λονδίνο;

-->Τι θέση πήρε το ΑΚΕΛ για την ανταλλαγή πληθυσμών;

Ανώνυμος είπε...

"Τα καλασνικόφ του Λυσσαρίδη καίνε και σας καίνε και σας καίνε"

Το αφιερώνω στην αμερικανόδουλη φασιστική, μεγαλοαστική ηγεσία του Συναγερμού, στους ηλίθιους δολοφόνους ΕΟΚΑβητατζήες που στέγασε ο μεταπραξικοπηματίας Κληρίδης στο φασιστικό του κόμμα και στην δειλή, φιλοκληριδική ηγεσία του ΑΚΕΛ...Απλά μέλη και οπαδοί του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ αλλάξτε κόμμα. Δεν σας εκφράζουν αυτοί οι θρασύδειλοι. Σπάστε τα δεσμά...
Ππούνιος

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 3:57,

η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι προδοσία ενώ η πολυζωνική δικοινοτική ομοσπονδία όχι?

ο μακάριος δηλ, το 77-79 αποδέχτηκε πράματα που του επέβαλε το ακέλ ο κληρίδης και οι εγγλέζοι??
Η ομοσπονδία ΕΙΝΑΙ τετελεσμένο του πραξικοπήματος και της εισβολής,,,ευθύνετε το ακέλ? η αν θεωρεί το ακέλ (τσιε εκ τον υστέρων ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΣΙΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) ότι τούτη η λύση " ομοσπονδίας" θα διόρθωνε εν μέρη κάποια που τα τετελεσμένα της εισβολής ποιος του απαγορεύει να το πεί?

το ποιοι ήταν νεκροί κατα το πραξικόπημα και ποιοι κατα την εισβολή πιάσε ένα λεύκωμα της εδον να μάθεις ακριβώς για τον καθένα...οι μισοι ήταν νεκροί του πραξικοπήματος...
νομίζω εν λάθως να γράφω ονόματα ηρωών σε έτσι μπλοκ...

όσο αφορά τις πρεσβείες τσιε το ποιοι εκρύφτηκαν και ποιοι όχι...καλά έκαμεν ο λυσσαρίδης αφού τον εβουρούσαν, παρ, όλα αυτά περιμένω που το κατα τα άλλα "πατριωτικό-αντιστασιακό" μπλοκ να κάμουν τσιε ένα αφιέρωμα σε τσίνους που παίθαναν τελικά...στους νεκρούς του ακελ που ατιμάζουν καθημερινά με συζητήσεις για "γλυκά καρυδάκια".

Unknown είπε...

@ Ανώνυμε 04:10

Συζήτηση εδώ δεν γίνεται για το το είναι η ΔΔΟ. Εδώ βλέπουμε πως το ΑΚΕΛ συνεργαζόταν με τον ηγέτη του μεταπραξικοπήματος για να την επιβάλουν στην Μακάριο, σε μια εποχή που ακόμα οι πρόσφυγες βρίσκονταν στα τσαντίρια. Αυτό είναι το νόημα, και σε παρακαλώ μην εκτρέπεις την συζήτηση.

@ SPYROS

Κατ'αρχήν τι εννοείς "αναπαράγω πολλά από τα στερεότυπα που οι κάθε λογής αντι-ΑΚΕΛιστές λένε εδώ και χρόνια"; Ποιος τα έχει πει αυτά; Όχι τίποτα άλλο, το ΑΚΕΛ απολαμβάνει μιας πρωτόγνωρης ασυλίας για τις ευθύνες που έχει μετά το πραξικόπημα, όπως για παράδειγμα αυτή η συνεργασία του με τον μεταπραξικοπηματία Κληρίδη.

Τώρα θα πάρω τα σημεία που θέτεις.

1. Με πρόλαβε ο ΕΔΕΚ ΗΒ για το θέμα του Γεννάδιου. Εγώ θα προσθέσω πως ο Κληρίδης μάλιστα κάλεσε τον Μακάριο αν θέλει να ξαναγίνει πρόεδρος να υποβάλει υποψηφιότητα!!! Το ότι ο Κληρίδης ήταν "νόμιμος προεδρεύοντας" το λένε μάλλον μόνο εσύ και ο Κίσσινγκερ! Αμφισβητείς πως στα σχέδια διαμελισμού της Κύπρου πρωταγωνιστικό ρόλο μετά το πραξικόπημα θα αναλάμβανε ο Κληρίδης;

2. Γιατί μετατοπίζεις το ζήτημα στις κυβερνήσεις Κληρίδη της δεκαετίας του 1990; Για να αποπροσανατολίσεις συνειδητά; Αλλά ξέρεις, οι σοφιστείες αυτές επιστρέφονται, διότι αν ήταν μεμπτό να συνεργαστείς φανερά με τον Κληρίδη το 1998 (και να αποχωρήσεις ντόμπρα από την κυβέρνηση του μόλις διαφώνησες), φαντάσου πόσο εγκληματικό είναι να ΣΥΝΩΜΟΤΕΙΣ στα κρυφά μαζί του για να επιβάλεις την ΔΔΟ στον Μακάριο λίγες μόνο βδομάδες μετά το πραξικόπημα και την εισβολή.

3. Γιατί επικεντρώνεσαι στο θέμα του αεροδρομίου; Ωραία, δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Εκεί είναι το πρόβλημα; Η ουσία αγαπητέ είναι πως το ΑΚΕΛ συνεργαστήκε και συμφώνησε ΜΥΣΤΙΚΑ και την ώρα που ΑΚΕΛικοί ήταν ακόμη νεκροί, με τον μεταπραξικοπηματία Κληρίδη να νομιμοποιηθούν τα τετελεσμένα του πραξικοπήματος και της εισβολής!! Και εσύ κολλάς στο αεροδρόμιο!!

4. Ναι, η απόφαση έλεγε ξεκάθαρα: "Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ συνεζήτησε αυτό το θέμα και είναι της γνώμης, ότι θα ήτο χρήσιμον να δηλώσωμεν προς την τουρκικήν πλευράν, ότι είμεθα έτοιμοι να συζητήσωμεν οιανδήποτε πρότασιν και κατ΄αρχήν να αποδεχθώμεν την συζήτησιν και της γεωγραφικής ομοσπονδίας ως μιας πιθανής λύσεως του Κυπριακού". Και όταν αυτή η απόφαση λαμβάνεται λίγες βδομάδες μετά το πραξικόπημα και την εισβολή, σε συνεργασία με τον μεταπραξικοπηματία και την στιγμή που μετρούμε νεκρούς, αγνοουμένους και πρόσφυγες, τότε κάτι πάει λάθος...

Το ξέρω πως δεν πρόκεται να σε πείσω, αλλά η ιστορική αλήθεια για τον ρόλο του ΑΚΕΛ στις μαύρες εκείνες εποχές πρέπει επιτέλους να λεχθεί...

Unknown είπε...

@ Ανώνυμε 4:27

Δεν είμαι ανώνυμος, ονομάζομαι Γιώργος. Εσύ επιμένεις να είσαι ανώνυμος.

Η απάντηση που δίνω πιο πάνω στον SPYRO καλύπτει εν πολλοίς και εσένα. Συνεχίζεις να μην απαντάς σε μερικά θεμελιώδη που σε ρώτησα:

- Πότε αποδέχτηκαν την ΔΙΖΩΝΙΚΗ δικοινοτική ομοσπονδία οι άλλοι που ανέφερες;

- Σε ποιο λεύκωμα της ΕΔΟΝ αναφέρεσαι;

- Την μεγαλύτερη προσβολή στους νεκρούς του ΑΚΕΛ την έκανε το ΑΚΕΛ όταν το Νοέμβριο του 1974 σε συνεργασία με τον Κληρίδη έτρεχε στο Λονδίνο για να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα του πραξικοπήματος και της εισβολής. Αν κάποιοι της ηγεσίας του ΑΚΕΛ κερνούσαν γλυκό καρυδάκι τους χουντικούς και τους ΕΟΚΑβητατζήδες, ε αυτό είναι πρόβλημα δικό τους.

- Συνεχίζεις να μην μου απαντάς ποιοι από την ηγεσία του ΑΚΕΛ απειλήθηκαν από τους φασίστες, και εναντίον ποιων έγινε δολοφονική απόπειρα.

Ανώνυμος είπε...

φίλε γιώργο, ΟΛΟΙ οι προέδροι μας αποδέκτηκαν δικοινοτική ομοσπονδια, διάβασε τι σου έγραψα, μην παίζεις με τις λέξεις, είτε είναι διζωνική η πολυπεριφερειακή, το ίδιο είναι

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΕΛ=35% ΕΔΕΚ=10%

Τελος

Unknown είπε...

@ Ανώνυμε 4:37 μ.μ.

Συνεχίζεις να μην απαντάς για το θέμα της συνεργασίας ΑΚΕΛ με τον μεταπραξικοπηματία Κληρίδη την στιγμή που μετρούσαμε πρόσφυγες, αγνοούμενους, νεκρούς και εγκλωβισμένους...

Και σε ξαναρωτώ για χιλιοστή φορά: ΠΟΤΕ αποδέχτηκαν οι άλλοι που αναφέρεις την ΔΔΟ; Είναι σημαντικό...

Μάλλον σκάλωσες και δεν μπορείς να απαντήσεις...

@ 4:38 μ.μ.

Βλέπουμε καθαρά πως η έγνοια σας είναι η εξουσία, τα ποσοστά, η ρέμουλα, η μίζα και το βόλεμα. Η πατρίδα και ο λαός δεν σας ενδιαφέρουν. Και για χάρην αυτών, όπως φάνηκε, το ΑΚΕΛ ήταν τόσο αδίστακτο που συνεργάστηκε με τον διάδοχο του Σαμψών και τον άνθρωπο που στέγασε την ΕΟΚΑ-Β' για να επιβάλουν την διζωνική στον Μακάριο...

Ανώνυμος είπε...

γιώργο,

απάντα στην ουσία της συζήτησης τσιε σταμάτα τους ελιγμούς για το "πότε" δέχθηκαν την ομοσπονδία οι υπόλοιποι.είπα μετά το 77-79... τη διαφορά κάμνει?
ΑΝ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΝ ΤΣΙΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΗΡΙΞΑΝ...μπορείς να το απαντήσεις τούτο?

μιλώ για οποιοδήποτε λεύκωμα της εδον,
ΟΛΑ τα μέλη του ΑΚΕΛ ήταν υπο απειλή κατά το πραξικόπημα ... από τη κεντρική επιτροπή μέχρι οποιοδήποτε μέλος

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΕΛ=35% ΕΔΕΚ=10%

ΑΚΕΛ + ΕΔΕΚ + ΔΗΚΟ = 53,36% = Χριστοφύρερ Πρόεδρος

ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ = 35%

ΑΚΕΛ = βίλλο κομπόστο

ΑΚΕΛ = απομόνωση

ΑΚΕΛ = κλάμα στις Πρεσβείες

ΑΚΕΛ = φασισμός

ΑΚΕΛ = Τριμικλινιώτης

Τριμίκλας = χα χα χα

ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτή την φορά οι ανοησίες σας οδήγησαν σε πόλεμο απο την εφημερίδα Πολίτης κατά του ¨"πατριώτη" καναπέ και της τηλεόρασης, Λυσσσσαρίδη , αυτού που κατά την εφημερίδα , το 1970 κρύφτηκε στην πρεσβεία της Αιγύπτου όταν σκοτώθηκε ο Γιωρκατζης, που κρύφτηκε στην Πρεσβεία της Λυβυής το 1974,όποτε πέσει μια σφαίρα τρέχει όπως τον λαγό να κρυφτεί, πού ζητά μίζες όταν κάποιος θέλει να επενδύσει στην λυβυή, αυτός που κόλλησε στο 6%, που ζεί εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη επειδή του πληρώνουμε το σπίτι, το ρευμα, καμπόσους αστυνομικούς να του κάνουν τις αγγαρίες......αυτός δεν έχει αξιοπρέπεια να αγοράσει ένα σπίτι από μόνος του, περιμένετε να μας σώσει??? ατε ολαν .....παναύρκα είσαστε όλοι σας , άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση, λεβέντης ήταν ο Μαρκήσιος Λαφαγιέτ, Λεβεντης ήταν ο George Washington, Ο λεωνίδας, ο Μέγας Αλεξαντρος, Ο Λυσσαρίδης είναι ένας συνοικιακός εραστής χωρίς αξιοπρέπεια, μας καλεί να κάνουμε τα σπίτια μας κάστρα, ενώ αυτός ζει σε ¨"καστρο" που του πληρώνουμε εμείς.....ντραπήτε ρε, ντραπήτε, δεν έχετε αξιοπρέπεια, αυτοί είναι οι ηγέτες σας??

φυσικά, ο κάθε λαός έχει του ηγέτες που του αξίζουν, σε εσάς αυτός αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

o γλαύκος κληρίδης είναι ο μοναδικός πολιτικός που η ιστορία θα γράψει με χρυσά γράμματα, όπως τον κολοκοτρώνη και τον βενιζέλο, αυτά όμως έρχονται χρόνια μετά...δεν θα ζείτε να το δείτε όμως

Ανώνυμος είπε...

σιγά σιγά με τον "αγώνα" σας ήρωες μου μην σκίσετε κανένα καλτσόν, όπως εσκισε ο Λυσσαρίδης την ώρα που πηδούσε πάνω απο τον φράκτη της Πρεσβείας της Λυβυής στην προσπάθεια του να μπεί μέσα όταν έπεσε η πρώτη τουρκική σφαίρα στην Κύπρο. Σιγά ήρωες του καναπέ , σιγά μην δούμε την νεα ταινία του RAMBO, Kakomoirou Rambo the first Klania. Σιγά μην φοβηθεί η Τουρκία και τρέξουν να φύγουν για την μογγολία και πάρουμε την Αγία Σοφία . Είσαστε σοβαροί...?? επικοινωνήτε με το περιβαλλον στο οποιο ζήτε? δεν βλέπετε που μας έχουν οδηγήσει οι πατριωτικές κλανίες σας και τα συνθήματα σας? φέρατε τους Τουρκους το 1974, γεμίσατε την Κυπρο εποίκους, αφήσατε τα κατεχόμενα εδάφη μας στο έλεος τον Τουρκων να κτιζουν μέσα βιλλες και να της μοσχοπουλούν σε ξένους και ακόμα μιλάτε για "αγωνες" για θεωρίες, κλανίες και συνθήματα

Ανώνυμος είπε...

για καρέκλες και εξοουσία απευθυνθύτε στο δήκο και την εδεκ,

βλέπε αντιδράσεις για ημικρατικούς,

βλέπε διαφωνίες σε ΟΛΑ τα ζητήματα αλλά παραμονή και στη κυβέρνηση...

Unknown είπε...

@ 4:44 μ.μ.

Ελίσσεσαι και υπεκφεύγεις συνεχώς.

