ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΡΟΣ Β'

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Δείτε το νέο βίντεο ενάντια στο καθεστώς Χριστόφια, συνέχεια του βίντεο που προβάλαμε πριν λίγους μήνες, το οποίο μας απέστειλε καλός φίλος της Επιτροπής.


25 Σχόλια:

περιμενωντας την λυση είπε...

Στην νεα οικονομικη πραγματικοτητα της περιοχης θα απλωνουνται γυρον μας αγωγοι ενεργειας τζαι θα περνουν αθρωποι προς τζαι απο την δυση..συνηθως τουριστες που την δυση τζαι μεταναστες που την ανατολη..Αλλα που ηταν η Κινα πριν 50 χρονια τζαι που εν σημερα; Βεβαια επανασταση εν ειχαμε [ακομα] στους αραβες..αλλα η νεα κυβερνηση του Λιβανου αναγνωρισεν την Χιζμπολαχ σαν νομιμη λιβανεζικη οργανωση ενοπλης αντιστασης...Τζαι οι γαλλοι τζαι οι αμερικανοι αφησαν το να περασει ετσι..
Εν τους περνει πκιον..

Με τουτα τα γεωπολιτικα δεδομενα η κυπρος σαν νησι εν να εν αναποφευκτα ενιαιος χωρος...στον δημοσιο μας λογο κανενας εν φαινεται να αρθρωνει,ακομα, το μεγεθος της αλληλεξαρτησης της ευρυτερης περιοχης αλλα τζαι του ροτσου πανω στον οποιον παιζει τ' αππαριν μας...για χρονια λ.χ. υπηρχεν η ανησυχια στην τουρκια μηπως το κουρδικο ανταρτικο κτυπησει τις τουριστικες πολεις/κεντρα της τουρκιας..καλα γιατι οι ποδα οπαδοι του οτσαλαν εν εσυνηδητοποιησαν το τι θα εσημαινε ενα ["τυχαιο" ας πουμε] στρατιωτικο επεισοδιο στην περιοχη αμμοχωστου τζαι την λευκωσια στην τουριστικη σαιζον; εν το εκαμαν οι τουρτσιοι...οπως εν το εκαμαν τζαι οι κουρδοι..η αλληεξαρτηση ακομα τζαι των αντιπαλων δειχνει τα ορια που εχουν οι φαντασιωσεις στην πραγματικοτητα..
Η κυπρος με ενα εκατομυριο πληθυσμο νομιμο τζαι συντομα με ενα εκατομυριο περαστικους τζαι παρανομους, εν να εν κεντρο εμποριου τζαι διακινησης..τζαι σε τουτον εν να πρεπει οϊ μονο να συνεργαστει με την τουρκια τζαι τις αραβικες χωρες γυρον, αλλα τζαι να συνηδητοποιησουμε οτι με 2 πολεις [λευκωσια, βαρωσι] μοιρασμενες ειμαστεν καταδικασμενοι στην συμβιωσημε αλλους..
καταδικασμενοι στην ελευθερια οπως ελαλεν τζαι ο Σαρτρ..να ανακαλυψουμεν τον αλλο σαν διαφορετικο τζαι ομοιο στην υπαρξιακη αγωνια...

περιμένοντας τον Γκοντό. είπε...

εντάξει σου απαντώ στο ψευδώνυμον με Μπέκετ, αλλά αφου τελειώνεις με Σαρτρ να σου απαντήσω και στα νοήματά σου με Σαρτρ, με μια φράση του που για τους Κυπρίους είναι σχεδόν θρησκεία:

Η Κόλαση, είναι οι Άλλοι.

ΥΓ. Θα περιμένουμε για πολύ ακόμα.

Πλαστήρας είπε...

Νομίζω ότι πετάτε στα σύννεφα ρε παιδιά. Δεν καταλάβατε ποια είναι η Τουρκία και τι θέλει; Η "συνύπαρξη" μέσα από αυτά τα σχέδια "λύσης" που πραγματεύεται ο Ευέλικτος μόνο προτεκτοράτο της Άγκυρας θα μας καταστήσει.