Αλλά θα σου πω, αφού οι ιστορικές και αναλυτικές σου ικανότητες είναι κάπως περιορισμένες. Οι άλλοι που εσύ ανέφερες αποδέχτηκαν την ΔΔΟ το 1989 στις Ομόφωνες (η ΕΔΕΚ δεν αποδέχτηκε, αλλά συνέπλευσε για το καλό του εσωτερικού μετώπου, άλλη κουβέντα).

Αυτή είναι η ΟΥΣΙΑ. Πως οι άλλοι έπρεπε να περάσουν 15 χρόνια για να αποδεχτούν έστω το πλαίσιο της ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ δικοινοτικής ομοσπονδίας, διότι το θεωρούσαν προδοτικό και νομιμοποιητικό της εισβολής. Και βλέπουμε πως μέχρι και σήμερα από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους, το ΕΥΡΩΚΟ και το 76% η Διζωνική ποτέ δεν έγινε αποδεκτή διότι ισοδυναμεί στα μάτια τους με προδοσία. Εξ' άλλου ο ίδιος ο Μακάριος την αποκύρηξε στις 20 Ιουλίου το 1977.

Άρα λοιπόν όταν τον Νοέμβριο του 1974 το ΑΚΕΛ ήταν τόσο αδίστακτο που συνεργάστηκε με τον διάδοχο του Σαμψών και τον άνθρωπο που στέγασε την ΕΟΚΑ-Β' για να επιβάλουν την διζωνική στον Μακάριο, σημαίνει κάτι δεν πάει ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ καλά...

Και, ναι, επιμένω να νομίζω οι πνευματική σου στάθμη και οι εγκεφαλικές σου δυνατότητες είναι περιορισμένες, αφού δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση επί συγκεκριμένων θεμάτων αλλά περιορίζεσαι σε εκτροπή της συζήτησης, κάτι που δεν βοηθά στην ανάπτυξη δημοκρατικού διαλόγου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΟΚΟ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΛΥΣΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!!!!

Unknown είπε...

Ούτε οι Οικολόγοι αποδέχονται την ΔΔΟ.

Ανώνυμος είπε...

η επιτροπή συνεχίζει να με δικαιώνει οτι έχουν χαμηλό IQ και εξηγούμε

1. έχουν μπλέξει τον Παπαδάκη μαζί τους, δηλαδή σε ένα ανώνυμο μπλοκ, που βρίζουν ολη μέρα και παραπληροφορούν και προσπαθούν να διχάσου τον Κυπριακό λαό. Γιατί έδωσε σε ανώνυμους συνεντευξη ο Παπαδάκης εαν δεν είναι ο ίδιος εμπλεκόμενος σε αυτό το μπλοκ? η εαν δεν είταν ¨δικοι" του , πώς του έδωσαν εμπιστοσύνη να αποκαλυψουν την ανονυμία τους????

2. Αυτό το Αρθρο δησφημηζει την ΕΔΕΚ , πώς? αφου ο Παπαδάκης μας λεέι οτι διαφονούν στους χειρησμους του προέδρου στο ΕΘΝΙΚΟ θέμα,,,,,,,'αρα είναι στην κυβερνηση ακομα μονον για τα υπουργεία και τα ρουσφέτια. Αρα, για την ΕΔΕΚ, τα ρουσφέτια και οι καρέκλες είναι πιο σημαντικές απο το ΕΘΝΙΚΟ Θεμα

Για μένα δεν είναι εκπληξη αυτο αφου παντα η ΕΔΕΚ είταν καιροσκόποι, μουχτιτζιδες και άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση με πρώτο διδασκοντα του Λυσσαρίδη που ζεί ακόμα σε κυβερνητική κατοικία , ζει σαν ένα παρασιτο στους όμους του Κύπριου φορολογούμενου

συνεχίστε να αυτοκαταστρέφεστε και να καταστρέφετε αυτούς που στηρίζετε, συνεχίστε να δίνετε βήμα σε εμάς να γράφουμε τις παλιοδουλίες τών ψευτοπατριωτών , σας ευχαριστούμε για αυτή την ευκαιρια που μας δίνετε

Ανώνυμος είπε...

e μονο γιώργο, δηκο και εδεκ την αποδέχονται, οπότε τι μας το παίζεται πατριωτες, ο ίδιος ο "εθναρχης" τάσσος την αποδέκτηκε!!!

Ανώνυμος είπε...

γιωργάκι,
αν και περιορισμένες οι εγκεφαλικές μου δυνατότητες, εν αρκετές να με κάμουν να καταλαμβένω ότι αν κάτι τόσο συμαντικό όσο μια βάση λύσης του κυπριακού εν προδοσία την επόμενη μέρα της εισβολής, παραμένει προδοσία και 15 και 100 χρόνια μετά,... τι συμάινει "συνέπλευσε" η εδεκ? για το καλό του εσσωτερικού μετώπου συνέπλευσε με μια προδοτική πολιτική?...έχει συνεδριακή θέση η εδεκ ενάντια στην ομοσπονδία και υπέρ του ενιαίου κράτους??? τότε πρέπει ναν περιορισμένες οι εγκεφαλικές δυνατότητες όλων μες την εδεκ...

δεν επάντησες ακόμα αν κάμνει διαφορά στο πόσο προδοσία είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και που τη δικοινοτική ομοσπονδία....

Καταλαμβαίνω ότι προσπαθείς να απαλλάξεις το κόμμα σου που θέσεις και πολιτικές που υιοθετεί, δυστυχώς όμως εν τσιαμέ κατεγραμμένες...ειδικά μετά τη συγκηβέρνηση εδεκ δήκο δησυ επι γλάυκου κληρίδη κάποιοα πράματα δεν δικαιολογούνται...

ΠΑΟΛΑ είπε...

QUIZ:

ΠΟΙΟ κόμμα κερνούσε γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες;

α) Το ΑΚΕΛ
β) ΤΟ ΑΔΗΣΟΚ
γ) Το ΠΑΣΟΚ
δ) Οι Οικολόγοι

Ο νικητής κερδίζει τους 69 τόμους της διδακτορικής διατριβής του Τουμάζου Τσελεπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σοβιετική Ένωση.

Ανώνυμος είπε...

γλυκό καρυδάκι στους πραξικοπηματίες κερνούσε το christofias-watch, η επιτροπή μαζί με το παράρτημα τους ΕΛΑΜ,

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

501, είσαι βρωμισμένος προβοκάτορας.

Η ΕΔΕΚ μπήκε το 1998 στην κυβέρνηση Κληρίδη, όταν έγινε κάλεσμα από τον Κληρίδη (τον οποίο δεν υποστήριξε η ΕΔΕΚ στις εκλογές, γιατί είπε κατά συνείδηση) για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ήταν μια εισήγηση του Γιατρού η κυβέρνηση αυτή.

Το κάλεσμα αυτό το ΑΚΕΛ το απέρριψε. Η ΕΔΕΚ συμμετείχε με 2 Υπουργούς.

Και για να δεις πόσο συνεπείς υπήρξαμε, όταν δεν τήρησε τη δέσμευσή του για τους S300, λίγους μήνες μετά τα βροντήξαμε και φύγαμε.

Κάτι που ετοιμαζόμαστε να σας κάνουμε κι εσάς τώρα.

Εσείς ρε βρωμισμένοι, είσαστε πάντα κληριδικοί στις απόψεις σας. Και κατά το μεταπραξικόπημα και το 1985 κατά του Σπύρου και το 1988-1993 που συνδιαμορφώνατε πολιτική με το ΔΗΣΥ στο Εθνικό θέμα (ο Βασιλείου διακήρυττε ότι ο σύμβουλός του ήταν ο Κληρίδης) και στο Σχέδιο Ανάν και όταν βγάλατε τον Κληρίδη το 1998, τοποθετώντας μια επιλογή ήττας.

Και μετά που φαγωθήκατε να φάτε τον Τάσσο μαζί με τον Αναστασιάδη.

Μια ζωή κληριδικοί είσαστε ρε βρωμισμένοι.

Η ΕΔΕΚ, το μόνο της λάθος, είναι που σας έδωσε μέχρι σήμερα πολλά περιθώρια.

Τώρα κάνουμε ντου! Bye bye Ευέλικτε!

Unknown είπε...

@ 5:01 μμ

Χαίρομαο που παραδέχεσαι πως είσαι εγκεφαλικά ανεπαρκής και πως προσπαθείς να βελτιωθείς. Αυτό θα συμβάλει και στην επίτευξη ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου.

Επιμένεις να λέεις λόγια του αέρα.

Ναι, το να αποδεχτείς το σχέδιο των Τούρκων λίγες βδομάδες μετά την εισβολή ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους μεταπραξικοπηματίες, είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟ παρά να αποφασίσεις 15 χρόνια μετά πως θα το δεχτείς ως ΠΛΑΙΣΙΟ λύσης.

Και θα επαναλάβω:

Αυτή είναι η ΟΥΣΙΑ. Πως οι άλλοι έπρεπε να περάσουν 15 χρόνια για να αποδεχτούν έστω το πλαίσιο της ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ δικοινοτικής ομοσπονδίας, διότι το θεωρούσαν προδοτικό και νομιμοποιητικό της εισβολής. Και βλέπουμε πως μέχρι και σήμερα από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους, το ΕΥΡΩΚΟ και το 76% η Διζωνική ποτέ δεν έγινε αποδεκτή διότι ισοδυναμεί στα μάτια τους με προδοσία. Εξ' άλλου ο ίδιος ο Μακάριος την αποκύρηξε στις 20 Ιουλίου το 1977.

Άρα λοιπόν όταν τον Νοέμβριο του 1974 το ΑΚΕΛ ήταν τόσο αδίστακτο που συνεργάστηκε με τον διάδοχο του Σαμψών και τον άνθρωπο που στέγασε την ΕΟΚΑ-Β' για να επιβάλουν την διζωνική στον Μακάριο, σημαίνει κάτι δεν πάει ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ καλά...

Για το θέμα των κυβερνήσεων Κληρίδη του 1990 αποπροσανατολίζεις συνειδητά, όπως και ο sPYROS. Με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό ο ΕΔΕΚ ΗΒ.

Αλλά ας επαναλάβω λοιπόν αυτά που είπα γιατί με βάση την δική σου μειωμένης ικανότητας λογική δεν αντιλαμβάνεσαι τα πάντα αμέσως:

Γιατί μετατοπίζεις το ζήτημα στις κυβερνήσεις Κληρίδη της δεκαετίας του 1990; Για να αποπροσανατολίσεις συνειδητά; Αλλά ξέρεις, οι σοφιστείες αυτές επιστρέφονται, διότι αν ήταν μεμπτό να συνεργαστείς φανερά με τον Κληρίδη το 1998 (και να αποχωρήσεις ντόμπρα από την κυβέρνηση του μόλις διαφώνησες), φαντάσου πόσο εγκληματικό είναι να ΣΥΝΩΜΟΤΕΙΣ στα κρυφά μαζί του για να επιβάλεις την ΔΔΟ στον Μακάριο λίγες μόνο βδομάδες μετά το πραξικόπημα και την εισβολή.

Τα ερωτήματα λοιπόν που έθεσα και οι διαπιστώσεις δεν απαντούνται από κανέναν...

Δεν πειράζει. Τι να πουν δηλαδή;

Να παραδεχτούν τα εγκήματα τους; Να παραδεχτούν την συνεργασία τους με τον διάδοχο του Σαμψών και προασπιστή της ΕΟΚΑ-Β'; Να παραδεχτούν πως όταν ΑΚΕΛικοί πέθαιναν αυτοί τα έκαναν πλακάκια με τον ιμπεριαλισμό και την Ακροδεξιά;

Να παραδεχτούν πως το ΑΚΕΛ πούλησε τους οπαδούς του για χάρη του μεταπραξικοπηματία Κληρίδη και του ΔΗΣΥ που στέγασε την ΕΟΚΑ-Β';

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΔΑΚΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΩΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟΝΙΚΩΛΑΚΙ!

ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ;

ΟΥΣΤ ΡΕ ΒΡΩΜΙΣΜΕΝΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@Giorgios


Εδεχτηκαν την ΔΔΟ με την υπογραφη τους

1977 Μακαριος

1979 Κυπριανου

2006 Τ.Παπαδοπουλλος

ΤΕΛΟΣ

Πλαστήρας είπε...

Άμα φύγει η ΕΔΕΚ θα αναγκαστεί να φύγει και ο Γάρο-γιαν έστω τελευταίος και καταιδρωμένος. Θα μείνει μόνο η ηγεσία του ΔΗΣΥ να στηρίζει την πολιτική Χριστόφια. Το ΔΗΣΑΚΕΛ θα αποκαλυφτεί σε όλο του το μεγαλείο!

Ανώνυμος είπε...

εδεκ Η.Β.

έχει συνεδριακή θέση η εδεκ ενάντια στην ομοσπονδία και υπέρ του ενιαίου κράτους???

ρώτα τον υπουργό άμυνας του Γλαυκου Κληρίδη, Γιαννάκη Ομήρου, κάτι θα ξέρει...

επήσης γιατί νομίζεις ότι ο κυπριακός λαός έχει απομονώσει τόσο πολλά την εδέκ? 4ο κόμμα? 10 κάτι τοις εκατό? η εν τσιε πολλά που λέω?

Τι εννοείς ενα κάμετε ντου? πραξικόπημα?

Πλαστήρας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

φίλε Πλαστήρα, παρατατε μας με το ΔΗΣΑΚΕΛ, μια ζωή αυτό που ξέρω είναι ότι το ακελ με το δηκο αλληλοστηρίζονται, και ακολουθεί και το εδεκούι πουπίσω τους, χωρίς ποτέ να πουν διαφωνώ δεν συμμετέχω στην κυβέρνηση. αλληλοτρώνε και σπάζουν, μοιράζουν εξουσίες, από το 60 και μετά το δησυ 10 χρόνια εξουσία, τα υπόλοιπα, μαζί δηκο ακελ, πραγματικά είναι αηδιαστικό να λέτε για ΔΗΣΑΚΕΛ, ενώ βλέπαμε το κάρογιαν στην εξέδρα να πανηγυρίζει (αλήθεια τι????) την νίκη του ανθρώπου που μια βδομάδα πριν εκτόπισε τον τάσσο από την εξουσία. είναι αηδιαστικό όλο αυτό που ζούμε τόσα χρόνια πραγματικά

Unknown είπε...

@ 5:12

Ο Μακάριος και ο Σπύρος δεν δέχθηκαν διζωνική. Μόνο δικοινοτική, και αυτή μαζί με τις 3 ελευθερίες που ο Χριστόφιας απεμπόλησε.

Συνεχίζεις να μην τοποθετείσε ούτε εσύ ούτε οι άλλοι στο καυτό θέμα, και να μεταφέρετε την συζήτηση σε θέματα ερμηνείας ΔΔΟ.

Δεν πειράζει. Εγώ τους καταλαβαίνω τους μισθοφόρους της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Τι να πουν δηλαδή;

Να παραδεχτούν τα εγκήματα τους; Να παραδεχτούν την συνεργασία τους με τον διάδοχο του Σαμψών και προασπιστή της ΕΟΚΑ-Β'; Να παραδεχτούν πως όταν ΑΚΕΛικοί πέθαιναν αυτοί τα έκαναν πλακάκια με τον ιμπεριαλισμό και την Ακροδεξιά;

Να παραδεχτούν πως το ΑΚΕΛ πούλησε τους οπαδούς του για χάρη του μεταπραξικοπηματία Κληρίδη και του ΔΗΣΥ που στέγασε την ΕΟΚΑ-Β';

Πλαστήρας είπε...

Ανώνυμε 5:12

Η συμφωνία Μακαρίου Ντενκτάς δε μιλά για διζωνική ομοσπονδία αλλά μόνο για δικοινοτική.
Η Συμφωνία εκείνη δεν ήταν γραπτή αλλά προφορική.
Ο λαός τα απέρριψε όλα με το δημοψήφισμα το 2004.

Συμπέρασμα: Είσαι αδιάβαστος!

Εν πάση περιπτώση όσοι θέλουν ας ήταν υπέρ της ΔΔΟ. Εμείς την απορρίπτουμε.

Τελεία και Παύλα και κάβλα μας!

Ανώνυμε 5:16

Μπορείς να λες ότι θες. Το ΔΗΣΑΚΕΛ υπάρχει, ζει και μας κυβερνά. Αν δε με πιστεύεις ρώτα το Χάσικο.

Ανώνυμος είπε...

γιώργο,,,

η εδεκ είναι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ .. πάρε το χαμπάρι,,, κατα βάθος είσαι και εσύ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ....

τι και αν το δεχτηκαν 15 χρονια μετά ,,, το θέμα είναι ότι το δέχτηκαν... ότι τσιε να λέεις...

αν σε κάμνει να νιώθεις καλλύτερα να βαφτίζεις τους υπόλοιπους εγκεγαλικά ανεπαρκής κάμνε το, αλλά πρόσεχε πως βαφτίζεις προδότες άλλη φορά γιατι πιάννει σας πρώτα εσάς το σχεδιο τσιε μετά τους υπόλοιπους,,,

τάσσος, σπύρος, δηκο , εδεκ, ευρωκό, και οικολόγοι, ΟΛΟΙ εχουν θέση ομοσπονδίας,,,

Σ.Λ. είπε...

Ρε ανώνυμε...

Είπες "Τι εννοείς ενα κάμετε ντου? πραξικόπημα?"

Αν όντως αποφασίσουν να κάμουν πραξικόπημα, θα τους κεράσετε γλυκό καρυδάκι κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος και μετά θα συμμαχήσετε μαζί τους και με τους Εγγλέζους κατά το μεταπραξικόπημα; Γιατί το ΑΚΕΛ μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοια...

Unknown είπε...

@ 5:20

Δεν είπα εγώ πως είσαι ανεπαρκής χωρίς λόγο, εσύ ο ίδιος επιβεβαιώνεις με διαδοχικές αναρτήσεις την εγκεφαλική σου ανεπάρκεια γιατί δεν έχεις παραθέσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ υπέρ των απόψεων σου.

Σε ξαναθυμίζω: Ο Μακάριος και ο Σπύρος δεν δέχθηκαν διζωνική. Μόνο δικοινοτική, και αυτή μαζί με τις 3 ελευθερίες που ο Χριστόφιας απεμπόλησε.Το ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι ΔΕΝ δέχθηκαν την ΔΔΟ. Ψεύδεσαι και το κάνεις εσκεμμένα γιατί είσαι γεμάτος μίσος και έχεις τυφλωθεί από θυμό διότι δεν γνωρίζεις πως να επιχειρηματολογήσεις με στοιχεία.

Συνεχίζεις να μην τοποθετείσε ούτε εσύ ούτε οι άλλοι στο καυτό θέμα, και να μεταφέρετε την συζήτηση σε θέματα ερμηνείας ΔΔΟ.

Δεν πειράζει. Εγώ τους καταλαβαίνω τους μισθοφόρους της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Τι να πουν δηλαδή;

Να παραδεχτούν τα εγκήματα τους; Να παραδεχτούν την συνεργασία τους με τον διάδοχο του Σαμψών και προασπιστή της ΕΟΚΑ-Β'; Να παραδεχτούν πως όταν ΑΚΕΛικοί πέθαιναν αυτοί τα έκαναν πλακάκια με τον ιμπεριαλισμό και την Ακροδεξιά;

Να παραδεχτούν πως το ΑΚΕΛ πούλησε τους οπαδούς του για χάρη του μεταπραξικοπηματία Κληρίδη και του ΔΗΣΥ που στέγασε την ΕΟΚΑ-Β';

Ε.ΛΑ.Μ. είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΟΥΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΡΑ ΕΝΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ;

ΓΟΥΑΟΥ! ΠΑΩ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΤΟ G3 ΜΟΥ!!!!

Ε.ΛΑ.Μ. είπε...

ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ ΓΙΑΜ ΜΙΑΜ ΓΙΑΜΜΙ ΜΙΑΜ ΓΙΑΜ

ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΜΩ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΩ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ!!

ΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΜΕΙ "ΑΜΜΟΥ" ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ;

Μητσιλίλλης είπε...

"ακόμα μιλάτε για "αγωνες" για θεωρίες, κλανίες και συνθήματα"

Σε αυτά περιλαμβάνονται οι "αγώνες" για σοσιαλισμό του ΑΚΕΛ και η "αγώνες" για επαναπροσέγγιση με τους μουτζαχιντ, και τα "συνθήματα" για "επαναπροσέγγιση με τους τ/κ";

ΠΑΟΛΑ είπε...

QUIZ: Τι γλυκό κερνούσε τους πραξικοπηματίες το AKEL;

α) Καρυδάκι
β) Καρπουζάκι
γ) Βαζανάκι
δ) Ρεπανάκι

Ο νικητής κερδίζει τα Άπαντα του Κεμάλ Ατατούρκ!

ΠΑΟΛΑ είπε...

"Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η πάλη δεν παύει 1000 χρόνια να περάσουν δεν παθαίνουμε σκλάβοι".

Αυτά γράφει η .... ΧΑΡΑΥΓΗ!!!!!

Είναι σαν να λέμε fucking for virginity.

Ρήγας είπε...

Το σχέδιο στο κείμενο (από το South Park) με τις δύο κουράδες δεν είναι τυχαίο.

Διάβαζα ένα άρθρο για τρόπους μετάδοσης συγκεκριμένων ασθενειών.

Το άρθρο έλεγε ότι οι πίθηκοι όταν νοιώθουν ότι απειλούνται (π.χ. από ανθρώπους που τους κοντεύουν), χέζουν (με το συμπάθειο) και τα χρησιμοποιούν ως όπλο (τα ρίχνουν).

Επομένως προς τί η όλη συζήτηση για τον Μαγάριο και την άλλη την κουράδα που ξεχνάω το όνομα της του Yeni-Politi;

ΠΙΘΗΚΟΙ είναι.

Το ΜΟΝΟ που έχουν εναντίον του Γιατρού ειναι λάσπη.

ΠΟΙΕΣ είναι οι πηγές για ΟΛΑ αυτά που καταλογίζουν στον Γιατρό;

ΜΟΥΓΚΑ!

Οι πηγές λοιπόν είναι δύο:

1. >>>Έδωσε γραμμή το κόμμα εναντίον του Γιατρού (τα λέει και ο Λάζαρος Σκαλιστής στο άρθρο του) και αυτοί ακολουθούν τις εντολές.

2. >>>Ένας χουντικός συνταγματάρχης, ο Σέργης, (από αυτούς που θυμήθηκαν ότι ήταν εναντίον της χούντας ΜΕΤΑ το 1974) ήρθε στην Κύπρο (για πρώτη φορά) το 1975, πήρε συνεντεύξεις από διάφορους, συμπεριλαμβανομένων και από διάφορα χουντάκια που λύμαιναν ακόμα την Εθνική Φρουρά (αυτοί που αφού έκαναν μια αποτυχημένη επίθεση στο προεδρικό, στην συνέχεια κυκλοφορούσαν με αστέρια στο πέτο στην Λεμεσό την ώρα που οι Τούρκοι έκαναν απόβαση στην Κερύνεια) και κατέληξε στο ότι ο Λυσσαρίδης και οι ομάδες του ηττήθηκαν στον Πενταδάκτυλο.

Τι μας λες ρε μάστορα; Ενώ οι υπόλοιποι ...ΝΙΚΗΣΑΝ στον Πενταδάκτυλο; Γι'αυτό και τον βλέπουμε κάθε μέρα από μακρυά;

Και επομένως για την ήττα του '74 φταίει όχι η διαλυμένη ΕΦ και οι αξιωματικοί της και η χούντα (χωρίς να αγνοούμε τον πατριωτισμό και τον ηρωϊσμό και την αντρεία αρκετών Κυπρίων και Ελλαδιτών αξιωματικών και φαντάρων) αλλά ο Γιατρός; Πόσο βολικό είναι τέλοσπάντων.

Καταλαβαίνω ότι οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να επαναποκτήσουν το κύρος τους και να απαλλακτούν από την ντροπή του 1974, αλλά αυτό δεν θα γίνει με την μυθοπλασία και την λάσπη του κάθε Σέργη.

Το γεγονός είναι ότι κανένας χουντικός αξωματικός δεν μπήκε φυλακή, αλλά αρκετοί πήραν και προαγωγές και μας πουλούν σήμερα μούρη ότι τάχα ήταν ...δημοκράτες και αγωνιστές και αντιχουντικοί.

Διότι πάντα όταν βουλιάζει το πλοίο, οι πρώτοι που την σκαπουλάρουν είναι τα ποντίκια.

Ρ.

Unknown είπε...

Και δυστυχώς αγαπητέ Ρήγα οι πρώτοι που υπερασπίζονται τις ανοητολογίες των Χουντικών αξιωματικών και των κατσαπλιάδων της ΕΟΚΑ-Β' κατά του Λυσσαρίδη είναι η ηγεσία του ΑΚΕΛ και οι παρατρεχάμενοι της...

Ρήγας είπε...

Πάμε λοιπόν, όλοι μαζί:
Με το ΑΚΕΛ αντίσταση και πάλι.


"Όλα τα στελέχη-μέλη της Κεντρικής Γραμματείας πήγαν στις πρεσβείες σοσιαλιστικών χωρών και κρύφτηκαν."
--Λάζαρος Σκαλιστής, πρώτην μέλος ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Ρ.

Ε.ΛΑ.Μ. είπε...

ΚΥΡΙΕ ΡΗΓΑ, ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.

ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Η ΕΣΣΔ;

ΕΠΙΣΗΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΟΔΑΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ρήγας είπε...

Γεώργιε:

Ο ένας (άκρα δεξιά: ΕΛΑΜ, Χρυσή Αυγή, χούντα, Εόκα-Β) δικαιλογεί την ύπαρξη του άλλου (ΑΚΕΛ).

Συμφέρει στον ένα να υπάρχει ο άλλος.

Ο ένας χρειάζεται τον άλλο: Τον χρησιμοποιεί ως κύριο στοιχείο στη συνθηματολογία του.

Επίσης, σε κανέναν από τους δύο δεν συμφέρει να υπάρχει κάτι άλλο, είτε αυτό ονομάζεται "κέντρο", είτε ονομάζεται "μη-κομμουνιστική αριστερά", ή "μη-Ακελική αριστερά", κλπ.

Γι'αυτό και ΠΟΤΕ στην ιστορία, η χούντα δεν καταδίωξε το ΑΚΕΛ και ΠΟΤΕ στην ιστορία το ΑΚΕΛ δεν αντιστάθηκε στην χούντα.

Στην χούντα αντιστάθηκαν πρόσωπα που δεν ήταν πρόβατα, που το έλεγε και η συνείδηση τους και η ψυχή τους.

Ρ.

Ε.ΛΑ.Μ. είπε...

ΚΥΡΙΕ ΡΗΓΑ, ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΣ.

Μιχάλης είπε...

@ Georgios

Θα ήταν καλό να αναφέρεις τις πηγές για όσα ισχυρίζεσαι.

Διότι τα πρακτικά της συνεδρίασης της 30ης Νοεμβρίου 1974 που έγινε στην Αθήνα η πολιτικής ηγεσία Κύπρου και Ελλάδας αποφάσισαν να αποδεχθούν την εδαφική αναπροσαρμογή δίνοντας στην τουρκική πλευρά 20-25% του εδάφους.

Επίσης αποφάσισαν να προβάλουν ως θέση την πολυπεριφερειακή ομοσπονδία για να καταλήξουν στη συνέχεια στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Στα πρακτικά (που απουσίαζε το ΑΚΕΛ) ο Δούντας αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ αποδεχόταν πολυπεριφερειακή ομοσπονδία.

Περισσότερα θα έχω στην επόμενη ανάρτηση που θα κάνω, πιθανόν Παρασκευή ή Σάββατο.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ τον οποινδήποτε να μου γράψει κάτι πάρα πολύ απλό

Μια οποιανδήποτε υποχώρηση των Τούρκων από το 1974 μέχρι αυτή την στιγμή.
Δηλαδή, μια υποχώρηση από αυτά που πήραν δια της βίας των όπλων.

Οταν πάρω απάντηση, αποδέχομαι όποιο σχέδιο μου φέρουν μπροστά μου.

Ανώνυμος είπε...

re mixahl perki psofisis re tourkospore

Unknown είπε...

@ Μιχάλης

Την πηγή την έχω αναφέρει εδώ: http://www.efylakas.com/archives/3612

Περιμένω τις δικές σου πηγές για τα πρακτικά της συνεδρίασης της 30ης Νοεμβρίου 1974, όσο και το περιεχόμενό της για να δούμε αν αναφέρεται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ σε "διζωνική".

Αν ο Δούντας αναφέρει πως το ΑΚΕΛ αποδεχόταν πολυπεριφερειακή είναι σημαντικό, αλλά όπως προείπα και στους άλλους, το θέμα είναι η πράξη του ΑΚΕΛ να συνεργαστεί με τον μεταπραξικοπηματία Κληρίδη πίσω από την πλάτη και του λαού και του Μακαρίου για να επιβάλουν στον τελευταίο την λύση που οι Εγγλέζοι, ο Κίσσινγκερ και η Τουρκία ήθελαν.

Ε.ΛΑ.Μ. είπε...

ΜΙΧΑΛΗ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΕΙΣ; ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΑΩ ΓΛΥΚΟ ΒΑΖΑΝΑΚΙ.

Ανώνυμος είπε...

γλυκο αρχιδακι καμνει σου?

Ε.ΛΑ.Μ. είπε...

Α ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΜΕ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ;

ΧΕΧΕΧΕ, ΟΚ ΟΚ, ΤΟ ΠΙΑΣΑ ;)

Ανώνυμος είπε...

εν η μανα σου που τον πκιανει καθε νυχτα,τζιε μεν ανυσηχεις,ε για να πολωσουμε το κλιμα που την γαμουμε

Κώστας είπε...

Μα τι έγινε; Μετά που έμπηκε ο Κόκκινος Ιαβέρης εσιωπήσετε οι υπόλοιποι; Έπεσε γραμμή που το κόμμα;

Ε.ΛΑ.Μ. είπε...