Κι αν δε με πιστεύετε διαβάστε για την Ίμβρο, την Τένεδο και την Αλεξανδρέττα. Ταμάμ;

Ανώνυμος είπε...

Δε με λετε παλληκάρια...εβγάλατε τον σκασμό τώρα;
ΔΗΚΟ+ΕΔΕΚ+Χριστοφιας μέλι γάλα.

ΕΥΡΩΚΟ άκρα του τάφου σιωπή.

ΔΗΣΥ τα γνωστά, ντάξει.

Αν δεν το εκαταλάβετε ακόμα, πάμε για λύση με συμφωνία όλων.

Θα παίξουν ακόμα λίο τα κοκοράκια μερικοί και μετά όλοι μαζί με τουμπεκί στην Ομοσπονδία.

Μια ωραία ατμόσφαιρα που έλεε και ο μακαρίτης ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Λιλληκαίοι, Επίτροποι, Φάληροι, Ιοσίλιοι, και τα άλλα παιδιά, θα μετανασταεύσουν εις τας μισητάς Αγγλίας. Έτζι κι αλλιώς, λίρες δεν τους λείπουν καθόοοοοολου. Αμ πως!

Ανώνυμος είπε...

ο Ηλικιακός Ρατσιστής Anef_Oriwn σιτίζεται από το ίδιο Πρυτανείο που σιτιζόταν η ΕΟΚΑ Β και ο Κουτσιούκ

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

ατε γαμησου ν ασπρισεις πορδΙοσίλιε γελοίε.

Ρήγας είπε...

>>>>>Κι αν δε με πιστεύετε διαβάστε για την Ίμβρο, την Τένεδο και την Αλεξανδρέττα. Ταμάμ;


Ax βρε Πλαστήρα. Η ιστορία διδάσκει αυτούς που θέλουν να διδακτούν από αυτήν.

Όλα αυτά που λες -- που είναι πολύ σωστά-- είναι μάλλον θεωρητικά και αόριστα για κάποιους που λιγουρεύονται θέσεις στην νέα Κύπρο των 3 βουλών, των 20+ υπουργείων-υφυπουργείων, του διπλωματικού σώματος, των πάμπολλων επιτροπών, υποεπιτροπών, των νόμιμων καζίνων και των νόμιμων μπουρδέλων, μιας Κύπρου που θα είναι το απόλυτο πορνείο της Ευρώπης α λα Πατάγια όπου όλα θα αγοράζονται και όλα θα πωλούνται.

Διότι όπως λέει και ο Νίκολσον στο Easy Rider:

"You cannot be free when you are bought and sold in the marketplace man."



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Πλαστήρα, απ'ότι φαίνεται δεν σε ενδιαφέρουν τα κατεχόμενα, ή τα έχεις ξεγράψει. Δηλ τα κατεχόμενα που είναι 38% της έκτασης και το 60% των ακτων μας τι είναι; Δεν είναι προτεκτοράτο της Τουρκίας; Δεν είναι όπως την Αλεξανδρέττα;
Και τι προτείνεις, να δεκτούμε τη διχοτόμηση που ήταν αυτό που ήθελε ο Ντεκτας από το 1950, διότι είναι ο μονος τρόπος να προστατέυσουμε τα υπόλοιπα;

Ρήγας είπε...

Για να έχουμε κοινό λεξιλόγιο και για να μπορούμε να απαντούμε τις ερωτήσεις σας, δώστε μας ακριβείς ερωτήσεις και διλήμματα:

Αντί να μας λέτε "Θέλετε διχοτόμιση" που είναι ύποπτη ερώτηση, δώστε μας το δίλημμα

"Διχοτόμιση ή Χ"

όπου Χ, βάλτε ό,τι νομίζετε.

Και εμείς θα σας απαντήσουμε.