ΓΑΜΩ ΤΟ ΑΚΕΛ, ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΟΙ, ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ, ΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΟΙ


(ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΙΠΑ ΤΟ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ; ΕΠΟΛΩΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ; ΧΕΧΕ, ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΑΣ ΠΑΝΤΩΣ! Α, ΟΤΑΝ ΚΑΜΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΒΑΖΑΝΑΚΙ ΓΙΑΤΙ Ο Γ.Λ. ΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ)

Ανώνυμος είπε...

ρε 7:18 μ.μ.

αμα λαλεις γλυκο αρχιδακι, πως θα μας το κερασεις;

θα βουττησεις το αρχιδι σου μεσα σε ζαχαρη παχνη και θα το πασπατεψεις οταν θα χωνεσαι στην πρεσβεια της αγγλιας την ωρα που θα καμνουμε το πραξικοπημα, και μετα θα μας το δωσεις σπιτι σου οταν θα ερθουμε να ξεκουραστουμε μετα το πραξικοπημα;

ελαμιτης

Ανώνυμος είπε...

τα παιδιά μες τούτο το μπλοκ θέλουν "πηγές" για να μάθουν αν η εδεκ το δήκο και ο τάσος στήριξαν την ομοσπονδία....συμφωνία 8ης Ιουλίου...

η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι προδοσία ενώ η δικοινοτική όχι?

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

1. Ο ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ, ΝΑΙ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ, ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
2. Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ, ΚΑΝΕΙ ΕΧΟΡΤΑΣΑΜΕΝ....ΨΕΥΤΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ. ΟΥΣΤ.
ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΗΛ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΜΙΛΑΣ, ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ? ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕΝ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΧΤΟΥ ΠΕΡΚΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ....
ΓΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ=ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ=ΠΙΝΟΚΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Re axriste Papadaki, eprepe na sevese tzie lion ton patera sou pou sto varosi htan stelexos tou AKEL.GLIFTI AGNO TEKNON TOU PSEVDOPATRIOTI LISS KAI KAKOMIROU.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΗΚΟ ΚΑΙ Η ΕΔΕΚ ΔΕΝ ΕΦΥΑΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

ΣΚΑΤΟΦΛΩΡΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΔΗΚΟΙΚΟΙ
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΝΑΖΙ ΕΔΕΚΙΤΕΣ

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΟ 8.13 ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ, ΚΟΥΚΟΥ...ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΕΔΟΝΙΤΚΟ ΥΠΟΘΕΤΟ, ΕΚΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΤΣΟΥΖΕΙ
1. Ο ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ, ΝΑΙ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ, ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
2. Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ, ΚΑΝΕΙ ΕΧΟΡΤΑΣΑΜΕΝ....ΨΕΥΤΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ. ΟΥΣΤ.
ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΗΛ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΜΙΛΑΣ, ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ? ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕΝ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΧΤΟΥ ΠΕΡΚΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ....
ΓΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ=ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ=ΠΙΝΟΚΙΟ.

Unknown είπε...

Εκείνος ο εγκεφαλικά ανεπαρκής ανώνυμος έβγαλε τον σκασμό...

Αναμενόμενο...

Δεν πειράζει. Εγώ τους καταλαβαίνω τους μισθοφόρους της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Τι να πουν δηλαδή;

Να παραδεχτούν τα εγκλήματα τους; Να παραδεχτούν την συνεργασία τους με τον διάδοχο του Σαμψών και προασπιστή της ΕΟΚΑ-Β' Κληρίδη; Να παραδεχτούν πως όταν ΑΚΕΛικοί πέθαιναν αυτοί τα έκαναν πλακάκια με τον ιμπεριαλισμό και την Ακροδεξιά;

Να παραδεχτούν πως το ΑΚΕΛ πούλησε τους οπαδούς του για χάρη του μεταπραξικοπηματία Κληρίδη και του ΔΗΣΥ που στέγασε την ΕΟΚΑ-Β';

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Α.Κ.Ε.Λ. ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΗΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥ ΣΥΧΑΜΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ:
Α-νανικη
Κ-λικα
Ε-υελικτων
Λ-ινοβαμβακων

Che Guevara είπε...

Α.Κ.Ε.Λ.

Α.κροδεξιά
Κ.ληριδική
Ε.νωση
Λ.αοπλάνων

Ανώνυμος είπε...

ελαμιτη ρωτα την μανα σου,την γιαγια σου,την αρφη σου τζιε την ανιψια σου να σου πουν αφου σε εφαεν η αγωνια

Che Guevara είπε...

Α.Κ.Ε.Λ.

Α.πιστευτα
Κ.ολλημένοι
Ε.ΛΑΜίτες
Λ.αγοί

Ανώνυμος είπε...

οι ρε ακελουιν μπραβο αν εκαταφερες να ταισεις τοσο κοσμο το γλυκο αρχιδακι σου

πρεπει να εχεις αρκετα μεγαλο αρχιδι

περιεργο πραμα για ενα κομμα που εν ειχε αρχιδια να πολεμησει τους εγγλεζους και που εχωννετουν μες σε πρεσβειες

παλε μπραβο

ελαμιτης

Ανώνυμος είπε...

σε περίπτωση που δεν υπάρχει γλυκό βαζανάκι υπάρχει γλυκό ασλανάκι

το ίδιο κάνει

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Α-σιχτηρ
Κ-ατεχομενα
Ε-νεσχει
Λ-ευτερια

Ανώνυμος είπε...

Α-νοστο
Κ-αρυδακι
Ε-ρτογαν
Λ-ουκουμ

Ανώνυμος είπε...

Α-νανδρες
Κ-οτες
Ε-νοποιημενων
Λ-ολιτων

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ
Κότα
Είσαι
'Λικιακός ρατσιστής

Ανώνυμος είπε...

ενω τα αρχιδια οι αγωνιστες ελαμιτες μολισ ειδαν την αντιφασιστικη εκλασαν πατατες.

μπραβο ρε παληκαρκα της φατζιης

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΑΧΑ ΥΠΕΡAΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΖΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΔΕΚ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗMΑΡΧΟ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΛΛΑ ΙΩΑΝΝΟΥ.

ΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΓΑΛΑΚΤΙΟΥ;;;

Κώστας Γαλακτίου, του Μιχάλη Γαλακτίου και της Ελέγκας Καζινιέρι. Γεννήθηκε στην Κερύνεια στις 31 Ιανουαρίου 1913. Φονεύθηκε από φιλικά πυρά, κατά λάθος, από τις άτακτες ομάδες της ΕΔΕΚ στον Προφήτη Ηλία στις 25 Απριλίου 1964, στη διάρκεια της προγραμματισμένης επίθεσης για επανάκτηση του φρουρίου του Άγιου Ιλαρίωνα. Άφησε πίσω τη σύζυγο του Μαρία Χριστόδουλου Αλεξάνδρου από τα Φτέριχα, και τρία παιδιά. Τον Γιαννάκη, τον Δημητράκη αγνοούμενο μέχρι το 2007 και την Παναγιώτα. Η πόλη τον τίμησε δίνοντας το όνομά του στον καινούργιο της λιμενοβραχίονα.

http://www.kerynia.org/heroes.shtm

Unknown είπε...

Ποιος οργάνωσε την αντιφασιστική;

Ανώνυμος είπε...

Α.λαχ
Κ.ιτζεμ
Ε.κλασε
Λ.ουβανες

Ανώνυμος είπε...

Poli kali i sinentefksi papadaki, as elpisoume pws tha fygoume oi edek apo tin vromokybernisi tou eveliktou pou paredwsa ta panta stin tourkia

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

1. Ο ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ, ΝΑΙ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ, ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
2. Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ, ΚΑΝΕΙ ΕΧΟΡΤΑΣΑΜΕΝ....ΨΕΥΤΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ. ΟΥΣΤ.
ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΗΛ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΜΙΛΑΣ, ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ? ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕΝ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΧΤΟΥ ΠΕΡΚΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ....
ΓΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ=ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ=ΠΙΝΟΚΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Α-νανικη
Κ-λικα
Ε-υελικτων
Λ-ινοβαμβακων

Πλαστήρας είπε...

Τα φυλλάδια του AKEL για "διαφώτιση" του λαού για τη λύση ομοσπονδίας είναι έτοιμα. Αν κατάλαβα καλά από τις ειδήσεις αναλύσκονται σε γενικότητες και σε νομικίστικες θεωρίες (τώρα ο Τσελεπής με τη νομική τι σχέση έχει;).

Αναφέρουν επίσης παραδείγματα ομοσπονδιακών κρατών στον κόσμο, π.χ. ΗΠΑ, Γερμανία κλπ.

ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ. Θέλουν να μας πουν ότι το έκτρωμα που απεργάζεται ο Ευέλικτος έχει καμία σχέση με τις πιο πάνω χώρες;

Αν ανέφερναν τη Βοσνία, την Τσεχοσλοβακία, την Σοβιετική Ένωση και τη Γιουγκοσλαβία ίσως κάτι να γινόταν.

Ανώνυμος είπε...

Α.Κ.Ε.Λ.

Α.ιωνίως
Κ.ολαούζοι
Ε.ξαρτημένοι
Λ.ονδίνου

Ανώνυμος είπε...

Η προπαγάνδα από τους ποντικούς συνεχίζεται.

Στόχος τους είναι να επαναφέρουν την κατάσταση που επικρατούσε το 1960.

Νομίζουν ότι πολεμωντας τους αριστερούς θα επιλύσουν τα προβλήματα του τόπου.

Λένε είναι μέγιστη υποχώρηση να μείνουν 50,000 έποικοι αλλά δεν μας λένε με ποια πολιτική θα φύγούνε όλοι.

Τους λες ότι η ομοσπονδία ταυτίζεται με τους Μακάριο, Τάσσο και Κυπριανού και σου δεν σου λένε τίποτα εκτός για τους αριστερούς.

Λένε:
Νικόλας Παπαδόπουλος: «Τι σημαίνει δεν δέχεσαι(ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΕΠΟΙΚΟ ΕΠΟΙΚΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ); Δεν είσαι εσύ που θα διαλέξεις».

και πάλι κολλημένοι με τους αριστερούς.

Τον καιρό βέβαια που επαιρνα τις καρέκλες και τα αξιώματα από τις αριστερές ψήφουε δεν έλεγαν τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς οι Δρασιτες ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με αριστερους.

Μόνοι οι δηκοηκοι το εκαναν αυτό.

Τόσα χρόνια εκάθουνταν παστες καρέκλες λόγω του ότι τους εψηφίζαν οι αριστεροί. Τώρα που εμείναν χωρίς καρέκλα να κάτσουν πάνω. Τους πατριώτες να μεν μας τους παίζουν..

Ανώνυμος είπε...

Α-νανικη
Κ-λικα
Ε-υελικτων
Λ-ινοβαμβακων

ΠΑΟΛΑ είπε...

Α-ππαρος
Κ-αλλικωμένος
Ε-βούραν
Λ-αομένος

Ανώνυμος είπε...

EIMAI ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ

ATHENS FOR EVER

Ανώνυμος είπε...

Μα οι ποντικοί τα έχουν με τους ΕΔΕΚίτες;

Διότι είναι οι μόνοι αριστεροί στην Κύπρο.

ΑΚΕΛ = ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Τριμικλινιώτης = χα χα χα

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΡΕ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΜΙΧΑΛΗ ΜΙΧΑΗΛ....ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ...ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΓΟΥΟΤΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΡΕ ΜΙΖΕΡΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΜΙΖΕΡΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚΑΚΙ ΣΟΥ.ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ, ΕΧΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟΙΚ ΛΟΒΕΡΣ, ΚΑΤΙ ΧΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥΣ, ΜΗΝ ΞΕΧΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΝΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕ ΨΥΧΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΗ.ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΕΧΟΥΝ 200 ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΒΑΝΕΣΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ Ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΜΠΑΙΝΕΣΙ ΚΑΙ ΣΥ ΕΔΩ, ΠΟΤΕ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ, ΠΟΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ, ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ I.P, ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΕΒΕΙΣ ΣΑΝ ΤΕΛΛΑΛΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΚΑΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚΑΚΙ ΣΟΥ, ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΤΑΝ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ. ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΙΑ ΜΙΧΑΗΛΗ, ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ ΜΙΧΑΗΛΗ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΛΙΩΣ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ Ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΔΝΕ ΘΑ ΚΑΝΕ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΡΕ ΚΑΗΜΕΝΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΑΝ ΤΩΝ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΩΝ ΕΔΩ ΠΕΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ.

Ρήγας είπε...

Κατά το μεταπραξικόπημα, η ηγεσία του ΑΚΕΛ μετέβηκε ΜΥΣΤΙΚΑ στο Λονδίνο (!) μέσω των Βρεττανικών βάσεων (!) για συνομιλίες και συμφωνίες για λύση ομοσπονδίας (!). Στις μυστικές αυτές συναντήσεις βρισκόταν και ο κατά το ΑΚΕΛ καλός καραβοκύρης Κληρίδης. Αυτά από τα στοιχεία των Βρεττανικών υπηρεσιών.

Όλα αυτά πίσω από τη πλάτη και του Μακαρίου και του Κυπριακού λαού.

Κατά τα άλλα, "Λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, με το ΑΚΕΛ αντίσταση και πάλι."

Την ίδια ώρα, ο Γιατρός στην διάσκεψη που έγινε μετά την δεύτερη εισβολή παρουσία μάλιστα διαφόρων καλασνικοφόρων και πιστολάδων φονιάδων της Εόκα-Β, είχε το ΘΑΡΡΟΣ να παρευρεθεί και να μιλήσει για ενότητα.

Υπάρχει μάλιστα και ένα βίντεο κλιπ στο οποίο ο Τάσος αναφέρεται στο γεγονός αυτό.

Πού ήταν τότε η ηγεσία του ΑΚΕΛ; Είχαν βγει από τις πρεσβείες των σοσιαλιστικών χωρών; Αυτό με τις πρεσβείες δεν το λέω εγώ, αλλά το πρώην μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ, ο μ. Λάζαρος Σκαλιστής στο άρθρο του "Οι προσωπικές μου μαρτυρίες..."

Και βγαίνει σήμερα ο κάθε χιμπαντζής Μαγάριος Δρουσιώτης και μας χέζει και μας ρίχνει τα κακά του, νομίζοντας ότι έτσι θα πάψει νάναι πίθηκος.

Όταν διαβάζουμε κείμενα με λάσπη εναντίον του Γιατρού είναι αδύνατον, ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ξεχωρίσουμε αν είναι γραμμένα από Ακελικούς ή από χουντικούς. Α-δύ-να-τον. Αυτή είναι η κατάντια του ΑΚΕΛ. Και αν ο κόσμος του συμφωνεί μ'αυτή την γραμμή και την νοοτροπία που εκφράζεται από την επίσημη ηγεσία και τους μπράβους της, τότε είναι συνένοχος.

Εγώ δεν είμαι ούτε του ΔΗΚΟ ούτε της ΕΔΕΚ, έτσι δεν μου πέφτει λόγος να ζητήσω από τα κόμματα αυτά να φύγουν από την κυβέρνηση. Αλλά η ιστορία είναι αδίστακτη. Και θα γράψει και ποιοί αντιστάθηκαν και ποιοί συναντιόντουσαν στο Τρόοδος και ποιοί τα πήραν από τους Αμερικάνους και την UNOPS και για όλα.

Κάποιες ερωτήσεις:

1. Αφού ο Γιατρός "δεν μετράει πουθενά", για ποιο λόγο ασχολούνται μαζί του συνεχώς τα νενέκια του ΔΗΣΑΚΕΛ και ειδικά τώρα τελευταίως που πάμε για ακόμα ένα δημοψήφισμα;

2. Αφού οι γνώμες του παρόντος ιστολογίου είναι γνώμες "μιας μικρής μειοψηφίας φανατικών", γιατί ασχολούνται μαζί του συνεχώς τα νενέκια του ΔΗΣΑΚΕΛ;

3. Αληθεύει ότι έχουν εκφραστεί γνώμες μέσα στο ΔΗΣΑΚΕΛ εναντίον ενός επερχόμενου δημοψηφίσματος αφού ο Πρόεδρος της ΚΔ έχει την εξουσία να υπογράψει ό,τι επιθυμεί; Παρόμοιες γνώμες έχουμε διαβάσει στο παρελθόν και σε κάποια ιστολόγια. Υπάρχει κάποιος επώνυμος με το θάρρος της γνώμης του που μπορεί να βγει εδώ μέσα και να μας πει αυτό το πράγμα;

4. Αν γίνει δημοψήφισμα μέσα στο 2010 και ΔΕΝ περάσει το σχέδιο, θα σεβαστείτε την απόφαση του λαού, ή θα αγνοήσετε την απόφαση του λαού όπως κάνατε το 2004 και θα επιμένετε να μας το φέρετε ξανά όπως κάνετε σήμερα;

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

ο Anef_Oriwn κερνούσε γλυκό καρυδάκι την ΕΟΚΑβήτα και Twix το Κου Κλουξ Κλαν

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα

Εσύ δεν θέλεις λύση.
Εσύ θέλεις τοίχο μεστη μέση.
Διχοτόμηση. Και 2,5 εκατομύρια έποικους. Αυτό μετρά.

Τα άλλα που λες εν μαλακίες. Το ότι βρύζεις τουσ αριστερούς καταδεικνύει την αδυναμία σου να πείσεις

Ρήγας είπε...

Καλά, μιλούμε εσύ πιάνεις πουλιά στον αέρα.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΙΤΕ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ....

Che Guevara είπε...

Ανώνυμε 11:15 μ.μ., μα είσαι τυφλός;;

Που έβρισε ο Ρήγας τους αριστερούς;

Αφού δεν βρίζει πουθενά την ΕΔΕΚ, το αντίθετο, υπερασπίζεται τον Γιατρό.

Ανώνυμος είπε...

ΡΗΓΑ ΜΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΝΕΡΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΕΡΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ?..

Ανώνυμος είπε...

ατε ρε αριστερουθκια μαλθακωμενα εκαταντισατε παρα πολλα επικινδυνοι για την Κυπρο. Οι οτι ενησαστουν παντα με την ητοπαθεια σας και την συνενοχη εκουσια σιωπη σας αλλα τουτην την φορα εισαστε τρομερα επικινδυνοι λογω της ανικανοτητας σας να διαχειριστειτε της τυχες ενος λαου με ιστορια 3500 χρονων. Καλα καμνετε λοιπον να πατε στον θειο Ταλατ τζαι να ζητησετε να σας στεγασει οπως εγινε με τα αδερφια σας τους λινοβαμβακους στο παρελθον. Ετσι θα ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι. Εσεις θα ζησετε κατω απο το καθεστως που σας εκφραζει, εμεις θα σωθουμε και οι Εποικοι δεν θα ειναι πλεον εποικοι αφου πλεον θα εισαστε εσεις εποικοι στην ιδια σας την πατριδα. Και μεν απελπιζεστε γιατι η προταση μου εσχει ακομα ενα πολλα μεγαλυτερο καλο για ολους μας. Μπορει νε εκλεξετε ψευδοπροθυπουργο τον Χρουστοφκια με την συμπαρασταση του Σουστρουφου Ταλατ τζαι σε μια τετοια περιπτωση θα ερτετε να παρακαθισουμε σε συνομιλιες τζαι ετσι ευελικτοι που εισαστε σιουρα ενα τα ευρουμε αφου θα μας παραχωρησετε τα παντα χωρις ανταλαγματα. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΣΤΡΟYΦΟΥΘΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Έτσι απλά για να ξέρετε ο ίδιος ο Χριστόφιας θεωρεί τον Λυσσαρίδη επικεφαλή της αντίστασης κατά του πραξικοπήματος.
Ππούνιος

Che Guevara είπε...

Μα τι λες ρε φασίστα. Νομίζει συγχύζεις τους όρους.

ΕΣΥ και οι φίλοι σου = φασίστες

ΑΚΕΛ = παλαβοφασίστες

ΕΔΕΚ = αριστερά

Τριμίκλας = χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΕΚ ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορω να καταλάβω για πιες δημοσκοπήσεις λέει αυτό το παλιόμπλοκ σας. ΡΕ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2008 ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ:
ΔΔΟ=66+ %
ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ=33-%
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ.
Κάπου διάβασα για ματωμένα πουκάμισα. Το αίμα σε ποιον ανήκε; Ποιος το οικιοποιήθηκε;

ΕΔΕΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΚΟΪΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΘΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε - 76% ΟΧΙ - παλαβοφασίστες του ΔΗΣΑΚΕΛ να πελλάνετε

Che Guevara είπε...

Το αίμα άνηκε στον ΔΩΡΟ ΛΟΪΖΟΥ, τον αριστερό, τον ΕΔΕΚίτη

Το αίμα δεν άνηκε στους παλαβοφασίστες του ΑΚΕΛ

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

1. Ο ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ, ΝΑΙ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ, ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
2. Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ, ΚΑΝΕΙ ΕΧΟΡΤΑΣΑΜΕΝ....ΨΕΥΤΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ. ΟΥΣΤ.
ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΗΛ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΜΙΛΑΣ, ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ? ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕΝ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΧΤΟΥ ΠΕΡΚΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ....
ΓΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ=ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ=ΠΙΝΟΚΙΟ.

Che Guevara είπε...

Άσε σύντροφε Κήρυκα, αυτός ο Μιχαήλ ήρθε εδώ πέρα μόνο για να μαζέψει κανά επισκέπτη.

Νομίζει πως θα τον βάλει κάποτε το ΑΚΕΛ υποψήφιο βουλευτή και θα μετατραπούν οι επισκέπτες του κατακαημένου και άθλιου μπλογκ του σε ψηφαλάκια...

κούνια που τον κούναγε...

Ανώνυμος είπε...

ΚΗΡΥΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΣΑΙ.

Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: PINOCCHIO

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΗΛ): PINOKYO

Pinokyo, İtalyan yazar Carlo Collodi'nin çocuk romanı. Önce 1878'de tefrika halinde, sonra 1883'te kitap olarak yayımlandı. Pinokyo, küçük bir çocuğa dönüşen bir kukladır; fakat bu kukla akıllı uslu bir çocuk olma niyetine rağmen, daha önceki yaramazlık, tembellik, umursamazlık ve muziplik alışkanlıklarını bırakamaz; bu alışkanlıklar onun başına olmadık işler açar. Bu eserin evrensel başarısı, Walt Disney'in Pinokyo'yu film kahramanı yapmasıyla (1939) daha da arttı.

Ανώνυμος είπε...

Χ χ χ χ χ ρ ρ ρ ρ ρ ρ π π τ τ ού σας μαλάκες, ου ου ού λ λ ους σας που είστε εναντίον της λύσης επανένωσης.
Καρραγκιόζηδες!

SPYROS είπε...

Georgios,
Όπως παρατηρώ τελικά έχεις υποκύψει κι εσύ (όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα) στον πειρασμό να χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς, αλλά και να αποφεύγεις να απαντήσεις ερωτήματα είτε δια της μεθόδου υποβολής άλλων (ερωτημάτων) είτε ακολουθώντας την τακτική που ο ίδιος επικρίνεις, δηλ. αφού εν έχεις τι εν να πεις “διάς γυρώ του μπάκαρη”, αναμασώντας τα ίδια και τα αυτά:
1. Μιλάς, ας πούμεν, για την περιβόητη ιστορία με το “γλυκό καρυδάκι”, αλλά αμφιβάλλω αν ξέρεις τελικά τι είναι αυτή η ιστορία.
2. Ή επαναλαμβάνεις κατα κόρο ότι “… τον Νοέμβριο του 1974 το ΑΚΕΛ ήταν τόσο αδίστακτο που συνεργάστηκε με τον διάδοχο του Σαμψών και τον άνθρωπο που στέγασε την ΕΟΚΑ-Β' για να επιβάλουν την διζωνική στον Μακάριο, σημαίνει κάτι δεν πάει ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ καλά...”, ξέροντας ότι δεν είναι έτσι τα πράματα. Όπως είπα και στην προηγούμενη παρέμβαση μου το ΑΚΕΛ στήριξε τον Κληρίδη γιατί η ανάληψη των καθηκόντων του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο της Βουλής αποτελούσε και την πρώτη κίνηση για επάνοδο της συνταγματικής τάξης (μέχρι της επιστροφή του νομίμου Προέδρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου), ανεξαρτήτως του πως έγινε αυτό ή αν ο Κληρίδης προοριζόταν, όπως λες και για Πρόεδρος της πραξικοπηματικής κυβέρνησης. Και τελικά εσύ τι νομίζεις πως έπρεπε να είχε γίνει εκείνες τις τραγικές και δύσκολες μέρες; Πως θα επαναφερόταν η συνταγματική τάξη; Και που ήταν, ας πούμε, ο Λυσσαρίδης κατα τους μήνες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη;
3. Το ζήτημα της ύπαρξης αεροδρομίου εσύ το έθεσες και το έκαμες θέμα για να καταπιείς μετά το ότι και ο Μακάριος διέφυγε από την Κύπρο μέσω των Βάσεων, όπως έκλωσες και για το ζήτημα της συμμετοχής της ΕΔΕΚ με δύο Υπουργούς στην Κυβέρνηση Κληρίδη; Τότε ο Κληρίδης έπαψε να είναι μεταπραξικοπηματίας;
4. Καμιά συνομωσία δεν υπήρξε τον Νοέμβρη του 1974 για επιβολή διζωνικής στον Μακάριο. Εξ άλλου αυτή η θέση σου έρχεται σε αντίφαση με το άλλο που λες ότι ο Μακάριος ουδέποτε αποδέχτηκε τη διζωνική. Αντίθετα το ΑΚΕΛ την πρόταση του θα τη συζητούσε με τον Μακάριο στο Λονδίνο. Μάλιστα στο απόσπασμα που παραθέτεις από τη απόφαση της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ είναι φανερό ότι το Κόμμα εισηγείτο να δηλωθεί η ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς “… να συζητήσωμεν οιανδήποτε πρότασιν και κατ΄αρχήν να αποδεχθώμεν την συζήτησιν και της γεωγραφικής ομοσπονδίας ως μιας πιθανής λύσεως του Κυπριακού …”. Όμως τεχνιέντως όπως πράττετε όλοι όσοι είσαστε ενάντια στην Ομοσπονδία δεν παραθέτεις όλο το σχετικό κείμενο της απόφασης (το σημείο 13) που για σκοπούς καλύτερης και ορθότερης ενημέρωσης θα παραθέσω εγώ (με υπογραμμίσεις δικές μου):

Το κείμενο από την απόφαση της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ακολουθεί:

Πλαστήρας είπε...

Ο Ευέλικτος πρότεινε από αέρος 50.000 έποικους. Τουτέστιν στο τραπέζι των συνομιλιών, επειδή οι Τούρκοι θα του πιάσουν τον κώλο, πολύ περισσότεροι. Άρα επαναπροσεγγιστάκια όταν λέτε "Τουρκοκύπριοι" ξέρετε τι εννοείτε;

Οι Τ/Κ είναι μόνο 70.000! Με τους έποικους τους αδελφούς σας είναι που θα ζήσετε.

SPYROS είπε...

13. Είναι γνωστόν, ότι η Τουρκία και κατ’ εντολήν της η Τουρκοκυπριακή ηγεσία από την αρχήν της δημιουργίας της κυπριακής κρίσεως, από το 1963 και εντεύθεν, επανειλημμένως προέβαλε την αξίωσιν της δι’ ομοσπονδιακήν επί γεωγραφικής βάσεως λύσιν του κυπριακού. Την ιδίαν αξίωσιν προβάλλει και τώρα και είναι βέβαιον ότι θα προβάλη και εις οιασδήποτε μελλοντικάς συνομιλίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Εκ των πραγμάτων συνεπώς καλούμεθα να απαντήσωμεν κατά πόσον δεχόμεθα ή όχι την γεωγραφικήν ομοσπονδίαν. H K.E. του ΑΚΕΛ συνεζήτησε αυτό το θέμα και είναι της γνώμης, ότι θα ήτο δυνατόν να δηλώσωμεν προς την τουρκικήν πλευράν, ότι είμεθα έτοιμοι να συζητήσωμεν οιανδήποτε πρότασιν και κατ’ αρχήν να αποδεχθώμεν την συζήτησιν και της γεωγραφικής ομοσπονδίας ως μιας πιθανής λύσεως του Κυπριακού. Κατά τας διαπραγματεύσεις η Ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να προβάλη και να υποστηρίξη με σθένος και ισχυρήν επιχειρηματολογίαν την θέσιν, ότι πλέον συμφέρουσα λύσις διά την Κύπρον είναι η διοικητική ομοσπονδία. Εάν η άλλη πλευρά απορρίψη κάθε ιδέαν διά διοικητικήν ομοσπονδίαν τότε να προτείνωμεν και να υποστηρίξωμεν την ομοσπονδίαν με την μορφήν καντονίων, επιδεικνύοντες τα πλεονεκτήματα δι' όλον τον λαόν αυτής της μορφής ομοσπονδίας από την ομοσπονδίαν μιας περιοχής. Εφ’ όσον η τουρκική πλευρά θ’ απέρριπτεν ανενδότως τας απόψεις μας, εμμένουσα εις την αξίωσιν διά γεωγραφικήν ομοσπονδίαν μιας περιοχής τότε προτού προχωρήσωμεν εις την καθ’ αυτό συζήτησιν αυτής της τουρκικής αξίωσεως, θα ήτο ορθόν, από κοινού μετά της Ελλάδος, να μελετήσωμεν την αξιοποίησιν του διεθνούς παράγοντας. Εις αυτό το στάδιον ενδείκνυται να προσφύγωμεν εις το Συμβούλιού Ασφαλείας και να ζητήσωμεν την ουσιαστικήν παρέμβασιν του διά διαιτησίας ή άλλως πως. Παραλλήλως, διά καταλλήλων ενεργειών και διαβημάτων μας, πρέπει να κινητοποιήσωμεν τον διεθνή παράγοντα και ιδιαιτέρως τας φιλικάς προς την υπόθεσιν μας χώρας - μεταξύ των οποίων πρωτεύουσαν θέσιν κατέχει η Σοβιετική Ένωσις- δι’ αλληλεγγύην και συμπαράστασιν. Διά την αξιοποίησιν αυτού του παράγοντας θα ήτο σκόπιμος και άκρως εξυπηρετική μία επίσκεψις εις την Σοβιετικήν'Ενωσιν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας διά συνομιλίας μετά των ηγετών της Ε.Σ.Σ.Δ.
Εφ’ όσον θα έχωμεν εκπληρώσει αυτό το καθήκον και αφού εξαντλήσωμεν όλα τα περιθώρια αγώνος, να σταθμίσωμεν εις μίαν νέαν σύσκεψιν κορυφής, όλα τα δεδομένα ως θα διαμορφωθούν κατόπιν της παρεμβάσεως του Συμβουλίου Ασφαλείας και της κινητοποιήσεως του διεθνούς παραγόντος και να καθορίσωμεν αναλόγως την θέσιν μας.