Για να σας βοηθήσω:

"Διχοτόμιση ή Ομοσπονδία;"

Προτιμώ (δεν θέλω, αλλά *προτιμώ* σύμφωνα με το πιο πάνω δίλημμα) ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΗ, διότι με την ομοσπονδία το Τούρκικο καθεστώς έχει πλήρη κυριαρχία στον βορρά και συγκυριαρχία στον νότο.

Ελπίζω να βοήθησα.



Ρήγας

Ρήγας είπε...

Οι Τούρκοι αντιπρότειναν διχοτόμιση στο δικό μας αίτημα της ένωσης. Οι Βρεττανοί μάλιστα είχαν αντιπροτείνει αυτοδιάθεση για τους Τ/Κ.

Τώρα που εμείς πήγαμε από ένωση - ανεξαρτησία - ομοσπονδία, γιατί τα Τουρκικά καθεστώτα να παραμείνουν σταθερά στα σχέδια τους και στις επιδιώξεις τους; Εφόσον βλέπουν ότι εμείς υποχωρούμε, αυτοί ξερογλύφονται.

Διχοτόμιση ΗΘΕΛΑΝ κάποτε. Ή έστω ισχυρίζονταν ότι ήθελαν. ΣΗΜΕΡΑ δεν τους συμφέρει η διχοτόμιση. Και γιατί να θέλουν κάτι μισό αφού μπορούν να το πάρουν όλο και να ξεμπερδεύουν από το να έχουν Ελληνικό κράτος μέσα στα πόδια τους;



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

και ελληνικό κράτος να έχουν μες στα πόδια τους τι έγινε ρε Ρήγα; Δηλαδή τώρα που τα ελέυθερα μέρη ελέγχονται από τους Ελληνοκυπριους, σου φαίνεται να ανησυχούν;
Ναι το αρχικό μας αίτημα ήταν η Ενωση και των ΤΚυπρίων η διχοτόμηση. Μετά την ανεξαρτησία συνεχίσαμε να επιδιώκουμε ένωση και οι ΤΚυπριοι συνέχισαν να επιδιώκουν διχοτόμηση. Μετά το πραξικόπημα της χούντας και των ενωτικών, φάγαμε το ξύλο μας στην εισβολή και ξεχάσαμε μονιμα την Ένωση.....Τώρα επειδη φάγαμε και άλλο ξύλο, έχονται κατι τύπο σαν εσενα και λένε οτι προτιμούν τη διχοτόμηση από την ομοσπονδία.
Συγνώμη, αλλά αν εσύ έχεις ψυχολογικά από το ξύλο που έφαγες, εγώ θέλω την περιουσία μου στην Αμμόχωστο. Θα με αποζημιώσεις εσύ που θέλεις διχοτόμηση;

πρόσφυγας είπε...

Ρήγα,

Διάς στον προηγούμενο ανώνυμο τα μισά χωράφκια σου στην Λεμεσό για να υποστηρίξει μαζί σου την Διχοτόμιση. Όι όμως όπως τον Αρχιεπίσκοπο που το 2004 υποσχέθηκε το τζε ύστερα έπαιξεν πελλόν

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 5:35 μ.μ.

Εσυ που θέλεις ομοσπονδια εμενα που το σπιτι μου ειναι στον Αγιο Αμβροσιο πως θα το πάρω πίσω;;; Πως θα ζήσω στο " κράτος δικαίου " οταν οχι απλά δεν θα δικαιούμαι πίσω το σπίτι μου αλλά ούτε καν να το διεκδικήσω στα Ευρωπαικά Δικαστήρια...

πρόσφυγας είπε...

ποιός σου είπε ότι εν μπορείς να πάεις πίσω? Ο Ρήγας?
Θα υπάρχουν 3 επιλογές:

Επιστροφή
Ανταλλαγή
Αποζημείωση

Τζε οι τρείς καλλύτερες που την διαγραφή που προτείνουν οι Λεμεσιανοί τζε οι Παφίτες αποκαταστάτες της διχοτόμισης

Ανώνυμος είπε...