Κι εγώ ξέρω ότι δεν πρόκειται να σε πείσω αλλά η ιστορική αλήθεια για το διαχρονικά υποσκαπτικό και καταστροφικό (για την Κύπρο) ρόλο κάποιων οι οποίοι έχουν κάμει σήμερα τον Λυσσαρίδη παντιέρα τους πρέπει επιτέλους να λέγεται ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνετε ότι είστε τα κουρδιστά πορτοκαλάκια του Ττόμη, ΝικΠαπ, Λιλλήκα, Ρίκκου, Συλλούρη, Κουτσού, Θεοχάρους, Σαψού, Λύσσα κλπ; Ότι εξυπηρετείτε δικά τους ιδιωτικά συμφέροντα με τη διχοτόμηση;

Πλαστήρας είπε...

SPYRO

αμφιβάλλεις ότι επί Χούντας τα οικήματα των "αριστερών" σωματείων κοσμούσε η φωτογραφία του Ασλανίδη;

Ανώνυμος είπε...

Χ χ χ χ χ ρ ρ ρ ρ ρ ρ π π τ τ ού σας μαλάκες, ου ου ού λ λ ους σας ξανά.

Πλαστήρας είπε...

Η μόνη Ομοσπονδία που δέχομαι εγώ είναι αυτή με την Ελλάδα.

(τζι ας γινεί το γαίμαν μας αυλάτζιν).

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε Πλαστήρα που δεν καταλάβαμε ότι είσαι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, σιγά!

Πλαστήρας είπε...

Όχι δεν είμαι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Εσύ μήπως είσαι ο Τσελεπής;

Ανώνυμος είπε...

Ρήγας:

Συνεχίζεις να λαλείς χοντρές βλακείες για την σχέση ΕΛΑΜ - ΑΚΕΛ. Ακόμα περιμένω απάντηση από οποιονδήποτε πιστέφκει ότι μπορεί να απαντήσει.

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=1086116881863285076&postID=4953049889324714426
02:56

Όσον αφορά την Αγηστιστράτη και τον ανώνυμο 2:17 που είπε ότι εν η μικαέλλα λοίζου της "Σ", έχω να πω ότι την γνωρίζω προσωπικά και αποκλείεται να έγραφε τέτοιες ανοησίες. Μπορεί να εργάζεται στην χειρότερη εφημερίδα της κύπρου (μετά την χαραυγή), αλλά πάντα βάλλει τον νου της να δουλέψει, εν θα έγραφε ποτέ κάτι το οποίο θα επέτρεπε να της πιάσουν το πόδι έτσι εύκολα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιελεπής δεν γράφει εδώ μέσα γιατί βρωμάει, πολύ βρωμάει εδώ μέσα!

Ρήγας είπε...

Η μόνη ομοσπονδία που δέχομαι είναι η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών.

>>ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΙΤΕ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ....

Λάθος. Τώρα με την εν'αλλάξ προεδρία, ο επόμενος πρόεδρος θα πρέπει (αναγκαστικά) να είναι Έλληνας. Επομένως αυτόματα αποκλείεται νάναι της ηγεσίας του ΔΗΣΑΚΕΛ.

Εμπρός ακελάκια
σκύψτε το κεφαλάκι
και δώστε εις την ΣΙΑ
και άλλο καρυδάκι

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

ελα δειξε μας καμια φωτογραφια ρε κλαστηρα με τον ασλανιδη,για τις φωτογραφιες του γριβα ομως που εγεματη οι τοποι παιζεις πελλον.

Ανώνυμος είπε...

Ου ου ου πράγματι εν τουμάνιν δαμέσα. Ίντα βρώμος εν τούτος σιόρ!

Πλαστήρας είπε...

@1:22

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι θέλεις να πεις με δικά σου λόγια;

Ρήγας είπε...

>>Ο Τσιελεπής δεν γράφει εδώ μέσα γιατί βρωμάει, πολύ βρωμάει εδώ μέσα!


Εννοείς ότι ο Τσελεπής ξέρει να γράφει; Έλα Τσελεπή, έλα να μάθεις το αλφαβητάριο:

==================================
Είμαι σαν τον Τσε Γκεβάρα, είπε ο Τσελεπής.

Άτε ρε τσιβίτζι, του απάντησε ο Τσίμας ο τσίφτης πίνοντας τσικουδιά.
==================================

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΗΓΑ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

Εμπρός ακελάκια
σκύψτε το κεφαλάκι
και δώστε εις την ΣΙΑ
και άλλο καρυδάκι


1000++++

Ανώνυμος είπε...

Φτώμα σκέττον! Πούν τον Ρήγαν να βάλει λλίον ασβέστην!

Ανώνυμος είπε...

τζιαι σου ρε Σπυρή, γιατί εν μας λαλείς την πραγματική ιστορία του γλυκού καρυδακιού να την μάθουμε τζιεμείς για ρε;

SPYROS είπε...

Μετά συγχωρήσεως αλλά αν δεν έπεσες θύμα παραπληροφόρησης ή πλάκας τότε πρέπει να είσαι είτε πολλά φανατισμένος ή και πολλά αφελής. Θέλω να μου πεις ακόμα δύο ΜΟΝΟ αριστερά (χωρίς εισαγωγικά) σωματεία (πλην της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που κι εκεί αυτό έγινε μόνο για μερικές μέρες) στα οικήματα των οποία υπήρχε η φωτογραφία του Ασλανίδη. Υπ’ όψη ότι το ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση, ο Πεζοπορικός κι ο Απόλλωνας δεν είναι αριστερά σωματεία.
Και για γενικότερη ενημέρωση για εκείνη την εποχή αναφέρω και τα πιο κάτω (μερικά μόνο) γεγονότα για τον “Ερώτα” του ΑΚΕΛ με την ... Ελληνική Χούντα.:

Από τις πρώτες μέρες επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, οι σύλλογοι της Αριστεράς σ’ όλη την στην Κύπρο καθώς και πολλά στελέχη της έγιναν στόχος τρομοκρατικών πράξεων. Οι άνθρωποι της Χούντας στην Κύπρο σε στενή συνεργασία με ακροδεξιά στοιχεία αποθρασύνθηκαν και προσπαθούσαν με καθημερινές πράξεις βίας (τραμπουκισμούς, απειλές, ξυλοδαρμούς, κακοποιήσεις, ακόμα και δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις, αναγραφή συνθημάτων σε συλλόγους της Αριστεράς, όργωμα γηπέδων αθλητικών γηπέδων αριστερών συλλογών) να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της Αριστεράς, ο οποίος αποτελούσε βασικό εμπόδιο στα συνωμοτικά τους σχέδια.
Πιο συγκεκριμένα:
- 6 Μαΐου 1967 – Έκρηξη βόμβας στο σπίτι του Στέλιου Μανδριώτη, Γραμματέα της ΠΕΟ Λεμεσού.
- 12 Μαΐου 1967 - Έκρηξη βόμβας στην είσοδο του σπιτιού του Κυριάκου Χρίστου Γραμματέα του ΑΚΕΛ Λεμεσού.
- 29 του Οκτώβρη του 1967 – Ισχυρή έκρηξη στο οίκημα της ΠΕΟ Λευκωσίας.
- 22 του Νοέμβρη του 1967 - Έκρηξη στο οίκημα της ΠΕΟ Αμμοχώστου.
- 24 του Νοέμβρη του 1967 – Έκρηξη στο σπίτι του Αριστερού Δημάρχου Αμμοχώστου Αντρέα Πούγιουρου.
- Στις 3 του Μάη του 1968 αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς συνέλαβαν και κακοποίησαν στη Λευκωσία νεαρούς που έγραφαν συνθήματα υπέρ της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Στις 6 του Μάη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Λευκωσία που καταδικάζει την πρόκληση και απαιτεί την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση μίλησαν οι Παπαιωάννου, Λυσσαρίδης και άλλοι.
- 23 Αυγούστου 1968 – Έκρηξη βόμβας στο οίκημα του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου. Τραυματίστηκε σοβαρά ο νυχτοφύλακας του οικήματος.
- 10 του Μάρτη του 1969 – Έγινε προσπάθεια από Έλληνες αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς για τοποθέτηση πομπών στον κινηματογράφο “ΡΕΞ” Λάρνακας όπου θα πραγματοποιείτο την επόμενη η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας, για τη μαγνητοφώνηση και υποκλοπή των ομιλιών. Οι συσκευές βρέθηκαν και αφαιρέθηκαν από μέλη του ΑΚΕΛ.
- Την νύχτα της 18ης του Ιούλη του 1969, μέρα έναρξης του Ε΄ Παγκύπριου Φεστιβάλ Νεολαίας που διοργάνωνε η ΕΔΟΝ στην Αμμόχωστο (στο Στάδιο ΓΣΕ), τοποθετούνται βόμβες και προκαλούνται εκρήξεις στα οικήματα των συλλόγων της Αριστεράς στα Βαρώσια (στο “Μαραθώνα” Κάτω Βαρωσίων και στον “Προμηθέα” Πολυκατοικιών – λενε κάτι σε κάποιους κολλημένους αυτά τα δύο αρχαιοελληνικά ονόματα;).
- Τη τελευταία μέρα του Φεστιβάλ στα αποδυτήρια του Σταδίου ΓΣΕ, τοποθετήθηκε βόμβα. Από την έκρηξη της τραυματίστηκε ένα άτομο, όμως το Φεστιβάλ μετατράπηκε στο τέλος σε ειρηνική διαδήλωση και συλλαλητήριο στους δρόμους της Αμμόχωστου.
- 14 του Οκτώβρη του 1969 – Έκρηξη βόμβας στο σπίτι του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Εζεκία Παπαιωάννου.

Ρήγας είπε...

"Στο μητρώο της «Ομόνοιας», το πρώτο μέλος ήταν ο Ασλανίδης, ένας από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος στην Ελλάδα. Η φωτογραφία του ήταν αναρτημένη στους τοίχους της Ομόνοιας. Όταν ήρθε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος στην Κύπρο, οι πρώτοι που πήγαν στη δεξίωση του Προεδρικού ήταν η ηγεσία του ΑΚΕΛ, ενώ άλλοι πολιτικοί παράγοντες απέφυγαν να πάρουν μέρος."

--Λάζαρος Σκαλιστής, "Οι προσωπικές μου μαρτυρίες...", 1998.
Ο Λ. Σκαλιστής είναι πρώην μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

ρωτα το ττομη ρε κλαστηρα

Ανώνυμος είπε...

ΡΗΓΑ, ΤΟ ΕΞΕΛΙΣΣΩ:

ΕΜΠΡΟΣ, ΑΚΕΛ,
ΣΚΥΨΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ
ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ,
ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΕΡΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα!

Ρήγας είπε...

"Όταν εγίνοντο διαδηλώσεις από μέρους των ομάδων Λυσσαρίδη ενάντια στην χούντα, ο επαγρυπνητής του ΑΚΕΛ μακαρίτης Κατσουρίδης, από μέρους της ηγεσίας του ΑΚΕΛ έδιδε οδηγίες να παν τα στελέχη της επαγρύπνησης να διαλύσουν τη διαδήλωση, γιατί είναι προβοκάτσια που στήνει ο γιατρός, ενώ τότε οι αγωνιστές έτρωγαν ξύλο από χουντικούς, κι αυτό δείχνει ότι έπαιζαν οι επαγρυπνιστές του ΑΚΕΛ το παιχνίδι των χουντικών."

--Λάζαρος Σκαλιστής, "Οι προσωπικές μου μαρτυρίες...", 1998.
Ο Λ. Σκαλιστής είναι πρώην μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Ρ.

Ρήγας είπε...

Με το ΑΚΕΛ, αντίσταση και πάλι...


"Θυμούμαι πολύ καλά ότι το ΑΚΕΛ εμπόδιζε το δημοσιογραφικό του όργανο, την Χαραυγή, να μιλά και να γράφει για τους «μαύρους» συνταγματάρχες της Αθήνας, για να μην τους προκαλούν, όπως έλεγε ο μακαρίτης Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Παπαϊωάννου και ο υπεύθυνος της επαγρύπνησης, μακαρίτης Γιάννης Κατσουρίδης. Εκεί που θα έγραφε η Χαραυγή για τους πραξικοπηματίες της Ελλάδας, έπρεπε να ήταν αρκετά προσεκτική και, παρόλες τις οδηγίες του καθοδηγητικού πυρήνα του ΑΚΕΛ, εξαιτίας της ύπαρξης γνήσιων δημοκρατικών πατριωτών συντακτών της, παρέβαιναν τις εντολές του και δημοσίευαν κριτικές αυστηρές για τη χούντα των Αθηνών και το ρόλο της στην Κύπρο.
Ορισμένα άλλα βασικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι το ΑΚΕΛ δεν αγωνίστηκε ενάντια στην κύρια αιτία για το πραξικόπημα στην Κύπρο, δηλαδή την χούντα των Αθηνών που τα πλοκάμια της έφταναν στην Κύπρο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις συνεργάστηκε μαζί της."

--Λάζαρος Σκαλιστής, "Οι προσωπικές μου μαρτυρίες...", 1998.
Ο Λ. Σκαλιστής είναι πρώην μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Αρεσκει μου που ο ρηγας τζιε τα υπολοιοπα σκατα εγιναν ειδημονες στις φωτογραφιες που υπηρχαν στα αριστερα σωματεια αλλα εν λαλουν κουβεντα για τις φωτογραφιες του γριβα που ακομα κοσμουν τα οικηματα των εθνικοφρονων σωματειων.

Μια απλη ερωτηση,ποιου οι πραξεις υπηρξαν πιο επιβλαβεις για την κυπρο? του γριβα η του ασλανιδη?

SPYROS είπε...

Το προηγούμενο σχόλιο μου απευθυνόταν στο Πλαστήρα


Ανώνυμε (1:28 π.μ.),
Εγώ ειλικρινά δεν την ξέρω την ιστορία. Εσείς όμως που την αναφαίρετε μια την άλλη γιατί εν μας την λαλείτε; Εγώ υποθέτω, με βάση τα όσα εσείς λέτε, πως μόλις έγινε το πραξικόπημα εκάμαν συνελευσεις οι κομματικές ομάδες του ΑΚΕΛ και αποφάσιζαν όπως τα μέλη και οι οπαδοί τους βγουν μαζικά στους δρόμους με κουτάλια και φίζες και κερνούν τους πραξικοπηματίες με γλυκό καρυδάκι, πλην της ΠΑΟΛΑ που της αρέσει το γλυκό ρεπάνι!

Ανώνυμος είπε...

ΡΗΓΑ

ΕΙΤΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΛΥΣΗΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΥΣΗΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ.

ΓΙΑ ΤΗΜ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ ΕΣΥ.

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΓΙΑ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ

Πλαστήρας είπε...

Ευχαριστώ που με απάλλαξες από τον κόπο Ρήγα. Άσε τώρα λίγο χρόνο στο SPYRO να ψάξει τσιτάτα από τα συνέδρια του AKEL και να μας τα πασάρει...

Ανώνυμος είπε...

ατε ρε αριστερουθκια μαλθακωμενα εκαταντισατε παρα πολλα επικινδυνοι για την Κυπρο. Οι οτι ενησαστουν παντα με την ητοπαθεια σας και την συνενοχη εκουσια σιωπη σας αλλα τουτην την φορα εισαστε τρομερα επικινδυνοι λογω της ανικανοτητας σας να διαχειριστειτε της τυχες ενος λαου με ιστορια 3500 χρονων. Καλα καμνετε λοιπον να πατε στον θειο Ταλατ τζαι να ζητησετε να σας στεγασει οπως εγινε με τα αδερφια σας τους λινοβαμβακους στο παρελθον. Ετσι θα ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι. Εσεις θα ζησετε κατω απο το καθεστως που σας εκφραζει, εμεις θα σωθουμε και οι Εποικοι δεν θα ειναι πλεον εποικοι αφου πλεον θα εισαστε εσεις εποικοι στην ιδια σας την πατριδα. Και μεν απελπιζεστε γιατι η προταση μου εσχει ακομα ενα πολλα μεγαλυτερο καλο για ολους μας. Μπορει νε εκλεξετε ψευδοπροθυπουργο τον Χρουστοφκια με την συμπαρασταση του Σουστρουφου Ταλατ τζαι σε μια τετοια περιπτωση θα ερτετε να παρακαθισουμε σε συνομιλιες τζαι ετσι ευελικτοι που εισαστε σιουρα ενα τα ευρουμε αφου θα μας παραχωρησετε τα παντα χωρις ανταλαγματα. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΣΤΡΟYΦΟΥΘΚΙΑ

Ελεύθερος είπε...

Άκουσα τον βουλευτή Ρίκκον Ερωτοκρίτου να λέει ότι στο παρόν μπλοκ γράφει και ο ίδιος. Το είπε στην βουλή των αντιπροσώπων κατά την τελευταία μέρα συζήτησης των προϋπολογισμών. Τον έδειχνε η τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση! Αν κατάλαβα καλά μάλλον θα είναι και μέλος της επιτροπής του "Χριστόφιας watch". Θα ήθελα πολύ να τον παρακολουθήσω αλλά δεν ξέρω το ψευδώνυμο του. Θα ήθελα επίσης να μου λύσει και κάποιες απορίες μου όπως: Γιατί γράφει με ψευδώνυμο;
Ανέμενα να γράφει επώνυμα! Ένας βουλευτής ! ! !
Μπορεί να μου απαντήσει επώνυμα παρακαλώ;

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς, και πότε, πού και ποιός.

SPYROS είπε...

Ρήγα,
Καμιά άλλη μαρτυρία εκτός από του Λάζαρου Σκαλιστή που να ενισχύει τα όσα λέει έχεις να μας παρουσιάσεις;

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΛΛΙΟΝ Ο ΡΗΓΑΣ ΕΝΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΝ ΤΟ ΑΚΕΛ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Ε...ΡΕ... ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΥΦΛΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

SPYROS είπε...

Πλαστήρα
Ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη απάντηση που μου έδωσες στα όσα έθεσα πιο πριν καθώς και για τον κατεβατό με τα ονόματα των αριστερών σωματείων που είχαν αναρτημένη τη φωτογραφία του Ασλανίδη στα οικήματα τους.

Ανώνυμος είπε...

τζιε εγω ευχαριστω τον ρηγα που μου απαντησεν για τις φωτογραφιες του γριβα

Ανώνυμος είπε...

ΡΗΓΑ

ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΛΥΣΗΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΥΣΗΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΜ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ ΕΣΥ.

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΓΙΑ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Ε λ λ η ν ί ζ ε ι ν ! ! !

1) Ας μη γελιόμαστε. Δεν υπάρχει καμιά αδιάσειστη απόδειξη εμπλοκής θεού ή θεών σε ανθρώπινες δραστηριότητες. Όλες οι σχετικές μαρτυρίες που υπάρχουν ως τώρα ήταν είτε στημένες παραστάσεις με ολοφάνερα κίνητρα ή οι μάρτυρες βρίσκονταν σε κατάσταση έκστασης, ύπνου, μέθης, επιληψίας, υποβολής, αυθυποβολής, φαντασιοπληξίας, πανικού, απελπισίας κλπ. Ποιό δικαστήριο θα δεχόταν τέτοιες μαρτυρίες; Αν υπήρχε θεός δεν θα γινόταν κάθε μέρα εύκολα αντιληπτός από όλους τους ανθρώπους όπως ο ήλιος ή ο αέρας;

2) Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές θρησκείες ή θρησκευτικές αιρέσεις με εκατομμύρια φανατικούς πιστούς η κάθε μια. Πολλοί απ' αυτούς μαρτυρούν και προσωπικές επαφές ή εμπειρίες με τις θεότητες που υποστηρίζουν. Απορρίπτουν όμως με μίσος όλους τους άλλους. Ποιον να πιστέψεις; Ποιος λέει την αλήθεια; Ποιος είναι ο αληθινός θεός; Ποιος θεός ή ποιοι θεοί; Αν υπήρχε θεός δεν θα διέλυε όλη αυτή τη θρησκευτική σύγχυση;

3) Με την εξέλιξη της ιστορίας ο ρόλος των θεών μειώνεται. Αυτό γίνεται γιατί η ανθρώπινη γνώση και αντίληψη αντικαθιστά σιγά-σιγά τις θρησκευτικές τερατολογίες απλών φυσικών φαινομένων. Στο επίπεδο που έφτασε σήμερα η επιστήμη, οι θεϊκές δραστηριότητες περιορίζονται μόνο στα πράγματα που σήμερα δεν αντιλαμβανόμαστε ακόμη πολύ καλά. Δηλαδή το υπόλοιπο που έμεινε από τους θεούς θα ελαττώνεται ακόμη περισσότερο καθώς η άγνοια θα αντικαθίσταται από τη γνώση που θα παρέχει η επιστήμη. Αν υπήρχε θεός δεν θα μας έλυε έστω και ένα παγκόσμιο πρόβλημα της εποχής μας όπως ο καρκίνος ή το έιτζ;

4) Θα ήταν παράλογο αν μπροστά στο ερώτημα ποιος δημιούργησε το σύμπαν δεχόμασταν τη θρησκευτική άποψη περί δημιουργού θεού. Θα είχαμε τότε μεγαλύτερα και ατέλειωτα ερωτήματα όπως ποιος είναι ο δημιουργός του δημιουργού θεού κλπ. Η απάντηση ότι τάχα ο θεός υπήρχε πάντα είναι μονάχα πονηρή υπεκφυγή. Γιατί να μην είναι το σύμπαν που υπήρχε πάντα; Διαπρεπείς επιστήμονες με πολύχρονες και πολύπλευρες μελέτες δηλώνουν ότι το σύμπαν λειτουργεί από μόνο του και δεν εντοπίζεται πουθενά ανάγκη θεϊκής βοήθειας γι' αυτή τη λειτουργία. Μέσα σ' αυτό από την αλληλεπίδραση γνωστών και μετρήσιμων φυσικών δυνάμεων κάθε μέρα καταρρέουν παλιοί κόσμοι και από τα συστατικά τους σχηματίζονται νέοι. Είναι δε σίγουρο ότι και ο δικός μας κόσμος θα κλείσει τον κύκλο του κάποτε για να δώσει κάτι καινούργιο. Η αρχαιοελληνική αρχή που λέει ότι τίποτε δε χάνεται τίποτε δε δημιουργείται απλώς όλα μεταβάλλονται φαίνεται να μας απαντά πολύ ικανοποιητικά στο περί δημιουργίας ερώτημα. Αυτή η αρχή είναι αποδεκτή από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ως η μία και μοναδική αλήθεια. Αν υπήρχε θεός δεν θα έπρεπε οι πιο πειστικές απαντήσεις να προέρχονται απ' αυτόν;

Πλαστήρας είπε...

Η Ομόνοια δηλαδή δεν σου αρκεί SPYROS; Μήπως δεν είναι αριστερό σωματείο παράρτημα του AKEL; Μήπως δεν είναι το μεγαλύτερο αριστερό σωματείο στην Κύπρο; Ή μήπως η φωτογραφία του Ασλανίδη μπήκε κατά λάθος εκεί.

Ανώνυμος είπε...

4) Θα ήταν παράλογο αν μπροστά στο ερώτημα ποιος δημιούργησε το σύμπαν δεχόμασταν τη θρησκευτική άποψη περί δημιουργού θεού. Θα είχαμε τότε μεγαλύτερα και ατέλειωτα ερωτήματα όπως ποιος είναι ο δημιουργός του δημιουργού θεού κλπ. Η απάντηση ότι τάχα ο θεός υπήρχε πάντα είναι μονάχα πονηρή υπεκφυγή. Γιατί να μην είναι το σύμπαν που υπήρχε πάντα; Διαπρεπείς επιστήμονες με πολύχρονες και πολύπλευρες μελέτες δηλώνουν ότι το σύμπαν λειτουργεί από μόνο του και δεν εντοπίζεται πουθενά ανάγκη θεϊκής βοήθειας γι' αυτή τη λειτουργία. Μέσα σ' αυτό από την αλληλεπίδραση γνωστών και μετρήσιμων φυσικών δυνάμεων κάθε μέρα καταρρέουν παλιοί κόσμοι και από τα συστατικά τους σχηματίζονται νέοι. Είναι δε σίγουρο ότι και ο δικός μας κόσμος θα κλείσει τον κύκλο του κάποτε για να δώσει κάτι καινούργιο. Η αρχαιοελληνική αρχή που λέει ότι τίποτε δε χάνεται τίποτε δε δημιουργείται απλώς όλα μεταβάλλονται φαίνεται να μας απαντά πολύ ικανοποιητικά στο περί δημιουργίας ερώτημα. Αυτή η αρχή είναι αποδεκτή από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ως η μία και μοναδική αλήθεια. Αν υπήρχε θεός δεν θα έπρεπε οι πιο πειστικές απαντήσεις να προέρχονται απ' αυτόν;

5) Στην παιδική μας ηλικία πιστεύαμε στην ύπαρξη του Άη Βασίλη, του σούπερμαν, του ταρζάν, του δράκουλα, της κακιάς μάγισσας κλπ και στην ύπαρξη του θεού, του σατανά, των αγγέλων και τόσων άλλων φανταστικών οντοτήτων. Με την ενηλικίωσή μας τους πρώτους τους τοποθετήσαμε στα παραμύθια, τους δεύτερους γιατί όχι; Αν υπήρχε θεός δεν θα βοηθούσε τους ναυαγούς του Τιτανικού ή τα παιδιά της Αιθιοπίας;





6) Η πίστη για αθανασία της ψυχής, για συντριβή του κακού, για ανάσταση, για τελική κρίση και δικαίωση, για παράδεισο και κόλαση, για μετενσάρκωση κλπ που καλλιεργούν πολλές θρησκείες, δεν είναι τίποτε άλλο από κερδοφόρες εφευρέσεις πονηρών και λαοπλάνων ανθρώπων. Μηδέν παρά χρήμα γίγνεται βοά ο καθάριος Ελληνικός λόγος από τα βάθη των αιώνων. Οι εφευρέσεις αυτές ασκώντας ακατανίκητη γοητεία αλλά και βαρύτατη ψυχολογική πίεση σε αμόρφωτους, ονειροπαρμένους, ευσεβοποθιστές, ψυχολογικά ασταθείς, απελπισμένους, καταπιεσμένους και εύκολους να θυματοποιηθούν ανθρώπους, εξασφάλισαν στους εφευρέτες τους αμύθητα πλούτη, εξουσίες και προνόμια. Το όνομα τους αντί στον σκυβαλλότοπο της ιστορίας, γράφτηκε με χρυσά γράμματα από τους κατοπινούς κληρονόμους τους στην ταυτότητα πολυπληθών εθνών, και με το αίμα των τυφλών οπαδών τους εξακολουθεί ακόμα και σήμερα, να τροφοδοτείται το τέρας του θρησκευτικού φανατισμού και της μισαλλοδοξίας. Άν υπήρχε θεός δεν θα σταματούσε τους πολέμους και τα εγκλήματα με θρησκευτικά τουλάχιστον κίνητρα;

Ανώνυμος είπε...

Ρε Σπύρο, άτε παρέτα μας με τις μαλακιες σου.

Το ΑΚΕΛ εν εσυμμετείχε στον πραξικόπημα, αλλά ήταν χέρι-χέρι με τον Κληρίδη τον Νιόβρη του 74.

Μες το αεροπλανάκι για το Λονδίνο τους. Επίναν το ουισκούδιν τους παρέα και η Κύπρος έκρουζεν που τον Αττίλα και την Εοκα Β. Εν σου αρέσκουν τούτα που ακούεις, αλλά τούτα εκάμνε το ΑΚΕΛ και επερίπεζε το κόσμο. Και ναι,κερνούσατε γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες, και κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά.

Η πτήση Βρετανικές Βάσεις - Λονδίνο δεν ήταν η πιο μεγάλη προσφορά γλυκού καρυδακιού προς την Εοκα Β και τους εγγλεζους και τους Τούρκους;

Ρήγας είπε...

Είπε ο Σπύρος 1:41:

>>Καμιά άλλη μαρτυρία εκτός από του Λάζαρου Σκαλιστή που να ενισχύει τα όσα λέει έχεις να μας παρουσιάσεις;


Βεβαίως. Όλες τις κεντρικές επιτροπές του Κόμματος από τις 12/7/1998 μέχρι σήμερα, που ΠΟΤΕ δεν βγήκαν να αντικρούσουν αυτά που αναφέρονται στο κείμενο.

Έγραψε ο Πλαστήρας:

>>Άσε τώρα λίγο χρόνο στο SPYRO να ψάξει τσιτάτα από τα συνέδρια του AKEL και να μας τα πασάρει...