Για τον κλαστηρα και τον καθε κλαστηρα που πιππηλα καθε λιον την καραμελα της αλεξανδρεττας,τον προκαλω να μας πει,αν ξερει,τι εγινεν στην κρητη μετα τον ελληνοτουρκικο πολεμο του 1897 και τι απεγιναν οι κρητικοι τουρκικης καταγωγης μετα την ενωση του νησιου με την ελλαδα,οι για τιποτε αλλο,απλα για να θωρουμεν και λιον τα δικα μας και οχι μονο του γειτονου μας.

Πλαστήρας είπε...

Τι προτείνεις πιο πάνω ανώνυμε; Να επιστρέψουμε την Κρήτη στην Τουρκία; Αν ζούσες τότε που ενώθηκε η Κρήτη με την Ελλάδα εσύ θα διαφωνούσες και θα πρότεινες Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία μεταξύ Ελληνοκρητικών και Τουρκοκρητικών, Ελληνοπελοπονήσιων και Τουρκοπελοπονήσιων κ.ο.κ;

Ανώνυμος είπε...

Επιστροφή - > ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Ανταλλαγή - > ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Αποζημείωση - > ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΧΕΙΣ ;;;

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν προτεινω τιποτε,δεν ειπα η κρητη ειναι της τουρκιας,μαλλον οτι θελεις δκιαβαζεις,απλα,αφου αναφερεσε καθε τρεις και λιγο στην "αλεξνδρεττοποιηση" θα επρεπε να ηξερες τι συνεβη στην κρητη.

Το οτι ο μουσουλμανικος πλυθησμος του νησιου μειωθηκε απο 45% σε 10% μεταξυ 1821-1900 μαλλον ωφειλετε σε "μεμονωμενες" ενεργειες ακροδεξιων κρητικων,οπως θα ελεγε και ο professor Ρηγας.

Αλλα σαν κλασσικος αποκαταστατης το πρωτο σου επιχειρημα ηταν να με κατηγορησεις οτι θελω να επιστραφει η κρητη στην τουρκια.
τετοιες ταπελες ουτε ο μετρ του ειδους ρηγας ενβαλει!

Ανώνυμος είπε...

"ποιός σου είπε ότι εν μπορείς να πάεις πίσω? Ο Ρήγας?
Θα υπάρχουν 3 επιλογές:

Επιστροφή
Ανταλλαγή
Αποζημείωση"

Μάλλον λάθος σου τα είπαν αγαπητέ. Ένας Κερυνειώτης, δεν θα έχει το δικαίωμα της επιστροφής, αλλά υποχρεωτικά θα πάρει αποζημίωση (χωρίς να τον ρωτήσουν αν θέλει). Μην ξεχνάμε ότι η θέση στο προηγούμενο σχέδιο ήταν επιστροφή του 1/3 των προσφύγων. Οι υπόλοιποι είναι δεύτερης κατηγορίας και ενώ ο Ισπανός δικαιούται να πάει να μείνει στη Γερμανία χωρίς κανένα πρόβλημα, ένας Κύπριος δεν θα δκαιούται να πάει να μείνει σ' ένα άλλο μέρος του νησιού επειδή συμπληρώθηκε το 1/3 (!) ασχέτως αν είχε και περιουσί εκεί...
Συν το ότι οτ ανώτατο δικαστήριο θα είχε το δικαίωμα να απαγορεύσει στον οποιονδήποτε να μεταβεί στο "άλλο κρατίδιο"... Ένα δικαστήριο που θ' απαρτιζόταν από τρεις Ε/κ, τρεις Τ/κ και τρεις ξένους της επιλογής του Γ.Γ του ΟΗΕ!
Αν αυτό είναι το κράτος που θέλετε, αυτό αξίζετε!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, προτεκτοράτο ήθελα να πω, όχι κράτος!

Ρήγας είπε...

Κοιτάξτε, αν το Κυπριακό πρόβλημα είναι πρόβλημα κτηματολογικό, τότε προσωπικά πάω πάσο.

Και αφού λέτε στον Αμβροσίτη να ικανοποιηθεί με την αποζημίωση, γιατί να μην σας απαντήσει με το ίδιο επιχείρημα; Ή μήπως η αποζημίωση είναι καλή ΜΟΝΟΝ για τους μη-Βαρωσιότες;

Για να τελειώνουμε: Όταν αντί να λέτε "Μας έπιασαν τα σπίτια" αρχίσετε να λέτε "Μας κατέχουν την μισή πατρίδα", και αντί να λέτε "Θέλω να πάω στο σπίτι μου" αρχίσετε να λέτε "Θέλω νάμαι ελεύθερος σε ολόκληρη την πατρίδα μου" τότε και μόνον τότε έχουμε κοινή γλώσσα. Διαφορετικά αν το θέμα είναι ΜΟΝΟΝ το σπίτι σας, τότε να ζητήσετε από την Τ/Κ υπηρεσία --δεν θυμούμαι πώς ονομάζεται-- να σας αποζημιώσει (τιμή σπιτιού πλην ποσό που σας έχουν δώσει ή φόρους που σας έχουν χαρίσει μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις της ΚΔ) και να βγάλετε τον σκασμό επιτέλους διότι μας έχετε ζαλίσει.

Και αφού πάρετε εσείς τις αποζημιώσεις σας, να πάρουμε και εμείς οι υπόλοιποι αυτά που δώσαμε στο κράτος (σε φόρους).

Αφού λοιπόν θέλετε να το δούμε ΜΟΝΟ οικονομικά, πολύ ευχαρίστως.

Και εμείς θα βάλουμε συρματομπλέγματα στην Χοιροκοιτία.



Ρήγας

προσφυγας είπε...

Προς Ρήγα τον Λεμεσιανό

"Και αφού πάρετε εσείς τις αποζημιώσεις σας, να πάρουμε και εμείς οι υπόλοιποι αυτά που δώσαμε στο κράτος (σε φόρους)."

Νοιώθεις αδικημένος από τους πρόσφυγες - οι οποίοι παρεπιπτόντως επίσης πκιερώνουν φόρους -εκτός του φόρου ακίνητης περιουσίας για την γή μας τζε τα σπίδκια μας (τζείνα που μάσιεστε να δώσετε στην Τουρκία για να μεν γίνει Λύση)

Όσον αφορά την βέβηλη επίκριση της επιθυμία μας να πάμε στα σπίδκια μας, τα πλιθάρκα που εζημώσαν οι προγόνοι μας με το δρώμα το δάκρυ τζε το γαίμαν τους, τούτον δείχνει τζε το επίπεδο του καθενού. Ένας Λεμεσιανός να κατηγορεί τους πρόσφυγες επειδή δεν έχασαν την συναισθηματική σύνδεση με την αρχαϊκή έννοια της εστίας.

‘Οσο για το

"(τιμή σπιτιού πλην ποσό που σας έχουν δώσει ή φόρους που σας έχουν χαρίσει μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις της ΚΔ) και να βγάλετε τον σκασμό επιτέλους διότι μας έχετε ζαλίσει"

Τι να σου πω. Δεν αξίζει καν να σχολιαστεί.

Ανώνυμος είπε...

Οι κρητικοί είχαν την αξιοπρέπει να ξηλίψουν όλους τους Τουρκόσπορους.

Εμείς έχουμε την αναξιοπρέπεια να αποδεκτούμε 50000 εποίκους

Λαχταρώ να δέρει το ΑΠΟΕΛ την Ομόνοια, ταπεινωτική ήττα

πρόσφυγας είπε...

Με έτσι "αξιοπρέπεια" οδηγάτε τον τόπο στον γκρεμό.

Έτο πρόβλημα σας ξανά: Ο φόος σας τζε το μίσος σας για "το άλλο".

Οι θαρραλέοι ας δουλέψουν να προχωρήσει ο τόπος

Ανώνυμος είπε...

Ο ρηγας απαιτει να σκασουν οι προσφυγες! Μπραβο επιπεδο ρηγοπουλο!