Σωστά. Και επειδή άκουσα πρόσφατα τον Ευέλικτο να μιλάει για "δίκαιη λύση", θυμήθηκα το πιο κάτω:

"Τον Γενάρη του 1961 ο βουλευτής του Α.Κ.Ε.Λ Χρύσης Δημητριάδης παρατήρησε πως οι Τουρκοκύπριοι μιλώντας «για τον αγώνα του αλγερινού λαού, απέφυγαν να αναφερθεί στο γεγονός ότι ο αγώνας του αλγερινού λαού είναι αγώνας για αυτοδιάθεσή του. Αυτή είναι η διακηρυγμένη αρχή του αγώνα αυτού από τους ιδίους τους Αλγερινούς πατριώτες και για αυτή την αρχή χύνουν καθημερινά το αίμα τους. Αυτή είναι η αρχή την οποία και εμείς πιστεύουμε και για την οποίαν αγωνίστηκε ο κυπριακός λαός… Ο έντιμος συνάδελφος κ. Χαλήτ Αλή Ριζά αναφέρθηκε σε δίκαιη λύση. Η έκφραση αύτη με βρίσκει να διαφωνώ εντελώς. Έχουμε πικρή πείρα του τί μπορεί να μαγειρευθεί γύρω από την λέξη δικαία λύσις από τους ιμπεριαλιστές και τα όργανά τους. Και δεν θα ήθελα να ευχηθώ στον αλγερινόν λαό, μια δίκαια λύση παρόμοια της οποίας υφιστάμεθα."
--Α. Αιμιλιανίδης, "Με λόγια άλλων: Η αληθινή ιστορία της Κύπρου", Ιανουάριος 2009.


Ρ.

Ανώνυμος είπε...

7) Μόνο ένα μικρό μέρος των λεγομένων θεϊκών γραφών αποτελεί προϊόν σοβαρής φιλοσοφικής αναζήτησης. Συνήθως οι γραφές αυτές περιέχουν αντιφάσεις και αερολογίες, αχρείαστες προτροπές, ανόητες απαγορεύσεις, αποτρόπαιες καταδίκες και απάνθρωπες απειλές. Η γνώση τους εξαντλείται σε παιδικού επιπέδου παραμυθολογήματα, ανεκπλήρωτες προφητείες, ημιμάθεια και δεισιδαιμονίες. Το σχήμα και η ηλικία της γης, η εξέλιξη των ειδών και του ανθρώπου, οι δυνάμεις και οι διεργασίες της φύσης, η ύλη και η ενέργεια, οι λεγόμενες ψυχικές και άλλες ασθένειες, είτε αγνοούνται εντελώς, είτε ερμηνεύονται διαφορετικά από θρησκεία σε θρησκεία. Βέβαια ούτε καν υποψιάζονται την πραγματικότητα που αποδεικνύεται από τα ευρήματα της αρχαιολογίας, της γεωλογίας, της ιατρικής και τόσων άλλων επιστημών και φυσικά προκαλούν τον γέλωτα. Άν υπήρχε θεός δεν θα ενημέρωνε καλύτερα τα βιβλία του;

8) Όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες και οι κήρυκες προπαγανδιστές τους, αμείβονται πλουσιοπάροχα και ζουν εις βάρος των πιστών τους. Σε μονολόγους και σε εύκολες συζητήσεις ομονοούντων και ομοφρονούντων, παρουσιάζονται ειρηνικοί, γαλήνιοι και πνευματώδεις, και σαν άνθρωποι σοφοί και εμπνευσμένοι. Όταν όμως παρουσιαστεί απέναντι τους σοβαρή και τεκμηριωμένη αποκάλυψη των πραγματικών επιδιώξεών τους, οι μάσκες πέφτουν και τη θέση τους παίρνει ο εκνευρισμός και η αγριάδα. Αρχίζουν τότε να εκτοξεύουν με φανατισμό και μισαλλοδοξία, φοβερές απειλές για τιμωρία και εκδίκηση από τον ανατριχιαστικό πλέον θεό τους. Φυσικά ο θεός αυτός δεν είναι τίποτε άλλο από τους πειθαναγκαστικούς τους μηχανισμούς με τους οποίους αυτοί οι ίδιοι εκφοβίζουν και καθυποτάσσουν όποιον από τους πιστούς τολμήσει να χρησιμοποιήσει τη λογική του και να δεί την πραγματικότητα. Όταν επιτακτικά απαιτούν μετάνοια και επιστροφή στην πίστη, αυτό που αληθινά τους ενδιαφέρει, είναι η υποταγή στους ίδιους και στα προνόμια τους.
Όταν πάλι αυτοί οι ταγοί με τους ιεροπρεπείς τίτλους αντιμάχονται για την πρωτοκαθεδρία ή την οριοθέτηση των εξουσιών και των προνομίων τους, αντί να δείξουν την πολυθρύλητη αγάπη και ανιδιοτέλεια τους, μας αφήνουν άφωνους με τη θαυμαστή προθυμία και ευχαρίστηση που βγάζουν ο ένας το μάτι του άλλου. Ξεχνούν τότε την θεϊκή τους αποστολή και ρεζιλεύονται βγάζοντας στη φόρα τις απίστευτες και ακατανόμαστες κρυφές τους δραστηριότητες. Οικονομικές καταχρήσεις, δωροδοκίες, εκβιασμοί, συνομωσίες, συκοφαντίες, ομοφυλοφιλία, ερωτικά συμπλέγματα κλπ, συγκαταλέγονται καθημερινά στο θεάρεστο έργο τους. Πολλοί απ’ αυτούς κατά καιρούς καταδικάστηκαν από πολιτικά δικαστήρια με πολυετείς ποινές φυλάκισης ή και ισόβια, αφού βρέθηκαν ένοχοι για τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα, αλλά ακόμη και για παιδεραστία!!! Άν υπήρχε θεός δεν θα διάλεγε καλύτερα τους αντιπροσώπους του;

Μάρκος Μάρκου είπε...

Μιλάτε ξανά τζαι ξανά για τον Σκαλιστή τζαι τζείνα που είπε. Τζαι αντί να τσιακκάρετε αν λαλεί αλήθκειες στέκεστε στο γεγονός ότι εν πρώην μέλος της ΚΕ του ακελ.

Να σας αθυμήσω ότι τζαι ο Χ"Δημητρίου εν πρώην μέλος της ΕΔΕΚ. Αρώτα τον τωρά να σου πει για τον λυσσαρίδη, τον ομήρου τζαι την λοιπή συνοπαρτζιά. Να τα δεκτούμε κύριε παπαδάκη που αντί να κάμεις καμιά σοβαρή δουλειά ασχολήσε με τα κοπελλούθκια του χριστόφιας γουότς?

Έτο τζαι το email μου, markos_markou@hotmail.com. Στείλε μου ένα μέιλ να βρεθούμε να σου πω θκιο πράματα που κοντά για τον επιστημονικό σοσιαλισμό. Γιατί τζαι εσύ τζαι οι αγωνίτες ενομίσατε ότι σοσιαλισμός ένι να αφήνεις 5 τρίσιες να μιαλινίσκουν πάνω στην κκελλέ σου (που ακόμα τζαι τζιαμέ εν λλίες οι τρίσιες σου όπως η ιδεολογική σου κατάρτηση) τζαι να κρατάτε μοτόρα. Το τογιότα μου επιτροπούθκια σημαίνει ότι εν είμαι σοσιαλιστής αλλά γιαπωνέζος κατάσκοπος?

Μάρκος Μάρκου, Λάρνακα. με όνομα, επώνυμο τζαι περιοχή τζαι ημειλ. Τα αρχίδια σου Ρίκκο να γράψεις το όνομα σου, που εν πόνε που θέλεις να μπεις τζαι στην τζιερύνεια με το όπλο?

SPYROS είπε...

@ Πλαστήρα,
Οι 4 ευαγγελιστές ήταν τρεις, οι εξής δύο, ο Ματθαίος!

@ Ανώνυμο 1:51 π.μ.,
Επειδή βαριέμαι να επαναλαμβάνω τα ίδια και είναι ώρα να την κάνω κιόλας, κάνε scroll προς τα πάνω και βρες τι έγραψα απευθυνόμενος στον Georgios.

@Ρήγα,
Από την Πόλη έρχεσαι και στην κορφή κανέλα!

Ανώνυμος είπε...

ατε ρε αριστερουθκια μαλθακωμενα εκαταντισατε παρα πολλα επικινδυνοι για την Κυπρο. Οι οτι ενησαστουν παντα με την ητοπαθεια σας και την συνενοχη εκουσια σιωπη σας αλλα τουτην την φορα εισαστε τρομερα επικινδυνοι λογω της ανικανοτητας σας να διαχειριστειτε της τυχες ενος λαου με ιστορια 3500 χρονων. Καλα καμνετε λοιπον να πατε στον θειο Ταλατ τζαι να ζητησετε να σας στεγασει οπως εγινε με τα αδερφια σας τους λινοβαμβακους στο παρελθον. Ετσι θα ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι. Εσεις θα ζησετε κατω απο το καθεστως που σας εκφραζει, εμεις θα σωθουμε και οι Εποικοι δεν θα ειναι πλεον εποικοι αφου πλεον θα εισαστε εσεις εποικοι στην ιδια σας την πατριδα. Και μεν απελπιζεστε γιατι η προταση μου εσχει ακομα ενα πολλα μεγαλυτερο καλο για ολους μας. Μπορει νε εκλεξετε ψευδοπροθυπουργο τον Χρουστοφκια με την συμπαρασταση του Σουστρουφου Ταλατ τζαι σε μια τετοια περιπτωση θα ερτετε να παρακαθισουμε σε συνομιλιες τζαι ετσι ευελικτοι που εισαστε σιουρα ενα τα ευρουμε αφου θα μας παραχωρησετε τα παντα χωρις ανταλαγματα. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΣΤΡΟYΦΟΥΘΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Κλαστηρα,για τριτη φορα,αφου σε ενοχλουν οι φωτογραφιες του ασλανιδη,για τις φωτογραφιες του γριβα τι εχεις να πεις?

Ανώνυμος είπε...

Αν τα δει τούτα ούλλα τζείνος με την μαύρην ρόπαν, εν γυρίσουν οι τρίσιες του κώλου του ανάποδα χα χα χα χα.

Ανώνυμος είπε...

μακαρι να το δκιαβασει τζιε να φαει τα μουσια του ο ττομης

Ανώνυμος είπε...

αριστερουθκια επολλα αργα για λοουα σας. Ατε εσω , γαλουι τζαι υπνο πριν θυμωσει η πατριωτισσα μανα σας που αναγιωσε απογονους του Λεωνιδα τζαι με το θαρος των Μανιατων. Ατε υπνο πριν βραχυκυκλωθει ο εγκεφαλος σας που τις αληθκειες που ακουτε. Πιιενετε να παλεψετε με τα σεντονια οπως εκαμνατε τον τζαιρο του πραξηκοπιματος. Εθωρουσατε την ΕΟΚΑ Β να βιαζει την Κυπρο τζαι εσεις επεζατε την μεστω κρεβατι γιατι εθωρουσατε ερωτικη πραξη. Η ιστορια σας εχει καταστησει ακομη χειροτερους εγκληματιες απο αυτους που εκτελεσαν τα σχεδια της CIA ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΠΩΝ ΟΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑς ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ. Ατε υπνο τζαι να θυμισετε την μανα σας να αλαξει τα σεντονια αυριο

Ταύρος είπε...

Τα είδα ρε Σπύρο αλλά δεν λες τίποτα. Έβαλες την απόφαση του ΑΚΕΛ: μπράβο! Χαρά στο πράμα!

Τι λέει η αποφαση, ότι θα αγωνιστουμε για διζωνικη ουσιαστικά, και λοιπές παπαριές.

Το γεγονός όμως πως τα ρουφιανοχωρκατόπαιδα Φάντης και Εζεκίας έπιναν blue curacao στην υγειά της Her Majesty, στην πτήση με τον λόρδο τον Κληρίδη, μετά που έφαγαν pudding, δεν το σχολιαζεις.

Έκρουσεν η Κύπρος γαμώτο που την Εοκα Β και τον Αττίλα και ο Εζεκίας εσχολίαζε με τον μεταπραξικοπηματία το σκορ Μάντσεστερ Γιουνάιτετ - Τσέλσι πας το αεροπλάνο προς στην Αγγλία...

Ρήγας είπε...

>>@Ρήγα,
>>Από την Πόλη έρχεσαι και στην κορφή κανέλα!


Κανέλα είναι αυτό που βάζουν πάνω στο ρυζόγαλο.

Δεν ήξερα ότι σερβίρανε και ρυζόγαλο στον Ασλανίδη στο οίκημα της ΧΟΜΟΤΟΥΡΚΣΠΟΡ.

Στα έγγραφα του Βρεττανικού ΥΠ-ΕΞ αναφέρονται οι μυστικές συμφωνίες του Κόμματος στο Λονδίνο με τους Βρεττανούς διπλωμάτες και τον καλό καραβοκύρη της Εόκα-Β. Δεν είδα κανέναν να κάνει σχόλιο.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Ρηγακι,μα γιατι με γραφεις?

τελικα τι ειναι χειροτερο να εχεις αναρτημενο στο οικημα σου??
Ασλανιδη η γριβα??

ΠΑΟΛΑ είπε...

Μάρκο Μάρκου θα σου έστελλα e-mail αλλά ανησυχώ για σεξουαλική παρενόχληση. Εσείς οι φανατικοί ΑΚΕΛΙΚΟΙ απόφοιτοι των Περβολιών είσαστε άξεστοι.

Ανώνυμος είπε...

πιεννε με τον ρηγα σου εσυ,να σε γαμησει μεστον ασβεστη

Ταύρος είπε...

ο Ασλανίδης χρηματοδοτούσε την ΕΟΚΑ-Β και μέσω των πρακτορείων ΠροΠο κανόνιζε τους πράκτορες της Χούντας στην Κύπρο.

Αλλά πάντα έτσι ήταν το ΑΚΕΛ. Με τα μεγάλα κεφάλια! Σιγά να μην βάλουν φώτο του Γρίβα, ενός απλού ξιπασμένου πελλόγερου! Εβάλλαν απευθείας την φωτογραφία της μεγάλλης κκελλές της Χούντας, του Ασλανίδη! Άμπα τζιαι χάσουν!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Εγώ δεν φοβάμαι να μείνω αγάμητη ρε καραμαλάκα. Εσένα μάλλον σε φαντάζομαι να τη βγάζεις στο χέρι μπροστά από την τηλεόραση την ώρα της Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΚΟ??? Μην β ριζεις γιατι θα σε οργωσουν παλι η συγχωριανοι σου οπως την προηγουμενη φορα στις 22 Ιουλιου οταν και ανακαλυψες την θυλικη σου πλευρα που ολως παραδοξως ηταν και πιο γεναια απο την αντρικη σου(οση σου εμεινε)

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΡΟΣ, ΑΚΕΛ,
ΣΚΥΨΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ
ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ,
ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

O Ezekiaw htan gay poy epeidh enton egamise o giatros apofasise na prodwsei thn patrida toy. TELOS